Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Elenas beslut: "Det blir skilsmässa!"

18 nov, 2009, 11:11 
Agneta Nisbeth
Prinsessan Elena och maken Jaime de Marichalar har levt åtskilda sedan i november 2007. Beslutet om skilsmässa var tvunget att mogna, främst hos makarna, men också hos kung Juan Carlos och drottning Sofia. En skilsmässa i spanska kungahuset ses inte med blida ögon...
Annons

 

Prinsessan Elena ser ut att stortrivas i sin nya roll som singel, hon har bland annat tagit upp ridningen igen. Och det ser inte heller ut som om Jaime de Marichalar mår så dåligt av att inte längre bo under samma tak som prinsessan. Roar sig kungligt gör han på annat sätt, en rad stiliga kvinnor har hållit honom sällskap på olika krogar sedan separationen.

Nu har paret bestämt sig för hur egendomen ska fördelas och hur Jaime de Marichalars umgängesrättigheter med de två barnen – Juan Froilán, 11 år, och Victoria Federica, 9 – ska utformas. Prinsessans och Jaimes respektive advokater har fått ihop ett avtal som båda parter nu har undertecknat. Men innehållet i avtalet är sekretessbelagt. Det enda spanska kungahuset bekräftar är att skilsmässan nu är ett faktum.

De första att skilja sig

Prinsessan Elena och Jaime de Marichalar gifte sig 1995 i Sevilla – och då var det verkligen fest! Bröllopsyran visste inga gränser, det var nämligen det första kungliga spanska bröllopet på nära 90 år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men nu i november 2009, nästan exakt på dagen två år efter att Elena och Jaime separerade, kände de sig tvingade att ge upp hoppet om att äktenskapet kunde räddas.

Paret var unika då de gifte sig – och lika unika 14 år senare – som de första i spanska kungafamiljen att skilja sig.

Av Eva Österlind

Foto: TT

Annons