Annons


Annons

Carl Philip och Sofias mysiga sommarkväll


Prins Carl Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist hade för några dagar sedan en mysig kväll på stan. Men Sofia hade innan dess besökt Handelshögskolan.

Regnet hade bytts mot sol och plötsligt blev det väldigt trevligt att gå ut igen på stan. Och det var precis vad prins Carl Philip och hans flickvän Sofia gjorde för några dagar sedan vid Stureplan i Stockholm.

Annons

Missa inte heller Margareta Heeds intervju med Sofia Hellqvist i det nya numret av Svensk Damtidning – ni ser Sofia Hellqvist och hennes syster Lina Hellqvist på bilden här intill, tagen vid Handelshögskolan.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Läs mer här om vår reporters möte med prinsens flickvän här på bloggen Vimmelprinsessan››

Prinsen och hans flickvän – på väg hemåt igen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och Cecilia Österberg

Läs även:

Kunglig glans på jubileum››

Nationaldagsfirandet fortsatte för kungafamiljen››

(15)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

564 kommentarer till “Carl Philip och Sofias mysiga sommarkväll”

 1. Med tanke på vad som händer runt Stureplan skulle Carl Philip tänka till.
  Vi vet inte vad som händer bakom Kungahusets privata fasader. Mor och far har gett upp men någon förlovning i sikte är där inte. Det skulle vara en skymf mot kungahuset framtid.

 2. Där har Viktoria varit ett föredömme. Dvs att inte springa på Stureplan. Med den miljön och den brottsligheten som förekommer där är det inte att rekommendera.

 3. En vädjan låt nu bli att skriva elaka kommentarer.
  Visa er vuxna för en gångs skull ni som mobbar.
  För det är mobbning att i kränkande ordalag skriva om en erson.
  Tänk på att bilden kan vara smyg tagen av en person med mobil kamera.
  Nästan alla svenskar kan numera ta bilder på kändisar skicka in dom och få betalt.

 4. Det er godt Sofia er så ung, som hun er, hvis hun og CP skal vente ligeså længe med forlovelsen som Victoria og Daniel og ja, også Kate og Will gjorde. Og derefter være forlovet et år før brylluppet.
  Smukt par iøvrigt.

 5. Kan aldrig tänka mig att vår kung går med på att prins Carl Philip förlovar sig med en tjej med ett så tvivelaktigt förflutet. Något har väl kungen att säga till om fortfarande. Hellqvist har såklart bråttom att nå målet och varken Carl Philip eller kronprinsessparet verkar förstå allvaret i detta. Låt henne vänta i minst fem år till så får vi se om hon blir kvar eller om hon drar vidare.

 6. Det är ingen ide att kommentera detta jag blir bara så f-bannnad av att se henne på bild och läsa om henne.

  Systern ser mycket trevligare och mjukare ut, inte det stela påklistrade leendet och unarar vem ser mig!

 7. Men snälla “mona” … Sofia är inte en speciellt lämplig representant för Sverige. 10 år i utvikningsbranschen är inte ett ungdomligt misstag! En gång är för mycket att man ens har i sina tankar att vika ut sig visar på brist på intelligens, uppfostran och takt och ton!! Det är inte mobbing utan vår rätt att säga vad vi tycker!!

  Nu florerar ju mynt kungen på med texter som stämmer?? undrar vad det blir för mynt i framtiden?! Det hela börjar ju bli skämtsamma familjen som vi får skämmas för! Vi betalar dem för att de ska representera oss … och för det har de ett gott liv där de åker runt och klipper band mm! Kom inte och säg att de jobbar ihjäl hårt, det är en skymf att säga så mot vanligt arbetande människor!!

  Det får faktiskt finnas gränser hur man beter sig!!!

 8. Bildbyråer som Stella pictures köper även bilder och rätten att publicera dem av privatpersoner, då blir byline oftast bildbyråns och inte den mer eller mindre smygfotande privatpersonens namn.

 9. @11 Ansan , Skulle tro det ! Måste stärka hennes position nu efter Madeleines 30 årsfirande 🙂 BE körde uppenbarligen ett heldagsjobb ! Det blir väldigt utstuderat och fånigt , undrar vad som var så mysigt med denna utekväll 🙂

 10. “12” Sthlm,

  Med tanke på den totala bristen på lojalitet från svenska folket när det blåste kring Kungafamiljen och att så många människor föll in i detta drev, kan man kanske förstå om Kungen tänker “oavsett hur vi gör, så blir det kritik”. Kan man klandra honom?

  Alla medlemmar i familjen arbetar oförtrutet och ser framåt. Det är väl det bästa man kan göra. //

  Till alla som säger sig “scrolla” förbi de skandinaviska kommentatorerna kan man väl säga att dessa är rädda att höra sanningen.

 11. #14 självklart har du helt rätt men vissa här har en sådan guda..jag menar kungafamiljsdyrkan här så de skulle acceptera vad som helst till svenska prinsessa och representant för vårt rike. Finns fler än hästar som använder sig av skygglappar.

 12. Hvad er der nu galt med Stureplan ? Er det ikke der man
  “hænger ud” i Stockholm…. og dér Madeleine mødtes med vennerne — det er vel “in” stedet ?
  Carl Philip og Sofia er Sveriges hotteste par, så naturligvis bliver de fotograferet, når de går ud – og det må være sjældent efter de få billeder, man har set af dem på mere end to år.

 13. #18 Vad betyder “oförtrutet”? Är det något med att alltid ha truten med sig eller vadå…

 14. #18.# Marguerithe,

  Kan verkligen inte hålla med dig om att svenska folket visade brist på lojalitet när de olika dreven har pågått mot kungahuset. Det är tack vare folks lojalitet som dessa drev inte blev framgångsrika. Folk tänker själva och är som regel inte lättmanipulerade.Läste nyligen tv4:s svar ang anmälan av programmet Kalla Fakta. Man häpnar över amatörismen som råder där. Granskningsnämndens beslut kommer snart.

  Detta gäller också när man försöker sälja in kejsarens nya kläder (läs SH). men detta är inte en fråga för henne utan för kungahuset att hantera. Det har de däremot inte gjort på något bra sätt. Det kan man klandra dem för.

 15. Heldigvis speiler ikke kommentarene på denne relativt “smale” website holdningene til svenskene generelt. Ganske lite representativt. Det er nok litt spesielt interesserte som kommenterer her. (meg inkludert:)

 16. Tänk att det finns så många oharmoniska kvinnor som kommenterar elakt om Sofia. Hon har INTE gjort något galet,
  inte ens i modellprogrammet. Troligt är att avundsjuka och jantelagen bidrar ytterligare till yttrandena.
  Dock är en förlovning för tidigt.
  B-M

 17. Usch va jag är trött på att läsa om Sofia H.Hon är bara ute efter att synas!Jag tror,att det blir inget mellan dom två.Och blir det,så kan man säga,va då?Lika barn leka bäst!Sofia utnyttjar bara Carl Philip och lever flott på hans bekostnad!

 18. Ni som är så ointresserade av henne och tycker så illa om Sofia,varför lusläser ni varje artikel om henne?Visar vilka märkliga människor ni är!!!Snart blir det förlovning,så är det bara!

 19. Det finns inget sammanträffande eller privat om detta fototillfälle. Paret deltog i en Club Med fest. IBL har flera bilder också. Bildbyrån fotografer informeras i förväg, som vanligt i sammanhang med Sofia Hellqvist…

 20. Det är skillnad på Sofia och kronprinsessan Mary. Men den som lever får se om Sofia kommer att göra sig förtjänt av någonting sådant.

 21. Jeg skal ikke kommentere på om Sofia Hellqvist er et passende valg for Prins Carl Philip, det må være en sag blandt det svenske folk.

  Men til #26 snickers: Der er jo en forskel på Kronprinsesse Mary og så på det Sofia kan blive, nemlig at Mary er Kronprinsesse og altså kommende Dronning af Danmark, hvor Sofia måske ikke engang bliver Prinsesse af Sverige selvom hun gifter sig med Prins Carl Philip. Det er vel én af grundene til at Mary har fået et frimærke. En anden er, at Mary sælger – og hver gang et “Mary”-frimærke bliver solgt, så går der penge til Hjerteforeningen, hvilket er helt fantastisk!

 22. Med tanke på hur länge SH och C P har varit tillsammans tror jag att ni måste ställa in er på förlovning inom en snar framtid. Kungen kan knappast förbjuda C P att gifta sig med vem han vill; däremot kan han frånta honom titeln (som skedde med hans farbröder som gifte sig borgerligt). Men det är andra tider nu – ingen kunglig person idag blir väl fråntagen sin titel för att han gift sig med en “ofrälse”. Jag tror personligen att kungen skulle ha väldigt svårt för att frånta enda sonens hans titel.

  Däremot undrar jag vilka reaktioner en förlovning kommer att utlösa. SH verkar vara oerhört kontroversiell i många kretsar, och en förlovning och därmed en legitimering av deras förhållande kommer knappast att passera obemärkt…jag tror att SH och C P får vara inställda på en del problem framöver. Kanske kan SH tvätta bort stämpeln genom att göra ett utmärkt jobb som prinsessa och därmed vinna svenska folkets förtroende och respekt på sikt. Men att döma av kommentarerna här är det en bit kvar dit…och frågan är hur kungahuset i sin helhet kommer att påverkas av ev förlovning och bröllop?

 23. #27#Maria,

  “Ni som är så ointresserade av henne och tycker så illa om Sofia,varför lusläser ni varje artikel om henne?Visar vilka märkliga människor ni är!!!Snart blir det förlovning,så är det bara!”

  Vi är varken intresserade av henne eller lusläser allt vi kommer över MEN, kungahuset är en institution som av nödvändighet är beroende av folks förtroende. Att gifta sig kungligt innebär inte alls det samma som att gifta sig med en kändis. Det krävs helt andra förmågor. De allra flesta som skriver här är måna om kungahuset och vill att det ska bestå. Utan sin värdighet kommer den inte att överleva.

 24. Flickor som Sofia syns aldrig på kungamiddagar och nobelfester. Det är bara en enda sorts kvinna som får vara med där.
  Prins Carl Philip gör helt rätt som går i bräschen för
  angelägen mångfald. Bort med dubbelmoralens kaffeflickskultur.
  Leve prinsen.

 25. Helt rätt, Allegra, men du missar en väsentlig detalj: Sofia Hellqvist är en av otaliga som försörjt sig på den könsmaktsordningen..
  .
  Att gifta sig till makt och pengar har aldrig stått högt upp på den feministiska dagordningen för angelägenheter. Man har istället försökt att rekommendera egen utbildning för självständig försörjning…

 26. I think P{rince Carl Philip will decide what he wants, and have fun in the while…happy mid summer delights!!!

 27. “21” Oförtruten = outtröttlig, uthållig, ihärdig.

  “22” Ansan,

  Att de olika dreven inte blev så framgångsrika som vissa hoppades på, tror jag kan bero till viss del på att t ex du och jag (just i denna tidning) ihärdigt har försvarat Kungafamiljen och haft adekvata argument för att få andra att se vad som pågår i landet.

  När det gäller TV4 kan man ju bara häpna över deras manipulationsförsök och lögnaktigheter. Man minns med fasa de sjaskiga männen i T-shirts och jeans som gick och snokade i arkiv i Brasilien.
  Vi kan väl hoppas att Granskningsnämnden tar rätt beslut.

 28. #31 Susanne, Det är en väldigt bra fråga.
  Jag har intrycket att en majoritet av svenska folket tycker om “fröken Slitz” som en enda episod i fröken Hellqvists tidigare. De har fel.
  Den lavin av andra bilder av Miss Hellqvist poserar naken skulle oundvikligen släppas direkt efter ett engagemang från bilder av henne från sexton till de mest smaklösa bilder som tagits inte så länge sedan – omedelbart innan hon började relationen med prinsen.
  Dessutom finns det många filmer och bilder av henne försöker andra sätt att bli berömd genom hela sitt liv.
  Svenska folket måste bestämma om de kan ta kvinna i nakenbilder på allvar som ett Roya med privilegier, tiara och Serafimerordens.
  Den kungliga familjen har att avgöra om de verkligen vill bära hela den här röran.

 29. Ja efter Carl XVI Gustafs dåliga omdöme i val av privat umgänge, förnekandet av Sommerlaths nazistförflutna, ett prinsessdop med både Jill Bernadotte och Sofia Hellkvist som gäster(uppseendeväckande) och nu senast paret Magnussons privata hemligheter som kommit i offentlighetens ljus så nog är det en förlovning mellan Carl Philip och den beryktade Sofia den svenska monarkin behöver ?????
  Varför tycks dom vilja förgöra sig själva?????

 30. #35# Monica,

  arbro Enbohm (BE) är SH mentor. Det är hon som ligger bakom alla kampanjer för att “sälja in” SH i kungahuset. Hon vill visa sin skicklighet genom att visa att det går att sälja in vad som helst med lite marknadsföring. BE har grundat ett stipendium på Handelshögskolan. Detta är ju ett bra sätt för henne att marknadsföra sig själv .

  Svenskaa folket är smarta nog för att genomskåda manipulationer.

 31. Tack Ansan för dina kommentarer. Jag hoppas att missförståndet om vad jag tycker nått fram till dig. Jag svarade också dig på den andra kommentarsidan. Håller fullständigt med dig, ha en trevlig helg Eva M

 32. Saken är att ju den, att ju mer Damtidningen försöker sälja in Sofia med allsköns smicker, och överdrivna artiklar, desto mindre trovärdighet får Sofia.
  För om det inte hade funnits något tvivelaktigt bagaget, så hade de ju inte behövt anstränga sig så, eller hur?..
  Det finns inte någon annan de skrivit så här smickrande om, och då talar vi ändå om en helt vanlig tjej med stora drömmar och diverse utvik i bagaget och med ett okänt (läs hemligstämplat) liv i N.Y…
  (Okej, Sofia har sagt i en intervju innan hon träffade Carl-Philip att hon ville jobba med välgörenhet, men hon tog aldrig tag i det förrän hon fick det serverat.. Vad man säger är en sak, och hur man handlar är en annan. Det är alltså ungefär lika trovärdigt som när kungen och Carl-Philip säger sig värna om miljön, men sedan kör (racer)bil som stollar..)

  Vi ska alltså tro på att Sofia är seriös?
  Det finns ingen annan prinsflickvän i Europa som hållt sig med PR-folk och en stylist, innan denne varit förlovad med prinsen.
  Sofia säger sig jobba med välgörenhet.. Behöver man verkligen en stylist för ett sådant jobb?.. Naturligtvis är stylistens uppgift att styla Sofia inför hennes OFFENTLIGA framträdanden, så att hon kan sälja in sig själv som prinsessa inför svenska folket. Vi är ju inte helt blinda i alla fall. Sofia siktar inte bara högt i allt hon gör, hon avslöjar också sig själv i allt hon gör..
  Ni får ursäkta mig, men detta är ett så fruktansvärt osmakligt beteende, att man nästan börjar undra om hon är riktigt klok..

  Det som också får mig att bli fundersam är att Frida Vesterberg sagt i en intervju att både hon och Sofia inte tar ut någon lön i PP.. Sofias företag SKH Agency registrerades 2010 eller nåt, och då kommer nästa fråga, hur kan en person med ett nystartat företag ha råd att hålla sig med en stylist?..
  Jag tror inte ens att Stephanie de Lannoy hållt sig med stylister och annat folk innan hon förlovade sig med Guillaume.. Det säger allt.

  Förövrigt kan jag tillägga att denne Ehnboms bästa råd till Sofia, när Sofia träffade Carl-Philip skulle varit;
  ”skaffa dig en utbildning, håll en låg profil och se hur det utvecklar sig med prinsen. Med tanke på din bakgrund så kan det ta tid att bli accepterad.” (Att skaffa sig en utbildning är ganska grundläggande för tjejer med Sofias bakgrund, om man vill bli tagen på allvar… Ofattbart att Ehnbom missade detta. Och om Sofia varit seriös och mognat under alla dessa år, så borde hon ha insett detta själv. Därför får jag intrycket av att hon inte förändrats något sedan Paradise Hotel.. Inte mitt fel, det är hon själv som leverat denna bild av sig själv..)
  Med tanke på att monarkin redan var skakig, (kaffeflickor, bruten förlovning etc..) så var det rent oförskämt av Sofia och hennes mentor, att de hade så bråttom att sälja in Sofia. Det får mig att undra; vem är mest desperat? Och varför?…

  För att visa att jag inte på något sätt mobbar Sofia, så kan jag sammanfattningsvis avsluta med att detta faktiskt inte är enbart Sofias fel. Hon har extremt dåliga rådgivare omkring sig, som tyvärr inte lyckas stoppa hennes framfart och vägleda henne rätt, utan istället verkar vara extremt fjäskigt inställda..
  Och på detta en prins som inte verkar fatta att detta bara skadar monarkin, utan glatt hoppar in i styrelsen för PP. Mitt framför näsan på Silvias Childhood. När kom detta engagemang? (Uppenbart att han vill gå i god för Sofia). Och hovet?? Vad tänker de?
  Och när hon fick en inbjudan till Estelles dop, så går hon in i kyrkan med ett detta självgoda triumferande gapsmile inför fotograferna. Här hade hon alltså världens chans att visa sig ifrån sin bästa sida, och ändå kunde hon inte uppföra sig. Det var bara Sofia som flinade på detta sätt. Ingen av de andra gästerna verkade så hysteriska som Sofia.. Jag kan nämligen inte tänka mig att dopet var så hysteriskt roligt, utan snarare var tänkt att vara högtidligt.. Återigen; Sofia var där för sin egen skull, det var en triumf för henne, och hon kunde inte dölja sin förtjusning.. (Faktum är att även Damtidningen i de senaste numren har skrivit om detta triumferande leende, och att Sofia aldrig gillat att vara inofficiell flickvän till prinsen. Har sanningen börjat gå upp även för dem??)

  Jag undrar också varför man måste sälja in Sofia som en blivande prinsessa, när inte ens prinsen själv verkar vilja jobba särskilt hårt för konungariket Sverige. Om han inte själv vill vara kunglig, varför ska då hans fru bli det? Det finns ingen anledning att göra Sofia till prinsessa. Och därför förstår jag inte detta hysteriska fjäsk.
  Om man värnar om monarkin, så bör man inse att Sofia inte kan bli någon officiell representant för Sverige..
  Jag vill inte ha någon pajasmonarki.. I en tid då tjejer uppmuntras att bygga sin egen tillvaro med egen utbildning etc, så ligger det snarare i tiden att INTE göra tjejer som Sofia till prinsessor utan egna meriter.. (Minns hur trovärdigt det var när Berlusconi gjorde sina strippor till borgmästare etc.. Hur många tar honom på allvar?..)

  Tack Ansan, Andres mfl. för sakliga inlägg i debatten!

 33. Till # 24. #:

  Vaddå oharmonisk?
  Jag kan garantera dig att jag för min del känner mig INTE ETT DUGG OHARMONISK bara för att jag är kritisk mot SH!
  Löjligt!
  Är du då alltså HARMONISK när du tänker på att hon med sitt
  leverne skall ev. bli svensk prinsessa?

 34. Låt dem gifta sig, vem bryr sig. Det enda jag bryr mig om är att hon inte kommer få representera Sverige samt att hon inte kommer få motta apanage.

  Hon har vikt ut sig i 10 år. Hånglat öppet med amerikans p-rstjärna som hon även har skrutit om. Läs aftonbladet..

  Nope, hon är ingen lämpligt representant!

 35. Bra att Sofia blivit av med det bäcksvarta håret till förmån av en mjukare och naturligare brun nuans.
  Jag tycker inte att Sofia har en lämplig bakgrund precis men eftersom det inte hänt något och vi egentligen inte vet mycket om henne är det nog bäst att avvakta och se vad som händer. Så länge det bara är en romans är det väl ingenting att diskutera egentligen utan deras privata angelägenhet. Blir det en förlovning däremot och Sofia börjar anta en offentlig roll vid prinsens sida återstår det att se hur hon utvecklar sig. Det är först då hon blir representant för Sverige.

 36. # 44. Nordlys.

  Tack för läsvärd text. Det är alltid trevligt och upplyftande att läsa normalbegåvade eller intelligenta personers text 🙂

  Själv orkar jag inte skriva längre då “mobbarna” hoppar på en så fort man inte fjäskar för prinsens flickvän….!

  Jag håller med både dig och Ansan i era inlägg. Att ha in en SH skulle inte direkt vara “För Sverige i tiden” utan snarare “För Italien i tiden”.

  Mvh Moder Svea

 37. #43# Eva M,

  Tack för dina inlägg, allti välbalanserade. Vi förstår varandra.

  #44# Nordlys.

  tack för ditt inlägg. Du skriver precis så som jag vet att många känner.

  #48# Ines
  Hoppas verkligen inte att SH blir någon representant i kungahuset Sverige. Att försöka sig på det innbär en avveckling. Jag tycker också att CP skall fasas ut om detta är hans val. Han kan i så fall ha en mer undanskymd plats som designer e dyl. Det går inte att ha representanter som provocerar när deras uppgift är att ena och bygga broar. När SH visar upp sitt triumferande leende väcker hon förakt. Detta måste kungahuset förstå och respektera.

 38. Får hålla med om att SD försöker sälja in SH och visst är det osmakligt. Och en bra poäng var ju att om inte ens vår prisn vill vara kunglig så varför inte avsäga sig sin titel och så får de göra vad de vill??
  Och jobbar för välgörenhet?? NÄR gör hon detta??? Även SH måste ju ha räkningar och det är så betydelse om hur hon betalar för detta??
  Har ingen talat om för henne vad faktiskt majoriteten tycker om henne?
  Vi vill INTE se henne i vårt kungahus!!!!!!!!!!!!
  Tack

 39. Och INGEN av dessa två verkar ju har något intresse av att arbeta och göra rätt för sig!! Vad är det för representanter? Håller på med välgörenhet?? Pyttsan heller!!
  Och vad gör SH på handleshögskolan?? Hon har väl aldrig läst en bok i hela sitt liv???
  Extremt missnöjd över vårt kungahus agerande i detta.
  Man blir bara så ledsen!!

 40. SH kommer aldrig att bli godkänd av svenska folket. Hon är en outbildad pinuppa och det är det sista svenska kungahuset behöver.
  Vem vill ha en svärdotter som kysst Jenna J. och skryter om det.

 41. Att ni bara GITTER!!!
  Månad ut och månad in samma trista kommentarer i ärendet Sofia+Carl Philip från samma trista kommentatorer. Ni som skriver verkar fullständigt blockerade av denna fråga.

  Ni är några tiotal som ständigt skriver negativt om en eventuellt kommande relation mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist och ni kan väl ändå inte tro att era åsikter kommer att ha någon som helst betydelse för hur sagan slutar? Men det är väl skönt för er att skriva av er era känslor och så länge Svensk Damtidning upplåter plats för dylikt, så varsågod!

 42. Ansan och Nordlys.
  Jag håller helt med i det ni säger. Har inget att tillägga utom att jag undrar om drottning Silvia har sett de ökända bilderna på nätet. Det finns mera än de vi sett här som kommer att komma fram för alla att se.
  Undrar också vad Svensk Damtidning får betalt för att dra fram den här kvinnan hela tiden.

 43. ¤ 12 Sthl:
  Hvis kjærligheten holder seg så kommer kongen til å godkjenne giftermålet – for hvis han med sitt enda verre forflutet enn Sofia er lemplig for å være konge – så kan Sofia bli – i alle fall hertuginne – om du liker det eller ei! Det kan du stole på!!!!!!

 44. # 44 Nordlys
  Mycket bra skrivet. Håller med dej helt och hållet.

  # 52 Moder Svea
  “Att ha in en SH skulle inte direkt vara ”För Sverige i tiden” utan snarare ”För Italien i tiden”.”

  Mitt i prick!

 45. #53 – Ansan:
  Før Daniel og Victoria forlovet og giftet seg – var det ikke grenser for hva som skulle vederfares det svenske kongehus hvis disse to giftet seg. Du var jo med på det!!! Fikk du rett den gangen?
  Nei!!! Du kan jo ikke spå og dikte – så du må slutte med det!
  Kongedømme avgjøres ikke her på sidene men i Riksdagen.
  1.
  Der er de vant til at skilismisser, utroskapog andre ting ikke forringer deres arbeidsevner og -kapasitet
  2.
  Dessuten er det en prinsippavgjørelse og avgjøres ikke av de kongeliges nakenmodellerfaringer – som jo kun er en bagatell i forhold til de kongeliges dårlige seksualmoral gjennom århundrene.
  Dengang var dronningene fødemaskiner som kun hadde som formål å føde en arving. Kongens kjærlighet tilhørte helt andre som fødte kongens barn helt andre steder og var til og med anbrakt i andre slott. En av de svenske dronningene inviterte en av kongens elskerinner med hans særkullsbarn til kongens begravelse da han døde. TEnk om det hadde vært i dag!!!!Nå er det bare kaffeflickor!
  Mener du at Sofias nakenbilder er verre enn kongens svik både med kaffeflickor og demokratistempling av regime i et diktatur i Midt-Østen. Det er brudd på svensk utenrikspolitikk!!!!
  Likevel kvalifiserer ikke dette til republikk – mener du da at Sofia som sitter langt unna tronen påvirke Riksdagen til å velge republikk?
  Nei og atter nei!!!! Drøm videre!!! Men kom gjerne ned på jorda igjen!!!!!

 46. 4. LenaH

  Victoria var OFTA ute på krogarna runt Stureplan när hon var yngre!

  Fö så är Sofia & hennes prins ett utomordentligt vackert par.

  Naturligtvis ska de unga njuta i dessa försommar/sommartider. Inget märkligt att de går på uteserveringar, att de går på filmpremiärer, snart kommer andra=nya tider med småbarn mm.

  Passa Carl-Philip & Sofia nu på när egentid finns!

 47. Nordlys,väldigt bra inlägg.Men det fanns en på dopet,förutom Sofia H,som apade sig.Det var ju Carl Bildts fru! Hon såg ut som här kommer jag!

 48. Ansan!

  Jag håller med dig att man kanske hade önskat en annan fru till Carl Philip pga det du skrev.Nu är ju det så här,så vad kan man göra.Carl Philip måste ju få välja den han önskar,annars vore det ju förfärligt.
  Jag tycker även att denna hets mot Sofia här är hemsk och det skulle jag tycka vem som än blev utsatt för dessa kommentarer.

 49. 53,
  “Hoppas verkligen inte att SH blir någon representant i kungahuset Sverige. Att försöka sig på det innbär en avveckling.”

  Nu är det ju så att det system vi har struntar i om personerna i kungahuset är oss misshagliga eller ej.
  Vi får dras med dem for better – for worse för så ser vårt statsskick ut.
  Det ändras inte för att vi tycker illa om den eller den personen.

  Till skillnad från republik kommer det inget nytt val då vi DIREKT kan meddela statschefen vår åsikt om honom/henne.
  Hans/hennes barn, mågar och svärdöttrar kan vi samtidigt enbart bortse ifrån.

 50. Jag är ledsen, men jag måste säga: Om Sofia H blir en prinsessa av Sverige, blir hela svenska kungahuset skrattretande.

 51. #44 Nordlys.
  Tack för ett utmärkt och mycket belysande inlägg. Skulle önska att dagstidningarna ville publicera ditt inlägg, så att fler läsare gavs
  möjligheten att ta del av dina synpunkter.

 52. Jag har skrivit det förut och skriver igen. Sofia är olämplig som person med sin bakgrund för att komma in i kungahuset. Det är direkt stötande att hon vikt ut sig, därtill många gånger… Hade hon varit fotomodell/mannekäng och poserat i lättare klädsel (baddräkt, bikini, underkläder) hade det varit helt okej. Även med en enkel bakgrund/enkelt arbete. Men INTE utvik! Som synes är det många här som delar dessa åsikter. Vidare tycker jag att utbildning är alltid bra och det är inte fel att göra det senare i livet. Hade Sofia varit seriös så hade hon tagit tag i detta nu. I mina ögon är Sofia ute för att synas, bli kändis, utnyttja prinsen mm.

 53. Ingen blir glad av en mängd förnedringar och otäcka gamkommentarer, det är otrevligt.
  Prinsens stora kärlek och glädje,en strålande glad och positiv kvinna.Som kommer att göra det allra bästa som blivande fru och prinsessa.Att andra inte visar dem vanlig hänsyn är inte ok.Och att kunna bli sedda med värme och glädje för kärleken och lyckan, av andra.

 54. Det är ingen mobbing när man skriver fakta. JAG VILL FORTFARANDE VETA HUR SOFIA FÖRSÖRJER SIG. Som skattebetalare vill jag inte försörja hur många som helst. Lever hon på oss är tycker jag det är socialbidrag. Vem betalar kläder och resor? Skilj hovet från staten,LÅT DE BETALA SKATT SOM VILL HA KUNGAHUSET. Det fungerar ju på Svenska kyrkan. Varför är vi så fega när det gäller hovet? Att följa med i tiden är vara öppen för förändringar,till det bättre. Kungahuset har spelat över. Att en del vill spegla sig i glansen är ok bara man betalar för det.

 55. Underbart..ja visst är det..!

  Eller hur Carl Gustav..?
  Vi har bestämt oss för den vackra begåvade Sofia..!
  Det ändrar ingen bittersvensk på..!

 56. #70
  “Till skillnad från republik kommer det inget nytt val då vi DIREKT kan meddela statschefen vår åsikt om honom/henne.
  Hans/hennes barn, mågar och svärdöttrar kan vi samtidigt enbart bortse ifrån.”

  Den här diskussionen gäller inte statschefen som person.
  En statschef med en annan benämning skulle alltså medföra att vilka utvikningsbrudar som helst skulle kunna vara ingifta in i den familjen.
  Det låter lovande… 😀

 57. Väl rutet Bettan!

  Och låt oss som inte har barn få slippa betala för dem! Jag har ingen lust att bidra till andras ungar! Det fungerar ju så bra med Svenska Kyrkan, Majblomman och Stadsmissionen.
  Var och en väljer själv, jag har ingen lust att betala för hur många som helst. Varför ska vi fega och inte våga vägra betala när det gäller barn?

  (för den som inte förstår sådant så är detta ironi)

 58. Percy Sledge: “When a man loves a Woman”. Där har ni C-P:s problem. Lyssna till texten. jag gjorde det och pusselbitarna föll på plats.

 59. Oh herregud,
  Jag förstår att Du vill hänga Dig fast vid
  monarki med en dåres envishet.
  Det är OK.
  Jag noterar dock att Du utgår från att statschefen är en man.
  Eller så är jag lite snäv i tanken.
  Hur som helst så kan Du göra Dig av med den sexuellt utsvävande statschefen vid nästa val.
  Då slipper Du troligtvis även de s.k. utvikningsbrudar du refererar till.

 60. #65# MaryK,
  Jag brukar inte bemöta dina kommentarer för du skriver en massa trams. Anledningen för mig att bemöta dig nu är att du påstår att jag har uttalat mig negativt om Daniel innan giftemålet. Jag kan upplysa dig att jag ALDRIG har gjort så. Jag tycker att han har varit en ung trevlig man som inte har några lik i garderoben och då får kärleken vinna. Däremot har jag blivit skeptisk i efterhand när jag har sett hur han har agerat i SH fallet. Där brister hans omdöme. För övrigt har jag aldrig tidigare haft någon negativ synpunkt mot NÅGON av kungabarnen eller deras respektive (vid olika tidpunkter).Även om det är 2012 skall vi hålla på stilen för då visar vi respekt fr varandra. Du refererar till gangsterkällor därför förtjänar du ej att bemötas i den delen.

  #69# Det finns ingen som motsätter sig ett ev giftemål, om det sker privat. Då säger vi lycka till.

 61. Det har ju gått bra i Norge. Mette-Marit hadde ju också ett førflutet,och hon har ju klarat sin roll mycket beundransverdigt .Så varfør skulle inte Sophia klara det.Sophia skall ju inte bli någon Drottning en gång heller . Så jag tror hon kommer att klara sin roll med glans.Ge tjejen en chans .LYCKA TILL SOPHIA .du duger bra.

 62. #25 Medea Jag tycker du ska trycka på Blogg här ovanför och läsa Vimmelprinssessans blogg.Förresten kom vi inte överrens i januari om att ha en trevligare ton mot SH.Då skrev du att du inte skulle skriva något mer om SH.Höll det???
  #39 Andreas hur vet du allt detta ??? Är du kompis med rasmus,han är också tänd på att leta efter bilder.Har ni inget annat att göra är det beklagit???!!!
  #59 Anitra Så rätt så rätt!!! Tyvärr har svenskarna en otäck människosyn.
  #62christina Drottning Silvia har sett dem.
  #69 Maria håller med dig.
  #77 Margaretha Håller med dig.

 63. Det handlar inte bara om kärlek och lycka, i så fall kan de väl bara gifta sig, om de känner för det. C-P avsäger sig sin prinstitel och de lever lyckliga i alla sina dagar och behöver inte stå till svars för någon. Det vore väl det bästa, om det nu bara är så att det bara handlar om kärlek och lycka.

  Vem C-P gifter sig med som privatperson det struntar jag fullkomligt i, men som prins har han ett ansvar gentemot svenska folket. Han måste välja en partner som duger att medverka i representationssammanhang, vilket Hellqvist definitivt inte gör.

  Är det nu så att han inte kan det, att han nu vill ha Hellqvist som sin hustru, så måste väl det gå före hans prinstitel. De hade ju kunnat ha en familj och levt som man och hustru för länge sedan och inte behövt vänta på pappa kungens godkännande.

  Man får inte blanda ihop kungafamiljens medlemmar som privatpersoner och som officiella företrädare för landet, det är två helt skilda saker. En del som skriver här tycks tro att bara Hellqvist är trevlig, så duger hon som prinsessa, oavsett 10 år i utvikningsbranschen, tyvärr så fungerar det inte så.

  Om jag var Hellqvist och ville leva mitt liv med C-P, så skulle titlarna komma i andra hand och kärleken komma först. Då skulle jag inte vilja vänta år ut och år in bara för att få bli prinsessa. Det skulle vara en hederssak att vilja försörja sig själv och med kungafamiljens privata förmögenhet, så skulle Hellqvist säkert inte behöva sakna fina klänningar, även om hon inte kan det.

 64. # Nordlys ock alla Ni andra med liknande lysande bra inlägg,tack, instämmer till fullo! Min fundering är om SVD. får någon form av + poäng eftersom dom envisas med att skriva om denna n-utvik brud så ofta. De måste ju se den folkstorm EMOT att hon skulle bli någon som vi skulle “niga” för. Vad hon är ock gör som privatperson precis som “du ock jag” har vi inte med att göra, men vi syns inte i kungliga sammanhang heller. Därimot skulle vi nog kunna göra det, då inga skandaler av någon sort finns hos de flesta av oss, utan vi är vanliga hårt arbetande människor som betalar vår skatt osv.

 65. Har inte läst kommentarerna här, kanske har ni redan sagt vad jag nu skriver:
  Har Sofia gett en intervju med Margareta Heed? Hon är ju inte förlovad med CP ännu. Har hon ingen känsla och diskretion? Sofia är säkert en bra person, men det foinns saker somjaginte får ihop och inte tycker om. Men för den sakens skull är jag inte bitter och elak. Bara konstaterar detta. Jag får inte alls några positiva vibbar, jag tappar allt intresse och respekt för någon som låter sig ses och intervkuas på detta vis.

 66. Sedan måste jag tillägga att Sofia också riskerar bli utnyttjad av media som gäärna vill att hon öppnar sig, hon kanske är litet för naiv och godtrogen där.

 67. Att skriva nedvärderande om en person är mobbning.
  Det är straffbart att kränka någon i text.
  att tycka till och skriva strunt är inte ha åsikter.
  Att vuxna bara orkar hålla på. Har ni inget annat för er än att sitta och förolämpa Sofia. Sofia är inte ens en offentlig person
  bara en vanlig svensk tjej.
  Hon har inte jobbat 10 år i utviknings branschen det var några bilder i Slitz. Jag vet dessutom från en säker källa att flera av Sofia bilderna är fejkade. Men den samlade tant mobben förstår inte bättre än detta tröttsamma mobbande.

 68. 41#

  Nu blir jag nyfiken…vad är det för hemligheter familjen Magnuson har? Det har jag missat helt.

 69. Och sak till: Matilde av Belgien har en logopedutbildning, hon hade en egen mottagning innan prinsesstiden. Logopedarbete kräver tålamod, empati, kunnande. Prinsessan Letizia av Spanien har sin jornalistutbildning. Hon är oerhört duktig, beläst, litteraturintresserad, hon karakteriseras av många som ett energiknippe. Dessa två prinsessor är föredömen anser jag. Oc så låg profil som de höll innan förlovningen…prins Felipe fick jobba för att få Letizia, hon bländades inte av kronguld, hon ville egentligen hålla kvar vid sin karriär som hon kämpat för. Tyvärr måste jag säga att våra kungabarn, så rara de än må vara, de står sig slätt. Och Sofia? Jag tycker som sagt hon borde hålla sig för god för vissa saker, och hon borde förstå vilkten och innebörden av intergritet – för sin egen skull, för kungafamiljens skull. Det hela här liknar ju en dokussåpa. Och Carl Filip säger i en kvällstidning att han ill satsa mer på racerbilar…mamma mia säger jag bara, mamma mia.

 70. Uppenbart att Sofia älskar fotoblixtarna så ingen risk att hon vill leva i skymöndan..lär vara precis tvärt om. Hon älskar att vara i fokus, syns ju i alla sammanhang där det råkar finnas en kamera.

 71. Jag tror att jag är den enda rojalisten på dessa sidor. Sign 77, “Margaretha” visar ju också god sed. Jag kräver inte eller fordrar något för det jag betalar till monarkin. Jag är och har alltid varit nöjd med Kungafamiljen. Jag litar fullständigt på vårt Kungapar och deras omdöme. Hittills har ingenting hänt som skulle kunna få mig att ändra åsikt.

  Svenskarna själva däremot, är ökända utomlands för sitt obildade sätt. Det kan man skämmas för. Om det är bråk och fylleri på hotellen är det alltid svenskar inblandade. Barnen gråter. Suck, säger jag. Det är pinsamt och tragiskt.

  Förmodligen samma människor som sitter här och önskar extra fina representanter för vårt land. Man önskar någon som ska återupprätta vårt lands goda rykte för att själva kunna fortsätta sitt totalt ansvarsbefriade sätt att leva.
  Mobbing, rasism, alla avarter ser man här.

  Att skriva att Svensk Damtidning säljer in Sofia H är ju löjligt. Man berättar neutralt vad som händer i Kungafamiljerna här och utomlands.
  Synd om tidningens goda rykte att man fortsätter med kommentarsfälten. Expressen har ju slutat med sådana nu. Thomas Mattsson chefredaktör menar att det får vara slut på lögner och förtal.

 72. Hua sån hemsk syn på översta bilden. Det räcker med Lililian Craig. Någon måste väl kunna vara klartänkt och råda för monarkins bästa och förhoppningsvisa fortsättning. Den stora skandalen är nära!

 73. # 42 Ansan. Tack för informationen om initialerna BE. Jag har alltid varit royalist eller traditionsbunden, men har jag förlorat allt förtroende för svenska kungahuset.
  Prinsen kan gifta sig med Sofia men måste avstå från sin titel.

 74. En sak som förvånar mig lite i forumen här är hur personer som kallar sig rojalister direkt går till attack när någon är kritisk till monarkin som institution eller enskilda medlemmar av kungahuset. Då heter det direkt att de “saknar stil”, “är respektlösa” eller t o m “begår straffbara gärningar” genom att uttrycka sina åsikter.

  Men många som uttrycker kritiska åsikter gör det oerhört väl, utan att gå till personangrepp och genom att framföra sakliga argument för att backa upp sin åsikt. De flesta är nämligen intelligenta nog för att kunna vara kritiska utan att bli oförskämda eller osakliga.

  Personangreppen och respektlösheten hittar vi i ett fåtal inlägg; övriga förtjänar lika mycket respekt som era, trots att de företräder motsatt uppfattning.

 75. #91 mona hahaha du måste skämta några en staka bilder och förfalskade att inte n-utviket stämmer tidningarna då men alla bilder är sanna som ligger ute över allt på nätet ….

 76. 91 Mona nu får du ge dig. I början av året höll jag med dig och tyckte att Sofia blev mobbad. Men jag förstod att det fanns något som gjorde att hon blev så kritiserad. Du har själv skrivit att du ej sett bilderna och tror bara att det är bilderna i Slitz, nej om så vore men det finns värre bilder där hon visar sig hekt n-en och visar allt på ett p-rigt sätt. Ta reda på fakta dina kommentarer till dom som inte tycker som du är numera urvattnade. Om du ska få vår respekt får du nog kliva ner från dina höga hästar. Jag vill inte behöva skämmas för vårt kungahus, som jag högaktat länge. Är nu inne på min tredje kung. Dom får gärna gifta sig men jag vill inte behöva förklara på mina resor utomlands varför vi godtagit en sådan person i kungahuset. Jag onskar alla en trevlig helg även dig Mona

 77. #98Marguerithe jag håller med dig.Vett och etikett finns inte hos många på dessa kommentar sidor.Sedan gnälls det om att en del skriver att de mobbas för att andra ber dem sluta skriva okväden om Sofia och mycke förtal.
  Svenskarna ökända utomlands stämmer helt riktigt.Det är inte bara en gång man har fått skämmas.Vi har ett litet radhus i Spanien på en liten gata med 3 länger sammanlagt 21 hus varav 4 svenskägda.Ett hus nästan aldrig där ogräset växer meterhögt,ett hus där ägaren kommer ner någon gång ibland och super så ögonen blör och gapar och skriker och slåss.Spanska grannar kommer och ropar till oss och ber att vi ska avstyra slagsmålen.Man skäms verkligen att man är svensk.Mäniskosyn har ändras i Sverige till sjävgodhet.Slår sig för bröstet och tycker att de är så bra och alla andra är dåliga.
  Jag tycker att du alltid har haft bra inlägg och även Margaretha

 78. #Nordlys Några frågor? Hur har du fått fram fakta?
  Känner du Sofia? Har du gjort en ordentlig källkontroll
  av de du hänvisar till? Har du pratat med Sofias familj?
  Kollat hennes bankonton? Pratat med C-P?
  Inte ens väl etablerade journalister har grävt fram
  så mycket trams som du!
  Jag tycker synd om dig som lever i en fantasi värld där du tror att allt skvaller är sant. Sofia får inte ett öre av apanaget så du betalar inte för henne.Hur, vem som betalar har inte någon med att göra.Tycker ni ska tänka efter på vad ni gör, det är mobbning.Vad ni än säger?
  Ang Sofia och dopet man ser det man vill se. Det är klart
  att om du var helt inriktad på Sofia så sågdu inte alla andra
  som fanns där.Sofia var i bild max 20 sek. Hur kan då tycka
  att hon dominerade dopet. Vad är det för fel att le?
  Tydligen får alla utom Sofia le.
  Fattar inte att fler än 100 pers har mage att uttala sig
  om någon dom inte känner. Den ena kommentaren är värre än värst.
  Skärp er nu kär…ingar gör något annat.

 79. Det finns andra frågor ni skulle kunna engagera er i; barnens rätt, kamp för demokrati i världen, kamp mot svält och fattigdom etc, etc, etc.

 80. #98
  Kommentarsfälten är definitivt överflödiga om alla skribenter skulle skriva som du gör. Tack och lov har många royalister vaknat till liv och börjat ifrågasätta kungafamiljens “aktiviteter”. Detta har nog att göra med den förändring som kungahuset genomgått. En kille “på stan”, med tvåårig gymnasiekompetens, välkomnas till Haga slott och en tjej “på stan”, med ett högst tvivelaktigt förflutet, rör sig fritt i slottets korridorer. Vilken sann royalist, förutom du, kan låta bli att bli fundersamma över vårt nya kungahus.

 81. Yes yes yes..!
  Nu är prinsparet här..!
  So much more stunning IRL..!
  Och otroligt trevliga..men det visste ni ju..!

 82. Ni är som en skiva som har hakat upp sig.Samma,samma hela tiden.Varför så mycket hat?Varför lägga så mycket energi?Det är ren och skär mobbing och jag fattar inte varför SD godkänner många av kommentarerna?Skärpning!!

 83. Ja, Hon vet var Stureplan ligger.Men varför är hon vid Handelshögskolan?Ska hon börja där?Systern är mycket vacker, en klassisk skönhet och jag ser inga likheter de emellan alls.Sofia är inte vackert alls i mitt tycke-lite söt.små ojämna tänder. C-P är en toffel hjälte och omdömeslös.Han påstår att han är prins och det går före men ändå ser han inte att han gör bort sig med Sofia. Inte gick han hand i hand med Emma?Hon är en toppen tjej. Bodde nära mig och de gånger vi talades vid kort var hon sprudlande glad. Mycket glädje och energi.

 84. Låt CP och Madde gifta sig med vem de vill! Kravet då från oss skattebetalare är, att inga skattepengar till dem. Punkt och slut!

 85. Självklart väljer Svensk damtidning att ständigt och okritiskt lyfta fram och “promota” Sofia H. De lever på att det finns medlemmar i den kungliga familjen att skriva om. Madeleine bor redan nu permanent i USA och i framtiden sannolikt besöka Sverige 2 ggr om året. Hon kommer att glida ut ur vår intressesfär och leva familjeliv med Chris som tillskillnad från SH inte söker kändisskap. Redaktionen tycker sannolikt som de flesta av oss när det gäller Sofia men behöver helt krasst en ny familj att skriva om bröllop och bebisar.

 86. Sofia marknadsför sin syster också kanske till nackdel för Sofia själv.
  Systern är bröstputande med är betydligt snyggare än Sofia. som har en del att justera bl.a gluggen mellan framtänderna.

 87. Vad hjärtat är fullt av det talar munnen….sagt till den det vederbör liksom…
  Sofia är en vanlig tjej som dessutom CP tycks älska.Ja men då så.Hon blir bra i kungahuset. Hon kommer att smälta in bra så småningom, om hon får vara ifred lite…
  På dopet skötte hon sig ypperligt.Eller var det två Sofior där…Den jag såg skötte sig utmärkt.
  Bless

 88. Mona mfl !
  Har ni inte lärt er skilja på orden mobbning och åsikter ?????
  Har tidigare frågat dig MONA peka på konkret mobbning här i spalten !! Jag kan inte se en enda ! Mobbning är inte tillåtet ! Men att ha åsikter är tillåtet ! vi tycker inte att Sofia är lämlig som kunglig medlem pga. av sitt dåliga förflutna och vi har ju sett både filmer och bilder på detta ! Men om CP fortfarande vill ha denna kvinna så är det ingen som kan förbjuda honom men vi alltså Svenska folket har rätt att kräva att han avsäger sig sin prinstitel och lever ett civilt liv långt från de Kungliga salongerna ! Mona är detta mobbning ??

 89. Nordlys inlägg, som jag redan nämnt, bland det bästa jag läst här i spalterna.
  Håller med alla som tycker att SH ger intryck av att vilja ta mycket plats, hålla sig framme och se till att hon hamnar på bild och “smilar upp sig” så fort en fotograf är i närheten. Undrar huruvida det är enbart CP som person hon “är ute efter att fånga”?
  Tror dessvärre att det är precis lika mycket den status och förmodar jag ekonomiskt bekymmersfria och för SH bekväma och glamorösa liv med mycket “events”, ståtliga middagar, få sola sig i glansen av kungaparet och övriga kungliga familjemedlemmar, resor, shopping av kläder, status- och lyxprylar och allt annat som hör de kungligas livsstil till. Har svårt att tro att SHs nuvarande ekonomi skulle räcka till att leva ett liv på den nivå som de kungliga lever eller har hon kanske sedan tidigare en privat förmögenhet? Att hon kommer att ta än mer plats framöver kan man nog tyvärr förvänta sig, med tanke på det man sett hittills.

  Jag frågar mig även: Av vilken anledning ställde SH upp i den
  lättklädda dokussåpan Paradise Hotel där mycket går ut på att festa, leva mycket nära inpå och delvis beblanda sig intimt med övriga deltagare?
  Vad var hennes mål och syfte med att delta i Paradise Hotel?
  Vad ville hon åstadkomma i framtiden genom att kunna presentera Paradise Hotel deltagandet i sitt CV? Genom att delta i Paradise Hotel måste hon ju själv tycka att det är ok att vara mycket lätt/avklädd inför TV kameror och de av det svenska folket som tittade på programmet. Dessutom måste hon tycka att det agerande som ungdomarna i Paradise Hotel såpan förväntas ha i programmet, är ok och helt acceptabelt. Om hon inte ansåg att programmet stämde överens med hennes egna värderingar, hade hon ju aldrig ställt upp. Jag frågar mig även: Är en person med värderingar som tycker det är ok att ställa upp i Paradise Hotel
  en lämplig kommande blivande medlem av det svenska kungahuset, är det en person som vi vill se som representanter för Sverige, för det svenska folket, dvs. för oss själva? Är det en person som vi tycker har värderingar som stämmer överenens med våra egna, en person som vi känner tillit för, en person som vi vill se oss representerade av? Vill vi bli representerade av en flicka som varit f.d. n-n modell, utvikningstjej, deltagare i Paradise Hotel såpan? Är en flicka med SHs bakgrund en lämplig förebild för våra barn och ungdomar? Eller är det kanske inte så att vi skall kunna se Kungafamiljen som goda förebilder och därvid goda representanter för oss och vårt land? Om så inte är fallet, kan man ju ifrågasätta sig vad kungafamiljen står för, och om vi överhuvudtaget behöver kungafamiljen om vi inte kan se upp till dem och inte tycker de är värdiga som representanter för oss och för Sverige?
  SH och CP får gärna gifta sig för mig om de lovar att vi slipper se SH som representant för oss och inte se henne i officiella sammanhang. Dock har jag en känsla av att hon tar för givet att hon har rätt att vara, och begära att få vara närvarande så fort det är något kungligt event, så vi lär nog inte kunna undgå att se henne. Mycket tragiskt om kungafamiljen skall låta en person komma in i deras kretsar som riskerar att dra skam över dem själva, över det svenska kungahuset som institution, och över Sverige och oss svenskar.
  Bra förslag av en insändare att skilja kungahuset och staten åt såsom kyrkan har skiljts från staten så att vi själva kan välja om vi vill eller inte önskar bidra ekonomiskt till kungahuset. Det handlar inte om den låga summa som hovet kostar var och en i nuläget av våra skattepengar, utan om huruvida vi önskar vara med och bidra ekonomiskt till ett kungahus som vi inte anser vara värdiga sina titlar och ämbeten om de inte själva håller den nivå och värderingar som man borde kunna förvänta sig och som vi därför inte vill se oss representerade av.

 90. 5

  Du som är mobbarnas drottning bör en gång för alla höja din nivå och sluta angrippa alla i alla dina inlägg….
  Inläggen är mycket patetiska….

 91. Raraste Mona: De foton som finns är inte bara från Slitz. Den här tösen har visat hela sig för fotografer i 10 års tid. De foton som påstås vara förfalskade har granskats av experter, och de är Sofia på bilderna. Det kan vem som helst se, trots att hon bara har skor på fötterna i duschen. Dessutom har tösen arbetat i Las Vegas och hånglat med en kvinnlig p-rskådespelare (kan ej namnet) och Sofia har skrytit om denna upplevelse i intervjuder som finns på nätet att läsa.

  Låt Sofia och Carl-Philip förlova sig, gifta sig, skaffa barn, ja allt de vill. Men Carl-Philip bör redan i sommar avsäga sin prinstitel och bli vanlig medborgare. Alla ska ha rätt att leva med den de valt. Men en adultvärdinna och nakenmodell bör inte bli prinsessa av Sverige och leva på apanage, det säger sig självt. Det borde Sofia själv förstå och inse också. Jag önskar de båda lycka till i livet!

 92. 91:an det finns tyvärr riktigt hemska foton på SH, redan som ung tonåring fotas hon halvn-en. Det skickas in länkar då och nu här gå in och kolla, innan du snackar om fejkade bilder. Men hennes föräldrar har ju givit sin tillåtelse, till detta före 18:års ålder. Snacka om etik och moral. SH som ska värna om unga barn i Afrika vilka signaler oj oj oj. Projekt Playground jo jag tackar.

 93. Med mindre parret gerne snart vil have børn er det jo ikke sikkert der er en forlovelse på vej lige med det samme…

 94. Bittan, Juni 15, 2012 9:54 Det är ingen ide att kommentera detta jag blir bara så f-bannnad av att se henne på bild och läsa om henne.”

  Hur vore det ,om du skulle bekymra dig om ditt eget liv. Du verkar bitter, Bittan. Du behöver inte bli varken förbannad eller elak över Carl-Philips val av kvinna.
  Förresten, vem gav dig smeknamnet Bittan? Så träffande.

 95. Jag skulle önska hon Sofia blev beskyddare för hemlösa inte Sthlm, vårt land är långt Röda Korset behöver lite av det kungliga, Christina var en fantastisk person, samt engagerad.
  .

 96. Men det är ju helt otroligt vilka bekymmer somliga tycks ha när det gäller prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Vilket rabalder var det inte när Mette-Marit dejtade kronprins Haakon som hade ett minst sagt besvärligt förflutet, dessutom ensamstående mamma till en liten kille. Hua hua sade många. Kronprinsen satte ultimatum att avstå från “kronan” för sin kärleks skull. Nu är kronprinsessan Mette-Marit omåttligt populär. Ingen kan väl veta vad som är äkta kärlek eller ej. Vem är satt att döma sådant? Hoppas Carl-Philip och Sofia förlovar sig snart och inte behöver vänta lika länge som kronprinsessan Victoria fick göra på sin Daniel. I övrigt tack för en trevlig tidning där vi får grotta oss i kändisarnas liv. Sänder den till min dotter i Australien när jag läst den, och den är omåttligt populär i svenskkolonin, den går så att säga “laget runt”.

 97. Tack Nordlys häller med Dig fullständigt. Skulle vilja se SH bonere på Ökenäsi Västerljung, in på en grusväg utan någre grannar.(Ökenäs är prinsens ställe utanför Trosa som han ärvde)
  Nej, hon vill nog sola sig i glansen i Stockholm. Nej,nej,nej till denna allians.

 98. Synes egentlig at det er for mye hysteri rundt Sofia.
  Hun er pr. dags dato sammen med nr.3 i arverekken.
  Tenker man 5-10 år fram i tiden vil forhåpentligvis C-P være nr.4-5 i arverekken og hvem nr.5 gifter seg med spiller vel ingen rolle. Han er en ubetydelig prins langt unna tronen.
  Tror dere egentlig innerst inne at C-P og Sofia(og Madeleine og Chris) vil være en del av kongehuset etter et bryllup.
  Med tre barn på alle kongebarna vil jo da det svenske kongehuset bestå av nesten 20 medlemmer og det er vel en smule urealistisk.
  I de aller fleste kongehus har søsknene til tronfølgeren vanlige jobber(f.eks Norge og Nederland) ,jobber med veldedighet eller er hemmafruer og lever relativt anonymt. Majoriteten av all representasjon besørges av regentparet og tronfølgerparet.
  Hvorfor tror man at det skal bli annerledes i Sverige?
  I Norge er f.eks nr 3 i arverekken IKKE HKH og ikke en del av kongehuset (sønnen til Haakon og MM). Dette fungerer fint i Norge og bør vel kunne gjøre det også i Sverige.

  #83 Ansan
  “skeptisk när jag har sett hur han(Daniel) har agerat i SH fallet”.
  Ja ha og hvordan har han agert? Du innrømmer altså at du kjenner de kongelige personlig siden du kan vite det.
  Har han agert annerledes enn de andre i kongefamilien,hvis ikke bør du vel også kritisere dem også.
  Kongeparet har så vidt jeg vet invitert Sofia med seg til Rivieraen og Storlien blant annet. Hvorfor kritiserer du ikke hvordan de agerer overfor Sofia?
  Hvordan de ulike medlemmene av kongefamilien har agert ovenfor Sofia er som alt annet bare rykter og siden du ikke tror på ryktene om kongen hvorfor tror du da på ryktene om Sofia?

  K

 99. Prinsen segrade..!
  City racet utanför förnstret var en thriller..OMG..!
  Men naturligtvis vann Carl Philip..!
  Detta vackra par borde förvandla Göteborg till vårt eget Le Mans..!
  Motorprinsen i bilstaden..!
  Redan i går kväll blev Siesjö intresserad..!
  Vilken kväll..!

 100. #114 och 127

  Jasså ni letar aktivt efter n-enbilder på internet. Med tanke på era insändare tycker jag det är konstigt. Ni gillar ju inte sådana bilder. Får mej att undra vad ni är för människor……
  Om jag inte gillar något så letar jag naturligtvis inte aktivt efter det.

 101. #130 Monica Det spelar nog ingen roll vad hon gör för inget är bra .Hon får kritik för allt så finns det tyvärr folk som fotgraferar henne i smyg när hon är ute.Hon får nog snart inte andas.I februari hade denna tidning ett par foton på henne och hennes syster när de var ute och gick (smygtaget) .De gick väl och prata.Vad skrevs det då av vissa som är inne på sidan?Jo,såg ni det stora flinet.Hon log inte ens en gång.Hon kan inte göra någonting så länge det finns folk som fotar henne i ett.
  #132 Siv Du behöver inte oroa dig att de bosätter sig på Ökenäs för Hovet anser att det inte är tillräckligt säkert,men det kan ju tänkas att de blir sörmlånningar ändå.Stenhammar finns ju.

 102. Pensionär , Nuförtiden kollar många arbetsgivare på nätet ex facebook INNAN de anställer folk . Det har också hänt att folk blivit uppsagda pga aktiviteter på nätet .

  Man behöver inte söka aktivt efter n-enbilder , googla bara på Sofia Hellqvist ! Hon sa förresten i en intervju i Dalademokraten i Maj 2009 att hon aldrig ångrat sina utvikningsbilder utan att hon fått ut mycket positivt av dessa !
  Hon sa också att hon älskade att bo i NY där hon har sin pojkvän med 4årig son .

 103. #137 Pensionär

  Man letar inte aktivt efter avklädda bilder för att hitta dem på Sofia Hellqvist.
  Man googlar på hennes namn i syfte att hitta det som finns om henne på nätet. Precis som t ex alla arbetsgivare gör innan de anställer nya medarbetare.
  Prova ska du se!

  Det är bättre att ta reda på fakta innan man börjar anklaga andra skribenter för saker man inte har belägg för i syfte att misstänkliggöra dem.

 104. “104” Kerstin Bergström,

  Tack för fin kommentar. Vi “som varit med förr” ser hur svenskarna har förändrats på ganska kort tid och detta är ju ett faktum som inte Kungafamiljen kan hjälpa, men trots det får klä skott för.

  “136” Tina,

  Jättekul för Carl Philip att vinna racet denna gång. Tyckte att han hade segervittring i blicken vid intervju dagen innan.
  Han är alltid så ödmjuk och gullig i sin framtoning.

 105. Och tänk.Sofia H.goick förbi Handelshögskolan och undrar vad hon gjorde där!Men jag kan också gå förbi,utan att mena något!Ha,ha!

 106. Om det nu är så trivialt och oskyldigt med Sofias bilder som många av hennes anhängare tycks anse, varför inte publicera dem helt
  öppet?

 107. Ni letar ju ändå aktivt på Sofia. Ni är ju ändå bara ute efter allt negativt som finns. Försök tänka lite positivt istället. Så många skandaler vårt kungahus har haft det senaste året kommer inte Sofia att försämra något. Det är ju inget olagligt hon har gjort. Kan norrmännen acceptera Mette Marit som verkligen har gjort olagliga saker så borde svenskarna acceptera Sofia. Med sin skönhet kommer hon att förhöja glansen i vårt kungahus. Snuskiga fantasier står våra män och söner för.

 108. #137, man letar inte aktivt…behöver bara googla hennes namn och så poppar de fram en efter en i diger mängd. Damen har hunnit med mycket under sina ungas år. Kaka söker maka, därför dras C-P till den typen av tjejer som SH representerar. (och som hans far uppenbart också haft en svaghet för, skillnaden är att pappa kungen var tvungen att gifta sig med en respektabel kvinna till skillnad från sin livsnjutande son)

 109. # 137 Pensionär. Du har rätt att jag letade på nätet, men inte efter naken bilder. Ville förstå varför det skrevs så många kritiska saker om Sofia, då jag hade sympati för henne och trodde det bara rörde sig om ormen. Bilderna visar allt och hennes uttalnden om glädjen att pussa en porn star i Las Vegas säger mycket.
  Jag har döttar som har gedigna utbildningar och skulle aldrig ha accepterat, om dom som tonåringar försörjde sig på att klä av sig.
  Sverige behöver inte en outbildad prinsessa med detta förflutna och jag är övertygad att svenska foket aldrig kommer att acceptera henne som medlem av kungafamiljen.

 110. #127, Kajsa #140, Grötchen
  Ligesom SD er glade for og laver statistik over hvor mange besøgende homesiten har, så jubler ejerne af homesites med billeder af Sofia sikkert over de mange SVENSKE besøgende, men de kan ikke se, at de fleste er kvinder, kun at det er fra Sverige, der kigges med! 😀 😀 !
  Jeg tror ikke kvinder fra andre lande, er så interesseret i at kigge på andre kvinder, at de går på nettet og søger som Sussie & Co.! 😉

 111. 113#

  Jag tror att du har helt rätt. Tidningarna behöver något nytt att skriva om nu är Madeleine flyttat utomlands.

  Vem C P gifter sig med är tyvärr ingen privatsak så länge de försörjs av apanaget (kungen får apanaget men sedan kan han välja att använda det hur han vill, åtminstone den del som inte ska gå till löner och underhåll av slott). Och om Sofia H i förlängningen försörjs av apanaget (läs: skattebetalarna) utan att ha stöd av en majoritet av svenska folket – då blir det problem.

  Lösningen som jag ser är att C P avsäger sig sin titel och blir självförsörjande. Då kan han gifta sig med vem han vill och det angår ingen annan än dem själva. Men så länge hans fru blir prinsessa av Sverige och kan representera landet både på hemmaplan och utomlands blir det problematiskt – särskilt om hennes förflutna hela tiden ska förfölja henne, bilder av en lättklädd Sofia dyka upp på nätet, osv.

 112. Om det vore enbart surtanter som är emot Sofia Hellqvists intåg i kungafamiljen, men så är det inte. Det finns politiker och andra med olika befattningar i samhället som inte tycker om frökens bakgrund.
  Det sägs inte högt! Typiskt hyckleri, le artigt men bakom ryggen kan man tycka och säga annat. Och tro inte att det bara är surtanter som googlar och kollar Sofias nakenbilder!

  Ett kungahus kan inte ha hur många fadäser som helst. Monarkins grund har börjat redan vittra sönder. Vi kan bara gissa hur många år det tar innan skådespelet är över.

 113. Sofia kommer aldrig att bli omtyckt av Svenska folket. Hoppas att CP har vett att ge upp sin kungliga titel och dra sig tillbaka till Älvdalen med sin Pinuppa där ingen bryr sig. Han gör ju ändå ingen nytta.

 114. Ja, fy sjutton för denna lycksökerska!!! Jag tål inte att se hennes flinande. Det klart att hon gör det för sin egen del, enbart. Men det är anmärkningsvärt att inte CP förstår bättre.

  De få uppdrag han har för kungahuset kan vi både ha och mista. Jag tror inte hans fickpengar räcker till vare sig bostad på Djurgården, racerkörande eller försörjning av sin lilla utvikningsfröken.

  Det är dags att han avsäger sig sin prinstitel och lever civilt som alla andra. Han förstår ju ändå inte vad det innebär!

  Det bästa vore om de flyttade till Sydafrika och “arbetade” lekte med barnen i kåkstäderna. Gör som Madeleine!

 115. Det är synd att det tog slut mellan Emma Pernold och prinsen. Hon var mycket lämplig! Ska bli intressant att se OM Sofia och prinsen verkligen kan (och får) förlova sig. Man måste nämligen bli godkänd.

 116. Därtill är det förstås vansinnigt skojigt att Sofia till synes utan skrupler låter sig försörjas av svenska skattebetalare (hon deklarerade för 0 kronor 2011 och 2010) trots att hon ännu ej är förlovad med prinsen och därmed inte arbetar med representation. Jättefint med välgörenhetsarbete fast blir återigen komik när välgöraren själv är i behov av det. Att med Sofias bakgrund våga parasitera på detta sätt är värt en stor eloge! Jag älskar henne!

 117. Herman Lindquist är väl inte populär hos kungahuset längre för att han säger sanningen, hur saker borde vara. Jag har tyckt om tanken att vi har monarki, det skapar kontinuitet, en samlande symbol. Kungafamiljen har egentligen en ganska stor valfrihet vad gäller yrkesval och äkta hälft. Så länge som de väljer hederliga, nyttiga, meningsfulla aktiviteter och yrken.

  Man får naturligtvis inte häckla och förtala, men nog finns det fog för oro.
  Om det är så att kungafamiljen skulle uppleva allt detta som påhopp och integritetskränkning, då är de fel ute.Människor bryr sig faktiskt, blir ledsna. Om det är så att Sophia skulle bagatellisera sin modellhistoria, då är det fruktansvärt upprörande. Precis som skrivits här, ur ett barn- och kvinnoperspektiv, m.m.
  Jag tycker, om det blir förlovningsdags, att hon skall göra avbön, som Mette-Marit gjorde. Annars kommer jag aldrig nita på henne. Det är inte förtal, men att göra det hon gjort är ett svek mot barn, flickor, kvinnor. Det är ingenting mindre än förfärligt.

 118. Great comment Nordlys. I am sick and tired of seeing that artificial smile on Sofia. If she and CP get married, so be it, but CP should give up his prince title. She should absolutely NOT get a princess title. SH and CP are bot not the brightest bulbs in the Christmas tree. It is so obvious that she is after him so she can be in the spotlight.

 119. Synes mange av kommentarene her er ganske så dobbeltmoralistiske.
  Majoriteten av skribentene her syntes det et helt ok at Sofia og C-P gifter seg privat, at de gjerne for gifte seg så lenge Sofia ikke blir prinsesse osv.
  De samme personene kritiserer samtidig kongefamilien for at de omgås Sofia privat. At hun blir invitert på familiemiddager,i brylluper,barnedåp osv.
  Hvordan er det mulig? Som C-Ps offisielle samboer er jo Sofia allerede en del av familien privat og det vil hun fortsette å være selv om hun ikke blir prinsesse og medlem av kongehuset,akkurat slik f.eks Ari Behn er i Norge.

 120. Apropå CITAT/påstående av KerstinB_138:

  “…så finns det tyvärr folk som fotgraferar henne i smyg när hon är ute…I februari hade denna tidning ett par foton på henne och hennes syster när de var ute och gick (smygtaget) .De gick väl och prata…”

  nejdå…Utomhus-bilderna i Hammarbyhöjden Mars togs av YRKESFOTOGRAF

  Just dessa bilder var enligt Johannas Kungliga Modeblogg tagna av proffs:
  ”…innan Sofia reste till Dalarna tog hon en tripp till Hammarbyhöjden …. Iklädd vinterkappa, utslaget hår, jeans och med en vit väska på axeln gick hon raskt och småpratade tillsammans med sin syster.
  …Bilderna ifråga är tagna av Patrik Österberg…” https://kungligamodebloggen.svenskdam.se/sofia-med-en-mulberry-over-axeln/

  Och här är fotografens professionella hemsida
  http://www.mediabild.nu/Info.html
  där det anges till höger att SvDam är en av fotografen Patrik Österbergs uppdragsgivare

  – sorry Kerstin, denna gång hade Du FEL
  PÖ har fotat våra kungliga vd ett flertal tillfällen – se fliken ”royals”
  http://www.mediabild.nu/Royal.html
  http://www.mediabild.nu/Nobel.html

  I_SMYG??_förresten…Carl Philip har i alla år varit omvittnat blyg & mediaskygg… ändå har de 2 fotats ofta av AB och EXP under semestrar, vimlande under Båstadveckan, skidweekends, i/utom Stockholm

  Otaliga antal genomskinliga PRknep under dessa 2 år via Media: t.ex låta sig fotograferas med afrikanska små barn, Sofias ÄNNUomtalade ”uppvisning” på Berns Salongers scen vilket egentligen var ett företags press-träff vars kvälls-avslut innebar på förhand tipsade fotografer samma kväll som såg till att föreviga & göra 1:asidor av då Sofia såg till att kyssa CP på Berns balkong inför alla.
  Bröllopet i Dalarna där SH/CPB var med, ställde upp på filmning som publicerades per omgående på EXP:s o AB:s hemsidor
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2289088/carl-philip-gar-pa-brollop-med-sofia
  http://www.dt.se/nojekultur/bling/1.3064763-prinsen-gast-pa-brollop-i-dalarna
  SH & PRkvinnan har jobbat hårt på att inte blivande “sessan” glöms bort av media/sve folket -saknas inbjudan/inbokat_photo-oppportunity/event så fixas per omgående några “romantiska-promenad-påDjurgården”-bildertillMedia – eller liten nyhet omPP
  (insamling/verksamhet)
  En sak är säker DennaDam VILLsynas…

  Tack Nordlys-förDittInlägg

 121. #146 Pensionär

  “Ni letar ju ändå aktivt på Sofia.”
  Ja, om man söker information så gör man det aktivt. Självklart! Tycker du att det är dåligt att skaffa sig fakta?

  “Ni är ju ändå bara ute efter allt negativt som finns.”
  Vad vet du om vad andra “är ute efter”? Du borde tänka lite mer positivt om dina medmänniskor. Tror du inte de flesta varit glada om kungahuset kunde sluppit att bli förknippade med sexism och en nedvärderande kvinnosyn?

  “Försök tänka lite positivt istället.”
  Menar du att man ska blunda för den fakta som finns om Sofia och bara läsa det som är trevligt? Är det “positivt tänkande för dig?

  “Så många skandaler vårt kungahus har haft det senaste året kommer inte Sofia att försämra något.”
  Har de haft många skandaler? Vilka tänker du på då?Jag tänker nog lite mer positivt än du gör, jag ser inga skandaler.
  Jag ser däremot en republikansk lobby som gör allt de kan för skapa skandaler i syfte att få bort kungahuset och införa republik.

  “Det är ju inget olagligt hon har gjort.”
  Allt som är lagligt är därmed inte lämpligt i alla sammanhang.

  “Kan norrmännen acceptera Mette Marit som verkligen har gjort olagliga saker så borde svenskarna acceptera Sofia.”
  Finns hennes olagliga snedsteg dokumenterade i bilder? Var det en livsstil hon valt och ägnade sig åt under närmare ett decennium och som hon var både stolt och nöjde med?

  “Med sin skönhet kommer hon att förhöja glansen i vårt kungahus.”
  Skönheten sitter i betraktarens öga och är med andra ord ytterst subjektiv. Det räcker inte heller med ett fagert ansikte för vara en människa som man kan respektera.
  Beklagligt att du enbart ser kungahuset som en samling personer som enbart har som uppgift att vara vackra!

  “Snuskiga fantasier står våra män och söner för.”
  Ja det gör de. De nöjer sig dessvärre inte bara med fantasier, de vill ha riktiga bilder att titta på också och det får de bl a av Sofia.
  Bilderna på henne är tyvärr inga fantasier!

 122. 162,
  “Jag ser däremot en republikansk lobby som gör allt de kan för skapa skandaler i syfte att få bort kungahuset och införa republik.”

  Läs Din mening en gång till och berätta hur vi med en republikansk syn skapar skandaler.
  Lämna gärna Den motvillige monarken åt sidan och ge exempel på verkliga skandaler som vi republikaner skapat.

 123. Grötkärringen o Co.
  INGEN av er har någon som helst makt över Kungahuset..!
  Skriva romaner isf att powerwalka..är den mest meningslösa bidragssysselsättning som existerar..!
  Dessutom så är Sofias o Carl Philips förlovning på Solliden redan spikad..!

 124. #150
  Vi som ibland köper lösnummer av Svensk Damtidning borde inte köpa den när de har stora uppslag med SH-reklam, i synnerhet inte då det är omslag med henne. Säljsiffror på olika nummer granskas noga.

 125. #163 snickarjohn

  Om du läst och förstått hela alla meningarna den del jag skrev om “skandaler” så hade du inte behövt ställa din fråga.

 126. Inom sporten har man efterlyst en etisk kod med anledning av att en fotbollsspelare fotats med byxorna nere. Kravet är att man förväntas vara en god förebild för barn och ungdomar!
  Hur ska vi tänka kring alla foton som finns på SH, kring hennes inträde i kungahuset och om henne som förebild för unga människor??

 127. 164# Tina
  “Dessutom så är Sofias o Carl Philips förlovning på Solliden redan spikad..!”

  Och…?

 128. 169# tinnituss

  Nej man tycker inte att det skulle behöva sägas mer…

  Har väldigt svårt att förstå varför SvD envisas med att fortsätta sin inställsamma och skönmålande bild av Sofia.
  Tror de inte vi har ögon att se med och nåt innanför pannbenet heller?

 129. Tydligen är det värre att låta sig fotograferas naken med en orm runt kroppen än att för nöjes skull skjuta och döda utrotningshotade elefanter. Inga nämnd ingen glömd. Det senare ska ju anses som “fint” i kungliga kretsar.

 130. #170 Katarina

  Jag har i en tidigare kommentar från Tina uppfattat det som att Tina och “Carl Gustav”, som hon där kallade kungen, har konfererat om detta.
  😀 😀 😀

 131. 166,
  Och med det svaret ville Du ha sagt vad?
  Ge lika tydliga svar själv som Du kräver av andra.

 132. # 13 Bittan:
  Takk for at du er ærlig om at du blir så sint av
  ¤ å se henne
  ¤ å lese om henne
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Du trenger å analysere og gå i dypet av deg selv, for å finne ut hvorfor du blir sint av
  ¤ andres omtale?
  ¤ andres bilder av henne?

  Blir du sint på
  ¤ de som har skrevet om henne?
  ¤ de som har avbildet henne?

  Eller er du slik skrudd sammen
  ¤ at du aldri tilgir noen som har tatt et steg utenfor allfarvei
  ¤ at du for evig ikke liker en som har tatt en avgjøresle du ikke
  liker?
  ¤ at du i det hele tatt ikke er i stand til å tilgi noe
  ¤ at det kun er “underdogene”- når de lykkes eller kommer seg
  inn i en samfunnsklasse høyere enn der de startet – at
  du blir så sint.
  Innen psykologien lærer vi om Schelderups “Hakkeorden
  i en hønsegård”. Som kjent finnes det en klar rangorden i en
  hønsegård. Hans forskning viser at det aksepteres når
  høner på likt nivå krangler – få tar parti – og oftere lar det være
  en intern konflikt mellom disse 2. Resten av hønsegården
  engasjerer seg ikke i samme grad i maktspillet. Det samme
  gjelder også for menneskelige samspill. Men det inntrer en
  ganske annen involvering fra resten av hønsegården når
  høna lengst nede på rangstien utfordrer eller prøver å skaffe
  seg plass på nivået til de få hønene som befinner seg øverst
  på rangstien. Hele mellomskiktet vil angripe høna på laveste
  nivå – mest fordi de ikke finner seg i å bli forbigått av
  høne-next-to-nothing, andre fordi de støtter sjefshønene fordi
  sjefshønene bestemmer rangordningen – og ingen av disse vil
  være de som havner nederst – som blir hakket mest på –
  fordi alle nivåer over laveste nivå hakker nedover, men er
  avhengig av å ha fred med nivået over.
  KAN VI HER PÅ SIDENE SE SAMMENHENGEN – ELLER
  RETTERE SAGT – ØNSKER VI Å SE SAMMENHENGEN –
  DET ER DET STORE question????????????????????

  Jeg synes det er enkelt å se at:
  Sofia oppfattes av mange her
  ¤ å komme fra next-to-nowhere – og Sofia
  forventes derfor av
  disse “tantene”/hønene her i SVDam å ikke synes eller ses,
  ¤ fordi disse “hønene” ikke liker at Sofia på “urettferdig” vis
  har har endt opp på et urettferdig høyt nivå, langt over dem selv
  Nå er SvDams “høner” mennesker – som derfor vurderer
  hvorfor hun ser ut til å ende helt oppe i kongefamilien

  KONKLUSJONEN er enkel:
  Hun er den lavest rangerte høna som har “sprengt seg” til en “urettferdig” høy samfunnsklasse – og “hønene” nedover i rangstien angriper derfor henne – men fordi vi er mennesker forklarer vi det med f eks å prøve å dra henne ned fra dette nivået og helst helt ned til nothing”/null. Og da rakker vi som er hønene i “mellomklassen” ned på henne.
  ¤ Her rakkes det ned på hennes moral – uvisst hvilken
  – er det nåtidens manglende bluferdighet som det
  hakkes på – eller hva??
  ¤ En annen forklaring kan være at hun ikke har “fin” nok
  familiebakgrunn – men det sies det lite om av “hønene”
  ¤ Seksualmoral -nei, hun har jo ikke den armada av
  av kjærester, som t ex Madeleine og M-L

  KONKLUSJON
  Skjelderups hakkeorden ser ut til å ha allmenngyldighet – også i dette menneskelige “drama” – hvor denne enslige høna lavest og lett-angripelig – har passert alle til et “makt”nivå høyt over de fleste.

 133. Accepteras Tosse Magnusson , 70 +, förehavanden med 19-årig MAN,så duger Sofia gott åt er alla gnällspikar..

 134. Det var noen som mente at hun ble utsatt for smugfotografering mens hun dusjet i all alminnelighet.

 135. #164
  Ja de ser ju väldigt glada ut nu, så kanske blir det förlovning på Solliden. På något sätt måste kungahuset/Sofia kommentera sin bakgrund. Det är inget man skrattar bort, tycker att svenska folket inte har något med att göra. Därför att, det blir signaler till unga och barn vad som är ok. Om ma tycker det är ok, då blir man inte trovärdig som beskyddare av barns rättigheter eller ett sunt samhälle.
  Jag har varit prenumerant på SvenskDam i många, många år. Men att läsa om dessa röror, det inspirerar inte mer. Jag skaffar en roligare tidning när nuvarande prenumeration är slut. Inte SD´s fel, men objekten de bevakar har tappat sin glans.

 136. Helt ärligt mina damer, jag tror ni förstår själva att det har gått över gränsen nu. Ni har framfört era åsikter och vi förstår att ni står fast vi de också. Förstår inte varför ni måste framföra de flera gånger om. Så som många tycker om Sofia och kommer inte ändra sig bara för ni tycker annorlunda, så känner ni säkert också. Ni kommer inte att ändra era åsikter. Det är helt ok. Men jag tycker det är löjligt att behöva mala på samma negativa saker gång på gång. Ta ert tid istället på nått som få er att må bra. Jag tror inte att allt denna tid och avsky få er att må bra. Tänk så här, hur än mycket ni är emot Sofia så kommer det inte ändra nått. Så med andra ord det är faktiskt slöseri med tid. Jag förstår att ni känner att ni har rätt att ha åsikter om detta, och det har ni. Men att behöva framföra samma sak om och om igen är att gå över gränsen. Över ert eget gräns som vuxna och ska vara förebilder för alla barn som ska växa upp och ta efter vårt beteende. Ha respekt för er själva och ert liv och beteende. Släpp allt hat och ta vara på ert liv och gör det bästa av det.

 137. #163# Snickarjhn,

  “Läs Din mening en gång till och berätta hur vi med en republikansk syn skapar skandaler.
  Lämna gärna Den motvillige monarken åt sidan och ge exempel på verkliga skandaler som vi republikaner skapat.”

  Det kan jag tala om för dig. Förresten varför skall den av dig nämnda bok lämnas utanför? Den utgör själva praktexemplet för hur republikanska föreningen arbetar. De vinklar information med väldigt lite sannigshalt , använder kriminella källor, drar slutsatser ur gissningar, vilseleder i sin argumentering, använder tidigare lögner som kända faktum, i sin argumentering försöker spinna på mänsklig svaghet, såsom avundsjuka och ställa svaga grupper mot “överheten”, tex slöseriet inom hovet. Använder språkbruk som inte är relevant tex överhet/undersåte etc. Gör allt för att i sin argumentation göra narr av kungahusets medlemmar om tex dyslexi osv. Nu också illegal verksamhet genom utgivning av svenska enkronor. Listan kan göras mycket lång. Det är ytterst få personer som med övertygelse och som på ett relevant sätt kan tala för republik. Republikanerna har gjort ett stort misstag. De har underskattat mänskligheten, inte bara i Sverige jämför också gärna Tyskland. Vad ansåg de om kungaboken där, de som så gärna låser om den svenska kungafamiljen? Scherman på tv 4 drog sig inte ens för att publicera privata brev, förakt förtjänar han.

 138. 188
  Eva
  Ok förstår. Men det förklarar inte saken att behöva gång på gång förklara sin åsikt. Speciellt inte när det handlar om personangrepp. Även om ni tycker ni har rätt till er åsikt så varför behovet att mala på samma sak. För mig är detta hat. Oavsett hur än mycket man är emot detta så är det ändå en människa ni pratar om. Även om ni tycker att hon inte passar i kungafamiljen så är det fortfarande en människa ni pratar om. Skillnaden mellan att säga sin åsikt och mobbning är att de som vill framföra sin åsikt gör det men det räker en, två gånger. Däremot att konstant gå till attack så fort hennes namn dyker upp är hat och mobbning . Ni vet detta lika väl som alla andra och förstår skillnaden. Men ni ska ändå komma med ursäkter och förklaringar till varför ni har rätt att fortsätta prata ila om henne. Att ha åsikter om hennes utseende, kläder, och kalla henne gold digger mm är personangrepp. Att dessutom prata om att hon skulle ha makt över C-F och kungahuset är chockerande. Hur kan man ens uttala sig om nått sånt när man inte känner de eller har umgåtts och sett med egna ögon. Visst som sagt ni har framfört ert åsikt om att hon absolut inte passar in pga hennes bakgrund. Men alla andra kommentarer?

 139. Sen självklart säger jag inte alla alla dessa kommentarer kommer just från dig Eva. Jag menar allmänna som man har läst.

 140. Undrar om det blivit några förlovningar mellan prinsessorna och Daniel/Jonas om herrarna saknat både utbildning och egen försörjning. Vad tror ni? Sofia kan vara Sveriges mest streetsmarta kvinna. När hon nu kommit så här långt är det väl lika bra hon får gå i mål? Ingen önskar väl förresten Carl-Philip prins Bertils barnlösa öde. Och några titlar sämre än H.K.H. kommer såklart inte Superwoman tillåta! 🙂

  #185 Det kanske redaktionen här på Svensk Dam kan svara på? 😉

 141. 186# Jenny

  Du har rätt. Man ska inte slösa bort sitt liv med hat och upprepad kritik.
  Men det är inte konstigt att samma åsikter vevas om och om igen när Sofia vinklas så ensidigt i alla artiklar.
  Känns som man pratar för döva öron eller skriver för blinda ögon.
  Så länge hon framställs som något mycket mer och bättre än hon är kommer debatten fortsätta på samma sätt.
  Det är jag säker på.
  Nej, dags att skriva om Sofia på ett mer nyanserat vis, som är mer förankrat i verkligheten.
  Jag har ett toppenliv som jag är supernöjd med. Lägger inte en massa energi på Sofia för att slippa ta tag i eller inte kunna njuta av mitt eget liv.
  Men jag bryr mej om vårt kungahus. Och jag kommer fortsätta bli upprörd och reagera så länge saker och ting inte känns rätt.
  Vem som helst ska inte kunna representera vårt fina kungahus och vårt fina land.
  Det är det jag reagerar på och bryr mej om.

 142. 187,
  Nu var det inte Dig jag bad om ett svar.
  Min fråga var ställd till en annan signatur.
  Om Du är den personen också
  är det fint om Du anpassar Din ikon när Du svarar.
  Hur republikanska föreningen arbetar har jag ingen aning
  om då jag ej är medlem.

  Jag konstaterar dock att den största åsiktsfascismen
  finner man hos ett litet antal rojalister här på sidan.
  Ni är inte många men skriker högst.

 143. Jämfört med den norska ensamstående morsan Mette Marits bakgrund i den kriminella drogvärlden..så är ju Sofia rena oskulden..!
  Inga ungar på byn..ingen kriminell far..!
  Bara en oslagbar skönhet och en godhjärtad filantrop..!
  Klasskillnaden emellan dessa båda prinsessor är ju avgrundsdjup..nästan som Sognefjorden själv..!

  Tala om skamlig bakgrund..!

 144. Kanske Sv.D-tidning tror att folk går på allt vackert de skriver som på 40 – 50 och 60 talet.
  De kanske inte förstår att man i dagens IT samhälle kan skaffa sig den info man vill ha själv.

 145. Till # 186. Jenny:

  Menar du att bara dom som har positiv inställning till Sofia
  eller till Kungahuset i övrigt skall tillåtas skriva här?
  Man får ju hoppas att detta är ett fritt forum för vem som helst,
  och att du eller någon annan inte kan bestämma vem som
  tillåts tycka till!!!

 146. Efter att ha sett Sofias FLIN på dopet så har jag helt tappat förtroendet för denna “mediek-a” tjej (ursäkta men det finns inget annat uttryck!).

  Hon får se till att jobba på ödmjukheten …..där är ju prins Daniels familj en fantstisk förebild…. de verkar vara så fina människor som inte alls vill ha uppmärksamhet!

  ….och nu har Sofia ställt upp på en intervju! Jisses! Inget slut på eländet! vad har hon gjort mer än att hon är carl-Philips tjej?

 147. #162
  Du svarade;. “Tror du inte de flesta varit glada om kungahuset kunde sluppit att bli förknippade med sexism och en nedvärderande kvinnosyn?”

  Och vem står inte för den synen om inte kungen själv. Om allt som skrivits om honom vore lögn skulle kungahuset stämt författarna. Och det har dom inte gjort, eller hur.

  Ge Sofia samma chans som kungen och drottningen har gjort. Du kanske blir positivt förvånad.

 148. 91 mona

  Du hjälper inte Sofia genom att ständigt fara med samma osanningar! Citerar mig själv från tidigare kommentar. Läs även andras kommentarer och länkarna nedan så ska du få se att det är du som försöker skriva om historien! Varför duger inte sanningen?

  “53. ZZ, Mars 20, 2012 12:51
  Nej, varken bilderna på en omyndig Sofia vid 16 år eller bilderna på en ca 25-årig Sofia är fejk. De första tagna av en svensk flickfotograf, de andra n-nbilderna tagna av kändis- och glamourfotografen Antoine Verglas, vilket konfirmeras av stylisten som var med vid fotningen, svenska Angelina Jolin. Bilderna har varit till salu av fotografen, men drogs plötsligt tillbaka, och Hovet har försökt och ibland lyckats stoppa n-nbilderna på vissa men inte alla ställen på nätet. Att ständigt ljuga om detta kommer knappast att gynna Sofia! Bättre att stå för sina val, vara ärlig, och gå vidare!”

  https://www.svenskdam.se/2012/03/madeleine-at-lunch-med-carl-philip-och-sofia/comment-page-5/#comment-131156
  (se #164 och #175)
  http://www.angelinajolin.com/sofia-hellqvist-scoop-of-the-day/2113
  http://antoineverglas.com/
  http://www.google.se/search?q=antoine+verglas&hl=sv&rlz=1W1GGHP_svSE429&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Bo5UT6XcBOH24QSFnNStDQ&sqi=2&ved=0CDYQsAQ&biw=1366&bih=549
  http://danielnyhlenskungligablogg.svenskdam.se/hovets-mardrom-sofia-hellqvists-nakenbilder/#comments
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7519402.ab
  http://www.seher.no/879494/erotiske-bilder-av-carl-philips-kjaereste-ble-lagt-ut-for-salg
  http://www.zimbio.com/Prince+Carl+Philip/articles/iOaqHQfzdL0/Swedish+Court+Blocks+Nude+Photos+Prince+Carl
  https://www.flashback.org/t1208767p47

  PS. Har skrivit det ofta – personligen bryr jag mig inte om personer gör p-r så länge det verkligen är helt frivilligt, något det tyvärr ofta inte är. Vad jag har reagerat mycket starkt emot är att Sofia själv, hennes mentor BE, Hovet, Kungafamiljen samt du och vissa andra återkommande hävdar att allt är någon annans “fel” exv. journalisters, istället för att ta ansvar för gjorda handlingar och gå vidare i livet samt att låta bli att ljuga och anklaga andra – detta om något ger ett mycket dåligt, svagt och icke trovärdigt intryck av Sofia, Hovet, Kungafamiljen osv!

 149. Apropå Sofias ungdomssynder som hon- sägs det tagit avstånd från. Det är en ulv i fårakläder.

  Quidquid id est timeo danaos et dona ferentes.

 150. #181# Lisa Larsson,

  Vad är det som du insinuerar? Vet du på vilka grunder fam Magnusson känner den somaliske pojken? Jag blir verkligen illamående när någon gör något gott för en annan människa och du insinuerar något helt annat.

 151. 200,
  Det som verkligen borde uppröra en allmänhet
  är att hovet utövar censur.
  Det går inte att putsa upp fasaden när
  innanmätet sakta krackelerar.
  Jag refererar inte till Sofia H.

 152. 187 – snickar john

  Jag tycker nog allt att det är republikanerna som är få men skriker högst – både här och i övriga pressen. Och håller fullkomligt med Ansan i inlägg 187 – precis så är det – det är rent skrämmande vilka medel de är beredda att ta till. Smutsigt.Otäckt.

 153. 194# Tina
  Man kan inte jämföra Mette-Marit och Sofia.
  M-M har gjort en hel del för att förbättra sin image och fördjupa sej i olika områden.
  Hon har använt tiden till nåt vettigt och har något att bidra med till det norska kungahusets arbete och representation.

  http://www.kongehuset.no/c27350/artikkel/vis.html?tid=27663

  Vad har Sofia gjort de här åren för att bättra på sin image och förtjäna mer förtroende och respekt hos det svenska folket?
  Hennes projekt känns mer som tillfälliga kulisser man sätter upp inför en filminspelning som sen plockas ner när kameraljuset släcks.

  Hon verkar inte förstå allvaret och ansvaret det innebär att ev gifta in sej i kungafamiljen. Får intrycket av att hon är mer intresserad av vilken nytta hon kan dra av det för egen del.

 154. #194 Tina

  Mette-Marits far hade många problem bl a alkohol och dåligt omdöme men Sven O Høiby hade ingen kriminell tilknytning.

 155. 201
  Nej du har rätt. Bilderna som togs av Sofia när hon var 16 är inte fejk.
  Har själv blivit fotad av samma fotograf och kan tala om för er att han är en ren i-ot. Jag har sett många unga tjejer bli fotade av han som är alldeles för unga. Men samtidigt vet jag att han inte får fota unga tjejer utan föräldrarnas tillstånd. Så de korten som togs när hon var 16 måste hennes föräldrar ha godkänt. Jag vet också att Sofia ringde fotografen personligen och bad honom ta bort korten. Han bad om ursäkt och sa att givetvis. Men det har han inte gjort vilket jag tycker är mycket dåligt. Han hade bara positiva saker att säga om Sofia och ändå respekterade inte hennes önskan.

 156. #193 snickarjohn

  Du fick ett alldeles utmärkt svar på din fråga av Ansan och du fick veta det du inte visste, vilket väl var ditt mål.
  Jag skulle kunna tillägga att man använt sig av samma metoder när man “kartlagt” drottning Silvias far och försökt misstänkliggöra henne via guilt by association, ett billigt och oärligt knep som inte är hedrande för dem som använder sig av det. Den metoden säger mer om användaren än om den som utsätts och eftersträvade skandalen slår tillbaka mot den som inte har bättre omdöme.
  Särskilt när resultatet av “kartläggningen” blev en tolkningsfråga och inte en fråga om felaktig fakta. 😀

 157. #200 Pensionär
  “Och vem står inte för den synen om inte kungen själv.”

  Kungen har visat sig vara en i grunden vanlig man, varken mer eller mindre.

  Jag uppskattar inte sexism eller unken kvinnosyn men många tycker det är OK kan man se i kommentarsfältet här och på andra ställen.
  Många fördömer kungens ungdomliga oförstånd(!) men godkänner det hos sig själva och hos den övriga manliga populationen. I mina ögon är detta grovt hyckleri och en fullständigt sanslös och infantil projektion.

  Det spelar ingen större roll vilken man du sätter som statschef, det blir inte bättre för att han får ett annat namn eller titel. Så nu får vi se fram emot 2 generationer av drottningar i stället! De kommer garanterat inte att omge sig med kaffeflickor! 😀
  Ja förutom med den som kanske lyckas åla sig in i familjen förstås.

 158. Till bl.a. “162# och #200#:

  Vill bara förtydliga en sak, – ordet SEXISM betyder KÖNSDISKRIMINERING, inget annat!

 159. OK då att inte SH och prinsen flyttar till Ökenäs, men jag tror inte
  heller att hon vill bo på Stenhammar i Flen. DET är inget röjarställe kan jag tala om.

 160. # 60 Caroline:
  Kan du glenmme kong CG og kong Juan Carlos voksendumheter – det er utrohet og sexskandaler i tillegg til dårlig vurderingsevne på representasjonsreise for CG i et diktatur i Midtøsten – hvor han uttaler seg midt i mot Riksdagens vedtatte politikk for Sverige.
  Dette er voksne monarker som ikke blir angrepet og mobbet på samme måte som SH som har en mye mindre utskeielse i sin bagasje – hvorfor kan ikke hun også gifte seg med sin prins?
  Det er mest kvinner som fordømmer SH – tipper det er mest misunnelse, kvinne-er-kvinne-verst-syndromet, dobbeltmoral(fordømmer bare noen), klassejustis, kvinnediskriminering (menn tillates å synde, men kvinner bør være dydige-tankegangen).
  Hvilken moral er det som fordømmes når SH her trakasseres på verste vis!!! Og hvorfor har jeg ikke sett tilsvarende om kongene, som har gjort mye verre utskeielser og umoralske handlinger.
  Eller gjelder det en annen moralkodeks for menn i øverste samfunnslag enn unge kvinner lavt på rangstigen – hvorfor er det kvinnene som fordømmer kvinner verst – til og med små detaljer som at Sofia smiler når hun er i barnedåp????????????
  Tenk om norske kvinner skulle latterliggjøre MM for at hun smiler – noen ganger slik – andre ganger så…….!!!!!!
  Det er jo latterlig fra voksne kvinner – de burde spørre seg selv om de trenger psykologisk hjelp for sin mobbetrang!
  Sofias ungdomssynder er mye lettere å forlate/tilgi – og hun kommer jo i framtiden uansett ikke til å ha en sentral rolle i det svenske monarkiet, bortsett fra at CP er nr 2 av de voksne som tronarving, nr 3 når vi tar med Estelle!
  Jeg er nesten helt overbevist om at det ikke er annet CP ønsker enn å konsentrere seg om sine egne oppgaver – sin gård og design, som jo for de fleste av oss andre hver for seg ville vært en heldagsaktivitet! Men fordi han er nr 2 av de voksne som tronarving er det vanskelig å hengi seg kun til disse aktivitetene – han tar det ansvaret at han må være til hjelp for å avlaste Victoria.
  Hans bortskjemte lillesøster har jo dokumentert at hun ikke føler ansvar for at hun fremdeles er HKH. Nei, CP er bundet på hender og føtter inntil Estelle blir myndig – og kan ikke med lett hjerte frasi seg sin HKH-titel – om han aldri så mye ville, tror jeg. Det ville vært en lettelse for han å jobbe med å utvikle egne talenter og være bonde. Hans grand-onkel – den kjente og kreative formgiveren/disigneren klarte seg jo strålende og er vel mer kjent i verden enn svenskekongen – bortsett fra kungens kaffeflickor.
  Det ville ikke vært noe offer for han – tvert i mot!!!
  ellers ville jo også jeg anbefalt han å gi “blanke” i HKH-titelen, men han er nok mer ansvarlig enn som så!

 161. Jag ber att åter få nämna begreppet åsiktsfascist.
  Det stämmer fint på ett par skribenter.
  Det är de som ej tolererar andra åsikt erän de som delas
  av dem själva och som med långa litanior uppfostrar sin omvärld.
  Gör Ni så i Ert dagliga liv också?
  Eller är dessa sidor Ert dagliga liv?

 162. #220# snickarjohn,

  Vad är det för fel på uppfostran? Det verkar vara för lite av det i Muteborg dock en hel del åsiktsmarxism

 163. 221,
  Låt mig än en gång få påminna om att
  Du inte är moderator här.
  Sålunda släpper tidningen fram de inlägg som
  följer reglerna.
  Jag förstår att Du tycker det kan vara besvärligt att läsa
  sådant som går stick i stäv med den egna upfattningen.
  Nu är det dock så vår värld ser ut.
  Det kan varken Du eller jag ändra på.

 164. En sak till Ansan,
  Jag vet inte var Du är bosatt men Dina skämt, som Du
  för övrigt lånat från fru Torkelsson,
  om Muteborg är
  på mellanstadienivå.
  Tycker Du inte om Göteborg så kom inte hit.

 165. #226# snickarjohn,

  Skämt och skämt??… Inte vet jag men vad jag har förstått på dina inlägg så vill du kunna rösta på din Statschef/President. I Muteborg har ni väl fått vad ni har beställt när ni har valt era företrädare?

  Har riktigt goda vänner som bor i Göteborg. Dem gillar jag. Räcker inte det?

 166. # 150 Elise:
  Det er nok ikke økonomi som stopper CP fra å frasi seg sin HKH-tiltel:
  Han har
  ¤ formue og penger
  ¤ to høyst nyttige utdanninger og store inntektsmuligheter
  ¤ evne til å gjennomføre saker – han har tatt utdanning, pusset
  opp sin gård og av og til representert kongehuset, og har sagt
  at han etter at han var ferdig med utdanningen var i stand til å
  påta seg mere kongelige plikter. Da gjelder det for kongen og
  Ternert å gi han mulighetene! Skyld ikke på CP. Men jeg tror
  han ville følt det befriende å si fra seg sin HKH-titel for deretter
  leve godt med det – med Sofia,design og sin bondegård! Det er
  vel ingen som frivillig ønsker å leve i glasshus resten av sitt liv.

  Hvis damene her mener og tror CP og Sofia er så keen på å
  være offentlige , så strider der mot all logikk.
  Men jeg tror nok at at Sofia ønsker å vise seg fra beste side som
  prinsens partner – og det ville alle vi tantene her også gjort om vi
  var i hennes sted – fullt forståelig!!
  Derfor er det så uforståelig at en del av “mobbeklientellet” her på
  sidene helst vil at Sofia
  ¤ ikke skal smile
  ¤ skal usynligjøre sine bryster
  ¤ ved dåpen ikke burde kommet i rosa kjole, slik mange av de
  andre kongelige gjestene gjorde fordi det var en jentebaby som ble døpt. Hva var galt med at Sofia kom i pudderrrosa????

  Nei, dette er just ikke de saklige damenes forum, men moro med mangfoldet for leserne likevel – tenker nå jeg…….vi tantene stiller vår dumhet til allmenn beskuelse her…….vi skulle vært et forskningsprosjekt – den forskeren ville hatt mye moro – takket være kommentarer……

 167. 227,
  Vad jag beställt/röstat på hör inte hit.
  Jag har svårt att tro att Du är socialdemokrat men Du fick
  stå ut med Göran Persson som statsminister i alla fall.
  Det är så demokrati fungerar.

  Denna tramsiga diskussion är nu för min del avslutad.

 168. # 185 Eva:
  Hun behøver ikke si annet enn det CG sa etter mye værre dumheter enn Sofias; “vi vänder blad”. Det er jo mange år siden disse bildene ble tatt = ungdoms-“øvelse” blandt mange unge – les på nettet og norske kanaler har tatt ungdommers tendes til å la nakenfotogtrafier av seg selv ligge ute på nettet. Ganske vanlig dumhet!

 169. #221 snickarjohn

  Du är i din fulla rätt att ha den åsikten.
  Här finns också ett par stycken som är väldigt förtjusta i att använd sig av härskartekninker 😉

 170. Till “120.# Mia S.

  TACK FÖR DITT YPPERLIGA INLÄGG, – ANDRAS KOMMENTARER
  KÄNNS ÖVERFLÖDIGA!

  Önskar att även Kungahuset fick läsa det!!!

 171. MARY_K… Längesen?Ungdomssynder?
  MK förvränger fakta i bästa SH-stil: “…Det er jo mange år siden disse bildene ble tatt…”

  Dina inlägg visar m tydlighet att Dina Fakta-kunskaper om Carl P:s kärestas bakgrund (och prinsessrollen) är MKT begränsade…
  liksom
  Ditt sätt att bagatellisera SHs FRIVILLIGA karriär DE FACTO varandes 16 till 25 år med många herrmagasins-bilder NÄRAPÅ 10ÅR varav flera Som VUXEN (ngt Du är från 18års ålder)
  – något som givetvis rimmar illa m Prinsess-rollens faktiska o rikligt avlönade Yrkes-Uppdrag: utöver olika representativa plikter,
  med sin person & sitt faktiska Beteende agera Föredöme inför Sve folket & utlandet och därigenom Generera Positiv PR
  (samt ev.uppfostra nya små tronföljare)

  Som Kunglig Medarbetare krävs utöver gott_Omdöme också iJobbet intellekt o kunskaper som vanligtvis härrör från genomgången vidareutbildning – som alla kungabarnen …liksom jämnåriga INTERNATIONELLA KOLLEGOR (INGIFTA+INFÖDDA) genomgått – men inte Sofia

  apropå “Ungdomssynder”… bilderna på SH iklädd ett par högklackade skor o inget mer är tagna i NewYork ett drygt år iINNAN hon presenterades som prinsens nya tjej…Och sen dök Sofia upp inoljad PLUS ORM i Slitz Årsalmanacka2011

  entustiastiska_MaryK…Ge Oss istället konkreta övertygande Argument FÖR Sofia som framtida arbetande Prinsessa – omDuKan…
  … UTAN att tjata Norge, exemplifiera andras misstag/olycka ELLER Kränka andra Kungligheter(typ Madde, MM), som vanligt blanda ihop Privatliv/Yrkesliv i DinaJämförelser(äpplen/päron) – och inte blanda in Irrelevanta grejer som utseende och känslor

  till_sist:
  MKcitat “…Det er nok ikke økonomi som stopper CP fra å frasi seg sin HKH-tiltel…”
  nja,utöver alla HKH-förmåner…
  CPs framtida Stenhammar-arrende(&inkomst) erbjuds endast en Prins(HKH) enligt sagdaTestamente…

 172. Med min kommentar är vi redan uppe i 234 kommentarer.

  Sofia upphör aldrig att fascinera läsarna här. Oberoende av ev. äktenskap med CP eller titlar har hon det väl förspänt med tanke på framtiden.

  Hon kommer alltid att vara ett säkert foto- och intervjuobjekt. Nu vet hon många saker om kungafamiljen och dessutom känner hon sig själv. Något som ingen här vet men tror sig veta.

 173. 233#
  Jag tror inte en sekund på det där med Jenna Jameson och hånglingen. Och några bilder får vi aldrig se eftersom de inte existerar. Det är bara aftonblaskan som i vanlig ordning överdriver för att sälja lösnummer.

 174. Sol.
  Läs gärna Havard Melnaes: “Princess against all odds”..!
  Där får du sanningen om den ensamstående småbarnsmamman MM och hennes drogliv..!
  Sofia är som sagt en ren oskuld..jämfört med den knarkande MM och hennes kriminella män..!

 175. Sofia kanske gör nya barturneer som fru till Carl Philip, bevare mig väl vad den kvinnan kan tänkas hitta på.

  New Yorkbilderna som länkats till här ovan säger allt om denna kvinna som under större delen av sitt vuxna liv försörjt sig på att visa upp sin kropp (dock inte som respektable fotomodell).
  Bilderna där hon siter på en strand med bakbundna händer är väl knappast bilder som man kan tänka sig någon som ev kan komma tillhöra ett kungahus, men eftersom den bedagde hårdp-rrstjärnan Jill Bernadotte är en ofta sedd gäst i svenska kungliga sammanhang så passar nog denna snart 30 åriga skandalkvinna in som ev medlem i det som ska föreställa det svenska kungahuset modell 2012, “nya tider”!

 176. Att jämföra prinsessan Madeleine i baddräkt med Sofia utan baddräkt är väl ändå att ta i tycker jag. Rent av oförskämt av den som gjorde det.

  Märker att det fortfarande finns de som inte tror på nak-bilderna utan tror att vi menar bilden med ormen. När ska de vakna upp tro.

 177. Snickarjohan vem kan låta bli att älska Göteborg? Sveriges vackraste stad med trevliga människor.

  Själv född där men bor där inte nu tyvärr, men det är hemma för mig!

 178. #103 Eva M.Du vill inte förklara när du är utomlands,,,,,,,Vi ska snart åka till norge kan du tala om för mig hur jag ska förklara att svenska familjer och 16-åringar skriver brev till Breivik som har haft ihjäl 77 personer.Nej, du behöver nog inte svara för Sofia,
  #187 o 190 Jenny Det bästa jag läst på mycket länge.
  #200 Anna Jag har sett andra kort från dopet i andra tidningar.Hon var helt grav allvarlig.Man ska läsa och titta i många tidningar då fr man lite perspektiv och inte vinklat.Däremot fanna en annan lättklädd modell ,som ställde sig pose´.ingen nämd ingen glmd,men hon har sällskap med en inom fmiljen.
  #210 Katarina MM började efter deras förlovning med avbön och förkovring varför ska Sofia gör det innan förlovning och vi vet inte vad hon gör på dagarna,kanske förkovrar sig.Det kommer fram är de förlovar sig.
  #229 Mary K Både C-P och Madelein har gott om pengar.Kungen vill att han ska överta Stenhammar och då måste han vara prins.Han har gjort utbildning för det.

 179. Jag är övertygad om att Sofia är jättetrevlig mot alla och speciellt mot journalister. Det är inte för inte som hon har en mentor, som ska hjälpa till att sälja in henne i kungahuset.Hur ska man kunna ta en sådan människa på allvar, från utvikningsbranschen och festande på Stureplan, till att helt plötsligt, då hon börjar dejta C-P, starta upp med välgörenhet.

  Frågan är om det här Projekt Playground hade kommit till stånd, om det inte var för att Sofia såg sin chans att bli prinsessa, och därmed leva livets goda dagar på skattebetalarnas bekostnad. Hade hon varit seriös i sitt engagemang, så hade hon börjat med ”sin stora livsdröm”, att arbeta med välgörenhet, långt innan hon träffade C-P, då hade man kanske kunnat tro på att det kom ärligt från hjärtat
  .
  Nu syns varje drag från henne att vara PR, står hon längst fram, så förhäver hon sig, ställer hon sig längst bak, så gör hon det för att visa hur ödmjuk hon är. Hennes agerande hitintills har tagit all trovärdighet ifrån henne, tyvärr. Jag tycker absolut att man ska respektera människor som vill förändra sina liv till det bättre, men om det, som i det här fallet, sammanfaller med att Sofia träffar C-P, så känns det inte särskilt seriöst, utan snarare som ett utanpåverk för att verka vara något som man inte är.

 180. Angående fam. Magnussons förehavanden med somalisk flykting – som vissa kommenterat här – så är det givetvis en trevlig och medmänsklig gest att ställa upp som god man och/eller kontaktperson. MEN det finns ändå vissa gränser som bör upprätthållas, vilket inte verkar ha skett i det aktuella fallet. Det hela är synnerligen oprofessionellt skött, för att inte säga oansvarigt, naivt och DUMT!

 181. Ho ho ho ho, att ni orkar bry er! Kärleken övervinner ALLT oxå elaka kärringar! Vänta ska ni får se!

 182. #232 MaryK

  I min kommentar 202 (samt i andras kommentarer som exv. 114 och 50) hittar du länkar som visar att Sofias n-n/p-rkarriär – som pågick från omyndig 16 åring och cirka 10 framåt – inte visar som du skriver “ungdommers tendes til å la nakenfotogtrafier av seg selv ligge ute på nettet. Ganske vanlig dumhet!” Sofia är alltså ingen “ungdom” som valt att lägga ut n-nbilder på sig själv på nätet, utan Sofias handlingar och val speglar istället just en 10-årig karriär som påbörjades med föräldrarnas tillstånd när hon var omyndig, med bl.a. fotografering för kändis- och glamourfotografer som Lennart Sjöberg (16 år) och Antoine Verglas (ca 10 år senare) och publicerade n-n/p-r bilder i tidningar m.m., m.m.

  Varför du, mona med flera ständigt försöker skriva om historien kan jag inte förstå – tror ni verkligen att ni hjälper Sofia på det sättet – med osanningar? Jag tror faktiskt på precis raka motsatsen – att ni stjälper henne! Det verkar nämligen som det egentligen är ni som har problem med att hantera sanningen! Acceptera att Sofia har befunnit sig i s-xbranschen i cirka 10 år – detta faktum förändras inte av förnekelse och försök att hitta på en ny och “bättre” historia! Vem menar ni skulle vinna på lögner?

 183. Enligt initierade källor arbetade S som escort i New York. Om hon tog droger eller ej har jag ingen kunskap om.

 184. Emelie -248

  Och andra Sofia hatare. Nu räcker det med förtal och oförskämndheter.
  Vad har du för bevis för ditt påstående? Har du varit och jobbat i New York själv?
  Alla kan göra misstag i ungdomen.
  Sofia ska enligt uppgift varit 16 år då nakenbilderna på henne togs. Ska hon få äta upp det hela livet? Tycker faktiskt att det är värre att syssla med droger – som dessutom är olagligt – än visa bilder på en naken kropp. Hon har väl inte dödat eller skadat någon? Någon rim och reson får det ändå vara på galenskaperna i detta kommentarsfält.
  Om hon vid en eventuell förlovning tar upp ämnet och talar om att hon ångrat att hon ställde upp på detta många gånger om – gör avbön helt enkelt, och att hon inte rekommenderar andra unga flickor att göra samma sak borde detta vara ur världen.
  Om någon tidning ändå publicerar bilderna borde en stämning vara på sin plats. Hon var inte myndig då bilderna togs – kan inte tro att det är lagligt att publicera dem då.
  Och moraltanter – har ni aldrig gjort något misstag i ungdomen?… eller satt ni och knypplade hemma med mamma…? Skulle inte tro det.
  Kungligheter är människor av kött och blod precis som vi andra och så länge de sköter sitt jobb – och det gör de – ska vi inte grotta i gamla skandaler som dessutom i mångt och mycket är kraftigt överdrivna av både press och skvallertanter.
  Sedan bör pressen ta ett större ansvar för vad de sprider för Sverigebild utomlands – förtalskampanjen mot kungen saknar ju alla proportioner – och byggde dessutom på en bild som senare visade sig vara förfalskad (när man väl fick se den kunde man ju avgöra detta med blotta ögat). Helt ofattbart hur detta kunde få ske.
  Det – mina damer och herrar – är omoraliskt på riktigt.

 185. Till_M_252…
  Åsikter&Förväntningar om Sofia handlar inte om krav på ”Felfrihet” alls _vaddå ”MISSTAG”??? kalla det för dess rätta namn istället: en närapå 10årig YrkesKarriär – baserat på frivilliga Val – m i s s t a g gör man EN gång och sen då man fått insikt ändrar sitt beteende, oavsett om man stöter på en prins eller ej…

  Kungahus lever i symbios med media idag och det är enbart d o m liksom bildernas ägare som kommer avgöra hurpass mkt/litet blivande HKH prinsessan Sofia kommer få eller icke får lägga delar av sin bakgrund i glömska – då S ANTINGEN snart inträder i sin nya yrkesroll kombinerad med hustrurollen

  Som Enbart Fru Bernadotte (därmed privatperson) riskerar SH ingen åter-publicering av bilder eftersom media då tappar både lust & intresse att skriva om tidigare karriär & bakgrund liksom motivationen att betala $ för bildpublicering iom SHs dåvarande okungliga status

  M-citat:
  “…Om någon tidning ändå publicerar bilderna borde en stämning vara på sin plats. Hon var inte myndig då bilderna togs – kan inte tro att det är lagligt att publicera dem då…”

  vaddå Stämning?? Sofia vid16(myndig)& Fotografen måste föräldrarnas tillåtelse-påförhand… barn under 18 kan ej själv ingå kontrakt

  Som arvoderad modell har Sofia H f r i v i l l i g t skrivit på flera kontrakt där det framgår att bildens/bildernas f r a m t i d a publiceringsrätt – När Var Hur – åligger dessas ägare och/eller uppdragsgivare dvs Fotograf, TV & Tidningar, Bildbyråer & andra aktörer – vars ENDA intresse ju är att tjäna pengar på att låna ut bilderna till media.
  .
  Det drabbar inte Sofia i 1:a hand utan vårt kungahus och vårt lands renommé
  Sofias liv är följden av en massa beslut hon själv tagit så synd om henne är det knappast

 186. # 224 Amen, skulle jag säga till Snickers litania, för att jag håller med i sak.
  Kommentar 223 har inget med den diskussionen att göra!

 187. 252 M. Hon har poserat ända till 2011, då hade hon träffat prinsen Slitz gavs ut då. Hon har dessutom billiga heln-na bilder som vem som helst kan titta på. “10”års “arbete”. Dom kan gärna gifta sig men då förlorar vi en prins i kungahuset. Titeln kan inte tas ifrån honom däremot arvsföljden. Hon kan aldrig bli prinsessa kanske hertiginna av Värmland om hon nu ska få en titel. Vårat kungahus är inte så stort kungaparet inga ungdomar, så jag hoppas prinsen tänker sig för.

 188. # 247. Sylvia.

  “Ho ho ho ho, att ni orkar bry er! Kärleken övervinner ALLT oxå elaka kärringar! Vänta ska ni får se!”

  Det här citatet/inlägget visar så Tydligt på att det finns Två Lag.
  Båda lagen -hyllar kärleken- men bryr sig olika mycket om både kungahusets framtid eller vad olika slags representation kan få för effekter, både inom landet och i utlandet.

  Lag 1- älskar Sofia Hellqvist, försöker ignorera hennes decenniumlånga karriär inom nakenbranschen och understryker hela tiden att det endast handlar om kärlek. Och den som inte smörar för prinsens flickvän är en .. j(a fula namn har vi ju läst tillräckligt i dessa spalter, så ja behöver nog inte skriva det igen.) Så lågt tänker jag inte sjunka.

  Lag 2- tycker att prinsen får välja vem han vill, men likt alla andra prinsar i Europas kungahus kan man inte både ha kakan och äta den. Prinsens flickvän kan en dag bli drottning, om det vill säg illa dvs, att något skulle hända med prinsessparet och deras lillprinsessa. Då blir det således Sofia Hellqvist som går och blir drottning.

  Så diskussionen är, som jag tidigare nämnt om päron och äpplen. Både vad som får diskuteras och inte diskuteras i dessa spalter, och att det endast är svart eller vitt gällande prinsens flickvän.

  Själv tycker jag att det har blivit så tjatigt så jag undviker oftast numera att kommentera.

  Mvh,
  Moder Svea

 189. #245

  Sofias arbete med välgörenhet kan väl jämföras med Madeleines som inte gjorde mycket för välgörenhet förrän förlovningen bröts. Om hon arbetat för organisationen tidigare hade hon tagits mer på allvar. Hon har alltså samma bakgrund som Sofianär det gäller detta.

  Det är väl ingen som tror att det är Sofia själv som lägger ut bilder på internet. Det kan nog komma en dag så ni ser bilder på era barn som inte är alltför smickrande. Det går ju inte att ta bort dom när de väl har hamnat där. Kommer ni att vara lika fördömmande då.

 190. Någon borde starta en namninsamling och skicka till regering och kung ( med kopoir till daniel oxå för han verkar heller inte ha fattat!! och inte komemr han att bli populärare om han håller på såhär)
  Ingen SH i vårt kungahus.
  Avsäg CP sin titel och apanage.
  NU!!!

 191. #259# Pensionär,

  Madeleine började arbeta för Childhood när hon avslutat sina universitetsstudier.Hon har representerat ända sen barnsben. Hon har ingen dubbel agenda och tas därför på allvar. Det finns inga likheter mellan dem av dig jämförda damer.
  Att fela är mänskligt , och det gör vi alla. Men att sudda bort i stort sett hela sin bakgrund låter sig inte göras för någon. Tror att SH kan stå för sin bakgrund i andra sammanhang men att bli kunglig på duger den inte.

 192. #259 Pensionär

  Du har fel. Prinsessan Madeleine var involverad i Childhood flera år före förlovningen bröts!

  Det finns intervjuer med Drottningen och Prinsessan Madeleine från när hon blev aktiv inom Childhood, och hur glad Drottningen var att Prinsessan Madeleine var intresserad och det finns intervjuer med Prinsessan Madeleine där hon berättar att hon alltid var intresserad redan som barn när Drottningen berättade om Childhood och sina besök därinom. Däremot är det efter förlovningen och flytten till NY som Prinsessan Madeleine har varit involverad i det dagliga arbetet och ansvarig för olika projekt som Childhood är involverade i – även detta har Prinsessan Madeleine berättat i intervjuer och också framhållit och glad och tillfredsställd hon är med att arbeta på daglig basis med Childhood, och hon har också i intervuer berättat att hon tror att allt i livet har en mening.

 193. #252 M

  Läs tidigare kommentarer från mig och andra. Sofia lät sig fotas vid 16 års ålder med sina föräldrars tillstånd av flickfotografen Lennart Sjöberg (bl.a. bilder där hon sitter n-en, med ryggen mot kameran, och med bakbundna händer). Cirka 10 år senare lät hon sig fotas av kändis- och glamourfotografen Antoine Verglas – n-n/p-rfoton (hade 1 par högklackade skor på sig). Tillåtelse av föräldrar och myndig vid dessa tillfällen alltså!

 194. #259 Pensionär
  “Det kan nog komma en dag så ni ser bilder på era barn som inte är alltför smickrande.”
  Jag kan bara svara för mig själv när jag säger att dagen då det publiceras avklädda bilder på mina barn vid 16 års ålder som är tagna av proffsfotograf kommer aldrig att komma. Jag skulle givetvis aldrig godkänna den typen av avtal!
  Skulle du?

  “Det går ju inte att ta bort dom när de väl har hamnat där.”
  Just precis! Det är EN av anledningarna till att man inte godkänner att barnen klär av sig framför kameran så länge man har möjlighet att hindra dem.

 195. Tur då att Daniel är intelligent..ja du med öronsus..!
  Ha VET att Sofia redan är medlem av kungahuset..suck on that..!

 196. Ja, tänk er scenariot – Victoria avsäger sig kronan för att bli hemmafru Westling, Estelle gifter sig med korvkioskbiträdet Bengt-Jimmy och faller också hon ifrån (härmed inget ont menat om korvkioskbiträden). Upp på tronen stiger drottning SOFIA!! Ursäkta den tramsiga tonen, men hela situationen blir så absurd så den bara inbjuder till sådant här!

 197. Grötchen;

  Nu är du naiv. De flesta har facebook idag och behöver ingen fotograf eller godkännande av föräldrar. Man kan inte ha koll på sina barn 24 tim om dygnet eller på vad de gör hos kompisar – och det gäller alla föräldrar – även de naiva…

 198. #268# M,

  Det du talar om är en helt annan sak, dvs ungdomligt oförstånd. Det är en helt annat än att som förälder godkänna denna typ av komersiella bilder. De personer som jag känner talar mycket med sina barn om värderingar o dyl innan de blir tonåringar, man vill ge dem en ryggrad. Har man inte gjort det innan tonåren så är det inte lätt att få deras öra när man är där. Om de får självkänsla redan som små så har det inget behov av att vika ut sig. De vet redan sitt värde.

 199. ZZ
  Problemet med de links DU og andre lægger ud ER, at ALLE billederne er flere år gamle – måske både 8-10 år og i svælger jer i fortidens og ungdommens synder. Hvor må jeres egen ungdom langt ude på landet et eller andet sted i Sverige havde været dødtrist. Lidt dans til “Vikingarna” kanske .?
  Ingen af jer kan være nogle af dem, der var unge i 1970-80erne og givet Sverige det ry, som blonde piger har sydpå stadigvæk …
  Eller var I ….for når fanden bliver gammel går han i kloster! 🙁
  Erfaringen fra politik viser, at det oftest er dem, der har lig i skabet, der dømmer andre, det samme kan være tilfældet her på bloggen.

  Tinnituss (lissim) + Emma_h med fl.
  Jeg ved, at du ikke forstår dansk og heller ikke ønsker at gøre det, MEN jeg synes, det var en GOD IDE, hvis DU/ni sendte jeres kommentarer til regeringen, men HUSK navn og adresse, hvis de ikke bare skal arkiveres lodret i en skraldespand.
  Så tror jeg ikke, det bliver ret mange, for der er mange gengangere (akaer) her! 😀
  Jeg tror I er en lille højtskrigende gruppe — no more no less. 😉

 200. #268M

  Jag skrev som sagt att jag talar bara för mig själv men du kanske missade det?
  Vem talar du för?

 201. #268 M

  Du tycks fortfarande inte förstå att Sofia lät sig fotas vid 16 års ålder med sina föräldrars tillstånd, så det handlar inte om något “Alla kan göra misstag i ungdomen.” , som exv. att lägga ut bilder på nätet som de senare ångrar, utan i det här fallet handlar det om att Sofias föräldrar tog beslutet att hon skulle p-rfotas!

  Enligt intervju med Sofia var det också hennes mamma som tyckte hon skulle vara med i Paradise Hotel. Sofia var förvisso myndig då hon gjorde detta val, men igen med föräldrarnas stöd, pushande.

  Cirka 10 år senare tog Sofia beslutet att låta sig p-rfotas igen (och kanske även däremellan – who knows), då var hon alltså myndig och tog egna beslut. Men kanske baserades dessa beslut på att hon redan vid 16 års ålder fick stöd, pushande av sina föräldrar att låta sig p-rfotas? Föräldrar har betydelse för barn/ungdomars val som omyndig, men också i de val de gör i framtiden som myndiga.

  Personligen tycker jag det är skrämmande att ha inställningen att bara för att det är svårt att som förälder/vuxen ha koll på allt som barn/ungdomar gör så ska vi – som jag i princip tolkar dig – tillåta grooming med mera – tja, då kan polisen sluta sitt arbete inom detta i mina ögon mycket viktiga område! Personligen tycker jag inte barn/ungdomar ska utnyttjas av vuxna – och det gäller samtliga vuxna även föräldrar och då givetvis framförallt föräldrar!

  Fråga du Drottningen och Prinsessan Madeleine om vad de anser om s-xuellt utnyttjande av barn- och ungdomar – det är nämligen detta som de arbetar med/emot inom World Childhood Foundation!

  PS. Personligen tror jag – som jag skrivit tidigare – att du och flera med dig på dessa sidor skulle hjälpa Sofia mer genom att inte hitta på historier, försöka göra om sanningen – utan ni, Sofia, hennes mentor, hennes sambo, Hovet, Kungafamiljen osv. skulle göra bättre val om ni/de stod för de frivilliga och kanske även ofrivilliga val som Sofia gjort under cirka 10 års tid och inte skylla på journalister som bl.a. mentorn och Hovet har gjort utan stå för valen, sanningen och gå vidare. Lögner brukar nämligen i längden inte vara så smarta och värdefulla!

 202. #240 Tina,
  MM sitt ungdomsopprør gjør ikke yrkesvalget til SH hverken bedre eller værre…..

  Når du blir tilstrekkelig frustrert og desperat over all kritikken mot å få SH som svensk prinsesse,- ja da må du plutselig hente frem en “ytre fiende” (MM) i håpet om å forbedre situasjonen ?

  Nå er det ikke MM som skal gifte seg med CP. Hun er allerede godt gift. Dermed skulle sammenligningen falle på stengrunn.

  Det er nå ca 16 år siden MM forlot det destruktive miljøet hun i et par års tid vanket i. Og siden den gang har hun arbeidet hardt for å vise både seg selv og andre at hun ikke er den personen som en tid testet narkotiske stoffer.

  MM har vist at hun er en fantastisk mor til 3 barn. Den eldste, Marius er en flott gutt og det beste beviset på at MM tok ansvar da hun ble gravid med han.
  MM har gjort en utmerket jobb som norsk kronprinsesse, og har denne vår fullført sin mastergrad i ledelse og organisasjon.
  MM er også både kjent og respektert internasjonalt for sitt sterke og brede engasjement for verdens lidende mennesker. Hun er også med å bygge opp organisasjonen “Young global leaders”, i tillit og tro på dagens ungdom som morgendagens ledere.

  Så til sammenligningen med SH. Så vidt jeg vet er hun ennå mest kjent både nasjonalt og internasjonalt for å eksponere seg helt naken, og i kommersiell sammenheng? Hun har ingen utdanning utover videregående skole, og har så langt ikke annonsert at hun har intensjoner om dette? Jeg sier ikke at hun ikke kommer til å ta utdanning for å perfeksjonere seg som svensk prinsesse, men jeg sier at hun hadde vært klok dersom hun gjorde det.
  For det vil ikke være så lett for SH å be om unnskyldning for sine 10 årige ungdomsdumhete? Hun har jo valgt å være nakenmodell, og å leve av det.
  Det du Tina ynder å kalle filantropiske evner, nemlig hennes engasjement for barn i Sør Afrika, er prisverdig. Men når er hun der nede ? Å sitte på et kontor i Stockholm og samle inn penger, er ikke for meg det mest humanitære du kan gjøre. Hvorfor ikke skaffe seg troverdighet gjennom arbeid for veletablerte organisasjoner som Røde Kors eller FN relaterte NGO`s ?

  SH vinner neppe det svenske folkets tillit kun ved å være søt og kle seg pent. Det er det bare du Tina som er fornøyd med………..

 203. #268 M

  Många bilder togs långt före facebooks tid. Långt före mobilkamerans tid. Du var nog inte med då.

  Har man inte koll på vad ens barn gör 24 timmar om dygnet är man en dålig och ansvarslös förälder. Självklart man är ansvarig! Känner man sina barn så vet man vad de gör, var de är och med vem de är hela tiden. Utan undantag!

  Barnen är ju omyndiga av en viss anledning. Barn är barnsliga dvs naiva.

 204. Svensk Damtidning. Låt för guds skull Svenska Damtidning bli en seriös veckotidning igen. Tidningen blir mer och mer lik senstionstidningarna.
  Sofia H väcker starka starka negativa känslor. Kungen och Silvia har det svårt som de har det. Låt Carl Philip reda ut det här i lugn och ro. Så han kan komma till insikt. Han verkar ju nu inte lyssna på sin gamla omgivning. Han har hamnat i fel miljö helt enkelt.

 205. Det er tankevekkende at Sofias foreldre godkjente hennes inntreden i “glamour”bransjen.

  Jeg har tidligere nevnt en “glamourmodell” som kom til Norge som flyktning fra Iran som barn. Hennes mor var ute av stand til å ta vare på henne, og til slutt fikk barnevernet henne over i en fosterfamilie. Fosterfamilien klarte med tiden å få henne ut av den lumre bransjen hun var i. Hun har tatt stor skade på sin sjel av denne bransjen. Men hun har tatt et oppgjør med seg selv, og er på rett veg nå.

  Vi må huske på at denne bransjen ligger i naboskapet til den bransjen som dronning Silvia har viet store deler av sin gjerning til å motarbeide. “Glamourbransjen” er ofte inngangsporten for den bransjen hvor man synker enda dypere ned. It’s been the ruin of many a good girl. Det er ikke alle som er like hardhudete som visse andre, mange går seg ned i träsket og ender opp som menneskevrak.

 206. Vill bara säga till er på tidningen att nr 275 Titti inte är jag. Knepigt när det är fler med samma namn so.m kommenterar.
  Jag får väl använda ett annat namn i fortsättningen.
  Hälsningar Titti – titikaka

 207. #44, Nordlys:

  Brilliant comment!

  Sofia her charity only was started up after she had met prince Carl Philip. It wasn’t her own motivation, that’s why we hardly hear from Project Playground anymore.

  Unfortunately, I think Sofia sees her life as her biggest playground….

 208. #54, Tinnituss:
  Sofia is most likely financially supported by prince Carl Philip. And therefore Sofia already lives of tax money for over 2 years now.

 209. It is patently obvious that Sofia S is like “the thief who is not the least bit sorry he stole, but very , very sorry he got caught” !

 210. 271- Grötchen och övriga “Sofia-hatare”;

  Jag tycker inte att du endast talar för dig själv, du drar in barn och barnbarn…och du kan bara svara för dig själv.
  Vad jag menar är att alla kan göra misstag även de som har höga tankar om sig själv…
  Det är också det hårda dömandet av andra människor jag reagerar på – jag vill inte ha ett samhälle där man inte kan ge människor en andra chans – och jag gillar inte att man att man sågar folk vid fotknölarna och försöker förstöra deras liv – vilket kan bli konsekvensen av era hård ord.
  Sen kan jag hålla med att det är mycket märkligt att hennes föräldrar gav tillstånd till att bilderna togs – det kan man ifråga sätta. Även fotograferna ifråga – varför vill man fotografera en mindreårig naken med händerna bundna (om så var fallet)…?

 211. 274- Eva

  Jag har varit med mycket längre än så…
  Och hur ansvarsfull man än är som förälder kan man inte med all välvilja i världen ha koll på sina barn 24 timmar om dygnet. Så är det bara ( om man inte har dem inlåsta i en bur förstås..)

 212. Sofia lika söt nu som då, för flera år sen.Livet ska levas framåt & uppåt, inte bakåt & neråt.Precis så som Sofia gör.

 213. Kollade på angivna länken ovan, och läser man den engelska texten
  framgår det att det är i THAILAND bilderna tagits, dit hon som 16-åring åkt med fotografen.
  Har svårt att förstå att Sofias mamma som samtidigt är betrodd att
  vara ett ansikte utåt för ett politiskt parti har gått med på detta.
  HON om någon borde ha varit den som skulle ha hindrat det hela,
  – man kan ju undra vilka värderingar den familjen har!

 214. #270 Trine L

  Jag har inte länkat till bilderna – andra har gjort det – däremot har jag bl.a. länkat till den svenska stylist som var med vid n-n/p-rfotandet av kändis- och glamourfotografen Antoine Verglas och detta var INTE 8-10 år sen, utan bara några få år sen, men däremot pågick det under cirka 10 år och kan knappast gå under epitet “ungdomssynder”, utan är istället ett karriärval. Du kan verkligen sälla dig till skaran på den här sidan som försöker skriva om historien – pinsamt okunnigt och inskränkt!

  Personligen – något jag har skrivit flera gånger – bryr jag mig inte om människor gör p-rbilder/filmer – så länge det verkligen till 100% är frivilligt, något det tyvärr ofta inte är. Däremot har jag svårt för Sofia, hennes mentor, sambo, Hovet, Kungafamiljen som skyller på bl.a. journalister och att dessa, som även flera av er på dessa sidor, försöker skriva om historien, istället för att stå för den, ta ansvar och gå vidare. Att skylla ifrån sig, hitta på historier och ljuga inger inte något förtroende – utan precis tvärtemot!

  Resten du skriver är så låg och fördomsfull nivå gentemot svenskar generellt och svenska kvinnor specifikt, så det tänker jag inte kommentera! Städa upp framför egen dörr först!

 215. 281# M,

  “271- Grötchen och övriga ”Sofia-hatare”;…

  Det blir en väldigt onyanserad diskussion om man kallar de som är kritiska till att SH skall ha en officiell roll i kungahuset för Sofiahatare.

  För att hata någon så bör man väl på något sätt känna personen? Vi skall inte känna kunghusets personer personligen , de skall kunna uppbära ett ämbete.

  Vilka krav som ställs beror ju på uppgiften. SH bakgrund skulle fungerar utmärkt om hon tex skulle vilja bli sjuksköterska (förutsätter dock att hon har empati) men saknas empatin hjälper inte ett fläckfritt förflutet.

  För att vara en officiell representant i ett kungahus krävs en viss nobless. SH har haft på tok fel bakgrund under för lång tid. Efter det att hon har träffat prinsen så har hon inte heller fötstått / saknar känsla för vad för egenskaper som krävs. För henne att närma sig en plats i familjen kan inte ske med en ny tatuering eller en snygg pose framför kameran. SH kan bli mycket framgångsrik som kändis men det är inte de egenskaperna som är lämpade för ett kungahus. Man bygger inga egna varumärken och man ska hålla en låg profil med ett fläckfritt förflutet(så gott det nu bara går).

  Många här skriver om en andra chans. Jag tycker att människor ska få en andra chans, en tredje också. Men det resonemanget är inte relevant om frågan är om lämplighet och att den inte har förändrats. OM SH hade haft insikt så hade hon lagt sin energi på en helt annan nivå under de senaste åren, när hon väl träffat prinsen.

  Man måste inte tycka att SH är lämplig för att slippa bli kallad Sofia mobbare. Jag önskar denna flickan allt gott och tror att hon kommer att få det bra. Tror också att hon kan få sin prins, men då privat. Hade hon haft insikt så hade hon förstått vilken last hon pga sina beslut har lagt på andra att bära/läs kungahusets medlemmar.

 216. Godt der er et logo ved hver kommentar, så man kan genkende personerne bag – og springe dem over…..
  For jeg ved ikke, hvis der efterhånden er mest ensformidige at læse: dem om Sofia eller om MM.
  MM er i dag 38 år og Sofia vist 28 ….. så hvis det svenske kongehus arbejder ligeså hårdt som det norske hovet har gjort , for at få folk til at glemme MMs narkotid, som vel også varede til hun var 24-24 år….så kan jeg ikke se, at Sofias skal belaste hende for evigt.
  MM var servetrice i Oslo, da hun begyndte at date Haakon og havde ingen uddannelse, det har kongehuset så hjulpet hende med at få….
  Der gik en 4-5 år så interesserede ingen sig rigtig mere for MMs fortid….. og modsat Sofia, så er det hende, der skal føre det norske familiestamtræ videre….. en langt vigtiger rolle at spille. I Sveige er det Daniel, der har den.
  Jeg har mindst ligeså stor tiltro til at Sofia klarer sin rolle, som MM har gjort sin.
  Hjernen tager mere skade af narko end at et par nøgenfotos.

 217. Har läst reportaget i veckans tidning och är inte imponerad av vad reportern kokat ihop. Det som redovisas är några alldagliga svar och vanlig vett och etikett . Här upphöjs svaren till oanade höjder och får reportern att brista ut i hon förstår att prinsen fallit för denna hjärtliga tjej.

  Men en poäng till SH. Det måste stärka självförtroendet att finnas i gruppen “framstående kvinnliga studenter vid Handelshögskolan”
  så något betydelsefullt måste det ju finnas på meritlistan.

 218. Du stannar inte jävlas med denna tjej som tonåring och ungdom gjorde dessa saker, men de vet att Chris? Hur är det med sin far? Om din far.
  Är det inte det för konstigt beteende och hur de behärskar sitt modersmål? Du inte missa showen, så skamligt, som är både gör Madeleine?
  Och den kungliga familjen har forskat den här killen?
  Sluta få både Sofia och undersöka detta playboy och hans mor.

 219. #281 M

  Du har missuppfatta väldigt mycket här ser jag och nivån är inte särskilt hög på dina argument.
  Läs igenom vad du själv har skrivit en gång till så kanske du förstår svaren u får.
  Och var vänlig tillskriv inte mig känslor jag inte har.

 220. Det spelar ingen roll för Sofia vad hon har gjort i sitt förflutna. För nu har hon gjort ett kap och tänker inte släppa taget. Nakenbilderna kommer att snurra runt i all framtid. Då och då kommer vi att bli påminda om Sofias rumpa och bröst. Hon kommer nog inte att be om ursäkt för bilderna, därför att hon t o m är stolt över dom. Silvia kanske suckar, men skulle aldrig medge detta. Kungen är väl bara glad över prinsens lilla fikakicka.

 221. # 190 og 191 Jenny:
  Jeg kan ikke få fullrost disse 2 kommentarene dine.
  Dette var en opplæring i vett og etikett!
  Slik burde vi alle tenke!!!!!!!!!!!!
  Det er stor forskjell på det hatet som vi ser retter seg mot Sofia og det som er kritisk journalistikk. Det er jo ikke saklig å kritisere
  ¤ hennes brystkasse
  ¤ hennes rosa kjole ved en jentebarnedåp
  ¤ at hun av og til smiler smiler (på de fleste bilder jeg har sett av
  henne, smiler hun ikke)
  Å angripe utseende og framtoning for å begrunne lemplighet er hinsides all logikk!! Det er ikke annet enn mobbing! Det finnes ingen annen forklaring på dette – og det er så vanskelig å forstå at
  voksne kvinner her er i stand til å være så onskapsfulle
  som det av og til kommer til uttrykk her på sidene!
  Og du har helt rett!! DET HAR INGENTING MED Å KOMME MED SIN “ÅSIKT”!! Takk, nok en gang – for en sjelden god veiledning til oss alle, som vi absolutt bør følge!!! Og det er sjelden her at det forekommer en så omsorgsfull kommentar!

 222. # 68 Maria:
  Takk for at du skjønner at det er helsefarlig å utsette et menneske for slik hets som Sofia er utsatt for fra hyenene her på på siden! Noen skjuler seg bak påstanden om at de bare framfører sin “åsikt”!. Det er mange måter å skjule at man trakasserer og mobber et offer! Jeg kjenner ikke Sofia, men etter all den psykiske mishandling og stress hun har vært utsatt for her på sidene håper jeg at hun ikke har lest Sv Dams “debattsider”. Du er en av lyspunktene……..
  Nå må kongen sørge for at disse voksne kongebarna nå får formalisere sine forhold. De kan jo like godt gifte seg – de er jo allerede samboere! Det ville stoppe “kjeften” på mange her!!

 223. # 154
  Du har ikke mange saklige argumenter å anføre mot Sofia – det er du selv som har problem når du IKKE TÅLER
  ¤ sofias “flinande” – hva det nu enn er – er du sjalu på henne
  hun har jo ikke gjort noe kriminelt – det er jo verre med kongen,
  som har flere ting å svare for – men monarkiet har jo bestått.
  Det avhenger jo ikke av en enkeltperson! Men Riksdagen tar seg av dette – ikke hyenene på SvDams sider!

 224. # 154 Eva og # 155 Anitha:
  Kongen kommer til å godkjenne et ekteskap mellom SH og CP -hvis de selv vil gifte seg.han måtte jo vente i 10 år på Emma. Kongen vil nok at hans sønn skal bli lykkelig. Regjeringen stopper ikke et ekteskap for noen lovlige nakenbilder. Nei, det må nok svært alvorlige og kriminelle handlinger til for å stoppe deres ekteskap.
  Jeg tror nok CP hadde vært lykkelig for å avsi seg sin HKH-titel – han er født prins så det kan han vel ikke frasi seg????????
  CP har en stor formue og kan leve lenge på den også før han arvet em gammel lærer. I tillegg har han en gårdsbruk og 2 gode utdanninger – design og landmester – så han har mange inntekter og inntekstsmuligheter, men det er vel ikke enkelt av han å forlate kongefamilien – han er en lojal mann – og har nå åpnet for mer representasjon etter at han tok sin lantmestereksamen!
  Han svikter ikke Victoria……

 225. Hur kommer det sig att SvD lobbar så för Sofia? Har kungahuset bett om att framställa Sofia som en fin flicka, bara för att sonen är kär i henne?

  Har Svd sålt sin journalistiska integritet för att framtiden få exklusiva intervjuer med kungahuset medlemmar eller vad sjutton är det frågan om?

 226. # 156 Sofia:
  Det er mange samboere som forsørger hverandre!
  Både i Hollywood og på bondelandet!
  Tenk alt Sofia har forlatt for å bli trakassert av SvenskDams tanter:
  ¤ anonymitet
  ¤ sjanse til å ting uten å bli kritisert igjen. Dette vet CP og konge-
  familien, og gir derved beskyttelse til Sofia.
  MM startet i sommerjobb i sin venninnes moteforretning i Kristiansand, den første sommeren da det nettopp var blitt kjent
  at hun var Haakons kjæreste. Det ble helt umulig for eieren – folk beleiret butikken- kundene komm seg ikke inn i butikken og eieren måtte be MM slutte i jobben.
  Tilsvarende kunne Sofia komme til å oppleve, men slike ting kan og forstår kongefamilien bedre enn de fleste.

 227. #44
  Med hänvisning till din sammanfattande historik över marknadsföringen av Sofia till att bli kändis kan man reflektera över konsekvenserna för henne om det inte skulle bli som planerat att hon gifter sig med C-P.
  Jag anknyter också till #283 om bilden på bakbundna händer som verkligen illustrerar den situation som nu är.

  Det är inte bara Sofia som är bakbunden utan också C-P. Han måste löpa hela linan ut annars sätter han Sofia i en ohållbar situation. Om det skulle vara så att det inte blir någon fortsättning med deras relation åker Sofia ut i kylan och vem vill ge henne ett jobb som hon kan försörja sig på mer än modellfotografer.

  Hon kan naturligtvis göra sig en förmögenhet på det genom sitt kändisskap och läcka lite information om C-P i skvallerpressen om hon inte blir mutad att hålla tyst. Sofia har inte så många egna val utan valen har bl a målsman till henne gjort genom att godkänna att hon deltog i dokusåpan.

  Vilken skuld och skam upplever en tonårstjej att blotta sin kropp i avancerade fotografier och detta följer med henne även nu som 26 åring. Är hennes försvar att dölja sina plågsamma känslor genom att spela ut hela registret i t.ex samband med dopet.

  Sofias utväg ur denna prekära situation är att jobba för att anammas av kungen att bli godkänd som gemål till C-P, vilket hon tydligen är, för då har hon ett helt annat skydd runt omkring sig, både vad gäller pressen, närgångna fotografer och rent ekonomiskt.

  C-P har bränt sitt ljus i båda ändar och har inte mycket val än att knyta Sofia till sig. Den dagen som en förlovning eklateras har Sverige också förlorat sin mest representativa kunglighet nämligen Madeleine.

  Allt fokus på Sofia och hon stjäl hela föreställningen och Silvia och kronprinsessparet hamnar i skymundan. Sofia får sin utbildning via kungahuset precis som Daniel får och hon får möjlighet att förkovra sig inom ett område som hon kan skickas ut att representera i liksom Daniels område om hälsa och entreprenörskap som inte kräver något resultat, mer än att ha käften med sig.

  Kungen uppdrag är tydligt och Silvia skall bistå honom i dessa, men vad går det hela ut på när det gäller resten av kungafamiljen.

  Historian har inte förändrats nämnvärt sedan Erik XIV tid, visserligen ingen Bernadotte. Det är väl så som med allt annat, berg och djupa dalar och nu befinner vi oss i en synnerligen djup dal vad gäller Kungahuset. Det kan inte bli mycket värre.

 228. Skrämmande att Sofia som 16-åring med föräldrarnas
  tillåtelse åkte iväg till Thailand för fotografering!
  (t ex bilden där hon sitter vid stranden med bakbundna
  händer). Stolta föräldrar???

 229. 299# Susanne
  Bra inlägg. Undrar precis detsamma. Vad är det som händer egentligen?
  Är så mycket som inte stämmer.

 230. Jag måste säga att de största förebilden är de som gör misstag men vänder på allt och vill få sitt liv bättre. Oavsett anledning. Det viktigaste är att att visa att man kan förändra sig och att inte förflutna avgör framtiden. Det är underbart att se människor som inte går under jorden för misstag och för ens förflutna. De människor med mest kunskap är de som har gått genom misstag och insett vad det viktiga i livet är. Hålla huvudet högt och skapar sig en bättre framtid och därmed ha kunskapen att lära unga att det går att skapa sig en bättre framtid och att inte ens förflutna definierar vem man är idag. Vill man ha en ledare eller en förebild så är det just de. Inte de som har varit felfria och inte fått gå genom det svåra i livet. Till er alla so
  Har haft det svårt i livet och gjort misstag men har vänt på allt, allt lycka till er och tack för att ni är så pass starka att håla huvudet högt och kämpa för en bättre framtid oavsett vad människor tycker. Stor kram till er<3

 231. 291- Götchen

  Jag tycker precis tvärt om. Översitteri är ett passande ord i sammanhanget när det gäller vissa på det här forumet.

  292- Eva
  Det är klart att man ansvarar för sina barn men man kan inte ha 100% koll det kan ingen – inte ens du.

 232. #288 D. Pedersen,
  Dersom du ikke velger å hoppe over dette, kan jeg opplyse om følgende;
  Denne linken er i utgangspunktet om CP og SH. At noen alltid trekker sammenligning og drar MM inn i diskusjonene, er nok menneskets behov for konkurranse.
  At du også gjør dette, og tydelig tar standpunkt med din noe nidrige konklusjon om at “hjernen tar mer skade av narkotika enn av et par nakenbilder”. Vel,- vet vi det? Hvem tar mest skade på sin sjel? MM har i hvert fall bekjent. Bedt om unnskyldning. Tatt avstand fra. Da er det alltid tilgivelse å få,- i hvert fall fra normale, humane mennesker.

  Så til din påstand om MM sin utdanning.
  Før hun traff kronprinsen hadde hun etter videregående skole, ett år som utvekslingsstudent i Australia. Deretter studier ved Bjørknes privatskole, examen philosophicum, samt eksamener i kjemi og IKT ved Universitetet i Agder, i sin hjemby Kristiansand. ( Kilde; Kongehuset.no).
  Hun jobbet som servetrise i Oslo mens hun studerte, slik mange unge gjør.

 233. Jenny # 304: Jag blev inspirerad av ditt mycket fina inlägg och här får du min version:
  ””Livets stora gåta är att glömma och förlåta” och ”Kärleken är störst av allt”.
  Det är inte för inte som det heter så. Vad dumma vi människor är. Var och en av oss har fått ett jordeliv och därmed en chans att förkovra oss. Samtidigt som vi är individer handlar faktiskt allting om ett globalt ”teamwork”. Ju bättre individen blir desto bättre för helheten. Meningen med livet är inte att man ska gå rakt igenom det som ett helgon utan en enda prick eller anmärkning. Meningen med livet är att man ska leva dvs. man ska genomgå en massa erfarenheter = uppleva smärta = bli vis och framförallt dela med sig till sina medmänniskor. Det är det som är definitionen av en människa. Men vad gör vi? Jo istället för att se bjälken i vårt eget öga och ta itu med våra egna tillkortakommanden och utvecklas så väljer tyvärr de flesta av oss att se grandet i vår nästas öga. Det är bekvämare så och nånstans måste man ju få sin energi ifrån så då är det ju enklare att sparka på den som redan ligger i stället för att ge en hjälpande hand och hjälpa någon upp, vilket vore mycket bättre för både individen och därmed helheten. Sådan kortsiktig energiförsörjning (läs skvaller) kräver ständig upprepning, därav dessa ändlösa kommentarer och länkar om Sofias nakenbilder hela tiden. Vi människor ser ju likadana ut. Vad är så hemskt med dessa nakenbilder? Vad är det vi är rädda för?
  Det är min övertygelse att den som förfasar sig över Sofias n-enbilder har minst ett spöke att ta itu med i sitt eget inre. Lycka till med det jobbet! Rent personligen tycker jag det är mycket värre att vara tvungen att gå klädd i burka. Vad skrämmer mest, sjäva na-enbilden eller personen som vågar gå sin egen väg?
  Som tur är finns det ett antal människor som har fattat det här med helheten och hållbar energi och många av dem är faktiskt kungligheter, däribland Drottning Silvia.
  Jag önskar Glad Midsommar till alla men framförallt till Magdalena (min soulmate i Norge), till Marguerite (tur för Kungahuset att du finns  jag instämmer till fullo med dina inlägg) och pia (från ett Diana-fan till ett annat).

 234. 287 Ansan. Du gör allt lättare behöver bara skriva bra kommentar. 293 Kristine Stämmer. 301 Maja Larsson har tänkt själv i dessa banor. Önskar redaktionen och alla andra en TREVLIG MIDSOMMAR

 235. Varför har Svensk Damtidnings unga skribenter börjat bli förstasidenmaterial inom tidningen? Vad har det med journalismen att göra?

  Varför bara den? Om majoriteten av svenska folket vill inte se n-enprinsessan officiellt inom Sveriges kungahus, vem är ni att säga, att deras åsikt är inkorrekt och felaktig!? För all del kan ni ha era egna åsikter .
  Ni kunde kanske göra en riktig opinionsundersökning: 1. Fråga, vem vill se n-enprinsessan som Sveriges representant och prinsessa? Vem inte? 2. Vem vill läsa om henne i Svensk Dam, eller i allmänhet? Vem inte? Och sedan SLUTA marknadsföra SH, tack!

 236. VI SER FRAM MOT NÄSTA KUNGLIGA FÖRLOVNING, DEN KOMMER I AUGUSTI ELLER SEPTEMBER OCH SOFIA BLIR EN FIN PRINSESSA AV SVERIGE!

 237. #289 Annika Cederberg

  Du skriver “Det måste stärka självförtroendet att finnas i gruppen ”framstående kvinnliga studenter vid Handelshögskolan”
  så något betydelsefullt måste det ju finnas på meritlistan.”

  Nej, Sofia har inte studerat vid Handelshögskolan utan hennes mentor – som tog sig an Sofia redan när Sofia bodde i NY och arbetade som bl.a. “modell” – är alltså den som har startat nätverket “Barbros Best & Brightest” inom vilket välutbildade kvinnor ingår, men där också Sofia får ingå för att hon är framåt och trevlig med mera – detta framgår i tidigare artiklar och uttalande från Barbro Ehnbom som – alltså av något skäl – är Sofias mentor sen några år tillbaka. Mentorn var också den som genom sin vänninna som är ansvarig för ett välgörenhetsprojekt i Afrika och som mentorn genom sin väninna hjälpte Sofia till att vara delaktig i under några månader, något som skedde kort efter hon hade träffat Prins Carl Philip. Under denna tid lade Sofia ut bilder på sig själv och föräldralösa och aidssjuka barn samt samlade ihop pengar till välgörenhet genom sin blogg, pengar som gick direkt till hennes privata konto. Om pengarna kom fram till behövande i Afrika fick man aldrig reda på, då Sofia vid hemkosten till Sverige omgående lade ned sin blogg. Kort därefter blev hon och Prins Carl Philip ett par även officiellt. Som man brukar säga; the rest is history!

 238. Du har helt rätt #289#, – och vi som SvDamtidningläsare bör väl få veta vad som kvalificerar Sofia att finnas med bland “Framgångsrika kvinnliga studenter vid Handelshögskolan”!!!
  Ser verkligen fram emot ett sådant reportage där man redovisar fakta och lämnar pose och leende därhän!

 239. När man läser alla negativa kommentarer av Soffi så vet alla vad svenska folket tycker Hela Sverige skulle jubla om det står på löpet Det är slut mellan prins Carl Philip och SOFFI kungen har visat att han är KUNG.

 240. #ZZ# Det är ju förfärligt, om det du skriver är sant. För det första, varför skulle Sofia – en glamourmodell – finnas i Barbro Ehnboms stall? Jag trodde i min enfald att dom bekantade sig med varandra efter att Sofia inlett sin bekantskap med prinsen. För det andra, så trodde jag att Sofia och hennes väninna startat projektet i Afrika.

 241. “309”
  Jag hoppas att du inte aspirerar på tjänsten som ny pressombudsman. Vad vet du om vad majoriteten av svenska folket vill i denna fråga? De flesta svenskar har ingen aning om prinsens flickvän, kan jag meddela.

  “307” Forestlady,

  Önskar dig ckså fortsatt Trevlig Midsommarhelg!
  Tack för fint och sant inlägg.

  Det finns ju en stor rädsla bakom fenomenet Sofia Hellqvist, det är väl uppenbart. Är det hennes uppenbara levadsglädje som skrämmer?
  Människor med lite bättre självförtroende skulle aldrig uttala sig om henne på det sätt som görs.
  Skönhet i sig är också alltid ett hot. Man ska helst se alldaglig ut. Det finns ju några kvinnor som alltid framhålls som oantastliga och dessa är minst sagt oansenliga.

  Svenskar har blivit ett grinigt och missnöjt släkte och den dagen man säger att “vi är nöjda” kommer aldrig.

  Drottning Silvia har förstått och tolererat, vilket inte per automatik betyder accepterat.
  Tänk om svenskarna kunde se och förstå vilket privilegium vi har i landet som fått henne som Drottning.

 242. Med facit i hand måste ju Sofias föräldrar tycka att uppbackningen av dotterns tidigare val i livet är guld värt nu, och har gett bästa tänkbara resultat! -Inte illa med tanke på belöningen Sofia kan räkna med, och vilken förebild för många unga tjejer som kommer att se upp till henne!
  WOW!

 243. #307 Forestlady,
  Takk. Bedre kan det ikke sies når en skriver med sitt “høyeste potensiale”,- som du nettop her gjør.

  Jeg ble både rørt og glad av ditt innlegg,- og takk igjen for energien det gir!

  Savner deg ofte på disse sidene,- men vet jo at du er med nogonstans,- i helheten……..

  Glad Midsommar til deg også ………

 244. Forestlady.

  Kan du vänligen på några rader sammanfatta ditt inlägg som Summary and Conclusions.

 245. Jag tycker ni borde skämmas som skriver så hatiskt om SH. Hon kan inte göra en sak rätt i era ögon. Ingen vettig människa bryr sig om sånt som tillhör förfluten tid – det är historia. Hon kan gott få bli prinsessa om hon och CP passar ihop och är lyckliga, och det vet de bäst själva. Alla spekulationer här är löjliga, ni ska inte tro att ni vet vad som händer bakom stängda dörrar. Som att prins Daniel skulle hjälpt SH – vad vet ni om det? Många här verkar behöva hjälp med sig själva!

 246. Om Carl Philip och Sofia älskar varandra så kan varken kungen eller damtidningen sätta stopp för ett eventuellt äktenskap.
  Lugna nu ner er små vänner och återgå till sill och nubbe och låt tiden ha sin gång.

 247. #307 Forestlady

  Du skriver bl.a.;

  “Vad är så hemskt med dessa nakenbilder? Vad är det vi är rädda för? Det är min övertygelse att den som förfasar sig över Sofias n-enbilder har minst ett spöke att ta itu med i sitt eget inre. Lycka till med det jobbet! Rent personligen tycker jag det är mycket värre att vara tvungen att gå klädd i burka. Vad skrämmer mest, sjäva na-enbilden eller personen som vågar gå sin egen väg?”

  Sofia var omyndig när hon när hon gjorde fotosessionen för flickfotografen Lennart Sjöberg. Denna innehåller en blandning av bilder. Det är inte alltid specifikt nakenbilder som är “fel”, utan tvärtemot kan påklädda bilder ha än mer sexuell och pornografisk anspegling. Personligen – och uppenbarligen är det flera som delar min syn – anser jag inte att omyndiga ska syssla med sex/p-rfotografering/filmer osv. De ska både lagligen och rent faktiskt slippa att utnyttjas sexuellt på olika sätt, osv.

  Håller med dig angående burka. Men redan idag i stora delar av världen, inklusive Sverige nuförtiden, är vissa nio-åriga flickor tvungna att dölja sitt hår och skälet är att de annars anses sexuellt utmanande och lockar män, och redan vid nio års ålder anses de mogna för både sex och giftemål. Grupper av flickor och kvinnor får inte bada tillsammans med män. Grupper av flickor och kvinnor måste när de badar till och med enbart med flickor och kvinnor ändå var heltäckta, alltså bada med kläder på. Grupper av flickor blir bortgifta innan de är myndiga och tvingas lämna (grund)skolan och även lämna Sverige. Listan kan göras mycket, mycket lång.

  Detta är inte ett Sverige som i alla fall jag vill ha. Flickor ska ha rätten att vara barn. De ska varken utnyttjas som sexobjekt genom naken och p-rexplaotering eller tvingas dölja sitt hår/tvingas gifta sig m.m. Det är vad som är hemskt. Det är vad vi är rädd för. Det är faktiskt först då flickor/kvinnor har den fulla rätten men också möjligheten – alltså det räcker inte enbart med att vara myndig då alla har inte ens då har samma rättigheter och möjligheter – som dessa flickor och kvinnor faktiskt kan våga gå sin egen väg. Dessa rättigheter och möjligheter är något vi alla, anser jag, måste stötta.

  PS. Drottningen och Prinsessan Madeleine är här mycket fina förebilder och gör ett mycket bra arbete genom Childhood.

  http://www.childhood.se/
  https://bakomkulisserna.svenskdam.se/silvia-pa-cnn/

 248. Vet ni, när jag läser om nutida kungligheters olika förehavande, så kan jag bara tänka – på vissa sätt var det bättre förr! Då fick vi inte veta allt – och det har vi egentligen inte heller rätt till. Det finns alltid en offentlig och en privat sida. Dessutom – jag saknar Prins Bertil! Han hade stil, elegans, trovärdighet och stablitet. Speciellt nu, när det snart är Olympiska Spel igen. Vid Invigningen brukade han alltid gå tillsammans med våra sportstjärnor. Dock är det helt omänskligt att han inte fick gifta sig i yngre år med den kvinna han älskade.

 249. Men snälla, kan då inte Carl-Philip och Sofia gifta sig, utan kungliga titlar, om de nu är så kära i varandra, så att vi slipper höra talas om dem mera.

 250. Man kan fråga: Varför väntar CP och S? Kan det vara så, att kärleken räcker inte, att man vill ha titlar också? Om de vill gifta sig som vanlig folk, de kan göra det redan i dag. Men om man vill ha en prinsessa titeln, man måste bli godkänt. Så enkelt är det!

 251. 318 Bosse, Precis så är det! Det är skrämmande hur naiva människor är. Om Sofia blir prinsessa kommer småflickor insoireras INTE av hennes omvändelse till välgörenhet utan av hennes utvikningskarriär i hopp om att gå genvägen för att skaffa sig en mans om försörjer dem! Detta är inte någonting som Sverige skall stå för, och svenska kvinnor skall inte inspireras till detta! Kungahuset skall därför som representanter för Svenska Kvinnor och Sveriges Kvinnosyn omedelbart sätta stopp för detta na-enspektakel! Det finns någonting, väldigt omodernt, varpå all moral och hederligt handlande som bör prägla ett humant samhälle bygger, som kallas personligt ansvar. Detta kan man bara lära sig genom att ta konsekvensera av sitt eget handlande. Man har inte, tvärt emot vad som kan läsas här, RÄTT att bli prinsessa bara för att man är kär. Precis som vissa kandidater anses olämpliga för t ex politiska positioner eller diplomat tjänst måste en person kunna vara olämlig för representationsarbete inom kungahuset. Det är sorligt att personer som Sofia Hellkvists mentor tillåts förnedra studenter vid Handleshögskolan genom att skicka det Sofia som någon sorts representant för den svenska kvinnan av idag. Det är verkligen att spotta svenska kvinnor i ansiktet!
  Fär naturligtvis Burka förförligt, men styrt av precis samma sorts system. Båda syftar till att hålla kvinnan nere, på ett sorts primitiv stadium, utanför bildning och inflytande, till mannens behag!
  Tack till alla er män som inte ställer upp på glorifierandet och därigenom legitimerandet,av n-enmodellen!

 252. Eftersom båda är att granska om Sofia, eftersom den här tidningen inte öppnas ett utrymme och todad ut sanningen om Chris O’Neill, hans mor och far suverdadero. Tro mig frågan är mycket saftigt. Jag kommer att datum och data.

 253. #316 Maryou

  Det stämmer det jag skrev om Barbro Ehnbom. Det har skrivits av fler än mig tidigare och finns många länkar vid olika artiklar, men de flesta är sen längre tillbaka, men söker du här på sidan ska du nog kunna hitta dem.

  Jag uttryckte mig kanske lite otydligt. Jo, Playground (som även det har en “fascinerande” historia, inte minst angående vilka rika och brotts-iga som stöttat detta! Detta har också diskuterats mycket och av flera i tidigare artiklar här på sidan) sägs att Frida och Sofia har startat, och där just Barbro Ehnbom förde dessa två samman. Brukar kallas PR-kupp!

  MEN hösten efter att Sofia och Prins Carl Philip hade träffats i Båstad på sommaren åkte Sofia några månader till Afrika och var verksam inom ett projekt som startats av en väninna till Barbro Ehnbom. Under dessa månader skrev Sofia en blogg och lade ut bilder på föräldralösa och aidssmittade barn, samt gjorde en pengainsamling som gick direkt in på hennes privata konto. Om pengarna kom dit de skulle fick man aldrig veta, då Sofia slutade blogga direkt hon kom hem till Sverige före jul 2009 (även detta har kommenterats av flera tidigare på dessa sidor, däremot tror jag bloggen är bortrensad från nätet, liksom hennes blogg från NY-tiden och festande där, liksom n-n/p-rbilderna från de flesta ställen, även om Hovet inte tycks ha lyckats komma åt alla!).

 254. Kan någon förklara för mig hur det kan komma sig att nuvarande kungens farbröder (utom Bertil) förlorade sina prinstitlar, som de genom börd var berättigade till, när de gifte sig med en kvinna av s.k. folket medan Daniel (av s.k. folket) blev upphöjd av nuvarande kung till prins när han gifte sig med Viktoria? Så lätt det gick! Tänk vad Sigvard (född prins) fick kämpa i motvind att återfå sin bördstitel av vår nuvarande kung men nekades. Mycket märkligt! Återstå att se hur det går med CP och S..

 255. Bra skrivet #331.

  Och helt rätt som någon här skrev, – om nu CP och Sofia är sååå kära finns det väl inget som hindrar dem från att gifta sig, – eller…? Men tyvärr så tror jag att för Sofia är titlarna enormt viktiga, och allt vad som följer med CP (status, pengar, makt, osv.) – förmodligen den största lockelsen! Har svårt att tro att hon skulle nöja sig med att dom blev “bara” paret Bernadotte och att hon inte blev upphöjd till svensk prinsessa!

 256. Jag skulle vilja att någon av er anhängare till Sofia talar om för oss andra icke anhängare VAD hon kan tillföra kungahuset.

  Sedan undrar jag varför utseendet är så viktigt. Många skriver “hon blir en söt prinsessa” Ska hon inte ha något annat att komma med som till ex något innanför pannbenet också eller?

  Snälla alla ni som tycker hon är så fantastisk tala om för oss andra varför ni tycker detta.

 257. Har tänkt på en sak:
  Hur känner sig Sofia att bli fotograferad på Handelshögskolan trappa tillsammans med de välmeriterade kvinnor som hon sällat sig bland? Tycker hon verkligen att hon platsar där, – och i såfall varför? Saknar hon totalt självkritik och ödmjukhet?

 258. Jaha du,Mona är bilderna på sofia fejkade?Det är något som INTE JAG TROR PÅ! Hennes föräldrar gav ju tillstånd och Sofia var bara 15.Citat från Birgitta Andersson, Sverige bruden,.inget farligt,mamma är med och håller i blixtlampa”

 259. #324 ZZ,

  Frykt har aldri vært en skapende kraft. Den forlammer. Det beste bevis på dette er å lese de stadig gjentagende repitisjoner omkring Sofia`s liv og levned.

  Det er naivt å tro at Sofia`s inntog i det svenske kongehus vil gi en forsterket legitimitet av naken-modell yrket. Det vil alltid være og har alltid vært en del unge kvinner som synes det er stas å eksponere seg på dette vis. De fleste av dem slutter av naturlige årsaker. Vi må bare akseptere at slik er det,- denne gruppe hører også til helheten i et samfunn.

  At dette nå også vil gjenspeiles gjennom et kommende medlem av kongefamilien, er et faktum. Disse medlemmer representerer jo bare et gjennomsnitt av befolkningen,- de er ikke mer perfekte og opphøyde enn du og jeg. At noen her ønsker å tro det, er en annen sak. Mennesker lever på illusjoner, og hater å bli fratatt dette “gode”.

  Tenk etter hvordan tidligere konger og dets hus har levd. Fasadeliv, dobbelmoral, med elskerinner og barn utenfor ekteskap. I vårt oppgjør med alt dette fordekte, og i et åpent samfunn, står vi i fare for å gjeninnføre tvangstrøyen, for ikke å si kyskhetsbeltet.

  Vi tror plutselig at vi er blitt så mye bedre. Og dette blinde synet på oss selv får oss til å gå løs på Sofia Hellqvist. Hvem som helst av oss kunne i en gitt situasjon gjort som Sofia. Vi har det alle i oss. Men vi gjorde det ikke. Og derfor mener vi at vi har all verdens grunn til å gå løs på henne? I vårt ubevisste skulle vi kanskje til og med ønske at vi hadde hennes mot?

  Hadde Freud lest hva som skrives, ville han sannsynligvis sagt; “her er det mye seksuell frustasjon”. Vi mennesker har altfor lett for å definere seksualitet inn i nakenheten. Og det blir også gjort. Det er et tankekors at det nesten utelukkende er kvinner som uttrykker motstand og frykt mot Sofia. Mens det er en mannsverden som har skapt pornografien, og dermed gjort nakenhet så nært knyttet til seksualitet. Både nakenhet og tildekkethet (Burka) blir brukt til å fornedre og undertrykke kvinnen.

  At Sofia i en periode av sitt liv valgte å vise seg frem i Eva`s drakt, er nå en saga blott. Den er kun en liten del av hennes forhåpentligvis lange liv. Hun skal nå skape resten av sin historie, som sikkert gir erfaringer som vil overskygge det bildet mange av dere svensker hittil har skapt av henne.

  Sin historie må hun selv bære,- den kan gi kraft til stor utvikling. Det er hennes ansvar. Men gi ikke Sofia ansvar for den kvinnenedverdigende burkaen. Den synes jeg heller du ZZ bør gå i demonstasjonstog mot !

 260. Idag på Dagens Industris hemsida finns foto på det smädelsemynt som nu finns i omlopp på kungen. Gå gärna in och kommentera det som ni skriver här, så även de som läser Dagens Industri får veta vad alla tycker.

  Denna tidning läses av alla inflytelserika kvinnor och män i Sverige, i motsats till alla “skvallertanter” som endast läser Sv Damtidning.

 261. Jag är obotlig rojalist sedan födseln och kommer så att förbli till min död. Detta innebär INTE att jag tror att kungligheterna är änglar som står över all kritik och aldrig gör fel och snedsteg.
  Så naiv är jag inte. Men det viktiga är att kungar och drottningar fullföljer vår svenska tradition sedan mer än tusen år, och det gör vårt nuvarande kungahus minst lika bra som något annat i Europa.
  Länge Leve Konungen och hans ätt!

 262. Faktum är att Prins Carl-Philip och Sofia snarast bör ingå förlovning / giftemål. Detta med kungens rekommendation gällande Sofia som Carl-Philips hustru, till regeringen för avgörande. Sofia bör få prinsesstitel. Jag tror hon och Carl-Philip kan vara till nytta gällande att förbättra svenska kungahusets bottennoteringar som representanter för Sverige utomlands.
  Kungaparet är ju pausfåglar i Brasilien.
  Att göra Sofia till prinsessa, maka till Carl-Philip, gäller smart placering av miljarder! = Arrendekontraktet Stenhammar. Går kungen bort är det endast Prins Carl-Philip som kan överta arrendet idag. Får kronprinsessan en son förändras det hela.
  Förlorar Carl-Philip prinstiteln, faller hans rätt till Stenhammar bort, till det mycket annat också.

 263. Detta “sommarmys” gör mig illamående! De flesta svenskar känner nog inte ens till Sofia och hennes karriär. Visade de grova sexbilderna för mina kollegor och de blev rejält chockade. Som rojalist och feminist blir man mycket ledsen! Att bondagebilderna togs när hon var 16 är fruktansvärt, saknar ord, hur kan en förälder godkänna något sånt?! Borde inte vara lagligt att sexualisera barn ens med föräldrars godkännande. Hur kan man inte tycka det är sjukt undrar jag?!

 264. # 44 Nordlys:
  Hvis du tror at det svenske monarkiet ender pga Sofias inntreden i kongefamiliien, så da er det rart at monarkiet har tålt mye verre “angrep” enn noen nakenbilder som flere monarkier har tålt – både det engelske (Sofie), danske (Alexandra, prins Frederik), norske (MM), nederlandske (Mabel, som også var samboer med en mafiaboss samtidig som hun også hadde et forhold til en politiker). Men også en halvnaken Madeleine med minimal bikini slanget seg med herr Granath på en badestrand i Frankrike, slik at vi så de “edleste” delene av damen! Alt dette har monarkiene uten store problemer overlevd. Det er mye verre når de regjerende monarkene dummer seg ut!. I Sverige var det jo mange som ropte at Victoria burde overta, som i Spania- nå som kongen ble avslørt på flere måter
  – ulovlig jakt og
  – utroskap
  Men heller ikke det var disse monarkienes undergang, så Sverige kommer til å godta Sofia, selv om hyenene her gjerne skulle spist henne opp eller mobbet henne fra forholdet til prinsen.

  Mener du at du eier sannheten om Sofia mer enn vi andre?
  Hva er galt i at Sofia smilte (“flinade”) i Estelles dåp – burde hun heller gråte, synes du? Hennes smil kan tolkes på så mange måter, og at hun er i stand til å smile – tross allverdens konspiratoriske forslag fra deg og andre – i håp om å “skitsverte”
  henne mest mulig! Og når hyenene her prøver å stemple og tolke alt hun gjør på verste måte, da er det jo ikke annet å vente enn at hun når hun viser seg ikke vil vise et sorgtungt ansikt! Også jeg ville prøvd å vise at hyenene ikke kan ta fra meg humøret mitt – hvis jeg var i hennes sted….

 265. Det är helt ok att SH o CP gifter sig men jag förutsätter att det sker utomlands vid någon ambassad så vi slipper se eländet och bekosta det hela via våra skattepengar. CP ska naturligtvis bli av med sin prinstitel och alla förmåner och bostad ska de själva ordna, förslagsvis en 2:a i Rinkeby och har de inte pengar till hyra kan de alltid söka bostadsbidrag och hjälp från soc….

  Jag hoppas att vi i sommar slipper se samma osmakliga bilder som förra året med SH,s grovhånglande med CP i en båt inför vårt kungapar och alla fotografer. Tvi för denna lycksökerska,som helt utan klass och stil spinger runt på Stureplan i shorts, hoppas CP snart återfår förståndet!!!!!

 266. Nå har vi her minst 333 kommentarer vedr. Sofia! Jeg spør meg hva dette engasjementet kommer av?

  ¤ Er det bekymringen for monarkiet?

  ¤ Er det n-enbildene i seg selv fordi dette er det mest umoralske
  av alle aktiviteter – mer umoralsk enn utroskap og annen
  kriminell virksomhet, siden det avstedkommer rekordstor
  kommentar-aktivitet?

  ¤ Har Sofia utvist så mye dårligere moral enn alle andre
  kongelige eller andre som er på vei inn i kongehuset at
  engasjementet er så stort – hvilken type moral er det her snakk
  om?

  ¤
  Eller er dette mest sannsynlig kvinne-er-kvinne-verst-syndromet? Kvinner tåler ikke at det kommer en de stempler som
  frøken-ingenting fra ukjente ingen-steder-fra og kaprer
  drømmeprinsen – de er nå Sveriges hotteste par – at misunnelsen
  nå avstedkommer “skitsverting” av både Sofia og CP?
  Det er jo ikke andre par som er omtalt i 333 kommentarer bare på denne “tråden” – og stort sett negativt.

 267. # 344 Anne Pehrsson:
  Også jeg er for en demokratisk valgt president – men jeg innser det foreløpig umulige – det svenske, norske eller danske folket er ikke klar for – for å forkaste monarkiet. Jeg synes du kan teste dette ved å sende ditt forslag til Regjeringen og Riksdagen. Det blir en test på din og andres virkelighetsoppfatning. Men det duger, som en test! Da tenker jeg du og flere andre her ville kommet ned på jorden igjen! Det skal mye mer enn nakenbilder av en som sitter fjernt fra tronen for å velte monarkiet! Det er først når monark og tronarving er udugelige i utøvelsen av sin gjerning at det er aktuelt, at Riksdagen vil foreta en omrøstning – det er jeg ganske sikker på!

 268. Det är väl inte värre att CP har Sofia som har varit utvikningsbrud än att Madeleine har den så in i vassen glad i att dricka Chris, ni har väl ögon att se med, dessutom är det känt att han har ett mycket livfullt bakgrund festa festa festa är bara förnamnet och det är väl sådant som passar Madeleine.

 269. SH har 0 taxerat i flera år!!
  Alltså har hon inte bidragit till något i Sverige men ska ha del av apanaget???

  Hur har hon försörjt sig och hur försörjer hon sig nu?? Dax att redovisa!!!

  Kom igen nu…hon är inte vad vi ska ha i vårt Kungahus!!!

 270. Finns det något nytt överhuvudtaget, beträffande Sofia och CP, som skulle vara intressant att läsa eller kommentera?

  Det enda nya jag har sett hittills är att man i Tidningen börjat fritt och länka Sofia-bilder och blivit lika ungdomliga som de unga på Facebook.

  Bedrövligt men säkert ökar också intresset för Tidningen bland svenska män.

 271. Så om Madde gör ett dåligt partnerval( betvivlar jag dock att hon gjort) så skulle det rättfärdiga sofia???
  Jag har egentligen inget emot Sofias tidigare liv, pinsamt visst men det är ju princip hela kungafamiljen… Det som gör det värre är hennes väldigt genomskinliga förvandling från pinuppa till filantrop och samtidigt vägra att prata om sin minst sagt tvivelaktiga bakgrund, samtidigt som hon mer än gärna pratar med pressen!

 272. #346 Mary K

  “Men også en halvnaken Madeleine med minimal bikini slanget seg med herr Granath på en badestrand i Frankrike, slik at vi så de ”edleste” delene av damen!”

  Hur i h-e kan du fortsätta att jämföra barnpornografi med vuxna kvinnor som har bikini på sig på badstranden?!

  Varför är ni så många på dessa sidor – tack och lov inte alla – som vill införa burkini, tvinga omyndiga flickor att täcka sitt hår m.m. och som därtill vill ändra lagen och tillåta barnpornografi och ped-li?!

 273. #351 Maggan

  “Det är väl inte värre att CP har Sofia som har varit utvikningsbrud än att Madeleine har den så in i vassen glad i att dricka Chris…”

  Du anklagar Chris för att vara alkoholist – har du fog/bevis för dina anklagelser – om inte är det ärekränkning. Detta till skillnad mot din menings inledning, då det är ett bevisat faktum. Men oavsett har jag svårt att förstå hur man kan jämföra sjukdomen alkoholism med p-nografi.

 274. #354 ZZ,
  Verden ser ut som den gjør, enten vi aksepterer det eller ikke. Det er prisverdig å kjempe for sine verdier,- det var hva jeg mente med mitt forslag til deg om å gå i demonstrasjonstog.

  Jeg er slett ikke noen tilhenger av hverken nakenfotografering i pornografisk øyemed, eller annen nedverdigelse eller utnytting av barn/kvinner. Langt der i fra. Men jeg tror jeg har vett og forstand til å vite på hvilken måte og til hvilken tid jeg skal sette inn min kamp mot disse fenomener.

  Slutt å legg ansvaret og byrden for disse menneskers lavere aktiviteter på Sofia Hellqvist,- det er helt patetisk. Om hun har vært seg fullt bevisst eller vært et offer for kynisk utnyttelse en gang i fortiden,- så må¨det da for hel..nke snart være botsgang nok?

  Ser du ikke at all verdens synd, skam, forakt og sinne som mange kjenner i forhold til egen og andres kvinneutnyttelse, prosjiseres over på Sofia H i denne lenke?

  Det er med andre ord ikke innholdet i det du skriver som er feil,- det som er feil er at du knytter det til Sofia H. Hun skal da slippe å redde verden. Hun må få lov å leve et lykkelig liv med sin prins,- fristilt en fortid hun selv har valgt bort. Og hvorfor i Herrens navn kan ikke dere unne henne dette????

 275. # 352
  Hon är i glatt sällskap med alla andra som inte jobbar och betalar skatt. En mer eller mindre märks nog inte i det stora hela.

  Hon passar nog bra in i vårt kungahus. Silvia var värdinna, Daniel gymtränare, Cris gör väl inget mer än röker och ser sur ut och kungen har väl ställt till det med sina eskapader.

 276. #358 Magdalena
  o
  Igen – jag har svarat personer som kommenterat och som bl.a. jämför att bli fotad av paparazzi i bikini är detsamma som – enligt dessa personer – det Sofia har gjort, nämligen po-ografi – då dessa personer inte anser det vara något fel eller problem med de foton som Sofia med sina föräldrars tillåtelse tog när hon var omyndig! Det är alltså dessa personer, inklusive dig själv, som kopplar samman sin syn på p-nografi med Sofia – och inte jag!

  Jag har skrivit många gånger att jag personligen inte har problem med vuxenp-ografi (däremot alltid med barnp-ografi), så länge de som är med är det av 100% egen fri vilja, något som dock tyvärr inte är vidare vanligt och sen är det också svårt att veta om det faktiskt är så att de är med av egen fri vilja eller ej. Vad jag däremot i fallet Sofia har väldigt svårt för är – förutom det jag nämner i första stycket – att hon, hennes mentor, hennes sambo, Kungafamiljen, Hovet försöker skriva om historien och ignorera det som är “jobbigt” och ibland även till och med skylla ifrån sig och anklaga andra! Sen har jag också svårt för hur media idag skriver om historien de också, genom att låtsas att de enda bilder som finns är från Paradis Hotel och Slitz, där de omyndiga fotona m.fl. ignoreras. Från ingen “inblandad” är detta bra. Det är inte att ta ansvar. Det är inte att vara seriös. Det inger inte förtroende.

 277. 358_MAGDALENA-Citat:
  “Slutt å legg ansvaret og byrden for disse …aktiviteter på Sofia Hellqvist,- det er helt patetisk.”

  Hört talas om Uttrycken ”Tänka först – Göra sen” ”Som Vuxen – Ta ansvar för sina handlingar” ??
  Detta var INTE ngt enstaka ungdoms-misstag…
  Utan en s j ä l v v a l d KARRIÄR under FLERA ÅR som SH skröt utåt om o tjänade grova pengar på 16 till 25 år
  senaste medverkan var Slitz vägg-almanacka_2011 (inoljad Sofia plusOrm)

  Som arvoderad modell har Sofia H f r i v i l l i g t skrivit på flera kontrakt där det framgår att bildens/bildernas f r a m t i d a publiceringsrätt – När Var Hur – åligger dessas ägare och/eller uppdragsgivare dvs Fotograf, TV & Tidningar, Bildbyråer & andra aktörer – vars ENDA intresse ju är att tjäna pengar på att låna ut bilderna till media.

  Håller SH en låg profil resten av livet -somFRU_BERNADOTTE…(ihopmedHerrBernadotte)
  minskar media-intresset liksom risken för återpublicering av bilder

  men… Om SH istället väljer att bli ännu mer offentlig exvis via giftermål m en internationellt berömd pojkvän som prins Carl Philip dyker snart de värsta bilderna upp som Gubben i lådan i inrikes utrikes media – med en Utförlig bakgrundshistoria om Sofias ”liv & leverne so far i Sve & USA” den dagen Hovet meddelar om en Kunglig Förlovning dom emellan & sen LivetUt….

  Det drabbar inte Sofia i 1:a hand utan vårt kungahus och vårt lands renommé

  Sofias liv är följden av en massa BESLUT hon själv tagit så synd om henne är det knappast. Exvis valdes Studier bort avSofia helt – därav Kritik beträffande SHs låga allmänbildnings/kompetensnivå, vem ska Du beskylla för det”misstaget”,M?

  SåMagdalena, Det är dags att välja för Sofia igen – ett CarlPhilip-liv Med_ELLER_Utan HerrmagasinsBild-påminnelser iVardagen…
  Kärleken må väl ändå betyda mer än HKHförmåner & BoPåSlott?

 278. #360 ZZ,
  “God dag mann-økseskaft ” er det beste jeg kan si om ditt svarinnlegg.Det nytter ikke å få en god dialog når en snakker forbi hverandre………..

  #361 Emma H,
  Ser at du adresserer ditt innlegg til meg. Beklager, men jeg orker ikke å lese det før du har såpass respekt for dem du henvender deg til at du skaper litt struktur og orden i bokstavstørrelser, tegn, avsnitt o.s.v. i dine innlegg. Det virker mildt sagt kaotisk bare å se på dine innlegg…

 279. 344. Anne Pehrsson Tack för ditt inlägg!
  355 Anna Jättebra!

  Ni skriver så bra båda två. Vi är så många som håller med er fullständigt.

  Jag fortsätter att skriva här för vi måste få bort denna från vårt kungahus. Och jag hoppas Sv Dam med det snaraste tar bort denna gamla artikel från hemsidan.

  Efter att prenumererat troget på tidningen i 30 år, är det nu helt slut, tyvärr. Jag känner många som inte vill läsa om detta teatersällskap längre.

 280. #363 snickarjohn,
  🙂
  Og det vi ser speiler vårt eget indre………
  Da sier noen usj, usj, – det er Sofia H. sin feil at jeg tenker slik 😉

 281. Om jag var du skulle jag inte oroa mycket för några fotografier. Ta hand om eftersom Sverige har arbetslösheten stiger, det har reserverats i organ och viktiga frågor.
  När det gäller Chris, är det minst viktiga om det är berusad, Tobago, eller är oäkta son, det viktiga är resten av bitterhet att han lämnar Madde i sitt hjärta.

 282. #364
  Jag köper varje nummer som innehåller info om SH. Tycker hon är en vitamininjektion i det annars så trista kungahuset. Vill du slippa att se SH så får du väl premuera på Slitz – för där lär du garanterat inte få se henne mer.

 283. Till Emma H: Du har vettiga åsikter. Men du förstör din text med alla tecken du använder, det blir jättejobbigt att försöka se vad som står. Du förstör bara för dig själv, folk orkar inte läsa dina kommentarer och det är synd!

 284. #363 snickarjohn, #364 Magdalena

  Jaha, så om vi inte tittar på bilderna av Sofia med flera som har exploaterats när de var barn – omyndiga – då är det uppenbarligen enligt er och flera andra på dessa sidor – inga som helst problem med denna typ av exploaterande bilder på barn/omyndiga (och i Sofias fall handlar det till och med om p-rbilder)?! Snacka om att ni sticker huvudet i sanden – allt för att kunna vara som de berömda aporna; jag ser inget, jag hör inget, jag säger inget!

  Manga-bilderna blev censurerade och åtminstone en person straffad – helt absurt – men p-rbilder av omyndiga det anser ni däremot uppenbarligen var helt okej! Nåja, ni är i gott sällskap med Sofia och hennes föräldrar, för om de inte hade tyckt detta, hade de gjort andra val!

  Sofia har mycket att lära av Drottningen och den av henne startade organisationen Childhood, och studera hur dessa och därinom Prinsessan Madeleine arbetar! Som eventuellt framtida ingift i Kungafamiljen – oavsett titeln blir prinsessa eller hertiginna eller “bara” fru Bernadotte – är det hög tid att Sofia bestämmer sig för om hon ska fortsätta att stötta exploatering av barn på olika sätt, eller om hon ska joina Drottningen och Prinsessan Madeleine osv., och istället motarbeta olika typer av exploatering av barn!

 285. Gidter sig SH in i kungafamiljen så förvandlar hon den redan skandaltyngda kungafamiljen till ett ännu större royalistiskt skämt….

 286. # 36 Irena:
  “…renhårighet i sexuelle/erotiska relationer..”

  ¤ er Sofia mindre renhårig enn andre?

 287. # 361.# Emma-H

  TACK FÖR DITT FINA INLÄGG, – VI ÄR FLERA STYCKEN HÄR SOM HÅLLER MED DIG TILL 100%!

 288. Tror inte det är några fel på Chris, han kanske bara avskyr fotografer och då är det naturligt att se sur ut. Dessutom är han säkert inte van vid den stora uppmärksamhet det blir när man är vår sessas pojkvän. Klart bättre än det stora flin som SH alltid levererar, förstår inte vad CP ser hos henne, hon är ju inte snygg eller söt.

 289. 344 # Anne Pehrsson
  345 # Bessie (ledsen)

  Mycket bra inlägg båda två. Håller med er om vartenda ord.

 290. Mycket har skrivits om och många bilder har publicerats på Sofia Hellqvist sedan hon träffade prins Carl-Philip. Man kan ju bara ana om vad som komma skall om/när hon förlovar/gifter sig med prinsen. Journalister från både när och fjärran ligger säkert och ruvar på en massa godbitar, för att inte tala om alla privata bilder som kommer att dyka upp. Om jag hade varit SH så hade jag ALDRIG vågat “löpa linan ut”. Än mindre om jag hade varit Carl-Philip. Istället tycker jag att hon ska “ligga lågt” och tvätta sin byk och eftersom det antagligen tar ganska lång tid så tycker jag att hon ska utbilda sig till någonting under tiden byken tvättas och definitivt hålla sig i bakgrunden och undvika alla kameror.

 291. 375 # snickarjohn

  Ja det gör visst det. Härligt att läsa. Är nog bara nyttigt för “mammas och pappas lilla bortskämda pojke” att få ett nej ibland.
  Skönt för oss “vanliga dödliga” att se att samma regler gäller alla.

 292. Jag förstår inte hur den mamma och pappa är funtad som ger sin minderåriga dotter tillstånd att fotograferas för bilder för pojkar och män. Hur i all sin dar tänker man som förälder då? Hur kan man vilja exploatera sitt eget barn på det sättet, en söt ung flicka som inte alls borde veta något om bondage, som borde få ha sin kropp ifred för män.

 293. Jag undrar om någon i Bernadotte familjen, eller hovet någonsin läser kommentarerna som strömmar in så fort frk Hellqvist dyker upp i en artikel, jag undrar också om familjen är medveten om vilka känslor hon plockar fram hos en del av svenska folket. Skulle vara fint om SVD kunde skriva ut och skicka kommentarerna till Tennert, tillsammans med artiklarna.
  Själv tycker jag det är en allmänt trist historia med SH, om man ser lite framåt vid ev bröllop och barn, bilderna kommer vid varje ny händelse att dyka upp någonstans i något media. Hela hennes familj kommer ju att bli involverad i vår kungafamilj, men hennes familj kanske är lika ödmjuka och tillbakadragna som Daniels familj. Jag tycker hennes föräldrar har en stor skuld till hennes karriär att börja tjäna pengar på sin kropp, man tillåter inte en fjorton-femtonåring till den sortens arbete. Detta kommer ju alltid att finnas i tanken hos människor som träffar SH och familjen.
  För övrigt tycker jag vårt kungahus är välrenomerat ute i Europa och övriga världen, oavsett vad som skrivs om kungen i Sverige. Men med frk Hellqvist:s inträde blir det nog lite annorlunda, med gemenskapen som finns mellan kungahusens yngre generation. Jag skulle nog aldrig känna mig riktigt välkommen. Jag tror inte dom talar samma språk, det är tyvärr skillnad på folk och fä. Stil och grace föds man med. Utbildning förvärvar man på egen hand.
  Tack för många bra åsikter här. Jag skulle villja skriva ngt riktigt jävligt, men jag törs inte. Trevlig sommar på er

 294. Det har varit en hel del rykten kring Sofias pojkvän under flera år… och jag börjar så smått undra varför i all sin dar han valde just Sofia av alla vackra, intelligenta kivnnor som finns i vårt land.

  Ni kommer nu givetvis säga att detta beror på Kärlek. Sure! Kan det säkert vara, men just att han väljer en kvinna som Sofia tycker jag säger rätt mycket om prinsen. Är hon den enda som kan få CP på “rätt humör” eller? Jag tror ni förstår vad jag menar… 🙂

  Kommer CP och SH in på någon idrottsgala kommer iallafall inte jag ställa mig upp och visa vördnad, den saken är iallafall klar.

  Mvh Moder Svea

 295. #370 ZZ,
  For å gjøre det helt klart. Og det er siste gang jeg svarer deg. Av erfaring er du ikke interessert i å forstå andre enn dem som ikke sier deg i mot.

  Jeg er klok nok til å skille mellom sak og person, og mellom fortid og nåtid. All slags utnytting av kvinner tar jeg helt og fullt avstand fra. At Sofia ble gjenstand for dette i sin barndom, burde jo gi henne sympati fra dere kritikere? Og dersom det var et frivillig valg, har hun jo valgt det bort nå !

  Det du og andre med deg gjør er å gnåle om og om igjen på dette tema,- som om dere livnærer dere på å repetere et mantra oppe i hjernen deres.

  Det jeg sier er; Diskuter gjerne pornografi, sexuell utnyttelse og kvinneundertrykkelse på generellt og fritt grunnlag. Men hold Sofia H utenfor,- og ikke gi henne ansvar for disse oldtidige aktiviteter.

 296. # 373 MaryK: Nu vaknar du ur den självupptagenhetens dimma där du tillverkar dina dryga drapor; Det var ett uttalande rent generellt, och inte ett specifikt Sofiaanknutet uttalande.

  Det är en käpphäst i den sunda sjuttiotalsfeminismen á la Ebba Witt Brattström, Louise Hallin och Malin Alfvén (m.fl m.fl) i radions Knattetimmenl I erotiska relationer står inte pekuniära spörsmål i centrum för familjebildningen, och är inte avgörande vid val av partner…
  Nu har feminismen skjutit sig i foten genom att vägra ta ansvar för mjuka värden, vilket gör deras polemik värdelös, i stort sett!

 297. Snickarjohn har tilkendegivet, at han ikke er royalist, men det kan de fleste andre som skriver så elakt om flere medlemmer af kongefamilien heller ikke være.
  Men man har åbenbart ikke andet at bruge livet til end at være misundelige og bitre på andre og give udtryk for det på den eneste blogg i Skandinavien, hvor man fortsat kan skrive hvad man vil af krænkende og usympatiske kommentarer.

  Laver man en statistik over antal kommentarer fra 10-12 stykker af det faste klientel, så er det et halvdagsjob 7 dage om ugen.
  Hvem betaler det arbejdsgiverne ( i job) eller staten (ledig) ? LOL

 298. #384# Äntligen en person till som undrar hur det kommer sig att prinsen inte får tag i någon annan sorts kvinna än hans nuvarande sambo. Han kanske inte är något för en intellektuell mogen person som vill något mer än bara klippa band och vinka till folket. Kanske hans tidigare flickvänner växte ifrån honom.

 299. Sofia H. s agerande är att sammanfatta med: Exploaterande av
  kvinnokroppen.
  Álla ni kvinnor som gillar Sofia s agerande – tänk efter! Vi lever 2012.
  Kvinnosynen har tack och lov förändrats sedan 1812 eller 1912. Vi kvinnor är människor likvärdiga med männen – inte bara en söt yta.utan innehåll. – Eller?.

 300. Tack för många bra och insiktsfulla kommentarer. Jag hoppas att Tennert informerar kungligheterna om allmänhetens åsikter som kommer fram på detta forum om Sofias olämplighet som ev.
  kunglig. Journalisterna som skriver om Sofia är väldigt okritiska till hennes bakgrund och lämplighet som blivande kunglighet.
  Både i senaste nummret av Svensk Damtidning och tidningen S skriver man helt okritiska artiklar om Sofia och hennes lämplighet som representant för oss svenskar via kungahuset.
  Vilka signaler skickar det inte till unga flickor om Sofia skulle bli kunglig , helt klart fel. Har vi inte i välfärdens Sverige råd att försörja våra döttrar utan måste vi tillåta dem att i tidiga år vika ut sig för att klara livsuppehället. Sofias bakgrund och livsstil skapar
  många negativa reaktioner och frågor kring svenska förhållanden
  som inte är representativa för de flesta svenskar. Vilken dålig
  representant Sofia skulle bli för alla hårt arbetande svenska självständiga kvinnor om hon blev kunglig. Vad kommer man att
  tro om Sverige i utlandet med Sofia som ev. del i kungliga familjen.

 301. 384, 388, En liten konspirationsteori: Tänk om det är tvärt om! Sofia och Carl Philip kanske inte har något ” samliv” alls? Spel för gallerierna alltså! Sofia spelar rollen av flickvän ( så Carl Philip får tid för…?) i utbyte mot en prinsesstitel!

 302. # 392. M.

  “En liten konspirationsteori”…! Tänk om det stämmer!?
  Men någonstans känns det ändå som om CP kunde ha gjort ett bättre val än Sofia om det nu “inte fanns någon kärlek” med i bilden… Eller hur?

  Ingen här vet faktiskt om de är förälskade i varandra eller inte. Det är bara de själva som vet detta. Det vi däremot vet är att inte vem som helst skall eller vad jag anser, bör få någon prinsesstitel om man inte gör sig den rollen förjtänt. Och det gör man inte genom att visa sig naken inför hela världen genom cyberrymden… Det är inte på det sättet en kunglig skall vara känd.

 303. Numera när man googlar på Sofias namn så kommer kommentarer upp från Svensk damtidning. Ingen kan undgå att se vad som skrivs här inne.
  Helt klart är att Sofia själv läser det som skrivs om henne. En flicka som sedan tonåren satsat på att synas i media, håller också koll på vad som syns och skrivs om henne. Hon slutade ju färga håret svart efter kommentarerna här om hur illa det såg ut.

 304. Sverige är ett mycket litet land , långt uppe i norr.
  Vi är inte kända för så mycket, men vi bröt isen en gång med Jarl Kulle i en film som” Käre John” med avklädd kvinnlig fägring.
  Nu tar vi upp denna popularitet igen med hjälp av kungahuset.
  Helt naken för Sverige i tiden.

 305. #392

  Det blir bara värre och värre. Räcker det inte med att kränka Sofia, innuendo? Nu börjar spekulationerna ta fart. Ja, hur är det med CP och varför inte också Tosse?

  Sedan går det vidare och vidare.

  Papperstidningen gjorde verklig reklam för Sofia, Så snygg har jag aldrig sett henne, köpte den bara för att få se bilderna och läsa reportaget,

 306. Jag har en dröm…

  En dröm om att vår prins ska träffa en kvinna som ser honom för den han är. Som inte utnyttjar varje stund och möjlighet att själv framhäva sin glans och oskuld, utan som har både intelligens och självinsikt och den ödmjukheten vi önskar se av en flickvän till prinsen.

  Jag hade inte haft något emot om CP och Sofia blivit tillsammans, trots hennes förflutna. Om Sofia hade legat lågt, hållt sig i bakgrunden, liksom kungabarnens före detta flick-och pojkvänner bott på “annan officiell adress”.

  Det hade dessutom sett bättre ut om hon börjat studera, kanske t.o.m. på annan ort, och hon inte hade tvingat in sig på välgörenhetsfester, kunglia stora officiella dop och dylikt.

  Ja, då hade jag respekterat henne för den hon var och hon hade utan tvekan med tiden förhoppningsvis vuxit i mina och i andras ögon. Om de sedan, utan titlar hade gift sig, hade jag bara önskat dem all lycka.

  Nu var detta bara en dröm. Verkligheten är, mina vänner, motsatsen till detta.

  Sorgligt.

 307. Snart 400 avundsjuka kommentarer om vackra Sofia..!
  Högläsning vid grillen på Solliden..!
  Synd att inte de feta fula kommentatorerenas bild visas samtidgt..!
  Men det fattar ju Carl .Philip ändå..ja hur ni ser ut..!

 308. #385 Magdalena,

  vi är ju fler som läser vad du skriver så jag undrar lite över vad det är du vill ha sagt.
  Menar du att Sofia som person inte har med exploatering av barns och kvinnors kroppar att göra? Trots att hon alltså deltagit i den högst frivilligt, frekvent och medvetet?
  “Hon har slutat med det nu” skriver du också och menar att det tillhör dåtiden och den ska inte dras upp.
  Skulle vi få ta upp det om hon i stället hade gjort något bra för några år sedan? Eller är det bara hennes negativa val som vi inte ska låtsas om?

  Det Sofia har valt att göra, och dessutom fått tillstånd till av sina föräldrar, hade inte varit betydelsefullt alls om det rört sig om en flicka med en annan roll än den Sofia skaffat sig. Då hade det enbart varit beklagansvärt.
  Men det som nu skulle kunna bli aktuellt är att hon kan få en position där hon ska representera Sverige och svenska folket. Och alla vill inte bli representerade av personer som tycker det OK med sexualisering och exploatering av barn och kvinnor.
  Därför är Sofia problematisk i den rollen.
  Som vanlig arbetande kvinna i mängden är hon inte problematisk alls, bara beklagansvärd pga av sitt bristande omdöme.

 309. #385 Magdalena

  Sen när är inte Sofia involverad och ansvarig för sina val och handlingar under mer än 10 års tid och som innefattar just det du menar hon ska hållas utanför som, för att citera dig, “p-nografi, sexuell utnyttelse og kvinneundertrykkelse”?!

  Men du har rätt – vi har helt olika syn på dessa frågor – du och flera med dig ser på det som Sofia gjort under 10 års tid, bl.a. som omyndig, som “vad är det för fel med lite naket?!” medan jag och flera med mig ser det inte som “litet naket” utan oavsett det är med eller utan kläder.

  Att exploatera barn (omyndiga) kan göras på flera sätt, bl.a. att visa upp bilder på exv. föräldralösa och aidssmittade barn på sin blogg – som en viss person gjorde hösten 2009 – något som tydligt visar brist på moralisk kompass! Men igen – även i denna fråga har du och jag säkert olika uppfattningar om “rätt/fel” val, ansvar m.m!

  Att vi har olika uppfattningar är självklart helt okej, däremot är det inte okej som du inledde denna diskussion, nämligen att anklaga mig för olika saker, exv. om burkan, fastän jag bara svarade Forestlady som var den som tog upp burka, samt att litet naket var helt okej m.m. i sin #307 och som du hyllade oreserverat i din #319.

  Men en sak har du rätt i – vi kommer inte längre!

 310. Kära Moder Svea! Nej du har så rätt, du får förlåta mig om jag driver lite med det hela ; )
  Egentligen är det ju mycket allvarligt precis som många av oss skrivit ett antal gånger om nu!
  Jag vidhåller att genom att skriva om Sofia ÖVERHUVUDTAGET, så legitimerar man henne och hennes val, och skapar en i det närmaste oförstörbar plausibilitetsstruktur för flickor, att ge katten i allt vad självrespekt heter och gå p-rr -vägen till framgång. Sofia, som rimligen bör ha alla möjligheter i världen att studera, ekonomiskt uppbackad av kungahuset, verkar sätta en ära i att verka blåst och billig och inte så lite löjlig, särskilt som hon inte är så ung direkt. Urcharmigt eller hur? Hennes uttalande om att hångla med p-sjärnor skall vi inte tala om det är direkt osmakligt och det är särdelse förvånande att kungahuset förväntar sig att man skall svälja detta.
  Sofia som representant för Sverige och Svenska kvinnor, det betackar jag mig för!

  Det bästa man kan göra är att sätta sig ner och tänka efter en stund, skriva ned sina åsikter och posta till Kungahuset. Det har jag gjort.

 311. #384 Ja C-P vill väl ha SH av samma anledning som kungen ville ha sina kaffeflickor och Henemark, förbjuden frukt smakar mest spännande. Synd att det inte fortsätter vara just förbjuden frukt bara…..

 312. Moder Svea 398:

  Jag hade precis samma dröm.. Men sedan vaknade jag och verkligheten kom och slog mig på käften..

  Låt mig först klargöra, likt en uppsats, några teoretiska begrepp som många svänger sig med här på sajten
  : 1. Kärleken övervinner allt: Japp, helt riktigt, jag missunnar inte Carl-Philip hans stora kärlek, MEN:
  Det innebär inte att hans stora kärlek är lämpad att representera vårt land. Där handlar det om:
  2. Kompetens. Det får man genom livsval, utbildning, arbete etc..
  Följande text handlar alltså om Sofia är lämplig att representera vårt land, inte huruvuda hon får gifta sig med Carl-Philip eller inte. Punkt slut.

  Monarkin har definitivt inte råd med en en tabbe till.. Det är något som inte stämmer i denna historia. Varför görs det så mycket reklam för Sofia, när man aldrig tidigare behandlat någon på detta sätt? Och varför får Sofia ställa upp på all dessa intervjuer? Det finns ingen annan som fått bete sig så här..
  Jag är så förbaskat trött på detta daltande. Här är några exempel på citat som damtidningen använder för att göra reklam för Sofia.

  “..men det märks ändå att hon vaktar på varje ord och handling..” och “..svarar hon artigt på det jag undrar, men svävar inte ut..”
  Sanningen är dock: SH har redan svävat ut, genom att ställa upp i intervjun.. Därmed har hon inte vaktat på vare sig ord eller handling.

  “..Sofia vet att hon inte borde kommentera den frågan, men hon kan inte hålla sig..” (Om förlovningen alltså).
  Sanningen: Klart hon inte kan hålla sig, det har hon aldrig kunnat.

  Jag vill inte vara elak, men jag kan i grund och botten tycka att SH är en ganska tragisk figur. Hon ställde upp på bondagebilder när hon var 16, deltog i Paradise Hotel och vek ut sig i Slitz, ivrigt påhejad av sin mamma.. (Fortfarande obegripligt..)
  Jag visade faktiskt min mamma bilderna, och sa:
  “Kommer du ihåg när jag ville ställa upp på sånt här ? Tack för att du stoppade mig..”
  Det är nämligen en förälders uppgift att skydda sina barn/tonåringar ifrån detta anser jag. Mycket tragiskt att SH inte fått bättre värderingar hemifrån.. (Men jag tycker likväl inte synd om henne, därför att hon hade kunnat ta tag i sitt liv på eget initiativ istället för att vika ut sig fler gånger och festa.) Jag hoppas att mamma Hellqvist är stolt nu, för nu står dottern där utan utbildning, och försöker desperat framstå som seriös i BBB..

  Det tragiska förstärks bara ännu mer av att SH inte själv klarar av att ta tag i sin situation, utan måste ha folk som gör jobbet åt henne. (Mentor, stylist etc..) Och så Damtidningen, som nästan maniskt och med en dåres envishet, försöker få att inse hur “fantastisk, klipsk och naturligt vacker Sofia är..bla bla bla..”
  Sanningen: Smarta tjejer viker inte ut sig, och hade Sofia varit så otroligt ambitiös och fantastisk som Damtidningen försöker pådyvla oss, ja, då hade hon varit något riktigt stort i N.Y vid det här laget..
  Sanningen: Ja, det är att Sofia varit en ökänd golddigger i många år. Hela hennes värld har handlat om att komma in på de rätta festerna och träffa det rätta folket. Hon har i ÅRATAL försökt bli kändis. Det är nästan ofattbart att Carl-Philip går på detta.. Men han är väl så kär att han inte ser det uppenbara, för sällan har det väl skett så öppet..

  Gissa förresten varför det har gått så fort.. Sofia såg sin chans, och det är en chans hon väntat på i flera år. Och Carl-Philip skulle nog inte kunna slänga ut henne ens om han ville, därför att hon inte har något att gå tillbaka till.. Allt hon “byggt upp” har hon fått genom sitt förhållande med Carl-Philip.. Han skulle inte ha hjärta att göra slut nu när det gått så långt.. Det jag undrar är;
  Varför har Carl-Philip inte uppmuntrat henne att skaffa sig en utbildning? Varför låter tillåter han denna cirkus? Fattar han inte att det ger henne dålig publicitet och dåligt rykte?..
  De (hovet, mentorn etc.) är så vansinnigt naiva om de tro att medierna är på Sofia sida, bara för att hon snackar med dom.
  Låt mig ge ett exempel: Aftonbladet är republikaner. När eventuell förlovning eklateras och SH blir prinsessa, så kommer helvetet braka löst ordentligt, gissar jag. För de kan väl inte vara så dumma att de tror att de kan dölja SH:s förflutna i N.Y i all evighet, eller? Kom ihåg att det tog 20 år innan vi fick reda på kungen och Henemark. Med andra ord: Sanningen kommer alltid fram. Klart att det sitter någon på Aftonbladet,(och för att inte tala om utländska tidningar), som vet ALLT om SH:s liv i N.Y.. Någon reporter kommer att få en rejäl löneförhöjning när/om SH blir prinsessa. Har monarkin råd med detta? Som enda kungahus i Europa?
  Och ni som tror att regeringen har något att invända: Glöm det. De kommer inte ha något emot en förlovning, därför att många av dem vill ha republik.. Men eftersom monarkins existensberättigande sällan ligger på dagordninen och inte är en prioriterad fråga för dem, så kommer de istället att “låta det ske”, genom att låta Bernadotte sköta detta själva.. Det har vi sett i senaste tidens handlingar;
  Kungaskandalen, ESTELLE (jo, det var inget bra val av Victoria, därför att det var ytterligare en handling som kom att ifrågasättas), SH och Chris på dopet, och egentligen det faktum att Victoria och Daniel jobbar så hårt på att vara så vanliga, att de verkar glömma av att det är kungliga..
  Att man låter SH härja på detta sätt och därmed bli ytterligare något som ifrågasätts.. Ja, då kan det inte gå annat än utför..
  Jag önskar att Damtidningen kunde inse att deras daltande med SH bara skadar kungafamiljen. Vem som helst måste väl fatta att det inte är hållbart med en monarki där “alla som vill bli kungliga får bli kungliga”.. Det måste finnas något mer än bara yta.

  Herregud, jag kan jag bara tänka mig hur det skulle se ut utomlands, när en gubbe i sann Berlusconistil glatt deklarerar att “i Sverige behöver man inte vänta på kaffeflickorna till kvällen, man får dem redan vid lunch..!” (för att sedan inse att det är den svenska prinsessan han har vid bordet..) Det kan låta elakt och som ett dåligt skämt, jag vet, men jag menar bara att alla länder inte ser med blida ögon på sånt här. Man bör ha kungliga med ett klanderfritt förflutet, med stil och bildning, kort sagt, det får inte finnas något att ifrågasätta.. Daniel var ungefär vad kungahuset klarade, men man bör inse att man inte kan sjunka lägre..
  Jag hoppas innerligt att jag slipper se Carl-Philip och SH på bröllopet i Luxemburg.. Snälla, Guillaume och Stephanie, svik mig inte ni också!

  Därmed är mitt sista ord sagt i debatten, för nu är jag mäkta trött på detta.. Och jag har inget mer att tillägga..

 313. Gnällmostrar och gnällmånsar! Sluta tjafsa nu! Gjort är gjort och ert tjat lär inte ändra någonting. Vad ni håller på med är grov mobbing!!

 314. Till # 398 #, vad bra du uttrycker det:

  “HELT N-EN FÖR SVERIGE I TIDEN” – kan inte sägas bättre!!!
  Ha ha haaa!!!

 315. Midnattssol 405,
  Jag har ju en annan syn på saker och ting än Du
  men jag lyfter på hatten för ett skickligt skrivet inlägg.

 316. Midnattssol , Otroligt bra skrivet och jag instämmer helt i ditt resonemang ! Det bästa för Monarkin vore om C-p och SH flyttade utomlands som herr o fru . Dessvärre saknas nog potential att försörja sig som Carl Johan B fick göra och gjorde till 95 års ålder .

 317. Jag måste bara säga:STORT TACK “Midnattssol” 405, för Ditt inlägg. Nu gör jag som Du; tar sommarledigt från den här “blaskan”. Vi kan inte göra mer nu. Hoppet är det sista som överger människan, men nog vore det önskvärt att kungaparet tog sig en funderare på om det är så klokt att backa upp sonen i den här frågan. Det kan slå tillbaka ordentligt. En riktigt SKÖN SOMMAR till alla som tänker klart.

 318. Tack Midnattsol_405!!
  …För ett ytterst välformulerat inlägg med genomtänkt resonemang

  -vore verkligen önskvärt att både Hov & CGB läste & begrundade dess innehåll innan de ens överväger besluta om att att utse Sofia Hellqvist till “Kunglig Medarbetare” på livstid
  (istället för Fru_B-alternativet) via Förlovning, som säkerligen är på G under sommaren…

  Man får hoppas att inga av Hovets inkomster(dvs SkatteMedel) läggs på att “köpa loss” för Kungahuset_&_Monarkin opassande SH-bilder iallafall – det får Sofia & Familjen Hellqvist bekosta själva
  ur egen plånbok anser jag

 319. Undrar sååå när förlovningen mellan SH och CP blir av?
  Alla ni som påstår er känna Sofia och VET (sanna era ord!)
  att hon snart BLIR prinsessa, – kan väl ge oss andra ovetande en liten hint!
  Nu när dopet med sina skandaler lagt sig, vore det kul med nya avsnitt i såpan Kungafamiljen, och förlovningen ligger väl på turordning med oanade godbitar att leverera.
  Den som väntar på något gott…!

 320. #405# Midnattsol

  Tack förett fantastiskt fint inlägg. Du har just nu satt på pränt vad många svenskar känner. Hela ditt inlägg genomsyras av omtanke om kungahuset. Hoppas verkligen att ditt inlägg kommer kungahuset till kännedom. Denna frågan är skött mycket illa från hovets sida. Tycker verkligen att det är genant att svenska folket ens ska behöva ta ställning till en person med sådan bakgrund. Detta skulle hovet ha skött på den privata vägen.

  Även Estelles dop blev ett magplask med en Sofia med matchande klädd med drottningen och triumferande min på plats. Efter dopet fanns ca 25 bilder på denna dam att beskåda på hovets hemsida. Många fler bilder på henne än på prinsessan Madeleine, varför? Någon dag efter dopet var bilderna inte lika lättåtkomliga men de fanns ändå där. Vilken annan pojk eller flickvän till kungabarnen har fått sådan exponering på hovets hemsida?

  Om detta skall sluta bra så behöver Victoria och Daniel funderar på sin kungliga roll och hur de vill balansera detta framöver. Daniel behöver hålla en lägre profil tills han har förstått vad som krävs. Bara för att han nu fick möjlighet att gifta in sig så är inte den vägen öppen för var en som så önskar.

  Trevlig sommar på dig. och alla ni andra!

 321. Många bra inlägg av Moder Svea, Grötchen, M, Midnattssol, Eva, Emma H, Ansan, med flera.

  Glad sommar alla – såväl monarkister som republikaner!

 322. Börjar luta åt Tinas Tes: Det är den tärande avundsjukan som talar, samma tunga bakom tusen inlägg: Ta en välförtjänt semester, nu, vem du än är…

 323. # 376 Aco.
  Er det virkelig mulig at noen liker sure mennesker bedre enn et smilende menneske?
  Og så er det enkelte som ønsker å tolke inn all verdens saker inn i disse sure/smilende fjes. Det finnes jo all verdens muligheter. Noen har man som mål å mobbe – så da er det jo provoserende å se at mobbeofferet smiler. Kanskje er et slikt smil en passe korreksjon og signal til smil-haterne: Dvs den som smiler tar ikke intrigemakere og mobbere på alvor! og der er jeg helt enig!

 324. Midnattsol du har skrivit årets längsta och värsta kommentar.
  Hur kan DU ha mage att skriva så om en familj du inte känner.DU SPRIDER l, LÖGNERdu har inga som helst belägg för dina påståenden.Mer än att du är en flitig besökare på p-rsaijter.
  har du inget annat att göra än att leta efter n-enbilder.
  Sofia syntes 2 gånger i Tv under dopet när hon gick in och när hon gick ut. man måste ha livlig fantasi för att få till att hon härjar.
  Alla bilder på dopet togs av en bildbyrå Scanpix och bilderna väljs ut av pressanssvarige knappast Sofia som styr detta.
  Sofia är intervjuad en gång och den är gjord av denna tidning
  fråga reportern varför hon skriver om Sofia.

  STOPPA MOBBNINGEN AV SOFIA

 325. #422# Mona,

  “Alla bilder på dopet togs av en bildbyrå Scanpix och bilderna väljs ut av pressanssvarige knappast Sofia som styr detta.”

  Du fortsätter med en dåres försvarstal. Tänker bara kommentera i denna del. Det är ingen(läs undertecknad) som har påstått att SH är pressansvarig för hovets hemsida. Den mängd av bilder samt val av motiv av bilder på SH hör inte hemma på hovets hemsida i samband med Kronprinsessan Estelles dop. Det är ok med en normal publiceringa av de som deltager det är det inte i detta fallet. Den som bär ansvaret är den som är kritiserad och ytterst ansvarig är kungahuset för dess personal. Det är mao ingen som har påstått att SH är ansvarig för detta. Misstänker dock att CP kan ha ett finger med i detta spel. Är det riktigt så visar han på mycket dåligt omdöme.

 326. Tusen tack Midnattsol för årets bästa inlägg och alla ni andra som också håller med om att detta spektakel måste sluta.

  Jag hoppas också att kungahuset tar del av dessa skriverier, som trots allt är för deras eget bästa. Hjälp dem att hjälpa sig själva.

  De är Sveriges kungafamilj, med ansvar det innebär, hur gärna de än vill vara vanliga Svenssons, fast med enorma privilegier. Det går inte ihop!

 327. För er som stödjer monarkin, tror ni att det gagnar kungahuset om det kommer att styras av en PT från Ockelbo och en n….modell från Älvdalen?
  Ingen av dem inser sina begränsningar och inte deras respektive heller!

 328. # 418. ZZ.

  Tack detsamma! 😀 Jag blir glad av att få lite positiv bekräftelse emellanåt. Det är många här som skriver bra kommentarer.

  Det finns dock en person som konstant och ständigt kommer med osanningar om påstådd “mobbing”.

  Vi kan hedanefter bara bortse från henne, så kan resterande personer här inne ha en bra och sund diskussion om vårt nuvarande och framtida kungahus.

  Glad sommar allihopa!
  Moder Svea

 329. # 416 Ansan:
  “…..en person med sådan bakgrunn……”
  Det finnes adskillig verre feilsteg enn nakenbilder fra et ungt og uferdig mennske. N-enbilder har jo mange kongehus taklet uten større problemer! Det ser ut som også det svenske er i stand til det! Men problemene er jo størst hos noen dobbeltmoralske hyener her, som påtar seg å være nasjonens “moralpoliit” – uten at noen aner hvilke lik tantene selv har i lasten. Disse tantene ser ikke ut til å være i stand til så mye prinsippiell tenkning fordi de først og fremst uroer seg over prinsekjærestens

  ¤ kåpefarge på Estelles dåpsdag

  ¤ smil – og om hun viser for mye tenner – som medfører at du, Ansan, kaller dåpen for et m”magplask” – jeg spør: For hvem? Deg og dine andre skitsvertende venner her på sidene.

  ¤ ungdomsfeilsteg, som nok etter tantenes mening er mye
  mer “syndig og kriminelt” enn andre større feilsteg begått av de
  voksne medlemmer som er født kongelig.
  – jeg tenker ikke først og fremst på kaffeflickorna heller, men en
  konge som setter svensk definisjon av demokrati i vanære
  vanry.
  Det ble jo ikke lett å forklare det for ministrene og det svenske
  folk at et av Midt-Østens verste diktaturer av CG ble
  karakterisert som demokrati.
  ER SOFIAS N-ENBILDER ET STØRRE FEILSTEG ENN
  KONGENS DUMHETER.
  Hverken Riksdag eller Regjering har har satt på dagsorden
  monarkiets være eller ikke være – dvs å vurdere kongens
  lemplighet eller monarkiets eksistens.
  NÅR SÅ MANGE KLOKE HODER HAR VURDERT DET SLIK, – DA ER DET LEGITIMT Å SPØRRE OM DAMENE VIRKELIG TROR AT REGJERING OG STORTING TENKER PÅ N-ENBILDENE SOM EN HINDRING FOR ET EKTESKAP MELLOM EN PRINS FLERE HAKK FRA TRONEN OG SOFIA, SELV OM HUN SMILER I BARNEDÅP OG HAR KÅPEFARGE SOM TILSIER AT HUN HAR KOMMUNISERT MED DRONNING OG TRONFØLGER.
  For oss andre som ikke har deltatt i mobbedrevet mot Sofia i 3 år, men kun vært tilkuere – er det utrolig å se at de fleste av kriteriene for alvorlig mobbing er i bruk fra Sofias mobbere.
  Vi behøver ikke være Sofias heia-gjeng (heiarklakk) eller spesielt imponert over hennes “yrkeskarriere” FOR Å FORSVARE SOFIA MOT MOBBEN Det er forøvrig ingen av de svenske, nålevende kongelig, fødte damer som har en “akademisk” utdanning som tantene her etterlyser – med unntak av Victoria som har en “karriere” basert på de kunnskaper hun har ervervet seg. Victoria har høy troverdighet langt utenfor landets grenser – også for sin jordnærhet og folkelige verdighet!
  Og hun har vist at det å gifte seg med en ikke-akademisk, ikke-kongelig (ofrälse )var uhyre populært i det svenske folket som møtte opp – i rekord-antall – opp mot en million tilskuere!
  Dvs at hver tiende svenske var ute på gatene bare i Stockholm. Og det er sikkert enda flere som var ute i andre byer, som feiret det populære bryllupet! Og med sine viktigste ord i talen fra slottsbroen på bryllupstalen så hun det hun fikk mest applaus for: Hun takket det svenske folket for å ha gitt henne hennes prins!!!! Hun takket altså for å ha fått en mann av folket – og dermed har hun en nærmere forankring til det svenske folkedypet enn noen annen svensk tronarving før henne!!!!
  DET ER MILDEST TALT MODERNISERING AV MONARKIET SOM FOREGÅR RETT FORAN ØYNENE PÅ DET SVENSKE FOLK – OG HUN HAR NOK med seg – hun kan tillate seg en del nytenkning uten å miste troverdigheten. Det finnes sikkert noen unntak – hyenene som kommenterer på Svenskdam sider.

  Denne generasjonen kongelige er på de fleste områder mye mer moralske enn tidligere tiders monarker, til tross for kaffeflickorna!
  Hva om tantene her på sidene skulle ha kommentert det ville og ofta på alle måter umoralske livet de konglige levde på 1800-tallet?
  Hvilke adjektiver skulle de brukt – når di til de grader har hisset seg opp over noen nake bilder, som de forveksler med p-obilder. Utrolig når vi vet at de fleste store byer har store postere/reklameplakater med nesten helt nakne damer som reklame. Det er umulig å gradere “umoralen” – fordi også disse modellene får betalt for sin nesten-nakenhet. Det at enkelte hyener her ønsker å kalle Sofias nakenbilder for p-rna gjør de med overlegg- for å skitsverte Sofia mest mulig!!!! Men saklig er det ikke – om de aldri så mye prøver seg på alle typer konspirasjonsteorier som de ikke er i stand til å dokumentere!

 330. Glömde tillägga: Det finns ju en legitim anledning att skriva om Sofias bakgrund, nämligen att hon aspirerar till prinsessposition i Kungahuset. Hade så icke varit fallet, hade hon levt med Carl Philip utanför rampljuset, hade det inte alls funnits någon anledning till detta, och då hade det kunna beskrivas som mobbing.

 331. jag försvarar varken monarkin eller dess medlemmar.
  Det jag vänder mig emot är att så mpnga av inte ens kan skilja
  sanning & lögn åt. Ni kan aldrig tala om va ni får era uppgifter ifrån.
  Sofia har aldrig uttalat sig. Sofias familj har inte uttalat sig.
  Sofias mamma som ni beskyller för omoral är kommunpolitiker
  för Folkpartiet.
  Det ni gör Svea, nordlys, pia, midnattsol, eva osv. är ren mobbning
  och för tal av en familj ni inte känner som inte kan försvara sig.
  hur kan ni ha mage att skriva sådnana här kommentarer och
  skydda förtalet bakom anonyminitet.
  Att vecka efter vecka påstå saker som inte stämmer, att skriv i nedvärderande ordalag är förföljeölse = stalkning och ett lag brott.

  Ni får tycka vadni vill emn avstå från att ljuga, frånförtal och
  kränkande ordval.

 332. jag försvarar varken monarkin eller dess medlemmar.
  Det jag vänder mig emot är att så mpnga av inte ens kan skilja
  sanning & lögn åt. Ni kan aldrig tala om va ni får era uppgifter ifrån.
  Sofia har aldrig uttalat sig. Sofias familj har inte uttalat sig.
  Sofias mamma som ni beskyller för omoral är kommunpolitiker
  för Folkpartiet.
  Det ni gör Svea, nordlys, pia, midnattsol, eva osv. är ren mobbning
  och för tal av en familj ni inte känner som inte kan försvara sig.
  hur kan ni ha mage att skriva sådnana här kommentarer och
  skydda förtalet bakom anonyminitet.
  Att vecka efter vecka påstå saker som inte stämmer, att skriv i nedvärderande ordalag är förföljeölse = stalkning och ett lag brott.

  Ni får tycka vadni vill men avstå från att ljuga, från förtal och
  kränkande ordval.

 333. När det gäller partnerval vet jag inte om jag tycker att Kungaparets barn har absolut gehör.
  Tror verkligen att dessa tre ungdomar har levt ett oändligt omhuldat liv med två mycket hängivna föräldrar. De har haft ett jättekul liv och alltid förlitat sig på mamma och pappa.

  När de nu är s k vuxna är de lite vilsna på något sätt. De vill inte bli vuxna på riktigt utan vill vara kvar i sin lyckobubbla och är lite rädda att ta stort ansvar

  Madeleines pojkvänner har väl inte varit något “att hänga i julgranen” hittills.

  Både Madeleine och Victoria är dominanta personer och behöver män som kan vara deras inspiration och samtidigt stränga kritiker.

  Sofia och Carl Ph passar ihop. Bägge är softa personer, där ingen vill ha makt över den andra.

  Sedan kommer problemet att de är kungliga, och då ställs andra krav från allmänheten, vilket kan ge till följd att de blir ensamma utan egna familjer, därför att ingen “duger”. Missriktad omtänksamhet kan man kalla det.

  Sarah Philips fick faktiskt gifta sig med Mike Tindall, otroligt nog.

 334. Börjar nästan tycka att vår bästa kvarvarande kungliga person som ev ska bli drottning är Madeleine, hon har ju stil o klass och är snygg samt en korrekt, världsvan och tjusig pojkvän.
  Annars kanske vi kan importera någon från utlandet igen som vi gjorde med Bernadotte, finns det inga avlägsna släktingar kvar från Gustav Vasa som annars kan ta över????
  Jaja, här gäller att fundera ut hur vi ska ha det med vår monarki i fortsättningen, för som det ser ut idag är inget som jag vill ha.

 335. #405. Midnattsol,

  Precis så är det, du satte verkligen fingret på problemet.

  Antingen så har vi ett kungahus, som lever upp till vanlig hyfs och vett, det är väl ändå det minsta man kan begära, och sköter sitt arbete, precis som vi alla andra medborgare förväntas att göra.

  Eller så har vi ett kungahus med företrädare utan bildning och stil, som inte är intresserade av annat än att dra fördel av det som en kunglig titel innebär. Ett sådant kungahus är vi inte förtjänta av.

  Tyvärr har C-P visat sin inkompetens som Prins när han valt en sådan partner som Sofia. Han borde definitivt inte längre representera det svenska folket, utan snarast avsäga sig sin titel.

  Sådan far, sådan son, som det heter och det är ingen hemlighet, bland sociteten, att kungen och hans vänners bilar ( tex Noppe) stod parkerade utanför vissa adresser i Stockholm.

 336. 429
  Du hved slet ikke vad det hele drejer sig om.

  Kungafamiljen skall vara utastelig och föregå med gott exempel.

  Det handlar inte om att ha akademisk utbilding eller ej och det handlar inte om något drev mot Sofia.
  Det är inte något enstaka ungdomsfeilsteg som Sofia har gjort. Och det är inte bara felstegen det har varit hela attityden till livet och hur man skall sälja sig. Har du sett videon på nätet?
  Är det så du tror att vi svenskar vill att Sverige skall säljas?

  Genom att dra sig tillbaka visar Sofia verkligen att hon bryr sig om Carl Philip och kungahusets framtid.
  Modernisering av kungahuset är bra, men där måste vara gränser när det gäller deras medlemmar.
  Alltså NEJ NEJ NEJ Det räcker fullkomligt med som det ser ut nu.
  Paret får gärna gifta sig, men då skall Carl Philip förlora sin prinstitel. Och sedan förlorar vi prinsessan Madeleine. Den bästa reklampelaren vi har för Sverige.

 337. Har sagt det förut men säger det igen.
  Vilken himla tur att C-P inte fick behålla sin kronprins titel. Han föddes ju som kronprins. Men tack och lov ändrades successionsordningen i Sverige så Victoria blev kronprinsessa istället.
  Ryser vid tanken på att C-P ihop med Sofia skulle ta över tronen. Ingen höjdare direkt.
  Med Victoria och Daniel har monarkin en chans att överleva.

 338. Marguerithe-CITAT “…Sarah Philips fick faktiskt gifta sig med Mike Tindall, otroligt nog…”

  VissSkillnad…CarlPhilip= tronföljare, prins & KungensErsättare(vid behov)

  M, Att följa Ditt inläggs Resonemang försvåras av dina fakta-fel – á la Äpplen/Päron – beträffande angivna u t a n f ö r Br.Kungahuset stående individer

  För att räknas till Brittiska Kungahuset ska man vara NÄRA släkt m QE2 – men framför allt inneha kungliga titlar, HKHstatus samt vara med på The List (ha kungl.uppdrag,berättigad till apanage = ytterst få idag)
  mao de inom MaleLineage=QE2+söner+sönernas barnbarn+Anne+maken

  ZaraP har inget av dessa – hon är Privatperson alltså o kan lika fritt som Du o Jag arbeta/leva/välja make
  …att media inte respekterar deras privatliv r en annan sak – dock som ättlingar till Sofia, dotter till Kung James I är Z ”på pappret” med i brittiska tronföljden livet ut men det är ju även Bernadottarna fast längre bak…

 339. Till # 435 #:

  Menar du att bara för att Sofias mamma är folkpartistisk kommunpolitiker är hon ofelbar? Verkar inte precis så!
  Jag tycker att hennes roll just som representant för
  väljare borde ifrågasättas med tanke på vilka värderingar hon står för!!!

 340. txt-korrigering_inlägg_nr442:
  med”sönernas barnbarn”
  avsåg_jag
  “Sönernas Barn”
  (dvs…barnbarn urMaleLineage)

 341. # 341 Eva:
  Er du unntaket her som leser Dagens Industri???? Men det er godt å vite at noen har en litt høyere himmel over sin hverdag enn SvDAms kommentar-felt – hvor enkelte tror at vi er verdens navle og landets hjerne – vi som “produserer” så mye framgangsrik og intelligent tenkning!! Selv om det ikke er annet enn mest mulig angrep, trakasserier, “diktning”/konspirasjonsteorier og skitsverting av personer vi ikke kjenner!!!!!

 342. Jag hoppas också att kungahuset tar del av dessa skriverier, som trots allt är för deras eget bästa. Hjälp dem att hjälpa sig själva.

  De är Sveriges kungafamilj, med det ansvar detta innebär, hur gärna de än vill vara vanliga Svenssons, fast med enorma privilegier.

  T.o.m. en vanlig Svensson lever inte 10 år av sitt liv som Hällqvist gjort. Och därefter i 5 år inte gjort någonting alls, mer än att behaga sin prins. Vad kallar man detta?

  Det förstår väl alla att det inte går i länden. CP har lång tid på sig och kan vänta 20 år med att leka färdigt, så SH har lång tid på sig att hitta en annan försörjning.

 343. # 437 # – Tycker också att Madeleine verkar vara den enda som skulle passa att bli drottning, hon ger ett korrekt intryck med kunglig värdighet, till på köpet är hon vacker med behaglig utstrålning.
  Har svårt att se henne fjäska och handkyssa (osv) sin man i offentliga sammanhang som ger ett ovärdigt och alldeles för folkligt intryck av någon som är kunglig.

 344. #446 Mary K

  “Og derfor er det mange her på siden prøver å linke Sofias naken-bilder til p-no, som jo er noe helt annet. Men det er vel umulig å få tantene til å forstå forskjellen.”

  Mary K – läs mitt svar till dig #432. Ett citat därifrån;

  “Fortfarande Mary K har du uppenbarligen inte sett fotona varken från när Sofia var omyndig eller från några år därefter och upp till nästan 10 år därefter! Det är inte naket – som kan vara vackert beroende på foton och sammanhang – utan det är p-r – som kan vara helt påklätt men ändå framställt i sammanhanget att det förmedlar p-r!

  “Det är inte några bilder utan rejält många under ca 10 års tid! Och väl dokumenterade.”

  “Varför fortsätter du hitta på historier? Uppenbarligen tycker du själv att Sofia och hennes föräldrar gjort dåliga val, och att Sofia med detta i bagaget inte är rätt person att vara förebild för unga flickor och kvinnor i dagens samhälle på 2000-talet, annars skulle du inte ha sånt behov av att försköna och hitta på!”

 345. TACK 405 för ditt fenomenala inlägg. Det var långt men väl värt att läsa. Jag vill passa på att kommentera vad många ofta nedlåtande kallar prins Daniel personlig tränare, ja han var det men han startade och drev ett företag i branchen. Inte helt ensam, men resultatet är tycker jag att tillsammans med kronprinsessan hjälper till att driva familjeföretaget Bernadotte på ett förträffligt sätt.

 346. #405# Eva M,
  Håller med dig . Jag gillar verkligen folk som tar ansvar och försöker ta sitt eget öde i egna händer. I detta fallet tycker jag att prins Daniel är ett föredöme. Det är lätt att sitta här och tro att man är så mycket bättre själv, men försök att göra om det. Starta ett företag och få snurr på det så får ni se ifall det är ett självspelande piano. Min hatt är i alla fall av för prins Daniel.

 347. Ansan # 451

  Jodå vännen. På dessa sidor finns fler egna företagare än du. Förstår vad du menar med detta ang. Daniel men sluta tro att bara du driver eget företag här. Jag gör det och säkert många fler.

 348. Det är kanske inte så konstigt att det blir många kommentarer när Sofia får så stor plats i SvD. De flesta tycker att hon är olämplig för att komma in i kungahuset pga hennes bakgrund. Prins Daniel däremot har visat sig vara mycket lämpad för detta. Han har en enkel bakgrund men är stabil och pålitlig – och har tagit sin roll i kungahuset mycket seriöst. Han är ödmjuk, kan representera och har stil. Därtill en god talare.
  Jag vill poängtera att de flesta (tror jag) inte kräver någon med ett fläckfritt förflutet, men lämpligheten är oerhört viktig för att få en inträdesbiljett till kungahuset!

 349. Det här måste vara svenskt rekord! Sverige är ett f.d. lagomland och bortsett från att jag anser att vi lugnt kan behålla hatten på för hela kungahuset måste vi ge Sofia och Carl Philip en eloge för det enorma engagemang de lyckats skapa i vardagssvenskarnas representationsbehov av kvalitet.
  Verkar det ändå inte som Sofia skulle platsa rätt bra i familjen i stort? Och där får hon ju sin plats om kungen skulle ledsna på att ta emot era socialbidrag och i stället stämpla ut med avgångsvederlag mm i stil med hedervärda riksdagsmän som skor sig.
  Fint med yttrandefrihet och svallvågor. Det betyder att vi alla bryr oss. Och de som känner familjehistorien med alla avhoppade farbröder som följt sina hjärtan och kvinnor har säkert ingen tanke på att påverka valet. Och kung och drottning som också de lärt sig att inte styra för hårt när sonen inte står i tronföljden ens. Både Sofia och Carl Philip ser häpnadsväckande avspända ut! en monarki utan fria val vore en pinsamhet och en skam t.o.m.för den tid som åtgår för att sansat avveckla monarkin. Den har överlevt sig själv. Önskar dem lycka och egna ben att stå på! Dessutom hoppas jag att den nya skandalboken om kungen inte blivit indragen via grundlagen..Det blev så tyst om den när den skulle komma ut “på torsdag”. Sofias foto som vi tillråddes att titta på – inte det på 16-åringen utan något naket tydligen fanns i alla fall BORTSTÄDAT! Så som var blivande fästman vill ha det så det bjuder vi på men inte tryckfrihetsinskränkningar om det gäller det.

 350. #405# Som så många andra håller jag med dig i mångt och mycket, men vad jag inte förstår är varför ingen undrar över vem vill egentligen ha en prins till make med så dåligt omdöme? Det är väl inte bara Sofia som är ett irritationsmoment, även han bär sig illa åt. Finns det verkligen någon seriös intelligent kvinna i hans ålder, som skulle vilja leva med honom? Vad har han åstadkommit, för att vi ska tycka att det är av stor vikt vem han äktar?

 351. Mera skandaler vill vi ha som att Victoria har modet att öppet visa sin kärlek till sin man och att CP blivit kär i en dalkulla.
  Jag gläder mig med både V och Ch kärlek och dessutom skulle ingen bli gladare än jag om kungahuset avvecklar sig själv.
  Mossigare instution än ett kungahus får man leta efter 2012

 352. Ingen har rätt att uttrycka hat eller kränkande personangrepp mot någon. Inte ens mot någon som gjort fel, kanske mest fel mot sig själv.. MEN, det är inte det det gäller här! Jag känner så här:
  Sofia har inte skadat någon, begått något brottsligt. Men, om hon skall bli svensk prinsessa, då bör hon ta avstånd ifrån vissa aktiviteter hon haft, som diskuteras här. Hon bör alltså med ord eller text uttrycka att det var fel, att hon beklagar det. Precis som vi i livet ibland måste markera att något var ett misstag för att människor skall veta var de har oss, att de kan lita på oss. Så är det för ett barn, för medlemmar i en familj, på en arbetsplats. Jag håller med å det starkaste att det ger väldigt felaktiga signaler till ungdomar, till flickor, om man menar att hon inte behöver säga något. Om Hovet, Kungen, skulle tycka att det där var då det, nu vänder vi blad, eller kanske rycker på axlarna och fortsätter i samma begreppsvärld….det går inte! Då begår hovet och kungen ett riktigt stort misstag. Det blir ett svek mot unga flickor, mot jämlikhet o allt annat vi väl kämpar för.

  Sedan ställer jag mig åter frågande till Svensk Damtidnings så tydliga och icke objektiva eller vederhäftiga “intervju” med Sofia. Vad roligt att det var positivt möte med Sofia, men det var oproffsigt formulerat och gick över gränsen. Ni skall skildra, gärna berömma, men inte delta i debatten i detta, Svensk Damtidning! Jag tycker det känns fel.

 353. Andrea Broberg , jag har varit på flashback o Royaldish ! Där sitter folk från alla världsdelar och förundras och skrattar gott åt detta par , man får mycket information där !

  Klart man skäms för C-p , jag är fortfarande för Monarki men inte till vilket pris som helst . Det värsta av allt är att C-p drar med resten av familjen i ett väldigt löjligt skimmer !

 354. 462#

  Kommer förmodligen bli en “bild-explosion” om och när C-P och Sofia gifter sej.
  Då kommer den stora vågen med hemska bilder och berättelser om Sofia fram. Tror inte heller att vi sett hälften än.
  Kungahuset verkar inte förstå allvaret i detta. Kanske lever de kvar i föreställningen att bara man ler och vinkar lite och låtsas som ingenting så blåser stormen förbi.
  SvD verkar inte heller förstå allvaret och verkligheten. Är kränkande mot oss läsare att försöka köra ner en kraftigt skönmålad bild av Sofia i halsen på oss. Det är att dumförklara läsarna och att blunda för sanningen.
  När ska kungahuset vakna upp?
  C-P drar inte bara ner resten av kungafamiljen i ett löjligt skimmer. Han drar ner hela landet genom sitt handlande. Men det verkar han inte förstå.

 355. Och Nu Inleds Snart nästa Promotion – fas för Prinsess -Sofia & hennes PRkvinna BarbroE, stylisten & Ternert
  PR-knep: OS i London!!!

  Ännu en gång… SpelFörGallerierna likt kravet på Dopet-medverkan häromsistens…
  …ser SH till att få va Med (igen) – nu fullt-synlig intill CP & sina blivande “inlaws” – i_rampljuset med oslagbar möjlighet att….
  1-frottera sig med andra ditresta kungligheter/kändisar på VIP-läktarna i London
  2-Poserandes för Sve & utländska Fotografer &
  3- ha full Beredskap & förhoppningsfullt att ev.få till nån liten kort intervju eller två…motiv:att igen Boosta sin image – som SH sa en gång på scen: “för den goda orsakens skull”.
  (liksom “plåster på såret” för Sofias avtalade intervju med viss Ekot/Sveriges Radio-journalist på Estelles_Dopdag, i sista-minuten-inställt på Gr.av teknisktfel,enligt då twittrande reporter)

 356. Sluta mobba! Ingen utom ni gnällisar bryr sig om gamla bilder. Så märkvärdigt är det inte att vara kunglig att man ska behöva leva som ett helgon!

 357. Molly prins Carl-Philip ska INTE åka till sommar OS i London däremot kronprinsessparet och sedan kungaparet för att heja på de svenske. Kolla information innan du skriver

 358. #455 Victoria Malmberg

  “Dessutom hoppas jag att den nya skandalboken om kungen inte blivit indragen via grundlagen..Det blev så tyst om den när den skulle komma ut ”på torsdag”.”

  Om du med detta syftar på den bok som för ett halvår sen skulle utkomma om en viss kriminell och där ett förfalskat foto på Kungen skulle vara med, då kan jag berätta att Stig-Britt på Flashback precis när de skulle publiceras avslöjade inte bara att bilden var en dåligt gjord förfalskning – något som alla kunde se inklusive den media som försökte sälja in den som äkta – utan Stig-Britt avslöjade också att bilden på Kungens inklippta ansikte var taget från förlovningsintervjun år 1976. Detta, inklusive Stig-Britt som intervjuades, fick stora rubriker i media, och det uppstod en juridisk diskussion om att publicera en förfalskad bild. Mycket möjligt – med rätta – fick därmed förlaget kalla fötter. Mycket bra och demokratiskt att inte förfalskade bilder får publiceras!

  Angående bilder på Sofia finns dessa kvar på vissa ställen, andra har länkat till dem här, men du har rätt i att Hovet har städat upp ordentligt, något som även uppmärksammts i media utomlands (jag har tidigare länkat till dessa artiklar).

 359. När Daniel blev känd som kronprinsessans partner lämnade han avtryck till övriga världen som kan förväntas av en blivande prins.
  När Sofia blev känd som prins Carl-Philips partner lämnade hon avtryck till övriga världen som många länder är mycket tveksamma till utom själva Sveriges kungahus.

  Vi har sett konsekvensen av kronprinsessparet som ett respekterat par utomlands och i Sverige.

  Vi har inte sett konsekvenserna av prinsparet ännu, Vi kan bara hålla andan och vänta.

  #451 och 453
  Ni är inte ensammma om att vara egna företagare. Ett självspelande piano kan det bli, men kan då också låta väldigt falskt som exempel H&M med vidriga arbetsförhållanden i andra länder för produktion av kläder.

 360. hej svensk damtidning, jag skulle vilja avsluta denna sida av mobbing av sofia, jag har aldrig varit med om så mycket elaka kommentarer. inte trodde jag att friska människor har så mycket aggresivt och avundsjukt inombords. är det inte bättre att ransaka sig själv. låt sofia och philip vara i fred. hoppas dom blir lyckliga i alla sina dar, kram

 361. 464 #Singoalla

  Jaha är det bara vi “gnällisar” på den här sidan som bryr oss? Det tror jag inte.
  Ingen så vitt jag vet förväntar sej att kungliga ska leva som helgon. Det här handlar inte om det.

  http://www.theroyalforums.com/forums/f49/press-reports-and-discussion-about-carl-philip-and-sofia-hellqvist-part-2-april-12-a-32945-6.html

  http://www.theroyalforums.com/forums/f49/press-reports-about-carl-philip-and-sofia-hellqvist-part-1-jan-10-april-12-a-26656-83.html

 362. Nu börjat der bli bråttom för SH om hon ska hinna få på sig fölovningsringen innan firandet av Victorias födelsedag på Öland. SH kräver kanske att få sitta på parkett och då krävs nog en förlovningsring.

 363. Vill skicka en hälsning till prins Carl-Philip, jag har hört en vals som heter Carl-Philips vals, den är nog en del år gammal men melodisk och ligger på you tube!
  Använd den när du firar något

  Sen vill jag förklara en sak, en man vill aldrig vara underlägsen sin kvinna. i utbildning tex därför passade inte hans fd flickvän honom.
  En flickas kärlek speglas i hennes leende, om man älskar någon syns det., det lyser om Sofia!

  Alla som är kända smutskastas, det bara är så.

  Jag tycker vi ska sluta köpa dessa tidningar som bara snedvrider allting. Ge oss kort på Lillsessan, Silvia kramande Carl-Gustav, osv.liksom Viktoria gör med Daniel!

 364. # 356 ZZ:
  Jeg har ikke skrevet en bokstav om barnep-nografi!
  Jeg trodde vi diskuterte Sofias lemplighet som CPS bedre halvdel og hennes nakenfoto, som ingen vil opplyse meg om hvor finnes. Send meg den lenken som viser at Sofia har vært med på p-nografi. Et sted må jo grensen gå! Vanlige nakenbilder er ikke p-no! Da henger det p-na på tusenvis av reklameplakater i de fleste byer og andre steder hvor det reklameres for dette og hint.
  Undertøysmodeller – bedriver de også p-r?
  Vigelandsparken med kun naturtro menneskefigurer til og med barn – er det både pedofili og p-r?
  Det finnes utrolig mye nakenhet både innen kunst og fotografi og ikke minst kunstfotografi. Hva med nakenkalendre mange idrettsstjerner lager til inntekt for egen klubb og idrett – for betaling – er det nummeret før horeri? Eller er de horer fordi de tar betalt for bildene i kalenderen????

  # 358 Magdalena:
  Din kommentar er til å bli klok av!! Denne burde alle pugge før de skriver flere trakasserende kommentarer og geberder seg over Sofias “syndige” nakenhet som årsak til all vederstyggelig utnyttelse av mindreårige i nordre del av Europa!!! Projisering – ja – det er nettopp det det er!! Og her er mange frustrerte fruer – og det er mulig Freud har rett, mer rett en fruene her liker!!!!
  Og vi behøver ikke være noe intelligente for å skjønne at Sofia for lengst har forlatt nakenfotograferingen – vändt blad – og startet et nytt kapitel i sitt liv. Til og med kriminelle får gå videre etter endt soning. Hun har nå blitt konstant trakassert her på sidene i 3 år – og jeg er derfor 110% enig i at nå er det nok botsgang for hennes del! Dette er helsefarlig mobbing overfor et ungt menneske som skal ut i livet – og jeg synes derfor at Svensk Dam også må ta litt ansvar og på et eller annet vis synliggjøre (ikke forby) og analysere hvorfor dette skjer. Noe av dette er jo ren onskapsfull grums!

 365. # 317 Marguerithe och # 319 Magdalena:
  Stort Tack till er båda för mycket fin respons.
  Vi är på samma våglängd!

 366. Att det skulle välla fram bilder tror jag inte på. Bilderna ägs av en bildbyrå eller en fotograf ,det är ett brott mot upphovsrätten att utan tillstånd publicera bilder.
  Så ni som länkar bilder gör er skyldiga till lagbrott.
  Dessutom så tror jag att tidningarna är försiktiga med vad som publiceras. Att bli bojkottad av hovet blir kännbart för all media.
  Sofia har INTe jobbat med p-rr som ni tror. Det finns ett Tv
  program och en herrtidning Slitz som tagit bilder.
  En mycket känd fotograf som fotat Sofia säger att de flesta bilder är fejk. han vet hur hon ser ut, viktiga kännetecken saknas.
  Detta är en mycket etablerad modefotograf som säger detta.

  nu tycker jag att SDT tar bort denna kommentars möjlighet
  om Sofia. För det är bara rena lögner och rent svammel som skrivs

  Denna hemska mobbning.

 367. “469” Katarina,

  Efter att ha läst dina länkar ser man tydligt att det är svenskar som sitter och skriver från USA och UK. Ingen som inte är initierad kan veta några detaljer om Prinsessans Estelles dop etc.
  Exakt samma tongångar som svenskarna här.

  Man kan bara konstatera att