Annons


Annons

Prins Carl Philip till havs


Prins Carl Philip har varit ute till havs – i onsdags besökte han en minröjningsoperation utanför Falsterbo.

Det blåste rejält när prins Carl Philip följde med ut på en minröjning med marinen i vattnen utanför Falsterbo i onsdags. Marinen söker efter gamla minor från de båda världskrigen som kan ligga kvar i området. Prinsen kom på morgonen och åkte därifrån på kvällen, under dagen fick han bland annat besöka minröjningsfartyg och träffa röjdykare.

Annons

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Skärmdump hovets hemsida/Ola Granevik/Försvarsmakten

(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

60 kommentarer till “Prins Carl Philip till havs”

 1. Ja Iw, man kan tycka att det är elakt att kritisera jämt CP och Madde men det kan inte hjälpas att båda två framstår som genomlata och bortskämda lättingar. Tyvärr.

 2. Varför ska ni alltid publicera nedsättande kommentarer om Sofia Hellqvist? Tidningen förlorar ju all respekt.
  Det låter som ett spännande uppdrag för prinsen. Han får vara med om mycket spännande saker.

 3. Kul för prins Carl Philip att hänga med på detta, men jag förutsätter att det inte genererar i något apanage. Är det inte dags att svenska folket får en ordentlig insyn i hur apanaget fördelas. Det mesta verkar att ha luckrats upp på kunganivån och då är det väl hög tid att det genomförs en ordentlig granskning även av apanagets fördelning.

 4. #3 Sthlm

  Det kan du faktisk finne ut av hvis du vil.
  På kongehusets hjemmeside under Hovstaterna søker du på Verksamhetsberättelser side 7-11 finner du det du leter etter.

  Mener du at C-P skal jobbe gratis?
  Hvem i kongefamilien synes du skal få apanasje?
  I Norge er apanasjen et fast beløp hvert år uansett hvor mange oppdrag man har.

 5. “2” Marie,

  Håller med. Varför ska vi behöva stå ut med allehanda kränkningar av prins Carl Ph?

 6. #3 Sthlm skriver:

  “men jag förutsätter att det inte genererar i något apanage.”

  Du har så rätt i dina förutsättningar!

  “Är det inte dags att svenska folket får en ordentlig insyn i hur apanaget fördelas.”

  Vad är det du känner dig missnöjd med? Själv har jag inga behov av att få veta hur mycket kungen lägger på sina hushållskostnader eller vad han spenderar på sina familjemedlemmar. De har ett fast belopp att disponera och precis som i alla andra familjer får man välja vad man vill prioritera.
  Så är det hemma hos mig och jag misstänker att det fungerar likadant hemma hos dig. 🙂

 7. Tyvärr hjälper det inte att han hittar på några enstaka utflykter att vara med på, när han klart och tydligt visar att hans omdöme inte lever upp till förväntningar.

  Det går inte att ta CP seriöst. Detsamma gäller för ytterligare några manliga representanter i kungafamiljen.

  Den kvinnliga delen har jag dock fortfarande respekt för. De skulle kunna klara sig själva, utan dessa omogna pojkar.

 8. #7# Eva,

  Håller med dig vad gäller CP. Tycker att det är bättre att han låter bli att representera. För ena stunden skall han representera Monarkin för att nästa stund genom sitt agerande förgöra den.

 9. Eva,vilka mer omogna pojkar?Om dy syftar på Prins Danile håller jag inte med! Han är ny prins och pappa till Estelle.Det viktigigaste av allt-Så,du har nog fel!

 10. Men jisses, ge er!

  Kungen är ofta ute på liknande “uppdrag”, han var för inte så längesedan ute med massa scouter, som någon skrev: ska de representera kungahuset = deras jobb UTAN apanage?

  Ska Silvia, Victoria och hela bunten jobba gratis?

  Som jag ser det (vilket naturligtvis inte behöver vara rätt) så är kanske Madeleine den enda som inte bör uppbära apanage, men det är bara min privata lilla tanke.

  Detta var för Carl-Philip ett arbete som han naturligtvis ska dra från apanaget. Solklart.

  Synd han inte hade Sofia med sig, det skulle ha varit bra PR och en viss inskolning för hennes framtida liv i Kungahuset.

  Så ber jag många: SLUTA kränka familjen Bernadotte!

  Vill påpeka att jag faktiskt inte är monarkist, men jag måste acceptera läget och jag avskyr mobbing av människor oavsett om de går i silke och siden eller trasor!

 11. #10 Mini

  Apanaget är väl till för avlöna representationsinsatser, men vad gäller Madeleine så är ju hon den enda av de tre kungabarnen som faktiskt har ett dagligt kontorsarbete på Childhood.

  Så ska man tala om arbetsinsatser, så verkar hon vara den av alla, med respektive, som arbetar flest timmar per vecka, även om det inte alla gånger är i form av representation.

  Men när något händer i USA, så finns hon där, perfekt, för den övriga kungafamiljen räcker väl till för att representera det som finns i Sverige.

  Nej, den som verkar vara slappast är C-P tycker jag, även om han har bättrat sig något. Det gäller väl för honom att stå i nu, så att han får ta del av apanaget, nu när han har en partner att försörja som varken har utbildning eller arbete.

  Jag undrar vad han får för ett sånt här uppdrag tex, vad har han för timpenning, det vore intressant att veta.

 12. All Heder till prins Carl Philip och övriga i kungafamiljen som väl utför olika uppdrag för landet både inom och utomlands.Prinsen,en ung,modern och värdig
  man med charm,som sätter sig in i och intresserar sig,inom olika samhällsområden.

 13. Eva 11,
  Jag undrar vad det skulle vara för blixt-representation som kan komma att behövas i USA.
  Vad ska vi ta oss till om “något” händer i Asien, Sydamerika eller Oceanien?

 14. Jag tror att det representeras mer i USA från svensk sida, än på många andra ställen i världen. Det är en marknad som betyder mycket för Sverige och amerikanare är dessutom, av någon anledning, imponerade av europeiska kungligheter.

  Så Madeleine har en bra funktion att fylla där, som inte folk här förstår att uppskatta. Jag skulle tex vilja se C-P gå och jobba nånstans, måndag till fredag, 8 – 5. Hur ska han då hinna med alla bilrallyn och kärlekssemestrar?

 15. “All Heder” för vad? Är det verkligen ett jobb han utför i detta fall och för vem isåfall? Visst kan vi låtsas att vi är imponerade, men nog är det skrämmande att se hur prins Carl Philip beter sig nuförtiden. Ena dagen umgås han, enligt Svensk Damtidning, med Sofia Hellqvists gäng med allt vad det innebär. En annan dag står han uniformsklädd som representant för kungahuset. Är det inte dags för kungen och kronprinsessan att ”sätta ner foten” när det gäller Carl Philip om de överhuvudtaget vill behålla någon form av trovärdighet.

 16. “12” Margaretha,
  Tack för dina alltid fina kommentarer. Så borde det se ut mer på dessa sidor.

 17. Igår var det tydligen dags för ännu ett “hedersuppdrag” för Carl Philip! Enligt kvällstidningarna kraschade han med sin bil på Anderstorp igår.

 18. Prinsessan Madelaine,jobbar ju gratis i Childhood.Som ju inte representerar Sverige alls.Hon är där,för att somliga ska tro att hon gör nytta!

 19. jag tror att madeleine gör mycket i usa och är en bra pr för sverige ..läste i aftonbldet att c-p krockade sin racerbil i anderstorp så vi får hoppas att han kan fortsätta att jobba ……

 20. Hovet väljer ut “Vem ska göra vad”. Naturligtvis väljer de efter det intresseområde som var och en i kungafamiljen har och den kompetens de besitter. Konstigare än så är det inte!!

  Rubriken hadlade om “Carl Philip till havs”……inget annat!!!

 21. # 14 … Och Eva VET att Madeleine går till “kontoret” kl 08 och hem kl 17?

  Bra info du har. Tänk, jag tror inte ett skvatt på det viss media skriver. Inte för det minsta öret. Vi tar sagan om Hans & Greta istället.

  Jag tror faktiskt att kungen & drottningen är de få i “den” familjen som faktiskt jobbar dagtid och kvällstid.

  Fö så är Carl-Philip en mycket skicklig silverdesigner, inte direkt ett 8-17 arbete, men jag tror han tjänar en hel del på sina vackra silvergrejer, särskilt de nya ljusstakarna och besticken som är helt ljuvligt vackra.

 22. Ja, fy fasen för den manliga delen av kungafamiljen i Sverige. De är helt värdelösa, alla! Knugen, CP och Daniel gör ingen nytta alls för någon. Sedan är de fjantiga och barnsliga och inger ingen som helst respekt.

  Tacka vet jag den kvinnliga delen. Silvia, Victoria och Madeleine är de enda som kan rädda monarkin i Sverige.

  Om ni ska vara i tiden så lyssna på dessa kvinnor.

 23. Dessutom, Eva,
  man kan undra vem som får flest New York-nackar
  att sträcka på sig, Madeleine Bernadotte eller Henrik Lundqvist.

 24. Tävlingssäsongen har knappt hunnit börja och redan har
  CP kraschat med sin bil i samband med en tävling.
  Vill minnas att han hade en olycka även under den förra
  biltävlingssäsongen eller var det kanske året dessförinnan?
  Biltävlingar är ju inte helt ofarliga att delta i, men det verkar
  inte vara något som bekommer vare sig hovet eller CP själv, då han som synes fortsätter tävla säsong efter säsong.
  Förvånar mig lite då CP och andra som tävlar i bilkörning
  löper risk att skadas och till och med att mista livet.
  Så var det med den kärleken till SH eller?

 25. Ärligt talat, har kungafamiljen ett enda uppdrag som har någon som helst betydelse för landet?
  Jag har ingenting emot den kungliga familjen, de gör bara det som förväntas av dem. Men har det någon betydelse?
  Hovet är stelt och gammalmodigt i mångt och mycket, vissa seder och rutiner är heliga.Rena medeltiden. Samtidigt struntar man helt i att följa tidigare regler. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar!

 26. This visit is again only an ego strengthening action for prince Carl Philip his reputation. Prince Carl Philip is doing these visits to increase his respect and popularity. He needs these visits, no one else needs them.

  About costs of the royal family: they receive an agreed amount per year, but this amount is steadily increasing. And many other people from the army, the navy and so on work for them like adjudants for some years. Those people are not included in the annual appanage.
  Those people are usually highly skilled and educated and highly paid. That is a waste of these people’s time and a waste of tax money.

  Nobody, monarchist or republican needs to accept this situation. Indifference is a bad thing.

  Some Americans are interested in the British royal family, but they see it mostly as a soap opera and nice decoration. Not as something serious. And most Americans never have heard of other European royal families.
  They are even often surprised that other countries like Sweden and Denmark are monarchies too.

 27. Eva #14
  Men er det ikke slik at alle Madeleines oppdrag står i kalenderen.
  Så mye representasjon er det ikke i USA,om man leser kalenderen.
  Tror at mange av de oppdragene hun har der kommer til nettopp fordi at hun bor der. Hadde ingen i kongefamilien bodd der hadde de kanskje ikke blitt invitert heller.
  Forøvrig har de kongelige vanlig kontortid når de ikke er ute å representerer. De har masse møter ,med sitt personale og sine rådgivere, de planlegger kalenderen framover,leser seg opp og forbereder seg på kommende oppdrag. de mottar masse invitasjoner som de må avgjøre om de skal takke ja eller nei til osv.

 28. #9 Medea
  Enig med deg når det gjelder Daniel.
  Han er blant annet engasjert i svensk næringsliv og helse.
  Les innlegget legger ned på siden om hans engasjement for hjerte og lunge fondet.
  Han skal også være med i arrangementskomiteen for Ski-VM i Falun. I Norge hadde kronprins Haakon tilsvarnde rolle da VM gikk i Oslo.

 29. #28 Anne

  Var har du hämtat din information om vilka som tjänstgör och avlönas vid hovet och om hur en adjutant utses?

  Amerikaner har aldrig utmärkt sig för sina geografikunskaper eller sina kunskaper om andra länder över huvud taget. Många amerikaner vet inte ens vad Sverige är så det är helt givet att de heller inte känner till statsskicket.

  Vad amerikaner tycker om Sveriges kungahus är därmed fullständigt ointressant.

 30. Men Eva!Kungen, och Prins Daniel gör visst nytta!Är du manshatare?
  Catrl Philip kan ifråga sättas och även Madelaine!Tsss,Madelaine Går!Hon åker taxi och vem har råd till det,som inte ens har lön?
  Gomorgon på er alla!

 31. Nu hängde inte tangentbordet med.Carl Philip heter han ju.Kan lika gärna lägga till.Lekte racerförare och kraschade.Inte ens det klarar gossen!

 32. Carl-Philip är marinofficer, se detta uppdrag som kompetens
  utveckling.Carl-Philip kan som alla andra i försvaret skickas på utlands uppdrag. Till pågående krig eller konflikter.
  Svenska försvaret har ett uppdrag att rensa upp minor
  från de två världskrigen.
  Tycker faktiskt synd om er som är så bittra , elaka,rent utav dumma. Ni visar med era kommentarer vilka ni är.
  Det officiella är bara en liten del av allt arbete.
  Nyligen läste jag om att CP jobbar mycket i jordbruket på
  Stenhammar. Kör traktor, sköter om kor osv.
  Hur många av er fis förnäma damer skulle sätta sin förnäma fot i en ladugård?
  Vem av er skulle jobba gratis?

 33. Enligt flera kommentatorer verkar de vilja ha stämpelur på våra kungliga så att de verkligen kan se att de jobbar 8-17. Inför man stämpelur kommer många ändå att ifrågasätta om de verkligen jobbar under den tiden. Ni blir aldrig nöjda!

 34. NY är inte viktigt för Sverige .
  Där har vi inte ett konsulat längre. Svenskarna är smarta………
  MM har ingen diplomatisk utbildning eller kompetens även om hon har diplomatpass……

 35. Var och en har ju sin uppfattning om kungafamiljen, min är:

  Kungen, vår statschef, när man hört på olika intervjuer så är det inte mycket vettigt som sägs.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/hela-intervjun-med-kungen

  Viktoria, kronprinsessan, hittade en groda, men hur mycket hon än pussade på honom, så blev han ingen prins.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-klarade-kandisarna-hogskoleprovet

  Daniel, “grodan” som inte blev en prins, lobbar för adultvärdinnan, varför? Det säger väl allt om hans omdöme.
  http://www.tidningen-s.se/Articles/Daniels-omhetsbevis/

  Carl-Philip, den klentänkte, passar bra ihop med sin nakenmodell, lika billig och stillös.
  http://www.expressen.se/kvp/prins-carl-philip-festade-for-100-000-kronor/

  Sofia, adultvärdinnan, som plötsligt blev “moder Theresa” när hon träffade prinsen, halleluja!
  http://nyheter24.se/noje/kungligt/435322-hovet-rasar-mot-nakenbilderna

  Silvia och Madeleine däremot har klass och intelligens, de håller alltid stilen och inger förtroende.
  http://www.expressen.se/nyheter/madeleine-och-silvia-gor-storsucce-i-usa/

 36. Tycker ej att Daniel känns som en prins. Prins är egentligen en titel man är född till som anfäderna förvärvat ex att troget och med egna medel tjänat sitt land och kung. En så kallad långvarig upphöjdhet därav benämningen prins av blodet. Prinsessa av blodet hade kungliga eller furstliga föräldrar.

 37. #42 royal

  Var har du hittat din information?
  “Prins av blodet” innebär att man är född prins. Är man inte prins av blodet så är man inte född prins, som Philip i England och Henrik i Danmark t ex. Enkelt eller hur?

  Hur just du “känner” angående prins Daniel är väl rätt så underordnat. 😀

 38. Å Mona!
  Ska berätta för dig att det gör jag gärna! Sätter min fot i en ladugård.
  Så härligt doftande!
  Royal,men PRINS DANIEL har förvärvat sin titel genom giftermålet med kronprinsessan Victoria.
  Hur var det med Mette Marit?Och danska prins Henrik!?

 39. To #32, Grotchen: thank you for your comments on what I wrote about Americans as a respond to #14 of Eva. I hope people who think the royal family do some much for Sweden when they are abroad will read your comment.
  And what is valid for Americans is valid for billions of other people.

  Information on the royal household and their salaries can be found here: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13656806.ab

 40. To #36, Mona: give me some 150.000 SEK per month or so and some staff for free and I will work on a farm, design silver ware, race cars and now and then visit a hosptal or an army departement and try out a machine and will get an annual increase every year, do not need to worry about my financial future and I will do all this with lots of joy and a big smile on my face!

 41. To 42nd royal: and who was the first prince or king? Noble titles have been given to people since many centuries. And their children were noble by birth. So their parent who first got his title was a fake one?

  I think noble titles belong to history and should not be part of a modern society anymore. Only titles that have been earned because of outstanding performance should be respected.

  Noble titles are arrogant and are only used by people for radiate some of the glory of their ancestors on themselves.

 42. #41 Eva
  Dårlig omdømme?
  Det er vel Carl-Philip,som har valgt å bli sammen med sofia og Sofia selv ,gjennom sine handlinger, som har utvist dårlig omdømme.
  Og hva med kongeparet som har invitert henne til Solliden og til Rivieraen?
  Man må uansett kunne skille mellom Sofia som person og hennes handlinger.Man kan like personen selv om man ikke liker,og aksepterer, hennes handlinger.
  Selv om man ikke aksepterer Sofia som prinsesse av Sverige,kan man aksepterer henne som et familiemedlem,som fru Bernadotte.
  Uansett hva man mener om Sofia så er hun jo et familiemedlem og et medmenneske og det er faktisk ganske normalt å utvise normal folkeskikk overfor andre.

 43. For øvrig er ingen mennesker perfekte og alle ,også kongeiige har vel en eller flere ganger utvist dårlig omdømme.
  Å bruke pels og samtidig være opptatt av miljø og dyrevelferd er et eksempel.
  Å røyke samtidig som man støtter cancer-foreningen er et annet.

 44. 47_anne
  there is no talk of NOBLE titles in Nr42…at all – the focus of Discussion there was regarding ROYAL titles, an entirely different thing…

  by the way all existing noble_titles today are hereditary, as our king no longer award knighthood ie grant a non-noble person that status – he hands out medals to certain people that so deserve,for_outstanding performance_of_some_kind

 45. Carl Philip är inte den enda som kraschar på racingbanan.
  Han skuulle få tävlings licens om han inte var kompetent nog
  att framföra racingbil.
  Att han skulle få sin licenss utan prövning är ju skitsnack, alla måste ha lincens för att köra på en tävlingsbana.

  # 41 EVA förklara nu här varför du hatar kungafamiljen vad har dom gjort dig för ont.

  Kan inte vara nyttigt att vara så hatisk, bitter och avundsjuk.
  Sofia.
  Prins Philip av England är född grekisk prins och inget annat

 46. #45 Anne

  “And what is valid for Americans is valid for billions of other people.”
  Ja det finns många med dåliga geografikunskaper.

  Informationen om adjutanterna var inte helt i överensstämmelse med det du skrev i din kommentar men nu vet vi att din info kommer från Aftonbladet. Den enda slutsats som går att dra av den artikeln är att skattefinansierade militärlöner är för höga.

 47. To #45 Grotchen: If you would have read the article better, you would have noticed that het article also says that these assistants and adjudants are not paid by appanage.

 48. To #50 Molly: noble and royal titles are not a totally different thing, but the very same! Royal titles are only the second highest noble titles of all.

  And not all existing noble titles are hereditary, just have a look at Great Britain and Belgium. There people are rewarded with noble titles like sir, count and baron after they have shown some long lasting outstanding performance.

 49. To #51 Mona: you do not need to be hurt by a person directly to dislike that person. That person his/her lifestyle, behaviour or attitude can be sufficient. I think this is something that should not go away, because it then would mean that people will become very indifferent. And an indifferent attitude crumbles down society one way or the other.

 50. #15 Sthlm #21 Mariane Varför går ni inte in på hovets kalender och läser vad som ska hända under en vecka?? då skulle ni inte behöva gnälla.CP var ute på en övning i samarbete med Tyskland och Danmark.I övningen ingick att de skulle leta minor från kriget.Det finns minst 1700 minor i farvattnet.Han är dessutom marinsoldat.Det är hans skyldighet att hålla sig uppdaterad.
  #41 Eva Fy vad elakt.Har du vaknat på fel sida? Är du karlhatare??

 51. #15 Sthlm #21 Marianne Varför går ni inte in på hovets hemsida och läser på kalendern Vad som händer???Detta var en övning som Sverige hade i samarbeta med Tyskland och Danmark.De skulle också leta efter minor.Det finns 1700 minor farvattnet efter kriget inte så hälsosamt precis.Dessutom är han marinsoldat och det är hans skyldighet att vara uppdaterad.
  #41 Eva Fy vad elakt.Har du vaknat på fel sida eller är du karlhatare??

 52. #54 Anne
  “If you would have read the article better, you would have noticed that het article also says that these assistants and adjudants are not paid by appanage.”

  Om du hade förstått min kommentar så var det den saken jag kommenterade. Jag kanske uttryckte mig lite för svårförståeligt för dig?

 53. To #59, Grotchen: you wrote in #52 that the only conclusions that could be drawn were that the salaries of the taxpayer-funded military salaries (working for the royal court) are too high.

  But my remark was about the other conclusion; that the taxpayer-funded military salaries of people who work for the royal family are not paid by the appanage that the royal family receives from the taxpayers. And I think you ignored that, but I might be mistaken.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar