Annons


webbshop-banner


Annons

Hovet avslöjar: Sanningen om Victorias frånvaro

17 February, 2017, 11:59 i

Bara i Svensk Damtidning

Victoria-ib2

Kronprinsessan Victoria har varit borta från sina officiella plikter i över 60 dagar. Nu avslöjar hovet för Svensk Damtidning var paret befinner sig.

– Kronprinsessparet befinner sig på en privat resa just nu.

Annons

Under februari månad har kronprinsessparet valt att tillbringa tiden med barnen. Anledningen är att barnen fortfarande är små och ännu inte går i skola, en tid de vill ta tillvara på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

 Hovet berättar vidare om semestern: 

– Resan har varit planerad länge, men eftersom barnen är med är detta ingen officiell resa, berättar Margareta Thorgren.

Hovet avslöjar även när familjen är tillbaka. Läs om det genom att klicka här!

Av Margareta Gotthardsson
Foto IBL

Du kanske också gillar

(1.32k)
(0)

Annons

Annons


Annons

Annons

Kommentera här!

48 kommentarer till “Hovet avslöjar: Sanningen om Victorias frånvaro”

 1. Det var ju också ett ”avslöjande”! Om detta är riktigt så borde Victoria åtminstone krypa fram ur sitt gömställe och visa att hon mår bra under sin LÅNGA semester.

  1. Vera
   Bra fråga.
   Läte en intressant artikel på Repf om Kfam arbete under ett år hur mkt tim resp. jobbar och vad för slags uppdrag det är osv. grundat på khus kalender.

 2. Bra att veta. Någon skrev att det ”kan vara förändringar i tronföljden på gång” Det har jag inte hört något om från vare sig Riksdagen eller regeringen, som äger den frågan med hull och hår i skepnad av successionsordningen :) Efter Kungen kommer Victoria efter Victoria- Estelle. Efter Estelle kommer så Oscar o.s.v.

  1. Jag tror nu att alla är medvetna om hur successionsordningen är utformad. Diskussionen tidigare berörde det faktum att ingen är tvingad att i den ingå. Det går alldeles utmärkt att tacka nej.

  2. Att Victoria kommer att tacka nej till heltidsapanage, Haga Slott och all uppassning är extremt långt borta…… Hon kommer nog att fortsätta förena nöje med nöje…eh jag menar nytta med nöje….

 3. Å även här hittas det fel….. förstår inte hur många av er tänker men men gillar man inte det kungliga så måste man ju hitta på saker…..

 4. Sorry Hovet, men det där tror jag inte ett dugg på.
  Varför har man inte i så fall sagt från första början att de ska åka på privat resa? Om kronprinsessparet inte syns till på två månader uppstår det spekulationer, det borde väl Hovet veta? Och hur har inte en enda ”mobil-fotograf” råkat träffa på dem?
  Även om långsemester är sanningen så var det hela klantigt skött.

  1. Jag tror inte heller på detta, mycket mystiskt..märkligt att man bara kan vara borta så länge med tanke på deras uppdrag!!

  2. Tror inte heller på detta. Nu när folk börjat undra måste de säga något. En semesterresa, kort eller lång, kan inte vara orsak till sådan hemlighetsmakeri.

 5. Låt Kronprinsparet njuta av sin resa, tids nog kommer vi att få se nog av dem. Bra gjort av dem att lyckas hålla sig undan utan upptäckt, jag hoppas att de kunnat njuta av att bara vara med familjen!

 6. Men snälla nån–Varför är Ni så förvånad över att Victoria tagit familjen ock ”dragit”—–Skulle jag också gjort—det börjar bli trångt i den ”sk.kungafamiljen”—Då behöver man andas!

 7. Semester hela februari-visst. Hela januari har de också lyst med sin frånvaro-i alla fall Victoria.
  Det luktar något helt annat.
  Hovets informationsavdelning borde ta lärdom av danska hovet.

 8. Faktum kvarstår, vad gör de under sin resa och var är de?
  En privat
  långresa borde’ inte hållas så hemlig, dålig informationspolitik.

  Är de i ”Brasilien ” ?

 9. Tack SVDam att ni som vanligt har sanningenlig information eftersom vissa av tanterna spekulerar
  helt i det blå…….
  Nu kan tanterna vara lugna över helgen eftersom Estelle har födelsdag den 23 kommer ny info
  i SVDam!
  Såååå 1-1 nu hela Januari var PrinsParet i SydAfrica och roade sig nu var det KronPrinsessParets
  tur och snart åker nog Prinsessan Madeleine på Sportlov tillsammans med KungaParet!
  CVM

 10. Då handlade det inte om ohälsa i familjen, det var ju skönt…

  Men att en blivande statschef avstår att medverka under ett statsbesök som varit planerat länge, känns som ett konstigt ställningstagande…
  En sak är ju om inte syskonen kunnat närvara, men här handlar det väl om ett ”måste”, och agera som ett sammanhållet team utåt…

 11. Vad ska de i Brasilien att göra annat än för att hälsa på eventuella släktingar där? Daniel har dragit sig ur byggprojektet och Victoria är, inför din fyrtionde födelsedag, fräsch som en nyponros?

 12. När kronprinsparet i Norge stack iväg på långresa med barnen för några år sedan, gick det norska hovet ut med var de befann sig och vi fick se några bilder på resan som gick till Indien, Thailand och Malaysia. Det var liksom inga konstigheter med den resan. De svenska kungligheterna försvinner i två månader utan ett ord, vilket naturligtvis får spekulationerna att flöda. Illa skött av hovet och illa skött av kungligheterna!

 13. 137 000 000 kronor/år samt fritt boende i enorma slott och lyxlägenheter i mängder skall svenska folket ställa upp med för att ta några av alla förmåner. Ändå förmår inte kungsfamiljen ens redovisa vare sig hur pengarna till fullo används eller hur tiden till fullo spenderas. Svenska folket förväntas endast stå med mössan i hand och vifta med flaggan. Kritik accepteras ej och de journalister som ställer fel frågor fryses ut eller hånas. Sverige bör betecknas en ”bananmonarki”.

  1. Så kristallkart skrivet!
   Om Danmark har en vettig modell för den ekonomiska redovisningen borde vi väl kunna kopiera den? Även om det ekonomiska inte är det största problemet med monarkin.

  2. Stefan,
   Guldstjärna för den kommentaren!
   Det är så det ser ut, allt i ett nötskal.

   Trevlig helg!

  3. Cecilia
   Ett bra förslag med Danmarks redovisning det borde verkligen gå att införa här.
   Det är sakfrågan om statsskicket monarkin. Men den ekonomiska delen är en del i problemet, fördela denna enorma kostnad på antal personer (hovstat)i Kfam + tillkommande utgift poster för Khus.

   (Hänvisar gärna till sign emmas tidigare fakta inlägg).

  4. Vilka journalister har blivit hånade, Bror Stefan? Vilka har blivit utfrysta? Svar, tack.

 14. Det är väl inte det minsta konstigt om Daniel och Victoria vill vara tillsammans med sina barn, långt borta från journalister och oss andra, för att få umgås utan inblick och utan krav. Det är inte ofta de får det. Tiden går fort och snart blir alla i familjen äldre. Skolan kommer in i bilden för Estelle, förskolan börjar för lillebror och uppdragen upptar föräldrarnas tid. Låt dem vara! Skulle det även vara något annat, vilket jag inte tror, lär det nog komma fram vad det lider.

 15. Info kom 2 månader för sent = krass sanning!

  Hovet borde ha informerat om att familjen reser iväg, långt bort.
  Var de är har vi inget med att göra MEN med en kort notis om att familjen är på långsemester borde ha gått ut.

  Då hade alla spekulationer om sjukdom, missfall mm mm inte poppat upp!

  Men NU vet vi att de har LÅNGsemester. Bra så.

 16. Familjen vill sannolikt ägna Estelle tid. Hela Victorias fokus har legat på lillebror och dessutom har den avhållna barnflickan från Australien slutat. Estelle märker av detta och föräldrarna ser problemet i tid och vill vara ifred en längre period. Mycket förståndigt i så fall. De kungliga uppdragen sköts ändå.

  1. Men snalla nan. Det ar ju inte helt ovanligt att barn far syskon, och att ha olika barnflickor genom aren ar inte heller onormalt (om man har barnflicka) – även dagispersonal andras over aren. Inte kan val lilla E vara sa skor — måste hon nu också stöttas?

 17. Klart familjen må åka på lyxsemester, det är hårt jobb med kommande firande av namnsdag och alla blommorna hon får ta i mot från det underdånige folket.

 18. Det er jo ingen forklaring at oplyse, at familien er på en privat rejse-……… og 60 dage = 2 måneder.
  Hovet har også forsøgt at hemmeligholde det ved at offentliggøre en masse nye/gamle fotos her i begyndelsen af 2017 og SD har jo fået en ny stil under JL med at vise en masse retrofotos og det af alle i kongefamilien, så man har knapt opdaget, at de var på rejse og ikke jobbede!

 19. Önskar Victoria med familj allt gott! Så märkvärdigt är inte besöket från Kanada, att hon behöver vara med. De sagda klarar det utmärkt!!

  Och ni alla med elaka kommentarer, ta och tänk efter! Kanske den Gyllene Regeln passar in.

 20. Därför ska den gyllene regeln skattas att vädera vad som finns och ej bara vad som fattas?

  Men om det inte finns något så falerar den gyllene regeln!

 21. Marguerithe 17/2 14:09

  Självklart ska familjen ha rätt att ha familjesemester utan att Sverige vet var de befinner sig!

  MEN har Hovet gått ut med info att Victoria med familj tar ”time out”=långsemester, hade många i Sverige inte behövt spekulera i var, vad och varför de, särskilt Victoria, är ”osynlig/a”.

  Kardinalfel begått av Hovet … anser jag.

  1. mini,
   Håller med dig generellt att Hovet ska gå ut och meddela att tronföljaren lämnar landet i 2 mån. Ibland kan det nog vara svårt att veta hur man ska agera. Hade man sagt att familjen åker på långsemester hade det blivit ramaskri i media. Tror att Victoria sedan hon blev mamma lider av offentligheten mer än hon gjort innan. Hennes framtida uppgift blir tuff. Ingen av Drottning Silvias döttrar har ärvt hennes kapacitet att vara både hängiven mamma och perfekt drottning.

 22. Jag vet … jag är ytterst okunnig i vad gäller frågor ang. apanage etc SÅ ingen behöver ”hoppa på mig” när jag nu allvarligt frågar:

  Har Victoria fullt apanage (lön, kalla det vad som), livvakter dygnet runt, vad finns mer, även om hon reser långt bort med familjen (utan att Svenska folket får info om hennes ”ledighet”).

  Har hon och familjen ”apanagepengar” 24/7 – året om – vad hon än gör.

 23. Familjen har långsemester i Florida och Brasilien och drottningen reser till Brasilien lagom för att fira Estelles 5-årsdag och semestra lite själv. Är det rätt uppfattat?

  Ja, inte missunnar jag dem en lång ledighet. Den drabbar ingen, pengar finns och uppdragen klarar andra av. Just Victoria och Daniel har ju långsemestrat förut, smekmånaden blev tre månader lång och det accepterades ju.

 24. Jag har egentligen inga problem med att Victoria åker på semester. Men hemlighetsmakeriet kring detta är löjligt.
  Och detta att man sedan antagligen dyker upp igen och vinkar till folket på sin namnsdag och låtsas som ingenting…

 25. Men Kära Mini
  Ni har varit med lika länge som jag och vi har fått uppgifter dagligen hur Hovstaterna fördelar
  apanaget!
  Att sedan Livvaktskyddet har enorma kostnader när KronPrinsessParet reser drabbar inte
  Hovstaterna och apanaget eftersom det och deras boendekostnader betalas av staten separat!
  Läs gärna Stefans kommentarer där vi dagligen får sanningen!
  Trevlig Helg
  CVM

 26. Nja, huruvida de varit borta i 2 månader är nog tveksamt, för det första deltog P. Daniel på Idrottsgalan 23 januari, så det kan vara först därefter de åkte iväg.
  För övrigt tycker jag det är fullt förståeligt att det inte meddelat för då hade väl Sv. Dam. satt hårdbevakning på flygplatser för att försöka vara först med att avslöja destinationen för semestern. Det är ju faktiskt tidningen som gjort en höna av en fjäder

 27. CVM

  Tack för lite info. Jag vet att jag inte kan mycket om det ekonomiska gällande apanage mm, jag läser inte på om detta med apanage etc.
  Men vågade kasta ur mig frågan :)

  Jag läser allt (när jag är online) Stefan skriver, han är en skicklig, ”skrivkunnig” och informativ man och jag gillar det mesta han skriver, dock ej hans fascination av Mr Trump :)

  Ha en trevlig helg själv där i Monaco.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)


Annons

Senaste från Svensk Damtidning