Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias vän pratar ut efter dödlig sjukdom

02 sep, 2017, 13:35 
Rebecca Wictor
"Jag hade verkligen änglavakt"
Annons

Det var i våras som Victorias vän Stefano Catenacci drabbades av en stroke i hjärnan. Helt plötsligt föll han ihop och svimmade på jobbet. Nu berättar han i en lång intervju i Metro om dagen han drabbades och tiden efter stroken.

– När jag vaknade till efter ett tag blixtrade det i vänster öga och jag såg ingenting. Jag kunde inte röra min vänstra arm och mitt ben bara hängde, berättar Stefano för Metro.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men stjärnkocken hade tur, han hade två medfödda bråck i hjärnan och 50 procent av alla som drabbas hinner inte ens till sjukhuset innan det är för sent. Ännu färre av de som faktiskt får vård får ett normal liv. Kocken, som bland annat ansvarade för maten vid Victoria och Daniels bröllop, opererades i 8 timmar för att sedan vårdas i 8 veckor på intensivvårdsavdelningen.

Idag kan Stefano berätta för Metro att han, lyckligtvis, är helt återställd. Han blir lite tröttare än tidigare men ser till att hålla koll på sig själv och tar bort onödig och negativ stress i tillvaron.

Annons