Annons


Annons

Sofia och Alexandra möttes för första gången


En ex-prinsessa och en blivande prinsessa… I måndags möttes Sofia Hellqvist och grevinnan Alexandra av Frederiksborg för första gången.

Det var på Operakällaren Trophy, ett event med seminarium, golf och bankett till förmån för UNICEF, som Sofia Hellqvist och Grevinnan Alexandra möttes under måndagen.

Utsatta områden

Både prins Carl Philips flickvän Sofia och prins Joachims exhustru Alexandra var där för UNICEF:s skull, för att dra fokus till och lära sig mer om utsatta områden och situationer runtom i världen.

Vattenbrist

– Jag ser verkligen fram emot det här, sa Sofia Hellqvist.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Temat för dagen var vatten och Sofia Hellqvist satt på första parkett och lyssnade intresserat när den danska grevinnan talade om hur vattenbristen ser ut runtom vårt klot idag.

Lära sig mer

Innan seminariet mötte Svensk Damtidning Sofia som ivrigt berättade att hon såg fram emot dagen.
– Det ska bli spännande att lära sig mer, slog hon fast innan hon skyndade in på Operaterassen i Stockholm där eventet hölls.

Sofia Hellqvist och Tord Magnuson.
 
 
Alexandra höll ett tal under dagen.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Carl Philip reser till Sydkorea››

Bröllopsfeber – så här planerar Carl Philip och Sofia sin förlovning››

Nya frågetecken kring Carl Philips krogbråk››

 

 

 


(11)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

358 kommentarer till “Sofia och Alexandra möttes för första gången”

 1. Nu verkar Hellqvistaren omstylad och klar. Snart kan hon nog fungera som “kuttersmycke” tillsammans med Silvia på olika privata galor här i Sverige.

 2. De er lidt samme type, så de ender nok som veninder… og begge forsørges jo også af skattebetalernes penge — den ene allerede inden hun bliver gift — den anden også efter skilsmissen og livet ud.

 3. ??”Temat för dagen var vatten och… …hur vattenbristen ser ut runtom vårt klot idag.”
  Citat: “Jag ser verkligen fram emot det här, sa Sofia Hellqvist.”
  ” Det ska bli spännande att lära sig mer, slog hon fast ”
  Är Sofia inviterad för sin egen skull dvs prinsess-lansering
  ELLER har PP diversifierat sin verksamhet från enbart Lekterapi i olika former… till GlobalaVattenbrist-lösningar inkluderat framledes – imponerande vad Estetisk Linje á la Sång/Dans/Teater framkallar för slumrande naturvetenskapliga-kompetenser ju närmare vi närmar oss Förlovningen m Stort F – Well Done Sofia snart blir du hedersdoktor utan tvivel…

 4. Det var en bildad grevinna och en fd modell som möttes.
  Den förra höll tal grundat på sin kompetens den andra satt i publiken.

 5. # 8 Emma!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Fy og atter fy, Emma!Det stinker ondskapsfullhet ut av din kommentar. Useriøst er det i alle fall!!! Hva er galt i at Sofia lærer – hun er prinsens tilkommende!!! Det var slik MM også startet!!! sofia viser vilje til kunnskap – slik også MM gjorde! og hva vet du om hva Sofia er i stand til??? INGENTING – NULL OG NIX!!!!
  sÅ LYKKE TIL, SOFIA! Det er uansett en vankselig vei å være hyenes hoggestabbe og mobbe-offer! Ikke ta hensyn til deres ondskap – de er ikke i flertall – de fleste mennesker tåler at andre lykkes når de prøver å gjøre en innsats for å lære!

 6. snygg hon är i uppsatt hår, ser ut som en helt annan person ju! supersnygg 🙂 Fortsätt ha det uppsatt så ser du både äldre och snyggare ut. Din outfit= enkel men såååå snyggt!

 7. Det mesta kan tydligen ordnas med styling och låtsaslekar. Här ser vi en som gillar att leka prinsessa. Rakt motsatt den roll hon hade innan.
  Nu måste de väl skynda på med förlovningen så hon hinner beställa Nobelklänning…

 8. Ett steg närmare förlovningen… fröken Hellqvists försäljning till svenskarna är välplanerad. Först syns hon med icke kungliga ingifta familjemedlemmar som Marianne Bernadotte och Tord Magnusson samt f.d kunglig Alexandra i UNICEFS seminarium. Det visas för oss undersåtar hur duktig och intresserad fröken Hellqvist är i välgörenhetssammanhang.

 9. # 13: bra sagt!

  Ja, snygg frisyr og klassisk skjorte, men er det nok?

  Snakk om prinsess-propaganda från Svensk Damtidning…. De har faktisk ikke uttalt seg om forlovelse fra kungahuset, og da synes jeg det er høyest ukorrekt å framstille denne kvinnen som blivende prinsesse.

 10. # 8, Emma, hon blir säkerst något “stort” inom något område, fastän hon inte behöver göra något, t ex, hedersdoktor .

 11. På bilderna ser hon rätt ensam ut! Hon försöker desperat få kontakt med både Alexandra och Tord, men Alexandra tittar förbi henne och Tord pratar i telefon, utan att ta någon notis om Sofia!

 12. #14
  Visst roar “uppvisningen” oss. Det känns faktiskt som att hovet/kungahuset är så naiva att de tror att vi “går på” det som visas upp för oss.

 13. Supersnygg outfit! Vacker och med fantastisk klädsmak – hon kommer att slå alla kungligheter med hästlängder då det gäller det estetiska…

 14. Jag trodde att gamar bara fanns i varmare länder, men jag bedrog mig. Här finns dom tydligen i stor mängd, det behövs bara en rubrik med Sofia, så dyker dom upp från en klar himmel. Flickan är snygg och representativ och det hon gjorde i ungdomligt oförstånd bör inte belasta henne livet ut. Vem gjorde inte dårskaper i sin ungdom?? Är alla ni som kastar er över henne felfria? Knappast!!

 15. # 15. Humaniora.
  Du har rätt. Och vem gav henne rätten att ställa upp på en massa intervjuer inom svensk och utländsk media och samtidigt möta kungligheter och representera sig själv som kompetent på området med hennes CV?! Eller förlåt vilket CV?

  Har sagt det förr och säger det igen. Man tar sig helt för pannan. Det här har gått och blivit en riktig pinsam historia som jag hoppas avslutas illa kvickt och att CP får sitt förstånd tillbaka.

  Mvh Moder Svea

 16. Vad är det för fantastiskt med dessa kläder, tajta jeans, rutig skjorta och marinblå kavaj? En mycket vanlig klädsel.
  #18 Många gör det! Kungahuset gör allt rätt, enligt vissa.

 17. Ingen tycks ha haft så lätt att ta sig in i kungafamiljen som Hellqvistaren.Hennes 10 år i “annan bransch” är som bortblåsta. Hon har inget förflutet, försöker kungahuset låtsas. Tidningarna verkar också ställa upp???
  Hur kan detta ske,alldeles utan ifrågasättande? Det är ju ändå en person ska ev. ska representera Sverige?
  Jag börjar mer och mer tappa förtroendet för kungahuset.

 18. Beundrar dig, Sofia! Bry dig inte om elaka tungor. Du anstränger dig verkligen att visa att du är seriös i din roll som blivande prinsessa. Du vinner i längden!!

 19. Hvilket trekløver: Sofia, Alexandra og Tord M. 😀
  Vel ikke dem man er mest stolt af i hhv. det danske og det svenske kongehus, he,he !!!

 20. 1. MAN KAN BJUDA IN SIG SJÄLV TILL DETTA EVENT, MAN BLIR INBJUDEN.
  2. SVD HAR VALT VISSA BILDER VISAR INTE VAD SOM HÄNDE MELLAN OLIKA PERSONER.
  3.AVUNDSJUKA, MISSUNSAMHET,ELAKHET, MOBBNING
  KAN NI SKVALLER TANTER INTE BÄTTRE.

  Det finns förslag om att kommentare som är kränkande kan bötfällas.
  Jag är så besviken på SVD som inte stoppar alla dessa vidriga kommentarer om Sofia.
  Skyll inte på rätten att yttra sig eller att det handlar om ironi
  det köper jag inte. Det som är kränkande ska ni ta bort!

 21. #19, Sthlm, #30 Titti W: Om Lilian dög, varför duger inte Sofia? Alla har vi väl misstag med i bagaget – upptäckta eller oupptäckta.

 22. Fullständigt oslagbart vacker och dessutom är Sofia redan en stilikon..!
  Tack Carl Philip för att du gav oss denna underbara prinsessa..!

 23. Kan inte Svensk Dam sluta skriva “blivande prinsessa”. Varför skulle SH bli prinsessa om Madeleines ex inte skulle bli prins? F ö kommer jag bli medlem i republikanska föreningen om det blir giftermål mellan dessa två. Det blir s a s droppen!

 24. D et är tydligt att Svensk Damtidning har tagit som sin uppgift att “stötta” Sofia och låta oss vänja oss vid henne!!!
  Finns det någon bild ligger den kvar i evighet på hemsidan.

 25. Sofia Hellqvist har som vi alla vet inte jobbat som professionell topmodell och har inte fotats av estetiska skäl, likt topmodellerna i stora modemagasin Elle, Vouge m. fl.,

  Utan Sofia Hellqvist har fotats av män, för män. Nu kan alla se henne utan kläder över hela världen tack vare Internet. Skall en sådan kvinna få representera vårt svenska fina kungahus? Vill Sofia Hellqvist dock gifta sig med CP så får hon göra det. Men kunglig kommer hon aldrig kunna bli i mina ögon.

  Mvh Moder Svea

 26. #8 Emma_H, Jättebra skrivet! ” Det ska bli spännande att lära sig mer…” Det skulle hon tänkt på i skolan! Eller ta examen som MM.
  # 9 kim och 10 Lotta, Ni har uppfattat helt rätt!
  # 15 Humaniora, Det är inte frågan “om” här, hon har “arbetat” i “branschen” i 10 år!
  # 18 Anna, Ja, och på sista bilden står hon med “näsan i vädret”.
  # 22 Representativ för vad? Som man bäddar får man ligga!
  # 23 Moder Svea, Välkommen tillbaka, di skriver så bra!
  Vi som inte kan acceptera kungafamiljens dekadens, fortsätt skriv och förklara för de som ännu inte förstått!

 27. Du talar om vårt fina kungahus. Den som verkligen förstört det är ju kungen själv. Nu ska CH komma ut med sina memoarer, så allt kommer att tas upp igen. Kungens brist på omdöme är skrämmande och allt annat småpotatis.

 28. Gå inte händelserna i förväg! Kalla henne inte för prinsessa förrän hon blir det. (Om hon blir det!) Det är endast när hon eskorteras av prins Carl Philip som hon har sin plats i massmedia. I övrigt är hon helt ointressant.

 29. Re Sessan Tvärtom tycker hon är en person som INTE passar i uppsatt … ser bulsig ut!

  Re Nea Säger väl allt om dig … jeans o rutig skjorta snygg outfit, till vardags eller om man inte är kunglig fast det är ju inte heller Sofia??

  Re Tina ?? Stilikon i jeans se nedan också för den delen!! Så det nya stilidealet i Sverige är att fotas näck alla unga flickor ska sträva efter det gärna med en orm runt halsen … käckt värre!! Sofias stil är ju utan kläder …

  Re Maja Prata för dig själv

 30. Om man tittar på era kommentarer: Räcker det med att vara vacker för att vara en bra representant och prinseessa av Sverige?

 31. Än en gång, ifall Sofia H under 10 års tid verkat inom utviknings-industrin, har jag svårt att förstå hur kungahuset kan acceptera och godta henne som kommande representant. Hon må vara hur charmerande och vältalig som helst…men men… Vill kungahuset respekteras så krävs att de också uppträder och verkar på ett förtroendeingivande och respektabelt sätt. Det kan vi faktiskt kräva i det att vi bidrar med dess försörjning.

 32. Vad vet ni alla som kommenterar så nedlåtande om Sofia – känner Ni henne? Har träffat o pratat med personen i fråga? Om inte gör inga uttalanden över huvudtaget – dessa kommentarer säger mer om Er själva än om Sofia, Pinsamt hur ni skämmer ut Er! Det som skrivs och syns är vad fotografen väljer att fota samt vad journalisten väljer att vinkla det hela, Och vad har hon gjort som är värra än vad Mette Marit i Norge höll på med innan hon träffade sin prins? Eller vad Ni själva har gjort?

 33. Tvärtom MaryK – mitt nr8-inlägg skrevs m viss ironi, inte “ondska”
  (jämför gärna md dina ständiga.påhopp på PrinsessanMadeleine)
  Dina rader visar bara hur slarvigt Du läser vissa inlägg här…
  Jag har aldrig missunnat CP sin käresta dock haft förhoppningen att Sofia skulle göra FruB-valet!! Och inte minst utnyttjat dessa 4år till att läsa in examen i skymundan (liktEP) för att sen ta något jobb att påvisa sv.folket om åtgärdad bildningsnivå m tanke på att inte bara Bilderna, utan just kompetensbrist fått rätt många att betvivla Sofia! Nytillkomna CV-tillägg typ “Konsult” & “Kläd-Designer” helt utan flerårig relevant yrkesutbildning(inkl. praktik) känns oseriöst. 4år av Ständigt behov av att synas har dominerat istället Sofia tycks nå sitt mål (oavsett kontroversiell bakgrund) med hjälp av PR-Barbro, stylist, medias stöd & SHs egna målmedvetenhet.

 34. sophia andersson,
  Om Du blir medlem i Republikanska föreningen med anledning av ett eventuellt äktenskap mellan dessa två måste jag säga att Du blir det av helt fel anledning.
  Det är det ärvda ämbetet vi är emot.
  Inget annat.

 35. #30Marianne och#42 Mia Håller med er fullständigt.
  #40 Moder Svea #41 Eva Det är synd om människan,sa Strindberg.När ska nji sluta med det ni håller på med.Hur skahon bära sig åt??`En gången ska hon hålla låg profil,andra gången ska hon studera och tredje gången skla hon arbeta med det och det.Har ni blivit helt förryckta?? Det är hemskt att upptäcka att det finns så mång elaka människor.Läste i franska tidn.fr Cannes.De visste inte vem hon var,men C-P kände till.Ni behöver nog inte vara så orolig.Det är vi vanliga svenskar som har skämt ut Sverige utomlands.Ursäkta lite fel men fingrarna är stela idag.

 36. Grevinnan Alexandra brain and beauty! Vet att hon inte är så omtyckt av många danskar på dessa sidor, men det jag sett av henne genom bl.a. filmer både under och efter hennes tidigare äktenskap är att hon, förutom välutbildad, är en mycket komptent kvinna. De båda pojkarna verkar också mycket harmoniska, så hon tycks också vara en mycket bra mamma.

  Undrar varför inte Kronprinsessan Victoria var där, ett av hennes områden är just miljö och vatten?

  S är utnämnd till prinsessa både här och i senaste numret, P CP får nog bestämma sig nu – dock, eventuell titel bestäms av Kungen!

 37. När CP och Sofia förlovar sig, så kommer tidningsförsäljningen nå oanade höjder. Den tv-sända förlovningen kommer att gå i topp i tittarstatistiken.
  Bröllopet kommer att bli en hysteri, gatorna kommer att kantas av enorma mängder folk.
  Allt detta tillsammans gör att kungahus och kungatrogna kan peka på hur lyckat det var pga “det enorma intresset”.
  När ringen sitter på fingret så är Sofia den vackraste, klokaste, arbetssammaste osv, osv. Mitt bidrag är att absolut inte höja ngr siffror, jag stänger av och vägrar. Fr o m nu även Sofia-inlägg!

 38. Önskar Sofia o Carl-Philip lycka till. Ondgör mig inte över hennes förflutna. Det handlar om att släppa taget, vilket en del här inte tycks kunna göra. Eftersom hon syns en hel del i media o är accepterad i Kungah tror jag på förlovning o bröllop, frågan är bara när? Om hon ska bli prinsessa, hertiginna, el ngt annat bestämmer Kungen. Bra att Sofia arrangerar sig.

 39. Varför skulle Sofia bli prinsessa vid giftermål med Carl-Philip? Hagasessornas respektive har inga kungliga titlar. Det räcker väl med att hon blir fru Bernadotte. Hoppas att vår kung tänker sig för innan han ger sitt tillstånd till giftermålet och ev titel till Sofia.

 40. Steget från att n-modell i Paradise Hotell till prinsessa i Svenska Kungahuset tycks ha gått rasande fort!

  Tala om uppgradering…!!! WOW!

 41. #55
  prinsessa och HKH blir hon, DET har media vetskap om sen länge…

  annars skulle inga artiklar/hovreportrar upprepande benämna flickan som “den blivande prinsessan” överallt utan att Hovet protesterar eller griper in, tvärtom blir det som ett effektivt mantra-ord så att.vid eklateringens kungörande mattas negativa reaktioner av i möjligaste mån iaf inrikes “DamageControl”
  utrikes media-reaktioner är svårare att bedöma på förhand

 42. Kungen har säkert kollat upp henne också liksom Herr O´Neil. Bryr mig inte om de bilder som ligger ute. Börjar bli less på dem. Om det finns någon bild på S och Jenna J så sitter den säkert i kungens privata album, hela den historien är som vanligt säkert överdriven av aftonblaskan. För mig hade det varit värre om hon t.ex varit en djurplågare eller stått i belastningregistret

 43. Vissa av er som kommenterar härinne verkar tyvärr ta det -superpersonligt- om man inte till varje pris hyllar “vår nya prinsessa”.

  Ja visst, alla får bli kära, men alla kan inte representera ett 1000-årigt kungadöme. Speciellt inte någon med SHs bakgrund.
  Gilla läget ladies! 😉

 44. När Madeleine och Jonas förlovade sig sade kungen uttryckligen att Jonas vid giftermålet skulle få hertigtitel men EJ PRINSTITEL! Då måste väl samma sak gälla Sofia vid ett ev. giftermål med C-P, dvs hon blir INTE PRINSESSA, hon får titeln heriginna. Blir Sofia prinsessa så är den inget annat än diskriminering. Kungen kan väl inte göra skillnad mellan barnen.

  Förstår f.ö. inte varför C-P gifter sig med Sofia och blir herr Bernadotte och lever ett bra liv som privatperson. De kungl uppgifterna verkar inte något han varken tycker om eller prioriterar.

 45. Här ser vid vad vi ser. En mycket vacker flicka med fantastisk figur och utseende.
  Hon verkar engagerad och uppriktigt intresserad av uppdraget.

  Jag tror att Madeleine är glad å sin brors vägnar, + att någon annan kanske tar över den offentlighet som hon själv (enligt uppgift inte önskar delta aktivt i).
  Syskonen är nog överens om detta.

  ” 53″PBoo,
  Jag tycker också att Alexandra alltid varit en tjusig kvinna men hon hade aldrig bliviit accepterad som prinsessa i kritiska Sverige.

 46. #46
  Det finns väl bara några få bilder av Sofia med lite eller inga kläder. På de flesta bilderna av henne är hon klädd som vanligt så jag förstår inte din kommentar om hennes klädstil. Bilder på tjejer klädd i bikini eller underkläder är väl vardagsmat nu för tiden. Du har nog bara ett begär att vara elak eller synisk.

 47. # 63 Maggie M

  Håller med om det orättvisa och ojämställda när det gäller fördelning av titlar till ingifta kvinnor och män. Kvinnor som gifter in sig får oftast samma titel som mannen de gifter sig med, medan män som gifter in sig i princip alltid får en lägre titel än kvinnan de gifter sig med. Men om S skulle få titeln Prinsessa, då innebär det rent logiskt att Prins Daniels titel reduceras i värde. Det är ett av skälen som jag innerligt hoppas att Kungen väljer att ge den kvinna som P CP gifter sig med titeln Hertiginna eller ingen alls. Skulle det tragiska ske att KP V och P E inte kan inta tronen, och P CP istället måste träda in, då kan hans hustru höjas i titelhierarkin.

 48. Låt vara att Sofia har varit utvikningsbrud och kanske vill vara i rampljuset, men sötare människa får man leta efter, med den lilla luckan i tandraden och sitt charmiga leende. Hon tar priset av alla andra “prinsessor”. Förstår att Carl Ph har fallit, hon är jättesöt.

 49. Vad jobbiga ni är, sitta och kritisera en person ni inte känner ett dugg..Städa framför er egen dörr.
  Ska Sofia gå i Burka. Ni får höra av er till tidningar och fotografer och be dem att sluta skriva om sofia.
  om ni nu är så otroligt elaka och missunsamma mot Sofia varför läsa det som skrivss.
  En del av er verkar helt ha tapppat all hyfs och moral!

 50. # 65 Pensionär

  Varför väljer ni som är pro S som ingift i svenska kungahuset, och inte bara ingift utan också som represenant för detta, att alltid låtsas som om n-n under 10 års tid som finns på S i tidningar, filmer, och på nätet, att dessa överhuvudtaget inte existerar och t.o.m. aldrig funnits?! Om det inte är en big deal, varför förnekar och ljuger ni då alltid om det? Det är just detta som är mycket pinsamt hyckleri och rejält provocerande. Jag valde i min första kommentar att inte nämna om några bilder och “gamla synder”, behöver inte alltid kommenteras, men ständiga lögner som du och flera rapar upp, varken kan eller vill jag hålla tyst om!

 51. Prinsessan Sofia är helt enastående vacker..Sverige blir genom henne världens enda genuint etisk estetiska kungahus..!
  Skönhet o filantropi är tThe Bernadottes insignia..!

 52. # 64 Marguerithe

  Prinsessan Madeleine har relativt nyligen genom Hovet och på andra ställen framfört att hon när hon tillbeds gärna och med stolthet representerar Sverige. Hon har under åren i princip alltid varit med vid de viktigaste tillfällena, som riksdagens högtidliga öppnande och Sveriges nationaldag, sen oftast också vid Kungen och Kronprinsessan Victorias offentliga födelsedagsfiranden, liksom oftast vid den privata festen anordnad av Nobelstiftelsen. Idag behöver inte fler än Kungen, Drottningen, Kronprinsessparet representera på heltid, utan såväl no 3 och no 4 till tronen behöver bara representera vid vissa tillfällen, och givetvis no 3 mer än no 4.

 53. Vad va det jag sa. snart sker det. underbart.det skall bli så trevligt att följa förlovnings intervjun. och börja gråt nu. ni alla Sofia hatare! eran höst blir väldigt jobbig! vill bara vänligast förbereda er på det som komma skall! och säg vad ni vill. det bryr sig ingen om ändå.varken kungahuset.eller andra. så ge upp.nu.ni har förlorat!!! önskar Carl philip och Sofia all lycka till! och det är Sofia hon heter.kom i håg det! trevlig tisdag alla! py

 54. # 52 Man kan alltid hålla låg profil. Hon kan först studera och sedan arbeta och försörja sig utan att “synas”. Är det svårt att förstå?
  Men har man enbart ambitionen att synas utan att prestera något, blir reaktionerna enligt ovan.
  Både CP och SH vill äta av kakan och ha den kvar. De vill vara Svenssons men leka kungliga. CP vill inte avsäga sig Stenhammar, inte kungen heller och då MÅSTE han kvarstå som prins. Detta vet SH för hon sikter ju alltid högt. Hon vill ha både prins, Stenhammar och en egen titel utan någon som helt motprestation. Kanske ett smil.
  Är detta en representativ förebild? För vem?

 55. Lägg av nu alla gnälltanter, för det är väl bara sådana som kommenterar. Om Sofia gifter in sig i kungafamiljen så gör hon det, oavsett hur mycket galla ni har att spy ut på henne. Snacka om kvalificerad mobbing. STOP IT NOW !

 56. #71 Tina

  “genuint etisk estetiska kungahus..! osv, osv……………

  Nu har du nog fått hybris – vilket kvalificerat struntprat

  Du kanske ska försöka komma ner på jorden.

 57. Ursäkta förlovnings presskonferans vad vad jag menade.hur som helst. underbart blir det. och hon får sin revansch. på alla.belackare. punkt slut. py.

 58. Framtidens kungahus måste leva på sin kompetens och inte som kungen på sin historiska förankring.
  När vi inte längre har kvar vårt kungapar är det Victoria med sin D. och CF med sin S. som är det svenska kungahuset.

  Dessa de “fyras gäng” ska bevara den svenska monarkin, låta den utvecklas och blomstra.
  När vi jämför oss med de andra kungahusen ser vi att de rustat sig för detta på ett helt annat sätt.
  Det blir inte lätt för Victoria, tänk bara på Nobelfesten!
  Att det finns vissa som oroar sig här är väl bara naturligt.

 59. #69
  Jag har aldrig förnekat att det finns bilder på en naken och lättklädd Sofia. Jag har däremot sagt tidigare att det “är väl inte hela världen”. Bilderna finns och det är inget någon kan göra något åt. Men att hela tiden kommentera det verkar så överdrivet. Alla kan ändra sig och gamla synder bör kunna glömmas och förlåtas. Kan norrmännen förlåta Mette-Marit så kan väl vi förlåta Sofia. Hon har inte gjort något olagligt, bara olämpligt.

 60. Pensionär 65, SH finns tom på bild bakbunden på en strand, vad signalerar det till andra unga tonåringar? Det var med föräldrarnas godkännande.
  Ni andra sluta gnäll på SH tänder dom är hon född med. Tandläkaren är dyr, och hon har väl ingen inkomst att tala om.
  En sak till, varför tror alla att deras ev bröllop ska bli så pampigt? Hon gifter sig väl i Dalarna och det är väl brudens föräldrar som betalar, eller om paret bott officiellt ihop brukar dom väl dela på kostnaderna själv blivande brud och brudgum. Eller???
  Rätta mig om jag har fel!

 61. Spel för Gallerierna i min värld. Tack Eva, Moder Svea med fler som är emot “lanseringen” av SH. Som liksom jag tycker att hon är helt fel person med helt fel bakgrund för att ev. bli en representant för oss och för Sverige. Vi vill inte ha en representant med SHs bakgrund. Tack för att ni fortsätter att skriva inlägg med era åsikter. Det är inte bara att styla om SH och tycka att hon ser bra ut och att hon därför “förtjänar” att bli ingift i kungahuset som vissa tycks tro. Hennes bakgrund kan aldrig trollas bort. Där hjälper ingen styling och försök till lansering.

 62. Tack PBoo för dina vettiga kommentarer. Du skriver nyanserat både kritiska och positiva kommentarer utan att man tycker du mobbar Sofia.

 63. Satte inte Kungen titel mallen i modern tid när prins Bertil gifte sig? Prins Bertil var arvsberättigad till tronen (nr 2 då) och kungen gav hans hustru titeln prinessa, trots att hon inte var född adlig, var skild och f.d. skådespelerska. Hans son är arvsberättigad till tronen (nr 3 tills Estelle är myndig) så hur skulle kungen ha annat val än att göra sin sons hustru till prinsessa?

 64. 57 Chris. Ligger inte skillnaden främst i att kungens systrar aldrig var arvsberättigade till tronen? De behöll därför sina titlar, men deras män förblev “vad de var”. Prinsessan Margarethas man fortsatte vara Mr Ambler, prinsessans Birgittas man var ju redan tysk prins, prinsessans Desirees man var adlig. Prinsessan Christinas man förblev herr Magnusson, men fick senare en konsul titel.
  Det är väl bara prinsessan Christina som representerat Sverige officiellt? Enligt mig kan vi inte ha en bättre representant för Sverige.

 65. När en kunglig familj tvingar en helt normal och vettig person som Emma Pernald att hålla en låg profil i 10 års tid, men låter dörren stå vidöppen för en utvikstjej som hela tiden strävat efter att få synas och att bli känd och också använt sina kontakter med kungahuset för att putsa på sin image… Ja, precis där dog mitt förtroende för kungahuset och jag hoppas innerligt att Victoria inte blir Drottning en dag, för det har hon inte förtjänat. Jag bryr mig inte om ifall SH blir prinsessa eller ej. Bara det att hon fått fläka ut sig på deras bekostnad får mig att inse att vårt kungahus inte förtjänar någon respekt.
  Tack och hej. Min sista kommentar vad gäller svenska kungafamiljen på den här sidan. För nu har jag tröttnat.

 66. Jag är helt förbluffad. Har aldrig sett något liknande.
  Först: Flickan är söt, visst.
  Men: Har aldrig sett en flickvän till en kunglig hålla så hög profil, redan ha stylist, redan vara igång med representation. Det är alldeles förbluffande, vilken raketresa. Det den flickan får för sig, det gör hon till 300%. Får hon för sig något annat…då gäller det. Ursäkta om jag är elak, men jag har aldrig sett något liknande. Det är inte klädsamt, det är inte ädelt, men fullständigt makalöst.

 67. Vilken extreme makeover, stylisterna kämpar tapper för att sudda ut hennes opassande förflutna, synd bara att de ej har samma makt på Internet.

 68. Maggie M, Jag håller med dig!

  Och INTE kan man kalla S och familjen B för filantroper?

  Kungafamiljen fyller sin funktion i en del fall och vackra finns många, speciellt de med mycket pengar, men filantroper vill jag då rakt inte kalla någon av dem. Tyvärr!

 69. Den svenska avundsjukan lyser igenom.
  Om Sofia inte anses fin så undrar jag vilken människosyn som finns i Sverige.
  Anser ni alla att det finns fina och mindre fina människor.
  Vad grundar ni detta på titel,pengar?
  För mej är en god människa en människa som genom sitt sätt att vara får andra att glänsa och inte bara framhäver sig själv.

  Ett ordspråk är fattigdom är icke att äga lite utan att önska mycket.
  Själens fattigdom

 70. #75. Eva
  Bra skrivet!

  Fortfarande får Sofia mycket utrymme i SvD. Hon är ännu inte förlovad med C-P (om hon blir godkänd). Det får framtiden utvisa. Hade hon istället stått i bakgrunden, utbildat sig och satsat på något meningsfullt och varit seriös hade jag istället respekterat henne.

 71. #75 Eva svar på din fråga:Ja mycket svårt att förstå.Hur skulle det gå till??Hon kan ju inte gå utanför dörren utan att det är massa fotografer.Hur vet du om hon studerar eller inte stuuderar??Vet du inte att man kan studera över datorn?? Hon kan vara inskriven på vilken högskola som helst.läsa hemma och åka dit och tentera.Sluta att kränka henne.Varför inte skriva vad trevligt att hon är intresserad och vill lära sig något.Du och Moder Svea ni slår er på bröstet och tycker att ni är duktiga som kan kränka henne.Du har blivit värre i din ton sedan Ms kom tillbaka.

 72. PBoo (ZZ); det verkar som om du har missat hela poängen med monarkin som institution – den är ojämlik, och gör inte heller anspråk på att någonsin bli jämlik. Börjandes med att man ärver ämbetet (inte särskilt jämlikt, eller hur?), manlig tronföljd (vilket Sverige ända tills nyligen haft), etc. etc. Att titelhierarkin för ingifta män och kvinnor skiljer sig åt är väl då inte särskilt konstigt, dvs. endast ytterligare ett uttryck för ojämlikhet. Man kan inte göra som du och “plocka ut” en dimension av monarkin och plötsligt kalla den för världens ojämlikhet. Antingen accepterar man monarkin som sådan, eller så skall själva systemet ifrågasättas

 73. Tyvärr, tyvärr, tyvärr – Sofia kommer med all säkerhet att bli Svensk Prinsessa, oavsett vad vi som anser henne olämplig för rollen tycker och tänker! Detta kommer att ske med Kungafamiljens välsignelse, – och vem skulle det vara som kan köra över dom?
  På Slottet resonerar man nog så, att detdär bleknar så småningom,
  och gillar man inte läget är det inte deras problem…

  Man bara häpnar om Sofia från Paradise Hotell vid nästa Nobel-prisutdelning kommer att bänka sig längst framme tillsammans med vår Kungafamilj, – hua!

 74. Många som blivit uppgraderade; Kronprinsessan Maxima av Holland, Kronprinsessan Mary av Danmark, Kronprinsessan Mette Marit av Norge och Marie i Danmark, Kate i England osv osv osv….att ni orkar gnälla om det svenska kungahuset. Vad har ni för fel?
  Avundsjuka är en allvarlig sjukdom och det lider tydligen många.För annars skulle man inte skriva som ni skriver! (Inte alla naturligtvis, men ofattbart många).
  Kärleken övervinner allt!

 75. Jag tycker Sofia är snygg och verkar stå med båda fötterna på jorden. Hoppas hon inte tar illa vid sig av alla elaka kommentarer. Om du Sofia tar lärdom av de icce kungliga som Mette Marit mfl kommer du bli en fantastisk prinsessa. Rådfråga prinsessan Christina hon är en förebild liksom kronprinsessan. Jag hoppas av hela mitt hjärta CP och du ska få det bra tillsammans. Lycka till!

 76. Jag tycker att hon verkar genuint intresserad av det hon gör och kommer säkert klara sin offentliga roll bra.Hon anstränger sig och gör så gott hon kan.För att man är född prins eller prinsessa betyder det inte att man klarar den offentliga rollen.Jag tror att CP behöver en kvinna som Sofia vid sin sida.Önskar dem all lycka

 77. Jag visste väl det, här fick ni något ni kunde utgjuta alla era privata besvikelser på. Det här med nöjaktig läsning och god ton har tydligen inte gått in än. Dessutom, vi lever nu år 2012. Jag tror inte att en enda av er inte vet hur en man eller kvinna ser ut naken, det finns ju nästan 50 – 50 %, i alla fall när befolkningen kommit upp i 35-årsåldern. Vad är det för konstigt med nakenhet? Vi ser alla lika dana ut med vissa modifieringar beroende på ålder, längd och vikt. Finns det nu stackars karlar som mår bra av att titta på ett fotografi av en naken kvinna bör väl ni göra något åt karl’n? Inte hålla på att skriva om en kvinna som tog chansen att visa sin fina kropp?

 78. Oj oj, vilka representanter för Sverige Sofia och Tord, ja med sådana representanter behövs INTE republikanska föreningen.

  Varför ber man inte Carl Philip vara med på liknande evenemang istället för “miljövänliga” racertävlingar!

 79. Vilket fruktansvärt smutskastande av en person! Det här förföljandet är systematiserat och iscensatt av några kvalificerade gnälllkärringar, som håller på förtäras av flickans skönhet. Sofia baktalas och förolämpas efter konstens alla regler.
  Det hedrar henne att hon går sin väg fram med högburet huvud. Hon växer in i sin roll alltmer för varje dag som går, det är starkt! Hon har definitivt inget att skämmas för!
  Det har däremot ni, som öser ur er sådana hemskheter, ni vet inte hur ni ska överträffa varandra, när det gäller att trampa ner denna unga tjej. Ni beter er som pubertala snorungar!

  Även om man har något emot en person, går det faktiskt att yttra sig sakligt och i justa ordalag och inte som här, i förolämpningar och invektiv. Vad har hon gjort er, surkartar? PLATT INTET!

 80. Jösses var “genuint etisk estetiska” ni är , Tina och nàgra till. Hederlig svensk avundsjuka och frànvarande stil/takt. Man vill bara kräkas …

 81. “mj”! Du kränker personer du inte känner. Ber dem städa framför sin egen dörr fast du inte har den minsta aning hur deras liv ser ut.
  Kritik är inte detsamma som brist på hyfs och moral.Det är snarare dina inlägg och påhopp på medskribenter.
  Och ja, alla har rätt att yttra sig, inte bara du.
  Självklart skall C p och M gifta sig med vem de vill och sen, så som kungens systrar, bli privatpersoner och inte längre representera.

 82. NU BEGÄR JAG ETT SVAR FRÅN ER ALLA SOM ÄR SÅÅÅÅÅ ARGA OCH FRUSTRERADE ÖVER SOFIA, VAD HAR DENNA MÄNNISKA GJORT FÖR ONT.

  Jag har ingen åsikt om henne, känner henne ej och vet inte något om henne som alla tydligen gör?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 83. Alexandra har ikke meget mere uddannelse end Sofia og definitivt ingen universitetsuddannelse, men hun har mest arbejdet som salgs og markedsassistent, indtil hun et par år, før hun blev gift, blev forfremmet til underdirektør. Den flotte karriere som pressen skrev om fremgår ikke af hendes CV!
  Hun er 20 år ældre end Sofia, som kan nå at tilegne sig en masse viden, inden hun bliver 48 år – men altså også at blive kongeligt gift og skilt igen.
  Svært at spå om fremtiden……

 84. Moder Svea att dina kommentarer inte publiceras beror nog på
  innehållet, kränkningar som dina hör inte hemma här.
  Sofia har inte haft någon anställning i modell branchen.
  Slitz fotade henne för 10 år sedan.Vid ett tillfälle.
  Bilderna på Sofia kan inte publiceras hej vilt de tillhör fotografen som bestämmer över dessa. Om du sprider Sofia bilder kan du bli skyldig fotografen pengar.Tänk på upphovsrätten.I paradise hotel som jag nu kollat lite på är hon påklädd.
  Tycker nu att att alla tanter med moralpanik, nu slutar upp med denna hemska mobbning.

 85. Snälla alla ni som klagar på Sofia, sluta! “Den som själv är utan skuld kastar första stenen”. Det måste väl ändå finnas någon mer än Sofia som har begått misstag i sitt liv? De flesta som gör något dumt blir faktiskt förlåtna! Varför denna småaktighet och klart uttalade avundsjuka? Låt Sofia och Prins Carl Philip få ha sin kärlek och sluta hacka på dem. Det står här ovan att kommentarerna ska hålla en god ton. Varför gör de inte det då?

 86. Hon ser otroligt alldaglig ut både i utseendet och är ingen skönhet och all styling kan aldrig ändra det faktumet. Söt men hon ser inte mer speciellt ut än många andra på stan. Jag tycker klädelsen är opassande med tajta jeans och höga klackar med rutig skjorta i detta sammanhang.Det är bedrövligt att hon inte tjänar egna pengar men låter sig försörjas av C-P.

 87. #90

  Vi fick en ny successionsordning 1980 vilket betyder att äldsta barnet blir tronföljare oavsett kön. Madeleine är alltså nr 4 i tronföljden f.n. Då är det väl självklart att det inte skall vara skillnad mellan hur en manlig arvinges och en kvinnlig arvinges respektive tituleras.

 88. “111” Cecilia K,

  Bra kommentar. Kan bara instämma.
  Jag tror att Sofia blir en bra person i Kungafamiljen. Hon verkar intresserad av mycket och alltid på hugget när hon kan hjälpa till. Hon kan bli en stor tillgång.
  Vi behöver unga människor i Sverige som har framtidstro, det är enligt mig det viktigaste för landet.
  Drottning Silvia är den person som varit och är den mest karismatiska i familjen. Vore det inte för henne tror jag ingen skulle skriva här. Hon räddade monarkin på sin tid. Sofia kanske kan göra det nu, med sin lyskraft och levnadsglädje. Är det något svenskarna saknar är det just levnadsglädje.

 89. Vad det tjatas om Sofias klädsel.
  Man klär sig “casual” vare sig man går på föredrag, på bio eller på vernissage, vad är det för speciellt med det???????? Jag tar mig för pannan……………

  Sofia hade ingen officiell uppgift vid tillfället i fråga, åtminstone inte medan jag var där, men bara för att det är HON kommer hela kopplet av surtanter farande. Så osmakligt och småskuret!

  Den här “upprördheten” i detta nådens år 2012 pekar entydigt på en endaste sak: Ni har stagnerat i tanke, ord och handling, ni som förfasar er över det som ni inte vet något om! Jag skäms å era vägnar!

 90. #117. Tant? Det får stå för dig. Det som finns på nätet kommer att bli kvar på nätet. Och bilder på Sofia lär snurra där för evigt. Jag skulle inte visa dem för min modeintresserade dotter precis…

 91. 92 Eva Vi håller med din insändare som lyder
  Jag är helt förbluffad. Har aldrig sett något liknande.
  Har aldrig sett en flickvän till en kunglig hålla så hög profil, redan ha stylist, redan vara igång med representation. Det är alldeles förbluffande, vilken raketresa. Det den flickan får för sig, det gör hon till 300%. Får hon för sig något annat…då gäller det. Ursäkta om jag är elak, men jag har aldrig sett något liknande. Det är inte klädsamt, det är inte ädelt, men fullständigt makalöst.

 92. Vad man kan förstå så är S H kompisgäng representerat vid en och annan insändare här. Det kan inte vara kungahusets anhängare
  som tycker sådant här är ok.

 93. Sveriges kungahus är ju helt oslagbart ..!
  Dessutom är vår konstitutionella monarki världens bästa statsskick..!
  The Bernadottes har inga konkurrenter på den kungliga arenan..inga alls..!
  Världsledande demokratiska kungligheter..!
  Republik vore en katastrof av finska mått..!

 94. #118 Lydia

  Självklart bör och ska Carl-Philip och Sofia ha sin kärlek det är ingen som missunnar dem det. De kan väl gifta sig när de vill och leva sitt eget liv. Däremot bör C-P avsäga sig sin prinstitel, varför skall han nödvändigtvis fortsätta vara kungl höghet. C-P är över 30 år, har aldrig visat intresse för att representera. Kungaparet och Victoria har hittills klarat all representation själva och nu har de ju Daniel också. Blir C-P privatperson kan ju han och hans hustru leva livet som de vill, inget bryr sig, de får vara ifred.

 95. Sofia bör aldrig bli titulerad prinsessa om C-P absolut ska välja henne. Det passar med Fru.
  Det kan passa med samma titel som Tord Manusson som är Herr Tord Manuson.

 96. ” 124 Pärlan Du är helt fel ute, Pärlan och några till!
  Sofia har inga officiella åtaganden eller förpliktelser att representera kungahuset. Var får ni det ifrån? Har det fortfarande inte gått in i hjärncellerna att hon är PRIVATPERSON, åtminstone än så länge.
  Hon håller inte högre profil än någon annan. Hon var på det omnämnda föredraget p.g.a sitt engagemang i tredje världen. Varför ska hon få skit för det? Att hon där och då hälsar på folk hon känner, visar bara på takt och ton. Hon vet att föra sig väl, till skillnad mot en del misslyckade gaphalsar här, som dagligen förföljer och nervärderar henne.
  Till saken hör, att grevinnan Alexandra var den som gick fram TILL Sofia för att hälsa!

 97. Det antyddes någonstans här att Sofias “kompisgäng” skulle ha varit närvarande och lyssnat till föredraget. Det kunde jag inte se!

  Men även om rummet skulle ha varit fullt av hennes vänner, hade det inte gjort en fluga något för när. Det är inget som tantmaffian här har något med att göra! Mind your own business!

 98. # 13 Birgitta:
  Håper de forlover seg raskt – om ikke annet enn for å irritere hyenene her- og hvilken gallaklole hun fortjener! Hun blir en vakker prinsesse!!!!
  Og vannmangelen i verden ville jo være et fantastisk fokusområde for Sofia som prinsesse/hertuginne! Det er en av de viktigste og mest undervurdertte spørsmålene/frågorna for vår klode! Hun har skjønt i motsetning til de latterliggjørende hyenene her, som ikke har skjønt verdien av å sette seg inn i dette saksområdet. Alexandra er jo 20 år eldre enn Sofia – sannsynligvis er det Sofia som om 20 år holder denne eller lignende taler! Det er ingen grunn til overfladiske, tanketomme og mobbende kommentarer fra hyenene her som ikke synes å skjønne hvor prekært dette temaet er! Tenk å bruke plass på sidene her på å være destruktive om en slik livsnødvendig sak! Hvis Sofia med like stor intensitet som MM går for å synliggjøre og fronte dette – ville kanskje hyenene her bli mindre kunnskapsløse, fordomsfulle, arrogante og blinde for et av verdens viktigste problemer. Opptil flere steder kan det innen få år bryte ut krig og uroligheter pga vannmangelen! SOFIA ER HIMMELVIDT KLOKERE OG MER OPPTATT AV Å LÆRE OM VIKTIGE SAKER ENN HJERNEDØDE MENNESKER HER PÅ SIDENE, SOM KUN ER I STAND TIL Å LATTERLIGGJØRE!!

 99. ## 92 och 95 Eva:
  Vilka sakliga grunder lutar du dig mot??? Det vore intressant att höra!
  Jag har synnerligen svårt för att tro att du känner någon i kungahuset så väl, att du kan yttra dig om huruvida en eller flera människor där är filantroper eller inte.
  Däremot skulle det vara smickrande för många “skribenter” här, om just det filantropiska draget skulle få ta över den snipiga, missundsamma och direkt elaka framtoningen, som många här visar upp.
  En sak till. Du sätter på pränt att Sofia Hellqvist är en nyckfull person, när du pratar om “300 %” hit och dit i #92. Vill du vara snäll och ange källan till den uppgiften, jag vill också läsa den!.

 100. Harni inte lärt er något? efter alla skriverier om kungens farbröder som fråntogs sina prinstitlar. Prinstiteln är en bördstitel den kan inte tas ifrån en, däremot kan man förlora titeln arvsfurste och ramla ur arvsföljden, och därmed kungahuset men inte kungafamiljen. Kungens systrar har kvar sina prinsesstitlar med efter följande fru… respektive friherinnan, förutom prinsessan Birgitta som gifte sig med en prins.

 101. Vi svenskar förtjänar att ha ett kungahus att vara stolta över, om vi fortfarande skall ha detta otidsenliga statsskick.
  Vill vi verkligen i framtiden bli representerade av Sofia?
  Det krävs faktiskt mer av en medlem i kungahuset än att vara vacker och ha tjusiga kläder.
  Sofia är säkert en charmerande ung kvinna och hon vet att ta sig dit hon vill, men hon hör inte hemma i vårt kungahus.

 102. # 22 Moder Svea:
  Du kommer til å få evig hodepine når Sofia gifter seg med CP!
  Hun har vokst opp med en politiker som mor, som er vant til å brenne for saker – nå må hyenene her slutte å gjenta til det kjedsommelige Sofias ungdomsfeiltrinn, som 1000-vis av jenter nå gjøri cyber! Hun har gått videre – ikke lukk øynene for hennes positive sider! Sett pris på det positive hun prøver å gjøre! Sur-tanter her – som ønsker å stikke hodet i sanden – vil få evig hodepine når Sofia etter forlovelsen kan sette fart på sitt engasjement og kunnskapstørst – når hun får en plattform å forberede sin framtid fra.

 103. # 26 birgitta!
  Tappar du fortroende for kongehuset fori Sofia engasjerer seg i et seriøst problem på vår klode?
  Eller:
  Hvorfor tappar du fortroende for kongehuset når Sofia ikke er en del av ennå. Hun forsørges av sin sambo og kan bruke sin fritid og engasjement som det passer henne!! Du oser sjalusi og misunnelse, stakkars deg! Gled deg over at Sofia utvikler seg og viser engasjement. Det kan komme kongehuset og kloden til gode!!

 104. # 38 marianne:
  Med fokus på klodens vannmangel, så har hun funnet et mye viktigere fokusområde enn noen i kongefamilien! Tror ikke hun behøver å presse seg inn i kongefamilien – hun er jo allerede prinsens sambo, som i våre dager regnes som familie!

 105. # 120 Titti W

  Visst skulle man kunna tro det. Till skillnad mot vissa andra ser jag inte att saker i samhället och livet är svart eller vitt. Det betyder att institutioner m.m. kan förändras utan att kullkastas helt, exv. som den svenska kyrkan har gjort. Därför borde en ingift man kunna ha motsvarande titel som en ingift kvinna, men här har monarkin som institution inte förändrats. Det innebär att fortfarande får ingifta kvinnor högre titel än ingifta män. Men det är Kungen som bestämmer titel, Jonas skulle på sin höjd blivit hertig, därmed behöver den som gifter sig med P CP också på sin höjd bli hertiginna. Chris som icke svensk blir inte hertig (har jag läst).

 106. # 89 Janell

  Jämför inte med Prins Bertil och Prinsessan Lillian. De offrade att gifta sig och skaffa barn för att P B just skulle kunna behålla titel och arvsrätt då Kungen bara var barn när hans far omkom, och att göra den uppoffring lovade P B gamle Kungen, och han höll det också. Det är därför som hans hustru av Kungen fick titeln Prinsessa, som tack för den uppoffring hon, och P B, hade gjort, när de efter alla år äntligen kunde gifta sig efter Kungens giftemål. Jonas skulle på sin höjd fått titeln hertig, självklart kan Kungen då i logikens namn välja att ge P CP framtida hustru densamma, på sin höjd titeln hertiginna. (Läst att Chris som icke svensk ej blir hertig).

 107. Mig vetterligt är Sofias mor inte politiker utan arbetar endast på kontoret. Hennes far arbetar på arbetsförmedlingen.
  Många känslor upprörs här. Flera av skibenterna vet inte vad vi talar om, när vi protesterar högjutt mot denna allians. De har varken sett det ena eller andra. Vet inte vad det innebär att vara kunglig och vad vi förväntar oss av kungafamiljens tidigare och dagens leverne.
  Det är upp till Carl Philip, född 1979, alltså inte helt ung, att inse sin ställning. Där är andra som inte representerar Sverige som har fått gå vidare med en annan partner. Med hänsyn till sin familj. Här gäller det Sverige också.

 108. C.K_111-citat..NrTVÅ:”…Även om man har något emot en person, går det faktiskt att yttra sig sakligt och i justa ordalag och inte som här, i förolämpningar och invektiv. Vad har hon gjort er, surkartar? PLATT INTET!…”
  CeciliaK, Lev då som Du Lär…och undvik förolämpande.uttryck visavi Dina medskribenter-se ovan -annars “kastar Du sten i glashus”…ty vad har dom gjort Dig – inga inlägg hitills.ärju om Dig

  enda möjliga förklaring varför Du reagerar så intolerant+aggressivt på olika åsikter här är att Du har mkt.nära relation till Sofia md insyn då är det nog svårt att va objektiv- både i skrivandet/läsandet
  C.K-citat_omSH: “…växer in i sin roll alltmer för varje dag som går!” “har definitivt inget att skämmas för!…” “…hade ingen officiell uppgift vid tillfället i fråga, åtminstone inte medan Jag var där…”

 109. # 43 gunnell:
  Helt enig med deg! Hvorfor kritiseres Sofia så mye mer enn kongen?
  Det er da mye større grunn til å kritisere han enn Sofia. Hun har kommet seg ut av sine ungdomsfeilsteg, mens den voksne CG, som er statssjef er den som virkelig har satt kongehusets omdømme på “spill”. Nå synes jeg Moder Svea og alle andre Sofia-hatere snart skal prøve å balansere sin kritikk! Det er jo totalt useriøst å kritisere en som ikke er en del av kongehuset nord og ned, som man overse og undrvurderer kongens dumheter!Det var bare en formildende omstendighet – han sa at han hadde snakket med sin familie – og at de hadde gått videre i livet. En innrømmelse god nok for meg!! Også Sofia har gått videre – og det må vi respektere – hvis vi også respekterer kongen som gjorde en mye større dumhet mot sin familie og sitt land. Det er jo slik med Kong Juan Carlos også -dronning Sofia er den som nå tør vise seg i utlandet – og hun kan gå med hevet hode!

 110. Den svenska barnsligt naiva synen finns representerad på många olika områden, men kanske är det just här som den når
  sin absoluta kulmen. När man saknar en värdegrund att stå på och en respekterad institution som kungahuset raserar är det naturligt att låtsas som om krackeleringen egentligen är en synvilla, och då galltjuter alla förvridna liberaler att upp egentligen är ned, svart är vitt och hundar bör undervisa i retorik.
  På utländska siter har man sedan länge genomskådat exakt de rätta förhållandena – men om Ni ‘apologeter’ blir lyckliga av att bedras, så är det också god underhållning för oss andra.
  Att benämna sanningen som förbehållet endast för Tanter är Er egen tolkning – Tack för det! Det är en hederstitel!
  Kulturell och historisk barbar är något jag inte skulle vilja vara.

 111. # 44 Anna P:
  Du kan jo ikke bestemme/definere om hun er interessant for media!
  Jovisst er hun interessant for media – og derfor skriver de om henne! Hun er prinsens sambo – ikke bare når hun viser seg med CP! Å utsette en person for usynliggjøring er pr definisjon mobbing! Det er det som du med ditt forsøk på å bortdefinere henne fra virkeligheten gjør – om du liker det eller ikke!

 112. # 48 Humanioria:
  Hvordan kan kon CGog Juan Carlos fortsatt være statssjefer etter avsløringene JC har bedt om unnskyldning mens CG tydeligvis har levd i en machokultur hvor kvinner kan få lov å godta! Han satte sin familie i en vanskelig situasjon/gapestokken, satte sitt lands og kongedømmets rennome i forlegenhet. Og det som voksen regjerende monark! Og her hakker hyenene på Sofia som ennå ikke er en del av kongehuset, selv om hun prøver å gjøre positive saker!

 113. 91
  Hoppas du återkommer Midnattsol, dina inlägg hör till de mest läsvärda och behövs verkligen i debatten!

  (nr131)”Det antyddes någonstans här att Sofias ”kompisgäng” skulle ha varit närvarande och lyssnat till föredraget.
  Det kunde jag inte se!”
  oj…nr131 är tydligen bekant m SHs kompisgäng – enligt JTL /EXP var syrranH iaf medbjuden för 2:a året i rad – blivande hovdam månne? nu när Sofia är redo att förlova sig och i det närmaste fullärd med helt ny klädstil

 114. På en av Prins Carl Philips konstutställningar såg jag följande tänkvärda ord han hade yttrat: Vi har alla våra egna paradis.
  (Prins Carl Philip)

  LÅT HONOM KVAR HANS EGET PARADIS!

 115. # 144 Molly: Bra att du är berörd, det var min avsikt. För övrigt kan jag säga att jag alltid vinnlägger mig om att smälta in i de olika sammanhang jag rör mig! Det borde alla göra!

  #149 Emma_H: Sticker det dig så i ögonen??

 116. Varför måste varje nummer av damtidningen prydas av Sofia? Vi har en lysande drottning, en kronprinsessa, en äkta prinsessa, en liten tronarvinge, en prinsess-gemål (Lilian), kungens systrar…
  Varför fylla tidningen med fejk-strass när det finns äkta diamanter? Jag vill ha en KUNGLIG Damtidning och om Sveriges kungligheter inte räcker till så finns resten av Europas kungahus som motsvarar det tidningen bör handla om.

 117. Beatrice,
  Det var det vettigaste som skrivits här på mycket länge!

  Men det är alltid enklare att förneka o blunda än att se sanningen.

 118. # 51 snickarjohan:
  100 % enig! Det er mange tanter her som “hyler” på monarkiets nedleggelse straks de opplever noe de ikke liker ved enkeltpersoner i kongefamilien. alle mennesker har sine brister også kongelige og presidenter. Frankrikes presidenter har jo levd med “ekstra”-fruer i generasjoner og det gamle kongedømmet Sverige, har i nesten alle generasjoner hatt konger med elskerinner plassert i egne slott og tjenerskap, hvor de kjærlighets-avlede barna bodde, mens de pliktskyldigst sørget for å befrukte den offisielle dronning – ofte hentet fra Mellom-Europa – stort sett levde alene på Slottet – mens kongen forlystet seg andre steder.
  Sofia og CG er jo jomfruer i sammenligning! Og er fullt i stand til å gjøre en jobb for Sverige!!

 119. Det glädermig att fler nu säger emot Emma H,Molly,Moder Svea;
  Eva m.fl. aom sprider olust i denna spalt.
  Snälla tänk efter man ska inte kränka andra människor.
  N Ikänner inte Sofia låt henne vara.

 120. #121 # Marguerithe,
  Här måste du väl medge att du har dragit detta lite för långt för att vara en god representant för monarkin. Ska SH rädda monarkin? Hur då? Om du har något omdöme i behåll så får du förklara hur man i Sverige 2012 kan gifta in sig i kungahuset med SH:s CV. Om svenska folket i gemen är välutbildat så krävs det också att kungahuset står på motsvarande nivå.Tycker att du målar lite för mycket i svart och vitt. Vi har en fin monark, har du glömt det? Vi ska inte känna kungahusets medlemmar personligen utan på de avtryck de gör. De flesta känner till SH.s.

 121. C.K_151:
  “Berörd”nä,knappast…det mitt inlägg handlade om var Din egna Dubbelmoral iom.att Du bad folk undvika invektiv/förolämpningar, då Du själv skrev:111 citat: “Ni beter er som pubertala snorungar!”
  Det har gått Dig totalt förbi…att flertalet här kritiserar & ifrågasätter SOFIAS CV__inte Henne nödvändigtvis som “privat-person”… sve folket är Fam.Bs uppdragsgivare och sponsor.Du är naiv som bara fokuserar på din “privata 2012”-bild av syrran-S till 100% (men visserligen förståeligt) Vi övriga iSve/utrikes lär framledes komma i kontakt m offentliga yrkes-rollen Prinsessa aliasSofia…klart att vi anhängare avMonarkin jämför+utvärderar CVns innehåll (tidigare Livsval Jobb ev.Förekomst av Utbildningar etc) som vilken arbets-givare som helst…så att Du inte drar ALLA inlägg “över 1 kam”

 122. #146# Beatrice,
  Mycket bra skrivit. Befriande att någon här kallar en spade för en spade och inte vill se kungahuset som ett ny såpa.

 123. 155 mj
  Nu kan jag bara inte låta bli, men:
  Du känner inte Moder Svea, Emma_H, m.fl. heller. Låt dom vara också då…
  Det är inte du som ska bestämma vad vi andra ska tycka om SH, och kalla det kränkning varje gång vi inte tycker som du..

 124. #121
  Jösses, vem är du egentligen. Jag har hela tiden trott att du värnade om kungahuset, men nu öppnar du dig rejält. Vad är det egentligen du har fastnat för hos Silvia och nu också hos Sofia. Har de båda ett likartat förflutet som du respekterar och ser upp till, hej och hå.

 125. #159 Midnattssol: “En spade är en spade” var det någon som sade alldeles nyss. Helt rätt!
  Likaså är påhoppen på Sofia Hellqvist just påhopp!. Man talar om CV osv. Har det någon betydelse i det långa loppet? Skulle inte tro det. Det enda som betyder något är personligheten, framtoningen, sättet att vara, det man står för, vad man uträttar IDAG.

  Allt annat är värdelös “kosmetika”, mer eller mindre pådyvlad henne av folk som bara TROR men inte VET! Det är anmärkningsvärt med alla dessa spekulationer!

 126. För övrigt tycker jag att det är ett lågvattenmärke av Svensk

  Damtidning att dra igång jämförelser mellan prinsens flickvänner.

  Vad har ni att vinna på det?

 127. # 159. Midnattssol.

  Tack för att du försvarar mig och andra här. Men vissa människor kan inte förstå att en som inte är utbildad läkare inte kan operera, fast läkaren är jättesnygg! För det är så det känns gällande SH.

  Hoppas du får en trevlig dag!

 128. Rubriken är nog lite missvisande. Det är nog så att Sofia desperat försöker få in en fot bland det fina folket. Hon är nog väldigt ensam.

 129. “156” Ansan, “160” Sthlm,
  Sverige har förändrats på bara de senaste 10 åren och är idag ett land i förfall. Fråga mig som skriver i all media i Sverige. Alla normer i samhället försvinner mer och mer, skolorna urartar. Fler och fler duktiga människor flyttar utomlands. Vi har inget välutbildat folk, utbildningarna är devalverade och kan inte jämföras internationellt. Sverige hänger på en tunn tråd. Se det missnöje som visas på dessa sidor. Vad står det för?
  Som jag skrev behöver vi unga människor med framtidstro och vilja att jobba hårt. Jag tycker att jag har sett sådana drag hos Sofia H. Jag vill absolut inte döma henne på förhand.

 130. Forts “156” och “160”,

  Det är väl heller inte meningen att vi ska sitta och iaktta Kungafamiljen utan delta aktivt i arbetet för Sverige, och stötta vår Kungafamilj.
  De sköter sina ämbeten på ett utmärkt sätt.
  När det gäller Drottning Silvia vet väl alla vid detta laget att jag tycker att hon borde få Nobels fredspris för sina insatser för utsatta barn i Sverige och världen.

 131. Om det bara gäller kläderna så tycker jag det ser ut som herrkläder i för liten storlek. I övrigt verkar SH vara rätt ignorerad av omgivningen. i dessa bilder. Ingen ser henne, alla tittar förbi. Stackarn.

 132. Snickarjohn: jag skrev att ett giftermål skulle bli droppen. Det är redan illa att man kan ärva ett ämbete. Så otidsenligt!

 133. Om man inte klarar av att bli kritiserad ska man nog undvika att
  vilja bli kunglig. Har man också Sofias bakgrund kan både hon och andra förstå att det blir extra uppmärksammat och ifrågasatt
  om hon skulle gifta sig med Carl-Philip. Se bara på vilken reaktion n-enbilderna på Prins Harry fick när de publicerades.
  Det är inte och har inte heller varit naturligt med n-enbilder på
  kungliga i massmedia. Kungligheter måste också få ha något
  område i livet som är privat liksom alla andra människor.

 134. En sak jag glömde att skriva tidigare var att OM de inte ens är förlovade varför är hon ens i välgörenhets kungliga sammanhang som om hon vore en jämnställd med egna pengar makt som tex Stenbecks, Axelsson Johnnson ect..Det visar bara att hon är alldlelas för pushy.Silvia och andra blivande Drottningar, Mary;Mette Marit, Kate, var inte ute som om de vorer kungligheter INNAN förlovningen.C-P är svag och väldigt omogen för 33 år.

 135. Sofia var på ett föredrag av friherrinnan Alexandra av Danmark.
  Vad är det för konstigt med det? De är båda intresserade av miljö, klimat och svält.Hoppas de kan åstadkomma något värdefullt.
  Vad bra att de engagerar sej, kul att de känner varann.
  Det är de unga som ska förändra världen, vi äldre har haft vår chans!
  Låt Sofia vara ifred, hon är en sympatisk flicka.

 136. Ansan#156
  Tack för ett sansat inlägg, behövs här bland mpånga förblindade som t.ex
  mj#117
  Som INTE verkar sett otaliga reklambilder i bikinis…inga vanliga modellmaner!
  Sverige har fått sin egen Koo Stark, bra eller dåligt, ja det får tiden utvisa!

 137. #142 PBOO. Du missförstod mig om du läste in negativa åsikter om prinsessan LIlian i att jag skrev bakgrundsfakta. Jag jämförde inte prinsessan Lillian och prins Carl Philips flickvän heller, som personer. Personligen anser jag prinsessan Lilian förtjänade sin prinsess titel, och att hon varit ett mycket bra tillskott till kungahuset. Det jag undrar över är bara, är prinsessa en heders titel kungen ger eller inte ger, utifrån han anser prinsens hustru förtjänar den eller inte förtjänar den, eller lade kungen en ram genom valet, att hustrun till prins som är arvsberättigad till tronen blir prinsessa?

 138. Sofia och det svenska folket lugnar nog ner sig så fort Den Nya Prinsessans ställning och status har säkrats efter förlovning och bröllop!
  Sedan kan alla Sofia-diggare äntligen få sin revansch och frossa i en aldrig sinande mediaström av skvaller, bilder och reportage…mums!

 139. Döma? Det underliga i detta sammanhanget är att damen hade helt andra intressen INNAN hon träffade CP I Båstad ( Av alla ställen ) Helt plötsligt blev det välgörenhet som gällde. Obs att det är vi svenskar som är kungahusets arbetsgivare. Som någon skrev. Sverige är ett land i förfall. Alla normer försvinner mer och mer.
  Att bara diskutera om Sofia passar i kungahuset visar hur sjukt det hela är. SH skulle om hon nu bryr sig om CP och hans fortsatta liv,
  dra sig tillbaka. Paret kommer att bli mycket ensamma i framtiden.
  CP avskärmar sig mer och mer från sin tidigare bekantskapskrets. Jag kan knappast tro att det är ett eget val.

 140. “177” Lotta,
  Jag har skrivit att Sverige är ett land i förfall, beroende på den politik som förts här i många år. Det verkar vara omöjliigt att mäkta med att ändra utvecklingen. Många är djupt oroade över detta.

  Kungafamiljen har alltså inte med detta att göra överhuvudtaget. Man kan bara beundra dem att de orkar fortsätta för Sverige i tiden.

 141. # 177 Lotta: Se där, nya hemsnickrade antaganden! Intressant vore det om du ville klargöra vad du grundar dina hypoteser på.

  Nära kontakt eller bara sådant som sveper förbi i luften i skvallerblaskor?

 142. Alltså – ni borde inte säga ‘han’ eller ‘hon’ DET HETER HEN!!! När det gäller SH har hen vackert leende och hen, prinsen, är förälskad. Vi ska respektera hennoms beslut.

 143. #19 nea: Supersnygg outfit! Vacker och med fantastisk klädsmak – hon kommer att slå alla kungligheter med hästlängder då det gäller det estetiska…
  Du menar väl grevinnan Alexandra, hoppas jag?

 144. Marguerithe, skämtar du?? Hur kan du tala om att det pågår ett normförfall i Sverige och sedan tycka att Sofia är ett bra sätt att stoppa detta på? Nej, du, om man anser sig vara rojalist och hålla på traditioner och normer, då inser man att för att representera ett land måste man vara ett föredöme själv, tjäna och inte utnyttja för egen vinning! Bildning, hårt arbete, integritet, fingertoppskänsla och i övrigt personlig lämplighet.

 145. Cecilia K , om du menar Sofia kan jag svara : Grunden för antagandet ligger nog i att innan Sofia träffade prinsen var hon känd för att ha vikt ut sig i Sliz och för andra avklädda bilder, för EGNA uttalanden om hur det var att hångla med p-rstjärnan i Las Vegas. Detta är fakta, inga antaganden och därför ingen smutskasktning. Om hon sedan hon träffat CP inte utbildat och inte hållig en låg profil utan visar upp sig själv snarare än Kungahuset och glider runt på CPs pengar så ligger det nog nära till hands att gissa att hennes intresse för välgörenhet är oppurtunistiskt. Om Sofia inte vill ge detta intrycket kan hon ju börja plugga.

 146. #178. “Sverige ett land i politiskt förfall” ? Vad menar du? Se dig om i Europa. Grekland, Italien, Spanien osv. Nog står vi väl rätt stadigt här ändå?

 147. När Victoria träffade sin prins, så fick man veta att hon Älskade att vara i Ockelbo, och sina blivande svärföräldrar. Detta var säkert ömsesidigt.
  Har vi nånsin hört att Prinsen träffat fröken Hellqvists föräldrar ? Det är bara en av hennes systrar man sett något av.
  Tråkigt nog, tror jag att de blir ensamma detta par, som bara kan umgås med vissa, då SH ju inte vill umgås med prinsens f.d vänner. Det är en sak att kämpa och nå ett mål, som man vet vad målet innäbär.
  När man då nått sitt mål, och kan slappna av där, börjar man ta in verkligheten. Först då ser man, att allt é inte Guld som glimmar.
  Det är ju bara så, att en del ser längre, många av prinsens f.d vänner oxå.

 148. Ewa, jag menar precis vad jag säger; Sofia är otroligt vacker och med en fullständigt makalös figur (kvinnlig, men samtidigt slank). Dessutom verkar hon ha ett mycket estetiskt öga. Alla outfits har varit klassiska, välanpassade för tillfället och samtidigt otroligt moderna (anno 2012). Jag bara väntar på att få se hennes kommande kreationer, både vad gäller vardagschict och gala. Ingen(!) kunglighet kommer att kunna bära upp galaklänningar som Sofia.

  Ansan kom med en haltande liknelse om en kirurg – skillnaden mellan en prinsessa och en kirurg är att en prinsessa endast behöver le, klippa band och se representativ ut. Den lilla info hon måste läsa in inför respektive evenemang klarar nog Sofia med glans…

 149. Fakta i målet:
  1. CP är prins av Sverige. Hans “jobb” är att representera Sverige. = Jättebra tycker de flesta.
  2. CP är kär i SH, och de vill kanske gifta sig i framtiden (redan sambos?). = Jättebra tycker de flesta.
  3. SH har gjort rätt många val i sitt liv som verkar fokuserade på att nå ‘kändisstatus’, ofta via sitt utseende. En del val tolkas av många som omoraliska. = Mindre bra tycker väldigt många.
  Kombinera 1+2+3 med en prinsess titel o Sverige representant så tror jag att många inte kommer att tycka om det. Söt eller ej!

 150. Forts…
  Kombinera 1+2+3 med Fru Bernadotte och alla blir nöjda. Varför behöver Sverige fler representanter än K o D, V o D och deras barn?
  Representation är mer än att vara söt, stylad o välklädd… Värme, engagemang och framförallt att vara genuin är viktigt. Att vara en linslus som vill ‘synas’ har väldigt lite med representation att göra.

  Ifall SH får en prinsesstitel kan hon o CP bli Prins o Prinsessa Bernadotte, dvs inte av Sverige. Jmf Prins Oscar Bernadotte. Kungen har nog en del att tänka på.

 151. #185 Vicki “Har vi någonsin hört att C-P träffat SH föräldrar?” Jadå många gånger.Jag tror inte att de blir så ensamma som du tror.Flyttar de till Stenhammar finns många slott och herrgårdar i närheten.Vi ska inte bekymra oss för vi har inte med det att göra.Varken du eller jag eller någon annan.Det är deras privatsak.

 152. Tycker att Sofia Hellqvist ser ut som om hon tillhör serveringspersonalen!
  Isåfall förtjänar hon en eloge för att äntligen ha hittat ett hederligt jobb!

 153. # 175 Janelle

  Citerar; “att hustrun till prins som är arvsberättigad till tronen blir prinsessa” Visst har det varit och är fortfarande en helt klart ojämställd ordning där ingifta kvinnor till kungliga får samma titel som den de gifter sig med, medan ingifta män till kungliga inte får det utan får en lägre titel, Prins Daniel. Kungen avgör titel, om han vågar sig på en förändring gällande ingifta kvinnor, kan han ge P CP framtida fru titeln hertiginna, på samma sätt som den man, så länge svensk, som P M gifter sig med får titeln hertig. Alla S:s fans på denna sida skriver jämt om att hon ska bli prinsessa. Varför duger inte exv. titeln hertiginna? Älskar hon inte P CP utan titeln?

 154. Min första tanke var när jag läste denna artikeln att Sofia var på detta mötet var.” Vad ska hon där att göra? När fick hon detta intresse? Samtidigt som PP eller?

 155. “184” matilda,
  Sverige är i ett moraliskt och intellektuellt förfall, se t ex kommentarerna här. Man kräver saker av Kungafamiljen vilket man inte skulle kunna åstadkomma själv, naturligtvis.
  Vissa har bara bestämt sig. Även om alla i Kungafamiljen hade professorstitel skulle det ju inte duga, då kommer något annat som är fel. Det är svårt att vända en ond cirkel vilket viss media har sett till att “fixa”, och det aningslösa folket sväljer alla felaktigheter utan att tänka efter själva. Är detta ingenting som oroar dig? Det borde vara det.

 156. Marguerithe, Jag vet inte vad du har för meriter i bagaget, men jag klara av precis allt det jag vill se Kungahuset klara av: utbildning och arbete. Dessutom klarar jag av att låta bli både att vika ut mig, vara otrogen och spendera andras pengar på mer än en en Hermesväska i taget. Jag undrar om du kan utveckla det där med intellektuellt förfall? Jag håller nämligen med dig om att utbildningen i Sverige blir sämre och sämre.Tänker du att Sofia H skall stå för det intellektuella uppvaknandet då? Eller kanske Carl Philip?

 157. Nu har der været skrevet i metervis om Sofias nøgenbilleder, som jeg ikke har opsøgt, dvs set, men jeg under mig over hendes næsetip, som jeg synes ser lidt unaturlig ud, men det har ingen bemærket, så hun har sikkert ikke fået den “fixet” som Letizia, men er født med den, den skønne Sofia.
  Jeg synes som #186 nea, at hun er vacker og har en flot krop, det er sikkert også det, der har gjort, at Sofia har den fortid, hun har !!!

 158. Antar att SH deltog som representant för sin välgörenhetorganisation och då är det inte rätt emot henne att i reportaget vinklas att hon är med som “kunglig representant”. Men större PR värde för PP går ju inte att få. Hur hovet kan hantera detta är intressant för under åren har i olika intervjuer kommit fram att kungaparet inte är välvilligt inställda till att personer nyttjar sina kungliga kontakter för olika syften.

  Om man har från hovet sida idag ändrat uppfattning återstår att se.

 159. Många kommentarer har skrivits om titlar. En jämförelse med England: Camilla blev hertiginna, inte prinsessa; Catherine blev också hertiginna och inte prinsessa. Båda är hustrur till framtida kungar. Edwards hustru Sophia blev grevinna – enligt deras önskan. Alla dessa damer var icke-adliga.
  Och Diana (född grevinna) blev aldrig “prinsessan Diana” utan “the Princess of Wales” även om media kallade henne prinsessan D.

 160. till.Snorkfröken_198 CITAT:”…Camilla blev hertiginna, inte prinsessa…” Ej jämförbart ex..C kan varken bli prinsessa/drottning på gr.av tidigare äktenskap – titel sen: King Consort! Såsom Skild blev enda Lösningen Civilt Omgifte utanför Church of E vars överhuvud är Drottningen
  CITAT:”…Catherine blev också hertiginna…” Ingifta hustrur tar Makes rang (W har många titlar) Dianas Prinsess-titel (som tronprinsens hustru) är lagd “på is” tills v… enl. spec. överensk. inom familjen i väntan på regentskifte CITAT:”…Och D blev aldrig ”prinsessan D” utan ”Princess of W…”
  Brittisk.HovRegel: BARA INfödda prinsessor tituleras “Prinsessan +Förnamn” – dock InGifta Diana erhöll femenina varianten på Sin Makes Rang/Titel EFTER sittnamn Det förekommer inte bland övriga Hov: CarlPhilips NR2-kollega J:s Fru (Dk) kallas Prinsessan Marie (CP r ipraktiken nr2 till E blir 18år)

 161. Alla gnäll fior!!lägg ner nu!!! gransk erat egna torra liv! i stället för att ge er på Sofia! när ni inte känner henne. hon har kommit någon vart. i motsatts till vad man kan säga om alla er! så lev erat tråkiga liv och låt Sofia vara i fred! hon blir perfekt som prinsessa eller hertiginna. strunt samma.något av det blir hon. ps. granska menar jag.hur som helst jag menar vad jag säger så lägg av nu!!!!! trevlig lördag och söndag alla! py.

 162. Snorkfröken-Citat:”…Alla dessa damer var icke-adliga…”(198) nja…Sophie of W har INGEN ”vanlig” familjebakgrund alls – med egnafamiljeanor – dels är hon kusin i tolfte ledet med sin man Edward, samt är ättling till franske kungen Charles den2 liksom tidigare kungaätterna i Skottland, respektive Wales
  Kates familj har adliga anor + släktskap m K´s.make bakitiden
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1299794/How-Prince-William-Kate-Middleton-related-thanks-Tudor-tyrant.html?ito=feeds-newsxml
  Camilla både föddes inom adeln liksom gifte sig till det(innanC)

 163. #Glada Änkan# Ha-ha! jag håller nästan med dig. Förutom när det gäller Sofias kalsonger. Hon borde naturligtvis ha burit långbyxor i stället.

 164. Hej Sofia och Carl-Philiph! Stå på er- Ni är helt perfekta för varandra, tror jag. Kärleken är störst av allt. Tycker ni ser så goa ut tillsammans. C. tror du gjort rätt.

 165. “182” “194” M,
  Det mesta som skrivs här på dessa sidor, tror jag, är ett missnöje med själva livet. Man har bara ett tunnelseende. Vi har än så länge en stor frihet i landet, som inte värderas på rätt sätt. Den blir ohanterbar och missbrukas grovt.
  Varför är självförtroendet så dåligt hos så många? Varför upphöjer man andra länder och nedvärderar vårt eget? Varför har lågkulturen tagit över högkulturen helt och hållet? Det enda vi har som vänder sig til hjärnans högre funktioner är Nobelfesten 1 gång om året. Hur kan en ung flicka ensam få bära skulden för dokusåpaindustrin?

 166. 180 Mariann, Jag tycker ordet hen är urbota löjligt. Om nu hon blivit ändrat så ska väl även ordet han ändras. El gäller könsneutraliteten bara vi kvinnor?

 167. Kommentar till nr 36.

  Ha-ha-ha – ” vara kungluga och anta / inta en god ton”. Jag anser att kungafamiljen är som en teater mao välregisserat. De enda som enligt min uppfattning framstår som spontana är kronprinsessan och prins Daniel. Skönt att det kommer in lite mer folkligt beteende i den kretsen – istället för det utstuderade stereotypa dito.

  Ave Maria

 168. > 201 Tack för korrigeringen, men jag måste fortsätta: Charles II var inte kungen av Frankrike utan av England och Skotland (sonsonson av Mary Stuart drottning av S). Han hade inga barn från sitt äktenskap men omkring 20 barn med andra damer. Han adlade alla barn även om barnets mor var inte adlig. Så det finns verkligen många engelsmän som härstammar från honom
  Javisst, det har varit också en Charles II i Frankrike, men han levde i den tidiga medeltiden (minns inte exakt, men Frankrikes C nummer 8 dog lite före år 1500).

 169. Emma_H lite “realitycheck”, tack…Om man går tillräckligt långt bak i tiden hittar man alltid dylika släktskap – detta gäller naturligtvis även Sofia! Kate Middeltons bakgrund är nog så “commoner” som man bara kan bli.

  Denna obsession med Sofias n-enbilder – jag har inte sett en enda av dem, förutom de bikinibilder som publicerats på tidningarnas löpsedlar. Har inte haft ett behov att söka upp några andra bilder på internet. Det har uppenbarligen dock alla andra medskribenter haft ett behov av. Säger väl ganska mycket om dessa personer själv…?

 170. Det som förekommer i den här spalten är ingenting annat än vuxenmobbing! Vad som förvånar mig är att SvD inte gör ngt åt det. Man upplåter spaltutrymme åt dessa angrepp på en person som inte kan gå i försvar. Vilket skrivarna är medvetna om. Snälla SvD kolla kommentarerna innan de publiceras, så gör man på andra håll. Ska man hålla god ton, så ska den regeln efterlevas, vilket den inte gör här. Tack för ordet! Om ni inte refuserar det här inlägget.

 171. Eva H
  Vill du förtydliga ditt inlägg!
  Menar du att svenska folket inte ska få ha synpunkter på om en …..modell ska ingå i kungahuset och representera oss?
  Är det mobbing att vilja bevara monarkin på en anständig och kompetent nivå?
  Vilken är din konsekvensanalys för hovets vara eller inte vara framledes?
  Anser du att den svenska monarkins värde bara sitter i rätt outfit och ett leende?

 172. #209 jag har sett Mette marit med knut vi sidan,tror även Mary haft det vid något tillfälle.snyggt!
  Viist får ni ha åsikter, men person angrepp är inte åsikter det är mobbning,#211 Kim. man ska inte spekulera i saker man inte vet något om.Det är Sofias privatliv, hon är inte offentlig.
  Hur kan ni veta att artiklar är sanna,bilder inte ihopklippta.
  Man ska försiktig med skvallerpressen, den lever på sk skandaler.

 173. Vi har en monarki där kronan ärvs. Så NEJ, vi har inte varken rätt eller möjlighet att påverka vilka medlemmar som ingår i kungafamiljen!!! Åsikter får vi ha. Men att publicera personangrepp är straffbart!!!

 174. # 210 Eva H: Jag delar helt din uppfattning!

  # 211 kim: Lugna ner dig lite, vilka brösttoner du tar till! Du låter som en domare, där Eva H står inför dig och förväntas “skrapa med foten”… Så fånigt !!!
  Du har inte mandat att företräda någon annan än dig själv, inte sant?
  Svenska folket har viktigare saker för sig än att tänka på vem som ska företräda medborgarna i diverse sammanhang, varför och tillsammans med vem! Nota bene!

  Ingen här ska bestämma eller anmoda någon annan att redovisa en uppfattning! Det är bara så töntigt!

 175. Många insändare refererar till “svenska folket”.

  Det är ett grovt sakfel, en stor överdrift.. Med uttrycket “svenska folket” i kommentarerna avses ju bara de som skriver här.

  Någon riksomfattande undersökning kring kungahuset och dess medlemmars val av livspartner har inte gjorts, en sådan undersökning saknar relevans och brister vad gäller intresse!

  Jag har inte kunnat upptäcka över 9 miljoner olika signaturer i de olika kommentarsfälten….

 176. Kom igen nu…inte ens efter all styling eller goda råd ska hon ha nåt med vårt kungahus att göra.
  På tiden att stå på egna ben och granska fröken SH????

 177. Jag står för min åsikt att detta är vuxenmobbing. Skulle det ske på en arbetsplats tog man in en psykolog för att reda ut det. Ingen annan än just Sofia bedöms så hårt, vare sig det gäller kläder eller ungdomssynder. Man kan uttrycka åsikter, det är en sak att kasta skit är en annan. Har 211 Kim fått svar?

 178. Det ÄR vuxenmobbing, inget annat.

  Vissa av de här starkt förolämpande och nervärderande kommentarerna har tillkommit genom att “privata tyckare” suttit hemma på sina kammare och framfört nidskriverierna som vore de vedertagna sanningar.
  Gör man det är det falsk tillvitelse. Av den anledningen ligger ett och annat “under lupp” just nu, inte här utan på annat håll.

 179. # 205 Kristina

  “Hen” står för såväl hon som han. Ungefär som man skriver h-n och det kan syfta på såväl kvinna som man, exv. när man inte vet könet på en person som t.ex. här på sidorna (på engelska s/he). Däremot diskussionen om att “hen” ska vara könsneutralt kan man verkligen ifrågasätta, då det istället är risk att kön osynliggörs vid tillfällen då det är viktigt att se om det handlar om en man/pojke eller kvinna/flicka (exv. fördelning av resurser på olika sätt m.m.). “Hen” var väl ursprungligen tänkt att representera ett tredje kön, de som inte ser sig själva som varken man eller kvinna. Blir något knepigt om ska användas som h-n och som ett tredje kön.

 180. Ja hon jobbar hårt denna SH!!! Måste var slitsamt att gå på seminarie och låta andra jobba åt än!! 😉

  Och visst gillar hon uppmärksamheten denna flicka!!! 🙂

 181. #221 Snälla tinnitus vad du tar i.
  Att gå på seminarier är inte en som att sitta hemma och se på TV.
  Du ska vara en uppmärksam lyssnare,du ska prata med anda deltagare. på de flesta jobb idag förekommer att man går på
  olika mässor,seminarier, stormöten, utbildningar.
  Det har jag gjort och det är faktiskt mer tröttsamt än en vanlig dag på jobbet.

 182. Egendomligt. Tror någon i hovet/kungahuset verkligen, att svenska folket vänjer sig vid SH!? Om det har hänt någon gång i livet, är kungahuset inte mera viktigt för folket. Det är då nära att dö.

  Bra ide: Herr Magnuson, Herr Ambler, blivande Fru Bernadotte. Ingen apanage, inget slott osv. Prinsen har redan huset i Ökenäs, 100 hektar mark, bodstadrätt i Stockholm osv. Testamentet räcker väl för blivande Herrskapet Bernadottes leverne. Slottet Stenhammar kan INTE bli deras, bara kungens kor där kanske.

 183. #182,183,194 signaturen “M”:

  Tack!
  Du höjer nivån, den språkliga och tankemässiga avsevärt här + att du slårhuvudet på spiken.

  Det är vad jag sörsökt säga många ggr i dessa spalter, men mindre vältaligt än du

 184. Man må tycka vad som helst om CP:s val av kvinna, men en sak är säker: dronning Margarethe hade ALDRIG vare sig accepterat eller tolererat detta val för sina söner! INGA fd utvikningstjejer i kungahus!
  Det är som det är.
  Och relationen till DK:s kungahus/drottninghus lär bli aningen frostig om denna Sofia träder in i vårt svenska kungahus. Tyvärr är det nog så.
  Jag är också rädd för att om denna relation blir permanent- alltså CP och Sofia, innebär det undergången för monarkin i Sverige.

 185. Sedan: Svensk Damtidning skriver ofta att Sofia enligt säkra källor snart blir del av kungafamiljen, sedan får människor tycka vad de vill.
  Nu verkar det ju bli så. Och visst önskar jag människor all lycka och kärlek. Men jag är häpen över denna hårdlansering av flickan, både från hennes egen och andras sida. Det har blivit väldigt konstigt alltihop. Och tröttsamt.

 186. Igår tittade jag igenom diverse s.k “skandalbilder” på Sofia Hellqvist.
  Man häpnar storligen, om det är dessa bilder som ligger till grund för alla hämningslösa och hätska uttalanden. Det var helt harmlösa bilder! Den moralpanik som utbrutit bland det äldre tantgardet här är både falsk och överdriven!
  Skulle bilderna vara så omoraliska som moralgardet påstår, skulle INGEN längre kunna vistas på en badstrand iförd bikini.

  Men det kanske är där skon klämmer? Åren har satt sina spår på tantkropparna, man kan inte längre sitta nere på playan topless för allt löst skinn som hänger och fladdrar, moralisterna kan inte längre bära upp sina badplagg, man får ingen uppmärksamhet av alla små gigolos som knatar runt, och det är då som avundsjukan sticker fram sina fula trynen, inte sant?
  Det känns både bittert och försmädligt innerst inne. Det är så det är!

 187. # 230 Eva:

  Har det aldrig slagit dig att det kanske är journalisterna, som har fullt fokus på Sofia per automatik. Det kanske inte är hon själv som “hårdlanserar” sig – det kanske är alla sensationshyenor till journalister som gör det i stället. Sådant går det ju att sälja lösnummer på!
  Någon illasinnad har vid något tillfälle fällt den allra första kommentaren om att Sofia H själv skulle ha stått för “lanseringen”. Då uppstod det fenomen, som kallas “att gå i ledband”, när alla mindre nogräknade utan närmare eftertanke började gapa om samma sak. Det är vad man skulle kunna kalla för klassisk masspsykos att inte kunna tänka själv utan måste låta andra göra det år sig!

 188. #223…hon hinner nog vila resterande dagar på året då hon mest hänger runt CP på någon semesterort. Så hon hinner nog vila upp sig och koncentrera sig en halv dag 🙂
  Tror du inte det?

 189. Bakom vattnet 225. Ta reda på fakta innan du slänger ur dig saker. Prinsessan Christinas man hr Magnusson har inget apanage prinsessan Margaretas man John Ambler är faktiskt död sedan flera år.

 190. Cecilia K,

  Ditt försvarstal visar inga gränser. Vi känner inte SH och hon kan vara en mycket trevlig person och CP får gärna gifta sig med henne, privat. Det som är diskuterat på dessa sidor är den offentliga rollen. I det hänseendet räcker SH inte till. Detta är inte mobbing utan ett konstaterande. Det är många som kan lära av SH. Gör inte en massa dumheter som kan användas emot dig senare i livet för du vet aldrig i vilken situation du kan komma att hamna i. Dessa bilder kommer att vara där för alltid. Denna SH borde ha ansträngt sig lite mer att bygga en egen grund för sitt liv, så som vi vill att alla andra ungdomar skall göra. Vad anser du om det Johan T Lindwall säger om Prinsessans Victorias syn på SH?

 191. #235 Ansan Johan t Lindwall är en skvaller tant som inte är sanningsenlig.Hovet har i ett pressmedelande dementerat vissa
  av Lindwalls påståenden.
  Ansan du känner inte Sofia och kan då inte bedöma hennes lämplighet. Mia jag har en egen åsikt den att det är mobbning att skriva
  anonyma och kränkande inlägg. blir snart straffbart. Stenhammar ägs av kungahuset men rätten att disponera Stenhammar kan bara en prins göra.Nästa efter kungen blir
  Carl-philip.Håll er till sanningen alla elaka skvaller tanter.

 192. 236

  Blir mäkta förvånad att dina kommentarer släpps fram här på sidan!
  De tillför ingenting, du har hängt upp dig och förstår fortfarande inte vad lämplighet är.

 193. #236# mj,

  Du ska ALDRIG någon sin mer uttala dig om att andra mobbar. Du kan inte skriva ett enda inlägg utan att avsluta det på ett nedvärderande sätt mot andra som skriver här. Vad Gäller kunglig dementi så har det inte gjorts i den del som jag skrev om ovan. Oavsett om kungahuset älskar SH så är hon olämplig för en offentlig roll, detta vet jag utan att känna SH personligen.

 194. MJ-Citat:”…Stenhammar ägs av kungahuset men rätten att disponera Stenhammar kan bara en prins göra…”

  fel,Mona!
  Stenhammar ägs av STATEN- testamenteringen därav angav att en Prins av Sverige hade rätt att Arrendera Stenhammar
  Om man bör “hålla sig till Sanningen” som Du skrev nyss…
  utdrag:”…Då hovmarskalken A R von Kraemer och hans maka Henriette inte efterlämnade några barn beslöt hovmarskalken testamentera Stenhammar till svenska staten på vissa villkor…”
  http://www.stenhammarsgods.se/historia.asp

 195. Tack kim för alla dina inlägg. Vi behöver fler kommentarer som dina så att folk förstår.
  Själv har jag slutat kommentera dumheter, men jag hoppas du fortsätter skriva, för det är ett viktigt jobb du gör.
  Vi kan inte ha ett sådant kungahus som det svenska blivit på senare tid. De har ett allvarligt uppdrag att utföra.
  Fotomodeller och klädhängare finns det massor av, så försök att tänka mer på den samhällsinsats kungliga gör och uppmärksammar.

 196. Säger bara Mette-Marit, visst representerar hon Norge på ett fint sätt. Hon har både varit gift och hade ett barn innan hon gifte sig med kronprinsen dessutom hade hon använt drog. Så sluta att mobba Sofia.

 197. Till alla er som upprörs så kolossalt över kritiken av Sofia (som f ö kan vara befogad): Varför ens läsa inläggen här från “illasinnade kärringar” och “folk som borde skaffa sig ett eget liv”, osv. osv.? Och eftersom ni varken förstås är kärringar eller saknar ett eget liv borde ni vara tacksamma och fortsätta med det.
  För ni inbillar er väl ändå inte att era ilskna hotelser kan hindra läsarna att tänka och uttrycka sig fritt? Eller så kanske SvenskDam borde införa som regel att enbart positiva saker får skrivas om Sofia, – allt annat förbjuds…!

 198. 241 Siw Weber. Du har fel när du skriver att kronprinsessan varit gift tidigare. Hon var ensamstående mamma till Marius, det kan du väl inte missat. Jag tycker att hon verkligen växt in i sin uppgift som kronprinsessa och hittat sina intresseområden att jobba med.

 199. # 231 Cecilia K

  Citerar; “Igår tittade jag igenom diverse s.k ”skandalbilder” på Sofia Hellqvist. Det var helt harmlösa bilder! Skulle bilderna vara så omoraliska som moralgardet påstår, skulle INGEN längre kunna vistas på en badstrand iförd bikini.”

  Eftersom du pratar om bikinibilder har du uppenbarligen inte sett de n-n foton som S tog för några år sedan, inte så långt före hon träffade P CP, inte heller har du sett de bilder som S tog när hon var omyndig där vissa av dessa bilder föreställer en bakbunden S n-n på en strand. Är det så du brukar bevista stranden – n-n och bakbunden? Vad spännande! Eller är det?

 200. Det är ju fritt för vem som helst att googla på Sofias namn och trycka på “bilder” i listen upptill, – där kommer en hel del fram…!

 201. Det är så typiskt , när man påtalar mobbning så vakanr ni till liv.
  Ni vet mycket väl vad ni skriver och känner er hotade.
  Ansan om du utan att känna en person kan uttala dig om lämpligheten så kan jag uttala mig om dig som jag inte känner
  du mobbar en person det är fult att göra det.
  Kim känner du dig hotad? Varför ger du dig på mig?
  Sluta upp med dina mobbande kommentarer så slipper du få kritik.

 202. #231# Cecilia K.

  Hade jag tittat på bilder på Sofia i bikini hade jag inte heller tyckt att det var något att hänga upp sig på.

  Men de bilderna som omtalas här råkar vara helt annorlunda. Sofia har endast ett par svarta högklackade remsandaler på sig. Inga kläder ingen bikini utan som Gud skapade henne. Fattar du nu då vad vi andra menar?

  Känns ganska tjatigt att bli beskyld för moraltant m m på grund av bikinibilder på Sofia.

 203. #244 PBoo Är du säker på att de inte var fejkade?????Eftersom det har förekommit Fejkade bilder just här bland inläggen visserligen ett tag sedan .men,men……Man kan ju tro att hon har gjort något brottsligt.Att aldrig bli förlåten då är det värre än mord???Stackars flickkrake.Jag tycker hon gör det bra.

 204. 210 Eva H. Jättebra.
  Straffbart är det med mobbning i t.ex.arbetslivet,skolor etc.
  VARFÖR tillåter SvD.alla dessa människoovärdiga kommentarer,jag bara undrar.
  Have a nice day!

 205. “205” Kristina,
  Ordet “hen” har ett litet antal personer i Sverige tvingat fram och nu ska den stora massan bara acceptera tror man.
  Ordet i sig är motbjudande, förnedrande och visar bara att civilisationen går tillbaka.

  “231” Cecilia K,
  Faktiskt tror jag inte det är de äldre som är värst här. Det är unga tjejer som skriver (typ 27 år), tanter i ung ålder, och deras energi vet inga gränser. Äldre personer som har lite mer livserfarenhet ser på ett annat sätt på detta, tack och lov.

 206. hon ser faktiskt mest bortkommen ut. Och dessutom passar det inte med knut,

  Men bra att försöka sätta sig in i svåra frågor det behövs fler som enggerar sig.

 207. Marguerithe, Du uttrycker dig lite luddigt, men jag antar att du ser stödet till Kungahuset som ett sorts uttryck för nationalism, och att du med förfall menar den sk skräpkulturen som invaderat Sverige. Jag håller med om detta, och det är därför jag vill se Kungahuset stå enade mot detta. Sofia H må vara snäll eller inte, det kan jag inte bedöma, men hon har en bakgrund som ej är förenligt med den bilden av kvinnan som Kungahuset i egenskap av representanter för Sverige bör stå för. Denna bild av Sofia cementerar hon själv genom att visa upp sig i alla sammanhang som inte har med henne att göra och ta fokus från dessa och rikta det till henne själv på ett mycket negativt sätt.

 208. Sofia borde ha förstått vid det här laget vilka krav på diskretion, bildning osv som ställs på en blivande prinsessa och genom att helt ignorera dessa visar hon en respektlöshet mot både traditionen och Kungahuset i sig och därigenom mot själva den rollen hon aspirerar till, dvs prinsessa. Sofia är inte ansvarig för såpakulturen men hon är definitivt en symbol för den och tyvärr kommer hon, om hon blir prinsessa, inspirera andra flickor att gå i hennes fotspår, i hopp om att utvikningsbranschen är vägen för flickor som vill fånga en rik karl. Sofia måste inse, om hon vill representera Sverige, att hon gör det som fd utvikningsflicka och såpakändis.

 209. 227 Eva, Tack! Det är viktigt att man anför argument för sina åsikter, men också att man får framföra dem. De som skriker mobbare är ofta sådana som anför endast känslomässiga argument, vilket är förståeligt om man är personligt bekant med personen. Det är dock normalt att syna offentliga personer, politiker är ett bra exempel. Vissa menar att om man bara skall klippa band så behöver man ingenting annat än ett vackert leende. Ingenting kunde vara mer fel. Värdet av offentliga personers inflytande som förebilder kan inte överdrivas. De inspirerar de unga. Jag önskar dock Sofia lycka till och hoppas att hon inser att det aldrig är försent för att bilda sig och ta ett steg tillbaka.

 210. Å, vad det tjatas om dessa bilder! De är inte brottsliga! Vi är alla nakna under kläderna så varför hetsa upp sig? Och jag påpekar igen att eftesom kungavärdigheten är ärftlig kan vi inte påverka kungahusets sammansättning. Är det så svårt att fatta? Om vi hade en president och denne hade en son tror jag inte heller att vi kunde göra något åt vem han flyttade ihop med.

 211. # 235 Ansan: Får jag ge dig lite huvudbry? Dig och mig emellan kan jag viska att jag är republikan ända ut i fingerspetsarna. Men jag reagerar våldsamt, när ett koppel gamla tanter “jagar och driver” flickan framför sig, så som nu skett verbalt här under mycket lång tid. Det har varit många mot en, man har tävlat om att kalla henne för olika oförskämda saker. Man har fabricerat saker, spridit rykten, som inte har verklighetsförankring, och man tror sig veta i detalj. Tidsaspekten och detta att så många gamlingar har öst okvädingsord i olika valörer över denna enda person, en ung flicka, är ett av de kristallklara kriterier man sätter för mobbing! Sedan spelar anledningen ingen roll! Fotografierna kan inte göras ogjorda, Sofia har ångrat sina foton. Vad kan hon mer göra? Kyssa fötterna på drevet? Nej, en sunt tänkande människa borde släppa ämnet och låta det falla i glömskans hav så gott det låter sig göras! I mitt yrke har jag jobbat med en hel del suicida personer. I många fall har de inte orkat med sitt liv på grund av hemskheter de fått höra och uppleva från omgivningen. Utan att känna en enda av alla “välartade och fullständigt felfria” damer, som gormar och står i här, kan jag säga att det är ren och skär skandal att tyckandena kan fortsätta ältas i tid och otid.

 212. Ansan, det kom just för mig…
  Säg inte att du förlitar dig på Johan T Lindwalls skriverier, den mannen är ett stort skämt!

  Jag glömmer aldrig när han gav sin son en åthutning på “vår” badstrand för någon sommar sedan. Pojken bråkade med sin syster och Johan T Lindwall hojtade över hela stranden:

  – Det där ska jag berätta för drottning Silvia, då blir hon inte glad!

  RIDÅ!

 213. #247# mj, Du är ett stort skämt som inte förtjänas att ta på allvar eller bemötande av inlägg. Förstår om du har haft problem.

  #257# Cecilia K,
  Förstår inte att du som republikan engagera dig i kungahusets medlemmar och vilka de umgås med. De som anser att SH mobbas gör det utifrån att vissa inte anser henne platsa för en offentlig roll. Det innebär att alla som inte får ett arbete som som denne önskar också mobbas. Har aldrig läst någon kommentar om att SH och CP inte bör gifta sig, så länge det är privat. Man blir inte prinsessa eller per automatik respekterad bara för att man är kär. SH har svårt att få ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Om hon på allvar skulle ha velat arbeta sig in i kungahuset skulle hon alla redan satsat på en ny hållbar väg framåt. Det finns inga genvägar till något som är värt något.

 214. #257 Cecilia K
  Reagerar på dina uttryck: “ett koppel gamla tanter” och “gamlingar”, som du anser vara bovarna i dramat.
  I nästa stycke uppger du att du arbetat med människor, bl.a. suicida personer. Hu, för att bli äldre och komma till dig i hopp om att bli hjälpt!
  Du efterlyser, och då citerar jag dig: “en sunt tänkande människa”. Det rimmar illa med nyss nämnda uttryck.

 215. Sofia Hellqkvist är bildskön på dessa bilder, tack för länken! Vilken skönhet hon besitter, hon kommer att bli en vacker prinsessa!

 216. #260 Babz: Ja, det menar jag. Det är signifikativt för den åldrande människan att stelna i tanken och åsikterna. Detta är vad det handlar om och vi måste våga inse att många hamnat i en sådan rundgång.
  Unga människor är oftast mer toleranta och vidsynta och har en mental fräschör, som inte låter sig påverkas av sådana här “utgjutelser” som förekommer här. Det är dem jag företräder även om jag deltar i detta “forum.”

 217. # 259 Ansan: Beklagar att du så totalt missat kärnfrågan! Läs en gång till i lugn och ro “på djupet” och begrunda vad där står. Då förstår du! Bara några frågor till:
  1. Vad grundar du det på att Sofia Hellqvist inte skulle platsa i en offentlig roll? Säg inte “n-enbilderna” – ge en anledning med substans i stället.
  2. Du skriver: “Har aldrig läst någon kommentar om att SH och CP inte bör gifta sig, så länge det är privat. Man blir inte prinsessa eller per automatik respekterad bara för att man är kär.. ” Nu förstår jag inte, hur passar detta in i bilden i min kommentar???
  3. Vilka grunder har du när du menar att flickan inte får ett jobb på “den reguljära arbetsmarknaden”? Utveckla det, är du snäll! Vi kan allihop enas om att det allra mesta av vad som framförs i kolorerad veckopress, kvällstidningar eller av s.k hovreportrar oftast är rena spekulationer. Så vem gagnar det leva på gissningar?

 218. # 89 Janell:
  Mener du at pr CP også skal ofre seg på en så gammeldags måte som prins Bertil. Det er jo et tragisk spill med menneskeskjebner etter idiotiske “regler” – når vi vet hvor mange “barn på si” tidligere konger som kong Carl Johan og mange flere hadde! Og plutselig krevde man en helt annen idiotisk umenneskelig “moral” av prins Bertil! Dette er ikke en modell for vår tid!!! Enkelte her på siden er født minst 1oo år for sent til å komme med gode råd!!!!

 219. Avundsjuka genomsyrar de negativa kommentarerna om Sofia. De som skriver hatiska kommentarer hade själva velat vara Sofia, bli prinsessa , superkändis och få leva glamouröst lyxliv, visst är det så?! Det är bara att erkänna!

 220. # 262 Cecilia K
  Du säger dig företräda unga människor, de som är toleranta och vidsynta. Har du själv då redan “stelnat i tanke och åsikt” beträffande åldrande människor? Kränkande uttryck fälls, som du säkert vet, av människor i alla åldersgrupper.

 221. Vad som har lästs om SH är ju mest att hon är mycket dominant och vet vad hon vill. Låter väl inte som den mest ödmjuka personen eller?
  Vad jag skulle veta är om hon någonsin har stått på egna ben och försörjt sig själv någon gång? Och om hon har någon som helst utbildning?
  Någon?

 222. “Cecilia K”(262). Vad du avser med “åldrande” människor vet jag inte; åldras gör vi ju alla varje dag vi får leva. Menar du medelålders eller kanske rentav folkpensionärer? I så fall måste du nog vända på ditt resonemang! Det är vi som passerat 40 som står för vidsyntheten och erfarenheten och de yngre som oftare ylar med vargarna och gärna kritiserar för att själva slippa bli kritiserade. De som gång efter annan i dessa spalter hackar på den vackra Sofia H. är troligen i Sofias ålder eller yngre ändå.

  Vi äldre vet mer om livet och är mindre fördömande.

 223. # Babz: Javisst är det så, kränkningar är snarare regel än undantag. När det gäller mig själv (eftersom du undrar), kan jag bara säga att jag har mina förmågor i behåll, vilket jag är oändligt tacksam över.Jag hoppas att klarsyntheten aldrig viker från mig, eller modet att säga sanningen även om den kan vara obehaglig för en del (eller misshaglig). Det kan annars sägas att just grälsjuka och sättet att låsa sig fast i tanken, KAN vara ett tecken på begynnande demens, vilket oftast drabbar människor som är till åren komna. Men visst, även yngre kan drabbas…
  Det är absolut inget konstigt med det heller, förr eller senare drabbas vi nog alla på något sätt, antingen själva eller genom att någon närstående / någon vi älskar möter detta öde. Men vi måste våga se den bistra sanningen i vitögat. Det K A N förklara varför rundgången på ett par håll här är ett faktum.

 224. # 268 Sophia: Min erfarenhet är att det inte är särskilt intressant för de unga /yngre att följa kungahusets göranden och låtanden. De unga har så mycket annat att fokusera på eller bry sig om.

  Såg ett TV-rogram för en del år sedan, där ungdomar från olika ställen i Europa fick uttala sig om sina respektive länder.
  Det var fruktansvärt genant att se och höra de svenska ungdomarna yttra sig. Tala om historielöshet! Ett par stycken visste inte vad statschefen hette, eller om Sverige var republik eller monarki.Så varför skulle de intressera sig för vem som dejtar vem i kungahuset!?!?!
  En av dem trodde, när han fick frågan, att det var Gustav Eriksson Vasa som genomförde högertrafiken. DÅ fick jag bryggkaffet i fel strupe!
  De flesta läsarna här är nog 40 med råge.

 225. Kerstin Borgström, Cecilia K och du drog upp om S n-nbilder, inte jag. Acceptera S val av tidigare yrke, visa henne den respekten! Varken bilderna från när S var omyndig eller de som togs för några år sedan är oäkta. Namnen på fotograferna och bilderna finns och är äkta (de första konfirmerade av den svenske fotografen, de andra av den svensk som var med vid n-nfotograferingen i NY). Jag undanber mig att du lägger i ord i mun – jag har aldrig sagt att hon begått mord eller gjort något kriminellt! Däremot kan man undra om det inte borde vara kriminellt av föräldrar att tillåta sina omyndiga barn fotas n-n i bilder med starkt sexuellt budskap.

 226. Goda människor friar heller fäller och majoriteten av svenska folket tillhör som tur är den kategorin! Dessutom allt som Sofia är skyldig till hamnar under kategorin ungdomssynder!

 227. Cecilia K vet du vad demens är??? Jag har jobbat inom demensvård i många år. Bara för att man verkar vara arg och kanske upprepar sig i kommentarer etc tyder det inte på demens. Du har ingen aning om hur gamla vi kommentatorer är. Yngre kommer med nya synpunkter äldre(var nu gränsen går) kommer med livserfarenhet och kunskap. Alla åldrar behövs i samhället.PBoo tur att det finns kommentatorer som du och andra som kan se nyanserat på denna fråga om Sofia.

 228. Cecilia K.

  Du kan inte med din argumentering visa att du på något sätt har omdöme eller att du skulle vara en sunt tänkande. Erfarenhet och omdöme är viktiga egenskaper även om du inte förstår det. Det är inte lätt för någon som har valt samma inriktning som SH att få ett arbete på den ordinarie arbetsmarknaden/ privata sektorn. Det finns många bevis för detta. Är man utbildad inom tex vården så spelar inte denna bakgrund någon roll. Du skriver här som republikan och diskuterar lämpligheten hos ev medlemmar i kungahuset. Det är inte jag som har bristande insikt utan du. Kungahuset måste ha en upphöjdhet för att kunna existera. Det handlar inte om att förlåta och ge en andra chans etc.

 229. # 69 Pboo: Jeg aksepterer at det finnes n-nbilder av Sofia – og 1000-vis andre unge på nettet og andre steder. Men i motsetning til deg og flere andre her aksepterer jeg at alle kan bli tilgitt – det gjelder både kongen og Sofia!!!! Og jeg skjønner ikke den logiske bristen i å akseptere kongens mye større svik, mens dere i årevis forsetter å elte Sofias n-enbilder flere år etter at hun har gått videre – i likhet med kongen som “har vendt blad”! Kongens innrømmelse var elegant, sofistikert – og egentlig beundringsverdig! Sverige har en konge som har forstand på at mennesker går videre i livet! Og jeg er 99,9% sikker på at han ikke kommer til “sette sin sønns liv på vent ” i nok et 10-år. Denne familien har i sin historia mye menneskelig oppofrelse og sorg å “bearbeide”/ta oppgjør med – t ex p Bertils offer, kongens farløse oppvekst, nazi-vennlighet, kongens kaffeflickor mm. Det kan ikke ha vært lett – men de har gått videre! Så Sofias bilder er en “mild bris” i sammenlignet med mye av det “ulemplige” i familiehistorien, så det er ikke noe rart i at Sofia er akseptert av kongen. Også hun har jo”vendt blad”!!!!!!!!!!!

 230. # 257 Cecilia K Citerar; “Sofia har ångrat sina foton. Vad kan hon mer göra? Nej, en sunt tänkande människa borde släppa ämnet och låta det falla i glömskans hav så gott det låter sig göras!”

  Cecilia – du var den som tog upp om fotona i din #231! Varför gjorde du det om du anser att det ska falla i glömska?! Varför ljög du och sade att S endast fotats i bikini? På vilket sätt blir de val som S gjort i 10 års tid bättre för att man ljuger om det? Råd du ger dina patienter – leva i en fantasivärld, inte acceptera olika val och verklighet? Låter inte sunt. Du måste känna S som säger att hon ångrar sin karriär, för det har aldrig sagts i någon intervju m.m.

 231. # 215 Cecilia K:
  Takk for et strålende og saklig innlegg – ikke de vanlige og skråsikre moraliseringer som enkelte her foretar på vegne av det svenske folket! Man kan bli utslått av den frekkheten enkelte her utviser ved å si seg å representere folkemeningen!! Du har så rett – så rett! Håper nå at alle kun skriver på vegne av seg selv, eller i det minste henviser til navngitte personer om de vil tale på vegne av flere!!!!!

 232. # 135 Eva M:
  Denne kommentaren din burde henge i glass og ramme ved siden av PC-en til de fleste kommentatorene her som ikke forstår disse enkle reglene. Og de som heretter fortsetter å argumentere med at noen skal “fratas prinsetitel” og andre umulige dumheter o.l. gjør det med vitende og vilje – er ikke verdt kommentarer! Din kommentar burde gjentas for hver 10. kommentar – for å minne om de kalde fakte, for å forhindre noen kommentarers – til tider – ondskapsfulle ordgytelser!

 233. #272 Ylva Gustafsson: Vad fint du skriver! Tack!

  # 273 Eva M: Ja, det känner jag till mycket väl.

  # 276. Ansan: Som sagt, läs med eftertanke! Redan det att du uttalar dig och dömer mig såsom icke varande i besittning av omdöme eller sunt tänkande, vittnar om grundheten i ditt påstående.
  Till yttermera visso: Det är EXAKT det som kommentarerna går ut på, antaganden om någon man inte känner. Ett verkade det faktiskt som om du förstod vad allt handlar om på djupet, men jag bedrog mig.

 234. # 267 tinnitus. Citerar; “Vad jag skulle veta är om hon någonsin har stått på egna ben och försörjt sig själv någon gång? Och om hon har någon som helst utbildning?” Vad som tidigare nämnts här är att S har en 2-årig gymnasieutbildning i sång, dans, estitik, och att hon arbetat som servitris och ocertifierad yogalärare. Sen hon träffade P CP har hon varit några månader i Afrika och sen genom sin mentor startat projekt i Sydafrika och säljer yogakläder. Min åsikt; det 10-åriga valet hade inte legat henne lika mycket i fatet om hon skaffat sig någon form av utbildning+reguljärt arbete som ger inkomst till egen försörjning.

 235. # 278 PBoo: Du är för söt! Jaså, nu ljuger jag också… :-))

  Ursäkta, men nu är du patetisk!
  “Varför ljög du och sade att S endast fotats i bikini? På vilket sätt blir de val som S gjort i 10 års tid bättre för att man ljuger om det? ”

  Pratet om bilder har florerat här MYCKET länge nu, ideligen påtalat här på sajten i olika ordalag.
  Du förstår, när jag skriver har jag för vana att “fånga bollarna” och svara på det som sagts tidigare. Konstigare är det inte!

  Men lögner – nä! Det blev nästan lite roligt nu! :-))

 236. Å HERREJE, JAG FICK JUST VETA ATT JAG HAR VUNNIT EN BIL, HEJ DÅ PÅ ETT TAG, MINA VÄNNER OCH OVÄNNER….
  Men jag är snart tillbaka, ingen rast, ingen ro för en del av er :-))

 237. # 283 Cicilia K

  Väldigt vad mycket öknamn du kastar ur dig mot människor du aldrig träffat – du lever uppenbarligen inte som du predikar!

  Ah, så du ljög alltså medvetet om bilderna, vilket är detsamma som att försöka manipulera! Sen klarar du inte av att svara på varför du drog upp om bilderna som du själv skriver att du anser att vi ska glömma. Det enda du klarar av är att komma med okvädesord. Men det är lugnt, jag förstår och accepterar att allt annat är en alltför övermäktig uppgift för dig.

 238. OBS Sofia har ingen offentlig roll i Sverige. Hon är bara flickvän till Carl-Philip. Sluta kommentera som om hon vore kunglig.

 239. Men hon kommer inom en snar framtid bli kunglig, hon är ju flickvän till en prins sedan flera år! Vi är många som gläds över detta faktum!

 240. # 285 PBoo: Jag sänker mig inte till pajkastningsnivå! Det är så ovärdigt! Därför spelar jag inte tillbaka din passning, men kör på du! Du får vända dig till någon annan i stället!

 241. Ända sedan CP föll för Sofia har känslorna här svallat betr. Sofias lämplighet som blivande prinsessa. Det som är förvånansvärt är att trots att man med jämna mellanrum får veta att: – NU är hon accepterad av kungafamiljen, -NU har det svenska folket tagit henne till sitt hjärta, -NU är planeringen av förlovningen i full gång, osv. osv. så tycks ändå INGENTING HÄNDA!
  Vad är det man väntar på om nu allt är frid och fröjd? Varför slår dom inte till, – vad är hindret???

 242. Cecilia K, du kommenterar mitt val av ord “hårdlansering”.

  Jag läste idag i SD att Johanna Lejon tycker Sofia beter sig säkert och avslappnat. Och visst är det så att journalisterna trycker på. Sofia är ju en glad öppen person som välkomnar journalisterna. Det är klart de gillar det. Det är de inte bortskämda med.

  Men tycker du det är konstigt att man reagerar när en icke ens förlovad flickvän är med prinsen på diverse evenemang? Visst man kan säga att “det är nya tider nu”, men nej, jag tycker inte hennes framfart är passande. Men jag förstår att CP kan behöva ett sådant stöd som hon är, i o med att hon har en total självsäkerhet som han kanske inte har.

 243. # 253 M:
  På hvilket tidspunkt mener du kongehuset ble så moralsk som det du mener det skal være. I århundrer levde kongene/prinssene i “synd” med elskerinner som de fikk kjærlighetsbarn med og som de plasserte på andre slott, mens dronningene av og til fikk hurtige besøk for å bli besvangret for å fremskaffe tronarvinge!
  Stikk fingeren i jorden og aksepter at de kongelige og deres partnere i dag er de mest moralske som har levd i de kongelige slott hittil. Media bidrar sterkt til deres noenlunde høye moral ved å overvåke hvert skritt de tar – og det er ikke rom for for feilsteg. De feilsteg som begås blir til offentlig underholdning og latterliggjøring av ofrene – som Sofia, MM, kong CG osv.

 244. # 257 Cecilia
  När och var har SH sagt att hon ångrar sina nakenfoton? Du skriver att du inte ljuger så visa när och var detta har skett.

  # 272 Ylva
  Du skriver om svenskar, nu är det så att jag vet, efter 25 år utomlands, att resten av världen inte har dessa åsikter. SH kommer att få leva med sina nakenbilder och vi svenskar får skämmas ögonen ur oss om hon visar sig i andra länder.

  PS. Läs gärna mina kommentarer i artikeln om CP och om det nya numret

 245. #289 Du skojar väl? Svenska folket har knappast tagit henne till sitt hjärta som Du skriver och hans familj skulle struntar i henne fullständigt om han gjorde slut även som gift.

 246. Ni skriver väldigt mycket om Sofia. Jag säger nu min åsikt för sista gången att om CP absolut ska gifta sig med henne tycker jag han borde avsäga sig titeln HKH och att hon blir Sofia Bernadotte helt enkelt. Det vore inget konstigt med det. Ari Behn i Norge t.ex fick ingen titel. Nu tänker jag inte kommentera detta mera så länge de inte faktiskt förlovar sig.

 247. # 290 Eva:
  Vi lever i ett fritt land. Vare sig de är förlovade eller inte, är det helt upp till varje medborgare att delta i öppna / offentliga seminarier och föreläsningar. Det står dig och varje deltagare här på sajten fritt att själva gå dit!!! Det gäller bara att ha ögonen öppna för annonserna!
  Varför skulle det vara konstigt att Sofia deltar? Ponera att hon faktiskt finner det meningsfullt att ta del av föredraget. Varför skulle hon kritiseras för det?Sanningen är, att vad hon än gör, ska hon sågas, för det har drevet bestämt.
  Att titta snett på någon och angripa allt som denna någon företar sig i NUTID, DET är något som svenska folket ska skämmas över. Det svenska, missundsamma kynnet är inte alltigenom smickrande för oss. Jantelagen, du vet…!
  Din andra fråga kan jag också besvara: Gör som jag, ta dig tid att gå från Sv. damt. en stund och in på andra sajter (sådana finns), så hittar du mycket intressant. Så gjorde jag, som anklagas av mindre nogräknade för att ljuga om det!

 248. Mina vänner beskriver mig som en obotlig rojalist som försvarar kungafamiljen med näbbar och klor.
  Det jag har att säga är: Om CP förlovar sig med Sofia. Behåller sin titel och ger Sofia en titel så är jag den första som blir republikan. Kungafamiljen ska inte välja vilken del av privlegiumet de ska använda. CP och Kungafamiljen måste inse att svenska folket och resten av världen kommer rasa. Skvallerblaskor kommer vara täckta av naken bilder på Sofia. Då tänker jag INTE försvara dom. Vad ska vi ha dom till då? Blir bara pinsamt.

 249. # 293 Eva

  Jag har också frågat Cecilia var det framkommer att Sofia ångrar sina 10 år i n-branschen, men jag har heller inte fått något svar, men det är ju egentligen också ett svar!

 250. Ett tipps till surtanter ett bra evenemang om du bor i Stockholm.
  Urklipp från hovets hemsida 10 november lördag

  Föredrag: Kungens pengar – från apanage till anslag
  Plats: Kungliga slottet Tid: 13.00 – 14.00

  Man säkert fråga om hur mycket som spenderas på handväskor.
  Gå dit så slipper ni fundera och spekulera i denna spalt.

 251. Cecilia K, jag tror att avundsjukan spelar ett stort spratt här – Sofia har alla gåvor som krävs av en kunglighet (mera än kungafamiljen själv) – självsäker, van att uppträda inför publik, vältalig (och goda språkkunskaper), vacker som en dag etc. Mao, hon är varken blyg, stammande, ful eller osäker. Det kan mobben inte svälja.

 252. “296” Cecilia K,
  Jag tycker du har fångat svenskarnas beteende 2012. Att titta under lugg misstänksamt på allt nytt och främmande, för ju tankarna långt tillbaka i tiden. Många idag har bara en lokaltidning, ingen rikstidning. Man umgås bara med människor i sitt närområde eller de man känner mycket väl. Intresset för något utanför den egna lilla världen är absolut 0. Vad är alla så rädda för? Rädsla föder ju också ilska och frustration. Främlingsfientligheten frodas, det tror jag är en del av de hätska kommentarerna mot prinsens flickvän. Vi hade inte kunnat se dessa kommentarer för 10 år sedan.

 253. “291” MaryK,
  Mycket bra kommentar och sann. Man måste ha kunskaper i historia för att förstå skillnaden mellan då och nu.
  Vår Kungafamilj har alltid velat leva så vanligt det nu går i det ämbetet.
  Det är inte så stor skillnad numera jmf med en vanlig svensk familj. Vi reser, vi äter gott, vi unnar oss etc. Det enda som skiljer egentligen är de kungligas underbara boenden.
  Vi har en stor kulturskatt i alla de vackra slott som finns.
  De kungligas hemtjänst unnar jag dem mer än väl.

 254. Det blir intressant att se om hur kommentatorsfältet omstrukturerar sig när vissa fördolda sanningar uppenbarats! Vissa kommer att stå där och se inte så lite bortgjorda ut! Det som göms i snö kommer fram i tö!

 255. # 302 Trisse: Bara lugn, i de kretsarna kan man sin klädkod.Det är “casual” som gäller, så Sofias klädsel är inget att förfasa sig över. Inte den, inte något annat heller.

 256. #303 nea

  Du måste känna Sofia när du vet om att hon har goda språkkunskaper. Eller hur?

  Vilka språk pratar hon då??? Engelska har jag hört henne prata men det måste väl finnas fler språk som hon talar om man har goda språkkunskaper?

 257. #305# Marguerithe,

  …”Vår Kungafamilj har alltid velat leva så vanligt det nu går i det ämbetet.”…

  Vad menar du ? Att de både vill ha kakan och äta den?. Att vara kunglig innebär att man måste orka leva upp till den kungliga nivån, upphöjdhet. När den försvinner så försvinner också respekten för monarkin.Om du är historiskt bevandrad borde du känna ditt detta. Det är knappast monarkin till gagn att du skriver att prinsessan Madeleine är kungens trofé. Jag i min enfald trodde att hon var en älskad dotter. Kungahuset kan inte bli som grannen bredvid för då är det inget kungahus. För övrigt så har vi ett mycket fint kungahus idag. Problemet är hanteringen av SH /upphöjdheten. Det är inte kändis man ska bli när man gifter in sig i kungahuset utan kunglig. Därför går det inte att leka med orden som du och många andra gör här.

 258. # 304 Marguirithe

  Citerar; “Många idag har bara en lokaltidning, ingen rikstidning. Man umgås bara med människor i sitt närområde eller de man känner mycket väl. Intresset för något utanför den egna lilla världen är absolut 0. Vad är alla så rädda för?” Förstår att det är Sveriges samlade politiker- och journalistkår du pratar om!

  Citerar; “Vi hade inte kunnat se dessa kommentarer för 10 år sedan.” Samhället, med de ovannämnda grupperna som drivande, har förändrats radikalt i raketfart de senaste 10 åren. Människan är ett vanedjur, och för snabba förändringar får givetvis konsekvenser.

 259. “310” Ansan,
  Jag hade verkligen önskat att Kungafamiljen fått leva i viss upphöjdhet som man gjorde förr, men det svenska samhället tillåter ju inte dem det.
  Sverige är annorlunda än alla andra europeiska monarkier. Politiker-media styr och Kungafamiljen och vi andra måste snurra runt det navet på det sätt vi kan.
  När det gäller Madeleine håller jag inte det för otroligt att brytningen med JB också var iscensatt som så mycket annat som kom efter.

 260. Behöver vi något Kungahus – lite förlegat i dag 2012 – moderna tider!
  Se här – vem som helst kan nu för tiden bli kunglig, få fina titlar och
  frottera sig bland de så kallade fina …

 261. #267 Du har helt rätt. Hon har ingen egen försörjning och han försörjer henne och hon bestämmer helt över honom till hans familjs förtret.Hon vill ha en extreme makeover efter att ha levt vilt och ställt upp i bilder .Om hon hade stått på egna ben-skaffat utbildning,ett yrke och haft egen försörjning skulle bilderna och det förflutna blekna.Det är det man blir respekterat för.Vad man själv gör.Men vad vet jag hon kanske kan ta del av välgörenhetens pengar. Men vad är det på allvar för välgörenhet?Verkar helt larvigt när det finns så många andra problem för barn och mödrar i tex Afrika.HIV, Aids,fattigdom.. än lekplatser.

 262. #234# Det försökte jag just säga: Herr Tord M får inget apanage. Herr John A (redan död, ja ja) hade ingen kunglig titel, fastän hustrun Margaretha är prinsessa. OSV.

  Så: Prins C P och fröken SH kan gifta sig och SH kan bli FRU Bernadotte. Och prinsen har tillräckligt förmögenhet, sålunda de behöver inget apanage och inget slott av staten Sverige/skattebetalare!

 263. #314 snälla rara Mia vad du är påhittig.Hur kan du veta hur Sofia försörjer sig? Har du frågat? Sofia har eget företag. Sofias vardag vet vi väldigt lite om och ska inte snoka i hon är inte offentlig. Mette Marit slutade jobba innan förlovningen likaså Mary. Hur försörjer sig Ari Behn? Kungligheter FÅR INTE ha vanliga avlönade jobb. Märta Louise fick avsäga sig titeln HKH för att kunna få betalt för sina Ängla kurser. Prins William får inte lön som pilot han utbildar sig till framtida kung. Forskning visar att barn blir friskare genom lek,leken kan få dem att bearbeta svåra upplevelser.
  Mia nu får du sluta upp med denna barnsliga av jantelagen prräglad hävra av ogrundade påståenden.
  Bevisa dina fantasier kan du det?

 264. #254
  Du skriver att Sofia ej var ansvarig för såpakulturen men en symbol för den. Tror du i din enfald att norrmännen ser Mette-Marit som en symbol för droger och inspirera unga flickor att börja knarka – jag tror inte det. Du borde läsa igenom vad du skriver innan du trycker på “skicka-knappen. Det har gått bra för Mette-Marit trots sina “synder ” och det kommer säkert att gå lika bra för Sofia.

 265. Bra, mj.
  Ingen i vår kungafamilj har apanage utom kungen. Han fördelar det i familjen och det har vi inte med att göra! Tycker ni han har för mycket apanage så är det en riksdagsfråga!

 266. 317 mj, det vet väl alla hur SH har levt under lång tid. Det finns inget, absolut inget, som visar att hon varken studerat, arbetat, drivit något företag eller gjort något som helst annat.
  MM har tagit en universitetsexamen alldeles nyligen, trots att hon är trebarnsmor och arbetar med att representera kungafamiljen hela tiden. Mary arbetar, och då menar jag arbetar, för den danska kungafamiljen oavbrutet,samtidigt som hon har fyra småbarn hemma. Ari Behn är författare. Märta Louise arbetar, William arbetar mycket, likadant hans bror Harry.
  Om hon tror hon kan göra som CP på Alnarp och trolla fram något hokus pokus genom en gräddfil kommer aldrig att accepteras.

 267. Så, SH det är bara att ta i med hårdhandskarna och bevisa vad du går för. Visa alla oss som tvivlar på din kapacitet.

  Men det är naturligtvis inte lätt tillsammans med CP, som fortfarande är pappas pojke vid 33 års ålder och leker sig genom livet och inte vet vad han ska bli när han blir stor.

  Detta var hårda ord, men man kan naturligtvis arbeta hårt utan att vara “anställd”.

 268. #317 Om hon är inte offentlig vad gör hon på vad denna artikel handlar om med Alexandra? Var hon inte på Dopet? Tror Du hon skulla vara på denna event ens eller på Dopet om hon inte var ihop med C-P. Alla vet att hon hade ingen egen bostad när hon flyttade ihop med C-P och vem som helst kan skaffa F-skattsedel och registrerar företag utan att det är ens månads inkomst. Hon har aldrig haft en anställning tills skillnad från Emma och Jonas och även DW.Hon har ingen yrkes utbildning heller eller examen.

 269. #296 Cecilia K
  Drevet har inte alls bestämt att Sofia H skall kritiseras i allt hon gör. Tvärtom. Och jag vill inte göra henne illa. Hon är fri att gå på vad hon vill, visst är hon det. Om någon sedan fotograferar henne där, det är inte hennes fel…jag vet. Och visst har en människa rätt att gå från klarhet till klarhet, förändras. Allt det där är jag med på.
  Men jag säger bara, att detta är något nytt, att en inte ännu förlovad med en kunglig är med på evenemang där i detta fall, CP. är med. Jag har rätt att se det som opassande. Din sista kommentar om att jag borde slita mig från SD siten är inte trevlig.

 270. Kungens systrar hade inte någon arvsrätt till tronen,
  Så de kunde gifta sig hur det ville. Därför blev deras män inte prinsar eller hertigar

  Carl Philip har inte och kommer inte att ha apanage såvida han inte bllir kung.Bara kungen har apanage när ska ni lära er detta.
  Övriga familjen får ersättning för resor osv i samband med
  offentliga uppdrag. Precis som alla som jobbar får vid resor i tjänsten Varför är det sånt hallå om att kungafamiljen får lön
  det får ju statsministern också, hans familj lever även de av skattemedel.

 271. Makalöst att skriva att Sofia och exprinsessan Alexandra av Danmark har har samma bakgrund.Alexandra är välutbildad och har fläckfri bakgrund,vilket man inte kan säga om Sofia.Man undrar också hur Sofia och hennes syster fått sina pseudojobb och vem som betalar lönen.Det hela ingår sannolikt i en kampanj för att försöka få Sofia att verka rumsren.Cissi

 272. 317.MJ-påstående.Citat: “Kungligheter FÅR INTE ha vanliga avlönade jobb” …dreamOn…(1förhandlingsfråga-mRegent) Deltid=OK bevisligen numer, om du ej är nr 1 som Tronföljare Utdrag: “…Since qualifying as a RAF Search & Rescue pilot in 2010, W has been balancing his Air Force Career – based in Wales – with his Royal duties. Recently, W was forced to miss the Olympics Closing Ceremony because it clashed with W:s s & r duty(24h)…”
  http://newsfeed.time.com/2012/08/20/prince-william-real-life-knight-in-shining-armor-rescues-girl-from-drowning/#ixzz26f5HWGOm
  Will-citat:”…I will help out with my grandmother whenever she needs me, but I have this job that does suck up a lot of my time”,“I really enjoy my time in the Air Force & I’d love to continue I it.”
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/the_queens_diamond_jubilee/9307902/William-and-Harrys-military-missions-keep-them-from-first-day-of-Jubilee-celebrations.html
  Lön för utfört arbete har W givetvis, MJ! liksom CP här iSve tjänar extra via Design & Alnarp-konsultande åt.CG..Utanför prinsrollen

 273. #324# mj,

  Du svamlar hit och dit. Du berättar att kungens systrar inte hade arvsrätt till tronen och därför borgliga vigslar, sen börjar du på med CP och apanage. CP har arvsrätt till tronen och bör därför gifta sig lämpligt. Alla har rätt till lön för utfört arbete. Det är vi säkert alla eniga om.

 274. MJ…nr324
  nej…Hagasessorna kunde.INTE gifta sig “Hur Som Helst” – fick inhämta tillåtelse .. via sittande regent .. Genom giftermål med Icke-Kunglig man avstod alla.utom1 enligt tidens lagpraxis från sin HKHställning som kunglig prinsessa men fick efterhand heders-titeln Prinsessa(liksom del av makens.titel)..Deras makar (Privatpersoner & enbart “Släkt m Kfamiljen) har ALDRIG varit aktuella för Uppgradering till varken Prins eller Hertig…
  Som.ju Haga-barnens farbröder erfor då de tog sig fru “Av Folket” -Blev utl.Grevar m Nytt okungligt efternamn Bernadotte Af Wisborg

 275. # 323 Eva:
  Du skriver: “Din sista kommentar om att jag borde slita mig från SD siten är inte trevlig”. Men hallå där, “slita mig”? DET ordvalet är ditt alldeles egna!
  Jag skrev i det inlägg som du refererar till:
  “Gör som jag, ta dig tid att gå från Sv. damt. en stund och in på andra sajter (sådana finns), så hittar du mycket intressant. Så gjorde jag…”
  Ingenstans uppmanar jag dig att du ska “slita dig”. Pådyvla mig inte ord som jag aldrig fällt, är du snäll! För övrigt tycker jag att det ser otrevligt ut att använda förkortningen SD på Svensk Damtidning. Det är allom bekant att SD är en förkortning av “Sverigedemokraterna”.

 276. Fy katten vad jag är trött på Sofia i varenda Svensk Damtidning och även andra tidningar.

  Vill inte påstå att jag tycker bättre om henne nu än vad jag gjorde innan. MEN jag känner inte henne så egentligen ska jag inte uttala mig om detta.

  Men det måste väl finnas annat att skriva om och låta Sofia vara ifred så slipper hon ju mediadrevet efter sig. Varför kör tidningen detta vecka efter vecka??

 277. # 330 Ingela: Jag delar helt din uppfattning i detta. Skriverierna har fått slagsida, det blir ingen förnyelse alls…

 278. # 92 Eva:
  Og om hun blir prinsesse eller hertuginne – så går hun vel innfor det med 300%! Så dedikerte burde vi alle være til det vi holder på med! Dette er jo en positiv side ved henne – og er alle arbeidsgiveres drøm! Hvordan bør hun være, synes dere?
  Lagom hva? Bør hun gjemme seg så ingen ser henne? Er dere sjalu fordi den rike prinsen spanderer på sin kjæreste – så hun ser mest mulig presentabel ut – for å forhindre slakt i tidningene etter barnedåpen osv, Nei, her har vi lag på lag med dobbeltmoral!!! CP har en human tankegang – og ønsker å ta vare på sine kjæreste i denne ondskapsfulle medietid!

 279. # 326 Emma_H

  Någon, fick för mig du eller kanske Ansan eller någon annan, har skrivit och visat länkar till bestämmelser som visar att kungliga män får ha en inkomst vid sidan av, medan däremot inte kvinnor, utan de sistnämnda måste i sånt fall avsäga sig sin HKH-titel (kan däremot behålla titeln prinsessa). Detta är självklart inte jämställt eller rättvist. Om detta stämmer borde självklart lagarna ändras så en kunglig kvinna, likt en kunglig man, kan ha en extra inkomst. Varför ska kvinnorna behöva avsäga sig titeln HKH om de vill arbeta för en inkomst, när inte männen behöver det?! Gammaldags och förlegat – dags för ändring! För Sverige i tiden!

 280. Vad betr. Sofias inkomster så är det väl bara att ringa till Skattemyndigheten, – det räknas väl som offentlig uppgift!
  Skulle också vara intressant att veta vad Sofias syster jobbar med…

 281. PBOO_333 – en specifik lag?? – snarare -FÖRHANDLINGSFRÅGA
  Kungahus har funnits i 1000tals år med regler:globala/lokala skapade av män för män som bildade allianser hanterade finanserna styrde riket ExVis fram till.1980 var tronföljd enbart manlig – även här iSve… Förvänta dig inte ett Jämlikt hov-regelverk inom kort
  Extraknäck bör väl ha anknytning till Kungliga.Arbetsuppgifterna +Kunna Kompletteras för att godtas -annars får nog Tronföljaren välja Ena eller Andra – KungenVår verkar kräva + tillåta olika mkt av sina barn överlag… så jämlikt blir det nog aldrig på DittVis.

 282. # 335 Emma_H

  Det är snart 35 år sen vi fick kvinnlig tronföljd, det är då hög tid att även ändra/förhandla om – vad man nu än vill kalla det för – de bestämmelser eller normer som gör att kungliga män får ha inkomst och behålla HKH, medan kungliga kvinnor om de vill ha en inkomst måste avsäga sig HKH. Tolkar dig som om det enbart är Kungen – och inga faktiska bestämmelser – som bestämmer vilken typ av arbete som exv. P CP, P M, ev. kommande släktingar får ha. Stämmer detta är det hög tid att Kungen tillåter samma frihet för bägge sina yngsta barn, mfl.! (Ser inte att köra racerbil som speciellt kunglig syssla, även om är tradition i fam. Bernadotte!).

 283. 331 Cicilia

  Nej tyvärr tjatar Svensk Damtidning om samma sak om och om igen. Nästa vecka kommer ett reportage om Sofia som nu fått en prinsessklädnad eller vad det var. Önskar de kunde sluta skriva om henne åtminstone tills de åtminstone förlovat sig vilket de enligt tidningen skulle gjort för länge sedan.

  Det måste bara finnas annat trevligt och trevligare personer att skriva om. Eller hur?

  Så här var det aldrig när C-P bodde ihop med Emma. Hon jobbade och slet med sitt men vad i herrans namn gör Sofia och hur har hennes syster kommit in i detta?

 284. #256# Om vi hade en president, så skulle vi inte vara upprörda över vem hans son umgås med. Presidentens barn representerar inte ett land och får inte heller något apanage. Den fördelen har man utan kungahus. Och spelar det egentligen någon roll vem CP umgås med? Han är ju på samma våglängd som hans flickvän. Kaka söker maka!

 285. Säga vad man vill om Sofia, men sätta folks känslor i svall det kan hon! 339 kommentarer hittills och fler lär det väl bli. Att ni bara orkar!?
  Det räcker väl om ni säger er mening en (1) gång, men att upprepa samma budskap gång på gång ……

 286. Vad skulle alla gnäll- och moralistinsändare göra om tidningen slutade skriva om Sofia. Tänk vad tråkigt dom skulle få, deras liv går ju ut på att hänga ut och sabla ner Sofia till varje pris. Tänk om dom någon gång tänkte på att det finns en människa bakom namnet. Tänk om det vore din dotter.

 287. Nr.341 Pensionär. Svar på ditt yttrande: Om det varit min dotter som under så många år, ock dessutom när hon var omyndig.. Ja då skulle jag ha varit en mycket dålig mamma som inte satte stopp för det som pågick!! Dessutom sett till att hon började “plugga” eller tog ett riktigt arbete!

 288. Prinsessa mig hit och dit!
  Jag håller med Moder Svea till punkt och prcka!
  Först vad Sofia ska göra är att avstå från sitt välgörande!Hon har ju inga pengar!Då kan man inte ha välgörenhet!
  Och Tord,ja han är av folket!

 289. Nu är det ju inte mera än två och en halv månad kvar till Nobelfesten,
  och man hade ju trott (enl. alla “säkra källor”) att Sofia och C-P skulle vara förlovade vid dethär laget, – undrar varför inte?
  Kanske hinner dom ännu…
  Och om nu inte, – kan man förvänta sig att hon kommer till Nobelfesten ändå? Trots allt fanns ju hon på prinsessdopet,
  och denhär galan är väl ändå inte av högre “rang” för att utesluta henne.
  Vore kul att veta!

 290. “mj”,
  Du har ju helt rätt när du fortsätter försvara de offentliga personer vi skriver om. De indignerade kommentatorerna beter sig som kränkta tonåringar och menar att de är mobbade. Detta betyder ju bara att man inte förstår vad det innebär att skriva i kommentarsfält. Det är klart att man blir ifrågasatt, men vi har ju möjlighet att försvara oss, vilket man inte kan säga att vissa andra har. Så länge inte mobbingen drabbar en själv är den tydligen totalt tillåten.

 291. Det kostar ju med en sådan här styling av SH och vem bekostar märkeskläder och stylist när man inte har något arbete eller inkomst?
  För jag antar att även om ha lnågon inkomst att det inte räcker för att kläder och styling??
  Eller?? Gör nu ett repotage om henne.

 292. Det kan väl knappast vara en sensation för en kvinna med normalt utseende att kunna “fixa till sig” med dagens kosmetika och klä upp sig fint med hjälp av stylister osv. -, särskilt när man inte behöver bry sin hjärna med vad det kostar, utan bara ta för sig och leva kungligt på någon annans bekostnad!

 293. beträffande ?:n i nr344
  Inget hindrar Sofia att bevista Nobelfesten – Är fest arrangerad av Privat Stiftelse inte Hovet med andra ord

 294. # 297 LOuise:
  For å bli en ekte republikaner må du ha en mer prinsippiell begrunnelse for å være republikaner…. hva med alle konger gjennom tidene som har hatt “ekstra-barn”, som har levd i umoral med andre enn dronningene hele sitt liv. Dronningene ble hentet av andre enn kongen – kun pga statsanliggender og for å skaffe “blåblodige” arvinger! (Det var sjelden kjærlighet med i bildet!) Er det Sofias “umoral” som gjør deg til republikaner? Hva da med de franske presidenter, og gjennom historien mest populære amerikanske presidenter – Kennedy og Clinton??

 295. Sofia får kanske ekonomisk hjälp av sina föräldrar, precis som alla normala föräldrar hjälper sina barn om dom inte har egen inkomst. Då spelar nog inte åldern någon roll. Men det gäller nog inte flertalet av insändarna på den här spalten. Era barn är väl fullkomliga, utan någon synd i bagaget och höginkomsttagare.

 296. # 349 Mary K

  Samtliga KP V, P CP, P M har en högre utbildning och har tagit examen. Det har även samtliga födda kungliga och ingifta kungliga i Europa. Majoriteten av de kungliga har erfarenhet från olika områden och institutioner och organisationer som de har praktiserat vid. Vissa arbetar dagligen med olika väsentliga frågor, som exv. P M som dagligen och ibland även helger arbetar som projekthandläggare vid Childhood med frågor om bl.a. trafficing och sexuellt utnyttjande m.m. Flera kungliga har även ett avlönat arbete, lite varierande beroende på bestämmelser. De ingifta har i majoriteten fall haft ett avlönat etablerat arbete innan de gifte sig.

 297. Blivande herrskapet Bernadotte kan förlova sig, men inget Sofia till Nobelfesten osv. Aldrig. Det var redan ett stort fel, att hon var med under blivande drottningens dop. Vad egentligen tänkte kungen och kronprinsessan!?

 298. 348 MY Det är Nobelstiftelsen som arrangerar festen. Dom lär inte skicka inbjudan till Sofia. Hade hon varit förlovad eller gift med prinsen hade hon varit med automatiskt. Jag tycker det är bra om förlovningen dröjer ett tag till. Så hinner nog prinsen tänka till lite ordentligare vad det kommer att innebära för honom och Sveriges kungahus

 299. 354
  “MY Det är Nobelstiftelsen som arrangerar festen”
  E.M, det var ju det jag skrev:Privat Stiftelse inte Hovet
  Kungen kan enbart lägga sig i om hon vill dyka upp som prinsens “plusOne”
  I annat fall kan Sofia ordna fram inbjudan via BBB-nätverkets akademiska kontaktnät, Där finns ju fler bord än bara Honnörsbordet med Kungligheter/Pristagare

 300. #353

  Bestämmer du vilka som ska vara med på Nobelmiddagen. Varför har vi då en stiftelse. Du kanske sköter jobbet lika bra som dom.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar