Annons


Annons

Prins William: Så ledsen över att mamma aldrig fick träffa Kate


För några dagar sedan sändes en tv-intervju med prins William där han öppenhjärtigt berättade om hur han saknat sin mor prinsessan Diana under bröllopet med Kate.

I en intervju med prins William, som sändes i tv-kanalen ABC i veckan med anledning av Elizabeths 60-årsjubileum, pratade prinsen om sin längtan efter barn, livet med Kate och om saknaden efter sin mor Diana som gick bort för snart 15 år sedan.

Stolt över oss

Öppet och hjärtskärande talade prinsen om hur gärna han önskat att modern fått uppleva sin och Kates bröllopsdag.
– Det var första gången sedan hon dog som jag tänkte att det vore fantastiskt om hon var här. Och hur ledsamt det faktiskt var – för henne framförallt – att inte kunna vara där. Jag tror att hon hade älskat det. Och förhoppningsvis så hade hon varit mycket stolt över oss båda den dagen. Jag är bara så ledsen att hon aldrig får träffa Kate, sa prinsen.

Mentalt förberedd

Han hade haft på känn att tankarna på modern skulle komma fram under bröllopsdagen.
– På något sätt förberedde jag mig i förväg så att jag skulle vara mentalt förberedd. Jag ville inte att det skulle bli något darrande på läppen eller liknande.

Mamma ändå närvarande

Brodern Harry intervjuades i samma dokumentär och också han uttalade sig om att mamma Diana inte fysiskt fick uppleva bröllopet, men kanske var hon ändå närvarande på något sätt trodde han.
– Hon hade förmodligen den bästa platsen i huset. Hon hade älskat att vara där och hon hade älskat Kate, sa Harry.

Skräckslagen

Bröllopet avlöpte enligt planerna men även om William och Kate verkade lugna utåt så stormade känslorna på insidan.
– Ärligt talat så var det en sådan där dag då man känner sig väldigt upprymd, och om jag ska vara ärlig – fullständigt skräckslagen! Det faktum att två miljarder människor tittar är något skrämmande.

Allt går bra

Prinsen hintade också att det första året som gifta avlöpt smärtfritt.
– Det är som förväntat, inga stora argumentationer eller gräl för tillfället. Allt går bra.

Bilda familj

Nu är det enligt William, som fyller 30 år nästa månad, dags att bilda familj. Det är nämligen något både han och Kate längtar efter.
– Jag önskar helt enkelt väldigt mycket att bilda familj. Både Catherine och jag ser fram emot att bilda familj i framtiden.

Pressen ökar

På frågan om han tänker satsa på sin militära karriär svarade prinsen:
– Jag funderar fortfarande på hur jag ska göra. Det är ett svårt beslut eftersom jag verkligen tycker om att vara i flygvapnet. Men pressen från mitt andra liv ökar. Och att stå emot den eller att försöka balansera de båda har visat sig vara mycket svårt. Viktigare är att jag helst av allt vill ha barn, det är målet.

Något att avslöja?

När prins William fick följdfrågan om han möjligen hade något att avslöja svarade han med ett leende:
– Du får inget ur mig. Mina läppar är förseglade.

Annons

Av Helena Lindstam
Foto: Stella Pictures

Se en bit av intervjun här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=WXW3gPt1tjE


(5)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

50 kommentarer till “Prins William: Så ledsen över att mamma aldrig fick träffa Kate”

 1. vilken underbar prins dom har i england med stor framgång i det militära..annat än våran som åker runt i racerbil och springer runt med en n.kenmodell det är ju sandlåda nivå ..närska han bli vuxen och inse att han är en prins som ska vara en god förebild …

 2. Den saknaden kommer nog att finnas för alltid, blekna något med åren . Det gäller att leva vidare med sin saknad. Hoppas att Kate kan förstå sin prins.

 3. Den egocentriska Diana hade bara sett Kate som en konkurrent..!

  Skönt för underbara empatiska Kate att INTE ha fått Diana till svärmor..!
  Camilla är ju överlägsen ersättning..!
  Och svärfar är ju en riktigt mysig chap..!

 4. #4# tina fattar inte hur du kan skriva så om en människa som är död och som du inte vet ett dugg om eller var du hennes väninna vilket jag inte tror .att du inte skäms…………

 5. Luften går fullständigt ur när jag läser #4 tinas kommentar.

  Du beskriver ett tillstånd för 15 år sedan som du har uppfattat det.
  Under 15 år sker ständigt förändringar i syn på livet, saknad efter anhöriga, emotionell fröändring, tankar om framtiden, nuvarande livssituation, att se framåt etc.

  Tina, du har fullständigt stagnerat i ditt tänk med den kommentar du skrivit.

  Tack och lov att världen inte domineras av Tina-syndromet, då hade vi gått under för länge sedan.

 6. Än en gång verkar nätmobbingen blomma ut för fullt i SvD. Jag tycker det är sorgligt. Själv älskar jag att läsa reportagen och se de vackra bilderna. Vad jag sedan har för åsikter om kläder och personerna håller jag helst för mig själv, om jag inte tycker att jag behöver ta ngn i försvar. Tina verkar vara en av de som har ett ynkligt liv själv, för hennes avund lyser igenom i de flesta kommentarerna. Det kanske är dags för SvD att reglera insändarna och göra som en del andra “nätkollegor”, kräva att man avhåller sig från mobbingfasoner utan håller en hövlig ton.

 7. Som Pippi sa: Min mamma sitter på ett moln i himlen och ler ned mot mig.

  Det gör Diana mot sina pojkar, och nu också mot Kate
  .
  Hon önskar sig nog Chelsy Davy till svärdotter, dessutom.
  Someone who can make her babyboy Harry smile!

 8. Tycker också att det är konstigt av SvD släpper igenom Tinas elaka kommentarer. Någon gång kan ni väl sätta ner foten i alla fall!
  Är lika säker som William på att Diana hade älskat Kate, de flesta mammor älskar den flicka som älskar och gör deras son lycklig.

 9. Hur fasen tänker ni elaka människor som skriver här?

  Hur är ni funtade?

  Grabbarna saknar sin älskade mor, en levnadsglad och ung kvinna som blev “misshandlad” av den brittiska drottningen OCH av sin man = killarnas far. En skitstövel till karl som hade denna Camilla på sidan om hela tiden, under hela äktenskapet … han ville ju vara hennes tampong, om ni minns.

  F ö … det brittiska kungahuset är mycket för skandaler, jo då, två prinsar i flygvapnet men deras festande, deras drogande … min familj i UK vet mer än vad många som skriver här vet.

  NU hoppas man/jag att båda prinsarna växer till sig och blir goda representanter för UK, det fixar de om de behåller minnet av sin mor.

  Carl-Philip och även Madeleine är rena rama blyga violer i en jämförelse!

 10. Undrar om Tina och Moder Svea är en och samma person? Oavsett så har båda ett oerhört hatiskt sinnelag. Trist det.

 11. Stackars Tina att du var knäpp det visste vi innan ………..att uttrycka sig på det sättet och ha såna
  Tankar i huvudet tyder på att du ar …………………..
  En estet som du påstår att du är skulle aldrig uttala sig
  På det viset!!!!!!

  Högmod går fore fall Tina…….
  Claes

 12. Diana verkade vara en underbar mor till sina pojkar. Eftersom William älskar Kate, är jag övertygad om att det hade Diana också gjort. Jag fattar inte nr 4, hur du kan skriva så! Du kände väl inte Diana eller?

 13. “It’s the one time….” (som Prins William säger i intervjun) betyder inte; “– Det var första gången sedan hon dog som jag tänkte att det vore fantastiskt om hon var här.” utan istället kan det bättre översättas i betydelsen/känslan “det är VERKLIGEN den gång (vid hans bröllop) sen hon dog som…” .

 14. Diana var unik. Gud trengte hennes hjelp til å øke folks kjærlighet og bevissthet,- men fra en annen dimensjon. Den vi ikke ser……….

  Jeg føler meg sikker på at Diana følger sine sønner, og deler deres lykke. Hun vet nok at også Harry kommer til å finne sin partner,- når tiden er inne.

  Slik kan man også se det…………….

 15. #16 Man skulle kunna tro att texten är översatt med hjälp av google eller liknande, speciellt eftersom, som du säger, betydelsen/känslan saknas.

  Tror att #4 skriver saker bara för att provocera.

  Jag tror nog att deras mamma, prinsessan Diana, skulle tycka om Kate och kvinnan som prins Harry väljer att gifta sig med.

 16. Men vilken tråkig kommentar om Diana! Aldrig att hon skulle ha sett Kate som en konkurrent utan som en kul tjej att umgås med…vad jag har förstått så var Diana ganska ensam i det sällskapet även om Fergie fanns tillhands emellanåt.
  Oftas ser man ju hur tex Charles skrattar i Kates närvaro och många andra med för den delen och då är hon nog ganska kul och trevlig att umgås med.
  Nu är det ju bara sorg för två unga män som saknar sin mamma och Dianas bror att inte glömma och alla andra förstås…så det där Tina var lågbottenskrapet nått och gör inte om det över en död person och sorgen för de anhöriga-bättre kan du!

 17. Jag säger endast stackars lilla Tina.
  Vad har du gått igenom, som har format dig till denna lilla människoruin?

 18. Håller fullständigt med om att Tina inte alls var snäll i sitt uttalande. Låt Diana vila i frid o låt hennes söner ha sina minnen. Charles skulle ha gift sig med Camilla från början, då han uppenbart var kär i henne redan då. Att det blev Diana tror jag bara var för att det skulle födas fram tronarvingar. Okay! Hon hade en älskare, men det undrar jag inte alls på. Båda fick en tragisk o meningslös död, tack vare hungriga gamar, sk paprazzis.

 19. # 11 Mini.
  “… min familj i UK vet mer än vad många som skriver här”?
  Man behöver faktiskt inte bo i UK för att följa skvallerpressen där (andra tidningar också) Det är lika lätt som att läsa SD tex.
  Men kanske din familj har deltagit i festandet och drogandet om de nu vet så mycket mer än alla andra.
  Jag tycker att bröderna har skött sina officiella uppdrag bra. Och dessutom jobbar de inom flygvapnet.

  Ännu en horribel kommentar av Tina. När skall SD reagera?

 20. susanne.
  “Alla kan bli en lycklig människa”.sic..?
  Vem är denna Alla..?
  Min lycka är gjord..som för de flesta kreativa esteter..!
  Jobba med det som är ens livs stora passion..är ren lycka..!

 21. hvorfor i alle dager er alle sinte på tina? I ettertid vet man hvordan hun manipulerte pressen til sin fordel og ikke Charles. Hun ga beskjed om hvor hun skulle være for å oppnå goodwil. Men en fantastisk mor var hun. Mange kvinner sliter med svigermor, ingen er bra nok for min lille elskling. ingen vet hvordan diana hadde tatt i mor en svigerdatter.

 22. Tina
  Sluta ropa på hjälp här. DU kan bli en lycklig människa. Men det kräver ju lite jobb…och en hel del insikt…
  Lycka till!

 23. # 17 Magdalena
  Ja, Diana var sannerligen unik.
  ”Jag skulle vilja vara ambassadör för mitt land i varje land i hela världen”, sa Diana under den sista vinter hon levde. ”Jag skulle vilja representera England utomlands på bästa möjliga sätt – genom att visa upp den grundläggande tolerans och omtanke som är det bästa med engelsmännen, det bästa med vilket folk som helst.”
  Och fastän hon fick alldeles för kort tid på sig och kanske aldrig insåg det själv, så är det ju precis det hon var, en Godhetens ambassadör. Tänk om Buckingham Palace hade haft vett att ta vara på denna guldresurs.
  Hon sa även:
  ”Djupt inom oss alla finns ett behov av att få bry oss om och av att andra bryr sig om oss – ändå förlorar många människor när de försöker bygga upp sitt liv kontakten med sin egen känsla av att höra hemma någonstans och att de är en del av något större än sig själva.”
  Måste även dela med mig av denna lilla vers som Diana läste vid en middag till förmån för forskning om bröstcancer:
  Livet är mest flams och flimmer
  Två ting är skrivna i blod
  Omtanke i nästans svåra timme
  Och i din egen: mod
  Det är inte bara Dianas söner som känner svår saknad och sorg över Diana. Jag gör det och jag vet att en hel värld gör det.
  ”Om vid din levnads färd på otryggt hav
  ditt segel rivs i plötslig ofärd
  om fåfängt trofast, vis och tapper
  du lidande, försakelse och flykt fått utstå
  i nyckfull storm
  ödsla ej suckan över att ditt öde skiftat
  ej över ogin överhet och trogna vänners svek.
  Möt upp där andens skyddsskap väntar leende
  att hälsa dig på enslig ö.
  Sir Walter Scott:
  The Lady of the Lake
  Det jag försöker säga med detta är att Diana var precis just det ”unik” och världen blev verkligen mycket fattigare utan henne.

 24. # 17 Magdalena
  Ja, Diana var sannerligen unik.
  ”Jag skulle vilja vara ambassadör för mitt land i varje land i hela världen”, sa Diana under den sista vinter hon levde. ”Jag skulle vilja representera England utomlands på bästa möjliga sätt – genom att visa upp den grundläggande tolerans och omtanke som är det bästa med engelsmännen, det bästa med vilket folk som helst.”
  Och fastän hon fick alldeles för kort tid på sig och kanske aldrig insåg det själv, så är det ju precis det hon var, en Godhetens ambassadör. Tänk om Buckingham Palace hade haft vett att ta vara på denna guldresurs.
  Hon sa även:
  ”Djupt inom oss alla finns ett behov av att få bry oss om och av att andra bryr sig om oss – ändå förlorar många människor när de försöker bygga upp sitt liv kontakten med sin egen känsla av att höra hemma någonstans och att de är en del av något större än sig själva.”
  Det är inte bara Dianas söner som känner svår saknad och sorg över Diana. Jag gör det och jag vet att en hel värld gör det.
  ”Om vid din levnads färd på otryggt hav
  ditt segel rivs i plötslig ofärd
  om fåfängt trofast, vis och tapper
  du lidande, försakelse och flykt fått utstå
  i nyckfull storm
  ödsla ej suckan över att ditt öde skiftat
  ej över ogin överhet och trogna vänners svek.
  Möt upp där andens skyddsskap väntar leende
  att hälsa dig på enslig ö.
  Sir Walter Scott:
  The Lady of the Lake
  Det jag försöker säga med detta är att Diana var precis just det ”unik” och världen blev verkligen mycket fattigare utan henne.

 25. Tina
  Du är så liten………..men dina fantasier är så stora…………

  M’en fortsätt med det Tina……….så blir vi ännu mera

  M’en jag önskar dig all lycka till……. för jag har “råd” med !
  Claes
  Ps.en riktigt fin estetisk person skulle aldrig förnedra sig att säga:
  Jag har redan all RUT hjälp” pinsamnt Tina .DS

 26. #31 Forestlady,
  Takk for sitatet av Sir Walter Scott. Er det hentet fra en diktsamling; The Lady of the Lake? Fikk assossiasjon til Diana, og det faktum at hun er begravet ved en innsjø………

  Det er den åndelige utstråling av Diana jeg savner. Ikke stil-ikonet og all glamouren. Men jeg tror at det er den sammensatte personen Diana som gjør noen så kritiske til henne. Mennesker blir forvirret over sjeler med så stor spennvidde.

  I det ene øyeblikket var Diana humanisten sammen med f.eks. mor Theresa, så i Hollywood med filmstjerner, deretter verdens stil-ikon. Så fremsto hun svært deprimert, for i neste øyeblikk å søke trøst i utroskap.

  Så kompleks var Diana. Men hele tiden full av kjærlighet i alt hun gjorde. Hun var det hun ønsket å være, ” queen of hearts”.

  Hennes sønner fikk tross alt en stor mors-arv……..

 27. Återigen skäms jag över hur vuxna människor beter sej bakom dina dataskärmar! Inte undra på att barn och unga mobbar….Det får ju räcka med påhopp – nån moderator måste ta tag i det här för hur vissa människor uttalar sej om ex. Diana och Sofia gör mej stum… Ren mobbing, förakt och påhopp…av vuxna människor!

  Jag är 29 år, arbetar som lärare och hur vill ni att jag ska förmedla budskapet om att all slags mobbing är fel? Ska jag säga att det är okej om vuxna gör det bakom sina dataskärmar?

  Är det, det budskap ni vill att jag ska föra vidare till mina elever?

  Skäms på er!

 28. # 34 Magdalena
  Citatet är hämtat ur boken “Det sista året” av Donald Spoto.
  Jag valde det för att det kändes så rätt.
  Precis som du säger så var Diana komplex, en själ med stor spännvidd, men tyvärr så får sådana egenskaper lågsinnade människor att vilja klösa ögonen ur henne för att komma åt det där som man bara kan besitta om man är a “queen of the heart”.

 29. Uppenbarligen så ser den granskande redaktören, som släpper fram tossigheterna, ett visst värde i “Tinas” utflippade kommentarer. Ingen kan väl ta henne på allvar? Ger det lite “stuns” till spalten tro?
  32″Forestlady”. Du förstår att rätt uttrycka vad så många känner visavi Diana. Dessutom är du beläst. Mycket bra!

 30. Nu är den avundsjuka, tråkiga “surtanten” Tina på G igen. Vet inte om vi skall skratta eller beklaga. Stackars Tina, du verkar ju inte ha EN ENDA glad dag.

 31. Diana var mycket ung när hon gift sig men man glömmer att det var drottningen också, bara ett eller två år äldre och sen blev hon drottning vid 25 års ålder. Det var nog mycket missförstånd mellan dem. Det måste ha varit mycket svårt för William att förlora sin mamma så ung. Han är verkligen mycket lik henne. Jag undrar om de någon gång kommer att få en dotter som liknar sin pappa (och farmor).

 32. #28Tina. Den hjälp du behöver finns det inget RUT-avdrag för men väl ett hågkostnadsskkydd inom sjukvården och då tänker jag närmast på någon av deras psykiatrimottagningar.

 33. #43 Tina skriver:

  “Min begåvning retar många..tydligen..!”

  Någon som har en aning om vilken begåvning hon avser?

 34. Carl-Philip har kaptens grad, officer i marinen.
  Annars skulle han väl inte gå i uniform.
  William är under utbildning precis som Carl-Philip var under några år inom försvaret.
  Men båda har ju plikter som kungliga och då är det svårt att ett vanligt jobb.
  Tina är inte värst finns fler, sthlm, Eva, som skriver
  direkt kränkande kommentarer.vad är ni för personer
  som i skydd av en signatur så fullständigt empati löst
  nedvärderar andra människor.
  Apropå Sofia ni har många ifrågasatt hennes föräldrar
  som inte stoppade fotograferingar.
  Om ni såg Lets Dance så såg ni lilla Molly Nutley
  17 år säga att beslutet att delta var hennes eget.
  Helena Bergström stöttar sin dotter fullt ut.
  Trots att Molly dansar i mycket lite kläder och dansar intima
  danser.

 35. För min del är detta sista gången jag kommenterar “Tinas” inlägg. Antingen är Tina helt “väck” eller också söker hon bara uppmärksamhet. Om vi slutar att bemöta Tinas korkade kommentarer – så tröttnar hon väl snart, förhoppningsvis.

 36. #47 mona

  “Molly dansar i mycket lite kläder och dansar intima
  danser.”

  Du ser alltså ingen skillnad mellan utmanande utvik och standarddans?

 37. Tror att Diana och hennes söner hade jättebra kontakt precis så som det ska vara mellan mor och barn. Det är fint att säga så som Prins William säger här och jag vet hur han känner. Jag gifte mig ett år efter att min pappa dött och önskar att han varit med.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar