Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia och Victoria öppnade italiensk utställning

22 jun, 2011, 14:39 
Agneta Nisbeth
Annons

Under tisdagen var det dags för drottning Silvia och kronprinsessan Victoria att öppna en ny italiensk utställning på Waldemarsudde.

Annons

I tisdags fanns både drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på plats ute på Prins Eugens Waldemarsudde för att inviga utställningen Venetianska mästerskap från 1700-talet.

Verk från Venedig

Utställningen visas med anledning av att det i år är 150 år sedan Italien blev ett enat land. Så på Waldemarsudde kan ni nu se ett 20-tal venetianska verk från 1700-talet av konstnärer som Giambattista Tiepolo, Bernardo Canal och Francesco Guardi.

Tur bland tavlorna

Drottningen – för dagen klädd i rött – och kronprinsessan som såg sommarsval ut i sin klänning och luftiga sandaletter – fick också en guidad tur bland konstverken.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På bilden ovan ser vi den italienska ambassadören Angelo Persani och staden Bergamos borgmästare Franco Demtorio – eftersom konstverken har lånats in från Accademia Carrara i Bergamo – tillsammans med kronprinsessan Victoria och drottning Silvia.

Av Agneta Nisbeth

Foto. Stella Pictures

Läs även:

Annons