Annons


Annons

Jubel för kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Finland


Det blev som vanligt en succé när kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom till Åbo i Finland nu på förmiddagen. Folket hyllande paret som rockstjärnor.

Regnet föll och vinden blåste över kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de klev i land i Åbo från briggen Tre Kronor vid Forum Marinum. Med vad gjorde det att det regnade! Kronprinsessparet var jätteglada och de hyllades som rockstjärnor av folket som väntade på plats.

Dansk design

Kronprinsessan bar en beige kappa och en favorit-i-repris-sjal i ormmönster från By Malene Birger, och gjorde Victoria även modesuccé i Finland.

Med kamera

Victoria och Daniel vinkade glatt till alla och många av dem som mötte upp hade också en kamera i hand för att föreviga det kungliga besöket. Kronprinsessan fick också en alldeles egen gatsten i Åbo med sitt namn inristat, framför Forum Marinum.

Lunch

Sedan bar det över till Baltic Sea Living Room – för ett seminarium som arrangeras av Baltic Sea Action Group och Åbo stad.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Vid klockan ett  förflyttade sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel till fots från Forum Marinum till Suomen Joutsen där Åbo stad bjuder på lunch.

Kronprinsessparet på besök i Finland.
Vi återkommer i morgon med fler reportage från Finland.

Läs även Johannas Kungliga Modeblogg – direkt från Åbo››

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Victoria och Daniel – nu väntar Åbo››

Prinsessan Madeleine i paljetter på operafest››

Kronprinsessan Victoria på operan med familjen››


(23)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

58 kommentarer till “Jubel för kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Finland”

 1. Det er jo lige meget hvad Victoria har på enten af tøj og sko så kan folk ikke lide det. Jeg havde netop tænkt at det var pæne sko. Og frakke i dansk design;)

 2. Jeg tror ikke at mode er det første, Victoria tænker på, nu hvor hun venter sig. Det er vel de indre værdier, der er vigtige for hende (hvilket det vel egentlig altid har været).
  Man kan godt se at mange gravide vælger tøj der er praktisk og behageligt at have på. Synes nu også at kronprinsessen ser mærket ud af sin tilstand.

 3. Det där var nog det fulaste jag sett kronprinsessan i hittills. Otroligt dåligt passform. Och vilken gräslig frisyr – uppriktigt sagt förstår jag inte att någon inte säger till henne. Är det med avsikt hon låter långa testar hänga utanför, eller halkar de ur hästsvansen?

 4. Billederne viser en Victoria, som er sød, glad og med en positiv udstråling som sædvanlig…..så kommer man til kommentarerne og ved ligeså sikkert som Amen i kirken, at et eller andet findes galt ved enten hendes påklædning eller hår!
  Nå, men så vil jeg gerne tilføje, at jeg er vild med Victorias personlighed! Hun er absolut min favorit ~uanset om tøjet er H&M, Saab eller Malene Birger.

 5. jag gillar skorna, men hon borde kanske ha färgade tights på sig? Ser märkligt ut att vara så påklädd upptill och så avklädd nertill!

 6. De ser trötta ut.
  Jag har tappat lusten att följa kronprinsessparet efter Daniels “utspel” med Sofia Hellqvist. Det känns som att kronprinsessparet flinar oss rakt upp i ansiktet och jag känner mig lurad när Daniel lobbar för Slitzmodellen.

 7. Kanske hade varit snyggare med ett par svarta boots till det där med tanke på färgen i sjalen.. Hon såg lite trött ut på bilderna idag, men ändå proffsig som vanligt.

 8. Idag var Victoria jätte fint klädd kappan fin modell även skorna passar bra i hop halsduk allt bra även Daniel var fin som han brukar.

 9. Välkommen till Finland !
  Vi är så glada att ha er här. Ni är ett så förtjusande par, önskar vi också hade ett kungarike… det behövs litet glamour i dessa dystra tider

 10. Hmmm…nu har tanterna synat kläder och skor med förstoringsglas igen, kan inte vara lätt att att vara pensionär. TIPS! Gå med i PRO.
  Victoria hade klätt sig i snygga boots som matchade den snygga kappan. Brunt och beige är hennes favoritfärger och hon klär det väldigt bra! Bra Victoria …av med tantskorna!

 11. Vi i Finland älskar Kronprinsessan och prins Daniel för deras naturliga glada sätt och kritiserar inte hela tiden deras klädsel. Dom är alltid varmt välkomna hit.

 12. Viktoria ser så frisk och glad ut! Kul.
  Men Daniel ser lite blek och trött ut, kanske jag inbillar mig. Hoppas han mår bra.

 13. Ihanaa saada heidät taas tänne Suomeen! Olin viime syksynä paria katsomassa Lahdessa ja Helsingissä, vaikuttavaa.

  Hienoa,kun hän käyttää useitakin kertoja samoja vaatteita, kuten nyt illalla Filippa K. n leninkiä. Saisi Madeleinekin ottaa mallia iso siskostaan ja käyttää hiukan edullisempiakin merkkejä.

 14. Jag kan inte begripa varför Victoria envisas med sådana oklädsamma, korta plagg. De klär verkligen inte henne. Kängorna hon hade på sig var inte något vidare snygga heller…

 15. Hur vore det med mindre besök i grannländerna innan ni besökt alla län/landskap i Sverige? Om Finland vill ha svenska monarker är de välkomna tillbaka i moder Sveas famn som de skildes från 1809

 16. Väldigt snygga kängor som passar när det är kyligt och blåsigt ute. Victoria är glad och söt och gör ett bra jobb.

  Synd att Daniel ser så trött och tagen ut nu igen. Victoria hade behövt en stark och frisk make vid sin sida.

 17. Att ni gnällspikar orkar förfasa er över kläder och skor. Undrar hur ni själva ser ut. Ett par tunna skor skulle ha sett löjligt ut i detta ruskväder. Nej skaffa er en hobby och vidga era vyer. Riktar denna uppmaning till många av er som skriver insändare och klagar på kronprinsessans klädsel. Betyder det ingenting att hon alltid är glad och gör ett kanonjobb??

 18. eller hur Bridget! Varför kan inte tanterna kommentera deras insats istället för Victorias kläder? Eller deras uppenbara lycka och utstrålning. Vara glada att Victoria äntligen är gravid. Hela ens värld och värderingar förändras i den stunden. Till exempel ngt så oväsentligt som klädval. Tankarna är någon annanstans. Man är lycklig. Aldrig är man vackrare. Men alltid måste tanterna klaga på ngt. Köp en modetidning istället och kommentera där. Ni verkar till och med ligga sömnlösa över en kram Daniel ger sin svågers flickvän. haha!! När fick ni en kram sist? Får man göra en bok av alla kommentarer på länk? Det skulle bli en bestseller utan dess like.
  Kram på er alla

 19. Varför dessa korta klänningar och kappor och varför ett skärp om magen ? Vem är det som spökar ut Victoria ? Det måste vara obekvämt med såna skor när hon är gravid. Allting är ju jättesnyggt om kappan hade varit längre och skärpet borta och även skorna är snygga men till nästa höst !! Victoria är ingen ungdom längre och måste vara rädd om sin rygg för hon vill säkert ha fler barn…….
  Men ett underbart par är de som vi kan vara stolta över.

 20. Jag tycker tyvärr att det verkar som om kronprinsessans nuvarande stylist inte gör ett särskilt bra jobb. För korta kjolar och klänningar (lustigt, fr o m en viss ålder är det inte klädsamt, hur snygga ben man än har), illasittande överdelar, för stora och blaffiga smycken och så detta slarvigt uppsatta hår. Nej, kronprinsessan är inte till sin fördel. Detta har inget med hennes personlighet eller arbetsmoral att göra, naturligtvis, men hur duktig och karismatisk hon än är går det inte att komma ifrån att utseendet och klädseln gör mycket för intrycket. Hon ser bra ut och har obegränsade tillgångar – därför är det konstigt att hon inte kan åstadkomma bättre resultat. Drottning Silvia har ju alltid varit stilsäker, och det är konstigt att Victoria inte tagit efter henne i det avseendet.

 21. 16#,

  Den där kommentaren är förnedrande för vårt kronprinspar. De är vuxna, ja faktiskt medelålders, yrkesmänniskor med representation som heltidssysselsättning. Om de ses mer som turturduvor än vuxna yrkesmänniskor, ja, då är det både beklagligt och högst betänkligt.

 22. BridGET @ 18,

  Du är verkligen en nedlåtande k****ng.
  Ett tips! Hitta ett bra dagis att gå till.

  Varför tror Du per automatik att en kritisk åsikt om något måste vara levererad av en ‘pensionär’ eller ‘tant’?

  Jag vet att alla åldrar finns representerade bland oss som skriver här och oavsett hur unga/gamla de är förtjänar de respekt och knappast de ignoranta tillmälen som Du kommer dragande med.

 23. Hoppas Daniel tar väl hand om sej. Hans påsar under ögonen kan tyda på att vätska samlas i kroppen, med anledning av att t.ex. hjärta eller njurar inte fungerar som de ska. Men läkarna har säkert koll på honom.

  F.ö visade Daniel, genom att offentligt krama Sofia H, vilken mänsklig och omtänksam person han är. Om svåger C-P älskar den här flickan, ska väl inte släkten mobba henne. Om ens hälften av det som skrivs om hur Madeleine fryser ut och mobbar Sofia stämmer, visar det på en kollosal omogenhet och barnslighet.

  Man behöver inte älska, eller ens tycka om, alla i sin släkt, inklusive ingiftna sådana, men kan väl omgås några gånger per år med dem på ett civiliserat sätt ändå.

  Detta mänskliga faktum tycks bara Victoria och Daniel (igen!) ha fattat.

 24. När man tittar på filmsnuttarna, som det länkas till här ovan, kan man inte annat än beundra vår fina kronprinsessa. Glad möter hon alla med sådan värme och inte tror jag att folket som är på plats tänker på vad hon har på sig – vilken utstrålning.

 25. Nu hör detta iofs inte till just denna artikel men, ni som är så förfärade över att Daniel gav Sofia en kram: vad har ni själva för uppfostran egentligen? Själv är jag uppfostrad med (och lär mina barn) att man hälsar på människor man känner. Det hör till vanlig hyfs och fason. Sen behöver man inte vara bästisar eller prata i timmar men man hälsar. Sen är ju en bild ett fryst ögonblick av en kort sekund, så jag undrar hur man kan tolka in så mycket i detta? Jag kramar alltid min systers pojkvän när vi ses och hon kramar min sambo. Så extremt konstiga vi måste vara 😉

 26. 33, 34 Ja men, vad är det för “jobb” Victoria gör? Jag menar, hennes jobb går ju ut på att visa upp sig, inte sant?. Så länge personens enda yrkesmässiga roll är att visa upp sig är det väl inte konstigt att kritiken riktar sig mot hennes yttre framträdande?

  Hon ansvarar inte för något av de praktiska arrangemangen (tidtabeller som skall hålla, tillräckligt med material etc), inte för någon budget, inte för någon substansmässig del i tillställningen, inte för…något alls. Och så länge hon inte gör det, får ni nog ger till tåls med att undersåtarna kritiserar hennes kläder. Egentligen är det ju lite tassigt att kritisera Victoria eftersom hon inte ens ansvarar för klädvalen själv – hon har ju en avlönad stylist för detta uppdrag… 😉

 27. Jag var igår på Forum Marinum och såg Victoria och Daniel mycket nära, de var cirka en meter från mig. Daniekl såg inte trött ut, Victoria såg inte trött ut. Även om det var mycket kallt, blåsigt och regnigt, de brydde sig om att hälsa på alla i kort avstånd. De var oroliga att folk fryser. Kanske var de frysa också, men de ville inte visa det. De ställde till hundratals kameror, leende, hand i hand. Victoria log sitt vackra leende och pratade med barn. Daniel hälsade fler vuxna. Daniel är mycket stätligare i naturen än i bilder. De var på ett strålande humör. Daniel tog kärleksfullt hand om sin fru. Deras ömsesidiga kärlek är lätt att se, och de har mycket humor i deras förhållande. De är bara ett par, som är mycket lätt att beundra och älska. Jag tackar dem för att de kom till Turku och för att de bryr om Östersjön.

 28. Nea!
  Vad gör störst intyck på dig. En glad, empatisk person som visar respekt och genuint intresse för dem hon träffar. Eller en person som kommer i vad du tycker är snygga och lämpliga kläder. Snygga kläder är för övrigt en subjektiv uppfattning. Många av oss (gissningsvis yngre) tycker det är snyggt med boots till en klänning. Hur var det nu? Jo, För Sverige i tiden!!

 29. Kan man hitta en bättre representant för Sverige? Hon representerar Sverige och hennes uppgift är inte “att visa upp sig”.

 30. Sofia 46 Det här lär jag väl inte få svar på, men jag gör ett försök i alla fall. Vad, mer ingående gör Victoria när hon representerar förutom det du säger att hon inte gör (visar upp sig).

 31. Lydia!! just vad alla senaste skribenter skriver. Läs Kristiinas inlägg. Där ser du vilket intryck Victoria gjorde i Turku. Inte genom att visa upp sig. Utan genom sitt sätt att bemöta människor. Av Kristiinas inlägg kan man dra slutsatsen att hon inte kommer att minnas Victorias klädsel utan hennes sätt att bemöta alla människor som var där. Det är god representation.

 32. Jag instämmer med många i tråden och säger nu som så många gånger förr; Kronprinsessan gör ett utomordentligt bra jobb. Att hon inte klär sig varje dag så att det passar varje undersåte….so what? Och om Daniel ser trött ut idag men inte igår…inte konstigt alls. Som varje modell vet kan både fotograf och tid för fotograferingen ge resultat som skiljer sig som natt och dag. Även för en nybliven prins. Jag hoppas de båda mår bra och kan ta de litet mer lugnt en tid. Nu viktigare än annars.

 33. # 43 nea

  Och vad annat kunde Victoria och Daniel – och kungen och drottningen också för den delen – göra? Annat än vad de gör nu? Representera Sverige vid EU-toppmöten? Förhandla med Obama och Merkel?

  Är du från Sverige? Ett gott råd; läs konstitutionslagen. Och vad som sägs om monarkens befogenheter.

 34. Jaha, så kommer påhoppen som ett brev på posten,,,Har otaliga gånger instämt i att Victoria har utstrålning, för det har hon verkligen. Men någon skönhet eller stilikon blir hon aldrig och det hårda, krävande jobbet är det definitivt andra som sköter. Happy now?

 35. # Kate

  Precis. De europeiska (förutom Spaniens) monarker har endast en representativ roll, med olika variationer, dock. Svenska monarken har ingen politisk makt alls. Men de har representativ makt, vilket t.ex Victoria sköter med bravur.

  Och tror inte heller det finns inskrivet i grundlagen att damerna ska vara skönheter eller stilikoner. Eller har jag fel? Representation för fosterlandet – oftast ett helt livs jobb för kungliga – är något helt annat. Skönhetstävlingar är en annan sak – där skulle Elisabeth II eller Beatrix inte ha så mycket att hämta, men de gör ju ngt helt annat, inte sant, Nea?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar