Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens kock invald i Hall of Fame

03 maj, 2018, 20:00 
Stjärnkocken Stefano Catenacci har blivit tilldelad den fina utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame. Stefano prisas för sin "livslånga fokuserade strävan mot gastronomisk perfektion".
Annons

Hovtraktör Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, har fått fint pris ”för sin strävan mot gastronomisk perfektion”.

– Det är fantastiskt roligt. Att få det finaste priset från besöksnäringens egna organisation håller jag högt, säger Stefano Catenacci.

Operakällarens kökschef Stefano Catenacci.
Operakällarens kökschef Stefano Catenacci.

Det var på en gala i veckan som matproffset Stefano Catenacci tilldelades besöksnäringens finaste utmärkelse I främsta rummet – Visitas Hall of Fame. Juryn motiverade priset med hans långa och framgångsrika karriär inom både nationell och internationell gastronomi:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”För hans livslånga fokuserade strävan mot gastronomisk perfektion som utgör en förebild för många unga köksmästare och kockar och som därmed på ett avgörande sätt har bidragit till att lyfta Sveriges gastronomi till den höga nivå den har idag.”

Stefano Catenacci är en prisbelönt gastronom och delägare i Nobis Hospitality Group. Han har tidigare bland annat tilldelats Kockarnas kock och är sedan 2012 Hovtraktör med till exempel ansvar för kronprinsessans bröllopsmiddag.

Visitas Hall of Fame delas ut årligen och tilldelas en person som:

  • har eller har haft ett mångårigt engagemang som företagsledare inom någon av besöksnäringens branscher,
  • har gjort en exceptionell och bestående insats för besöksnäringen,
  • har utgjort ett mångårigt föredöme som företagsledare,
  • har utgjort ett mångårigt föredöme som kreatör,
  • bedriver och har bedrivit sin verksamhet i enlighet med de av Visitas föreningsstämma fastställda etiska reglerna för besöksnäringen.

Foto: Pressbild, IBL och Stella Pictures

Annons