Annons


Annons

Massor av kärlek för Daniel och Victoria


Kronprinsessan Victoria och prins Daniels andra dag i Åbo fylldes av kärlek. Och Sveriges kronprinsesspar hann med både bebis-gos och kramar.

Under sin andra dag i Åbo fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel äntligen göra det de gillar allra bäst – träffa folk.

Två utställningar

Efter ett besök i utställningslokalen Logomo, där kronprinsessparet fick se två olika utställnigar: ”Only a game” och ”Elden är lös”, och en tripp till Åbos bibliotek där man besökte både barn- och ungdomsavdelningen, fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel äntligen chansen att verkligen möta Åbo stads befolkning.

Samlas för att se henne

– Victoria älskar att gå runt bland folk och verkligen träffa de människor som samlats för att se henne och Daniel, berättar en person nära kungafamiljen för Svensk Damtidning.
Vid ett promenadstråk längs vattnet hade tusentals människor samlats för att hylla de svenska kungligheterna.

Annons
Alla ville titta på de svenska kungligheterna.

Mötte kärlek

Kronprinsessan var klädd i en tunn svart klänning med gulddragkedja i ryggen, men trots de kyliga vindarna tycktes hon inte frysa alls. Kanske värmdes hon av all den kärlek hon mötte? För kärlek – det var det verkligen!

Barnböcker

Med svarta höga klackar på fötterna tog hon sig fram över kullerstenarna för att hälsa på alla de männsikor som samlats. Flera av dem gav Victoria och Daniel presenter, många kom med mjukdjur och barnböcker till den kommande kungliga lilla babyn.
– Åh, en liten Mumin, vad gullig, sa kronprinsessan när hon mottog en vit liten Minitrollet figur i typ.

Vänja oss vid

När kronprinsessan och prinsen passerade små bebisar stannade de till lite extra för att gosa lite.
När paret passerade ett litet barn som skrek skrattade Daniel och sa:
– Ja, det här lär vi också få vänja oss vid.

Mot Norrland

Efter att ha hälsat på folket väntade en tur till Arken och därefter var det dags att bege sig till flygplatsen för en kort avskedsceremoni innan kronprinsessparet steg på 16:15 planet hem till Sverige igen.

Nu väntar Norrlandsbesök för Victoria de kommande två dagarna. För Daniel är det Stockholm som gäller.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Johannas Kungliga Modeblogg – om Åbo-besöket››

Kungliga håruppsättningar››

Kronprinsessan drar nu ner på takten››


(20)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

36 kommentarer till “Massor av kärlek för Daniel och Victoria”

 1. Hej

  Åh, vart fina dom är Kronprinsessparet…Dom lyser av LYCKA….
  Jag gillar verkligen kläderna för dagen så Nice…..Kanske för jag själv gillar svart , det är fint

  Kramisar Nettan ( Logan )

 2. Ja finnene elsker Victoria,- og det gjør vi nordmenn også!
  Det er så utrolig godt å se den lykken som lyser fra denne gravide kvinnen,- sunnere og gladere har vi knappast sett Victoria.

  Hun blir en strålende mor, og dronning når den tid kommer.

 3. Ja, denna outfit är jättesnygg, och med Sophie Gyllenhammars smycken. Jag har sett att Victoria nästan alltid bär hennes kollektion. Har själv den orange armringen. Kul!

  I övrigt ser paret härligt avslappnat och naturligt glada ut. Det måste vara något speciellt att komma till Finland. Hela kungafamiljen verkar alltid ha så trevligt tillsammans med Tarja Halonen vid tidigare besök.

 4. Oj! Det är så gulligt, att de trivs alltid so bra i Finland! Men vi älskar dom och önskar all lycka och glädje åt dom – och håller tummarna! 😉

 5. Underbara bilder – spontana och varma! Roligt att så mycket folk har samlats. Prins Daniel har ‘live’ (stod bredvid och hörde honom) sagt – apropå att Kronprinsessan var klädd i bara klänning utan kappa och det blåste mycket kallt och folk undrade om hon inte frös – att hon så varm av sig! Det verkar hon verkligen vara – på flera sätt!

  PS. Alla som kritiserade Kronprinsessan namne – Victoria Beckham – och hennes höga klackar och risken för barnet, lär väl klaga på dessa, och då är inte Kronprinsessan alls lika van att gå i högklackat som Victoria Beckham!

 6. Victoria er forståeligt populær overalt. Hun møder mennesker med samme varme og ligefremme udstråling, som Frederik…..en Bernadotte-arv hos begge?
  Jeg så igår aftes et videoklip på tyske ZDF fra dagens besøg i Åbo.
  Både Sverige og Danmark savner et tv-program som “Leute Heute”!

  Victoria er vant til al den virak, men det må være anstrengende for Daniel med al den fokusering og hele tiden at blive fotograferet.
  Det tager tid at vænne sig til det… og han har slet ikke fået den ro og tid, som det engelske kongehus vil give hertuginde Cathrine de første to år.
  Håber virkelig at både V og D kan “dra ner på takten” i de kommende måneder.
  Victoria er heldigere stillet end mamma Silvia var, for hun var allerede dronning, da hun var gravid med sit første barn, Victoria.
  Og det er og var en langt mere krævende rolle.

 7. De är verkligen fina Victoria och Daniel, idag hade Victoria jätte fina kläder på sig men fortfarande lite för kort kjol.

 8. Vi i Finland har alltid älskat Victoria samt hela kungafamiljen och numera har vi tagit också Daniel till vårt hjärta. Ömsesidig kärlek värmer, De kunde gärna skaffa sig en liten holme med “sauna” finska skärgården.
  Måste dock be om ursäkt för en av våra riksdagskvinnor, som gav en mycket opassande bok i present till Victoria, den var dessutom skriven på finska. Jag skäms!

 9. #11

  Tala bara för dig själv. “Vi i Finland” vem är de?

  Här finns massor av människor som ifrågasätter Daniels prinstitel med tanke på hans “klena” utbildning.

  Men det är svenska kungahusets sak och de har valt att bli mer än folkliga,

  De flesta vanliga finnar ski**r blankt i Sveriges kungahus.

  De svenskspråkiga i Finland, kanske känner som du, tar Daniel till ditt hjärta.

 10. Roligt att se en bild av Daniel där han skrattar och ser glad ut. Jag tycker ofta att han ser besvärad och lite sammanbiten ut. Hoppas att det bara är blygsel/ovanan vid att stå i rampljuset, och att han inte känner sig alltför obekväm i sin nya roll. Eller också är det kontrasten mellan honom och Victoria – hon skrattar jämt, verkar det som, och Daniel kanske inte har den personligheten. Då framstår han lätt som mer tillknäppt än han är och förbleknar lite vid sidan av sin hustru. Synd, men det kanske ändrar sig med tiden; det kan inte vara någon ny uppgift han fått, oavsett hur lång tid han hade på sig för att förbereda sig för sin nya roll.

 11. #11. Förlåt Birgitta att du och Jag blev förväxlade.
  #12 Christina Helsinki
  Jag har vänner och bekanta från båda språkgrupperna och jag kan tala om för dig att alla mina bekanta som har finska som modersmål är lika betagna i både Daniel och Victoria som finlandssvenskarna. Du kan bara kolla de finskspråkiga kvälls- och veckotidningarna.

 12. #17

  Dina vänner representerar inte finska folket, inte mina heller för den delen,

  Bland vanliga människor här, så råder det ingen eufori. De som går för att titta på Victoria vid tex presidentens slott är pensionärer och småbarn, vackert så.

  Men allt är relativt.

 13. #12 Christina Helsinki

  Det är väldigt fint att du clarify den aktuella situationen i Finland angående Victoria och Daniel. Alttså bara hälften av finska folket älskar dem. LOL

 14. # 18

  Helsinki, jag har nog inte hört ngn annan finländare klanka på Daniels “klena” skolframgång än du. Den saken verkar ge dej sömnlösa nätter, men tro mej, inte någon annan i Finland 🙂

  Och om man tittar på folkhavet som t.ex. mötte paret i Lahtis, eller kungaparet i Jyväskylä (jo, jag var med), så är det något utöver det vanliga för stats/kungliga besök i Finland. Inte “bara” pensionärer och barn.

 15. Vi finskarna är nog vanliga men vi har också ganska mycket adlarsläkt och samma släkt bor i Sverige och här i Finland.

  Vår adlar är så tysta kanske därför att Finska folket är så svartsjuka åt varandra.

  Men kungligheter är bäst till oss att see och titta på. De kan leva och ser ut så lyckliga att det vilken ord det var var det smitta åt oss när man tittar på deras lycklighet. Tack och lov Gud välsigne oss alla här i Norden vi har korset i våra flaggor vad betyder det just Jesus.

 16. #20

  Du tycks tro på absoluta siffror. Alla siffror relativa och 5000 av den vuxna befolkningen ger ingen statistisk signifikans om det inte rör sig om planerade undersökningar.

  Jag har vänner från finlandssvenska hem. De läser från farmors tidning. Andra är finskspråkiga och ofta totalt indifferenta beträffande kungahusen i världen..

  För att rätta till mina skriverier, finnarna intresserar sig inte så mycket för kungahusen i allmänhet, finns bara en liten grupp, som tex Annica och jag som orkar älta de här frågorna.

 17. #20

  Annica, om du som journalist, träffar kungligheter, så är du jävig för att bedöma finska folkets åsikter.

  Daniels utbildning har ofta varit diskussionsämne bland mina både svensk-och finskspråkiga bekanta.

  MEN min bekantskapskrets representerar inte randomiserat urval, alltså deras åsikter är otillförlitliga, då det gäller den finska befolkningens.

 18. Det är klart att finländarna kan glädjas över det svenska kungahuset, ni behöver ju inte bli representerade av dem.
  Bara att plocka pralinerna ur kakan.
  Ni har ju Tarja som är en kompetent kvinna.

 19. Varför jag som journalist sku vara jävig att uttala mej om kungligheter, som jag träffat i Finland – det går över mitt förstånd. Just därför träffar jag mängder av finlänadre också, jag behöver inte referera till egen släkt-och bekantskapskrets.

  Tro mej, genom att göra ett sådant jobb får man reda på en massa saker 🙂

 20. Sven Dufva = I huvudet var han svag men i hjärtat .var han stark.

  Det var något att som Svenskar skall vara stolt över.

  Jag älskar det finska folket. Jag tjänstgjorde utomlands med finska soldater. Det är grabbar med SISU, som jag stolt kallar mina vänner.

 21. Om man ser deras kärlek till varandra, förstår man hur det kommer bli för barnet / barnen. Hoppas deras liv som barn kan bli så normalt som möjligt.

 22. #26. lena
  Ja vi har ju Tarja men inte så länge till tack och lov!

  Man har dessutom räknat ut att presidenten kostar oss finländare lika mycket som ert kungahus, tyvärr har han/hon inte lika stor egen förmögenhet, som kungen, att ta till om det skulle behövas.

 23. Men varför klä sig i helsvart när man ska träffa barn? Barn brukar inte gilla svart. Och svart är ju sorgens färg. Tycker att V har tappat stilen totalt. Synd.

 24. Jag tänker att de som får mycket av kärlek och har blivit mycket snäll behöver ofta livvakter. Så farlig är världen nuförtiden i hela världen också här i Norden.

  Gud välsigne oss att vi skulle få Guds välsignelse. Vi måste be.

 25. Ja ni svenskar, när jag var gravid och magen tyngde rejält gick jag in till en skoaffär och frågade.
  – Vad för slags skor ska man ha när man har ryggvärk och är gravid.
  – Högklackat, svarade tjejen och tog fram ett par tjusiga mockastövlar.

  De passade perfekt och jag tvingades räta upp svanken så ryggen blev rak och benen starka. Efter en och en halv vecka var all ryggvärk borta och varje gång jag varit gravid har jag använt högklackat, så lycka till Victoria. ( själv var jag planerad att födas samma dag som viktoria så jag var inte svag av ålder direkt)hihi Viktoria och Daniel är helt enkelt underbara och bjuder så mycket på sig själva med enorm inlevelse. Viktoriaär dessutom pedagogisk och kan ta barn, de blir säkert varma och gosiga föräldrar.

  Det syns att de trivs i Finland.

 26. Ni finnar och finlandssvenskar som säger att ni inte bryr er om vårt kungahus, varför bryr ni er om att kommentera på den här sidan då?? Varför över huvudtaget gå in på “Svensk Damtidning” !! För att ni är så märkvärdiga eller…..

 27. Ni måste ha det väldigt tråkigt i Finland som måste klanka på våra kungligheter!! Har ni nån i Finland som jobbar så hårt för ert land som vårt kungahus?? Tror inte det!! Iaf inte som märks!!
  Men ni blir ju iaf glada när vår “Viktoria och Daniel” besöker er!! Vad beror det på??

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar