Annons


Annons

Kungaparet äntligen framme efter flygdramat!


Brasilientopp

Kungaparet har landat i Brasilien.
Men starten på statsbesöket blev dramatiskt.
På grund av ett våldsamt oväder hamnade kungen och drottningen mitt i ett flygdrama.

I går inleddes kungaparets fyra dagar långa statsbesök i Brasilien. Som vanligt är schemat späckat. Det är mycket som ska hinnas med på kort tid och resorna inom landet är många. Smärre missöden och förseningar kan ödelägga hela programmet om det vill sig illa. Och i går gick ingenting som planerat.
På grund av vädrets starka makter sprack planeringen och en programpunkt, en fotoutställning, fick ställas in. Men det hela var faktiskt värre än så. Med anledning av ett våldsamt regnoväder hamnade kungen och drottningen mitt i ett flygdrama. Kungaparet var på väg till Brasiliens huvudstad, Brasilia, då vädrets makter slog till, skriver Aftonbladet. På grund av de stora vattenmassorna stängdes landningsbanan och planet förbjöds att gå ner på marken. Flygplanet tvingades därför styra sin kurs mot Überlandia, men inte heller där fick man landa. Därefter flög kungaparet vidare mot Belo Horizonte där planet tankades.
I samma veva blev vädret bättre och planet kunde återvända till Brasilias flygplats där man slutligen, efter all dramatik, landade – i strålande solsken. Då var kungaparet dock tre timmar försenade, en försening som gjorde att programmet kortades och kungaparet for raka vägen mot ett möte med den svenska näringslivsdelegationen.
Senare på kvällen var kungen och drottning Sivia inbjudna till en informell middag hos president Luiz Inácio Lula da Silva och fru Marisa Leticia Lula da Silva i presidentpalatset Alvorada.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Och vad händer i dag?

Under förmiddagen besöker kungaparet Högsta Domstolen där de tas emot av domstolspresidenten. Kungaparet fortsätter sedan till kongressen där de träffar senatens och representanthusets respektive talmän.

Kungen och president Lula da Silva närvarar vid lanseringen och invigningen av ett företagsråd med svenska och brasilianska företag. Drottningen och fru Lula da Silva har under tiden ett separat möte. Besöket avslutas med en officiell lunch med tal av de två statscheferna.

Eftermiddagen ägnas bland annat åt samtal om det brasilianska urfolksprogrammet med Brasiliens justitieminister, presidenten för den brasilianska organisationen för urfolk (FUNAI) och representanter för urfolken.
Kvällen avslutas med mottagning och buffémiddag i den svenska ambassadörens residens.

Av Johanna Lejon
Foto: Scanpix

[smooth=id: 241; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

8 kommentarer till “Kungaparet äntligen framme efter flygdramat!”

 1. Får jag bara påpeka att detta var inget “flygdrama”utan en mycket vanlig flygoperativ åtgärd.
  Händer dagligen i stora delar av världen.
  Inte minst i Sverige vintertid.

 2. Å vad vacker hon är vår Silvia !
  Det är en lång flygresa till Brasilien.Har också flygit dit,men vi hade tur med vädret. Väl framme var man lite skakis.

 3. Läste i Aftonbladet att Kungaparet fick fly pga. att 300-400 demonstranter försökte storma byggnaden där kungaparet befann sig i. Usch va otäckt det måste ha varit . Vilken start på deras statsbesök !!!!!!!!!! Först stormen igår och så detta idag…….vad händer imorgon??

 4. Silvia är väldigt “tantig” i den gula dräkten med hatt, till skillnad mot den röda. Den ser lite ungdomligare ut!
  Trevligt att se kungaparet så avslappnade, kungen t o m utan slips!

 5. Fortsättning: Hon ser så stel och onaturlig ut och jag tycker att förändringen har kommit på bara några månader. Jag vet att hon lyft sig flera gånger under årens lopp, men nu tycker jag att hon nått en gräns när lyften förfular mer än förskönar. Eller är fotona ovan bara osedvanligt osmickrande?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar