Annons


Annons

Silvia nu på plats i USA: Jag mår mycket bättre


Det var en strålande drottning Silvia klädd i ceriserosa som dök upp till Childhoods välgörenhets galamiddag i Hillsboro Beach i Florida.

Det var många som var glada att åter se drottningen på benen efter en segdragen influensa.
– Jag mår mycket bättre, bedyrade drottningen och det rådde det inget tvivel om.

Egen stiftelse

Drottningen ville inte missa denna välgörenhets afton för sin egen stiftelse World Childhood Foundation därför har hon de senaste veckorna valt att ställa in bland annat statsbesöket i Botswana.

Spara på krafterna

Hon valde också att låta prinsessan Madeleine ta över huvudrollen på fredagens projektbesök till Kristi House och Childrens Harbor i Florida som Childhood stödjer så att hon själv kunde spara krafterna för välgörenhetsmiddagen.

Drottning Silvia och Charlotte Brandin från Childhood USA.

Första gången

Det var första gången som Childhood valde att hålla en galamiddag i Florida, vilket lockade en helt ny publik. Det föll sig naturligt att förlägga en gala till just Florida då man redan stödjer flera projekt där. Välgörenhetsmiddagen hölls hemma hos honorärkonsuln Per Olof Lööf – som ni ser på bilden ovan med drottningen – och hans hustru Åsa-Lena.

Elin Nordegren

Galan som lockade 220 gäster bjöds på ett flertal prominenta gäster däribland golfspelaren Jesper Parnevik som åter är på banan igen och hans forna au pairflicka Elin Nordegren som bekant var gift med en annan känd golfspelare, Tiger Woods. Andra kända ansikten var Anders Bagge och Andreas Carlsson från Idol.

Josh Groban

Medan solen gick ned intogs en trerätters meny bestående av sallad till förrätt, file mignon till huvudrätt och en avslutande citron tårta till dessert. Underhållningen stod den amerikanske sångaren Josh Groban för och det var enligt gästerna ett helt fantastiskt framträdande.

Umgås med Madeleine

Drottningen ska efter Florida fortsätta vidare till New York för att mottaga sitt pris för Health and Human Rights på Mandarin Hotel.
– Jag känner mig väldigt glad, det är underbart att man tänkt på mig, säger drottningen som blir kvar i New York ytterligare några dagar efter priset delats ut och då får chans att umgås med prinsessan Madeleine.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Av Catarina Lundgren Åström
Foto: Catarina Lundgren Åström

Läs även:

Prinsessan Madeleine fick klara sig på egen hand››

Ingen vila här inte – efter USA-resan ska drottning Silvia ut på en ny resa››

Drottning Silvia har tid på sig att bli frisk – först i april ska hon vara i New York››

Prinsessan Madeleine träffade Chris mamma i London häromveckan››

Madeleine och Chris kysstes så mycket att det blev trafikkaos››


(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

87 kommentarer till “Silvia nu på plats i USA: Jag mår mycket bättre”

 1. Drottningen fantastiskt vacker och gissar att den raffinerade klanningen skapats av en viss japan. Underbart se henne igen.

 2. Härligt att se en glad och pigg Silvia igen!! Hoppas slippa läsa en enda magsur kommentar om henne denna söndag.

 3. Oh så vackra de är! Jag är stolt över att vi har så fina och värdiga representanter för Sverige!

 4. Ny frisyr på vår drottning? Hon ser strålande ut. Även prinsessans ser riktigt fräsch ut. Kul att se dem.

  Förstår inte alla bitska kommentarer i forumet kring kungahuset. Men det är klart i landet Lagom får man ju inte sticka ut, vara framgångsrik (generellt menat) se bra ut etc. Detta gäller alla i detta avlånga land, inte bara kungahuset. Tycker jämt att den där (svenska?) avunsjukan dyker upp i alla sammanhang och samhällsklasser. Tråkigt tycker jag.

 5. Fryktelig kjole på Silvia. Disse gallaforestillingene for Childhood er helt tåpelige. Ser ut til at det viktigste er å ha ny kjole. Hvorfor ikke gi de pengene til trengende barn i stedet? Bort med underholdninsmonarkiet.

 6. Silvia ser ut som hon vore dotter till Charlotte Brundin!!!
  Så kan tydligen en rejäl flunza verka..!
  Madeleine visar nu sitt mörka hår..en förbättring…men varför barärmat…när armarna är missprydande!?!
  Kungen sa visst nåt om : “skära öronen av Silvia”..!
  Så kan man också kalla… ett facelift..!

 7. Istället för att dyka upp på varje tillställning med nya dyra kläder kunde dessa pengar gå till fattiga barn.
  För att bli trovärdig måste man “walk the talk” och det tycker jag inte Silvias och Madeleines jet-settande välgörenhetsarbete lever upp till.
  Finns det överhuvudtaget en enda bild där Silvia finns fotograferad mitt bland gatubarn? Eller Madeleine? Det är lätt att vara generös och “god” när det enda som krävs är att äta flerrättermiddagar och hålla ett anförande då och då.

 8. Ære være Dronning Silvia!
  Godt å se at hun har tilfrisknet og er glad igjen!
  Fantastisk vakker,som alltid!!!

 9. Dronning Silvia er en stærk personlighed, der ikke lader
  privatlivets mange skuffelser påvirke hendes arbejde udadtil.
  Altid professionel, stilfuld og venlig imødekommende, er hun.
  Sådan skal en dronning være!
  Men Dronning Silvia har også gået i “dronningeskole” hos
  den mest suveræne lærer, hun kunne få:: Dronning Ingrid.

  Og prinsesse Madeleine, dejlig at skue – mon hun dog ikke
  snart kommer hjem til Sverige – med eller uden Chris O’Niell ?

 10. Jag tycker inte Silvias klänning var snygg med en stor tryckknapp mitt på magen, nä hon kunde haft en av sina gamla istället. Madeleine har ju gott om pengar så hon har väl råd att köpa nytt varje gång, hon måste ha ett jobb där man tjänar multum skulle vara roligt att veta var det är någonstans. Jag är glad för att Silvia har piggnat till.

 11. #1 En MYCKET MARKLIG KOMMENTAR. Var glad att Drottningen ar battre. Vad hon an gor representerar hon Sverige.
  Vad sager du om MMs job for AIDS i utlandet, Drottning Ranias jobb i olika lander.
  Bade Drottningen och Prinsessan Madeleine sag vackra ut. Grattis till Drottningen for den kommande Health and Human Services Award. Drottningens klanning ar magnifik. 220 personer – det blir manga slantar for Childhood att dela ut till olika organisationer. Storslaget!

 12. Så var hon fixad och klar och visst stramar det lite extra i Silvias “vackra” ansikte, men bara hon och och hennes fans är nöjda så är det väl OK. Kanske inte så konstigt att kungen blev irriterad över medias frågor om Silvias “hälsotillstånd”.
  Madeleine ser ut som hon gjort det senaste året.
  Men inte representerar väl någon av dem Sverige i detta sammanhang?

 13. Kul att se dom båda,vackra och fräscha.
  Childhood gör mycket bra.Det vi får se är bilder från när det är fest,det är oerhört mycket arbete bakom.
  Sluta med era elaka kommentarer angående silvia.Hon har väl alltid gjort ett jättebra jobb och skött sin drottningroll perfekt.Vet inte vad det är för bittertanter som sitter här och kacklar?Vi ska vara stolta istället.

 14. Fina bilder på vår drottning och vår lillprinsessa. De representerar verkligen Sverige med den äran. Skönt att Sylvia är frisk igen.

 15. Fantastiskt roligt att se mor och dotter så vackert klädda och så glada igen! Även om det inte är en officiell svensk angelägenhet så spiller det helt säkert över mycket goodwill på vårt land också eftersom de i alla sammanhang ses som representanter för oss. Damerna i fråga är ju i princip alltid i “tjänst” bara genom att vara!

 16. Jag tycker det är dåligt att pressen gör en så stor affär av att drottningen är sjuk. Hennes majestät är ju ingen robot utan även hon kan och måste få vara sjuk. Hon verkar ju ha en fantastisk hälsa för övrigt dessutom i kombination med en enastående pliktkänsla! Kul att se drottningen på benen igen i en riktigt tjusig blåsa!

 17. Det väldiga ståhejet som blev i alla svenska medier då drottningen ställde in uppdrag pga. sjukdom, bara visar hur oerhört pliktmedveten hon är. Första inställda statsbesöket på 35 år! Hon tar verkligen sitt uppdrag på största allvar, det borde svenskarna uppskatta, tycker jag.
  Hade själv en rejäl influensa med bihåleinflammation och bronkitis samt hög feber. Tre antibiotikakurer, och kom inte ur sängen. Inget märkligt med det, men jag fick vara sjuk utan en massa spekulationer om ngt annat:) Heja, Silvia!

 18. Det glädjer mig att drottning Silvia har tillfrisknat. Vi kan alla bli sjuka och behöver då vila oss från våra plikter eller arbete utan att var byte för viss press. Drottning Silvia är en värdig och god representant för vårt land och gör en fantastisk insatts i kungahuset.

  Eva Johansson årgång -49

 19. Min fråga är bara att varför gör de inte välgörenhet i Sverige. Det finns så mycket att göra i eget land. Och det ser bara ut att vara fester för dem. Jag är dock glad att se att drottningen repat på sig igen. Färgen på klänningen klär henne.

 20. De borde hjälpa barn i fattiga områden. I USA finns tillräckligt med välgörenhet utan att dessa ska behöva åka dit och hjälpa till!

  Childhood är bara till för att Silvia och Madeleine ska kunna åka till Brasilien, USA och Tyskland, de enda ställen Childhood har verksamhet, och hälsa på släktinger och ha kul.

  Tycker verkligen inte att det är seriöst arbete att hela tiden arrangera galor och smörja sig med gräddan. Har aldrig sett något de gjort för några stackars barn!

 21. Farven cerise er rigtig klædelig til dronning Silvia (og kronprinsesse Victoria). Har hun ikke en næsten lignende model i hvid også ? Eller er den blevet farvet og fået en stor knap ?
  —–
  Og stort tillykke til Dronningen med 2011’s Health and
  Human Rights pris, som hun får overrakt på tirsdag!

 22. Så hyggelig at Dronningen føler seg mye bedre! 🙂 Det var en gledelig og flott nyhet! 🙂 Dronningen ser, som alltid, meget vakker ut.

 23. Underbart att få se Silvia igen,titta så glad och VÄNLIG hon ser ut,i jämförelse med sin tvärsure man.Aldrig någon gång att vi sett en butter drottning eller att vi hört henne snäst ifrån sig vid någon intervju.Hoppas att pressen lägger sin energi på vår drottning och skippar CG,ingen, absolut ingen, vill se denna buttre man.Lycka till Silvia på Din fortsatta vandring ensam eller tillsammans med Daniel och Victoria ,ni kommer att bli ett bra team i framtiden.Håller med #4.

 24. Så roligt att se drottningen frisk och strålande igen.Prinsessan Madelene,en skönhet.Båda,mycket fina och Sverige kan glädjas åt den PR och glans deras representationer ger landet.

 25. Jag har alltid varit royalist, men nu tvivlar jag och mår illa av Madeleines lyxliv. Hon borde göra som Märta Louise – tacka nej till skattebetalarnas pengar och försörja sig själv i USA! Stackars Silvia – hon är värd all beundran!

 26. Håller med om att drottningen var till sin fördel, mycket vacker!

  Det är mycket sällan, vill påstå aldrig som vi sett Madeleine med lite makeup eller ingen alls. Nej, hon ska alltid vara stylad, precis som Mary i Danmark. Tacka vet jag härliga kronprinsessan Viktoria!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Drottningen ser härligt glad ut igen! Silvias klänning är sådär men läcker färg! P Madeleine är oerhört vacker här, dock blir man litet nervös för att klänningen ska glida ner… 😉

 28. Snygga och betydligt mer välsittande kläder hade man väntat sig se på mor och dotter för sin här på SD omskrivna fest i Florida – så gott om tid som dessa damer har haft – Besviken. Hoppas bara att festen drog in några slantar för inte var det värt att betala biljetter för att se dom svenska damerna som ju annars är brukligt på liknande tillställningar.

 29. Vilken ara att fa se Er bada idag i Congreational Church i Boca Raton. Elisabeth, Ann och Stephanie Schroderheim i Belleair, Florida

 30. 11. En vanlig svensk
  “Finns det överhuvudtaget en enda bild där Silvia finns fotograferad mitt bland gatubarn? Eller Madeleine? Det är lätt att vara generös och ”god” när det enda som krävs är att äta flerrättermiddagar och hålla ett anförande då och då.”

  Tänkte på samma och t.ex på Diana. Hon var inte rädd för att visa sig i Afrika bland sjuka och fattiga, samt i mindre fina kvarteren i London, bland gatuliggare etc.

 31. Jag håller med helt och fullt #32 tycker det vore bättre att dom såg till komma i väg till dem som verkligen är fattiga ex, varför inte i Ryssland, men det ger väl inte lika bra klang att åka till ett sådant land, dessutom har dom väl ingen släkt där.

 32. #32 det funkar ju så att en biljett till en galaniddag kanske kostar 15000:- av denna summa kanske kostnaden för festen är 1000:- dvs 14 000:- går till välgörenhet.
  Och det finns visst bilder både på Madeleine och Silvia när de är ute bland drabbade barn men de är inte lika kul att publicera som tjusiga klänningsbilder för tidningarna.

 33. Va´ bra att ni är så jääääättenöjda med deras “fantastiska” jobb (vad det nu består av) de gör för Sverige. Sjäv är inte ett dugg imponerad.
  Silvias kreation med den fula knappen på magen ser inte klokt ut, Madeleine med halva bysten utanför klänningen – hmm hon borde väl klä sig lite mera diskret åtminstone i officiella sammanhang.

 34. Silvia ser strålande ut frisyren jättefin passar henne. Men det är skillnad på henne på de bilder man såg för några veckor sedan.

  Kanske hon har “legat” under kniven, hänvisar till det som kungen sa om läkaren och öronen!

 35. #49 Det där med att visa sig med de utsatta som Dina är väl en smaksak. Jag minns fortfarande bilden på Diana med en svältande baby i famnen i Indien vars liv inte gick att rädda utan barnet skulle dö av sin svält inom några timmar. Fruktansvärt! Vilken kontrast. Den enormt förmögna, välmående Diana med ett litet fattigt dödsdömt barn. Dömt att dö på grund av fattigdom. Jag fullständigt äcklades av bilden och av Diana.

 36. För några år sen var jag i Brasilien. Under en paus i konferensprogrammet pratade jag med en brasiliansk dam, bara “small talk” ingenting om kungligheter. Plötsligt sade hon “Sveriges drottning har gjort så mycket för fattiga barn här i Brasilien”. Jag blev förvånad, men också mycket glad. Man kan göra goda saker även om inga bilder finns i tidningar.
  Diana hade alltid medierna omkring sig då hon gjorde nånting som kunde kallas välgörenhet. Det har sagts att hon även själv tipsade tidningar om sina framtida visit till barnhem och dyligt.

 37. Diana kommer alla att komma ihåg som en empatisk människa som på riktigt ägnade sig åt välgörenhet – tänk att ni måste hitta på något kritiskt om det (klart att massmedia är närvarande, det är väl det som är hela poängen med kunglig representation?)? Madeleine och silvia gör inget för de utsatta – annat än dinerar.

 38. Jag var med pa festen i lordags och kyrkan i Sondags. Bade Drottningen och Prinesessan var valdigt vackra. Mycket fin kvall. Prinsessans klanning var elegant. Igar pa kyrkan var de jatte trevliga mot alla gaster.
  Mycket pengar samlades in till Childhood Foundation vilket ar det som ar viktigast har och inte att klaga pa vad de har pa sig.

 39. Om man tänker litet förnuftigt, så tycker jag nog att ett sjukt barn har mer hjälp av att en sjuksköterska eller läkare kommer på besök och verkligen kan hjälpa barnet, istället för en prinsessa eller drottning från främmande land. Välgörenhet går inte alltid ut på att finnas på plats just där det ‘hemska’ händer utan att kunna bistå med pengar som gör att rätt person kan finnas där ett barn behöver hjälp, eller hur? Det viktiga är att drottningen och prinsessan Madeleine lyfter fram problemen och kanske påtalar dem inför personer som kan bistå med resurser.
  Såg att denna tillställning hade inbringat nästan 4 miljoner! Inte dåligt!

 40. TILL KISMET
  Tack för att det finns sådana som du, då finns det kanske en framtid för Sverige.
  Folk som tänker själva!

 41. Underbart att drottning Silvia får motta utmärkelsen Health and Human Sevices Award. Detta är ju en erkänsla för hennes aldrig sinande hängivenhet för utsatta barn och ungdomar i Sverige och världen.
  Silvia har i motsats till så många andra inget bekräftelsebehov, hon kan göra gott utan att andra behöver stå bredvid och applådera. Detta kan väl också kallas personlig mognad.

 42. Starkars Silvia. Ingen människa klär sig i siden afton klänning med armar i 25-30 grader i FLA.Mycket riktigt så finns det bilder där svett randen kommer på framsidan av klänningen. Ingen deodrant i världen hjälper mot hög fuktigt värme -lång armade och siden.Sånt hade inte hänt förut och har aldrig hänt vad jag vet. Var finns hennes gamla omdöme eller rådgivare omkring. Jag hade direkt sagt stopp inte dena klänning i tropiska FLA.!

 43. En centimeter lägre urringning och brösten hade trillat ut vid utandning. Inte klädsamt. Lite träning hade också givit slankare överarmar. Madeleine har ju alla möjligheter. Titta på storasyster.

 44. Förstår inte hur en mamma så medvetet kan skugga bort sin egen dotter, som faktiskt arbetar på Childhood, genom att uppenbara sig i en knallröd kläning. (Allt ljus på mig). Madeleine hade fixat represenation alldeles utmärkt själv.
  Handlade det hela om Silvias återkomst eller vad var meningen?

 45. Alla ni som klagar på kungahuset – vad gör ni egentligen inne på den här hemsidan? Svensk Damtidning ÄR ju en kunglig veckotidning och alltså handlar det mesta om det. Man kan bara dra den slutsatsen att ni ändå är intresserade av deras förehavanden, annars skulle ni ju syssla med något annat än att läsa denna hemsida….?
  Själv tycker jag de gör ett jättefint jobb och representerar Sverige väl i alla sammanhang!

 46. Ni som är så duktiga, hur ser Ni själva ut? Där magen väller fram,
  bysten är på väg ut, lår och ända i tajta byxor, för att inte tala om sommaren, när vissa av Er klär Er i bikini korta kjolar schorts, män i tschirts eller linne högst osmakligt vill jag säga.
  Tänk först o anmärk sedan

 47. Det er en hårfin balance, når velhavere skal udvise medfølelse. Jeg synes, Dronning Silvias arbejde for fattige og måske hjemløse børn er al ære værd.
  Og jeg synes egentlig ikke, at Dianas måde at gøre tingene på altid var så heldig – selvom, indrømmet, det gav avisoverskrifter. Nogle gange kunne man godt få den mistanke, at Diana var mest interesseret i at se sit eget navn og billede i aviserne…
  Men det er jo de kongeliges lod at være kransekagefigurer – så er det op til dem selv, hvad de fylder i den kransekage. Og det er dér, jeg nok synes, at en ung, ugift kvinde omkring de 30 som prinsesse Madeleine godt kunne klare liiiidt mere arbejde end at deltage i en middag her og en koncert der.
  Tiden er ligesom løbet fra løsgående prinser og prinsesser, der turer rundt i verden på evig jagt efter fester og fornøjelser. Lidt seriøsitet kan man vel nok forlange for skatteborgernes penge!

 48. Hördu Ketty 71: de flesta av oss har inte bidrag från staten till kläder och smink och dyra väskor, det är skillnad det. Silvia skulle må bra av att ha några kilo till på kroppen, däremot inget mer insprutningar i kinderna, de är nog bulliga som dom är.

 49. men nu säger Aftonbladet att Silvia stukat fot och hand i New York idag när hon gick ut en sidoingång hos en butikoch snubblade på sopsäckar, och detta för att hon inte ville bli fotograferad av just Aftonbladets fotograf.
  Vad är det som är på gång egentligen.
  Så har hon inte agerat tidigare.
  Och göra sig illa dessutom. Hemskt.

 50. Jag tycker det är konstigt hur våra kungliga verkar lämna all stil efter sig så fort de äntrar amerikansk mark.

  Titta här Drottning Silvia i en “konstig” plymliknande sak och Prinsessan Madeleine i någonting urtråkigt.

 51. Visst är det hemskt,att Silvia gorde illa sig, men hon är en offentlig person och borde bara stanna upp ,att blir fotograferat för svenskafolket.Klänningen vara misslyckat, Silvia såg ut som säl.
  Jag bara undrar hur mycket Silvia var förskyld, eller kanske hon var i botoxresa. Kronprinsessa Victoria och Prins Daniel är bäst.

 52. Silvia ramlade, men det har gjord väldigt många andra också. Expressen har fått för sig att hon blev jagat av fotograf, men om man är så offentlig person som Silvia då får man befinna sig.
  Är det sopsäckar som var ivägen och orsakade fallet, eller ålder tar sin rätt. Silvia är verkligen vacker för sin ålder.
  Klänningen var ovanligt ful, konstig knapp på mitti ibrösten, lika så Madeleines, har kungliheter ändrat style och vem kan det det vara isåfall?

 53. Paparazzi-fotograf hos Aftonbladet jagade Drottningen närgånget, så hon var tvungen att gå ut bakvägen ur affären!
  Sen skriver Aftonbladet om Silvias fall i tidningen!
  Bojkotta Aftonbladet en vecka köpare!

 54. Inger (79) Silvia har alltid vinkat så glad till fotografier, varför börjar man detta “kurragömma” nu. Tidningar vill ha sina bilder för folket, är det nu så konstigt. Expressen är bara avund.. att han inte före fallet, bara skyller på andra. Hoppas att Svenska Damtidning var med..

 55. #30# Palle, Det hedra dig, för kan man inte säga något vänligt är det bättre att vara tyst. Ha en bra dag!

 56. Jag fattar inte varför man ska springa och gömma sig för fotograferna som kändisarna gör. Ställ upp er rakt och titta in i kameran så tröttnar dom. Såna bilder vill man inte ha. Diana borde ha gjort detsamma.

 57. #66#Lililth, , Det som är pimsat jo det är dina kommentarer här inne. Alla skrivna på samma oförskämda sätt. Förstår inte vad du gör här?

 58. silvias klänning är en designkatastrof. vem har designat den? Lite läskigt också med dessa galamiddagar i childhoods namn när ett barn dör av svält var femte sekund!

 59. #68
  Dronning Silvia er tækkelig klædt, det kan man ikke sige
  om prinsesse Madeleine. 😉
  ……nu ved jeg hvem det er Madeleine minder mig om:
  Anita Ekberg.

 60. Hoppas att Silvia godkänner Chris. Skulle vara roligt med bröllop igen. Sverige behöver lite flärd och glans.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar