Annons


Annons

Kronprinsessan Mette-Marit intervjuad av Kinas CCTV


Under sitt besök i USA för en tid sedan intervjuades kronprinsessan Mette-Marit av den kinesiska tv-kanalen CCTV. De pratade om AIDS men också om hennes roll som mamma.

Kronprinsessan Mette-Marit blev under sin vistelse i Washington på AIDS-konferensen för ett par veckor sedan intervjuad av den internationella kinesiska tv-kanalen CCTV och reportern James Chau. De talade givetvis om hennes stora engagemang i AIDS-frågan men också om hennes roll som mamma och kronprinsessa. Bland annat tar reportern upp ämnet om hur man ska prata med sina barn om AIDS och sex och om hur hon och maken kronprins Haakon själva klarat av den klassiska blommor och bin-frågan med hennes äldste son Marius.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: CCTV/Youtube

Se hela intervjun här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=vPI4X3hyzo0

 


(6)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

31 kommentarer till “Kronprinsessan Mette-Marit intervjuad av Kinas CCTV”

 1. I morgen bliver en festdag i kronprinsparrets familie, for
  Marius skal konfirmeres, læste jeg på en anden blog, og
  træder dermed ind i de voksnes rækker….. sådan sagde
  man i hvert fald “i gamle dage”. 😉

 2. Mycket imponerande.

  Ytterliggare en lång intervju på bra engelska….
  Hon kan uttrycka sig mycket bra på ett främmande språk….

  Jmf det svenska kungahusets hitills gjorda korta intervjuer…..
  Om man vill vara stolt över medlemmar i ett kungahus så kan man vara det här…..

 3. En kronprinsessa som Norge absolut inte behöver skämmas för. Trots en “dålig start” har hon visat att hon var Haakon och Norge värdig. Kanske ngt att tänka på för Sofia-belackarna?!

 4. Jag är faktiskt imponerad. Hon reser ju väldigt mkt och ofta, så det tyder väl på att hon faktiskt uträttar ngt.
  Framför allt inga kunglilga divalater, hon verkar vara väldigt öppen och talar väldigt bra.

 5. Har inte med detta att göra, men, var har bloggen “My royals” tagit vägen? Vet att det är många som läser den, även jag, den är toppen. Men nu kommer detta upp:

  Bloggen har tagits bort
  Bloggen på myroyal-myroyals.blogspot.com har tagits bort. Den här adressen är inte tillgänglig för nya bloggar.

  Hur? Varför? Så tråkigt!!!

 6. Fantastisk interview. Mette-Marit är beundransvärd. Hon har ett ledigt sätt och uttrycker sig bra och hennes engelska är oklanderlig. Hon försöker faktiskt göra något gott i livet och hjälper andra.

 7. Det er godt MM bruger sin kongelige status til at sætte fokus på hiv og aids, men jeg ville også gerne se hende ude dér, hvor sygdommer har ramt hårdest, så vi kan se, at alle de konferencer, der holdes ikke bare er ord, men også giver resultater, at der virkelig bliver gjort noget for at hjælpe og forebygge!

 8. A great intervew in deed ,MM studied in London for a long time two years maybe that was not a very long time ago I think in 2007

 9. Impressing, Mette-Marit! Excellent language, natural behaviour and of course, substance, engagement and knowledge.
  “Attending” royalties belong to the past. Listen and learn.

 10. # 9 Ulla:
  Det er jo her hun har sin styrke! Gjennom Young G L har hun skaffet seg en plattform til World Econimic Forum hvor hun har frontet finansieringen av behandling/forebygging av denne sykdommen. Og hun har jo apellert til de rike om ikke å redusere den økonimiske støtten, tross finanskrisen. Og hun blir tatt på alvor – det er jo ikke tilfeldig at Microsoftgründer Bill Gates og frue både er hennes venner og sponsorer. Han har gått inn med milliardbeløp til formålet. Hennes politiske allianser er ikke mindre imponerende: FNs generalsekretær og UNAID-lederen,som hun har et tett samarbeid med, Bill Clinton, Norges stats- og utenriksminister er hennes venner, og som også har vært med på å skaffe store summer til markarbeidet i de verst rammede områdene. HIV-AIDS var en av Dianas fokusområder. Her har den norske kronprinsessen gjort et mye mer grundig arbeid, gjennom sine politiske allianse og kunnskaper, i hennes mastergrad inngår prosjektledelse! Hun er velkvalifisert til å gjøre et grundig arbeid!

 11. Viktig fråga och insats som KP MM fokuserar på.

  P M är ytterligare en som lyfter och fokuserar och gör en viktig insats inom en av de viktigaste frågorna i dagens värld; trafficking, “En miljardindustri som förslavar uppskattningsvis 27 miljoner människor över hela jordklotet. De flesta barn.”

  “Nu har oscarnominerade regissören Robert Bilheimers film “Not My Life” Sverige-premiär.
  – En skakande skildring av trafficking och mänskligt slaveri, säger prinsessan Madeleine, som arbetar med barntraffickingfrågor på World Childhood Foundation.”

  http://www.alltomstockholm.se/start/article3210947.aos#xtor=AD-500-%5Balltomstockholm%5D-%5B%5D-%5BTextlank%5D-%5Baftonbladet%5D-%5B%5D-%5B%5D

 12. Hon är mycket duktig.

  Vi har flera kungigheter på närmare håll
  som inte kan formulera en tanke
  på svenska ens.

 13. 3 “Eva H”. Det var väl just det då, att Sofia H INTE gör något för att visa sig ” värdig”.Hennes påstådda engagemang i Afrika är väl minst sagt tveksamt. Dessutom verkar hon ha ständig “semester” och försätter sin prins i pinsamma situationer genom de kommentarer hon drar på sig. Prinsen har heller inget av den personlighet som Haakon av Norge besitter. Liksom far gillar C-P att festa och tillsammans med flickvännen ger de båda en bild av ett rätt ytligt liv. Inget jag vill betala för.

 14. Tack!
  Hon vet vad hon talar om och har inte bara fluency i sitt språk,utan uträttar något också !
  Här är det inte bara att räcka över en blomsterkvast eller uttrycka sig kryptiskt..

 15. En modern och insatt Kronprinsessa som gör mycket gott för sina medmänniskor världen över. Tänker att forna Kronprinsessan Märtha av Norge måste le mycket nöjd över sin sonsons maka – med stolhet se att Norge ligger före bland monarkier med att se var dom kan göra störst nytta. Mycket bra Kronprinsessan Mette-Marit

 16. #16 och 21
  Intressant att det nu är helt rätt att mobba människor p.g.a. att de är dyslektiker. Jag har personer i min närhet som är det och de uttrycker sig exakt på samma sätt som Kungen och Prins Carl Philip. Men har högsta betyg efter genomgånget naturprogram på gymnasiet. Att de har svårt att uttrycka sig muntligt har inget med vare sig dumhet eller slöhet att göra. Skäms!!!

 17. Blev så upprörd att jag glömde att skriva vilket fantastiskt arbete Kronprinsessan MM gör. Hörde henne vid något tillfälle berätta att hon var inspirerad av Drottning Silvias djupa engagemang i trafficingfrågan.

 18. # 16 Snickarjohan:
  MM har fått lov til å utvikle seg i ro og fred uten denne enorme kritikken som vi ser her på SvDams sider av svenskenes kongelige. Og startet egenutviklingen straks de ble forlovet! Det norske Kongeparets organisering av sin kongefamilies kompetanse er et nøkkelord her. De har tatt i bruk hele sin familie og videreutviklet de! Derfor har det vært uforståelig at svenskekongen har satt sine barns liv på “vent” i 10 år for hver av de. Det skaffer jo ikke et godt samarbeidsklima i familien. De norske har de fått utdanne/kvalifisere seg på sine områder, uten at det blir satt spørsmålstegn ved om de opptar en studieplass, slik enkelte her på sidene kritiserte, når Daniel ville skaffe seg flere kunnskaper på “helse-området”. Slottets AD er kong Harald som plasserer hvor listen skal stå – og deretter må alle skaffe seg en kompetanse/erfaringer som komplementerer hverandre – slik at totalkompetansen er bredest mulig! Dronning Sonja er jo et effektivt og arbeidssomt organisasjonstalent, OU-sjefen på slottet, så på meg synes det som hun kan ha visket noe i øret til MM om å skaffe seg nødvendig kompetanse på området – så prosjektledelse ser ut til å være fellesnevner for disse to damene! Dronning Sonja har jo initiert og vært i ledelsen for mange vellykkede prosjekter – og god til å lede seg selv – så hun er en god mentor!

 19. Jag har alltid trott att dysleksi innebär läs- och skrivsvårigheter.
  Prinsessan Victoria är ju dyslektiker och har inga problem att uttrycka sig verbalt.

  Naturligtvis är mobbing oförsvarbart.

 20. 22

  Faktum är bara att hon är mycket duktigare…..
  Det finns många mäniskor inklusive skådespelare som är dyslektiker och de uttrycker och presterar helt fantastiska saker….
  De har inte haft den enorma uppbackning som monarkin i Sverige har haft….. det går mao att träna upp sin förmåga om man har den ambitionen………

 21. Lisa Lusth,
  Detta har Du fått om klumpfoten.
  Dyslexi är en livslång funktionsnedsättning
  avseende läs- och skrivfärdigheter.

  http://dyslexi.org/

  Läs mellan raderna så ser Du att mitt inlägg handlar om en helt annan sak.

 22. # 6. Sofia.

  Jag var själv inne häromdagen och blev lika förvånad och ledsen som du. Dock slog det mig dagen innan att jag frågade mig själv om just den bloggen hade alla rättigheter som krävs för att bedriva sin blogg.

  Det jag gjorde nu senast för att komma in var att först gå in på själva hemsidan. Sedan kom det fram en ruta där det stod i blått: “Jag kan inte hitta min blogg på Internet, var är den?” Klicka på texten, klicka sedan på “bakåtpilen på din dator längst upp till vänster” och tada! du har kommit till den “blockerade bloggen.”

  Tyvärr verkar den inte längre uppdateras, så vi får snällt följa svensk dam i fortsättningen 😉

  Mvh Moder Svea

 23. # Lisa Lusth

  Att formulera en tanke på svenska, eller et annat språk, har inget med dyslexi att gøra.
  Det har med intellektet att gøra.
  Att upprepa andras formuleringar och tankar, klarar man godt med dyslexi. Det går fint att plugga korta tal-och intervjutexter på olika språk och framstå som språkgeni också, både med och utan dyslexi.

 24. Å kunne uttrykke seg ledig og naturlig er en evne noen er så heldig å være født med.
  Selv kan jeg godt skrive en ti siders avhandling om et eller annet tema men hadde aldri klart å få fram det samme om jeg måtte si det muntlig uten manus.
  Men man kan jo til en viss grad trene opp evnen til uttrykke seg muntlig.
  MM har utviklet seg mye siden hun giftet seg med Haakon.
  I starten som kronprinsese var hun blyg,så sjelden i kameraet,virket sur og tverr og lot Haakon stå for snakkingen.

 25. MM gikk et år på High-School i Australia da hun var 19.
  Hun og Haakon bodde også et år i London rett etter bryllupet.
  Det er flott at hun engasjerer seg for Aids-saken.
  Om hun utretter noe er ikke godt å si men hun bruker jo sin tittel til å promotere,rette oppmerksomheten mot et stort problem.
  Hun tar jo opp dette temaet på seminarer,konferanser etc.
  Om hun snakker lett og ledig eller ikke er for så vidt ikke så viktig. Det er innholdet som betyr noe.
  Synes at det ofte er mange selvfølgeligheter i disse intervjuene.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar