Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hollywoodelegans vid kungens middag för nobelpristagarna

11 dec, 2008, 22:27 
Agneta Nisbeth
Prinsessorna bjöd på äkta filmstjärnelyx när nobelpristagarna samlades på kungliga slottet. Kungen bjöd traditionsenligt på middag och både prinsessor och meny överträffade allas förväntningar.
Annons

Nobelfestligheterna och den kungliga prakten är långt ifrån över. När kungen bjöd in nobelpristagarna på middag på kungliga slottet visade prinsessorna upp äkta Hollywoodglamour. Kronprinsessan Victoria bar en fantastisk sidenklänning med bårder i puderrosa, vanilj och ljusgrått. Det lilla släpet böljade över de mjuka mattorna utanför Karl XI:s galleri och de enkla pärlorna kring halsen förde tankarna till fransk filmstjärnelyx från svunna tider.

Madeleine bar en skogsgrön galaklänning

Prinsessan Madeleine var minst lika vacker i en skogsgrön galaklänning med spets och chiffong. Hon kan konsten att skapa elegans med små medel, ett par enkla guldarmband var perfekt till den arbetade klänningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men allra mest uppseendeväckande var prinsessornas hår. Johan Hellström hade skapat långa mjuka vågor som böljade över axlarna och som pricken över i fick båda prinsessorna varsin liten, men oerhört elegant, detalj som hårprydnad. Victoria använde sig av två rader briljanter som ett litet diadem för att hålla tillbaka håret. Madeleine hade fäst en ljuvlig gnistrande ros vid sitt vänstra öra.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Bjöds på svenska delikatesser

Inte konstigt att prinsessorna fångade allt strålkastarljus denna kväll! Men nobelpristagarna stod naturligtvis ändå i centrum och för många av dem är det en stor upplevelse att få hälsa på och småprata med Sveriges kungafamilj. Och det var förhoppningsvis ingen som lämnade bordet hungrig, menyn var mycket välplanerad och med starka svenska inslag.

Vad sägs om bräckt pilgrimsmussla med rotselleri och champinjonkompott. Pocherad piggvar med sjöborresås, muskatdruvor, tartar och potatispuré med rostad mandel. Till varmrätt serverades rådjurssadel med trumpetsvamp och svartvinbärssky. Gorgonzolabrulé med fikon och valnötter. Till dessert fick gästerna smaka chokladkola med bittermjölkchokladkräm och sorbet med vit choklad och te.

 

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: Charles Hammarsten

Annons