Annons


Annons

En dag full av minnesceremonier


Det blev en känslosam dag för kronprinsessan Mette-Marit och resten av det norska folket som under söndagen mindes offren för terrorattackerna i Oslo och Utøya för ett år sedan.

Kronprinsessan Mette-Marit var inte den enda som rördes till tårar under minnesceremonierna under söndagen den 22 juli.
Vi ser här kronprinsessan och maken kronprins Haakon på väg in till en gudstjänst i Hole kyrka som ligger nära Utøya.

Höga klackar

Prinsessan Märtha Louise kom på höga klackar till minnesgudstjänsten i Oslo domkyrka, maken Ari Behn fick enligt rapporter i norska tidningar stanna hemma med sjukt barn.

Annons

Vi ser här prinsessan tillsammans med drottning Sonja och kung Harald i Oslo domkyrka.

Senare på kvällen bjöds det på en minneskonsert i Oslo. Dit kom prinsessan Märtha Louise och hennes bror kronprins Haakon.

Läs mer om dagen på norska hovets hemsida här››

Mer om Märtha Louise outfit på Kungliga modebloggen här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Minnesdag i Norge – en dag för dem som miste livet››

Kronprins Haakons födelsedag››

 


(10)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

30 kommentarer till “En dag full av minnesceremonier”

 1. Det var jättebra att Ari stannade hemma hos sitt sjuka barn ! Föräldrarna är ALLTID de viktigaste personerna i barnets liv ! Motsatsen ser vi hos Mary och Fredrik i Danmark !!! Deras lilla flicka Josefine var sjuk när de fotograferas och föräldrarna valde att vara med båda två och lämpade över Josefine till barnflickan !!!! Mycket dåligt ….en av dem borde stannat hemma eller skjutit fram fotograferingen några dagar tills flickan blev frisk !!!
  Undrar varför inte M-M och Haakon var med i kyrkan ? Likaså på konserten på kvällen…..var fanns M-M ??

 2. # 1 Signe Nå tror jeg nok at den danske fotoseansen bare varte en kort stund. Så om begge foreldrene gikk ut til den, tror jeg neppe Josephine led noe av det. Kanskje sov hun mens de andre var ute på fotografering.

  Den norske kongefamilien delte seg mellom arrangementene i går. Kongeparet og prinsessen var i domkirken i Oslo. Der skulle også Ari delta, men måtte melde avbud som nevnt. Kronprinsparet reiste til Buskerud fylke, Tyrifjorden der Utøya-tragedien foregikk. De var i Hole kirke som ikke er langt fra Utøya og de deltok i en minnestund etterpå. Både Oslo domkirke og Hole kirke var meget viktige samlingssteder rett etter terrorangrepene i fjor og begge kirker har derfor en særdeles sterk symbolsk betydning.

 3. Kronprins HM og kronprinsessen var i Hole kirke, nærmest Utøya, der skytinga fant sted. Kongeparet og ML var i Oslo domkirke. Det fins sikkert gode grunner til at MM ikke var på konserten på kvelden. Jeg syns det var fint å se søskenparet HM og ML sammen på konserten.

 4. Skandalös outfit..! Vilken arrogans att inte följa sorgeetiketten..!
  Men..vad kan man förvänta sig..?

 5. Signe #1
  Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary BLEV hjemme ved den syge Josephine (som havde let.. LET feber).. fotograferingen foregik på Gråsten slot, hvor de alle opholdt sig.

  Fotoseancen foregår på samme tid og sted hvert år og det laver man ikke om på p.g.a. en smule feber. De der fotograferes er dem der er der på tidspunktet.. i år var Joachim med familie der ikke.. og Josephine kunne ikke deltage.. sådan er det bare.

  Jeg ved ikke hvordan det var da du var barn, men mine forældre sad ikke ved min seng 24/7 når jeg var syg.. de sørgede for passende pleje og omsorg.. og det tror jeg er det alle børn har brug for uanset social status.

 6. Skal noen kritiseres her, så må det være ML, som kom i kirkens minnestund i et antrekk som passet bedre i et formiddagsbryllup.
  De skoene og den hatten passet ikke til en slik verdig og høytidelig seremoni.

 7. Ja, ML’s outfit var upassende. Hatten var for stor, nederdelen for kort – og stilen for flamboyant til lejligheden. Synes faktisk, dronning Sonja så en anelse misbilligende ud, da ML satte sig og prøvede at trække nederdelen ned til knæene… Enkelt og afdæmpet havde været mere comme il faut. Hver ting til sin tid.

 8. # 5 Tina:
  Sorgetiketten ett år etter begrgavelsene???? Tøys, dette skulle ikke bare være en sorgtung dag – det var annonsert på forhånd!Man skulle også se lysere på framtiden – et- 1 – sorgkapitel er slutt!
  ML var nedtonet, med sommerhatt og ditto tøff/tuff jakke – det eneste som var litt “prinsesse-aktig” på henne var skoene – og det må hun få lov til! Det er strunt og atter strunt å bry seg så mye om det ytre/ytliga. Jeg og alle andre vet at ML er berørt av hendelsene, så om hun så var naken under regnfrakken, så hadde jeg ikke tvilt på hennes medfølelse! Det har kongefamilien vist det siste året! De har vært med oss, trøstet og sørget

 9. At Mette-Marit ikke var med på konserten har nok sin enkle forklaring. Hun mistet tross alt sin stebror på Utøya. De var også på plass i Hole Kirke.

 10. For en gangs skyld er jeg enig med Tina – Antrekket var svært upassende til en minnehøytidelighet som dette. For jeg går ut fra at det er ML du mener? MM og Sonja var da svært passende kledd i nedtonede farger. Og MaryK, jeg tviler ikke på at MLs medfølelse var ekte, men det burde signaliseres i klesdrakten. Det sier noe om ens persons empati og følelse hvordan det kan oppfattes av de som ble rammet av denne tragedien. Man bør trå litt varsomt.

 11. Jag måste faktiskt erkänna att jag för en gångs skull håller med Tina. Den här gången hade M-L dressat upp sig alldeles för mkt. Det hade inte skadat att tona ner sig lite vid ett sånt här tillfälle. Till Tina säger jag: även en blind höna kan finna ett korn, så även du.

 12. Jeg er veldig takknemlig for den norske kongefamiliens deltakelse både i dagene etter 22.juli i fjor og ved minnemarkeringen i år. Jeg stiller meg likevel noe undrende til antrekket som prinsessen bar ved minnegudstjenesten. Det er vanlig å kle seg i mørke klær ved en slik anledning. MEN jeg er ikke ett sekund i tvil om at prinsessen er oppriktig medfølende med alle de som er rammet eller på noen måte berørt av denne tragedien. Hele det norske folk er berørt, men noen mye mer enn de fleste andre.
  Jeg tror hele kongefamilien er alle dypt berørte og føler ekte og inderlig med sitt folk. Jeg er takknemlig for den støtte de har vist i det året som er gått. De gjør alle en veldig god jobb. Jeg er ikke sikker på om de ser på sin deltakelse som jobb alltid, jeg tror de ser på det å være et medmenneske som veldig viktig.

 13. Selvom det ikke er gennem ens outfit man viser sin medfølelse, så var ML’s upassende og opsigtsvækkende på 1-årsdagen for massakren i Oslo.
  Man vælger ikke sådan en påklædning, hverken til en begravelse eller mindegudstjeneste, det er ubetænktsomt.
  Et års sorgkapitel læger ikke sorgen for dem, som har mistet deres kære.

 14. Martha Louise så ut som en sirkushest da hun ankom domkirken i Oslo. Det er ganske respektløst å kle opp seg som en fullrigger når man deltar i en minnegudstjeneste for 22. juli. Hele hennes framtoning virket støtende i sammenhengen. Hadde det enda vært et bryllup, og ikke en sorgens minnedag.
  Mette-Marit, som deltok i Hole kirke s.m Haakon, var kledd i svart jakke og en enkel hvit kjol, moderat og ekte.
  ML. ville bare sjokkere. Da hun forlot kirken, tok vinden tak i hatten og blåste den flere meter vekk. Det var et syn å se prinsessen forsøke å fange den opp med sin korte kjol og skyhøye ormskinnsko. Fri og bevare oss i mellanåt…

 15. # 3 Du är besk som vanligt, men det är lätt gjort att göra fel vilket jag tror att # 1 gjorde, hon menar med all säkerhet att Mette-Marit inte var med på kvällens minneskonsert. Jag tycker också att det var konstigt, för hon var ju inte ens släkt med den så kallade brodern, nej jag tror hon har stora problem med sig själv, hon kan nog inte trivas så bra med ett så väl ordnat liv.

 16. Ursäkta men jag läste texten för snabbt och ser nu efter en del påpekande att M-M och Hakoon var i en annan kyrka . Tycker väl att M-L var ok. klädd kanske svarta skor hade varit snyggare ! Sorgen sitter ju inte i kläderna.Hon var väldigt berörd de gånger man såg henne i TV (kyrkan)

 17. Märtha Louise vågar ha sin egen stil, och stil har hon verkligen! Till skillnad från sin svägerska som envisas med sina eviga kortärmade klänningar och vita hår. Undrar när hon vågar visa sin naturliga hårfärg?

 18. Ewa – Våger å vise sin naturlige hårfarge – den er sikkert helt normal, så det kommer nok ikke an på hva hun våger, men hva hun har lyst til. Hvor mange av de kongelige prinsesser har sin naturlige hårfarge da? Madeleine skifter hele veien, og Maxima og Mary har heller ikke den hårfargen de har fra naturens side. Og i det hele tatt, hvor mange kvinner er det som har sin naturlige hårfagen i våre dager? Og når det gjelder stil, så har MM sin egen, såvel som ML, og den er det ikke noe feil på.

 19. Ewa.
  ML saknar stil..hon är helt flummig..!
  Hennes motsats den vackra MM däremot..vilken elegant stil..!

 20. Jag tycker också att ML var helt fel klädd,
  men för övrigt vill jag ge HELA Norska kungahuset säväl som statsministern, regeringen och hela det norska folket en stor ELOGE för deras sätt att hantera denna tragiska händelse, både när den inträffade och under året som gått!
  .

 21. # 16. Kronprinsesse Mette-Marit reiste til USA for å delta i en HIV/AIDS-konferanse. Hun deltok i minnemarkeringen søndag fra tidlig morgen av. Det burde vel holde for din kritikk…

 22. Jag tycker väl inte att ML var särskilt lämpligt klädd i domkyrkan.
  Men det viktigaste i denna hemska tragedi är, att regeringen med statsministern i täten samt hela Norska kungahuset tillsammans med norska folket hela tiden har hanterar denna på ett beundransvärt sätt.

 23. ML udviser en total mangel på situationsfornemmelse ved at komme til mindegudstjeneste i det outfit !!!
  #9 Mary K
  Skoene er det eneste “prinsesse-agtige”, mener du. Kan du nævne nogen anden prinsesse, der ville møde op i sådan nogle sko til en mindehøjtidlighed ? Det ville ingen anden !!!
  Men i Norge er det accepteret – eller har der været kritik fremme ?

 24. SA – Ingen kritikk offentlig, såvidt jeg har sett, men har i kommentarafeltet har nå både jeg og andre norske uttalt oss negativt om dette antrekket.

 25. Anledningen till minnesgudstjänsten i Oslo Domkyrka liksom koncerten som hölls under kvällen och alla andra arrangemang till minne av den 22 juli 2011 är
  alltför allvarlig för att reduceras till en diskussion om klädsel.Den norska kungafamiljen sörjer lika djupt som sitt folk och har på alla sätt deltagit och visat att vilken samlande och symbolisk roll de har då nationen drabbas av tragedi -aldrig är deras närvaro viktigare och mer betydande än då.
  Mina tårar rinner varje gång jag bevittnar Kong Haralds tal som hölls för ett år sedan – det är det mest gripande tal jag någonsin har hört en kung hålla och hans egna tårar visade en sann kung med brustet hjärta … och övertygelsen om Norges styrka att övervinna de nattsvarta krafterna.

 26. #27 Beatrice,
  Bedre kan det ikke sies, eller skrives ! Du har sammenfattet på en nydelig måte hva det hele handler om…………

  I denne sammenhengen er kleskommentar totalt avsporing….
  Hvem brydde seg om Martha`s antrekk på denne for oss alle opprivende, men nødvendig rensende minnedag ? Ingen andre (ingen norske medier),- kun noen fordummende kommentarer i SD……………

 27. At MM ikke deltog i koncerten om aftenen kan skyldes, at hun allerede var på vej til Washington, hvor den internationale Aids-konference åbnede samme dag, den 22. juli.

  #28 Magdalena.
  Her i feltet skrives om, hvad folk ser og måske er det dig, der befinder dig på fejl forum? Præcis som MLs påklædning ikke var passende til denne mindesdag! Min mening.
  Lader til, at andres mening irriterer dig, idet du tillader dig at kalde dem/os fordummende! På mig virker du ubehagelig!

 28. #28
  Det var nok ML som sporet av og fremstod som fordummende.

  Om du spoler tilbake på seansen i domkirken, kan du se at folk brydde seg.
  Og den snille pressen i Norge tar hensyn til kongeparet. Det er et fint trekk. Så får vi satkjærringer i spalten stå opp for takt og tone, etikette og vanlig folkeskikk.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar