Annons


webbshop-banner


Annons

Detaljerna kring Silvias sjukhusbesök avslöjade

17 February, 2017, 08:48 i

Oväntat.

DEU Deutschland Berlin 05 10 2016 Staatsbesuch von König Carl XVI Gustav und Königin Silvia von

I julhelgen drabbades drottning Silvia av yrsel och hon fördes till Danderyds sjukhus för observation och provtagning. Hon stannade på sjukhuset i två dygn.

I en mejlkonversation mellan en privatperson och sjukhusledningen ställs frågan hur om kungafamiljens medlemmar får bättre vård än andra – och om de serveras lyxfrukost. Något som DN var först med att rapportera.

Annons

Drottningen fick förvisso eget rum, trots att sjukhuset var fullbelagt, men enligt sjukhusledningen drabbades inte andra vårdsökande av att Silvia var inlagd.

– Prioriteringen av sjukhusets enkelrum utgår från de enskilda patienternas medicinska, smittspridningsförebyggande och säkerhetsbehov, oavsett beläggningsgrad, säger Ingvor Farinotte, presschef, till DN.

Hon säger också att det aldrig var tal om att servera drottningen extra fin frukost.

– Nej, alla patienter erbjuds mat utifrån ett standardutbud.

Av: Liv Sander.
Foto: IBL:

Du kanske också gillar

(297)
(0)

Annons

Annons


Annons

Annons

Kommentera här!

14 kommentarer till “Detaljerna kring Silvias sjukhusbesök avslöjade”

  1. My nu låg inte Drottningen på Sophiahemmet utan på ett landstingssjukhus .
   Sök för din misstänksamhet.Du måste må mycket dåligt som bara tror illa om
   kungafamiljen.

 1. Jag har legat på sjukhus ett antal gånger och tycker att frukosten är bra. Det finns mycket att välja på, så att drottningen skulle behöva få en särskild frukost tror jag inte på.

 2. Jag tror också att hon var alldeles nöjd med det som erbjöds och var hon inte det så hämtade väl familjen eller hovpersonalen det hon ville ha. Inget som påverkade sjukhusets ekonomi eller att personalen fick mindre tid för andra patienter.

 3. Eget rum om man kommer till sjukhuset för yrsel är nog sällsynt, men Silvia blev väl omhändertagen som vilken annan överklassdam som helst. Det är fortfarande skillnad på VI och DOM!

  1. Om Obs, My och Maria blir inlagda på sjukhus, skulle inte en kotte lyfta på ögonlocket för att glo på er. Men drottningen, folk skulle springa benen av sig, även många republikaner, för att gapa och glo. Så JA, det är skillnad på VI och DOM. Eget rum är den smartaste lösningen.

  1. Bror
   Sverige ska förhålla sig till lagstiftningen som står skriven HSO.
   Men tyvärr så är det skillnad på folk och folks behandling.

 4. Har själv legat på sjukhus för en del operationer den senaste 1 -7 åren, och någon gång haft eget rum, andra inte. Och frukostarna har varit riktigt bra. De har frågat vag jag har önskat av det de har att erbjuda, har inget att klaga på, även fått det serverat ”på sängen”.

 5. Det måste ha varit en Monarkist som har ställt den
  frågan eftersom vi Republikaner vet redan hur det går
  till i kösytemet!
  CVM

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)


Annons

Senaste från Svensk Damtidning