Annons


Annons

Bildspel: Minneskonsert för drottning Ingrid


Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Drottning Ingrid har firats i Köpenhamn med en minneskonsert på Tivoli i Köpenhamn. Det skulle varit hennes 100-årsdag i mars om hon hade varit kvar i livet.

Drottning Margrethe.

Drottning Margrethe.

Det var stor uppslutning när den danska drottningen Ingrid firades med en minneskonsert i Köpenhamn i tisdags. För drottning Ingrid skulle ha fyllt 100 år i mars om hon hade levat. Minneshögtiden framflyttades av praktiska skäl på grund av drottningens eget födelsedagsfirande. I konserten som hölls på Tivoli kunde man lyssna på tenoren Jonas Kaufman och Tivolis egen symfoniorkester.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Många på plats

På plats fanns förutom drottning Margrethe fanns givetvis också den gravida kronprinsessan Mary i en svart, guldglittrande klänning som kom med maken kronprins Frederik, klädd i en läcker blå kostym. Men också många fler medlemmar från den danska kungafamiljen.
Ni kan se själva i vårt bildspel här nedan.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Den danska kungafamiljen firade prins Nikolais 11-årsdag››

Kronprinsessan Mary på födelsedagsfest i Australien››

[smooth=id: 362; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]


(1)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

53 kommentarer till “Bildspel: Minneskonsert för drottning Ingrid”

 1. Varför bar Mary svart?
  Visserligen en vacker klänning..men tyvärr malplacé…
  Maggan var söt i en inte lika skrikröd kavaj som sist!
  Marie är överlägsen med sin skönhet och kontinentala air av laisse faire..!!!
  Mary är stiff..förmodligen pga bristande utbildning och livserfarenhet.

 2. Prinsesse Marie er fantastisk vakker, alltid strålende, virker så glad og naturlig !! Hun overgår linselusen Mary på alle vis, det er min mening.

 3. Tycker dom ser SÅ förställda ut allihop, nej, inte Carl Johan och Gunilla, men dom andra, jösses. Inget naturligt alls.
  Båda Marie och Mary verkar fåfängliga – säger jag som bor i Danmark… men jag tycker ofta man saknar mer jordnärhet, om man kan säga så. Dom är vackra, ingan tvekan om det, men deras personligheter skiner liksom inte igenom.

 4. #8 Sammenligner du Marie og Mary med to prinsesser af blodet, som Victoria og Madeleine, tror jeg, det skyldes, at de svenske prinsesser er født ind i rollen, de har lært den fra barnsben. Det har Marie og Mary ikke. Ved ikke, om de er forfængelige, men jeg ved, at det kan være enormt svært at være naturlig, når fotograferne knipser løs og råber på en fra alle sider. Det kan være, det kommer med årene, men jeg tror, at både Mary og Marie er ret nervøse, hver gang de skal “optræde” offentligt. Skal de holde tale gør de det jo også som regel på dansk, et sprog, de ikke er født med, det giver også en vis stivhed. Endelig er de måske lidt andre personligheder end de to livlige svenske sessor – det skal de da have lov til! Det ville først for alvor virke påtaget, hvis de kom skridende med store opskruede smil.

 5. Jag tycker att Mary var jättevacker och att klänningen är jättesnygg. Men så gillar jag ju mörka färger.

  Marie är väl söt. En nja klänning och inga smycken. Klänningen var som vanligt dåligt skräddad över bysten. Varför klär hon sig aldrig i färg? Bara beigt, pasteller och vitt. Och för stort över bysten.

  Margrethe var härlig, som vanligt.

 6. Ja, Marie har ofte noget tøj, der ser for stort ud på hende – lidt som om hun har klædt sig ud i sin mors tøj 😉 Men husk, hvordan Alexandra så ud de første år, hun havde en helt anden “international” damestil med blanke stoffer, meget makeup, touperet hår og chanel-outfits. Hun fandt efterhånden en mere afdæmpet, men stadig personlig stil, selvom hun stadig var/er ret “damet”. Eneste virkelige “miss”, jeg kan komme i tanke om, er hendes kjole til Frederik og Marys bryllup. En rædsom skrigpink sag.
  Så Marie skal også nok finde en personlig stil efterhånden. Hun har jo en fantastisk skikkelse.

  #11 Frederik er sjovt nok lidt af en “leverpostejdansker” – i en ellers international familie. Men det lader jo til, at han og Mary trods deres forskelle har det godt sammen. Vi må se, hvordan det kommer til at gå i de kommende år.

 7. Visst misstänker man att Mary lite fåfängt bär mörka kläder för att det förminskar måtten och ger en mera smickrande figur…Hon har klätt sig otroligt smart fram till nu…Men det är klart, att nu blir svårare och svårare att dölja en växande mage… Varför hon inte stolt poserar med den kropp hon har är lite underligt…Helst som alla är glada över den kommande tillökningen..
  Hennes klänning var snygg… 😀

 8. Det er stadigvæk svært at se Mary er gravid…..

  #12 Johanna
  Marie klæder sig ikke altid i pastel, dagen før var hun i en
  meget mørkeblå kjole. Og i Danmark har vi faktisk sommer
  på denne årstid – i hvert fald indtil i dag! 😀
  Desuden har Marie ikke en ny kjole til hver dag i året, som Mary.

 9. #4 haha det lär bli en rejäl rya matta då 😉
  #6 Det var värst vad du vräker ur dig. Bristande utbildning? Hon kan i alla fall läsa och skriva utan problem….till skillnad från vissa andra nippertippor

 10. Drottning Margerethe är en klass för sig – alltid tjusig och med en egen stil som blivit snyggare med åren.

  Tyckte om både kronprinsessan Marys och prinsessan Maries klänningar och uppfattar inte någon av dem som stel. Håller med Hansen att det självklart är skillnad på att vara född kunglig och ha lång tid på sig att växa in i sin roll, än för dem som är ingifta. Fick ett mycket bra intryck av de bägge prinsessorna i det danska programmet om den danska kungafamiljen.

 11. Tina, Mary har mera utbildning än vad svenska kungabarnen någonsin kan drömma om…

  Otroligt att någon kan tycka att vickan och madde är mera kungliga för att de fötts in i rollen… victoria som alltid gapflinar och hänger och klänger på sin man så att man blir helt generad. Och madde som enbart vet hur man stavar till fest, tobak och solbad… De svenska kungabarnen har fått en undermålig uppfostran och medelsvensson förstår säkerligen att uppföra sig bättre än de två

 12. well, Mary tør at skille sig ud. Det tyder på hun hviler mere i rollen end før. Hun bliver mere og mere boho-chic, lidt som hendes svigermor er og var. men på deres egne måder..Marie, tja jo hun er nydelig og klassisk, men hvorfor ikke skille sig lidt mere ud. Magrethe har som altid knald på farverne, må indrømme hun faktisk ældes med ynde.

 13. Dronning Margrethe ser alltid helt forferdelig ut! Hvilken kjerringstil! Og helt skrekkelig på håret. Litt farge i håret og raffinerte klær og Margrethe hadde vært dronningen med stor D.

  Mary og Marie er alltid flotte.

 14. Hellere en dronning Margrethe i ensfarvet rødt og hvidt end
  i store røde og blå “bomber” ( prikker ?) !

  Det ser næsten ud, som om hun har taget sengetæppet med
  som sjal – et mindre kunne vel også have gjort det ? 😉

 15. Orker ikke dette Mary kontra Marie styret.

  Synes Marie`s kjole var flott !

  Mary bør få på seg litt farger. Gravide kvinner er noe av det flotteste jeg vet,- og da skal man vise seg frem! Basta!

 16. Nu er det svært at vide, om det er Mary selv eller hendes stylist
  Anja Camilla Alajdi, der vælger tøjet – men Mary ses sjældent
  i stærke farver.
  Og denne sommer har det været meget brunt og sort !

 17. 6# Tina, lite rolig är du allt! Mary har ju utbildningar i både handel och juridik, och var en kvinna i karriären när hon träffade kronprins Frederik. Hon har faktiskt bättre utbildning än Marie och de svenska kungligheterna. Jag gillar dem båda! Ha en trevlig afton, Tina! Jag gillar att läsa dina inlägg här.

 18. Mary är fantastiskt vacker i sin jätte fina klänning! Men undrar också varför hon måste dölja sin växande mage? Alla vet ju redan att de ska få barn..

  Marie är också väldigt vacker men tycker hon skulle kunna klä sig mer elegant!

 19. På en av bilderna så ser det faktiskt ut att strama mer över Frederiks mage än över Marys ; )
  Mary klär sig alltid elegant, men denna klänning var en besvikelse. Varför väljer hon inte mer figurnära modeller nu, en graviditet är ju en välsignelse eftersom man då slipper gå och hålla in magen hela tiden : )
  Marie strålar! Kan inte uttrycka mig på annat sätt. Även Joakim är en fröjd att se på sedan de gifte sig, även han strålar alltid nu för tiden. Maries klänning var fin, men tyckte att hon skulle ha haft den som hellång modell.

 20. Drottning Margarete vart klart den som vart vackrast här! ÄLSKAR hennes roliga o egna stil 🙂

  Marys klännign vart kanske inte den snyggaste hon haft, men jag tycker ändå att hon vart fin 🙂 Däremot tycker jag att det ser ut som om Marie är på väg till ett strandparty eller något, även om hon alltid är söt o sprudlande så tycker jag nog inte att hon håller samma “klass” på kläderna som Mary…

 21. Det er Marys stil denne aften, der falder udenfor.
  Margrethe, Benedikte, Anne Marie og Marie er egentlig meget
  ens i tøjet/kjolerne. Lette lyse sommerkjoler. 😀

 22. Hvorfor skal det hele være så upersonligt og formelt, men
  det er selvfølgeligt typisk for det danske kongehus, selvom
  mange tilsyneladende mener noget andet .Hvordan man så
  kan få det indtryk?

  Hvorfor følges dronning Margrethe ikke med morbroder Carl
  Johan Bernadotte og fru Gunilla ? For mig er dronning Ingrids
  broder aftenens hædersgæst!

  Hvorfor ankommer alle i rangorden, det er latterligt. Det er ikke
  et statsbesøg!

 23. #21 äntligen någon som fattar galoppen här 😀
  Det blir för mycket av det goda.
  Det är inget fel varken på Mary eller Marie de beter sig som de vuxna människorna de är och älskar sina män utan att bära sig åt som fjortisar.

 24. # 39 Christina Andersson
  Marys adfærd under denne graviditet har været besynderlig.
  Hun rejser verden rundt og klæder sig, så maven “skjules” på
  hendes slanke figur. Hun er 5 måneder henne med tvillinger
  og det er knapt synligt. Ekstrabladet afslørede under rejsen til Australien, at hun gik med en slags latex- trusser for at holde figuren, det var synligt under hendes tynde jumpsuit.

  Er Mary i virkeligheden ikke en lykkelig ventende mama, men
  tænker mere på, hvordan en fuldbåren tvillingefødsel vil
  påvirke hendes figur ?

 25. #21,

  Jag håller med dig. Jag har alltid gillat kungafamiljen och särskilt Victoria som verkar vara en varm, naturlig och spontan person med fantastisk utstrålning som har lätt för att ta folk. Men den senaste tiden har jag blivit irriterad på hennes klängande och pussande på Daniel – det är inget fel att visa att man är kär, men i officiella sammanhang förväntar man sig lite mer resning och värdighet av en kunglig person. Trots allt är de inga tonåringar, utan en bra bit över 30 båda två.

 26. #43 det har jag tyckt nu ett bra tag 🙂 men hon kanske bara har ökat lite i vikt. VILKET INTE ÄR MISSKLÄDSAMT!!! så börja inte hacka om det nu också 😉

 27. Prinsessan Benedikte och drottning Ann-Marie är stiliga,liksom drottning Magrethe . Mary och Marie båda prinsessorna är vackra. Alla firade minnet av drottning Ingrids 100 årsdag.

 28. Pia nr 33,

  Du har ordagrant och fullständigt rätt.
  ‘Laissez faire, et laissez passer’ – ‘Låt gå, låt det passera’
  är ett franskt uttryck som idag används i n e g a t i v mening om system utan styrning och kontroll, t ex inom politik och ledarskap.

  ‘Låt-gå-politik’ skulle det kanske heta på svenska.

  Inom modevärlden har jag dock aldrig hört uttrycket användas, kanske tänkte den bildade stajlissten på den franska frasen;

  – ‘Je ne sais quoi’ (betyder ‘något visst’), som ibland används när man vill beskriva ‘någon’ eller ‘något’ med
  ‘det där lilla extra’, eller ‘något särskilt/speciellt’.

 29. Laissez faire används i betydelsen…det som sker det sker..om en personlighet som Marie..som inte tar livet på så grymt allvar!!
  I motsats tillkollegan Mary!
  Vars utbildning är underlägsen internationellt erkänd nivå…Hobart är världens ände…en högskoleexamen därifrån är värdelös jämfört med Maries från top Swiss and American universities.
  Tasmania är en isolerad ö utan intelleltuell o kulturell elit!
  Att jämföra lantlollan Mary med aristokraten Marie ..är bara infantilt!

 30. Ja, Marie är en stor tillgång för den kungliga familjen hon talar
  franska, italienska, spanska och engelska – där Mary talar
  endast engelska. Och nästa vecka reser hon och Joachim till Brasilien på officiellt besök.

 31. Inlägg 43 har ju hamnat helt fel, varför har inte moderator ögonen öppna och lägger den under rätt kommentarrubrik?

 32. #47? Lantlolla? Hon pratar bl.a perfekt danska. Däremot kan väl inte victoria och hennes Grin Ola mer än dålig svenska och lite engelska?

 33. 47# Jag hade ingen aning om att det är sådan skillnad på universiteten, bara för att det är Australien. Du kanske har rätt i detta. Men var det inte Marie som bara kokat kaffe etc på sina assistentjobb? Jaja, det spelar ju ingen roll. Hon verkar kultiverad och att hon talar flera språk är en tillgång. Men jag tycker att båda är minst lika bra!

 34. #52 ja det er rigtigt. 😉 Jag menade att det är duktigt att lära sig danska så bra. Vår egen dronning kan inte prata rent än 😀

 35. #51Midnattsol
  Du skal ikke tro på alt du læser og bliver fortalt her på SD,
  det finder man hurtigt ud af. 😀

  Mary har en bachelorgrad i handel og jura fra universitetet
  på Tasmanien og derudover noget markedsføring..

  Marie har en bachelorgrad i kunsthistorie og har studeret
  økonomi på universitetet i Geneve og i Boston, USA..

  Det er deres uddannelsesmæssige baggrund.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar