Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grevinnan Alexandra utmobbad från det kungliga toppmötet

04 nov, 2011, 09:15 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsparet Frederik och Mary har tidigare aldrig intresserat sig för Unicef, medan deras före detta svägerska arbetat hårt för dem. Men hon fick inte vara med när kronprinsparet och William och Kate gjorde pr för organisationen.

Annons

Toppmötet mellan kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och prinsparet William och Kate i Köpenhamn blev en massmedial succé med omkring 150 journalister och fotografer som trängdes framför högviltet.

En saknades

Men en person saknades: den före detta prinsessan Alexandra, numera grevinna av Frederiksborg. Kungligheterna hade som bekant samlats för att handfast visa den hjälp Unicef ger till de svältande på Afrikas horn, genom att packa hjälppaket på organisationens världslager.

För den som arbetat mest för Unicef är grevinnan Alexandra, det är hennes hjärtebarn och det danska kronprinsparet har aldrig haft något med organisationen att göra tidigare. Det borde ha varit naturligt att Alexandra varit med, men ingen hade kommit på tanken att be henne komma.

Annons

Aldrig aktuellt

– Jag vet faktiskt inte varför, säger Unicefs danska informationschef i en intervju. Det har aldrig varit aktuellt.

Det måste ha känts bittert för Alexandra, som gjort så mycket för Unicef, att få sitta framför tv:n och se sin före detta svåger och svägerska och det engelska prinsparet skänka glans åt hennes hjärtebarn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bilderna här intill på kronprins Frederik och kronprinsessan Mary i vit kappa kommer från Jaeger Corps 50-års jubileum i Aalborg.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Annons