Annons

Annons

Vimmelprinsessan listar – trevligast på röda mattan

Vimmelprinsessan listar - trevligast på röda mattan

Vimmelprinsessan Mia Roswall har listat de trevligaste kändisarna på röda matten. En av dem är Marianne Bernadotte som ni ser på bilden ovan.

Marianne Bernadotte är minst sagt en ren fröjd att vimla tillsammans med! ALLTID snygg och stilig som en fräsch sommardag och med ett glatt humör gör hon andra glada i vimlet! Mia Roswall har fler trevliga kändisar på sin lista.

Annons

Läs alla namnen på Vimmelprinsessans blogg här››

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Läs även:

Bloggen Bakom Kulisserna››

Åsas Kungliga Europa››

Lottas Kungliga modeblogg››

(3)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

21 kommentarer till “Vimmelprinsessan listar – trevligast på röda mattan”

 1. Marianne är en förebild i många avseenden. Och en outnyttjad resurs av släkten… Prinsessan är minsann en som kan föra sig på ett MYCKET elegant och stilfullt sätt… Dessutom är hon vältalig och otroligt charmig… Henne skulle vi haft stor nytta av i representationuppdragen inom och utom landet… Till exempel honnörsbordet på Nobel….

 2. Men snälla Gittan #1#
  vet du inte att det är litet spänt mellan somliga och den verkligen oerhört tjusiga prinsessan Marianne Bernadotte.

 3. Synd med den där utklassningen av prinsar i Sverige som gifte sig med sk ofrälse kvinnor och att man skilde don efter person.
  Kungen hade chansen medan Sigvard levde att ge honom prinstiteln tillbaka, vilket hade betytt mycket för Sigvard, men vem som påverkade kungen att inte göra det kan jag bara gissa.
  Det stämmer inte riktigt med vad som gäller det omvända förhållandet att när kronprinsessan äktar en man av folket blir han prins.

  Marianne Bernadotte hade som Gittan skriver säkert varit en stor tillgång till kungahusets representationer. Den här debatten om kungahusets dekadans hade inte fått sådana proportioner som det är nu. Det faller på kronprinsessparet att räta upp skutan och de två behöver säkert mer hjälp framöver.

 4. #67# Elsa, Du gissar alleles för mycket. Att Sigvard Bernadotte blev fråntagen sin prinstitel berodde på att Svensk LAG inte tillät honom att gifta sig med svensk ofrälse kvinna. För att “ge tillbaka” prinstiten till Sigvard Bernadotte skulle kungen behöva riva upp ett tidigare beslut av svensk kung som grundats på svensk lag. Kan han det? Även om det blev tragiskt i SB fall så vad gällande rätt på det sättet. Vad gällde Prins Bertil, så fans inget sådant tidigare beslut utan kungen kunde hedra honom pga den uppoffring han gjort för landet.

 5. Sigvard blev fråntagen prinstitelen när han gifte sig med Erika Patzek. Hon var tysk och hans giftemål föll inte under regelen “enskild svensk mans dotter”.

  Han blev fråntagen sin titel därför att han ingick äktenskap utan regerande monarks godkännande. Gustav V gav inte sitt medgivande och det struntade Sigvard i.

  Att Marianne Bernadotte är trevlig kommer som en riktig överraskning. Jag har bara upplevt henne som arrogant, överlägsen, affekterad, allmänt otrevlig och missnöjd. Jag är glad att slippa se henne mer än nödvändigt.

 6. Hade Gustaf VI Adolf levt 1976 hade vi INTE haft vare sig Silvia Sommerlath som drottning eller Llilian Craig som prinsessa, så klart Bertil Bernadotte ivrade för ett giftermål mellan CG och SS då blev det fritt fram för honom att äkta Swansea Lllian…..

  Prins Sigvard lät för ca 20 år sedan proffesor Gunnar Bramstång (från Lund, i Offentlig rätt) att utreda titelfrågan vilken gav Prins Sigvard rätt till 100 procent, vilket hans brorsson Kung Carl XVI Gustaf svarade med tystnad på…..vilket säger allt!

  Det var en familjefråga och ingen regeringsfråga. Denna utredning finns att läsa på alla större bibliotek för den som är vän av rättvisa och sanning.

  Det Prins Sigvard miste 1934 vid sitt giftermål var ARVSRÄTTEN till tronen, en bördstitel går INTE att ta ifrån någon.

  Sigvards lillebror Bertil ville ha kakan och äta den, och för sådant blev han “belönad” av sin brorsson CG, reglerna tycks ändra sig efter person och så har väl det svenska s,k kungahuset utmärkt sig, man gör som man själv tycker …..

  Hur som helst, hade Gustaf V, Gustaf VI Adolf och Sibylla levt 1976 hade vi INTE set några bröllop vare sig mellan CG & SS eller BB & LC. Denna dubbelmoral fick Prins Sigvard uppleva, en prins som under 2010 fick representera familjen Bernadottes 200 år på tronen med utställningar både i Paris och i Örebro.

  Kung Carl XVI Gustaf om han har något samvete för rätt och fel postumt ge sin äldsta farbror prinstiteln officiellt åter! Det var även hedrande att prins Sigvard inte hade några krav på apanage som övriga familjen. En Prins i tiden!

  (p.s Sigvards lilebror Carl Johan har påtalat att titlar bryr han sig inte om men han lär också skrivit på ett paper där han avstår från titeln vilket INTE prins Sigvard gjorde)

 7. Tack rasmus för en mycket saklig och pedagogisk utredning kring Sigvard Bernadotte.

  Ibland får våra händangånga liv när det passar in i protokollet som t.ex Sigvards skickliga design, vid tillfället av 200 ärs jubileet av ätten Bernadotts tillkomst.

 8. “6” rasmus,

  Jag har läst din kommentar med intresse och jag följde också den utredning som du hänvisar till.

  Det är klart att det är en familjefråga.
  Jag tycker inte som du att prins Bertil både ville ha kakan och äta den, tvärtom offrade han mycket av sitt liv för Sverige och för den unge kronprinsen. Han var ju ställföreträdande far för honom och guidade honom genom barn- och ungdomsåren. Hur skulle den gamle mannen Gustav VI Adolf kunnat göra det, inte minst med sin rigida syn på det mesta?

  Jag tror att det hade känts märkligt för vår kung att plötsligt uppgradera tre personer, Sigvard, Karl-Johan och Lennart Bernadotte till samma “status” som Bertil hade. De två sistnämnda gjorde heller aldrig anspråk på något sådant.
  Dessa hade ju tagit ett beslut i sitt liv som man inte kunde acceptera på den tiden och då får man kanske förstå att det är för alltid. Även idag diskuteras flitigt Madeleines och Carl Philips titlar med anledning av att de inte gör vad svenskarna förväntar sig av dem.

  Oavsett vad vi kan tycka om Lilian Craigs bakgrund stannade hon ju kvar hos sin prins, gömd och undanskymd. För prins Bertil var det en stor sorg att han inte fick den familj han velat ha. Paret fick ju vänta tills i 60-årsåldern innan de kunde gifta sig.
  (Tror dock inte heller att de kunnat gifta sig överhuvudtaget om Gustav VI Adolf hade levat, även om han kände till relationen).

  Däremot hade Silvia Sommerlath med sin högadliga bakgrund och goda utbildning passat även den gamle kungen, det är jag helt övertygad om.

  Det finns ju en sorglig historia dock, när det gäller Sigvard B och det handlar ju om det vackra diademet, men detta känner du väl till .

 9. Förstår att du iNTE vill förstå Carl Gustaf B hårdnackade inställning till sin äldsta farbror, Prins Sigvard.
  Något de allra flesta INTE vill förstå är att arvsrätten till tronen, är en sak och en bördstitel en annan, Sigvard begärde aldrig arvsrätten till tronen, bara sin bördstitel och hedrande UTAN apanage,.

  Beträffande Sigvards lilebror Bertil B, så vad hade han kunnat försörja sig på om han inte varit prins, kört snabba bilar likt Carl Philip kanske ?
  Nej Bertil var nöjd med att åka runt likt 1800 talets kungligheter och skaka hand med folk, och sitta på första parkett på idrotsevenemang.
  Representationsuppdrag gjorde även Sigvard i alla år utan någon hovstab som backade upp,

  Tvärtom, som du tror hade INTE Silvia Sommerlath kunnat bli drottning om vare sig Gustav V, Gustaf VI Adolf eller Sibylla levtt 1976
  Inte för hennes far Walther Sommerlaths hemska affärsverksamhet för nazisterna utan just för att hon är just en enskild mans dotter, likt Prins Sigvards första hustru Erika.
  Några ev utbildningar påverkade INTE dessa människors syn på saken och adelskapet är ju långt tilbaka i släkten på Alices sida, och inget märkvärdigt då det vimlar av sådana både i Sydamerika och Tyskland. Det var skilnad mot Prinsessan Anne, Prinsesan Caroline…som man ville para ihop Carl Gustaf B med på 70 talet.

  Ja Sigvards morsarv, kronprinsessan Margaretas rubindiadem är en mycket sorglig historia som Silvia i allra högsta grad har varit delaktig i och visar på en högdragenhet likt “uppkomlingens storhet”….eftersom Silvia hade enklare bakgrund (& en hemsk familjehistoria) än vad Sigvards första tyska hustru Erika hade hon INTE kunnat bli drottning 1976 om omständigheterna varit desamma som för CG:s farbröder Sigvard och Carl Johan som var arvsprinsar.

  En tanke så god som någon är, VAD ? hade Carl Gustaf och Silvia Sommerlath levt på och varit idag om dom blivit lika behandlade som t.ex Sigvard med spärrdae konton och utfrysning.
  Nej det går att sitta på höga hästar om man INTE har någon empati eller känsla för rätt och fel.

  Även i år tycks prins Sigvard representera sin familj med bravur, nu med en stor sommarutställning på Läckö slott.

 10. Glöm inte att Gustaf VI Adolf ändå, gav en viss tribut till Prinsessan Lilian. Hon var med på hans 90-årsdag tillsammans med Prins Bertil, som en del av familjen. Som några påpekat här. när vår nuvarande kungs far, dog i flygolyckan på Kastrup 1947 så tog Prins Bertil sitt ansvar och förblev ogift och var ställföreträdare då han var den “ende kvar” i sin generation.

  Huruvida Gustaf Vi ADolf godkänt Drottning Silvia eller inte, är det någonting vi aldrig får reda på, så varför spekulera…

  Apropå Marianne Bernadotte, jag såg en närbild på denna dam.. hmm.. där har det nog skurits och fixats i det ansiktet om man säger så.. och åldras med värdighet.. nja.. krakelerat hårdsmink i ansiktet..

  Ang rubindiademet, så köpte Gustav VI Adolf det av Sigvard Bernadotte när han behövde pengar. GVIA testamenterade det sedan till Sigvards son (här kan man ju fundera över varför han inte testamenterade det till Sigvard B) som sålde det till vår nuvarande kung.. När sedan Sigvard Bernadotte ville köpa tillbaks det av kungen för samma summa han en gång sålt det för.. sa kungen nej.. Tänk det hade jag också gjort….

 11. Man kan väl säga att så länge Gustav VI Adolf levde så hade vi ett kungahus och han gjorde allt för att bevara det.
  Men vid hans bortgång så ändrades allt, Bertil tog sin Lilian och därigenom kungen sin Silvia.
  Nu har vår KRONprinsessa äktat sin personlige tränare och CP har en nakenmodell , hoppas att Madeleine har lite bättre smak.
  Som förälder är det oftast inte vad man säger som blir regel utan vad man gör själv som blir avgörande.
  Kan ni tänka er en släktmiddag med dessa,vad ska de tals om?

 12. “13 Gneta,
  Tycker också att Marianne Bernadotte är den mest opererade offentliga kvinnan i Sverige, och ju senare i livet man börjar desto sämre blir resultatet.

  11” Eileen,
  Ja det är svårt att bemöta kommentarer där man hänvisar till Gustav V:s tid.

  “9”Snickarjohn,

  Din ton är aggressiv så jag måste ju jobba i motvind. Vad jag än berättar om drottning Silvias adliga bakgrund kommer ju du att leta efter något annat fel hos henne. Kan bara rekommendera dig att gå till biblioteket och läsa om fam Soares de Toledo, släktingar till kung Alfonso III av Portugal. På Google är ju inte uppgifterna helt tillförlitliga.

  Till rasmus kan jag bara säga att drottning Silvia verkar vara det största problemet i allt du skriver. Kommer aldrig att förstå varför. Jag tycker alltid att du sparkar på fel person. Din beundran av prinsessan Sibylla stämmer ju dåligt med din avsky för nazismen då hon ju verkligen var übernazist och hennes far var en av Hitlers närmaste män.
  Walther Sommerlath var väl en tysk medborgare som försökte rädda livet på sig och sin familj, man fick ju rätta sig i ledet antingen man ville eller ej, för att överleva själv. Silvias morbror som var läkare kämpade ju i Italien mot tyskarna i flera år, så detta är ju mycket dubbelbottnat. Dessutom ska ju vi svenskar tala tyst om den tiden, med tanke på hur man betedde sig här. Avskyvärt skulle jag vilja säga, men alla agerade utifrån rädsla (trots detta är det ingen ursäkt).

 13. Marguerithe# Din beundran för fröken Sommerlath är en gåta, liksom det mesta om henne, ser fram emot en riktig och ÄRLIG biografi om henne, där vi får lära känna henne!

  Ja du har helt rätt i att Silvia B är nog utan konkurrenas Sveriges mest opererade ofentliga kvinna, se bara på sommarfotograferingen på Solliden 1987 då hon åkte häst och vagn med familjen med smala springor till ögon för att strax efter ha begåvats med ögonlock, och munnen…..ja och all botox, emellanåt har hon äppelkinder och skrynklig hals, för att inte tala om den “teatersminkning” hon bär varje nobeltillställning!

  Ja det är inte utan att man kan instämma i Europeisk press liknelse av hennes sönderoperarade ansikte, JOKERN, ( i Batman). Nog tycker man att Walthers dotter som nu har pengar borde kunna anlita en seriös kirurg som rättar till anletsdragen på henne.

  Din egen tolkning av “min beundran” för Sibylla vet jag inte vart du får ifrån, det jag påpekat är att om t.ex Sibylla skulle levt 1976 hade vi INTE sett ett bröllop mellan Carl Gustaf B och fröken Sommerlath, som inte hade dom fina anor Sibylla önskade somCG:S gemål!
  Det är förskräckligt det engagemang och beundran som Carl Gustafs föräldrar hade för Nazismen, och det blir ju inte bättre till historieböckerna att en tvättäkta nazist, Walther blev svärfar till vår Kung och Statschef!

 14. “18” rasmus

  Det enda vi är överens om här är vår avsky för nazismen och hur detta kunde hända. Tyvärr tror jag att vi inom en inte alltför avlägsen framtid står inför detta scenario igen. Det behövs bara en ny syndabock och ett manipulerat folk så är vi där igen.

 15. “17”

  Vill du missförstå, eller vad handlar det om? Avskyr alla sorters hantlangare här som gärna håller ihop och mobbar när tillfälle ges.

 16. Ojojoj,Läs Marianne Bernadottes bok Glimtar och scener så kanske det är många som ändrar sig ang.en viss person.De som är lägst blir ofta värst.Man kan inte skriva vad som helst utan att det finns substans i det, annars kan det ju bli rättsak och det har det ju inte blivit…………

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar