Annons


Annons

Nu har prins Charles och Camilla kommit till Sverige!


Idag var första dagen på prins Charles och hans hustru Camilla Sverige-besök. Under eftermiddagen kom till till Arlanda där de togs emot av prins Carl Philip.

Prins Charles och Camilla gick betydligt bättre väder denna dag, under onsdagen i Norge regnade det – något som vi tidigare skrivit om.

Annons

Under dagen ska paret informeras om de svenska flygoperationerna över Libyen och som ni ser fick prins Charles provsitta ett plan.

Till Fryshuset

Sedan ska de över till Fryshuset i Stockholm. Ett möte med drottning Silvia på slottet står också på programmet, hon tar emot i gästvåningen.

Prins Charles får provsitta ett Gripen-plan.

Prinsen av Wales och hertiginnan av Cornwall är på officiellt besök i Sverige 22-24 mars 2012.

Vi återkommer senare med Charles Hammarstens bilder från det brittiska besöket.

Läs mer på den kungliga modebloggen här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Läs även:

Det regnade på Camilla och Sonja››

Charles och Camilla på galamiddag i Oslo››

(27)
(0)Annons


Kommentera här!

56 kommentarer till “Nu har prins Charles och Camilla kommit till Sverige!”

 1. Det här är ett pinsamt agerande av det svenska kungahuset.

  Är det för att sätta Camilla på plats som man inte har skickat någon dam av samma dignitet som hon att möta vid ankomsten?

  Drottningen skall i sin nåd ta emot på slottet senare idag. Hans Majestät, då?
  Nä, åk vidare till Danmark med kvällsplanet, säger jag.

 2. For noen journalister denne tidningen har. Det regnet i Bergen, der de var i går. Det regner alltid i Bergen.

  Det blir spennende å følge turneen videre.

 3. Kungen har ett miljösymposium idag. Men senare idag ska kungen
  och gästerna besöka fryshuset.
  Viktoria brukar möta utländska gäster men nu får Carl-Philip träda in, det var ju en militär programpunkt den första så då passar det med Carl-Philip. Från Arlanda åker de till slottet för att träffa Drottningen .
  Hela programmet finns på hovets hemsida.
  Ta reda på fakta innan ni börjar klaga & gnälla

 4. klipp från Hovets hemsida.
  orsdagen den 22 mars står Kungen värd för ett miljösymposium där de 14 forskare som innehaft Kungens miljöprofesssur medverkar.

  Torsdag 22 mars
  13.20 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall anländer till Sverige och tas emot av Prins Carl Philip på Arlanda.
  13.35 Presentation av stridsflygplanet Gripen vid en närliggande hangar på flygplatsen och information om det svenska flygvapnets verksamhet över Libyen ges.
  14.55 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall anländer till Kungliga slottet och tas emot av Drottningen i Gästvåningen.
  15.50 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Drottningen, Fryshuset och tas emot av statsminister Fredrik Reinfeldt och Fryshusets grundare Anders Carlberg.

  Fredagen den 23 mars
  10.20 Prinsen av Wales och Kungen besöker Stockholm Resilience Centre.
  10.25 Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker British International Primary School.
  12.30 Kungaparet ger en officiell lunch för Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på Kungliga slottet.
  14.30 Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker förskolan Pumpan.
  14.40 Prinsen av Wales och Kungen besöker S:t Eriks bostadsområde.
  19.30 Kungaparet välkomnar Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall till Drottningholm Slottsteater för en rundvisning av den unika teatern.

  Lördag 24 mars
  10.20 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Kungaparet, Vasamuseet.
  12.00 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Kungaparet, Saltå Kvarn, Järna.

  Nu kanske ni inte behöver klga hela tidden

 5. Jag tycker ändå inte att det rätt nivå på mottagandet.

  Christina hade kunnat möta upp Camilla (om hon är frisk och orkar).

 6. Det finns vissa skrivna och oskrivna regler när det gäller kungligt besök i Sverige. Håller med Mona, sluta gnäll när ni inte vet. Nu väntar vi bara på kommentarer om kläder annat oviktigt.

 7. #2

  Irena, är det här sant eller har jag hallucinationer? Brittiska Samväldets blivande kung och dessutom i en ” respektabel ålder” blir emottagen” av den unga prinsen.

  IKEA är bra på goodwill, och svenska kungahuset, bra på badwill

 8. Jag tycker inte att det låter så artigt att låta yngste sonen ta emot Charles och Camilla. Varför kunde inte Silvia åka ut och ta emot dem, jag förstår att Carl Gustav inte kan med alla de forskarna inbokade.
  Så hade vi gjort i min familj i alla fall. Om äldre släktingar kom på besök…

 9. I Norge ble de mottatt på flyplassen av Haakon og Mette. Etter ankomst til slottet startet programmet i full fart med hele kongefamiligen til stede.

  Foreløpig er det parallellitet mellom det som skjer i Sverige og det som skjedde i Norge. Victoria er forhindret, ellers ville Victoria og Daniel møtt opp på flyplassen for å ta imot. Nå er Carl Philip stand in for sin søster. Alt er nok etter reglene.

 10. Idel sura miner och man kan undra hur Carl Philip klarade konversationen. Det brukar vara jobbigt att lyssna på honom, eftersom det oftast blir stakningar och felsägningar. Nog borde Victoria och Daniel kunnat rycka in vid detta speciella tillfälle – ingen av dem är väl sjuka.

 11. Det är helt enkelt en markering mot Camilla. Skall hon behöva stå på den där stegen medan Carl Philip och Charles diskuterar flygplanstyper?

  Och jag säger som föregående talare: Daniel och Victoria är väl inte sjuka, eller?

 12. Gud ske lov att man inte skickade bara Daniel till flygfältet.
  Då tror jag att det snobbiga engelska kungahuset skulle vänta 60 år före följande besok i Sverige.

  Inom kungahusen råder också en viss rangordning och åldern på gästerna spelar också en viss roll.

  Ja, varför inte skicka Christina för att ta emot

 13. Det bliver også ‘kun’ kronprinsparret, der modtager dem i Kastrup – hvis der ikke er sket ændringer i programmet.
  Så fint nok med prins Carl Philip, nu kronprinsesse Victoria er på barsel. Men man kunne godt have akkrediteret den jævnaldrende prinsesse Christina…… det virker måske ikke som de får den varmeste velkomst til Sverige, lidt sibirisk kølighed, kanske ! 😉
  —-
  Men så får Camilla ikke brug for gallakjoler i Stockholm, Kongeparret byder kun på lunch!
  Bor de på Stockholm Slott under deres 2 dages besøg ?

 14. Hade Victoria kommit ut ock mött dom så hade ni klagat på att hon hade lämnat Estelle hemma på haga. Carl-Philip är hur bra som helst för att möta Charles och Camilla. SLUTA KLAGA, eller sluta läs Svensk Damtidning om ingenting ändå passar.

 15. Man kan väl “anklaga” svenska hovet för mycket, men jag tror nog att de klarar av att hålla sig till protokollet vid ett sådant här besök! Enligt en representant för Arbeiderpartiet i Norge som var närvarande när Charles och Camilla talade med ungdomarna som varit med på Utöja var det engelska paret naturliga och avspända och gav ett mänskligt, medkännande och varmt intryck! Prins Charles har ju en enorm erfarenhet av representation i alla möjliga sammanhang och han och hustrun verkar riktigt trevliga och gladlynta så det blir säkert ett proffsigt och givande besök även för det svenska hovet!

 16. CP verkar göra ett bra jobb. Det är faktiskt en kronprins och hans fru( Camilla är inte kronprinsessa) som kommer på besök. Inte drottning Elisabeth. Det är bra att CP tränar sej på att representera Vickan å Danne ska säkert ha fler barn så hon lär nog bli hemma rätt mkt dom närmsta åren. Nu gör ju CP skäl för appanaget det är väl bra. CP pluggade faktiskt ett år i USA så han kan nog snacka engelska. Precis rätt nivå på emottagandet tycker jag.

 17. Gud så ni klagar! Nu när äntligen p Carl Philip får ta på sig att vikariera för Victoria, då duger han inte! Nu är ju faktiskt prins Charles tronföljare dvs inte kung alltså tas han emot av person av samma rang och i dagsläget är det Carl Philip eftersom Kronprinsessan Victoria är barnledig. Absolut inget konstigt i det och säkert inget Charles och Camilla tar illa upp över, de visste säkert om det iförväg dessutom.. Visst det hade varit trevligt för Camilla om någon dam varit med t ex p Madeleine eller p Christina. Fast oftast är det väl någon från regeringen som möter upp också, ser dock ingen på bilderna. Åldersmässigt är alla de nordiska kungahusen yngre än det brittiska när dem gäller regenter och tronföljare, thats life! Dessutom är det INTE statsbesök utan ett officiellt besök.
  Men vill man se negativt på det så vill man.

 18. Varför ska vi skicka Christina när vi har Madeleine, men hon var väl tvungen att ha lite semester hon har ju arbetat några dagar. Denna Madeleine kan inte ha något att tänka med eller vill sitt land väl, hon är den största egoist jag någonsin har hört eller sett.Vad går det ut på att bara ställa krav på Victoria och Daniel dom är liksom barnlediga, se i stället till att Madeleine gör lite nytta för alla pengar hon får.Ni som tycker hon är så duktig hon kan inte ens ta vara på sig själv-

 19. Irena.
  Camillas kungliga rang är på samma nivå som Carl-Philips..!
  Drottning Silvia och Kungen tar förstås emot Elizabeth o Philip..!
  Inte alls svårt att fatta..!

 20. Men snälla ni!Carl Philip är väl ett bra bemötande,vik.för Victoria!
  Tycker det gott kan duga åt de engelska märkvärdigheterna som inte kunde komma på Kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop! Nu får de vad de förtjänar!

 21. Mycket fint mottagande av Carl Philip. Det räcker alldeles utmärkt! Engelska kungahuset behandlar ju andra kungahus hur de vill.
  Kungaparet kommer nog att ta väl hand om detta par mer än väl.

 22. Enl flera officiella källor har de Engelska Kungligheterna fått fint mottagande i Sverige.och personligen tror jag att de kommer att ha mest utbyte av sin Skandinaviska resa just i Sverige där det finns många gemensamma intressen att se och tala om.

 23. Vilket tjat om vem som tog emot på flygplatsen, men jag hakar också på 🙂

  I Norge togs C & C emot av kronprinsparet. Varför skulle kungaparet ta emot ett tronföljarpar? I Sverige hade väl Victoria och Daniel åkt ut till flygfältet, men nu kan inte Victoria, så det är det naturligt med följande i rang, Carl-Philip, åker. Han är över 30 år, så någon barnrumpa skickades inte dit.

  Med all respekt för prinsessan Christina, men DET hade inte varit korrekt enligt protokollet. Hon är inte ens längre medlem av kungahuset…

 24. #20 mars Mycket bra inlägg.Jag tror nog att han kan engelska bra.Tror ni att han pratar svenska med Madeleins Criss????

 25. Han sägs ju vara” intelligent” vår lillprins så hoppas att han inte skämde ut oss, det är ju oss han representerar!
  Prinsessan Christina passar väl alla med klass och kompetens.

 26. Allt är väl som flera nämnt helt enl protokollet och ungefär som i Norge. Som ställföreträdare för KP Victoria möter P Carl-Philip upp på flygplatsen. Precis som brukligt är vid den här sortens besök.. Notera att väldigt ofta tom vid statsbesök är det någon annan än statschefen som tar emot på flygplatsen.. KP Victoria har gjort det åtskilliga gånger.

  Att skicka P. Christina hade nog faktiskt varit protokollmässigt fel, hon är ingen kunglig höghet, även om hon tillhör kungliga familjen..

  Ni kan vara lugna, hovet och UD, dom kan det här

 27. Om vi skall vara ärliga, så blir rollen mor till Estelle, förhoppningsvis syskon, ett otroligt svårt val. Vi får inte tillskriva kungen evigt liv, han går kanske bort när barnen är små. Skall vi då kräva att de kommer i kläm mellan moderns plikter mot folket. och hennes plikter som mor. Det bästa vore troligen att kronprinsessan kliver åt sidan för Carl-Philip. Utan att diskriminera kvinnor kontra män, skulle en man enklare kunna axla rollen som statschef. Jag får säkert på käften för detta, men jag hävdar att modern har en starkare roll i barns uppfostran. I och med att Kronprinsessan stiger åt sidan, förlorar inte hennes barn rätten till tronen.

 28. Nämen nu får ni väl ge er. Att man skickar en prins för att möta någon (en annan prins och hans Det finns ingen gräns för hur vissa orkar med sitt gnäll. Skaffa er ett liv. Sveriges rykte är helt intakt, även efter denna hemska fadäs att “bara” Carl-Philip gick för att möta prinsparet.

 29. nr 30 *ulla* Ja knappast skämde han ut dig åtminstone. Hans “intelligens” lär nog slå ut din med hästlängder, så oroa dig inte.

 30. Vilka roliga kommentarer ni skrivit! 😀
  Jag tror att hovet är mycket kunniga i hovprotokollet och vet vem som ska göra vad för att det ska bli korrekt. Att några här gör annorlunda hemma hos sig betyder ingenting i sammanhanget då jag misstänker att ni inte är kungliga?

  Glöm inte heller att Charles och hans pojkar inte kom till Victorias bröllop eftersom de var upptagna med fotboll. De skickade Charles yngste bror som väl står hyfsat långt ner i hierarkin med tanke på att det var en tronföljare som gifte sig.
  Men det gick ju bra det också, eller hur? 😀

 31. Av nyfikenhet, och för att röja min okunnighet: om/när Charles blir kung, vilken titel får då Camilla?

 32. #33 mycket bra skrivet!

  Enligt protokollet finns det ingen annan att skicka än Prins Carl Philip om det hela ska ske på rätt nivå. Engelska hovet skickar ju t.ex. alltid Prins Edward, som enbart är nr sju i deras tronföljd på utländska furste- och kronprinsess/kronprinsbröllop. Ingen kan ta illa upp av att bli mottagen av nr tre i vår tronföljd.

 33. Heja Sverige, vad bra! 🙂 !
  Det er sikkert enligt protokollen, men altså, det fryder mig at det britiske kongehus får igen af egen mønt!!!
  Når man kan sende den yngste søn til en svensk ( og dansk!) tronfølgers bryllup, så kan man også skicka prins Carl Philip til at tage imod C &C på Arlanda!

  Tak Sverige!!!- min dag er reddet!

  viv

 34. # Stig- Arne

  Ta det helt lungt. Carl Gustav kommer til å bli 100 år. Victoria blir kanskje like gammel som prince Charles før hun får akslet trøyen!

 35. Ulla,
  Tycker Du att din kommentar är intelligent?
  Jag får hoppas att NI såg på Rapport i kväll.
  Det tycker jag säger allt om ett trevligt och uppskattat möte.
  Jag tror det kommer att bli fina dagar med vår Kungafamilj.

 36. Och vad är det nu för fel på att P Carl-Philip, gör rätt för sitt apanage. Det är som jag har skrivit förut här, hur de kungliga än gör, så tycker folk det är fel! Svenska folket måste vara det mest märkliga folket i världen! Hur de än gör, så är det fel! Tack gode gud att jag är en vanlig Svensson! Och det är klart släpar man med sig en toaring över hela världen, så ska han ju ha jättemycket mer respekt, eller?? Han är ingen kung, han är prins inget annat!

 37. mona m.fl. – skönt att se att flera är kunniga och har koll på både program och etikett! Uppenbarligen sköts allt enligt gängse regler, där i samtliga nordiska länder kronprinsparen mött upp, något som också skett här om kronprinsessparet inte varit barnlediga, nu möter istället ställföreträdande, som är Prins Carl Philip.

  Tycker de båda prinsarna ser ut att trivas i varandras sällskap! Konst, miljö och arkitektur är väl några av Prins Charles intressen – stämmer väl in på såväl Prins Carl Philip som Kungen, så det är nog lungt! Sen, tack vare monas info från Hovets hemsida, verkar Hertiginnan av Cornwall och Drottningen också ha program som intresserar de bägge. Så det blir nog säkert bra!

  PS. Har läst tidigare att det är middag på Drottningholm i morgon kväll, inte bara förevisning av Drottningholmsteatern, och där det verkar som om Kronprinsessparet också ska vara med. Men är inte säker på att det stämmer.

 38. Vår kungafamilj kommer också att ta emot kronprinsparet . Men inte på flygplatsen. helt enligt protokollet.Eftersom kronprinsessan Viktoria är mammaledig så treder CarlPhilip in.

 39. CP gjorde jobben sin han! Mer oppsiktsvekkende var det at ikke kungen kunne time sitt miljøsymposium bettre, slik at han kunne invitert nettop Charles til dette viktige forum. Miljøfrågor har jo førsteprioritet i prinsens liv,- så det ville vært topp for han å delta på!

  Litt oppsiktsvekkende er det også at gjestene utsendt av dronning Elisabeth ikke blir æret med en offisiell middag ?

  Skal man bedre en relasjon bør man legge seg mer i selen…………

 40. Oj vilka futtiga bekymmer ni har. Tror ni inte hovet kan sitt protokoll.
  Carl-Philip pratar helt normalt numera, han är dyslektiker
  och det är ett medfött funktionshinder, inget att skrämmas för.
  Alla barn läser engelska i skolan,Carl-Philip har studerat i USA
  så nog kan han engelska.

 41. Hoffet har tatt imot mange gjester ,av ulik rang,tidligere så selvfølgelig kan de reglene.
  både Silvia og Daniel er inngiftet i kongehuset og kan sikkert ikke ta imot alene eller sammen med andre enn sin ektefelle.
  chritina er vel ikke medlem av kongehuset.
  Man får nærmest inntrykk av at det er selveste Gud som har kommet på besøk. at det å få besøk fra England er så fantastisk at de må behandles som om de var noe spesielt.
  Dere svenske rmå slutte med å se på dere som underdanige/mindreverdige andre kongehuset.
  Dere er minst like bra som dem.

 42. #22 Maggan
  Havde det ikke været netop Charles og Camilla, der kom på besøg, var Madeleine måske blevet hjemme og deltaget i besøget ? Men med en sambo med efternavnet O’Neill og en svigermor, der hedder Eva O’Neill, som efter sigende har haft en affære med Charles og får Camilla til at se “rødt”, var det nok meget klogt at stikke af til Verbier sammen med Chris O’Neill. 😉
  Sladderpressen skulle nok have brugt et par linjer på det.

  Og som nr. 3 i arvefølgen er Carl Philip “rette mand på rette sted”, så at sige.

 43. #32
  Intressant! Det ligger mycket i det som du skriver och är det inte så att kungen är rökare med allt vad det innebär. Det som är mest tveksamt i den här historien är prins Carl Philips val av sambo (blivande drottning?). Men kanske är det inte så stor skillnad på Sofia Hellqvist och Daniel Westling. Daniel lobbar väl friskt för Sofia. Kanske blir det en omöjlighet för Victoria att förena den blivande statschefsrollen med moderskapet. Prins Carl Philip verkar sund och stark och vad som kvarstår är väl mest att han får ordentlig träning i att tala inför publik.

 44. Kristine!

  Jag vill påpeka att jag inte önskar livet ur vår nuvarande kung, men statistiskt så avlider män kring 74 år. Ett skifte av tronarvinge måste
  vara klart, oavsett om han blir 74 år eller 100 år. Jag upplevde kung Gustaf V tills han gick bort, personligen. Det skulle i vår tid, vara svårt att låta en så gammal kung representera Sverige. På Gustaf V tid så dukade man av när kungen ätit färdigt, de innebar att många gäster aldrig fick äta., som exempel på negativa effekter med äldre Statschef.

 45. #16 Charistina H.

  Har inte sett några plan att Daniel skulle ta eot Charles och Camilla, men jag förstår vad menar med ditt inlägg. Och du har så rätt med att Christina är en bra representant för det svenska kungahuset; hon är tillräckligt kungligt på sätt, har alltid varit.

 46. Viv
  Det svenske kongepar følger C&C rundt under hele deres besøg i Sverige! Det er på højere niveau end det bliver i Danmark…… så der er egentlig ikke grund til at fryde sig så meget, for svenskerne giver ikke tilbage af samme mønt — måske lidt for hurtig ved tasterne ?
  Skulle måske have læst #7 mona først! LOL………

 47. Oj, oj, oj! Där satte kronprinsessan oss rejält på plats. Endast en månad efter förlossningen är hon helt uppenbart redo att ta sig an viktiga uppdrag.

 48. 53 Sthlm
  Jag tycker inte att det är så märnvärdigt att vara med på en lunch efter en månad. Den varar inte hela dagen. Hon her en barnsköterska som tar hand om barnet medan hon äter lunch.
  Vissa här behandlar kronprinsessan som om hon var prinsessan på ärten, samtidigt som de övriga i kungafamiljen ifrågasätts.

 49. # 53. Viktiga uppdrag? Vem som helst klarar väl av att äta en lunch och småprata en månad efter förlossningen.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)


Laddar