Annons


Annons

Här kan ni se en film från bröllopet i Luxemburg


På Youtube finns nu denna nästan 10 minuter långa film som sammanfattar det vackra bröllopet i Luxemburg mellan arvstorhertig Guillaume och prinsessan Stéphanie.

Annons

Många av er kunde säkert inte se det vackra bröllopet i helgen mellan arvstorhertig Guillaume och prinsessan Stéphanie av Luxemburg. Här har ni chansen att se en film med det bästa från festligheterna, allt från gästerna som anlände till vigseln i kyrkan.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Foto: All Over Press

Läs även:

Här är den officiella bröllopsbilden››

Märtha Louise skor – på Kungliga modebloggen››

httpv://www.youtube.com/watch?v=M4EHdcHGIoQ

 


(16)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

42 kommentarer till “Här kan ni se en film från bröllopet i Luxemburg”

 1. Och varför släpps hennes gement elaka kommentarer ständigt igenom?? De är varken god ton eller nöjaktig läsning, kan inte svensk damtidning sätta ner foten?

 2. #6 🙂 🙂 – Snickarjohn, det var godt at starte formiddagen med et godt grin 🙂 Den bedste kommentar jeg længe har læst her.

 3. Kära Tina!

  Allt som glimmar är inte guld! Denna brud är förvisso inte obemärkt, utan en ganska exklusiv ung dam, men sånt försvinner lätt i vår omvärld av bling bling nuförtiden. Klänningen är också i all sin enkelhet bedårande, och ett stillöst bröllop vill jag då inte kalla det, det är ju en katolsk vigselritual som är något längre än en vanlig svensk vigsel. Vackert inför Gud!

  Sist tack till SD för filmen, den var rörande!

 4. Denna site skall INTE vara likriktad i konformistiska åsikter;
  då blir den ett effektivt sömnpiller.
  Varför är vissa så j-a överkänsliga mot yttrandefrihet?
  Vad är ni rädda för?

  Mycket Goda skribenter kommenterar ämnet och artiklarna
  med slipad och träffande stil i språk och karaktär.
  Goda kommentatorer kan framhäva sin åsikt, respektera och uppskatta andras synvinklar och individuella personlighet.
  Tråkiga amatörer ägnar all möda åt att klaga på de två förstnämnda.

  Gissa vad som skapar ‘nöjaktig läsning’?

 5. 13,
  Nu är det ju inte Du som avgör vad som ska skrivas här utan vi
  inläggsskrivare.
  Sedan är det upp till tidningens redaktion att publicera det som
  är lämpligt.
  Mitt inlägg ansågs lämpligt.

 6. # 12 Marguerithe

  Bruden är mycket söt, enkelt söt i positiv bemärkelse. Intressant hur du tycker att klänningen är “enkelhet” och lite “bling bling” – jag tycker i princip motsatsen, att valet av klänning förvånade mig då jag fått intrycket av att P S var enkel i just positiv bemärkelse och att klänningen är just myckt gala, glamour, Hollywood och bling, bling, MEN samtidigt är den i detaljstudier ett konstverk, framförallt släpet, men konstverk är inte alltid den vackraste BRUDklänning, lite för glammig för just en BRUDklänning och på den bruden, men den passade in i den mer överdådiga (ibland smaklösa) katolska traditionen – den hade aldrig gjort sig i Norden, tror jag i alla fall!

 7. En mycket vacker seremoni. Jag visste att Luxenburg hade ett eget språk, men inte att det var så likt nederländskan. Kul – även från SD kan man lära sig någonting nytt.

 8. # 19 – PBoo!

  Tack för synpunkter, du har nog tolkat mitt inlägg lite felaktigt, jag poängterade just att frånvaron av bling bling vad gäller P S:s bröllopsklänning var ett plus! Det är så mycket annat bling bling ibland, som jag tycker är överdrivet. Det enkla är oftast mer elegant, precis som denna brudklänning som jag inte tycker var för glammig på något sätt alls utan utsökt.

  Till Tina, vars kommentarer jag gillar för att de är helt krassa, vill jag bara säga: För mig att se finns det en viss logik i färgvalet av brudnäbbarnas klädsel, åtminstone vad gäller den oranga färgen, många av rosorna i kyrkan var just orange, så det var ett genomgående tema. Var den blå färgen kom ifrån har jag förstås ingen aning om:)

  Glada hälsningar – Marguerite (utan h)

 9. Tack Marguerite..!
  Fulare inramning till en gråvit brud än neonblått o orange. har sällan skådats..!
  Ja..helt krasst yrkesmässigt alltså..!

 10. 9.
  Men käre John..eller vad du vill utge dig som..!
  Jag är ansvarig för min karriär..
  Varför fortsätter du att avundsjukt kommentera mina stilkommentarer?

 11. Vilket fantastisk bröllop och vilken vackert par !
  Glädjande att se en ung dam med så mycket still och elegans , som prinsessan Stéphanie har…Tack , SvD för trevliga stunder !

 12. #17 Snickarjohn
  Du har ret– alt dit personlige fnidder falder indenfor ytringsfriheden og hvad der accepteres, og egentlig taler de for sig selv og om niveauet, men fly nu ikke højere end vingerne kan bære!

 13. Tina

  På tyska finns det ett otroligt bra uttryck som jag anser passar in på dej till 100%. Det heter: DBDDHKP….

 14. Ja det har man misstänkt, att Tina kommenterar här för SD-tidnings räkning, de vill väl ha lite liv i luckan för att intresset skall hållas uppe.

 15. # 21 Marguerithe

  Kan se att mitt “lite” kan missförstås! Jag tolkade dig som att du tycker att P S INTE hade bling bling, medan jag däremot anser att klänningen hade för mycket bling bling, eller glitter, diamanter osv! Klänningen är vacker som ett konstverk. Men jag hade ändå trott att P S skulle valt något med mindre glitter, färre diamanter osv. Men igen själva klänningen vinner i längden när man studerar den i närbild, speciellt släpet, men skulle varit mycket roligt att få sett den utan glitter och diamanter i själva kjoldelen, lite renare, men möjligt att inte blivit någon helhet då. Oavsett var det ett mycket fint och känslosamt bröllop, med många fina och annorlunda inslag!

 16. # Marguerite

  Sorry – missade stavningen i tidigare kommentar – igen – tror jag tänker mycket på Drottning Margrethe när jag ser ditt namn!

 17. Jag kan inte talar bra svenska numera, (jag arbetade i Sverige en 1968 som amerikanska student) …but thanks for the great video on the Luxembourg wedding. It’s the best coverage I’ve seen.

 18. #14#
  Tinas kommentarer är elaka och oförskämda.

  Om man som Tina, dessutom, ständigt påpekar att hon är estet, begåvad, och nu senast att hon arbetar, utan betalning, åt denna tidning då har man nog inte så bra självförtroende.

  Vet man vad man är och vad man kan så behöver man inte ropa ut det ideligen.

 19. Det hele virker lidt som var vi tilbage på Solkongen Ludvig XIVs tid, men mindre kan vel heller ikke gøre det, når man har titlen arveSTORhertug af Luxembourg. 😀 😀

 20. TACK snälla SvDam för länk-tipset
  Härligt få se kort-version på ett RealLife-Sagobröllop med förälskat brudpar, jättefin ceremoni och bröllopsklänning som imponerade enormt liksom blivande.Arvhertigens övertygande Val av Fru tillika framtida ArbetsKollega á. la Hjärta/Hjärna

 21. Här börjar det likna dagisnivå!

  Ni behöver inte besvara Tinas kommentarer, låt dom vara och koncentrera er på era egna åsikter. Vi har alla åsikter här och att reta sig på varandras åsikter är bara dumt.

 22. #19 Hej PBoo!

  Oroa dig inte för detta lilla h, vi har nog större bekymmer i världen, eller hur! Och Margrethe och Marguerite är ju bara två versioner av samma namn egentligen:)

  Bra att vi fick diskuterat klänningen, vacker var den, vilket vi var överens om:)

  Nu undrar jag vem som blir näst ut i brudvalsen …. Madeleine eller Carl Philip …. vad tror ni alla här?

 23. Jaha, det var ett snabbt svar vi fick på den frågan, förlovning idag!!! Kul! Varför är det så tyst om prins Carl-Philips flickvän tro? Medveten policy från SvD?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar