Annons


Annons

Drottning Elizabeth i procession på Themsen


Det brittiska firande fortsätter – drottning Elizabeth hyllades under sin båtresa genom London under söndagen.

Hela London hyllade sin drottning som firar 60 år på tronen. Men även svensk tv direktsände när drottning Elizabeth med familj åkte båt i en pampig procession på Themsen i London med runt 1000 båtar.

Kate i rött

Med ombord var också maken prins Philip, prins Charles och Camilla samt prins William och hans Kate för dagen i röd outfit och så prins Harry.

Zara saknades

Här fanns också prins Andrew med sina barn, prins Edward och prinsessan Anne med sina familjer.
Den enda som faktiskt saknades var Annes dotter Zara Phillips som är i full fart med sin hästträning inför OS i London.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Drottning Elizabeth – vacker i vitt – med prins Charles och Camilla.

Prins Harry och prins William tillsammans med Kate.

Prins Charles och Camilla.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Åsas Kungliga Europa om firandet››

Bloggen Bakom Kulisserna om drottning Elizabeth››

Se en film här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=U8VmQgm11qw

(21)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

52 kommentarer till “Drottning Elizabeth i procession på Themsen”

 1. #1
  Det är kanske deras aktiva liv med mix av allvar, vardag och festligheter som gör att drottning Elizabeth och prins Philip är så vitala som de är.

  Det är att njuta av dem så länge de orkar och de ger verkligen intryck av en kunglig respekt.

 2. Tre otroligt snygga kvinnor..!
  Kate är ju den självklara vinnaren i sin fullständigt perfekta outfit..årets snyggaste hatt..!
  Britternas nästa drottning Camilla är ursnygg i sin likaså vackra hatt..och med sin älskade pärlchoker..!
  Drottningen hade unnat sig lite frills på kappan..ovanligt vågat..
  Pippa var även hon elegant i sin Chaneliga mörkblå dräkt..!
  Englands drottning är ju oslagbar..vilken energi..!
  Sorry about the weather mam..!

 3. Uanset om der havde været strålende solskin over London, og ikke som i dag øsende regn, så var flotillen altfor omfattende og helt uden hensyntagen til dronning Elizabeth og prins Philips høje alder, den tog over tre timer! Jeg så kun med sporadisk, men stod de op mens alle skibe og både passerede forbi ???
  Hverken England eller noget andet monarki får nogensinde en regent, der så flittigt har tjent sit land gennem 60 år, som The Queen og manden ved hendes side, prins Philip.

 4. jätte imponerad så fint att se ..och det kostade skattebetalarna nästan inget dom hade tagit ur egen kassa och sponsring tycker jag är bra gjort..

 5. Mycket fint på TV under eftermiddagen. Drottningen och Prinsen imponerade med sitt engagemang och sin ork. Drottningen var fantastiskt elegant i sin klänning, kappa och hatt. Hertiginnan Camilla var också mycket vackert klädd med en fantastisk hatt. Mycket fint att se att hon valt att komplettera Drottningen, istället för att som vissa försöka konkurrera ut henne, bl.a med val av färg!

 6. Det regnade och var kallt hela dagen och dom stod ute hela tiden. Tänker ingen på lunginflammation för en 86 åring som blir så kall.

 7. Ja, att de vid en så hög ålder orkade hela dagen! Beundransvärt.

  Jag kan inte låta bli att tänka på vad Kate måste ha frusit, hon borde ha haft ett ordentligt underställ under dräkten! (Menar inget respektlöst, jag sympatiserar med henne i det vädret).

 8. Ja, verkligen i den åldern! Alla var eleganta men speciellt roligt att se Camilla så stilig här.

 9. Ja det var fantastiskt att se på tv. De stod upp i flera timmar, fast det fanns möjlighet att sitta. Hela familjen var underbar!

 10. Man tror knappt sina ögon: en 86 årig dam och hennes snart 91 -årige man hälsar STÅENDE i nära fyra timmar (och med bara en enda kort kisspaus av allt att döma) den enormt ståtliga regattan på Themsen – det var kallt och det var regn och fantastiskt brittiskt i denna lysande folkfest. I fransk tv:s omsorgsfulla
  direktsändning var modeskaparen Karl Lagerfeld en av kommentatorerna med skönt detaljerade beskrivningar av arbetet bakom det tyg som använts i drottningens vita outfit. Han berömde också rödklädda Kate.
  Noterade också att svenska Rapport på kvällen såg poängen med firandet i intervju med brittiska hoppfulla republikaner.
  En vinklig på ståten som torde vara världsunikt svensk.

 11. Jeg synes, der er noget både dejligt, interessant og historisk ved en stor kongelig familie, som man kan se samlet ved begivenheder som jubilæer, bryllupper, dåb og fødselsdage.
  Og det har det britiske kongehus udover pomp and circumstance.
  Bemærkede, at prinsesse Anne var i militæruniform med en masse ordner på, et sjældent syn.

 12. Jag följde det hela på BBC och drottningen stod upprätt i 4(!) timmar tillsammans med Philip, 86 respektive 90 år gamla. How do they do it?! En fantastisk syn med alla båtarna. Scenen var en mycket lyckad upprepning av det som utspann sig på Canalettos målning : “The River Thames with St. Paul´s Cathedral on Lord Mayor´s Day”, 1746. (Finns att beskåda på nätet.) Alla intervjuerna med “vanliga” människor skapade en skön närvarokänsla. Bekvämt att kunna sitta och avnjuta en “cuppa tea” och nybakta scones till det. “God save the Queen”.
  Nästa regentpar borde heta William (V) och Catherine. Trots Charles och Camillas försök att verka folkliga, med deltagande i Street Party i Piccadilly, så vore det klokare att lyssna på folket och hoppa över paret till Williams fördel, när den dagen kommer. Blir Q EII lika gammal som sin mor, så dröjer det nog dess bättre.

 13. allegra,
  Jag skulle bli glad om Du ville tala om vilken
  fransk kanal Du tittade på.
  Fast Du kanske befinner Dig i Frankrike.
  Jag har här i Sverige endast fem franska kanaler och
  av dem är det bara Tv5 monde som visar lite lättsammare gods.

 14. Det är helt otroligt vilken fin fysik prins Philip verkar ha. Världen borde få ta del av både hans och hans makas kost- och motionsvanor. En fröjd att se de gamla paret jobba sida vid sida. Det är inte svårt att förstå att prinsarna William och Harry beundrar sina farföräldrar.

 15. Vilken kvinna Elisabeth. Kate är jättesnygg. Prinsarna mycket duktiga killar. Oh vad Diana skulle vara stolt över dem.

 16. #18# Snickarjohn
  Jag bor i Frankrike och den kanal jag följde är
  France 2 (inom ramen för public service tv, Francetelevisions) och den kan abonneras på i Sverige. Byt genast till den. TV5 Monde är nåt så mossig.
  Vill du ha en rolig proffsig och dynamisk nyhetskanal
  så kolla France 24 – om man kan abonnera på den i Sverige vet jag inte. Däremot kan man följa den gratis på nätet i både fransk och engelsk version: http://www.france24.fr

 17. Hej allegra,
  Tack för info.
  Ska undersöka om de går att få kanalen I Sverige.
  Jag har parabol med läsare som inte är kopplad till operatör
  så Tv5 monde ingår s.a.s i bruset.
  Jag har även bostad i Frankrike och även där har jag parabol så jag är väl bekant med franskt TV-utbud.
  France 24 och BFM har jag i Sverige.
  Än en gång tack för Din info.

 18. Oj hur stiligt damer har Brittiska kungahuset. Catherine är så snygg att Victoria här hemma ser ut som lantis. Hur orkar drottning Elisabet och prins Philip deras ålder stå och vinka sådan ovärdet, det måste bara beundrar! Det måste vara kaltt att stå där ute. Båten var jättefin, blommor så fint dekoration.

 19. 11, jag tänker också lunginflammation när jag sitter och fryser inne här hemma! Tänk hur kallt det måste vara där ute regnet. Hon bär sin ålder så vackert, vilken järnlady!

 20. Catherine är så snygg med sin röda kläder! Victoria här hemma kan titta och lära sig, hon ser ut som lantis.

 21. Lotta #24 och #26
  “Catherine är så snygg att Victoria här hemma ser ut som lantis.”

  Engelska kungahuset har en betydligt bättre ekonomi än det svenska, det känner du väl till. Högre apanage och med möjligheter att köpa dyrt vilket de också gör.
  Man får det man betar för vet du. 😀
  Man ska heller inte glömma miljöaspekterna. Överkonsumtion är inte bra för miljön, det vet ju alla, och miöjön är ju Victoria engagerad i. Den kanske Kate skippar?

  Du tycker att Kate är snygg? Det tycker inte jag. Hon lyckas dock välja snygga kläder ibland, 2 olika saker eller hur.

 22. Kuriosa i sammanhanget är att Drottning Elizabeth helt saknar utbildning, med tanke på alla krav som framförs här om adekvata utbildningar för sitt ämbete.
  Hon har genom stor livserfarenhet genomfört sitt uppdrag och gör ännu, och är beundrad av de flesta för detta.

 23. Hmm..läser att Prins Philip är på sjukhus idag, hoppas han snart återhämtat sig! Vilken prestation av dem igår att stå i det omilda “sommarvädret” i timtal!

 24. Jag tittade också på utsändningen av jubileet, och man måste beundra Elizabeth och Philip att stå och vinka i tre timmar i det kalla vädret. De tar verkligen sitt kall på allvar. Staten hade bekostat säkerheten, 175 miljoner pund, men resten hade de betalat själva plus sponsorer. Senare på kvällen såg jag en serie som heter Barnmorskan, och jag förvånades över att det var sån slum i England 1957, något liknande hade vi inte i Sverige då, undrar om drottning Elizabeth har nån aning om hur det har sett ut under hennes regeringstid i slumområdena, hemskt. Skilllnaden mellan s k fint folk och vanligt folk måste vara väldigt stor i England.

 25. Var inte så bra val ändå för dessa 80- och 90+ att vara ute i kylan under hela färden, även om det också imponerade, men tyvärr innebar det att Prins Philip inte kunnat medverka under hela firandet. Visst kunde de istället ha suttit ned med filtar om sig – mycket synd om både Prins Philip och Drottning Elisabeth.

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsen-till-sjukhus-under-stora-firandet/

  PS. Att stjäla spot-light från en Drottning på över 80 år och som suttit på tronen i 60 år genom att välja den färg på klänning som per automatik drar det mänskliga ögat till sig är inte något att lära av – tvärtemot – skönt att se att det inte bara är kungligt födda som vet hur de ska klä sig i olika sammanhang utan att det också finns ingifta som har vett och etikett som i England Hertiginnan Camilla som inte försökte konkurrera ut Drottningen i val av klädsel och färg utan istället kompletterade henne jättefint. Men även här på Svensk Damtidning har man valt huvudfotet där fokus hamnar på den rödklädda Hertiginnan Catherine istället för den person som firades – Drottning Elisabeth.

 26. “The Lady In Red” Kate får kritik i engelske medier for sit outfit, man fandt det upassende, der var for meget “look at me” over det.

  Mens resten af kongefamilien var nedtonet i farverne valgte Kate knaldrødt og det tiltrak opmærksomheden og fjernede fokus fra dagens hovedperson, mener medierne altså.

  Spørgsmålet er, om en Kate i hvidt eller rosa havde ændret på det, det tror jeg ikke.

 27. Prins Philip er blevet indlagt med formodet blærebetændelse – det var jo, hvad man kunne frygte efter “maraton”-forestillingen ved Themsen forleden. De havde stole, men uldne tæpper og varmeblæsere havde nok været en god idé, Vejret så virkelig modbydeligt ud. Håber, han klarer sig.

 28. 27. Oj då. Jag har inte sett Engelska eller Svenska kungahuset bankkonto, som kanse du. Men jag kan tycka som jag vill, varför väljer Victoria inte snygga kläder och frisyr…hon ser ut som lantis med sin hästsvans. Och du kan tycker som du vill.

 29. Inte_fullt_så_korrekt_påstående
  #29_Marguerithe-CITAT:

  “…Kuriosa i sammanhanget är att Drottning Elizabeth helt saknar utbildning, med tanke på alla krav som framförs här om adekvata utbildningar för sitt ämbete…”

  ?
  Betänk att QE2 gavs EJ mycket tid till vare sig Tronföljar-förberedelser eller regelrätta Uni-studier(heltid) faktiskt
  -till skillnad från tronföljare år 2012- med tankepå 2världskrig Abdikeringen&faderns tidiga/oväntade död
  …men visst Marguerithe…har QE2 utöver “livets skola” Drillning avHovet OCKSÅ… erhållit “Utbildning”:

  utdrag:
  …Princess Elizabeth was first_educated at home with Princess Margaret, her younger sister.
  – started to study constitutional history and law as preparation for her future role.
  – received tuition from her father, as well as Henry Marten, the Vice-Provost of Eton.
  – was also instructed in religion by the Archbishop of Canterbury.
  – also learned French from a number of French and Belgian governesses.
  – also studied art and music, learned to ride, and became a strong swimmer.
  -enrolled as a Girl Guide when she was eleven, and later became a Sea Ranger.
  http://www.royal.gov.uk/HMTheQueen/Education/Overview.aspx

  utdrag:
  was initially educated at home, although the Duchess of York had always harboured the hope that one day her daughter would attend public school, and thus learn about matters both intellectual and social.
  This, however was not to be, as the new King, Edward VIII, had decided that it would not do for a Princess to be educated alongside commoners, and thus Elizabeth received the entirety of her instruction in private.
  By the end of 1937, Elizabeth’s life had changed dramatically: Edward VIII had abdicated, her father had been crowned King George VI, and she was Heiress Presumptive to the Throne.
  As befitted an Heiress Presumptive, she took it upon herself to discover all she could about the matters that would one day form the basis of her ruling life.
  She began to attend lessons in constitutional history at Eton College, one of England’s most illustrious and intellectually demanding public schools.
  Soon, her love of all things historical led her to broaden her education in order to take in the history of Europe. She also speaks fluent French.
  http://www.britainexpress.com/royals/queen.htm

  utdrag:
  ” …she was educated privately, and assumed official duties at 16. During World War II she served in the Auxiliary Territorial Service, (ambulansförare)
  By an amendment to the Regency Act Elisabeth became a “state counsellor”(KungensErsättare) on her 18th birthday.
  On the death of George VI in 1952 she succeeded to the throne while in Kenya with her husband and was crowned on 2 June 1953… ”
  http://www.britroyals.com/windsor.asp?id=elizabeth2

 30. #37 lotta
  “Jag har inte sett Engelska eller Svenska kungahuset bankkonto”

  Uppgifterna om de olika kungahusens tillgångar och ekonomi finns tillgängliga för vem som helst som är intresserad av att skaffa sig info om detta innan man “tycker” något om det.

  “Men jag kan tycka som jag vill”
  😀 Ja och med lite tur så finns det kanske någon som är intresserad av vad just du tycker. 😀

  Det här får mig att tänka på något jag lärde mig som ung:
  Har du inget snällt att säga så var tyst!

  Inte så dumt, eller hur. 😉

 31. Trist at vejret forleden dag skulle komme til at ødelægge så meget af glæden ved det tredagelange diamant-jubilæum.
  Tankerne går til Philip og jeg håber, at han bliver hurtigt frisk, så han kan fejre sin 90 års fødselsdag på søndag sammen med The Queen og familien på Windsor Slot eller hvor de bor pt.
  Forøvrigt er det jo samme dag som prinsesse Madeleine bliver 30 år. Gratulationer til begge.

 32. Och igår var det rockkonsert för jubilerande QE2_86årUng -vilkenHärligKrutgumma!

  utdrag:
  “…The Queen was visibly moved as Prince Charles joked that The Duke of Edinburgh, who was taken to hospital with a bladder infection yesterday afternoon, might hear the Jubilee concert from his bed if the crowd shouted loud enough.

  In a warm, emotional and often witty speech in praise of his mother at the close of last night’s concert, that appeared to make her lip quiver more than once, the Prince of Wales said it was sad that the Duke of Edinburgh could not be at the event after being taken unwell.

  He said: ‘The only sad thing about tonight is that my father cannot be here with us because, unfortunately, he’s been taken unwell.’
  And he added to tumultuous applause from the audience outside Buckingham Palace: ‘If you should loud enough, he might just hear us in hospital’.

  Prince Philip, who will be 91 on Sunday, was ‘desperately upset’ at not being able to attend the concert or a service of thanksgiving at St Paul’s Cathedral today…”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2154562/Prince-Philip-hospital-Moment-Queens-lip-trembled-thought-sick-Duke-Edinburgh-missing-Diamond-Jubilee.html

  (nån som vet om konserten, går att se via internet/i efterhand?)

 33. Konserten ska visas eller har kanske redan visats på svensk TV. Kommer inte ihåg dag/datum eller kanal.

 34. Kära Grötchen! Jag har lärt mei som barn: se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Gör det illa….
  Punkt. Slut.

 35. Konserten gick att se direkt på BBC Entertainment.
  Kanske finns det någon play-funktion på deras hemsida.
  Konserten var faktiskt riktigt trevlig med bra tempo.
  Bäst var Madness som stod på taket till Buckingham Palace
  och spelade.

 36. # 35 Tulla
  Jag är enig med dig.
  Tror att allt var noga genomtänkt. Om Kate också hade varit vitklädd hade det blivit obalans i bilden och man hade börjat jämföra henne och Drottning Elisabeth. Inte bra. Nu framstår Drottningen i ensamt majestät i sina ljusa färger precis så strålande som det var tänkt.
  För övrigt tror jag inte att man kan ”dressa ner” någon annan. Man klär upp sig för att hedra sig själv men även sin omgivning. Men…. det finns alltid ett men… det viktigaste är att trivas i sin egen kropp och gör man det kan man till och med se tjusig ut klädd i en säck. 🙂 Men idag tycks de flesta inte trivas i sina kroppar och det är väl därför vi har denna ”styling-hysteri”.

 37. Om i ödslig skog
  ångest dig betog,
  kunde ett flyktigt möte
  vara befrielse nog.
  Giva om vägen besked,
  därpå skiljas ifred:
  sådant var främlingars möte
  enligt uråldrig sed.
  Byta ett ord eller två
  gjorde det lätt att gå.
  Alla människors möte
  borde vara så.
  En dikt av Hjalmar Gullberg
  Så känner jag när jag läser inlägg från Magdalena, Marguerite och nu även adele. Jag hoppas att alla andra också hittar sina “stigfinnare” och att vi alla kan mötas i fred. För hat leder absolut ingenstans.

 38. Jag följde firandet på Themsen och tyckte det var fantastiskt. Tyvärr var programmet totalt sönderpratat av en hel drös av s.k. experter. Varför vi en sådan här dag skulle vara intresserade av hur många pund eller dollar kalaset kostar, eller att Pippa hade problem med paparazzis förstår jag inte. Jag hade velat njuta av alla orkestrar som spelad längs kanalen, körer som sjöng och folk som jublade. Det enda som nu lyckades tränga igenom expertkommentarerna var ångvisslorna. Synd! Men det var underbart vackert och aldrig att vi kan åstadkomma ngt liknande, så det var bara att njuta så gott det gick. Hoppas att Philip tar på sig yllekalsonger en annan gång.

 39. 27. Så du menar att den svenska kungafamiljen inte har råd att köpa dyra kläder??!! Jo dem har verkligen råd med det men problemet är att Victoria har noll stilkänsla. En sån där ful greta klänning kostar 2-3tusen och hon hade säkert hitta en mycket finare klänning bara för 1 tusen. Kom inte och så att hennes personlig är så bra när både KAte har utseende och personligheten!

 40. Jag måste få säga att Drottningen är väldigt söt! Alla i den Engelska Kungafamiljen verkar ha en mycket fin relation sinsemellan, och detta firande av Drottningen stärker säkerligen monarkin lång tid framöver! Vilket engagemang av Drottningen! Jag brukar säga att jag ska bli lika gammal som Elisabeth, och på det inte göra så mycket än att le och ta hand om alla och mina:)

  kram till Drottningen!

 41. till TULLA_NR35

  Apropå…Medias Larvigt Spekulativa Förebråelser
  …Hvd-Anledningen till färgvalet på kläderna burna av de 3 huvudpersonerna
  …var helt enkelt: SYMBOLIK =Brittiska Flaggans Färger…

  QE2=VITT
  Will=BLÅTT
  Kate=RÖTT

  …så det är FEEL att enskilt_Skuldbelägga Kate för Färgvalet

  Snarare önskade QE2 framhäva_sina_”framtida efterträdare”
  -inte bara glädjas införFolket åt de EGNA år som passerat, utan åxå se framåt med GLÄDJE!!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar