Annons


Annons

Sigvard Bernadotte – det kungliga årets hetaste glasögondesigner!


Sigvard-Bernadotte

Årets allra hetaste nya glasögon – design: Sigvard Berandotte! Jo det är sant, lagom till det kungliga året 2010 lanseras några helt nya glasögonmodeller av designprinsen, 50 år efter att de ritades och åtta år efter hans bortgång.

Annons

Efter 50 år i en dammig gammal källare i Jönköping hittades skisserna på några aldrig tidigare tillverkade glasögon av Sigvard Bernadotte. Och nu, i det kungliga årets första månad, lanseras de som årets hetaste glasögonnyhet.

Sextiotal helt rätt

– Sextiotalstrenden med lite kraftigare bågar är helt rätt. Det är klart att vi blev rent euforiska när vi gjorde fynden i vår källare, säger Anneli Isacsson på Scandinavian Eyewear i Jönköping till Aftonbladet.
Kung Carl Gustafs farbror Sigvard anlitades på 1960-talet av den dåvarande glasögonfabriken Skaga och många av hans modeller blev riktiga storsäljare. Men de tre modeller som nu hittats har aldrig tidigare varit i produktion. Modellerna Max, Ariel och Siri är döpta av Marianne Bernadotte, 85, som var gift med designprinsen i 40 år, fram till hans bortgång 2002.

Kronprinsessan Victoria beundrar Sigvards designprodukter.

Marianne Bernadotte, Sigvard Bernadotte och kronprinsessan Victoria.

– Visst är det underbart att Sigvards fantastiska skapelser är mode igen! Han var verkligen en föregångare inom begreppet design, en banbrytare, säger Marianne Bernadotte till Aftonbladet.
Scandinavian Eyewear har ytterligare en Bernadotteättling som designer hos sig, nämligen Oscar Magnuson, 33, son till kung Carl Gustafs syster prinsessan Christina.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: IBL

(1)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

2 kommentarer till “Sigvard Bernadotte – det kungliga årets hetaste glasögondesigner!”

  1. Föddes som prins Sigvard, Oscar, Fredrik men dog som Sigvard Bernadotte. Detta p.g.a. att han dristade sig till att gifta sig med “en flicka av folket” och på själva bröllopsdagen den 8 mars 1934 fråntogs arvsrätt till den svenska tronen, alla ärvda titlar, apanage, ja t.o.m. sitt gamla pass. Istället för kabinettspasset där han var “Prince Sigvard of Sweden” fick han ett vanligt svenskt pass där han var “Herr Sigvard Bernadotte”.

    Som avliden tycks han inte ens vara “Herr”…

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar