Annons


Annons

Ännu mer pompa och ståt i Storbritannien


Under måndagen kunde man se drottning Elizabeth under de traditionella festligheterna kring Garter Ceremony på Windsor Castle. Men även Kate och flera andra kungligheter fanns på plats.

Mer pompa och ståt från Storbritannien – här ser vi den brittiska kungafamiljen medverka under årets Garter Ceremony på Windsor Castle. Vid drottning Elizabeths sida fanns åter maken prins Philip som återhämtat sig efter sjukhusvistelsen.

Solig dag

Men här fanns också prins Charles, prinsessan Anne, prins Andrew, prins Edward och prins William – alla pampigt klädda i sina traditionella mantlar som såg ut att vara lite varma denna soliga sommardag.

I hattar

Vi hittade givetvis också prinsarnas hustrur – snyggt klädda och i eleganta hattar, Edwards maka Sophie, prins William hustru Kate  och Charles fru Camilla. Men även prinsessan Annes make Tim Laurence.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Prinsessan Anne med prins Andrew och prins Edward.

Drottning Elizabeth och prins Philip.

Hattprydda damer; Camilla och Kate åker häst och vagn.

Prins Edward och Sophe.

Kate rättar till något på prins Williams kläder.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Kate och William hade familjekul på Beaufort Polo Club››

Kates fantasifulla hattar››


(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

21 kommentarer till “Ännu mer pompa och ståt i Storbritannien”

 1. Snyggast var drottningen..1
  Den midnattsblå sammetscapen ihop med julrött och vita plymer är sensationellt vackert..!
  Camilla vann hattracet..igen..!

 2. Jag har blivit obehagligt berörd av Camilla P-B:s närvaro vid hela det långa firandet av QE II:s diamantjubileum. Det är inte bara visavi Diana hon uppträtt stötande. En av de intervjuade i ett BBC-program berättade att hon gått under benämningen: “The Buckingham Bicycle”. Detta med anledning av hennes minst sagt beredvilliga attityd vad gäller sängkamrater. Förmodligen “two of a kind” dessa två. Fattas bara att Charles gör henne till drottning, trots löftet att hon inte skulle bli det. Måtte drottningen leva i många, många år än. William & Kate är enligt våra brittiska vänner allas högsta önskan på tronen.

 3. Jeg ved ikke, hvad Garter Ceremony egentlig er, men det må jo have noget at gøre med hosebåndsordenen, for alle medlemmer af kongehuset, som er indehaver af den, bærer den sammen med den lange blå velourkåbe, flot ceremoni.
  Dronning Margrethe bærer af og til en “broche”, der minder om det, der sidder på venstre side af kåben, den må have noget at gøre med ordenen ?
  Hun er slået til ridder af hosebåndsordenen, præcis som også den norske og svenske konge er.

 4. Hosebåndsordenen er den ældste britiske orden, og den fejres en gang om året med en gudstjeneste og en procession på Windsor Slot = The Garter Ceremony.

  Væggene i den store sal på Windsor Slot er behængt med ordensmedlemmernes våbenskjolde. Mange af dem er nyfremstillede, ligesom hele salen er nyrestaureret. Den og våbenskjoldene gik nemlig til i den voldsomme brand i 1992.

  http://www.royal.gov.uk/MonarchUK/Honours/OrderoftheGarter/MembersoftheOrderoftheGarter.aspx

  http://www.royal.gov.uk/RoyalEventsandCeremonies/Garter%20and%20Thistle%20Services/GarterDay.aspx

  http://www.royal.gov.uk/MonarchUK/Honours/OrderoftheGarter/OrderoftheGarter.aspx

 5. Ursäkta, men jag skrattade högt när jag såg bilderna. Herrarna + prinsessan Anne ser ut som ett resande teatersällskap. Hur länge ska brittiska kungahuset klä sig i fjädrar och annat krimskrams? Detta sker år 2012. Övriga damer var mycket smakfullt klädda.

 6. Pia var kommer dessa rykten ifrån+ Är du spion i England?
  Hur hardu den dåliga smaken att skriva detta strunt.

 7. Jeg håper de ikke tar livet av stakkars gamle prins Philip. Jeg tror alt dette viraket blir litt hardt for ham.

 8. # Pia

  Engelskmennene har satt en strek over dette nå. Det har ingen hensikt å dyrke denne gamle forakten overfor Camilla. Hun har vært ytterst lojal mot kongefamilien og hun var og er prins Charles store kjærlighet i livet. Hun blir garantert dronning.

 9. 2 Pia snälla tro inte på allt som sägs. När det gäller Camilla vs Diana skrivs vad som helst. Ingen av dom var helgon. Jag tycker Camilla klarat sig bra dom skulle fått gift sig från början, Diana var för ung för det konservativa hovet. Dom har blivit öppnare nu. Där kan man få se kunglig,pompa och ståt.

 10. Pia
  Vedr. Hertuginde Camilla
  For mig lyder det som noget, du har hørt sagt i et Graham Norton Show eller i IQ hos Stephen Fry!
  For i de udsendelser får ALLE medlem af kongefamilen deres sag for, hvad de ikke er blevet kaldt, fortalt historier om og gjort grin med i disse shows, det sætter kun fantasien grænser for.

  Det er ikke altid man skal tro på, hvad ens venner siger og man vælger jo oftest venner med samme synspunkter som ens egne. 😀
  Mine venner i London er så konservative, at de ønsker, at Charles og Camilla overtager tronen efter QE II og dem er jeg enig med.

 11. 5 “Yasmine”. Ja, det talas här om en helomvändning och detta som resultat av ett fjäskande för mamma och ett tillfälle att få visa upp sig bredvid den populära drottningen. “Regnar det på prästen så stänker det på klockaren”, som det heter. Han ter sig efter detta om möjligt ännu osmakligare, men engelsmännen får väl den kung de förtjänar om de är så lätta att imponera på. Jag är inte så lättköpt, så det är tur att de aldrig blir min kung och drottning. Intressant artikel i alla fall. Tack för den. Vid bröllopet förra året var William & Kate på topp. Så trolös är pöbeln.

 12. # 2 Pia
  Jeg tror du lever lidt i fortiden, Camilla Darling er vellidt og accepteret i både familien og hos englænderne generelt, men naturligvis er der dem, der holder fast i mindet om folkets prinsesse og har gjort Diana til en engel.
  Men hvor svært det er for svenskerne at tilgive fortiden, får man et indtryk af, når man læser kommentarerne om Sofia, også dine.
  (Jeg bor ikke i England, men det har mine forældre gjort i nu 11 år… og jeg kommer der ofte, så det er ikke kun venners udsagn.)

 13. Oj,oj, Camilla har tydligen en hel hoper beundrare här i landet. Smaken är ju delad och var och en får ha sina skygglappar på eller se verkligheten. Motbevisa gärna om det går. Samma tillskyndare har väl Sofia som en inhemsk idol. Fine with me. Jag tänker inte omvända någon, men tar mig självklart rätten att tycka vad jag vill. Nu ska vi fira den enda äkta nationaldagen: midsommarafton och ha det härligt i vårt underbara Dalarna. Därmed struntar jag högaktningsfullt i vad som tilldrar sig i skvallervärlden. Skön sommar!

 14. Jag tycker att det är fint att Engelska kungahuset behåller och bevarar sina gamla traditioner.

  I Sverige har vi ju tagit bort dem få som fanns tyvärr.

  Sverige i tiden är ju valspråket för kungen och det är på gott och ont. När det gäller barnens val av makar/maka skulle nog kungparet ställa lite större krav. Åtminstone skulle deras vandel vara klanderfri.

  Men det är den inte och det kommer inte att bli speciellt bra och kanske den första skiljsmässan kommer dyka upp i svenska kungahuset om några år.

 15. Det fremgår ikke af et par billeder, men det er jo utroligt hvilket anstrengende program, de udfører dag efter dag.
  Jeg tror, det var en af de svenske konger (måske dronning Ingrids far?), der havde valgsproget: Pligten fremfor alt.
  Den betegnelse vil jeg også sætte på prins Philip.
  Han ser så skrøbelig ud og burde passe bedre på sig selv.
  Englænderne får svært ved, når den tid kommer, at vænne sig til et liv uden ham og The Queen.
  William og Kate ville ikke magte den opgave – så godt der er Charles og Camilla der imellem til at tage over.……

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar