Annons


Annons

Kronprinsessan Victoria siktar högt!


Kronprinsessan Victoria siktar högt. Idag besökte hon världens högsta byggnad. Svensk Damtidning följde henne mot höjderna.

Kronprinsessan Victorias resa i Förenade Arabemiraten går mot sitt slut. I fyra dagar har hon åkt runt i Abu Dhabi, Dubai och Ajman för att representera Sverige och tala om sitt klimat- och miljöengagemang.

Nya utmaningar

Hon har besökt en mässa, företag och hotell. Gått på middagar och bjudningar. Idag, torsdag, sista dagen på resan, väntade nya utmaningar. Och kronprinsessan behövde knappast bli besviken.

Golfspelare

Morgonen började med golf, något Victoria är van vid – prins Daniel är ju nämligen en mycket skicklig golfspelare.

Annons

På Abu Dhabi Golf Club fick kronprinsessan hälsa på en mästare – Henrik Stenson, den hittills högst rankade manlige svenske professionelle golfspelaren.

Världens högsta byggnad

Henrik Stenson befinner sig i Förenade Arabmiraten för att delta i tävlingen 2011 Abu Dhabi HSBC Golf Championship.

Därefter var det dags att åka vidare till Dubai och Burj khalifa, världens högsta byggnad – hela 800 meter hög..

Gamla Dubai

– Åh, vad högt, konstaterade en fascinerad kronprinsessa då hon blickade ut över Dubai från 452 meters höjd.

Efter att ha beskådat den magifika utsikten där drog konprinsessan till Heritage Village, ett museum över det gamla Dubai.

Fika med konfirmander

Därefter åkte hon till Svenska kyrkan för att fika och samtala med ett antal konfirmander.

Så det var en späckad dag med många intryck – minst sagt!

Av Johanna Lejon
Foto. Charles Hammarsten

Läs också Johannas blogg från Förenade Arabemiraten››

Charles Hammarsten och Johanna Lejon på plats.

Läs även:

Kronprinsessan Victoria reser vidare mot lyxiga Dubai i en gyllene dräkt››

Kronprinsessans tal i måndags – finns att läsa på bloggen Bakom Kulisserna här››

Victoria besökte Ikea och gick på middag med 400 svenskar››

Kronprinsessan Victoria – Ensam i Mellanöstern››

(7)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

82 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria siktar högt!”

 1. En mycket duktig kronprinsessa och har haft fullt schema dem här dagarna, har säkert mycket att berätta för prinsen när hon kommer hem till sverige.

 2. Söta, snygga, duktiga, goa Victoria!
  Kronprinsessan som sprider solsken vart än hon går.
  Synd att hon ska behöva fortsätta åka ensam.

 3. NR 2 Det att Daniel inte följde med på denna resan beror mycket på att hans sjukdom. Daniel kommer alltid att vara känslig för bakterier. Men jag vet inte om det är det.
  Någon som vet om det är rent eller snutsigt där?

  Sedan kan det bero på att schemat är tufft och Daniel kannse blir fort trött och behöver vila mycket.

 4. Daniel ska fortsätta sin prinsskola under hela våren, därför åker han inte med.
  Sedan ska väl även Kronprinsessan ta det lugnt under våren sägs det-

 5. Hvorfor spekulere på hvorfor Victoria åker ensam? Det var sikkert planlagt og dermed valgt av ekteparet selv.

  Hadde Victoria vært en mann hadde ingen stilt disse spørsmål.

  Gled dere heller over den flotte person hun er, og det viktige arbeid hun gjør for Sverige.

  At hun holder foredrag for internasjonale storheter om et viktig og komplisert tema som miljø, er virkelig noe å være stolt over.

  Fortsett med å holde frem hennes kunnskaper og hjertesaker. La oss få ta del i hele hennes personlighet.

  Ingenting er mer kjedelig (tråkig) enn å lese artikkel på artikkel om hva hun har på seg. Ikke gjør henne urett ved å redusere henne til et mote – ikon. Hun fortjener bedre………..

 6. Hej Carita, va kul att du tycker til! Du måste ochså känna Daniel mycket väl, med all din vete om vad han kann och inte kann…. snyggt jobbad!

 7. Bästa Carita Sjöberg! Varför skulle det vara smutsigt där? Det finns gott om smutsiga och snuskiga ställen även i Sverige! Inte behöver du vara så fördomsfull och nedlåtande mot andra folk! Ha det så bra.

 8. #2
  Jag läste nånstans att Daniel fortsatt går i prinsskola och därför inte följer med kronprinsessan den här gången.

 9. Hoppas att Madelene hittat en ny vän så Carl-Filip och hans flickvän kan få vara i fred. Syskonen får väl bli vänner och acceptera varandras partners!

 10. Jag tror anledningen till att Daniel inte är med är att det hade varit svårt att hålla på etiketten att Victoria är ‘främst’ av de två i dessa länder.
  Att detta rika och högt utvecklade land skulle vara smutsigt är bara dumheter.
  Sen kan det ju vara så att Daniel haft nåt annat inbokat som sen inte blivit av.

 11. Detta är utanför ämnet men är värt attt poängteras.
  Sverige står just nu som värd för VM i handboll.
  Sverige har spelat sina fyra första matcher i Scandinavium i Göteborg.
  Det har gått förhållandevis bra och man slog igår Polen i en nagelbitare och är vidare med chans till medalj.
  VARFÖR ÄR INGEN KUNGLIG PÅ PLATS?
  Skulle inte den nyskapade prinsen ägna sig åt idrottsfrågor?
  CPB som ju också ska gälla för idrottsintresserad skulle också kunna visa sig där.
  Andra länders kungligheter reser land och rike runt för att stötta sina landslag. Så svårt kan det inte ha varit att ta sig ner till Göteborg.
  Nu fortsätter Sverige sitt spel i Malmö.
  Dit kommunikationerna kanske fungerar lite bättre!

 12. Bra poäng snickarjohn Vi har ju två prinsar som skulle kunna vara där och stötta de svenske.

  Daniel har ju sagt att han förutom att stötta Victoria i hennes arbete för Sverige också ska dra en lans för idrotts- och frisksportfrågor.
  Det lät ju väldigt bra vid förlovningen och vi var nog många som blev imponerade.

  Upp till bevis nu Daniel.

 13. Nr 12 Jag mennade inte så. Du misuppfattade mig. Det jag tänkte på att det kannse kunde vara så. Sedan så skrev jag en fråga on någon viste hur det var med renligheten där. Lär dig läsa.

 14. ja, vi är nog många som undrar varför Daniel låter sin hustru resa ensam, skulle hon dessutom vara gravid, så är det ännu underligare….hur som helst, mycket konstigt att det inte finns några rapporter om vad han sysslar med nu….var är alla skvaller-journalister, eller är det roliga utelivet slut nu i Sverige, efter de kungliga fadäserna förra året, den enda som kanske får roa sig nu framöver är Madeleine på behörigt avstånd “over there”…

 15. Nr 27 Varför skriver atta och tror att kronprinsessan Victoria är gravid alla säger att hon EJ ÄR GRAVID. Då får man tro på det. Kronprinsessan Victoria har inget sakt om någon graviditet än. Utan det är bara en önskar som kronprinsparet har att dom vill ha barn.

  Så det är ju bara dumt att skriva om eventuella graviditer.

 16. Bästa Carita! Din fråga i sig är kränkande, pga vad antar Du att det skulle vara smutsigt där? F ö behöver jag inte lära mig att läsa – jag kan. Och tänk att jag kan bland mycket annat skriva och räkna också!
  Ha en bra dag.

 17. Alla gifta par hänger inte varandra i hälarna!
  Kanske Daniel arbetar, vem vet?
  Men att vår sessa är gravid syns ganska tydligt (iblan) hon är smart tjejen, och klär sig väl, men ibland … syns “det hela”.

  Härligt för de unga, de vill och behöver ett barn!

 18. Det blir väl vår kära kronprinsessa som får rusa iväg på handbollsmatcherna när hon kommer hem från sin utlandsresa. Uruselt att ingen av “gubbarna” i kungahuset har brytt sig om matcherna, trots att Sverige står som värdland. Kungen är upptagen med statsbesök och troligtvis sköter Carl Philip om utviket, men var är prins Daniel?

 19. Om nu Daniel inte är med på resan pga infektionskänslighet – kan någon då förklara hur kan kunde resa med kronprinsessan till Kina i höstas?

 20. #9 Magdalena

  Enig med deg.Synes det er synd at det skal bli spekulasjoner bare fordi at Victoria noen ganger jobber alene.
  Hennes far var alene i Kina for noen måneder siden,han var alene både i Oman og i Boston uten at noen spekulerte i årsaker til at Silvia ikke var med.
  Både Frederik og Haakon har hatt mange utenlandsreiser uten sine fruer.

  Det sto i expressen at daniel har internutbildning på slottet denne uken.
  Hvorfor skulle han trenge mer hvile enn andre? De har da hatt mange lange reiser i fjor høst med fullt program.

  Irene #27
  Hvorfor kan ikke en gravid kvinne reise alene? Graviditet er ingen sjukdom og gravide er vel ikke mer hjelpesløse enn andre.

  Carita
  Hvem er ALLE som sier at Victoria ikke er gravid.

 21. Vilket strålande jobb hon gör Victoria. Men hon strålar lite ännu mer med Daniel vid sin sida, så fina tillsammans!
  Trevlig dag allihopa.

  För att GRATIS & snabbt tjäna ihop till presentkort hos Kicks, Hm eller Nelly gå in på http://www.gratismakeup.se/?r=178751
  Jag har själv tjänat ihop ett antal gratis presentkor! =)

 22. Jag kan ge dig en lista med minst tio punkter som visar en förändring i klädstil eller bor i Victoria, eller stil fotografier som publiceras. De visar allt hon är sannolikt gravid. De visar allt hon är sannolikt gravid.
  Jag tror att Hovet är fel att göra denna typ av hänsynslös uttalande

  Enligt min mening, har frånvaron av Daniel ett samband med hans hälsa. Det tar lite engagemang på vintern, influensasäsong. Det var samma sak förra året. Men jag hoppas den här veckan inte varit alltför frustrerande för honom. Min uppfattning är att han åkte skidor!
  Han har inte åkt mycket till julhelgen; har Victoria inte åkte, men såg, säger hon. Jag hoppas att han roade sig

 23. Dubai är renligt och fräscht. Massor med god mat och relatvit billigt (MATEN). För övrigt en tacky kitschig stad med en “liten” dubbelmoral vad gäller alkohol. Jag gillar Dubai om man tar det för vad det är. Burj Kalifha skulle jag dock aldrig åka upp i – de har haft en hel del problem med hissarna och har det fortfarande av och till. Håller med ovannämda någon från kungafamiljen borde nog vara i Malmö och heja fram handbollsgänget. Men kungen får nog inte gå ut (kaffeflickor), C-P har fullt upp med Sofia och Daniel – ja vem vet? Men det är ju förkylningtider så han kanske måste ligga lågt vad vet vi.

 24. Daniel var inte med på denna resan för han ska ´forsätta med sin prinsskola. Det kan han behöva så kannse han kan lära sig att inte stå som en skyltdocka eller staty vid fotografering.

 25. Att Daniel inte är med har jag uppfattat det som att det beror på att detta projekt är något kronprinsessan arbetat med på egen han något år.

  Angående att han inte “jobbar” på grund av infektionsrisken, då bör han inte gå på stora kalas heller. Att han skulle jobba utöver kungliga uppdrag är ju bara nys, det är ingenting han ska syssla med längre, ett liv han brytit med.

  Håller med om att det är dåligt av kungahuset att varken delta på Idrottsgalan eller handbolls-VM.

  Ni som skriver om prinsskolan var har ni hämtat den informationen? Kanske de arbetar fram uppgifter till honom och sätter in honom i det? Tycker inte han ansträngde sig för bövan för att förkovra sig efter det han förstod att han eventuellt skulle bli gift med en kronprinsessa. Med den bakgrunden borde han ju försökt allmänbilda sig lite och inte bara anta att han är sig själv nog.

 26. “Kronprinsessan Victoria är inte gravid” påstår Hovet.

  Jojo, det tror jag vad jag vill om!

  Jag tror visst att hon är gravid! Men såg ni inte den bylsiga tröjan hon hade på sig? Såklart det är nåt på gång därunder 😉

  Grattis Victoria och Daniel! :0)

 27. Nå skal man kanskje ikke ta alle kommentarer her 100% på alvor. Skämt og humor er bra for hvorfor skulle det være større risk for bakterier,smus og forkylninger i abu Dhabi enn i Kina ,Frankrike,Stadshuset osv.
  å nærmest antyde at Daniel av en eller annen grunn ikke gidder å/ vil følge med sin hustru til Abu Dhabi er elakt. Hvorfor skulle han ikke ville /gidde det? Hvorfor gadd/ville han følge med til f.eks Helsingborg,Norrbotten,Kina,Frankrike osv?
  Det kan vel være sånn at invitasjonen til Abu Dhabi bare gjaldt Victoria. Det var jo mange statsledere/ministre der og det er vel ikke alltid at disse har ektefelle med.
  Prinsskolen skulle fortsette fram til sommeren dette året og da er det naturlig at det i perioder blir mindre representasjon. Slik er det i Norge også. Mette-Marit har hatt fri fra representasjon for å kunne studere. det samme gjelder vel også Victoria

 28. ÄR DEN NÅGON SOM SKALL SIKTA HÖGT SÅ ÄR DET PRINS DANIEL !

  Kronprinsessan Victoria öppnar på fyra dagar stängda dörrar för svensk export i Abu Dhabi.
  Det gör hon genom att på tid som måste vara värd guld för Sverige. Gå på Ikea och se på varulager, plantera ett träd utanför IKEA, äta Annas pepparkakor på Ikea, skaka tass med Svenska förskolebarn, skaka tass med några hundra svenskar och äta middag med dem. flyga helikopter, utlånad av prinsen, besöka Svenska kyrkan, bli mottagen av fem kvinnor på en myndighet.
  Ja är det att öppna exportdörrar för Sverige + Då frågar jag mig vad de 370.000 besök i världen av Svenska exportföretag, utför då de inte lyckas öppna dörrar för export. De bör kanske äta dagens rätt på IKEA och plantera en Rhododendron utanför varuhuset ?

 29. herregud, vad ni ömkar en karl som ska gå på “prinsskola”…detta är inget heltidsjobb i så fall….men Viktoria sliter som bara den, hon är också en sådan person som läser på innan hon genomför ett uppdrag, trots att hon är dyslekiker, hon är värd all beundran! hoppas bara inte Daniel förväntar sig att hon ska skriva ett kärleksbrev om dagen, som han kan läsa när hon är borta (det skröt han ju om i sitt bröllopstal)….ja som sagt kraven på en kvinna är alltid högre än för en man!!!

 30. Nr 43 FiaLotta
  Man kan faktiskt ha stora tröjor utan att behöva vara gravid. Om hovet säger att kronprinsessan Victoia EJ ÄR GRAVID så är det så. Hovet skulle inte säga så och sedan säger kronprinspaet något annat veckan efter.

 31. Prinsskole er ikke noe som bare Daniel syssler med. Hans svigermor har hatt lignende opplegg. I Danmark hae kronprinsesse mary også gått i prinsesseskole. Både Sonja og Mette-Marit måtte også gjennom en prinsesseskole da de kom inn i vårt kongehus.
  Daniel har fordypet sine kunnskaper i historia,det politiska livet, statskunnskap og lederskap enligt blant andre Svensk Damtidning.

 32. Jag undrar, vad hon egentligen uträttat där. Gärna fakta. Varför Daniel inte följde med vet vi ej, man diskuterar här olika teorier. Jag bara undrar varför det är så viktigt. Bästa Irene (47) Jag t ex aldrig känt så att kraven var större för mig än för någon karl. Man ska inte blanda en massa jämlighetssnack i allt!

 33. KP Victoria är som alltid strålande! Ett härligt möte med Dubai & dess sevärdheter… Nyhet för mig att där finns även så många svenkar att de har konfirmation… Och en bättre Ambassadör än vår egen KP Victoria kan vi inte få för Sverige – men undertecknad undrar vad vi EGENTLIGEN kan göra för F.A.E.??? Men om dess mörkare sidor i detta land, får hon nog aldrig höra om. Som alltid en svår balansgång mellan social och riktig medmänniska som får hela spektrat av upplysningar kontra det sköna-vackra som framställs… Skall vi investera – ge Export… ???

 34. PIM VALBORGSDOTTER

  Att det finns så många svenska i ABU DHABI / DUBAI beror på att firmorna lärt sig att sälja i dessa länder. Det är inte bara att knalla in och le, ta fram broschyrer, presentera produkten, sälja. Vilket Kronprinsessans resa ger intryck av.
  Du måste ha de rätta kontaktera. I flesta fall rätt kontakt med någon i kungafamiljen eller nära släkting. Du skall bygga upp förtroende hos dessa personer, visa Dig värdig deras intresse av Dig, det du representerar. Det är ett mycket komplicerat spel. I det
  ingår långa förhandlingar om hur förtjänster skall fördelas. När detta så småningom är klart. Så börjar säljarens helvetes resa genom myndigheter, politiska organisatione, o.s.v. o.s.v. Mutor är en självklarhet. Du tillbringar enorm tid åt att muta, få stämplar. Plötsligt kan en stämpel saknas. Då startar allt om från noll. Låter oförskämt o.s.v. men detta måste man kunna, annars är man körd som exportör. Kontakter som de öppna dörrar kronprinsessan åberopa. Är att man möjligen fått rätt att trycka på porttelefonen. Märkvärdigare än så är det inte.Resten är diplomatisk artighet mot annan stats representant.
  Våra hjältar är de som finns på plats, klarar att ta sig igenom allt, bli bästis med en kunglighet. Visar kungligheten att detta ger kungligheten egna fördelar. En vacker prinsessa, det vimlar det av i dessa länder. Victoria är en i högen. Ger hon kungafamiljen i Dubai, Abu Dhabi, inkomst? Troligen inte.

 35. Thord Magnusson ( Prinsessan Christinas make ) har visat sig vara en mycket skicklig företagare, han är även generalconsul m.m.
  Daniel har talanger motsvarande Thord Magnusson. Det vore trist, om han skall offra dem på att gå bakom Victoria resten av livet. Det skulle vara värdefullt om Sverige kunde tillåta Prins Daniel att samarbeta med Thord Magnusson i olika, för Sverige, värdefulla projekt. Jag tror även att Prins Cal-Philip och Sofie skulle platsa där. Jag har en kusin som var regementschef när Carl-Philip utbildades. Han ger mig en helt annan bild av Carl-Philip än den mes många vill göra honom till. En duktig soldat, social, ärlig var betyget han gav Cal-Philip.

 36. #51 kommentar: min synpunkt betr daniels arbetsinsats var snarare en kommentar till de som ursäktade att daniel inte var med, men ingen tänkte på viktorias arbetsinsatser huruvida de kunde vara ansträngande eller ej….lite dålig jämvikt på kommentarerna tyckte jag…om jag inte minns fel så lovade daniel i sitt bröllopstal att han skulle göra allt för att stötta sin hustru i hennes arbete…..men kanske glömde säga i samma tal att det var villkorat om han var frisk eller ej? / synpunkter betr detta senare behåller jag för mig själv/

 37. Antagligen kommer kronprinsessparet att visa upp sig i samband med att de har något att tillkännage, men visst är det märkligt att prins Daniel plötsligt försvunnit från den kungliga kalendern. Självklart undrar svenska folket var han har blivit av.
  Kronprinsessan Victoria har flera uppdrag den kommande månaden, men vår nye prins lyser med sin frånvaro.

 38. Skal man hver gang Daniel ikke er med Victoria spekulere i sykdom? Hvordan vet man at han har større sjanse for å bli syk enn andre? Det skjer faktisk ofte at både Haakon, Frederik, Carl Gustaf osv. er på jobb uten sine fruer, da er det ingen som fråger i kommentarfeltet her hvor deres koner er. Ikke blir det spekulasjoner om de er syke heller.
  Joda daniel har sagt at han skal støtte Victoria i hennes arbeid,men det betyr vel ikke at han skal være med henne overalt.Forventer dere svensker dere det?
  Victoria vil i mange tilfelle(siden hun er tronarving) bli invitert alene. Det er ikke i alle tilfelle det er naturlig å ha med ektefelle.
  denne reisen til AbuDhabi har stått oppført i den kongelige kalender;uten Daniels navn, siden slutten av november. Kunne Daniel/hoffet på det tidspunktet vite at han ville være sjuk i slutten av januar?
  Og hva menes med å være sjuk,noe mer enn en forkylning antar jeg.

 39. Hon borde skaffa sig en annan frisör/frisyr. Hon hade sett mkt bättre ut i lite kortare lockigt utslaget hår. Den där strama bakåtslicken är inte så grann.

 40. #61 kommentar: vet ej vad du menar med “skamlig”….min kommentar betr om daniel var sjuk eller ej, var en kommentar till dem som påpekat att han kunde vara sjuk. och att han därför inte är tillsammans med viktoria…som jag skrev så har jag inga synpunkter betr hans hälsa eller ej,..vilket andra har.

 41. Eftersom Daniel lider av en medfödd njursjukdom och är transplanterad (njure från sin 65-årige far) har man all rätt att fråga varför han inte syns till. Är han sjuk igen?

 42. Titta på bilderna som lagts ut på hovets sida idag. Prisutdelning där Victoria är med. Tyvärr kan vi nog lägga ner graviditetssnacket för hon ser inte gravid ut på den bilden.

 43. Senast när Daniel försvann från offentligheten så blev han njurtransplanterad. Så visst undrar man lite vart han har tagit vägen.

 44. #65 borde inte hovet gå ut med en sådan allvarlig sak i så fall, man är ju tydligen väldigt frispråkig betr viktorias graviditet eller ej….eller är det olika regler för kungligheter betr om man är man eller kvinna…….ja tiden får utvisa vad som är orsaken till tystnaden…

 45. Jag tycker inte att vi har något att göra med vad Daniel gör just nu. Vi vågar nog anta att han inte ligger i paulunen och äter praliner. Vi kanske inte måste ha koll på varje steg vårt kronprinsesspar tar.
  Sen vill jag allvarligt uppmana Svensk Damtidning att stoppa reportern som vill dra paralleller mellan Ockelbo och Älvdalen, där det råder en stor viktig skillnad. Ockelbo har på ett positivt vis satts på kartan genom att Daniel kommer därifrån. Detta har med Daniel, som person att göra. Att försöka lansera Älvdalen på samma sätt är att låta stackars Älvdalen klä skott för att en fräck och utmanande kvinna råkat bo där sen barndomen. Jag tycker att ni på tidningen kan skona denna Dalaort, som inget ont gjort. De rår inte för att en viss Sofia H. har sin familj där, men det är sannerligen inget att yvas över heller. Sofia hör hemma kring Stureplan, men tror kanske att det verkar rejälare och mer jordnära att dra fram sin anknytning till Dalarna. Som kulla kan jag säga att den avklädda damen inte är representativ för de unga kullorna i vårt landskap. Sofia H blir inte mer “rumsren” för att hon åker hem till Dalarna och låter sig plåtas där, så sluta upp med dumma skriverier.

 46. Senast Daniel försvann från offentligheten var när han gifte sig. Då såg vi ingen av de två mellan kvällstidningarnas smekmånadsintervjuer och återkomsten i augusti. Vem vet, Daniel kanske har sagt att han bara vill göra ett fåtal aktiviteter och han främst gifte sig med Victoria, inte arbetsplatsen hovet. Han kanske jobbar på gymmet. Dock anser jag att han borde jobba hårdare med armmuskler och bålmuskler hemma….

 47. Titta på bilderna som lagts ut på hovets sida idag. Prisutdelning där Victoria är med. Tyvärr kan vi nog lägga ner graviditetssnacket för hon ser inte gravid ut på den bilden.

  Svarta kläder gör att man ser smalare ut.
  Men visst…chansen att hon är gravid är inte högt.
  Ingen graviditet i 2011, Sofia from Hell stannar, Brat O’Neill också. Silvia kommer att se hela året depressiva ut och Aftonbladet dissar henne vidare. Daniel gör (nästan) ingeting. Och kungen skämta…pardon… försöker att skämta. 2011 kommer att bli som 2010 (utan bröllop). Bara en känsla 😉

 48. #69

  ÄNTLIGEN! Hon ser inte gravid ut. Vi lägger ner snacket.

  För endel tar det veckor för att smälta faktum.

 49. #49hilde INNAN de gifte sig ja. Precis som Daniel gjorde. Så då återstår frågan: hur länge behöver han göra det? Det kan ju rimligtvis inte heller handla om 8-5 måndag till fredag med hemläxor, så någonting borde han väl kunna bidra med för sitt ombonade liv, tex. gå på handboll eller idrottsgala.

  I vad han enligt SvD förkovrar sig, behöver man kanske inte ta för sanningshalt 100%. Att han haft ett par pratstunder med Dick Harrison (om Karl Johan och hans 1800) kunde han ju inte undanhålla oss då han i eveintervjun ville dela med sig av sin nuvunna kunskap med svenska folke.

 50. # 66, jag tycker att information är alltid bra, då slipper man många onödiga rykten.Jag hoppas verkligen att han inte är sjuk utan är hemma och äter praliner med Victoria.

 51. allvarligt talat carita sjöberg eller ba du nu heter. det räcker väl att du skriver en gång att kronprinsessan inte är gravid, vi har nog alla förstått att du tycker det nu. men jag bara undrar är du med dom på haga ända in i sängkammarn eller… varken du eller jag har väl med det att göra överhuvudtaget!!! ursäkta mitt stavfel i rad ett…

 52. #67 kommentar: här ser man ju tydligt att en kvinna och man värderas olika…”Sofia från Älvdalen” får inte föras fram som något positivt från bygden, detta kan ju svärta ner liknelsen med “Daniel från Ockelbo”….den “präktige” sonen kan ju inte liknas vid den “icke-präktige” dottern…. nog finns det väl lite “lik i garderoben” beträffande Daniel, konstigt att ingen journalist har grävt lite där…….man är ju så pigg vad gäller detta för övriga medlemmar i kungahuset inkl kungen och drottningen!
  Måtte inte Daniel känna sig som den “renaste” av dem alla…..

 53. Lise nr 50,

  Nej, kronprinsessan Victoria har inte någon hovdam;
  hon har klargjort att hon inte tänker skaffa sig någon förrän den dag hon blir drottning.

 54. Lydia

  Man skal kanskje ikke tro på alt man leser men hvorfor skulle hoffet ikke fortelle sanningen om Daniels prinsskole. Den startet Januar 2010 når Daniel var frisk igjen etter transplantasjonen og skal pågå i 1,5 år altså fram til sommeren 2011.
  Selvfølgelig er det ingen 8-4 jobb så representasjon kommer i tillegg.
  Synes du er litt urimelig, Victoria og Daniel hadde et ganske intensivt program i høst. Victoria og andre kongeligheter har også hatt en ganske lugn januar. Slik er det bare . Noen perioder er det mye jobb, andre mindre.
  Kanskje daniel ikke var invitert til idrettsgallaen eller hovet har bestemt at kongehuset ikke skal delta? Hva vet jeg? Ring Hovet og spør.

  Forstår ikke hvorfor hovet skulle holde tyst hvis Daniel er sjuk. Hva tjener de på det. Sannheten kommer for en dag allikevel. Alle kan bli sjuke så det er ingenting å skäms over. Synes bare det er litt trist at Daniel(og andre kongelige) skal bli utsatt for rykter og spekulasjoner men slik blir det dessverre.
  Det er heller ikke riktig at Daniel har vært bortr fra offentligheten lenge. Rett før jul deltok de på en eller annen sammenkomst for et akademi. For noen uker siden var de i Italia og på de bildene så da Daniel ganske frisk ut.

  At Victoria på noen bilder ikke ser gravid ut betyr jo ikke st hun ikke er det. Det tar flere måneder før magen begynner å bli så stor at det synes,

 55. #78 hilde jag tror inte heller att Daniel är sjuk, men eftersom vi gnäller på övriga i kungafamiljen för att de inte gör så mycket bör vi kunna kritisera hans bortvaro också.

  Ok, hade glömt bort att hovet sagt att han skulle göra prinsskola i 1.5 år.

  Nu betalar kronprinsessan tillbaka för bröllopsresan. Hon ska snart dela ut Bertil Hults pris.

 56. jag håller med om att pressen intensivt bevakar vad de övriga i kungahuset gör, och har synpunkter på dem…men vad gäller daniel är det helt tyst…..ska han ha en särbehandling bara för att han är “en av folket”…??….nej, var lika öppen och granskande mot honom också, han står som kunglighet på hovets hemsida och ska därför granskas som de övriga 5 på samma hemsida!

 57. Nr 73 Jag heter Carita Sjöberg. Är det något fel på mitt namn eller? Sedan får man tycka vad man vill. Det är inte bara jag som skriver samma sak flera gånger.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar