Annons


Annons

Prins Charles och Camilla kommer till Sverige i vår


Prins Charles och hans hustru Camilla kommer till Sverige den 22-24 mars – det står nu att läsa på hovets hemsida.

Det blir storfrämmande hos kungen och drottningen i vår då prins Charles och hertiginnan av Cornwall, Camilla kommer på besök till Stockholm. På hovets hemsida står följande att läsa: Besöket är en del i en rundresa till de skandinaviska länderna och äger rum med anledning av att det är 60 år sedan drottning Elizabeth II tillträdde den brittiska tronen. 1932 besökte den dåvarande Prinsen av Wales Sverige, Prins Edward. Prinsen var drottning Elisabeths farbror och blev senare Kung Edward VIII.

Annons

Läs mer här – på hovets hemsida››

Här kan ni se en film från prinsen av Wales besök i Sverige 1932››

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL och faksimil hovets hemsida

Läs även:

Charles och Camilla hedrade Charles Dickens››

Prins Charles på bingokväll i London››


(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

69 kommentarer till “Prins Charles och Camilla kommer till Sverige i vår”

 1. Så trevligt. Det är väl 30-40 år sedan någon engelsk kunglighet var i Sverige. Förutom Sophie och Edward på Victorias bröllop. Vad jag har förstått är kungen och Prins Charles inte så glada för varandra? Något gammalt groll skulle jag tro.

 2. VEM kunde ana att Camilla en dag skulle göra officiellt besök i Sverige när man läste om dem i tidningarna på 80- och 90-talen!!
  Vilken resa hon gjorde!
  Från illa omtyckt älskarinna till officiellt besök i Sverige som prinsens hustru!
  Som Camilla själv sa vid deras bröllop: Jag kan inte tro det.

 3. Vilken underbar bild på prinsen av Wales som ligger uppe på hovets hemsida. Han ser seriefigursaktig ut, nån elak skurk ur Batman eller liknande.

 4. Drottning Elisabeth och Prins Philip var på besök i Sverige i slutet av 70-talet eller i början av 80-talet. Såg dem i bil i Göteborg då ävensom vårt kungapar.

 5. Dronning Elisabeth og prins Philip var sist på statsbesøk i Norge i 2001. De vandret blant annet på Rådhusplassen, like ved min arbeidsplass,. De var søte, stoppet og snakket med folk, Elisabeth i en lindegrønn drakt, kan jeg huske.

  Sist Charles var på besøk, i 2011, var det av mer privat karakter, dvs hans interesse for miljøspørsmål. Han bodde på Slottet under oppholdet, men nesten hele kongefamilien var opptatt andre steder. Mette-Marit flyttet inn fra Skaugum til Slottet for å være hans vertinne under oppholdet.

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7140017

 6. De kommer bara hit för att visa upp sig, inte för att de vill umgås med vår kungafamilj eller bryr sig om vårt land. Utan för att de tror att all världens befolkning egentligen är deras underdåniga undersåtar.

  Det Brittiska hovet lever kvar på 1800-talet och tror att alla människor i hela världen ser upp till dem.

  De har inte fattat att den Victorianska eran är över för länge sedan. Imperiets storhetstid är förbi.

  Charles och Camilla kom inte till Victorias och Daniels bröllop trots att kutymen är att man skickar en “jämställd i rang” till ett kungligt bröllop. Charles och Victoria är jämställda i rang. Båda är näst i tur att ärva kronan. Men där skickade man yngste brodern med fru. Dåligt. Verkligen dåligt.

  Men det Brittiska hovet ser sig själva som eliten bland kungahusen i hela världen. Allt fladdrar runt i löjets skimmer på något sätt. Undrar när de vaknar och upptäcker vilket datum det är??

 7. Trevligt! Prinsens farmors syster Louise var ju Silvias företräderska som Sveriges Drottning, och både kung Carl Gustafs farmor och morfar var ju ursprungligen brittiska kungligheter och kusiner med Prinsens morfars far Kung George VI. I kungliga sammanhang rätt nära släkt alltså. 🙂

 8. Det engelske kongehus er også for meg temmelig fjernt fra dagens virkelighet. Mens Diana levde var det en viss medmenneskelighet å spore innenfor de storslagne slottsveggene.

  Den engelske kongefamilien synes å ha nok med seg selv. Siste eksempel var gjestelisten ved Kate og William`s bryllup.

  Men å ta i mot gjester av formelle årsaker er jo en del av de kongelige plikter. Så de nordiske kongehusene vil nok legge seg i selen å oppvise det beste de kan når Charles og Camille setter føttene på norsk, svensk og dansk jord…………….

 9. Jeg er enig med deg Demba at det britiske kongehuset er ganske høye på pæra, som det heter på norsk. Men dere må heller ikke glemme at det svenske kongehuset var blandt dem som boykottet Charles og Camillas bryllup, der alle tronarvingene var invitert. Antagelig var denne boycotten som alle unntatt det norske kongehuset deltok i, en slags solidaritetshandling med Diana, som forlengst var død og begravet. Så det kan hende at det var et takk for sist fra Charles side at han ikke dukket opp i Victorias bryllup.

 10. Gillar inte paret ,men man måste väl förbise artigheter,och visst släktband med Sveriges Kungahus.

  Så välkommna till Sveriges seriösa Kungahus utan större skandaler vilket Ni inte kan skryta med precis.

 11. De där två, Charles och Camilla, ser ut att ha så fint och roligt tillsammans och representerar mycket ihop. Så mycken olycka för många som resonemangsäktenskapet med Diana förde med sig.

  Sådant borde aldrig mera förekomma i västliga moderna Europa …även om många ännu tycks vilja det…

 12. #22 Kristine, Oslo.

  På vilket sätt menar du att Sveriges Kungahus “bojkottade” Prins Charles andra giftemål, och därutöver som du skriver utifrån en “solidaritetshandling” gentemot Prinsessan Diana? Detta har jag aldrig hört talas om och har också mycket svårt att tro på – någon med bättre kunskap om detta?

  Sen, personligen har jag inget minne av att Drottning Elisabeth var med vid Sveriges Konungs bröllop 1976 – som sig bör enligt “protokollet” – då de både var regerande Drottning/Kung. Men jag kommer kanske ihåg fel – någon med bättre minne?

 13. Vad roligt att det händer något trevligt, när glansen falnat alltmer i den svenska kungafamiljen.

  När Drottning Elizabeth var här på statsbesök behandlade man från den svenska sidan den närmaste släktingen med England, Prins Sigvard oförskämt.” -Dom är så strikta i den engelska familjen” varpå Sigvard skulle få komma och hälsa på sina egna släktingar efter middagen, ofattbart!

  Sigvard gifte sig med tyska Erica 1934 och 42 år senare gjorde brorssonen Carl Gustaf samma sak, gifte sig med tyska Silvia!

  Den 19 mars har Madonnas film “W.E” Sverigepremiär som handlar om Prins Charles farbror Edward tillika Prins Sigvards syssling, En liknande film om alla turer som prins Sigvard fick utstå vore välkommen!

 14. 14

  Tycker du att de lever kvar på 1800 talet?
  En liten jämförelse….
  I England tilltalar man varandra men förnamn.
  I Sverige kallar/tilltalar DW VB för Kronprinsessan
  liksom hennes far med flera har gjort och gör.
  Detta är löjeväckande. Inte alls “i tiden” utan
  totalt ur tiden. Snacka om att leva i en annan
  värld eller ett annat århundrade.
  Att anpassa sig till dagens situation och
  uppdatera dessa beteenden är ju igentligen
  inte svårt om man har rådgivare som har
  riktig kontakt med verkligheten….

 15. # 14. “Allt fladdrar runt i löjets skimmer på något sätt. Undrar när de vaknar och upptäcker vilket datum det är?”
  Dina ord gäller för alla kungligheter, Sveriges också!

 16. 23. Kaffeflickor som älskarinnor, omdömeslöst umgänge som kontaktar maffian, “bara för att se vad den hade”- men ändå betalar stora summor pengar till personerna. Lägg därtill Silvias tillrättalagda utredning om sin far och en tjej som poserat naken och mirakulöst blivit Moder Theresa light är på väg att bli prinsessa. Sveriges kungahus har inga skandaler, nej, nej..

  Sen ÄR Englands kungahus världens främsta och de sköter sina plikter med stil och värme. Titta bara på nyblivna “prinsessan” Kate som sköter sina plikter minst lika bra som vår egen Victoria och hon är ändå äkta prinsessa- från födseln till och med.

 17. Ooops!
  Nog har man under åren läst mindre smickrande kommentarer som den gode Charles fällt om Sveriges kungligheter. Kanske står han inte sin far efter när det gäller att undslippa sig plumpa uttalanden? Man får intryck att det är ett spel för gallerierna när nu den högfärdige brittiske tronföljaren med sin tvivelaktiga maka plötsligt tänker hedra Sverige med ett officiellt besök. Vad är avsikten? Har man slutligen insett att det gäller att fungera enligt normala spelregler om man nu har tankar på att ta över tronen? Har man insett att ingen, absolut ingen, riktigt räknar med dem och att son & sonhustru är de tronföljare som världen numera räknar med? Då är det oväntade statsbesöket ett rent självändamål. En omvändelse under galgen för personer som för länge sedan spelat ut sina roller.
  Moi

 18. Drottning Elizabeth var i Sverige 1956 och 1984. Prinsessan Christina sa i en intervju en gång när det höll på som värst med alla affärer i England :Vad sysslar de med i det engelskal kungafamiljen?
  Detta reagerade de naturligtvis på.
  Men – nu har vi vår egen victorianska era så de kan hitta en vägg att slänga sig i.
  Inte en enda gång visade de Victoria och Daniel under bröllopet i våras så det är bara deras egna kungligheter som gäller.

 19. Kul !!! 🙂 Det måste ha varit jättelängesen det var engelska kungligheter på officiellt besäk i Sverige. Om man räknar bort bröllop, begravningar och kungens 50-årskalas så har det väl inte varit några brittiska kungligheter här sedan Elizabeth och Philips statsbesök 1983.

 20. 23: har du vært bortreist siste året. Det var jo ikke vært annet enn skandaler i det svenske kongehuset. Det minst seriøse kongehuset jeg vet om, med kongen strippet for alle “virkelige” oppgaver som statsråd, sjef for kirke, forsvar osv.. Selv på papiret er det svenske kongehuset uten virkelige oppgaver. Men det er kanskje best at den eneste oppgaven de har er å smile på bilder, de bør vel strengt tatt holde kjeft med de genene de har..

 21. Demba,ZZ, Kristine,Magdalena m.fler

  er enig med dere.

  Kristine
  at den norske kongefamilien deltok kan jo skyldes det gode og nære forholdet mellom familiene.
  Kong Olav var jo kusin med dronning Elizabeths pappa som var best man da Olav giftet seg.
  Har lest et sted at hver gang Harald og Sonja er i London privat drikker de te med enten Dronningen og/eller prins Charles.
  Om jeg ikke husker feil var den svenske kongefamilien representert på Charles 60 års dag og kronprinsesseparet var jo tilstede ved bryllupet i fjor.

 22. Jeg ser frem til Charles og Camillas besøg i Danmark. Det må være det evigt tilbagevendende mindreværdskompleks, vi små lande har, der gør, at vi mener, at det britisiske ‘imperiums’ kongelige skal prioritere os og vores begivenheder fremfor deres egne.

  Det er nok nærmere os, der lever på 1800- tallet ved hele tiden, at fremhæve gammelt slægtskab til dem? Kongehusene af i dag har hverken politiske eller nyere familierelationer. Indenfor de sidste 100 år er der vel kun knyttet familiebånd mellem Norge/Sverige og Danmark/Sverige i eksisterende kongehuse?

  Jeg har læst, at de kommer til Danmark den 24. – 27. marts, så Sverige må dele den 24. med Danmark, tror jeg.
  Der har allerede været en delegation fra det engelske hof for at se og planlægge besøget i Danmark.

  Men jeg ville da også se frem til et statsbesøg af Frankrigs Sarkozy og Carla Bruni og jeg forstår faktisk ikke, at de ikke har været på statsbesøg i et eneste af vores Nordiske lande!

 23. Jag “gillar” Charles och Camilla och tycker de verkar vara både trevliga och intelligenta. De engelska kungligheterna får verkligen ligga i med representationen, Charles tex har ju omkring 600! olika uppdrag runt om i samväldesländerna varje år. Dessutom kan ju lilla Sverige få litet del av den enorma internationella mediala uppmärksamheten som alltid råder omkring de engelska kungligheterna 😀 Tycker för övrigt inte alls att det engelska hovet är så överdrivet stelt nuförtiden. Jag tycker tvärtom att det är rätt charmigt med den typiska engelska mixen av å ena sidan extrem pompa och ståt, men på samma gång stort utrymme för excentricitet och en ofta betydande “laidbackness”- även på hovnivå!

 24. #25 Drottning Elisabeth åker ALDRIG utomlands på bröllop eller begravningar. När C-G och Silvia gifte sig tror jag att det var en av Elisabths mer avlägsna släktingar med, inte heller då kunde Charles masa sig hit.

  #31 precis!

 25. Prins Charles som var otrogen före och under hela sitt äktenskap hyllas av samma personer som kritiserar vår Kung för att – ja för vad? Han har aldrig sagt att han varit otrogen, det finns inga bandinspelningar – som med Prins Charles – det finns inga bilder – utom fejkade. Allt Kungen sade var att han pratat med familjen och att de vänder blad. Ingen vet om och vad i skvallerboken som är sant.

  Vilket krypande för det engelska kungahuset, som tillsammans med Monaco varit det mest skandaltyngda. Om det svenska klagades att det var för “tråkigt” – inga otroheter, inga ingifta med “tvivelaktiga” bakgrunder, inga skilsmässor. Vad har vi idag – en otrohet vi inte vet om den är sann, ingen ingift med “tvivelaktig” bakgrund, inga skilsmässor.

  Svenskar bara älskar att klaga på sig själva och krypa för andra! Uppenbarligen även på den här sidan! Majoriteten svenskar tycks inte vara nöjda förrän de undergrävt och förgjort sig själva! Studera hur stolta människor är i andra länder – oavsett de har anledning till det eller inte – det kallas för att ha en positiv självbild, gott självförtroende och sammanhållning!

 26. trevligt med besök från Storbrittanien. länge sen sist – hoppas CGB passar på att bjuda in Carl Johan B till middagen på slottet då han är s i s t a levande barnsbarnbarnet till drottning Victoria

  Dembas inlägg andas både okunskap o fördomar
  “…Brittiska hovet ser sig själva som eliten bland kungahusen i hela världen. Allt fladdrar runt i löjets skimmer på något sätt. Undrar när de vaknar och upptäcker vilket datum det är??….”

  Klart att englands kfamilj har en av a n d r a erkänd särställning, Utöver ett kungarike bestående av 3+16 nationer härstammar de flesta kungahus av idag därifrån via Drottning Victorias barnbarn

  Demba-citat: “…Det Brittiska hovet lever kvar på 1800-talet…”

  “1800talet” ?? om det är nåågot kungahus som på senare år lagt sig vinn om att m o d e r n i s e r a o anpassa sitt sätt att jobba & interagera m sitt folk/samhälle så är det dt brittiska – bara deras hemsida r ett lysande exempel på dt, men den har Demba ej besökt m tanke på hennes formulering…
  vidare har QE2 m familj (med sina totalt 134 miljoner undersåtar) på ett föredömligt vis genomfört ett b e t y d l i g t högre antal utförda uppdrag per person och år än andra kungahus…
  – likaså mångfalden av projekt årligen o välgörenhetsaktiviteter initierade av k-familjen gagnande gammal som ung, djur o natur, privatperson som de inom aktiv militär tjänst + deras anhörigas livssituation… parallellt som monarkins gamla traditioner & ceremonier upprätthålls under året. dt bästa av 2 världar m a ord!

  Hur Windsors kommunicerar i intervjuer m media är betydligt mer naturligt á la 2000talet jämfört m Bernadottarnas uppstyltade krav på SVTs tilltal&upplägg (se bara på W&Ks avslappnade förlovningsintervju liksom den omtalade BBCdokumentären om Will & Harry) Bröllopet i fjol visade att framtiden ser ljus ut beträffande monarkins fortsatta utveckling

  Konstigt att det ännu dyker upp magsura kommentarer vem som deltog visavi inte deltog i V&Ds bröllopsfestligheter… Närvaro på bröllop r i 1a hand som kunglig kollega snarare än som ”kompis” dvs ett arbetsuppdrag
  – som framgår av media… A l l a kungliga hov är medvetna om att de som representerar QE2s hov vid bröllop på senare år är just prins Edward m fru (m enstaka undantag), inget personligt menat utan enligt utarbetad arbetsfördelning inom det brittiska hovet, men det hindrar ju inte hoven fr att försöka invitera andra än E&S – enda undantagen brukar va utifall nära släktskap/nära vänskap föreligger (QE2s enda utrikes resor r numer just statsbesök) .

  Will & Harry var iallafall juni2010 på förhand inbokade via 2 olika gemensamma uppdrag i Afrika
  1. att bevista sina respektive egenhändigt startade välgörenhetsprojekt: Tusk Trust Project & Lesotho Project!
  2.Lååångt i n n a n V&Ds ”savethatdate”-inbjudningar gick ut var ex-vis Will uppbokad såsom Ordförande i the Football Association engagerad ihop m Beckham beträffande Projektet Englands Ansökan om VM2018 vilket bl.a KRÄVDE närvaro i SydAfrika
  – m andra ord inte en privat resa!!!.

 27. # 46, Ja, herregud, vad vissa kommentarer är magsura! Varför i hela friden skulle BRITTISK media visa Victoria och Daniel på prins Williams bröllop?? Det är ju för fasiken BRUDPARET som ska stå i centrum vid ett sådant tillfälle! Sveriges kungahus är inte av ngt större intresse utomlands, face it!

 28. #32 moi
  Det är drottningens jubileumsår. Hon skickar sina barn att resa omkring under året eftersom hon inte orkar göra det mera själv. De representerar henne. De kommer också att resa till alla länder som hör till det Brittiska Samväldet.
  Men enligt min åsikt så hör kungahus till samma kategori som tomtar och troll. Att läsa allt det här är bara litet underhållning. De borde ta damtrasan och damma av hela skräpet.

 29. Kristine Oslo_22-citat : “…Antagelig var denne boycotten som alle unntatt det norske kongehuset deltok i, en slags solidaritetshandling med Diana,..”

  Ja eller…
  …så var det så att världens s a m t l i g a statsöverhuvuden och regeringschefer (fyllda jobbkalendrar till trots) m extremt kort varsel valde att visa sin vördnad
  iom beslutet att prioritera sin självklara närvaro vid Påven Johannes Paulus II:s begravning den 8 april 2005 (mkt nära inpå dödsfallet) som enligt media blev den hitills m e s t besökta o via olika medier följda begravningen i moderntid
  – charles själv inräknad som i sista stund fick skjuta på sitt borgerliga vigsel en dag framåt i sista minuten…
  (se gästlista i bifogad länk)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10575254.ab

  för övrigt fanns andra kungligheter än bara det norska då C&C gifte sig (på nytt datum m extremt kort varsel)

 30. Ja håller helt med dig Emma. I jämförelse med Will och Kate är vår Vickan och Daniel milsvid stelare och tråkigare.

 31. Noen tanker slo ned i meg angående den overraskende visitten fra London i anledning Bettys 60års-jubileum:

  . Har de lagt merke til at de nordiske kongehusene setter hverandre stevne rett som det er? Senest i vinter i Køben.

  – Har de lagt merke til at commonwealth-landene blir mer og mer uinteressert i dem, slik at deres tid som monarker for hele det gamle imperiet nå nærmer seg endetiden?

  – Bekymrer de seg over at Scotland har begynt å rykke i lenkene? Selv om skottene har sagt at de beholder det engelske kongehuset inntil videre, kan ingen vite hva fremtiden vil bringe.

  På bakgrunn av det ovenstående: Ønsker de å melde seg inn som et mer aktivt medlem i den europeiske kongeklubben?

  Hm, hm

  Om boycott av Charles og Camillas bryllup: Kun Norge sendte kongelige til bryllupet., Haakon og MM. Av tv-bildene så det ut som om de hadde det rett så trevligt sammen, det norske og det engelske tronfølgerparene.

  I norske tidninger ble dette fremstilt som en boykott. Og det er lite trolig at ingen av de andre europeiske kongehusene ikke hadde en eneste å sende til bryllupet. Man pleier å finne plass i avtaleboken til sånne evenementer.

  Det er mulig at det norske står de engelske nærmere. Det sies at dronning Elisabeth var meget glad i “uncle Olav”, han vokste jo delvis opp sammen med sine kusiner, Elisabeths far og farbrødre. Maud oppholdt seg like mye i England som i Norge. Men jeg har også lest et sted at Elisabeth er meget glad i Margrethe. Dronning Elisabeths og kong Haralds oldemor, dronning Alexandra var dansk prinsesse.

 32. #50 Emma_H.

  Stort tack för gedigen information! Detta hade jag glömt, eller inte lagt på minnet. Tur att någon har koll så inte massa “hitte-på” sprids här – den här gången från Norge!

 33. Anna # 51
  Vi har inte sett så mycket av Will och Kate ännu. Och det vi har sett har i alla fall i mina ögon varit stelt. Typiskt det Brittiska kungahuset.

 34. Magdalena_21 Citat:”… Den engelske kongefamilien synes å ha nok med seg selv. Siste eksempel var gjestelisten ved Kate og William`s bryllup…”

  Även om det gällde en brittisk tronföljare nr 2 samt sändes via TV var det faktiskt ett PRIVAT bröllop, Magdalena, i grund o botten…
  INTE ett kungligt bröllop av 100% officiell natur typ MM&Hs eller V&Ds som bekostades o arrangerades av Staten – utan alltså av brudparet själva liksom brudparets båda familjer!

  Valet av kyrka var förhållandevis rätt liten jämfört m C&Ds o c h Inte heller exkluderades de kungliga kollegorna på ngt sätt, dock begränsades antalet per kungahus av förklarliga skäl till 2st

  Helt rätt. Majoriteten av gästerna var alltså “nära&kära” – utöver vänner+familj i huvudsak organisationer/delar av samhället & inte minst människor som var/tidigare i livet varit del av brudens eller brudgummens liv, uppväxt, umgänge och vardag: privat eller via skolor/jobb etc…

  “…William and Kate will limit invites to family, friends and people playing a direct part in their public and private lives…” http://www.britishroyals.info/the-royal-wedding-guest-list/

 35. #48
  Vi får väl se om några dagar om ditt påstående håller:
  “Sveriges kungahus är inte av ngt större intresse utomlands, face it!”

 36. Och vad ska dom i Sverige att göra? Med anledning av att det är 60 år sedan när Elizabeth tillträdde den engelska tronen. Och varför resa världen runt för det? Resan är inte något vanligt statsbesök.
  Jag skulle veta hur resorna till Skandinavien blev till. Blev dom bjudna eller föreslog dom själv detta?

 37. #27 Fia
  Det er vanlig i alle kongehus at man tiltaler hverandre med titler.
  Det er situasjonen som avgjør.Om man snakker om en annen kongelighet som privatperson eller om det er rollen man omtaler.

  #36 Johnny
  Det har ikke vært flere skandaler i det svenske kongehuset enn i andre totalt sett. også vi i norge har da hatt vårt vi også så hvorfor denne hoveringen?
  Det er politikerne i Sverige som har strippet kongen for all makt ikke kongen selv.
  Og gener? Kong Haralds mor er jo også en Bernadotte og det samme er kong Olavs farmor så du finner de samme genene hos oss også.

  Det svenske kongehuset har ingenting å skäms over i forhold til det britiske. Absolutt ingen grunn til å føle seg mindreverdig på noen som helst måte.
  Skjønner egentlig ikke hvorfor folk blir så imponert av disse to. de er jo som alle andre kongelige, mennesker av kjøtt og blod med sine brister og mangler.

 38. Emma som valt SD som forum för sina pekoral.
  Hitta en passande ventil för din frustration..!
  Dessutom borde du inte förolämpa Storbritannien genom att stava som en sengångare..!

 39. #56, jag vidhåller vad jag sagt. Madeleine flyttade till New York för att få vara anonym och hur skulle det fungera om hela världen varit lidelsefullt intresserad av svenska kungahuset?? Sverige är för de allra flesta runt om i världen ett perifert land som man känner till ytterst lite om. Storbritannien ÄR mer känt, det går inte att komma ifrån…

 40. 60

  Kolla på intervjuer med t.ex.
  engelska kungahuset vad som är normalt.
  Att föräldrar och gifta kallar varandra namn med
  titlar är mycket ovanligt i världen idag och inte alls “för
  Sverige i tiden” och ärligt talat låter det
  mer än krystat. Man kan tilltala varandra
  med förnamn.

 41. #55 Emma H,
  Et kongelig bryllup i Westminster Abbey med 5000 gjester, sendt ut via TV til de fleste land i verden, må vel sies å være offisiellt?

  Jeg har også tidligere lest det du skriver om begrunnelsen for gjestelisten.

  Nettop på grunn av begrunnelsen synes jeg det hadde vært mer naturlig å invitere flere fra hvert kongehus, fjern slekt og fremtidige kollegaer,i stedet for f.eks. politikere.

  Mitt statement om “seg selv nok” bunner i flere ting enn kun dette bryllupet.

  Ved tronarvingenes brylluper de senere år har dronning Elisabeth som regel sendt sin sønn Edward med hustru, mens kongeparene i de øvrige kongehus har for vane å delta i seremoniene.

  At dronning Elisabeth selv også har hatt som prinsipp å ikke reise utenlands i bryllup og begravelser til sine kongelige slektninger, er også et eksempel på distanse.

  Skal kongehus som statsform bestå, tenker jeg at det er viktig at dets medlemmer har tett kontakt, og viser støtte og solidaritet med hverandre.

  Dette Emma, kun som en begrunnelse for min påstand,- ingen big deal for meg………

 42. Hilde_60… Rasmus, Fia o Molly har rätt. apropå Ditt Citat “…Det er situasjonen som avgjør.Om man snakker om en annen kongelighet som privatperson eller om det er rollen man omtaler…”

  Familjen B refererar a l l t i d till sina olika familjemedlemmar som “kronprinsessan” etc… o a v s e t t sammanhang – Exvis intervjuades DW 2010 apropå p r i v a t -livet med fästmön, hur han upplevde V som person och sin syn på kommande prinsroll, inflikades den ständiga referensen “kronprinsessan” – och inte ett enda “Hon”/”Victoria” isåväl TV4 som under flertalet tidn.intervjuer inför bröllopet – just därför ingav D stundtals ett mkt krystat, stelt och obekvämt intryck – var uppenbart att D var rädd att säga “fel”

 43. – att de mkt katolska länderna exvis Monaco, Spanien & Belgiens Kungahus uteblev dan då Charles gifte sig med Camilla är inte alls konstigt….då respektive befolkning hade tagit mkt illa upp om dess kungligheter festat loss så nära inpå Påvens Död&Begravning (dagen före) i o m närvaro av C&Cs “wedding blessing”- ceremoni
  – Alltså EJ nån “Diana-bojkott” som norsk media tydligen antydde

  som skrevs om o länkades till redan i nr50 – fick Charles i sista minuten skjuta fram på bröllopet en dag m tanke på Påven JP2

  Kristine Oslo-Citat: “Om boycott av Charles og Camillas bryllup: Kun Norge sendte kongelige til bryllupet., Haakon og MM”
  “Og det er lite trolig at ingen av de andre europeiske kongehusene ikke hadde en eneste å sende til bryllupet”

  BröllopsGästerna uppgick faktiskt till totalt 800st den da´n…
  o c h Nej det var inte b a r a Norges kungligheter där…

  … utan också Danmark via AnneMarie, Grekland via Constantine – vidare också Kungafamiljer från Bahrain, Nederländerna, Saudi Ar, Yugoslavien, Rumänien – utöver den engelska släkten
  totalt 9 k-hus alltså… KristineO_52 – se urval från gästlista nedan
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4422339.stm
  – vad det nu spelar för roll idag 2012 apropå detta besök???

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar