Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stort bildspel! Letizias och Michelle Obamas vänskapliga möte

01 jul, 2016, 09:02 
AvJohanna Lejon
En drottning, en presidentfru och en viktig fråga. Häromdagen mötte Letizia Michelle Obama för ett möte om flickors rätt till utbildning.
Annons
LetiziaObamaStella

Häromdagen styrde Michelle Obama kosan mot Spanien och det spanska palatset Zarzuela i Madrid för att möta den spanska drottningen och diskutera ett ämne som ligger dem båda nära om hjärtat: flickors rätt till utbildning. Obama, 52, omfamnade Letizia, 43, i palatsets trädgårdar innan de senare begav sig till kulturcentret Matadero där Michelle presenterade sitt “Let Girls Learn”-projekt. Ett projekt vars mål är att främja kvinnors rätt till utbildning, särskilt i lde änder där flickors skolgång inte kan tas för given.

– I likhet med mig är drottning Letizia mor till två vackra döttrar, och vi har haft möjlighet att bonda över många frågor, bland annat glädjen och utmaningarna att stötta starka, smarta, frispråkiga flickor, sa Obama i sitt tal, enligt People.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se bilderna från mötet i bildspelet nedan.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons