Annons


Annons

Carl Philip slagen utanför nattklubb i Frankrike


Prins Carl Philip blev för någon dag sedan påhoppad utanför en nattklubb i Cannes dit han kommit med sin flickvän Sofia.

Aftonbladet berättar att prins Carl Philip blivit slagen av en främmande man under ett nattklubbsbesök i Cannes, dit han tagit sig med flickvännen Sofia Hellqvist. Sofia försökte också gå emellan prinsen och den okände mannen under tumultet. I tidningen – som även har bilder från händelsen – kan man också läsa en kommentar från hovet.
– Personen gick helt oprovocerat fram och slog till honom, säger hovets informationschef Bertil Ternert som också säger att prins Carl Philip mår efter omständigheterna bra.

Annons

hovets hemsida har man nu lagt upp följande uttalande under rubriken – Incident med Prins Carl Philip i Cannes:
– Prins Carl Philip med sällskap befann sig natten till den 11 augusti utanför en klubb i Cannes, Frankrike. Prinsen blev där oprovocerat angripen av en för Prinsen och sällskapet obekant person. Prinsen mår under omständigheterna väl och har inte fått några skador av händelsen.

Läs om incidenten på hovets hemsida här››

Läs mer på Aftonbladets hemsida här››

Se själva i filmen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=HtONmtDsf2M

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Se Carl Philips och Daniels möte med prins Edward och hans Sophie››

Kunglig handbollskamp på läktaren››

Kungaparet hejar från OS-läktaren›› (40)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

315 kommentarer till “Carl Philip slagen utanför nattklubb i Frankrike”

 1. Läste om detta på Expressens hemsida. Usch och fy så förbannad jag blir! Helt oprovocerat! Jäkla dumhuvud! Hoppas att man får tag på personen som gjorde detta!!!

  Hoppas att ni mår bra iallafall!
  Kram från Uppsala

 2. #1#
  Är man 30+ så är det väl ändå inte någon som “drar Carl Philip till sådana klubbar” han har väl egen vilja eller menar du att han låter andra personer tala om vad han skall göra eller inte göra?

 3. Oprovocerat våld kan man råka ut för var som helst. Gör nu inte en hel hönsgård av den här fjädern också. 🙂

 4. Rigtig ubehagelig læsning…men denne vold mod sagesløse er
  stigende også på vore breddegrader, næsten daglig læsning i
  pressen. #1Titti. Læg ikke skylden på nogen/andre … prins Carl Philip har også
  besøgt natklubber/diskoteker i København… før Sofia, men
  med venner og ved et af disse besøg skrev pressen om det,
  og at regningen for drikkevarer var løbet op i mange tusinde.
  Dyr champagne, tror jeg.

 5. Trodde i min enfald att S höll sig hemma i Sverige och väntade på CP, – men det är förstås i helt andra miljöer man trivs…
  Att festa och leva det glada livet har sina sidor, så det är väl inget att förundras över att fyllon man är bland kan få för sig vad som helst.
  Sånt kan man räkna med!!!

 6. Säpo åkte till USA för att kartlägga Chris O’Neill
  Hur skulle det vara om detsamma gällde Carl Philips sambo Sofia
  Bäva varde mondo

 7. Svensk Damtidning skriver ofta om alla jobbaktiviteter prins Carl Philip har på gång, men ärligt talat; Visst verkar han mest resa runt och roa sig. Att kungen inte ställer större jobbkrav på sin medelålders son är högst märkligt, jämför med prins Joachim i Danmark. Nu ska väl C P och hans sambo till Öland och släppa loss på den årliga kräftskivan.

 8. S.H. bestämmer säkert vart dom skall gå, Vad C.P. skall göra o inte göra!! Han har nog ingen talan när hon är med!! När Prins Daniel var med honom i OS sammanhang var allt lungt!

 9. Ja nu kommer man väl göra en höna av en fjäder ! Det kan hända vem som helst och var som helst ! Det var säkert inte riktat mot Prins C-P utan han som gjorde det var väl berusad och det råkade bara bli C-P ! Han behövde inta uppsöka sjukhuset och han mår bra och det är det viktiga. Att han ska behöva SÄPO vakter efter detta är löjligt ! Det kostar bara en massa extra för skattebetalarna .Det är verkligen beklagligt att C-P bara åker omkring och roar sig och dessutom med sofia i släptåg ! Nu är det väl dax att kungen reagerar och sätter ner foten och ber C-P välja den väg han vill gå !

 10. Nu går drevet mot SH igen! Allt som händer är hennes fel, tydligen.

  Men varför skriver ingen om den medlem i familjen Bernadotte som i sin ungdom var lättklädd dansös på obskyra nattklubbar, i London tror jag att det var…?
  Damen i fråga är nu allmänt accepterad och införlivad i de kungliga kretsarna, ingen klandrar henne för det förflutna. Hon är lyckligt gift med sin greve.
  Är det mer tillåtet numera att gå till sådana hätska personangrepp (mot SH) som sker här i kommentarsfälten, om föremålet för hatet är en ung, vacker flicka?

 11. Carl-Philip blir påhoppad av nån idiot på ev klubb (dock verkar det ju ha gått bra) och folk sitter och kritiserar honom och Sofia?! Vad är det med er?? Om det är nån som gjort fel här så är det väl den/dem din slogs? Att ens sitta och gnälla på annat är ju sjukt. Vad är det för fel på folk???

 12. Jag undrar också när en person kan anses “rumsren” i de kungliga salongerna?
  Prinsessan Lilian, inget ont om henne men för att ta ett exempel, var väl ett känt ansikte i Londons mondäna kretsar under andra världskriget, gift och skild ett par gånger innan hon fick fatt på en svensk prins….
  Vad skiljer det ena från det andra ????

 13. #16 en liten rättelse, P. Lilian var inte gift och skild ett par gånger. Hon hade ETT äktenskap bakom sig och var skild från det.

  Lugna nu, detta kan hända vem som helst som är ute på stan i Stockholm, Göteborg Vetlanda eller Haparanda.. Tyvärr, så ser det ut i världen idag.

 14. Champagne flödar. Carl Philip med sitt bihang festar. Säpo ska ha livvakt dag och natt. Varför ska skattebetalarna bidra till Säpos livvakter på privata fester? Carl Philip kan betala själv. När ska vi börja betala livvakt till Sofia när hon rör sig ensam på gator?

  Oprovecerat våld mot Carl Philip och alla andra är fruktansvärt.

 15. 16: Skillnaden är att det finns inga n-enbilder i yttre rymden på Lilian. Liljan är en kvinna med integritet och stil och har så varit i alla tider.

 16. Vad trött jag blir på mobbingen av Sofia! Ett råd till er mobbare: Byt man eller hitta en, så kanske avundsjukan och oharmonin hos er försvinner.
  Hoppas gärningsmannen åtalas, lär ju finnas gott om vittnen.
  Önskar C-P och Sofia en trevlig sommar!

 17. Blanka # 16
  Fel. Lilian var gift en gång, var faktiskt fortfarande gift, när hon träffade Prins Bertil. Ivan Craig hette hennes man.

 18. Gudskelov der ikke var knive indblandet i overfald og slagsmål.
  Mht Säpo, så tror jeg ikke, at de kunne nå at gribe ind og gøre mere end CPs venner gjorde. Hvis det er hele sandheden bag, som Aftenposten skriver, det skete jo helt uventet og tilfældigt.

 19. Tråkigt att deras semester skulle få ett sådant slut!
  (Eller den kanske inte är slut riktigt ännu…?)

 20. #13#

  Vad greven Bernadottes hustru gjort eller inte gjort spelar ingen som helst roll. Hon tillhör inte kungahuset, hon tillhör inte ens kungl familjen. Hon representerar inte Sverige, 99,9 % av svenska folket vet inte vem hon är – alltså ingen bryr sig.

  Om Carl Philip gifter sig och behåller prinstitel och arvsrätt till tronen är det mycket viktigt att han har en hustru som har omdöme. smak, bra utbildning och är respektabel – det är skillnad på en greve långt ut i utmarkerna och en svensk prins och tronarvinge. Sluta att dra fram personer i periferin och jämför den inte med medlemmar av kungahuset. Vad privatpersoner gör det angår inte svenska folket.

 21. Om C-P hade varit 18 år så kunde det väl ses som “en vanlig fyllegrej”, fortfarande rätt olämpligt men ändå…, Men nu är karln 33 år så nu borde han väl ha fattat att han tillhör kungafamiljen och att de stora privilegier som är förknippade med hans ställning som svensk prins också medför en hel del skyldigheter och att han egentligen 24/7 är representant för sitt land. Alltså kan man förvänta sig att han har omdöme nog att välja sina nöjen och var han utövar dem. Nu blev det bara en incident, men en sådan här händelse kunde också ha slutat mkt mkt värre! Jag vill nog påstå att C-P, och för den delen hans syster måste inse att de har helt andra krav på sig och sitt leverne än herr och fröken Svensson!

 22. “13 ” Bianka här skriver du om en medlem i fam Bernadotte som var dansös i London ? Jag tänker då på Lilian men sen lite längre ner “16” nämner du Lilian . Om det inte är Lilian i “13” vem menar du då ? det sägs att Lilian var dansös men jag har aldrig sett någon bild och hon har ju inte heller inte varit n-en ! Bertil och Lilian följde de kunliga reglerna och väntade så länge på att gifta sig så de hann aldrig skaffa barn ! Så jämför inte detta med sofia som visar sig n-en för hela världen samt trycker på allt vad hon kan för att få C-P i land !!! sofia har skapat mycket problem med sin närvaro för hela Kungafamiljen !!!

 23. Jag vet precis vad la Baoli i Cannes är för ställe där CP och hans sällskap befann sig på. Musiken är bra maten inget vidare och omgivningen i all synnerhet tre på morgonenabsolut inget att rekommendera. Ett mycket oförsiktigt besök minst sagt. Att stället har revolverförsedda dörrvakter säger väl allt. Det sägs nu också alltmer att italienska maffian fått fäste på franska rivieran. Det här hade kunnat bli en fruktansvärd kidnappningshistoria om det velat sig illa.

  Den som ligger bakom att den om Cannes okunnige prinsen begav sig dit borde tas i örat och det rejält.
  Ska man roa sig på Rivieran väljer man Jimmy´z i Monaco.

 24. De är ju människor, precis som alla andra!! Man har varit på Sofia i flera år nu, är det inte nog? Blir så trött…

 25. Jag förstår inte att vuxna människor kan skriva sådana elakheter emot Sofia och Carl Philip. Det var väl inte Sofias fel att Carl Philip var slagen? Om dom vill gå ut och roa sig på sin semester så får dom väl göra det som vilka andra människor som helst skulle göra!

 26. La Baioli är helt fantastisk..Cannes främsta och mest exclusiva nightclub..!
  Bara celebriteter som Caroline o Co från Monaco..!
  Dessutom är stället obeskrivligt vackert med sin palmträdgård och orientaliska inredning..!

 27. Det är väl inte värre när CP och Sofia går på nattklubb än när Madde och Chris är ute och även kungen o Silvia. Gör inte en stor höna av en liten fjäder.

 28. Det hela handlar om att prins Carl Philip blev attakerad och ingenting annat,som dras upp i flera otrevliga inlägg här.
  Prinsen blev slagen tumult uppstod och sambon Sofia försökte gå emellan.Tycker mycket synd om dem båda och
  deras sällskap, som fick ett otrevligt slut på en annars fin kväll.

 29. #19 Kirsten, ett skäl till att det inte finns sådana bilder kan bero på två saker, dels fanns inte möjligheten till exponering i “yttre rymden” på den tiden, dels hade man en närmast underdånig respekt för kungligheter. Det tog ju lång tid innan gemene man fick veta att Lilian överhuvudtaget fanns och då var hon ju prinsen “hushållerska”, det var ju så frillor benämndes då. Vad CP beträffar var han ju på partaj redan för Sofia, det var ju så de träffades, som ni kanske minns. Så sluta beskylla henne för att som går snett för prinsen, det sköter han så bra själv.

 30. #34# Tina
  Tvivlar starkt på att du satt din fot på La Baoli i Cannes.
  Tror inte en sekund att Caroline eller nån annan i familjen Grimaldi beger sig dit, det är en PR-fantasi.
  Jag vidhåller att det var obetänksamt att ta en oskyddad Carl Philip till stället. Den nattklubben har ögon. Cannes är mer av en gangsterhåla – i all synnerhet på sommaren- än vad svenskar vill inse. Samtidigt är Cannes oerhört mån om sitt rykte.
  Lita på att Carl Philips hemska upplevelse är en mycket ovälkommen påminnelse om en allt annat än ofarlig stad.
  Vi får avvakta vad som kommer fram av polisförhören-

 31. Nästa gång C-P och hans flickvän planerar en helnatt på Lindsay Lohan´s favoritplace “Le Baoli” tycker jag åtminstone han skall begära att få ta´ med sig ett par rejäla adjutanter från marinen som uppbackning 😀

 32. Signe (nr 28): Har du några exempel på problem, som du anser att denna unga flicka SH skapat?

  Maggie (nr 13) Du skriver: Vad privatpersoner gör det angår inte svenska folket.
  Det är en helt riktig synpunkt! Sofia är fortfarande det som kallas “enskild svensk mans dotter”. Alltså är det ett lagbrott att fara ut mot henne, så som det sker här i spalten!
  Mobbingen bedrivs alltså mot en privatperson! Vad säger JO om det?

 33. Och vad gjorde SÄPO???Hoppas att de var med.Här i Sthlm springer den ena justitieministern efter den andra omkring med matkassar utan livvakter och det är det många som reagerar på.Korkat.C-P är faktiskt nr tre i tronföljden så han ska leva ett lugnt liv och inte vara ute på nätterna med klantiga vakter som inte reagerar.

 34. Enl. aftonbladet var det ett sällskap på 8 personer som åt middag tillsammans.Så det var nog bara otur att de råkade illa ut. Tror inte att personen som slog C-P visste vem det var.
  Sofia ju gå emellan så liten som hon är var det modigt.
  Det är bara kungen och statsministern som har livvakt dygnet runt, andra får skydd vid behov. Som SÄPO avgör.

 35. Han han ingen livvakt, den käre prinsen? Var håller Säpo hus? Har de semester? Om någon livvakt hade funnits i närheten hade detta inte kunnat ske. Samma sak som när han tappade sin plånbok. Om Säpo hade varit honom i hälarna hade inte turistparet hittat plånboken.

 36. Videon på händelsen ligger på youtube.com!

  Sök på” Carl Philip i slagsmål utanför klubb i Cannes”.

 37. Varför skriker han “släpp”? Är det så att han talar inget annat språk?
  Eller är det nån svensk kille som slog honom?

 38. Såg filmen på aftonbladet..Detta är hemskt att Carl Philip inte ska kunna gå ut med sin flickvän på en klubb! Hoppas att Carl Philip mår bra trots omständigheterna och att man anmäler personen som attackerade honom till polisen! Även Stackars Sofia som hela tiden i filmen skriker Älskling, Älskling och släpp honom. Hoppas att Carl Philip skaffar en livvakt nu!

 39. En lämplig och givande sysselsättning på fritiden vore strövning i naturen för paret i fråga. Dra på promenadvänliga skor och gå ut på långa vandringar!

 40. Läser i media: kartläggning av Madeleines pojkvän Chris historia inkl. polis- och andra register, bostads- och ekonomiska situation, CV, studier o. resultat på studierna. När får vi se en liknande genomgång av SH. Risken finns kanske att hennes bakgrund inte skulle godkännas utan ses som direkt olämplig för att platsa som ingift i den kungliga familjen? Borde inte båda kungabarnspartnerna granskas på samma sätt och borde vi som svenska folket inte kunna förvänta oss att kungafamiljen endast accepterar partner med “lämplig” bakgrund som blivande medlemmar av familjen, då de ju representerar Sverige och oss.

 41. Så blir det när celebriteter samlas i grupper med champagne mm,
  vem har mest o bäst, nej tacka vet jag “billioners club”, inte så
  taffligt,där uppstår inga sådana samtal,där roar man sig !!

 42. Är ingen vän alls av Sofia men ingen kan skylla detta som hände C-P på henne.

  Det är både orättvist och elakt gjort av er som skriver så.

 43. Där var ju Sofia H i sin rätta miljö.
  Men CP är ju i mogen ålder och borde hålla sig ifrån bar jetsetet.
  Även om det var på en bar de träffades.

 44. Fruktansvärt. Fruktansvärt att vi i dagens samhälle inte ska kunna gå ut utan att bli attackerade, misshandlade, våldtagna, mördade. Fruktansvärt att så många som kommenterar här har inställningen att det inte är något att bry sig om, det hör till, det är inget att bli upprörd över. Med andra ord att detta kriminella beteende är accepterat. De kriminiella styr och majoriteten lägger sig platt. När kriminalitet och våld är accepterat, då har den moraliska kompassen gått sönder och det demokratiska samhället förlorat. Kvar finns bara otrygghet och kaos. Prins Carl Philip önskas allt väl, liksom alla andra som på olika sätt drabbas av kriminalitet/våld.

 45. Tur att han klarade sig..
  Men jag kan undra lite; behövde prinsen semester ifrån OS?.. Och varför ingrep inte ängeln som gick förbi?.. 🙂 Hade han ingen änglavakt?.. (Titta på klippet)
  Så kan det gå på ett änglaparty..

 46. konstigt att säpo inte granskat sofia som dom gjort med chris som är en affärs man och mångmiljonär och hans mamma som umgås med engelska kunghuset …undrar om hon skulle bli godkänd med sitt levene och undrar vad hon gjorde och levde på i usa och undrar om hennes familj skulle klara en granskning och vad säger kungaparet om alla n-bilder……..

 47. Oprovocerat våld är väl för sjutton aldrig okej och att ens börja skylla på Sofia är så dumt att det inte ens är värt att kommentera. Och jag håller med #35, varför göra en big deal av att de var ute och roade sig? Det gör väl alla ibland?

 48. sen vet vi ju inte hela sanningen vi vet ju inte vad som hänt inne på klubben skulle vara skoj att hör allt och inte bara vad svensk press skriver…så blir det när man umgås med kreti o pleti…..

 49. Skönt att det ändå verkar ha gått bra. Och ni som i vanlig ordning försöker få det till att Sofia har gjort nåt fel, ni börjar bli en parodi på er själva!

 50. Ja nu blir väl inte Kungen så glad när han får se klippen på Youtube. Det verkar faktiskt som den gode C-P är ganska aktiv i bråket och vill slå tillbaka mot sin antagonist. Sofia får gå i mellan flera gånger i tumultet och hörs säga “älskling, älskling kom gå med mig”. Kanske blev det för mycket champagne. Jag tror dock att något har föregått bråket, exakt kanske vi aldrig får veta.
  Tur att Sofia gick i mellan kanske. Tänk om prinsen golvat sin antagonist – de rubrikerna vågar vi väl inte ens tänka på.

  http://www.youtube.com/watch?v=HtONmtDsf2M

 51. I de artiklar jag läst om detta handlar det om avundsjuka. Någon tyckte att Carl Ph fick för stor uppmärksamhet av för många tjejer. Så kan det gå när man ser bra ut.
  I övrigt undrar jag över all kritik som haglar över Carl Ph. Har han inte rätt att göra något annat efter en veckas närvaro på OS??
  Vi vet väl alla vilken som borde varit där men “glömde” att hon är svensk prinsessa. Kungen gör rätt när han sätter Säpo och FBI på fam O´Neill. Vi vill väl inte riskera vårt Kungahus.

  “23” Inga,
  Håller med. Jag tycker väldigt synd om detta unga par.

 52. Men nu så ere som så att sagan med Emma är tråkig och förmodligen var det,som Carl Philip tyckte också.Den grabben gillar spänning,som ex.Sofia!Inget fel med tjejen,om hon bara slutade med sitt falska välgörenhet!

 53. Aftonbladet hade då tur som var på plats???? Tittade på filmklippet på tidningen, prinsen hade tur som inte blev fysiskt skadad. Jag vet inte men jag fick en konstig känsla av hela händelsen, visste personen vem han var???

 54. 30, allegra..Jag blev oroad av kidnappningsmöjligheten som du nämnde när jag såg på Aftonbladets film hur man kunde flytta runt med honom. Vad som är anmärkningsvärt är givetvis att hovet inte finner det självklart att polisanmäla en så grov misshandel. Jag kan bara tolka det som att man av ren slentrian offentliggör att våldet var oprovocerat och inte vill ha någon annan version av händelsen. Han kom ut från stället och kunde ju t.ex. ha glömt betala för något..
  Att Sofia -som vissa hävdar- skulle ta ansvar för vilka barer de besöker tycker jag är helt befängt. Är valet mindre lyckat så visst måste det stå för mannens ansvar. Emancipationen i all ära men så genomgripande är den inte än.

 55. Varför hoppar så många på Sofia? Hade inte denna karl hoppat på C P, så hade ingen anklagat Sofia för något. Allt hade flutit förbi utan att någon tjatat om att han blivit “lockad” av Sofia.

 56. Tråkigt när sådant här händer. Skönt att allt gick bra.
  På filmen kan man höra Sofia flera gånger ropa “älskling”,
  det tycker jag verkligen är opassande i ofentliga sammanhang.
  Dags att sätta henne i prinsessskola.

 57. “30 och 34 ”
  Bägge vet vad LA Baioli är för ställe,
  dock med helt olika åsikter.
  Vet ej vem som har rätt , mem väljer att
  lita på allegra.Som brukar ha sunda åsikter.

 58. Stig Andersson 🙂 Nej tror nog inte att semestern är slut inte på långa vägar……………det blir en evighetssemester …

 59. #13 #16 Du tydligen vet ingenting om den personliga uppoffring Prins Bertil fick göra när att Kronprinsen Kungens far dog innan han var myndig och Prins Bertils övriga bröder hade blvit fråntagen sina prinstitlar pga giftemål. Prins Bertil var närmast i tronföljden när nuv kungen var omyndig och hans far bertils mao levde.Gamla Kungen. Sen kunde inte Bertil gifte sig före kungen så äntligen i pensions ålder när Kungen gifte sig med Silvia så kunde Prins Bertil gifte sig med sambon sen över 30 år och inte känd för allmänheten Lillian.Intervjuer med Prins Bertil då så sa han att hon gjorde en enorm uppoffring att lev med honom utan att “synas” och det var ett enormt ensamt liv för henne priset var att de fick inga barn.Så var det då. Jag har träffat Princessan Lillian många gånger och hon är en förtjusande dam och hon älskade sin Bertil. Vogue eller Vanity Fair hade en bild på Prins Bertil på sin mope i södra Frankrike där de bodde somrarna och hon på bönpallen i 70 års åldern och vansiingt snygga var de och rubriken var “Style with Substance”.Det är inte som kan påstå sig ha.

 60. Jaha, en känd nattklubb i Cannes. Är väl inget fel i att de går dit, men säger en del om deras intressen och vad de tycker om att göra. Nattklubbsbesök till 2,30 på morgonen, så otroligt ointressant och oattraktivt.

 61. Just a few days ago, it was in the news that prince Carl Philip was designing porcelain or so. We now realise that this was a distraction to let people think that after the Olympic Games, prince Continuous Pleasure was working hard again.

  But not so. He was making lots of pleasure again!

 62. Vem betalar för Sofias resor tro, jo våra skattepengar antagligen.
  Man bör väl göra rätt för sej o tjäna egna penger.

 63. Jaha,så var det Sofias fel då att Carl Philip blev överfallen.

  Hon har mer jä…anamar i sig än vad ni mobbare har tillsammans,
  Sofia har gått vidare i utvecklingen,men ni tycks ha stannat.
  Ni sitter i sandlådan med hink och spade och ojar Er över nåt som hände i hennes ungdom. VÅX UPP!!!

 64. #28 Signe vilka problem har Sofia skapat? Har du spionerat
  på kungafamiljen då du så precis vet allt om vad de tycker?
  Kan ju inte vara Sofias fel att det blir bråk på en nattklubb?
  Ansvaret är vålsverkarens och inte Sofias.
  Nu får du och alla andra mobbare sluta svamla i denna spalt.
  Patetiskt är det vad det är!

 65. Man häpnar (och även skrattar!) åt en del kommentarer här! Skulle det vara Sofias fel att prinsen blev slagen? Är det opassande att kalla sin sambo för älskling? Är det konstigt att gå ut en kväll med vänner när man är på semester? Vilken värld lever ni i?? Allt annat här är ju (som vanligt) bara spekulationer och skvaller. Men har man inget annat att fylla sin tid med så…. Tänk vad trist ni skulle ha om inte detta forum fanns! 😉

 66. Ja, det är mycket opassande att kalla sin partner för älskling.
  Inom hemmets murar gör man som man vill naturligtvis, men absolut inte utanför murarna.

 67. Som en annan insändare säger
  Jag vill påstå att C-P måste inse att han har helt andra krav på sig och sitt leverne än herr och fröken Svensson. Men då tror jag helt säkert att Sofia H inte skulle trivas. Detta är hennes rätta miljö. Att festa och festa.

 68. #74 Pernilla, varför skulle inte Sofia få ropa älskling? Skulle hon ha ropat: “prins Carl Philip” i st.? Nu får du väl skärpa dig. Det är väl inte värre att ropa älskling i en paniksituation, än att jämnt kyssa mannens hand offentligt.

 69. Jämför inte Lilian med Sofia. Denna stilfulla och underbara dam hade inte sett sin man på flera år när hon träffade prins Bertil i London. Ivan hade dessutom träffat en Italienska och bodde i Indien och hade en tjänst som Major.
  Några jämförelser med någon annan är en skymf mot Lilian.

 70. CP har det jobbigt och måste vila upp på rivieran efter det senaste betungande besöket med huvuduppgift att vinka från läktare……..

  Är det inte synd att denna begåvade vackre person inte har annat att göra än att vila upp sig och då hamnar i ett fyllebråk som han uppenbart får dras bort ifrån när han vill gå tillbaka och forsätta eller försöka ge igen……

  Borde inte monarkins rådgivare sätta sig ner med CP m.fl. och gå igenom hur han/de skall leva som värdig(a) representant(er) för svenska folket…….

  Vi som svenskar har väl de representatnter som vi är värda…. tyvärr, eller………
  De har väl de rådgivare som de är värda……..

 71. Vuxna människor som mobbar, vad lär ni era barn?
  Om Mette Marit kan fungera som kronprinsessa, ja då duger också Sofia som flickvän (evt kommande fru till prins Carl Philip.

 72. #88.# – Du har helt rätt, – detta är Sofias rätta miljö och säkerligen inte första gången hon upplevt krogslagsmål!
  Nu blir det väl snart slut på “sommarferien” och dags för att vila upp sig ordentligt innan höstsäsongens begivenheter infaller.

 73. Tro mig Cannes är ett farligt ställe i all synnerhet nattetid. Jag kan Cannes bra mycket bättre än tillfälligt besökande svenska kungligheter.
  Aldrig så haussade nattklubbar är aldrig säkra ställen utanför på gatan. Vilka sitter i de tjusiga bilarna som står där? Inte tal om att långsamt gå hem till hotellet mitt i natten om man är en kidnappningslockande person. CP hade inte livvakt på nattklubben men var å andra sidan omgiven av ett sällskap på hela 8 personer.
  Man vill hoppas det blir polisutredning även om hovet skulle avstå från anmälan. Det stötande är att ingen i sällskapet hade koll nog på läget så att vilt främmande hindrades slå CP i bakhuvudet. Eller kunde stå på benen nog för att ingripa. Och ska man roa sig på Rivieran är det smartare att bege sig till Monaco och välja nattklubben Jimmy´z. Utöver klubbens toppnivå är Monaco absolut världsbäst på koll av gator och torg.

 74. Det är en internationell lyxclub och de gäster som är där är betydligt mer framstående än vår lille prins.
  En annan sak att memorera är väl att han är föga känd , dvs ingen vet vem han är!
  Han är igenkänd bland svenskar och det är oss han är satt att representera, kanske någon borde tala honom till rätta.
  Han är på villovägar den stackarn.

 75. Semester på rivieran i augusti är väl inte konstigt eller något att klaga på. tom Kungaparet har varit ett antal gånger på Rivieran denna sommar, presis som tidigare somrar. Vad tänker ni med, hyenor på detta forum.
  Men konstigt at inte CP har livvakt, det har de flesta andra medlemmar av Europas kungahus, samt även barnen.

 76. “96” baoli,
  Clubchefen uttalar sig om att det är gäster som Carl Ph och hans vänner som man gärna vill se där. De äter alltså först i restaurangen och festar efteråt, uppträder alltid artigt och väluppfostrat. Han representerar väl Sverige med den äran och får kompensera alla vanliga fyllesvenskar. Dessa besöker ju även internationella lyxclubar utan att tänka på att man alltid representerar sitt eget land.

 77. Hej svenskar!
  Hur vet någon om SäPo inte forskat fröken Hellqvists bakgrund? Inte skriker en polis ut vad de gör eller inte gör. Varför mobbas prinsen så fult i dessa kommentarer? Jag vet att man blir slagen även i Stockholm och det hände ju en gång med prinsen och fröken Pernald också. De sprang in i någon restaurang och fick hjälp. Varför blir ni inte republik om kungafamiljen inte duger?

 78. “89” Eva H.
  Enligt vissa enkla regler som alla kan lära sig,
  så kallar man inte en Prins för älskling offentligt.
  De är ju inte gifta,tack o lov.
  Det tyder bara på Sofias omogenhet,trodde
  faktiskt att hon lärt sig mer.

 79. Stackars rika barn.Bli vuxna…Åk hem och ta ert ansvar,som Victoria.Livet handlar inte bara om fest och champagne.

 80. Prinsen blir slagen av någon idiot och folk verkar tycka att största felet är att Sofia kallar sin sambo för älskling??! Ehhh, ja det var ju verkligen det som var av betydelse här… Eller inte… För övrigt håller jag helt med #82! Barnsliga kommentarer säger mer om dem själva än om någon annan!

 81. Sofias reaktion är helt naturlig. Hade inte ni blivit rädda och chockade om det hänt er pojkvän? Tur det inte var knivar eller andra vapen inblandat. Då kunde det gå rejält illa och det hade varit fruktansvärt!

 82. Ni som skriver eleka komentarer, måste ha varit på plats. Jag undrar om ni är medveten om hur ni kan såra andra människor. Kan det vara så ni som skriver elaka inlägg är avundssjuka. Jag tycker så fort något skrivs om kunga familjen, gottar sig många i att få skriva elaka kommentarer. Jag kan inte skriva något som jag inte var närvarande och såg. Ni som skriver nedvärderande måste vara helt felfria sjäva, bara att beundra er som alltid gör rätt. Vad har Sofia gjort som ni har farit illa av? Jag skulle önska ni såg något gott hos varje person. Titta på er självkänsla innan ni skriver. Jag funderar på hur ska vi kunna göra gott för varandra, om vi ger så elaka kommentarer. Låt oss ta fram det goda hos alla människor, vissa har mer andra mindre. Undra på att världen ser ut som den gör. Börja hos oss själva.

 83. # 100

  De visste inte vem han var, men uttalar sig naturligtvis artigt om ALLA sina gäster.
  Men detta skedde utanför!

 84. # 7 Pärlan: Og hva har så dette med at prinsen blir slått ned?
  ¤ Skulle Sofia vært i Sverige mens samboeren var på ferie?
  ¤ Antyder du at Sofia har noe ansvar for voldet?
  ¤ Bør de aldri gå ut på utesteder?

  # 10 Birgitt: Det var ingen vold under OL – sammen med Daniel! Nei, det skulle bare mangle,men det er jo mer vanlig på utesteder før stengetid! Du godeste! Det er jo enormt forskjellige arenaer du sammenligner, så hvordan du kan trekke en så enfoldig og overforenklet konklusjon – er en gåte!! I tillegg: tendensiøst!

 85. # 12 Signe:
  Og hvordan bør prinsen leve i fremtiden – det virker som du har
  løsningen og faciten.. Du sier at prinsen “roar sig” med sin sambo “i släptog”…. ja hvordan bør han “roa” seg. Bør han “roa” – seg uten Sofia — vil han da være mindre utsatt?

 86. Mycket bra artikel av Lena Mellin. Jag är säker på att majoriteten av svenska folket delar Lenas åsikter. Nu är det verkligen på tiden om en folkomröstning om kungahusets vara eller icke vara. Det är våra skattepengar det handlar om. Det finns betydligt angelägnare ändamål att lägga dessa pengar på än ett liv i sus och dus.
  “semestern” tillbringas största delen på Franska Rivieran, mot tidigare Solliden. Dessutom ska det byggas nytt hus på Solliden. Till vilken nytta?

 87. “101” Marja,
  Håller med. Det är ofattbart med den mobbing som sker mot Carl Ph.

  “109”
  Lena Mellin tar som förväntat ställning mot mannen Carl Ph. Varför får han inte festa i Cannes med sina vänner som alla andra gör, kungliga eller icke kungliga? Vilken tror att alla prinspar (som är så oerhört duktiga och strukturerade) inte festade runt i London på nätterna vid OS-besöket?
  Tyvärr är det så i Sverige idag att den/de som uppträder värdigt och väluppfostrat får mest kritik, exakt så som samhället ser ut i övrigt.

 88. # 13 Bianka:
  Ja det er uforståelig at volden mot prinsen her på kommentar-feltene ender med hatske angrep på Sofia! Det ligner på systematisk trakassering og hat – og ser ut som om det er enklere å angripe en ung kvinne for bagateller enn andre større problemer i samfunnet! Det tyder på en dysfunksjonell(psykopatisk) trang til å kvitte seg med Sofia fra prinsens side. Hvilket menneskesyn!
  Eller at det må få konsekvenser for prinsens å holde fast på sin Sofia ved å kreve at han fraskriver seg prinse-titelen. Ingen prins/prinsesse har gjort det i hans generasjon! Hvor alvorlige forbrytelser har egentlig Sofia på sin kappe? Hatet her skulle tyde på mord osv.

 89. # 87 Lotta
  # 102 Pernilla

  Håller med er! Älskling kallar man sin partner bakom hemmets väggar. Reagerade även hur Sofia sa att dom åt middag med kära och nära. Kallar man sina vänner till kära och nära?

 90. Mycket märkligt att inte en polisanmälan upprättades direkt efter incidenten. Ytterligare ett tecken på att CP är otroligt långsam. Först ska han fundera i flera dagar om en anmälan ska lämnas in. Det är häpnadsväckande.

 91. # 18 Venla:
  Hvem er den skyldige her? Er det voldsutøveren eller prinsen m/sambo? Hvem skal da kritiseres? Dette er paraleller til gammeldagse diskusjoner vedr. voldtekter: De som har røde negler og altfor korte skjørt kan takke seg selv når de blir voldtatt!!
  Fy og fy for umodne, overfladiske, hatske og sykopatiske meniger enkelte får seg til å vri utav seg!

 92. # 19 Kirsten:
  Fordi bildene av Lillian ikke finnes i cyber, så er Sofia mindre “rumsren”????? Hvilken logikk!! og hvilken moral, nei forresten – jeg mente dobbeltmoral!

 93. Han måste väl tänka ut sin egen roll i det hela innan han gör en polisanmälan.
  Frågor kommer att ställas även till honom
  Vad blir konskvensen?.

 94. Tycker Lena Melin har helt rätt när hon beskriver C-Ps livssituation ! Stämmer till 100%. Men sen är det otur att blanda ihop det med överfallet på C-P. Han måste ju kunna gå ut någon gång som alla andra utan att misshandlas.Detta händer ju dagligen och får aldrig försvaras.Hoppas C-P polsanmäler händelsen ! Tycker också händelsen får för stor uppmärksamhet !
  C-P har hälsat att han mår bra och det är det viktigaste ! Punkt slut ! Men nu får ju även sofia synas i pressen igen då hon och C-P berättar om hur det gick till !!!! hon borde inte lagt sig i det utan låtit C-P berätta själv!

 95. Sluta mobba! Här finns flera som tar minsta chans till att racka ner på Sofia och nu också på Carl Philip.
  Och detta tjat om pengar sen! Nu har de egna pengar och ska de inte få använda dem? Apanaget använder kungen, hur han fördear det til sina barn har vi inte med att göra! Det är riksdagen som bestämmer apanagets storlek. Det mesta går till avlöningar och underhåll av slott som vi alla kan besöka. Andra kungahus får betydligt mer.
  Det anses inte lämpligt att kungliga tar vanliga avlönade arbeten, de ska inte ta försörjningen från vanliga medborgare.
  Om ni behöver få ondgöra er och mobba för att må bra så finns det flera som är rika och lever livets goda dagar utan att jobba inom överklassen och adeln.

 96. # 20 konsttanten.
  Fullstendig enig med deg!! Det er prinsen som er offeret her! Og Sofia gjorde et modig forsøk på å skille voldsmannen fra prinsen fra å utøve mer vold, men ble tydeligvis kastet til side!
  Nei, jeg håper Sofia og prinsen fortsetter å oppføre seg normalt, dvs¨å bevege seg slik vi er vant til i Norden uten en kø av livvakter slik offentlige personer i mange land må leve med! Derfor håper jeg at de ikke blir skrem fra å være en del av det nordiske åpne samfunnet, som vi setter så stor pris på!
  OBS! OBS OBS! TIL ALLE, TRAKASSERENDE GNELDRETANTER!
  Nå bør dere i stedet fordømme voldsutøveren – og ikke Sofia og prinsen – i motsatt fall representerer dere en skam ved å ikke fordømme en kriminell handling!

 97. “116” MaryK,

  Håller med dig. Det är många psykopatiska drag som framträder här. Om det skulle ta slut mellan Carl Ph och Sofia skulle det vara ganska tyst på dessa sidor ett par dagar, tills man hittar en ny syndabock. Kusligt samhälle.

 98. Efter att ha kollat på filmen på Aftonbladet undrar man vad detta egentligen handlar om. Är det någon som känner Hellqvist som har filmat. Varför ropar hon så passande “älskling” flera gånger. Det verkar som att det var viktigt att det kom med på inspelningen. Var det ett vanligt “svartsjukebråk” på morgonkvisten. Nog verkar Carl Philip delta aktivt i slagsmålet, men förlorade tydligen fajten. Vi får nog aldrig veta vad som hände, bara gissa.

 99. # 25 Maggie!
  At du ikke skamnmer deg, Maggie!!
  Denne saken handler om enkriminell voldshandling mot prinsen, ikke om prinsens framtidige fru og hvordan hun skal kunne bli troverdig prinsgemalinne (som jo selvfølgelig er fullt mulig fordi det meste kan fremskaffes ved hjelp av systematisk innsats og økonomiske ressurser, jfr MM).
  MAGGIE!! DU BØR HELLER FORDØMME DENNE TYPE VOLDSHAN DLINGER OG IKKE SETTE SKYLDEN PÅ OFRENE!
  Hva er du laget av??Stein???Eller en hel fjellvegg?? Følelseskaldt – uansett!

 100. # 26 Monica:
  Antyder du at det ville vært tryggere å være på dette utestedet med Emma enn med Sofia? Underforstått – Sofias skyld!!! Det er ji det du antyder!
  # 27 Ina:
  Kutt moraliseringen! Hvis du da ikke mener at prinsen skal låse seg inne på slottet mellom sine oppdrag!

 101. Fy sjutton blir bara illamående av eran ständiga gnällande.och en gång för alla sluta att skuldbelägga sofia hela tiden. hon var väldigt modig.som vågade att ingripa.så lägg av med ert gnällande. gå och hacka på någon annan än sofia. ta en titt på er själva i stället. och vad gäller försörgning.så skit i vad hon lever på. det angår inte oss. trevlig måndag alla. py

 102. Ta reda på fakta innan ni yttrar er, så kan vi föra en mer objektiv
  dialog.

  Att anklaga olika insändare och beskylla dem för än det ena eller andra gagnar inte någon.
  Cp och hans “brutta” kanske saknar lite omdöme och därav deras beteende.
  Svenskar generellt brukar vara lite styva i korken när de kommer ner, men Sverige är ju ett litet land och det knsake är lättare att vara kung kring Stureplan!

 103. #102 Pernilla
  Din kommentar siger alt om dig – og Sofias råb og handling siger alt om hende, hun elsker ham og det så højt, at hun slet ikke tænker på, at hun udsætte sig selv for fare.
  Prins Charles har gået i prinseskole hele livet og han kalder Camilla for “Camilla darling” i fuld offentlighed, jeg tror det bl.a. var under besøget i Norge i år.
  Spar mig for, at du nu skriver, at de er gifte.
  Pernille den slags kaldes ganske enkelt kærlighed !!!

 104. Sthlm # 127
  Ja och gissar vilt gör du ju på varenda artikel här Sthlm.
  Tror du att detta var en iscensatt grej av Sofia?
  Lika korkad kommentar som alla dina kommentarer alltid är.

 105. # 28 Signe:
  Hva har denne voldshandlingen mot prinsen å gjøre med Sofias nakenhet? Mener du ar om det ikke fantes nakenbilder, så ville prinsen ikke blitt utsatt for vold?
  Det er skammelig av deg å vende pekefingrene mot ofrene i denne voldssaken, som nå er kjent over hele verden. Mange norske ungdommer har tatt bilder av episoden og sendt det til Norges største avis VG. Der viser Sofia mer mot enn de omkringstående unge menn. Hun går i mellom voldsmannen og prinsen! Ros til henne for det, mens du, SIGNE, MÅ bli LITT MER BEKYMRET FOR VOLD ENN I DENNE SAMMENHENG IRRELEVANTE N-NBILDER. Dette sier mye om deg og dine verdivurderinger, når du ikke nevner noe om vold, men om nakenhet.

 106. #127 Det där var ju dagens garv! Du måste ha extremt mycket fritid som kan/orkar lägga så mycket energi på att spekulera och skvallra utan att egentligen veta ett dugg! Jag hade förmodligen reagerat precis som Sofia om det var min pojkvän som blev attackerad. Knappast en konstig reaktion. Men fortsätt spekulera du. Kan ju alltid bli en novell 🙂

 107. Ni kallar oss som inte gillar SH för mobbare men var har ni själva för självinsikt?? Vi har ju sagt att Prinsen får välja henne men då som icke kunglig, utan titlar och utan apanage. . Vi mobbar inte SH men vi tycker att hon kommer från en bakgrund som inte passar sig. Vad är egentligen det konstiga med det?
  Redovisar istället för vad hon gör…och nej inte det hon fått landat i knät som välgörenheten och att hon är flickvän till vår prins… utan det hon har gjort på egen hand och hur hon försörjer sig och hur mycket ledigt man kan ha från absolut ingenting 🙂 Börja där så kanske vi ändrar åsikt…kom igen..istället för att kalla oss mobbare och försvara henne…och det räcker inte med att vara snygg…visa vad hon gör!!! Prinsen är född i en familj med priviligier och då kanske det är dax att inse att dessa priviligier kommer med ett ansvar!!!

 108. # 119 Mary K

  Läs noggrannare mitt inlägg innan du anklagar mig för psykopatiska och hatiska kommentarer.
  Mitt inlägg handlade om orden ÄLSKLING och KÄRA OCH NÄRA. Alltså om dom är lämpliga att användas offentligt vad det gäller kungliga. Inget annat!
  Oprovocerat våld har enbart en skyldig, och det är utövaren.
  Och dina jämförelser till våldtäckter är helt absurda och ska lämnas utan kommentar!

 109. Detta har ju tyvärr blivit en stor världsnyhet
  i minst sju länder. Tyvärr mycket negativt
  om prinsen och hans leverne.
  Synd att Sofia tar över och inte låter prinsen
  berätta själv.

 110. Det är underligt att ingen anmälan har gjorts. Beror det på att något redan börjat inne på klubben och att CP kanske varit arrogant och retat någon som sedan gjorde helt fel och reagerade. Vem vet vad riktigt hände, vi kan bara gissa. Hemskt är det med allt våld i alla fall.

 111. Det kommer inte att bli någon anmälan. Tittar man på filmen, så ser man att prinsen vill ge igen, och att Sofia därför står och gapar som en fjortisbrud: “sluta, för min skull, för min skull!” Vid ett oprovocerat överfall står man inte och säger “älskling, för min skull”.. Tänk lite. Detta är helt klart något som började inne på nattklubben.. Det spelar ingen roll vad prinsen och Sofia själva säger om vad som hände. Filmen säger något annat. Och varför ska Sofia vara med och uttala sig i AB?? Lena Melin har rätt om prinsen.. Man kan inte tro att det här är en vuxen man och hans vuxna flickvän som är ute och roar sig. De framstår bara som två omogna tonåringar…

 112. Absolut INGEN ska behöva bli slagen! Vad som orsakade detta är det ingen som vet ännu. Det jag undrar är; VARFÖR ingen polisanmälan???????? Minst sagt mystiskt!

  Däremot håller jag helt och hållet med Lena Melins artikel i Aftonbladet. Det är väldigt många som reagerar starkt mot Carl-Philips leverne. En stormrik playboy som inte gör annat än roar sig genom livet -och det får alla vi svenskar betala för, även pensionärer, sjuka, arbetslösa………är det nåt konstigt med att det retar gallfeber på folk???

  Är det inte dags att kolla upp honom i ett TV-program snart, som det gjordes med Madeleine?

 113. Ja, så har S.H. återigen klvit in på sin hemmaarena. Det är nog inte första gången som krogbråk förekommer från den miljö hon kommer ifrån! Att kalla C.P. för älskling offentligt är inte ok. Varför hände inget när C.P. var tilsammans med Daniel på OS.? Var det kanske lungnare kvällar då?!

 114. Är det någon mening att göra en anmälan mot våldshandlingen mot Carl Philip?Man vet ju inte vem gärningsmannen var.Och Carl Philip fick inte en skråma eller blåmärke!
  När jag blev påhoppad i vintras av en unge fick jag åtminstone röda nypmärken.Jag kunde inte anmäla händelsen för jag visste inte vem ungen var.Som försvann illa kvicki.Kvar stod en ilsken tant
  Klart är att prinsen blev skärrad.Och Sofia passade på att skrika “älskling”när hon visste att det var filmat.Ja,inget ont om Sofia,hon var modig!

 115. Lena Melin har helt rätt. Han är för gammal för detta. Väx upp!

  Något sådant förekom aldrig under Emmas tid och inte heller ens under tonårstiden.

  Stackars CP som blivit alldeles förvirrad och inte vet vilken fot han ska stå på. Pappa är ju ingen förebild för honom, men han borde lyssna mer på mamma Silvia. Eller åtminstone några mogna och vettiga goda vänner i stället för de nya lekkamraterna.

 116. # 140 Midnattsol! Jaa, kristallklart:

  “Tittar man på filmen, så ser man att prinsen vill ge igen, och att Sofia därför står och gapar som en fjortisbrud: ”sluta, för min skull, för min skull!” Vid ett oprovocerat överfall står man inte och säger ”älskling, för min skull”.. Tänk lite. Detta är helt klart något som började inne på nattklubben.. Det spelar ingen roll vad prinsen och Sofia själva säger om vad som hände. Filmen säger något annat. ”

  Visst ligger det minst en hund begraven här!!!
  Därför blev jag VÄLDIGT misstänksam över att det inte polisanmäldes!

 117. Hovet måste naturligtvis anmäla detta annars ger det fel signaler till andra skurkar att ge sig på en svensk kunglighet. Sätt ner foten även om man inte får tag på den skyldige.

 118. Inte heller jag har ännu hämtat mej från chocken att Sofia ropar “älskling” och inte “Ers kungliga höghet, jag ber Er” i tumulten. Synnerligen olämpligt, och det absolut värsta i hela den trista incidenten.. 🙂

  Lena Mellins kolum i Aftonbladet var mycket bra, även om det i sig inte bör blandas med ett nattklubbsbråk.

  Det svenska kungahuset och dess medlemmar har tyvärr väldigt dåliga rådgivare och PR-folk. Eller så lyssnar de inte på dem.

 119. “89” Eva H
  Det är nog du som får skärpa dig !!
  Det går naturligtvis inte att jämnföra
  en kronprinsessa och en helt vanlig tjej.
  Det är jag nog övertygad att du oxå vet.

 120. Lena Melins artikel i Aftonbladet är ju bara trams. Men vad annat kan man vänta sig av den tidningen.

  Ett exempel på tramset:” Men nattklubbsattacken understryker att det är dags för prinsen att växa upp. Att skaffa sig en ­sysselsättning, en mening i tillvaron som har större tyngd än att likt en fjäril flyga mellan attraktionerna”.

  Vad har det attacken och Prinsens liv och sysselsättning för samband? Menar Melin kanske att han blev attackerad för att han inte har vettiga sysselsättningar i sitt liv? Och vem avgör vad som är vettigt för honom?

  Hela artikels osar oproffsighet och avundsjuka.

 121. Men vad är ni för några människor? Nu har ni verklige gått över gränsen. Är mycke väl medven om era åsikter om Sofia men här blir en människa misshandlat och ni börjat direkt med era spydiga kommentarer och åsikter. Ni har verkligen ingen respekt eller sympati för nån verka det som. Oavsett vad man tycket om deras relation så borde väl ändå tycka massa annat nu när man ser en misshandel .
  Elaka och hemska människor.

 122. FB t.o.m. sågar den larviga artikeln på AF av Melin, det säger inte lite! P CP har, som alla, givetvis rätt att gå ut! På FB skriver en som känner en person som var på stället att en man inne på stället började prata med S. Då gick en av P CPs vänner fram och sade att denne skulle lämna S ifred. Han (P CPs vän) fick då öl och vin hällt över sig. Men inget ytterligare bråk uppstod då. Senare när sällskapet lämnade lokalen ska en vän till mannen som började prata med Sofia och hällde öl på P CPs vän ha attackerat P CP (P CP var inte involverad i det som hände inne i lokalen utan det var bara P CPs vän och S). Om detta stämmer vet bara inblandade.

 123. Rent intuitivt ifrågasätter jag sanningshalten i detta spektakel ,efter kollat filmen är där för sjutton bullar inte många rätt, men jag kan ha fel ….

 124. Jag har läst Lenas artikel.i Aftonbladet.Helt klart!Bra skrivet.
  Vill Prins Carl Philip vara med Sofia,varsegod!Men,Sofia måste skaffa sig ett arbete och stå på egna ben vad som gäller för lön.Hennes firma ger jag inte mycket för!

 125. Många kommentarer i AF till Melins smaklösa artikel visar hur fult det är av henne att anklaga ett brottsoffer; “Natten mot lördagen slogs Carl Philip ner vid en nattklubb i Cannes klockan tre på natten. …Men nattklubbsattacken understryker att det är dags för prinsen att växa upp.” Så de personer som väljer att gå ut och blir utsatta för våld får höra av Melin att de “ska växa upp”, att det är brottsoffrets fel att det blev utsatt?! Denna syn är tyvärr vanlig idag, då den som blir misshandlad, våldtagen m.m. blir anklagad, inte den kriminelle! Det står också i en kommentar att de som attackerade/filmade sagt att de gjorde det för att sälja till tidningar!

 126. Prins Carl Philip har utsatts för oprovocerat våld. Det är sådant som kan hända vem som helst, var som helst och oavsett vem man är i sällskap med.
  Lena Melin är ute och cyklar när hon kopplar ihop den här händelsen med sin åsikt att han “skall växa upp”. Hon må tycka vad hon vill om monarki i allmänhet och Carl Philip i synnerhet men att man “får på käften” utanför en nattklubb har inget med mognad att göra. Även s k mogna män och kvinnor frekventerar dylika ställen och riskerar att utsättas för oprovocerat våld.

 127. 59 PBoo tack för din kommentar. Min son blev svårt knivskuren när han gick emellan två som bråkade han kände dom inte den ena låg på marken. Förövaren fick knappt två år, min son blir straffad hela livet kanske. Krogmiljöer är farliga . Ägaren till denna klubb sade att han inte visste att prinsen var där för då hade dom ställt vakter där. att Sofia ropade som hon gjorde är väl inte konstigt Pernilla 74 mm man kan väl inte begära att hon ska tänka på hur hon ska uttrycka sig i denna situation. För en gångs skull tar jag henne i försvar.

 128. Lena Melin -Aftonbladet! Mycket bra sagt. Verkligen dags att växa upp! Ta lärdom av Prins Daniel kanske! Jobbat målmedvetet, inte framträtt i media. hållit en mycket låg profil!

 129. # 36 Maggan:
  Du traff spikeren på hodet her! Latterlig at voksne mennesker ikke skal få gå ut å more seg! Det er jo ikke prinsen som skal straffes!
  Det er gjerningsmannen som er den skyldige, voldelige og kriminelle – men slik enkelte her tenker – ser det ut som de mener at det er prinsen/Sofia som bør sperres inne!! Det må være OL-gull i “logisk” tenkning! Hurra for alle logikerne her!

 130. Filmens inledning tyder på Att något Tjafs påbörjats redan inne på nattklubben så prinsen+sällskap kanske inte var sådär jätte-överrumplade/överraskade då nack-greppet togs… visar fleras kroppsspråk + ordväxlingar, troligtvis därför polisanmälan uteblir… och let´s face it, vad tjänar det till om båda 2 killarna var onyktra med.tanke på Sofias ängsliga upprepade “Sluta, för min skull, för min skull!” Trots allt prinsen klarade sig utan skråmor- prmässigt vann CP iaf.som “oskyldigt offer” liksom Sofia nu i medias ögon visat framfötterna+Omtanke – var höll livvakten till undrar jag

 131. #138 Annie
  Hvad med lidt dokumentation om hvad de skriver i de syv landes medier du har læst omtalen i, fx med en link.
  I danske medier omtales en anden episode i Sverige, hvor CP blev chikaneret og måtte flygte og gemme sig, det var i 2002, altså UNDER TIDEN med Emma ( # 25 Monica, #146 Eva) !
  Og gå tilbage til tidligere års kommentarer, så blev her skrevet om hvor dominerende og kedelig/tråkig Emma P. var! HAHA.

 132. # 45 Eliana og # 46 Ewa:
  Vær heller fornøyd over at ingen ble alvorlig skadet enn om hvem som betalte. Prinsen kan ikke for at han er nr 3 i arverekkefølgen. Har du ingen kritikk over volden i samfunnet – og hvorfor det har blitt slik – det er jo ikke et normalt naturfenomen, men en kritikkverdig handling som følge av at noen kun ” tenker” med nevene. Og det skjer overalt på landsbygda i Norden også – ikke bare i Cannes – så det er vel heller noe med den dårlige oppdragelse og manglende grensesetting overfor våre barn vi heller bør kritisere enn at prinsen har vært på et utested!
  “Mystisk at det er prinsen/Sofia som kritiseres, mens du ikke sier noe om voldsutøvelsen! Det er det som er problemet – ikke ofrene!!

 133. Jag har lyssnat igenom bandet flera ggr och det verkar som om Sofia skriker ” du slog ju mig” i början och i slutet, till CP!

  Då får man förklaringen varför han inte vill anmäla händelsen, och varför inte fler vittnen plockas fram av kvällstidningarna!

 134. # 45 og 46:
  Hvis volden hadde fått den verst tenkelige utgang – hvem hadde tantene her kritisert? Hvis man utgår fra logikken her på tråden – måtte jo konklusjonen deres vært: at prinsen hadde påførrt seg selvmord.
  Her er nok Sofia en mye større helt enn Säpo! Og Säpo får betalt for å vokte prinsen! Men gjør en fatal vurderingfeil!

 135. # 48 My:
  Det er vel samme hvilket språk han ropte på – alle skjønte vel at dette var en “nødssituasjon”. Hadde du kritisert en franskmann i nød i Sverige som ropte på eget språk! Etter din logikk bør vi kun reise på ferie til de landene hvor vi kan nasjonalspråket……”hurra” for nok en logisk kortslutning!!!

 136. 3 49 Angelica:
  Hva er det som avsløres på tråden her nå???
  Du er en av de få her som viser såpass mye empati at du tenker mer på prinsens ve og vel enn på alle andre ubetydelige spørsmål -t ex om hva det koster, Sofias nakenfotos osv Det er trist at samfunnet er blitt så brutalt at det er offeret som ofte anklages – ikke den som er voldelig, da er det jo ikke rart at det “produseres” voldsmenn, noen må jo ha lært voldsutøveren slike holdninger og det ser vi jo her på sidene – hvor man skulle tro det var prinsen som var den som var voldelig, slik de fleste her kritiserer ham!

 137. #128 MARY

  – Jag är emot våld i alla former och beklagar självklart det som hänt prins Carl Philip!

  – Beträffande mitt inlägg var den riktad till kommentar nr 13 Bianka, där hon undrar varför det inte skrivs om en privatperson med efternamnet Bernadotte som i sin ungdom varit dansös. Denna person är inte medlem av kungahuset, och det är helt ointressant för svenska folket vad vederbörande gjort i sin ungdom precis som allt annat denna person gjort, det angår oss inte.
  – Jag förbehåller mig, precis som andra, rätten att kommentera inlägg.

  Jag skulle också vilja veta på vilket sätt jag “SETTE SKYLDEN PÅ OFRENE!” Var vänlig och förklara var i min text jag gör detta!

 138. # 50 Aino Samuelsson
  Foreslår du flere straffemetoder overfor det voldsutsatte paret??
  Er de skyldige i at prinsen var utsatt for vold? Hvilken straffemetode foreslår du overfor den som er så skyldig at hun blir voldtatt? Det er ikke rart at det finnes så mange voldelige personer når så få er opptatt av å gi offeret skylda, som vi ser her på sidene. Det er jo disse holdningene som “oppdrar” stadig nye voldsmenn! Fordi de ser jo at det er offeret som får “skylda, og få påtaler volden!

 139. # 51 Mia: Skal dette være en straff for at prinsen var utsatt for vold?
  Og jeg må jo være på feil “planet” fordi jeg trodde vi diskuterte den vold prinsen var utatt for, mens du fremdeles – etter at Sofia i 3 år har vært utsatt for mobbing her, fortsetter denne mobbing/trakassering av henne! Mobbing er jo psykisk vold, så det er jo ikke så forskjellig fra fysisk vold pga at det gir sår på sjelen, som tar tid å gro/heles – om det gror i det hele tatt! Du er mer opptatt av – i denne sammenheng ubetydelige nakenfotos – enn om prinsens ve og vel! Det er slike som du som reduserer betydningen av vold, som videreformidler bagatellmessige bekymringer – mens voldelige handlinger fortier du – ved ikke å ta til motmæle mot. Det er jo manglende grensesetting, som mange unge ikke får med seg hjemmefra i dag! Og det her vises det tydelig hvor få som er opptatt av det!

 140. Förvånar mej inte ett dugg att Carl Philp blir påhoppad av någon , han ser ut som en playboy som tillsammans med sin modelltjej är ure och festar. Vad skall vi med en sådan prins till han kostar bara pengar. Nu är det väl ändå dags att han vaknar och blir som folk, det är nog hög tid för en förändring om vi vill ha kvar honom i den kungliga familjen, han får mycket gärna avsäga sej den kungliga titeln det skulle bara vara en fördel.

 141. # 59 PBoo:
  Helt enig i at det er blitt stor mangel på “moralske kompass” eller er defekte sådanne også blandt den store majoritet som stilltiende ikke tar til motmæle mot slike alvorlige handlinger, men som er enormt moralske, vedrørende mindre viktige ting, og som til og med her hvor vi diskuterer volden mot prinsen ikke sier et eneste ord om volden, men er mer opptatt av nakenfotos, og hvordfan Sofia må “straffes/fjernes” fra prinsen og prøver å påføre paret skylden for at prinsen ble et voldsoffer! Det er jo å frikjenne voldsutøveren! Dermed er det jo fritt fram for å bruke vold eller få aksept for å bruke vold!

 142. # 32 Eva:
  Sofias inngripen avbildet i Norges største avis, som hadde fått tilsendt bilder fra norske ungdommer på samme utested.
  Sofia viste mot som mange andre bortskjemte pappagutter som stod og så på – ikke hadde evne til!!

 143. # 62 lw:
  Hvordan vet du at Säpo ikke har gransket Sofia? Det har de helt sikkert gjort!!! Vær sikker på det! Men nakenfotos som ikke er en hemmelighet er ingen sikkerhetsrisiko!!! Men hvorfor er du opptatt av dette her hvor volden mot prinsen er tema? Bryr du deg ikke om vold? Håper ikke du skal gi videre slike manglende holdninger og empati! Det er jo prinsen/Sofia som er ofrene!!! Hvorfor forsetter du føljetongen som går og går og har gått i 3 år. Kan trygt klassifiseres som mobbing som er psykisk vold! Men da er du vel en forsvarer av fysisk og psykisk vold hvis du overser volden mot prinsen men er mer opptatt av å “tråkke” på Sofia til og med her hvor vi kommenterer volden mot prinsen. Men manglende empati er jo blitt så-å-å-å normalt!

 144. # 74 Pernilla:
  Du godeste – hvilken logikk!
  Er “älskling ” – upassende – hvis man mener det?? Strunt-på-strun -strunt-på-strunprat!!! Tror du man på prinsesseskolen lærer når man skal si “älskning”? Nei, og atter nei! Men att Sofia-haterne har så mye idiotiske argumenter mot henne er jo ikke til å tro! Dette gjelder jo vold mot prinsen – det er ikke Sofias kjærlighetstiltale som er årsaken til volden! Det er få her som er opptatt av volden og voldsmannen eller de var kanskje flere….
  Ja, det er bare å konstatere – vi har fått et følelseskaldt samfunn!
  Hvis alle som uttaler seg om bagatellene hadde vært opptatt av hva som virkelig skjedde hadde vi etterhvert kanskje fått oppklart årsaken – men de fleste er opptatt av ubetydelige bagateller!

 145. # 78 maria.
  Du bør heller spørre hvorfor voldsmannen går på nattklubb for å være voldelig!Det er han som er den skyldige og som bør holde seg hjemme. Med din logikk bør alle som er redd for en slik voldelig person ikke gå på slike utesteder! Da må vel de fleste ga konkurs eller legges ned!

 146. Snälla ni alla hysteriska antitanter. Lägg inte skulden på offren i en oprovocerad våldsattack. Både Carl-Philip och Sofia var offer i den här attacken.

  Alla ni som har åsikter om vad Sofia skulle eller inte skulle ha skrikit i panik under attacken. Vad skulle ni själva ha skrikit om det gällt er man eller son eller dotter? Bryr man sig om vett och etikett i en sådan situation? NEJ det gör man inte.

  Tagga ner lite alla ni överklasskärringar och var för en gångs skull lite medmänskliga. Men det ordet finns förstås inte i er vokabulär. Medmänskliga?? Googla gärna på det ordet alla ni som saknar empati.

 147. Så meningslöst att kolla Chris för att undvika skandaler!

  Den största skandalen finns väl på närmare håll, att han inte undersöker henne istället!

  .

 148. Utifrån videon verkar det som om det var en fortsättning på något som hänt inne på restaurangen. CP borde verkligen ta sig en funderare på hur hans liv er ser ut när man ser det ut ifrån som svensk. SH är en partybrud men ingen prinsessa. CP borde nu bestämma sig om han vill vara prins framför allt eller inte och ta konsekvenserna av det beslutet.

 149. # 81 Indra.
  Og hva synes du om volden og voldsmannen? Det er en skam at det er av underordnet betydning for deg!!!! Sofia-haterne er mer opptatt av å forsette sin mobbing, som jo er psykisk vold – enn å bry seg om at medmennesker skades eller drepes av farlige mennsker! Det er volden som er hovedsaken i denne tråden.
  Og hvorfor neglisjeres volden til de grader her? Det er holdninger som smitter over på unge i samfunnet – volden blir jo ikke påtalt, men underordnede saker og bagateller – ser ut til¨å engasjere mer. Empatien er høyst fraværende – så hva er da moralen her?? Hvorfor prøver så mange å angripe Sofia i stedet?

 150. # 87 Lotta:
  Du godeste!!!!!!!!!
  Lærte du det på “prinsesse”-skolen. Stakkars deg!!
  Det er lov å være naturlig kjærlig!!! Takk, Sofia, for at du synliggjorde hvor begrensende, kalkulerende og unaturlig “sofistikerte” enkelte her mener vi bør være!
  Ingen har noe med når jeg kaller min kjære for elskling!
  Hva er det som feiler enkelte mennesker her – eller er så mange blitt så følelseskalde at naturlig tiltale mellom kjærester skal kritiseres? Har det noe med manglende empati eller med det som verre er å gjøre?

 151. # 88 Lotta:
  Dette kunne skjedd på Stureplan og alle andre steder! Og der har kongebarna vært fra de var ganske unge – lenge før Sofia!!!!
  Prøver du å skylde på Sofia at prinsen var utsatt for voldsmann?
  Hvorfor er du ikke opptatt av det viktigste – volden mot prinsen, som jo er det egentlige offeret – er du helt uten empati?
  Det er ikke Sofia som er voldsutøveren!!! I en så alvorlig sak som kunne endt mye verre bør du være opptatt av volden!!!!! Kanskje nettopp Sofias iherdige inngripen gjorde at ikke flere angrep prinsen? Du – som mange andre her har helt feil fokus!!!!!!!!!!!
  Du bør heller anklage den skyldige og ikke la det gå upåaktet hen!

 152. Jag har sagt det förr och det förtjänar upprepas:
  Är det inte övermåttan oförskämt att Sofia har mage att finnas på vår planet och andas samma luft som vi!
  Och så j—a ofint att hon i den situation som uppstod, reagerade med ryggmärgen , vilket är det normala.
  Men allvarligt: Det var nog inte lätt där i nattmörkret att försöka dra med sig sin pojkvän CP.
  För övrigt var Lena Mellins inlägg i AB, om den omogne, osnutne prinsen, något av det bästa och mest sanningsenliga som skrivits på länge!

 153. Ja Jemine, nu måste väl detta prinspar få förflyttning till okänd ort. INGEN VIDARE PR-prins för Sveriges vidkommande.
  Polisanmälan kommer att göra saken ännu värre, men om ett brott har begåtts så måste det anmälas…

  Pinsamt, Prinsen. Skicka PR-paret till dansskola, detta var en lustiger men knappast estetiskt tilltalande vals(mar)dröm.

 154. # 90 Lotta:
  Og hva har så omtalen av Lillian her å gjøre? Er det for å underminere og usynliggjøre noe så alvorlig som vold. Du er jo med på å “frita” voldsmannen ved at du heller velger å omtale gamle dager og bagateller enn å være opptatt voldsutøverens holdninger, motiver og handlinger – i likhet med mange andre her!
  Er det så irriterende at Sofia hadde mot til å gripe inn – at du måtte inn med litt nedverdigelse av henne – og for å fortsette den 3-årige mobbing hun her har vært utsatt for??? Skam deg!

 155. #140 Helt enig med dig bra sammanfattning av hela trista historien. Det är så oehört pinsamt vid 33 års åldern att bli tagen på bild i detta sammanhang som en annan tonåring.C-P måste jobba!!! Avlönad eller oavlönad men jobba heltid med nåt måste han göra. Han har oceaner av tid och en tjej han helt och hållet försörjer då hon inte jobbar sen flera år.Personligen tycker jag att han borde se detta händelse som en wake -up call. 1. gör slut. 2. lev själv som singel och granska dig själv och satsa på nånting avlönat eller inte. Du kan inte vara designer, racerförare, lyx lirare utan sysselsättning m.m. längre.Det håller inte. 3. sluta var mammas pojke och systrarnas lilla bror.
  De sk nära och kära vänner som C-P och sofia kallar de ,bara det att kalla sina vänner så om och om i intervjun väcker misttänkar att allt står inte rätt till. Säg våra vänner rätt och slätt.

 156. Ingen anmälan kommer att göras, då prinsens och hans sällskaps agerande också i så fall kommer att undersökas.
  Han, flickvännen och de övriga i sällskapet har naturligtvis på något sätt uppträtt provocerande.
  Håller fullständigt med AB:s krönikör Melin: “Väc upp CP”.
  I någon tidning stod det, att CP och S behövde vila och avkoppling och därför befann sig i Cannes. Min fråga är: har de inte alltid avkoppling?

 157. Det är inte underligt att Sofia inte kan uppträda .
  Titta på Viktoria våran blivande regent som jämt håller på
  att kyssa sin mans hand i officiella sammanhang
  Det ser verkligen inte bra ut.
  Ingen i en officiell person gör så och inga andra mogna människor.

 158. # 91 AFia:
  Jeg trodde det var voldsmannen som var den som skulle kritiseres og settes på plass HER! Og vi bør vise at det ikke er akseptabelt! de fleste kommentarene her kritiserer Sofia, men jeg tror hun kanskje klarte å være så iherdig at hun forhindret en enda større skade ved å gå i mellom, slik linken her viser og slik de norske ungdommenes filmer viser. Sofia hang på som en klegg! NYTTIG OG MODIG!!!

 159. # 93 Ulrika:
  Er Sofia den store synderen og skyldige her? skam deg!!! det er voldsmannen. Frikjenner du voldsmannen? Hvilken moral og empati?!! Og du er heller ikke opptatt av prinsens ve og vel!!!
  Fy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 160. # 93 Ulrika:
  Hvordan vet du at det er Sofias rette miljø? I så fall er dette miljøet til svært, svært svært mange mennsker. De fleste går tidvis på utesteder som denne!

 161. # 96 baoli:
  Hvis jeg kun skulle lese ditt innlegg, så ville jeg tro at det var prinsen som er syndebukken, eller hadde gjort noe galt. Hvor er kritikken av volden og gjerningsmennene og kritikken av holdningene som fører til vold. Voldsmenn må jo være svært fornøyde med å lese denne tråden som stort sett gjør offeret/prinsen til syndebukk. Og det er direkte usympatisk avmoraliserende at offeret er den som får skylden. Så voldtatte kan ikke regne med mye sympati her, – de fleste her ville finne på 1000 forskjellige formildende omstendigheter for voldsutøveren ved å sette spørsmålstegn og kritikk vedr alt omkring offeret. Konsekvensen ser vi her: Ingen fokus på voldsmannens skyld!

 162. # 102 Pernilla:
  Hvem har laget disse reglene for deg? De er nok hjemmeprodusert eksklusivt for deg!!! Og ikke for oss andre – nei takk!!!
  Og med litt mer moralsk “ballast” ville du vite at det ikke er Sofia som kan kritisseres i denne saken! Sannsynligvis forstyrret hun voldsmannen/-mennene såpass at de ga opp! Det var modig av henne – når det stod så mange menn som kun forble passive tilskuere , også mange norske, som ikke grep inn! Heder til Sofia!!
  Og skam på deg som helt overser voldsmannens ansvar som du fortier helt!!!

 163. # 106 Monica:
  Enig med deg! Og dette synliggjør hvofor umoral og voldelighet brer om seg! I min enfoldighet trodde jeg at det var prinsen som var offeret i denne saken, Sofia delvis helten og voldsutøveren var den skyldige voldsmann! Men når man leser kommentarene her, så tyder det på at voldsmannen er den minst skyldige! Det er nesten ingen kommentarer vedr hans voldsutøvelse, men derimot mye kritikk mot prinsen og mobbende kommentarer bedr. Sofia!
  Det er jo nesten ikke til å tro – og umulig å forstå den type avstumpethet og mangel på empati! Vi som er her er vel en sorts samfunnets gjennomsnitt, og er ansvarlig for oppdragelsen til mange i samfunnet. Og at vi her med våre umoralske holdninger bidrar til å gi ly/motivasjon for voldsmenn må jo ikke overraske noen! Deprimerende!!

 164. # 114 Inkan:
  Skal du sende forslag til Riksdagen så det blir omrøstning!
  Du vet like godt som jeg at det blir fortsatt kongedømme, selv om prinsen utsettes for vold! Du går da vel ikke rundt og tror på at en voldsutøver i utlandet skal være det som utløser en votering om republikk! Skjerp deg! V ictoria har svært stor troverdighet i det svenske folk, så desverre ser fremtiden lys ut for monarkiet! Det er ikke vits i å rope “ulv, ulv” i tide og utide! Stikk fingeren i jorda og forhold deg til virkeligheten! Det er det sikreste og sanneste!

 165. Jag är pensionär och lever på skattemedel. Jag har också varit på semester utomlands men jag kanske skulle hålla mej hemma tillsammans med andra pensionärer, sjuka och arbetslösa som också lever på skattemedel för att inte reta upp folk som tror att man utnyttjar våra skattepengar om man har roligt.
  Tänk att det finns så korkade människor som dessutom retar upp sej på att någon går på nattklubb på semestern.

  CP och Emma var inblandade i bråk på Stureplan men ingen skyllde väl det på Emma. Men det är väldigt lätt att kasta skit på Sofia.

 166. #102 Pernilla, som du kanske läst så rörde det sig om en paniksituation och i sådana lägen kanske man inte alltid hinner tänka på etiketten. Men du kanske alltid har nerverna under kontroll?
  Det gnälls alldeles förskräckligt på Sofia, jag undrar hur mogna ni är som skriver. Tina lär ju vara mogen enligt kyrkböckerna men annars?
  Hur kan man vräka ur sig så mkn galla över en människa man inte känner? Vad Säpo-kollen beträffar så är nog både Daniel och Sofia noggrant synade i sömmarna. Skaffa er ett liv utanför blaskorna, snälla.

 167. @147 – Bra skrivet! Det är en hund begraven…och nej, något är mycket fel när man inte polisanmäler omgående.
  Delar också din uppfattning om att något annat måste ha hänt, med tanke på dialogen.
  Skamligt att S skulle vara med när CP pratade med pressen….att hon är hans flickvän är väl en sak…men det betyder inte att hon ska synas utåt….eller var detta ett arrangemang där man skulle glorifiera S – mission impossible, denna S blir aldrig något annat än en nov tjej som gör vad som helst för att bli känd, ja till och med klär av sig n-en….

 168. Till er som tycker att det är opassande att Sofia använder ordet “älskling” offentligt.

  Naturligtvis borde hon tänkt på att inte använda sådana uttryck offentligt. Hur man uttrycker sig är det första man skall tänka på när ens pojkvän blir oprovocerat angripen.

 169. # 136 tinnitus:
  Sofias lemplighet har vi diskutert i 3 år uten å ha kommet fram til noen enighet! Så det er helt umulig å forstå hva angrep på Sofia har å gjøre her hvor vi omtaler voldsutøvelsen mot prinsen!
  Er du en lemplig samfunnsborger når du så suverent ikke bryr deg om voldsmannens attack og hva det kunne ha medført? Er det ikke ens verd en fordømmelse? Denne holdningen og mangelen på empati vil nok ikke avskrekke andre voldelige personer når de oppdager at det er offeret som anses som skyldig av den jevne samfunnsborger! Du har i din kommentar ikke med et eneste ord tenkt på prinsens ve og vel, og heller ikke tatt til motmæle mot voldsutøvele eller voldsmenn!

 170. # 140 Midnattsol:
  Ja, var det ikke “deilig” å få mobbe prinsen/Sofia igjen – som de foregående 3 år. Det hører vel til, synes du – tydeligvis!
  Og du som var der – i Cannes – så ikke det samme som mange norske ungdommer så utenfor nattklubben – prinsen ble uprovosert angrepet av en fremmed person! Godt gjort av deg – det blir dine ord mot mange andres! (ha-ha). Og du tar deg den frihet og frikjnner voldutøveren – som med neven slo prinsen i bakhodet.
  Dette skjer jo i og utenfor utesteder over hele verden. Så hvordan i huleste kan enkelte her gjøre offeret ansvarlig for voldshandlingen!
  Kun kyniske personer uten empati klarer det kunststykket!

 171. # 141 Prinsessan av världen:
  Er prinsen både stormrik, samtidig som skattebetalerne forsørger han? Hva er sanneheten – for begge deler er antagelig høyst usannsynlig o g dermed fri fantasi!
  Her er de utroligste kommentarer i forbindelse med volden mot prinsen. Ser ut som de fleste frikjenner voldsmannen. De skyldige er prinsen og Sofia, ser de fleste ut til å mene! Hvilken strålende/”glensande” moral som fremkommer her. Knapt kommentarer om voldsmannens skyld, mest trakasseri/mobbing av prinsen og Sofia! Det må jo motivere flere voldsutøvere at det er så lett å bli”frikjent” av “folket”!

 172. # 142 Birgitta:
  “Sofias hemma-arena” – hvordan vet du det – dokumenter før du kaster ut påstandre!? Det skjer slik vold alle steder i verden – utenfor “fine” og mindre “fine” utesteder der folk flest – også der Medel-Svensson og Ola Nordmann er faste gjester. Og hva er galt med at prinseparet også går ut og morer seg? En samenligning mellom OL/OS og en nattklubb gjør du for å mobbe prinsen – det er mot bedre vitrende – det er så forskjellige arenaer – at et normalt utrustet menneske skjønner at dette blir som å sammenligne epler og pærer – idrettsarranagement og arenaeer og utøverbesøk er langt unna nattklubb-verdenen!

 173. Skämtar ni?
  Ni kan väl inte på allvar mena att Sofia i en så allvarlig situation skulle tänka att : Det är nog olämpligt att ropa älskling.
  Anser ni det är ni rent av inbesill.
  Spelar ni dum eller är ni så där dum??

  # 124 singoalla. Håller med dig.

 174. # 145 og 146:
  Glem nå ikke hvilken agenda Aftonbladets skribent har?
  Hvis prinsen og Madeleine søkte på fast jobb – kan dere se for dere overskriftene?
  ¤ de tok jobber som 2 mer verdig trengende trengte mer ELLER

  ¤ de fikk jobb fordi de var kongebarn

  Prinsippielt er jeg for republikk, men denne trakasseringen i Sverige av deres kongelige er ikke til å forstå og gjør meg ironisk nok til en forsvarer av de som mobbes – i dette tilfellet prionseparet – tidligere OGSÅ Daniel!! Absolutt alt hva de gjør og ikke gjør stemples som galt, mislykket, barnslig! De er tross alt bare to-bente mennesker, som på ingen måte er født perfekt – så det må jo være rom for feilsteg for dem også! Deprimerende!

 175. # 149 LISA: Det kan være gode grunner til ikke å anmelde voldsutøvelsen:
  ¤ provokatøren kan være en del av et papazzi-team, som vil forsøke å produsere en historie. Men som kanskje ikke lyktes pga at det var så altfor mange utenforstående vitner som evt. kunne være motvitner til det samarbidende teamet. Disse kan ønske å fremprovosere en tiltale slik at de kan skrive, lage og selge “sin” historie ved hjelp av en rettsak
  ¤ hva med at det faktisk var mafiamedlemmer som prøvde seg, men at de ble overrasket av at det var så mange nordisk utseende mulige hjelpere for prinsen. Jeg bare gjetter – men det kan være en god grunn uansett

 176. # 150 m:
  Prøver du å skylde på Sofia for at prinsen ble utsatt for vold?
  Patetisk!
  Fritar du voldsmannen?
  Hvorfor gjør du offeret m/følge til den skyldige?

 177. Jaha det var en temakväll på nattklubben Baioli, alla skulle vara klädda i vitt. Vår 33-årige prins med flickvän klär sig i vitt och går på nattklubb….roa sig och ha det trevligt skall väl alla få göra, men för mig är sånt här så vansinnigt ointressant, banalt, barnsligt. Vi får nog aldrig se prinsen gå spontant på Berwaldhallen eller Dramaten. Det är nog mera Batman och Baioli, Båstadklubbar och rally. Bevare, bevare, bevare mig väl. Man kan dock inte förändra människor. Det är vad han gillar.

 178. Det är väl helt klart att C-P är illa ute, det är synd om en sån fin kille egentligen. Att vara kunglighet har ju sina fördelar, men det innebär också en stor press. Kan vara att det är som Lena Melin skriver i Aftonbladet att C-P är som en tonåring, kanske för att han aldrig har haft den möjligheten att få vara det på ett naturligt sätt. Det hela känns faktiskt väldigt sorgligt och det här var inte bara en oprovocerad attack, i så fall hade den blivit polisanmäld direkt. Det finns mycket mer bakom och det ska bli intressant att se vad som kommer fram.

 179. Det blev ikke mere klart, hvad det uprovokerede motiv var, efter at CP og Sofia har udtalt sig til Aftonbladet. (Er de hjemme i Sverige igen ?). Der må være et motiv til at man sådan lige overfaldet en i en gruppe på otte (8 !!!) personer. Og hvor mange var overfaldsmændene ?

  Nu er CP vel ikke så tåbelig, at han betaler med et creditcard i udlandet, hvor der står prins foran hans navn, som der gør på hans kørekort ?? Måden han bliver angrebet på, synes jeg tyder på, at de ville have ham til at udlevere noget. Han går også rundt med et meget kostbart ur.……

 180. Ett oprovocerat påhopp ska naturligtvis anmälas helt klart. Ingen anmälan betyder naturligtvis att prinsen inte har rent mjöl i sin påse. Så d är bara vänta och se men att ingen anmälan kommit och att ingen polis blivit inkopplad talar sitt tydliga språk. På filmen ser man att d e vakter som CP stuffar upp sej mot. Han blev kanske utsängd från stället verkar nästan så. Dax för CP att ta i tu m sina ” problem”. För mycket rom å cola tar knäcken på alla oavsett om man är prins eller inte.

 181. 149, Lisa och andra som är så naiva. Titta på filmen på Aftonbladet så ser ni att det inte handlar om ett oprovocerat överfall. Därför anmäler Prins Carl Philip inte.
  Prins Carl Philip borde tänka på sitt rykte. Och svenskarnas.

 182. Ha ha varför skulle hon inte få säga älskling till sin sambo?? Vad jag undrar är varför hon säger ” för min skull ”…? Som om han hade dåligt ölsinne och ville ge igen. Det vore i så fall hans egen skull eftersom hans livvakt inte lade sig i .Just det. – han hade ingen livvakt i vanlig blåögd svensk ordning. Skandal!!!

 183. Carl Philip er kjekk og pen og alt det der. Men han er “ingen”. Han er en figur, ikke en person! Vi vet ingenting om hans holdninger og interesser, for de siste spriker i alle retninger. Det virker som han gjør det som er kul i øyeblikket.

  Han trenger å bli voksen.

 184. Oprovocerat våld är aldrig ok , om nu detta inte har föregåtts av tidigare trubbel inne på nattklubben borde CP göra en anmälan . Gör han inte det så kanske det stämmer som rykten säger att bråket började redan därinne .

  Carl-Philip bör se om sitt umgänge och sina “aktiviteter” , nu måste Kungen klargöra vad hans 33 åriga son ska ha för roll i framtiden . Sätt munkavle på “sambon” hon har redan kostat Kungafamiljen mer än vad de klarar i dålig pr .

 185. Har det slagit någon här att Carl Philip Bernadotte förmodligen inte KAN arbeta.
  Samhall för kungligheter finns inte.

 186. Med tanke på hur kungen kunde skrika på handbollen under OS, så hoppas jag att han kan göra detsamma när han träffar sin son med donna.
  Nu krävs det nämligen krafttag för att rädda anseendet för kungahuset.

 187. Lena Mellin har alldeles rätt i vad han skriver
  Varför skall Carl-Philip åka omkring och roa sig hela tiden
  medan vanligt folk knappt har råd med en veckas semester
  och betala för Sofia Hellqvist får vi ju också göra förstås
  Usch, vad jag är trött på allt daltande med vissa i kungahuset

 188. CP börjar flippa ut totalt verkar det som. Se på bilderna han verkar då inte oskyldig!!

  Eller så ligger Sofia bakom allt för att få uppmärksamhet och medlidande som den som räddade CP!!

  Något är fel med det paret!!

  Är det en olämplig club så bör man inte besöka den … men Sofia drar ner CP allt längre.

 189. Har Svensk Damtidnings kommentarsfält blivit en slasktratt för monarkins fiender? Vad blev det av den goda ton man skulle hålla? Var det bara ett spel för gallerierna?
  I Aftonbladet igår vände sig de flesta mot Lena Mellin och menade att vad kunde man vänta av en feministisk republikan. Man kan väl tänka sig att det är fler som läser AB än Svensk Dam, och det talar väl för att det generellt är svenska folket som tycker till i den tidningen.
  Tycker att Karin Lenmor kan uttala sig på något sätt, inte minst för att förvissa oss rojalister om att vi engagerar oss i rätt forum.

 190. Kan det vara så att början och slutet är samma sekvens, fast fångade ur olika vinklar?!Det skulle isåfall vara CP som muckar gräl!
  Vet inte om det värsta är att tennert ljuger åt löjliga familjen eller att vi har en 33 årig prins som beter som en tonåring!?

 191. Man skulle tro det som 235 säger på rad 3. Men det är kanske att ta i. Får se vad polisrapporten säger. Om det nu blir någon.
  Hovet borde överväga att så här kan det inte fortsätta. Vi måste ha värdiga representanter för Sverige. Som par ute går det inte bra. Lena Mellin har dessutom alldeles rätt.

 192. Det är ett himla tjat på oss som inte gillar SH att vi ska sluta hålla oss på skvallerblasorna och skaffa oss ett liv….men ni andra som hyllar denna glamourmodell…vill ni inte läsa nåt ont om henne så läs en roman istället för att kommentera här!! Lika skyldiga är ni!!!

 193. 236 Marguerithe
  Vi är inte monarkins fiender tvärtom. Vi värnar i allra högsta grad om monarkin och Sverige. Men vi vill inte se att den förfaller mer och mer. Ett move till och botten är nådd.

 194. Marguerithe, Jag räknar mig iallafall som vän till monarkin, just därför vill jag inte se Carl Philip få dåligt rykte, det ger sverige dåligt rykte. Jag vill ine att svenska flickor skall ses i ljuset av Sofia Hellqvist, jag vill att Sverige skall stå för Bildning, stil, engagemang, ansvar och framgång, och som rojalist vill jag att Kunghuset skall gå i spetsen för detta!
  Den som inte vill skriva under på detta, anser jag en motståndare till Kuungahuset!

 195. Det skrivs mycket i utlandet om överfallet. Särskilt överallt i den franska pressen, såväl i dagspress som veckopress.
  För er som behärskar språket kommer här en artikel om hovets “bad boy”, hans “snedsteg” och ofta “ovärdiga uppförande”. Och en beskrivning av händelseförloppet efter denna “våta middag” i Cannes.
  Sanning eller inte – CP har alltså inte det bästa rykte utanför våra gränser redan nu. Och då vet pressen ännu inget om Sofia. Det finns stor anledning att frukta det värsta.

  http://www.voici.fr/news-people/actu-people/video-le-prince-carl-philip-de-suede-agresse-a-cannes-462287#xtor=EPR-205

 196. Klart att det var något strul innan också, dom väntade väl på att dom skulle gå ut så det inte blev bråk på nattklubben. Oprovocerat tror jag inte alls på. Men…hur många gånger har inte prins Harry och de danska prinsarna varit ute på dåligheter, husch ja, i fyllan och villan. Jag tycker prinsen ska gå in vid filmen, eller bli modell, han är ju så himla snygg.

 197. #245

  Anna Larsson

  Vill inte göra dig ledsen, men ta en titt på DMs nätsida. Där förskonas varken CP eller Sofia men inte heller Kungen.

 198. 156. Jag tror absolut att media vet vad som hände, men som vanligt vill hovet att man förskönar sanningen lite.. Som vanligt med andra ord. Ternet var snabb med att uttala sig om att den stackars prinsen blev oprovocerat attackerad. Och att Sofia avstyrde. Ändå kan alla som inte är blinda se att Sofias ”hjältedåd” mest går ut på att försöka hejda sin pojkvän. Men Prins Prygel eller Prins Rallarsving rimmar illa med hovets drömbild av vår lille oskyldige prins, mammas lilla pojke. Så därför städar man upp, illa kvickt. Men denna gång finns bevis i form av en film. Tror hovet att vi är dumma i huvudet på riktigt??

 199. Det ser och låter väl mer som att man för ut CP från cluben? Sen kommer någon o puttar till … men vad har då hänt innan mao?

 200. Re Marguerithe

  Som monarkist borde man vilja ha lite stil på kungahuset? Om man tycker illa om hur de beter sig ska man då bara tiga still?

  CP är som sagt 33 år!! Umgås med ett fd utvik och slåss på nätterna … inte riktigt ok inte ens i vår familj o vi representerar inte Sverige!!!

 201. 250. Gilla
  Sofias kommentar är riktad till sin pojkvän, som definitivt inte vill fly fältet, utan verkar vilja ge fransosen en omgång..
  Titta en gång till…

 202. # 217 Tessan

  Citerar dig; “Tror att Jonas Bergström tycker att han i det långa loppet ändå kom undan med ett normalt liv i behåll…”

  Vad har Prinsessan Madeleines otrogne f.d. fästman med det här att göra?!

  Inte ens Prinsessan Madeleine eller hennes sambo Chris O’Neill har med det här att göra!

 203. # 140 Midnattsol:
  Hvba ville du gjort om din kjære plutselig ble angrepet av en voldelig person. Sofia viste åndsnærværelse, så du bør heller rose henne enn å latterliggjøre henne! I en annen setting kunne dette fåitt en mye verre utgang!
  # 155 PBoo:
  Det høres ut som en vettug forklaring på attacken – og er vel en av de vanligste måtene slike håndgemeng starter! Kan aldri tenke meg at den snille, ydmyke og tilbaketrukne prinsen oppsøker bråk!
  Og dette øyenvitne bekrefter jo også det som de norske ungdommene så – som var svært mange tilstede!

 204. Ni som tror att människor som inte anmäler brott har som många av er skriver “inte rent mjöl i påsen”, ni lever i en lalla-värld! Det är mer vanligt än ovanligt att människor som blir utsatta för våld inte anmäler, av olika skäl, och det gäller såväl när offer och våldsperson känner varandra som när de inte gör det. Exv. är det många våldtäktsoffer som inte anmäler, men även andra som blir utsatt för våld av olika slag. Att de inte anmäler beror inte på att de är “skyldiga”, utan har psykologiska, fysiska och praktiska förklaringar (för stort för att fördjupa här, men finns beskrivet i forskning och har även skrivits om i media vid flera tillfällen). Kungafamiljen anmäler mycket sällan förtal, hot och andra brott.

 205. Kan det vara så som säkerhetschefen på stället nu uttalat sig: Det var “något” bråk om Sofia, någon hade -några hade fällt kommentarer om Sofia! Då hade C.P. “tänt” till ock sagt. vad säger du om min flickvän….osv. Att någon känner till Sofias bakgrund ock häcklade prinsen.. Ja, tyvärr, det kan vara så! Har man tagit fan i båten får man ro den iland sägs det!

 206. # Medea:
  Skjerp deg! Dette er ikke tidspunktet for å skjelle på¨Sofia, som var den eneste modige i denne gjengen – med mange voksne menn rundt som ikke løftet en finger. Her omtaler vi en voldshandling som du ser ut til å overse – uten at du ser ut til å bry deg om prinsens ve og ve, i tillegg til at du legger sten til byrden for prinsen ved å hakke på Sofia. Du burde hakke på voldsmannen! Empati ser ut til å være en virkelig mangelvare!!!!!

 207. # 164 Birgitta:
  Merkelig at det er voldsofferet som her blir kritisert! Det er jo å snu alt på hodet! Voldsmannen vil vel fortsette som før – selv om prinsen får seg et 8 til 15-arbeide, så det er voldsmannen som er den skyldige – ikke prinsen. Tenk om voldsmannen var svensk eller norsk – og siden han ikke kritiseres – så med litt uflaks kan en av våre kjære være offer neste gang! Skal vi da angipe vår kjære for å være voldsoffer!!! Nei, det er nok mange her som også bør vokse opp – følelsesmessig, når så mange her misser på målet med sin kritikk. Den eneste skyldige er voldsutøveren – ikke Sofia – ikke prinsen!

 208. “252”,
  Det är mycket ovanligt med våld på restauranger och klubbar på Franska Rivieran. Prinsen har inte slagits med någon, dessutom var han helt nykter (enl uppgift), som han brukar vara.
  Det skulle inte förvåna mig om det var en förvirrad fyllesvensk som förirrat sig till Cannes och låtsats vara världsvan.
  Svenskar brukar inte besöka Frankrike p g a sin rädsla för att göra bort sig, utan väljer andra resmål, behöver inte säga vilka.
  Hur ska vår stackars Kung kunna be om pengar för en säkerhetsvakt till sin son utan att få svenskarnas missnöje över sig? //

  Till Demba,
  Tack för samtliga dina inlägg i detta ärende.

 209. Har förövaren/förövarna påträffats?

  Polisanmäl bara; efter att ha druckit så skulle alla komma med sina egna versioner och fallet skulle få ännu mer uppmärksamhet i media.

  Harry och William rumlar ju också om ordentligt men tycker av bilder att döma att säkerhetstjänsten ser till att folk inte ens kommer nära dem.

 210. # 174 Maggie M:
  At dere diskuterer “lempligheten” til Sofia og en “dansøs” Bernadotte forteller jo hvilket fokus dere har – her hvor det er snakk om vold mot prinsen. Dvs når dere prioriterer å ikke være opptatt av voldsutøvelsen – overser dere det til fordel for “lemplighets-diskusjonen”. Ja. du svarte # 13, men hva forhindret deg i å påpeke hennes fokus på en uvesentlighet istedet for voldssaken!
  Det forteller hvilke menneskelige holdninger man har – at man ikke er opptatt av andres ve og vel – manglende empati! Sofias “lemplighet” har ikke noe her å gjøre og hun er ikke årsak til vold. I det hele tatt må det jo være under beltestedet å relatere “lempligheten” til denne saken. Sofia antydes som medskyldig i volden pga sin”olemplighet” – dvs hun som er delvis offer blir delvis skyldig!

 211. #248 Christina Helsinki

  En enkel fråga, vad står DMs nätsida för? Kan du skriva ut vad DM är!

  Klart att Sofia är känd lite överallt utomlands efter att ha varit med på dopet och varit med kungen och drottningen på deras båt och ja det finns måga fler tillfällen som utländsk press sett henne.

  Egentligen skulle man önska att utländska tidningar skriver och berättar om henne eftersom det tydligen inte gjort samma undersökning om henne som det har gjorts om Chris. Eller är den som mycket annat mörklagd?

 212. # 177 Anne Marie Smith:
  Har du ikke oppdaget hvem som var voldsutøveren? Voldmannen sier du ikke noe om, men skjeller ut prinsen som om det var han som hadde utøvet vold. Skam på deg for dine “voldelige” holdninger: Du synes det er naturlig at fordi prinsen har utseende til en playboy og som er sambo med en modell – ja da er det ikke overaskende/forvånande at prinsen utsettes for vold. Er det utseende som provoserer? Tydeligvis også deg?? I din kommentar setter du all skyld for voldsutøvelsen på prinsen – og du skjeller han u!!! Moral og empati mangler i om at du ikke bryr deg om voldsmannens agerende eller prinsens ve og vel!

 213. # 252 Marguerithe

  Ännu en spik i kistan för monarkin! Att ni riktiga rojalister inte kräver mer av de kungliga utan försvarar vilket beteende som helst.

 214. # 185 Ansan: Hvem var voldsofferet? Hvem var voldsutøveren? Bør voldsutøveren kritiseres?
  Hvorfor kritiserer du ikke voldsutøveren?¨ Ble prinsen voldsutsatt fordi han ikke vet hva han skal ta seg til i livet?
  Kanskje prinsen ikke hadde blitt voldsoffer om han hadde bestemt seg for om han skulle være prins eller ikke – tror du voldsmannen hadde brydd seg om det?? Hva tror du? Huff så lite empati for offeret og for lite kritikk av voldsmannen!!!!
  Bryr du deg ikke om folk blir slått ned? Om din kjære ble slått ned?

 215. # 190 Bianka:
  Tar du spørsmål om vold på så liten alvor?
  Da er du selv mer kapabel til å “tenke med nevene” enn med hodet!!!
  Hele din kommentar fratar jo voldsmannen ansvar for handlingen!
  Du har ikke en empatisk linje i din kommentar så egentlig burde du ikke kommenteres, men fratas pennen. Dine holdninger gir legitimitet til voldsutøvere!!!Og denne holdningen sprer seg i samfunnet – ikke rart når en ser kommentarene her – mange tar jo ikke til motmæle mot volden, men angriper heller offeret på alle vis!
  Det er jo en kjent sak at voldtektsofre opplever rettsaker etter en voldtekt – som voldtekt nr 2. Hvermandsens manglende moral sprer seg jo til alle deler av samfunnet – også rettsvesenet!

 216. #267

  Ingela

  Daily Mail. Mail Online är nätsidans namn.

  Har problem med min computer, skulle annars skicka länken.

  I dagens nätversion finns i alla fall videon, Sofias bild och tom en bild av Emma.

  Så pressen känner nog Sofia.

 217. 264 har du öht sett filmen? Det är CP som rör sig emot gänget för att mucka gräl!!! Början av filmen, där han blir slagen är slutet av den sista sekvensen!

 218. “273” Snickarjohn,
  Jag tycker inte det. (Vet inte exakt vad du menar med min naivitet). Efter mer än 30 år i området kan man gå mitt i natten i Nice eller Cannes eller vilken annan ort som helst och det är totalt lugnt på gator och torg. Polis finns alltid inom nära räckhåll. Stölder och inbrott däremot förekommer ju som alltid där det finns mycket pengar i omlopp.
  Om du bor i Frankrike vet du ju.

 219. #275

  Anna,

  Hela filmenn hade jag inte sett, tog fram den på youtube

  Det enda kloka skulle vara att Hovet tystar hela saken.

 220. #248 Christina Helsinki
  Vill Du vara snäll och skicka en länk till DM? Kan ej hitta. Tack.

  MaryK
  Nu har du skrivit över 50 inlägg här, 20% av alla, med i pricip samma innehåll.
  Du skjuter dig själv i foten – snart kommer många enbart scrolla förbi
  din signatur, och DET var väl inte avsikten.

 221. #266# Mary K

  “IKKE SETTE SKYLDEN PÅ OFRENE!”

  Ännu en gång – var i min text har jag skrivit att offren är de skyldiga?

  Var vänlig och tala om det – och finner du inte detta i min text borde du, om du har någon uppfostran, be om ursäkt.

  Nedanstående floskler som du försöker få till att jag påstått att offren är de skyldiga är ingenting som varken står eller antyds i min kommentar!

  “Sofia antydes som medskyldig i volden pga sin”olemplighet” – dvs hun som er delvis offer blir delvis skyldig!

 222. Men inte är väl prinsen så väldigt känd för att vara nykter?
  Han höll ju på att bryta armen när han åkte rutschkana på serveringsbrickor nerför trapporna på en “blöt fest” på Tullgarns Slott för några år sedan ((Expressen) .
  Jag tror att Sofia och vår tredje tronföljare blir perfekta för varandra – de är på samma nivå och har samma (ngt tveksamma) attityd till livet. Så – om prinsen avsäger sig titeln och avstår från alla privilegier är jag helt med på noterna.

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsen-skadad-i-olycka-efter-vild-slottsfest/

 223. # 194 Mia:
  Så hvis prinsen hadde en 8 til 16-jobb så ville han aldri gått på nattklubb. Så da må konklusjonen være at alle nattklubber som er fulle av mennesker er arbeidsløse latsabber?????????????? Eller skal de kongelige låses inne fra fødselen av – og kun pålegges å omgås hverandre, og tvangsgiftes med “lemplige” partnere?
  Denne kommentar fra deg uttrykker ikke noen berkymring over volddsutøvelse og den virkelig skyldige – voldsmannen!!!!
  Kun moralisering over prinsen og Sofias liv. Tenk om det hadde endt mye verre!!! Det er da ganske så vanlig å gå på nattklubb, som også folk flest gjør. Hvilke andre styggge adjektiver ville du da brukt om prinsen og sambo? Du virker ikke å bry deg noe om voldsmannens ansvar – og det er vel årsaken til at samfunnet blir mer og mer voldelig! Det er ofte offeret som må svi – med kommentarer som denne du har bidratt til…….

 224. # 195 benson:
  Hvem utøvet volden? Var det prinsen? Hvis ikke så er ikke han like skyldig som voldsutøveren. På hvilket grunnlag fordeler du skyld? Var du der? De mange filmer som de mange norske som var til stde rapporterer at de så at prinsen ble utsatt for uprovosert vold. Det var jo de som sendte bilder og filmsnutter til flere aviser og rapporterte om hendelsen. De var mange som så det samme!!!
  Og du gjør det typiske – påfører voldsofferet skyld uten engang å nevne voldsmannen og eller bry deg om prinsens ve og vel…..

 225. #278 m.fl.
  Det var ingen rolig läsning och tyvärr är det väl bara en västanfläkt mot vad som kommer framöver vid en ev. förlovning med flickvännen. Det är inte roligt att vara svensk och ha ett kungahus som skämmer ut oss, inte drottningen, Victoria, Daniel och Madeleine men far och son. Varför har de så dåligt omdöme, varför har de inga rådgivare som kan tala om för dem vad som gäller, de personer de omger sig med verkar vara nickedockor allihop.
  Det är nog med skandaler nu!

 226. # 196 anna sundquist:
  Hvorfor er du så opptatt av bagateller om hvordan Sofia og Victoria agerer i sine kjærlighetsforhold. Det er jo en høyst personlig sak som utenforstående ikke har noe med. Hvor har du fått “adferdsreglene” du i din kommentar prøver å påføre de kongelige eller oss andre – den “hellig” alldaglige konformitet!? Har du gått på en prinsesse-skole hvor det ikke var lov å være personlig. S og V gjør ikke noe ulovlig ved å vise følelser på sin måte – og synliggjør at de ikke er “forsteinet” i et samfunn som blir mer og mer følelseskaldt, – et samfunn av mennesker som prøver å “presse” oss til å etterligne “alle andre!
  Men hvorfor måtte du påpeke dette her hvor det var snakk om vold mot prinsen? Nok en som prover å sette skylden på offeret – usaklig og ute av kurs!

 227. Christina Helsinki

  Du har rätt. Ja, det är tydligt att den utländska pressen känner till Sofia nu. Och inte i vackra ordalag direkt..Att bli omnämnd som CP:s tarty girlfriend, kan inte ha tillhört hennes ambitioner.
  Bikinibilderna är alltså ute. Nakenbilderna lär väl inte publiceras i anständig press iaf. Däremot i den oanständiga. En tidsfråga troligtvis. Tur att Sofia har Svensk Damtidning i ryggen.

 228. # 209 Pensionär:
  Ja, du har levd lenge nok til å se hvilken vei samfunnet går – og jeg er helt enig med deg!Når vi ser kommentarene her så skjønner vi jo hvor mye skydd/beskyttelse en voldsutøver har – her er knapt noen som har nevnt hans ansvar for det passerte!!! Men OJ og OJ HVOR MYE MORALISERING OG KRITIKK OFFERET I DENNE VOLDSSAKEN UTSETTES FOR HER.!!! Da er det jo påfallende at voldmennene ikke på langt nær blir like mye kritisert her! Og ALT er jo satt på hodet! Og voldsmannen har ingenting å frykte, fordi folk flest er mer opptatt av å kritisere offeret! Utrolig!!!! Men sant!!!
  Og som du sier: De som irriterer/retar upp seg på at noen går på
  nattklubb i ferien må være fullstendig korkade – er jeg helt enig med deg i! vi skal da ikke gjøre knefall for voldsmenn ved å overlate arenaen til voldsmenn alene ved å bli hjemme – eller gå i kloster!

 229. # 211 Malmoellen: Hvorfor mener du det var skammelig at Sofia var med og snakket med pressen. Vi lever jo ikke på 1800-tallet da mannen snakket alene på vegne av kvinnen, mens hun stod umælende i bakgrunnen! Hvilke tgammeldags menneske- og kvinnesyn du har!!!!
  Selvfølgelig må Sofia få være med på seansen – hun var jo høyst deltagende i tumultene, som prøvde avverge katastrofe – og verge sin kjære mot mennene som angrep – for de var jo flere! Det kan jo være hun så noe han som offer ikke så – og to ser mer enn en!!!!!
  Hvis man vil ha det best mulig belyst og opplyst….men enkelte her har jo andre agendaer! Usynliggjøring av en person er også en form for mobbing – du skal ikke synes eller høres – fratas dine borgerlige rettigheter..DU BØR FORTEST MULIG LESE DEF./KRITERIENE FOR MOBBING, FOR DA SKJØNNER DU AT: DET DU SKRIVER ER MOBBING..Fy!!!

 230. “287”,
  Jag vet inte om det är någon övertro, men ingen av Kungaparets barn har väl någonsin setts vara alkoholkonsumenter av någon större dignitet.

 231. ,Medan prinsen höll ihop med Emma Pernald var intrycket av honom ett annat. Hon var en hårt jobbande flicka. Man kan inte ge Sophia skulden för vad som nu hänt, men…jag tror inte Victoria o Daniel skulle klä sig i vitt och gå på nattklubb även om de kunde.

 232. Det finns något mera bakom händelsen. Något, som många måste veta, men vem vågar tala!?
  Och det började inte “nu” i Cannes. Eller hur!?

 233. 297, Bakom vattnet, Så där kryptisk får man bara inte vara, vad oerhört oemotstånligt intressant! Tala genast om vad du syftar på!

 234. 297 Blev också lite nyfiken på vad du menar. Har hört lite skvaller men vet inte om det är sanning eller fria fantasier från Expressens kungliga hovreporter.

 235. Man kan ju försöka föreställa sig framtiden om detta par skulle gifta sig……………………………….

 236. Carl-Filip,Madeleine o de andra för ju ett hejdlöst ute liv! De borde gå med gott föredöme för andra ungdomar. Hur mycket kostar inte deras utsvävningar! Det är väl inte konstigt om han blir påhoppad med sitt glamourliv!

 237. # 303 Gerd Brycke

  Citerar dig; “Carl-Filip,Madeleine o de andra för ju ett hejdlöst ute liv!”

  Jaså? Prins Carl Philip har setts ute under sommaren, då väldigt många brukar gå ut, bl.a. på västkusten, södra Frankrike och på en konsert i Borgholms Slottsruin på Öland tillsammans med sina båda systrar och samtligas respektive. Prinsessan Madeleine har visats bilder på vid sitt 30-årsfirande och från konserten på Öland. Vad mer, du som tycks veta?

 238. Lika många upprörda kommentarer om CP, flera hundra, som det brukar bli om SH.

  Det bådar inte gott! Det förstår väl var och en att denna relation inte kommer att fungera. Varken i kungliga kretsar eller i kungahuset i Sverige.

  Detta är bara början och det kommer att sluta i katastrof!

 239. eva#306-Just Därför…uppstår aldrig nån “bröllopsyra” át la V&D inför CPs bröllop annat än bland journalister som måste skriva om händelsen apropå höga andelen Sofia=H.K.H-skeptiker inuläget

 240. Molly 307 Joo, YRA blir det nog med all sannolikhet!!! Ock då av ett HELT annat slag än när vår fina Kronprinsessa o Daniel gifte sig! Jag skulle tro att det bästa vore (om de nu blev äkta tu) att det var någonstans där inte någon människa kände till platsen. Annars är jag rädd att Carl-Philip måste rädda sin kvinnas rykte o heder igen !

 241. Mary K: Vem har gett dig mandat att knäppa var och varannan skribent på näsan?
  Är du möjligen nyutnämnd moderator på Svensk Damtidning?

 242. Äsch, med tanke på vad tredje i tronföljen i England har sysslat med och sysslar med, nu senast gruppnakenfotos, så är P CP s.k. “slagsmål” ingenting, absolut ingenting! Bara att när de svenska kungliga gör något så är det hemskt men när de engelska gör detsamma eller t.o.m. värre då är det fantastiskt och ursäktas!

 243. 310_PBOO-citat:”Äsch, med tanke på vad tredje i tronföljen i England har sysslat med och sysslar med, nu senast gruppnakenfotos, så är P CP s.k. ”slagsmål” ingenting, absolut ingenting!”

  Var inte så barnsligt orättvis,PBOO!
  H festade till skillnad från vår prins smart nog ifred…på hemmaplan dvs sitt egna hotellrum OCH bad knappast om att bli fotograferad.
  Harrys misstag var att spela “klädbiljard” och umgås m obekanta, säkerhetsvakternas misstag var att de inte beslagtog alla.mobil-telefoner innan festen drog igång…
  CarlPhilips beslut att låta sig provoceras till slagsmål på nattklubbs-område (ute bland okända) på morgonkvisten varken ursäktar eller har ngt att göra med det nyss inträffade Båda2 har agerat först o tänkt sedan…

 244. Jag syftade inte på enbart det senaste. Jag tror t.o.m. det var du som först länkade till engelsk artikel och där framgick en hel del både gammalt och nytt (na-ikostym m.m.) P CP har aldrig gjort några sådana klavertramp överhuvudtaget. Visst är det fel att låta sig provoceras, men det är också mänskligt, liksom att försvara sig. Vid annan artikel har jag kommenterat att jag personligen inte upprörs över P Hs senaste bilder (däremot na-ikostymen), men uppenbarligen upprörs hans far, då han har förbjudit engelsk press att visa dem. I artikeln framgår problem med säkerheten. Men till skillnad mot P CP som inte hade några, har P Hs inte gjort sitt jobb. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2192282/Prince-Harry-Vegas-pictures-Palace-fury-naked-photos-seen-worldwide-online.html

 245. # 311 Emma_H
  Min kommentar, som framgår, gällde generellt och inte specfikt enbart P H senaste n-nfoton. Du har jag för mig var den som länkade först till en engelsk artikel där det framgick att P H under åren gjort både det ena och det andra, minst sagt (ingen glömmer väl den fruktansvärda na-istkuniformen?!)! P CP har aldrig gjort något så allvarligt. Visst är det dumt att låta sig utmanas/försvara sig, men samtidigt mänskligt. Har vid annan artikel kommenterat att jag inte bryr mig om P H senaste eskapad, men hans far gör det och har förbjudit engelsk press att publicera några bilder.

 246. # 311 Emma_H

  Precis som du citerade mig så skrev jag “Äsch, med tanke på vad tredje i tronföljen i England har sysslat med och sysslar med, nu senast gruppnakenfotos…”, alltså inte bara det senaste utan P H har en längre lista än så, något som framkom i den engelska länk som du lade ut under en annan artikel, och jämfört med allt detta är P CPs händelse i sydfrankrike faktiskt “ingenting”, och denna händelse är väl det “värsta” som P CP gjort, eller? Det betyder inte att det var bra av P CP att låta sig provoceras och att han försvarade sig, även om det är mänskligt, men som sagt jämfört med P H bravader är det faktiskt “ingenting” att bli så upprörd över.

 247. Prins Harry var inne i hotellrummet, och någon smygfotograferade.
  Prins C P var inne i restaurangen och ute framför restaurangen – OCH bråkade för sin flickväninnans heder. F-väninnan hade före talat med någon man i nattklubben. Och någon man sade sedan NÅGOT om flickväninnan ute framför nattklubben. Prinsen får bråka, kämpa, slåss för hennes heder i hela sitt liv, om han vill!
  Det är inte hovets/statens sak att betala vakter, som slåss för prinsen.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar