Annons


Annons

Så blir prinsessan Madeleines bröllop


Prinsessan Madeleine berättar själv om bröllopsplaneringen och avslöjar att hon håller i trådarna från USA – och har gott stöd från medhjälparna på hemmaplan.

Nu börjar nedräkningen på riktigt kan man säga. Det känns att det är något stort på gång. Prinsessan Madeleine har väntat länge på att gifta sig och bilda familj. Om knappt fyra månader är det dags.

Annons

– Tänk att det är mindre än 4 månader kvar! Tiden går fort när man har roligt. Vi planerar för fullt. Trots att jag befinner mig i New York och arbetar för Childhood så går planeringen jättebra.

Stödet från familjerna

Vi får fantastisk hjälp hemifrån och stödet från våra familjer underlättar väldigt mycket för både mig och Chris, säger prinsessan Madeleine i en intervju på Hovets hemsida.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Systrarna

Äntligen får vi då stifta bekantskap med Chris familj – Hans mor, Eva O´Neill, och hans fyra systrar. (Eva O´Neill är mamma till två, de andra två systrarna har samma pappa som Chris).

Planeringen

Lördagen den 8 juni vigs prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Hur ser då planeringen ut? Enligt bruden själv är det många som är inblandade och som lägger ner både tid och energi.

Lagarbete

– Vi vill inte nämna enskilda personer utan det är ett lagarbete och det är flera som är engagerade. Vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi får!

Inga tärnor

Madeleine har ju som bekant ett annat stort bröllop, som hon kan ha som förebild. Storasyster Victorias magnifika vigsel i Storkyrkan blev både intim och storslagen på samma gång. Madeleine gör som Victoria och utesluter tärnor.

Svårt att välja

Prinsessan berättar inte varför hon inte kommer att ha några tärnor, men vi antar att det är svårt att välja ur den stora vänkretsen. Dessutom är de flesta gifta redan. (Inte för att det spelar någon roll i modern tid).

Brudnäbbar

– Chris kommer att ha en bestman vid sin sida men jag kommer inte att ha brudtärnor. Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare.

Kommer bröllopet att sändas i tv?

Prinsessan Madeleine berättar i intervjun att hon vill göra bröllopet så tillgängligt som möjligt. Ännu är förhandlingarna inte klara, därför är prinsessan vag när hon berättar:
– Men ett definitivt besked om hur det kommer att sändas är inte riktigt klart än.

Vilka får komma?

Det blir ett eftermiddagsbröllop med efterföljande middag ute på Drottningholms slott. Brudparet har hållit vännerna på sträckbänken ett tag nu och än är inte inbjudningskorten utskickade. Lite panik i societeten får vi räkna med framöver.

Svår process

– Inbjudningskorten kommer att skickas ut före den 1 april så vi har lite tid på oss. Det har varit en svår process då man gärna vill bjuda alla men tyvärr så går ju inte det, berättar prinsessan.

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, Stella Pictures

Läs mer:

Madeleines revansch>>

Prinsessan Madeleine om bröllopet – ny intervju››

 


(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

105 kommentarer till “Så blir prinsessan Madeleines bröllop”

 1. Ledsen alla Sofia fans men jag hoppas verkligen inte att hon blir inbjuden till prinsessan Madeleines och Chris bröllop.

  På dopet stal hon nästan hela föreställningen. I tidningarna var det nästan bara bilder på Sofia och några enstaka på den lilla nydöpta prinsessan. Likadant på hovets hemsida.

  Dessutom är ju hon inte förlovad med C-P och jag hoppas att kungen håller på hovetiketten denna gången i alla fall. Det ska vara brudparets dag ingen annans.

 2. Vad skriver du för smörja? Det var visst många bilder på prinsessan Estelle, antingen ensam eller tillsammans med sina föräldrar, morfar kungen m fl.

 3. # Ingela Varför börjar du tjafsa om Sofia här? Det är ju Madeleines bröllop det gäller och följaktligen hon som bestämmer vem som bjuds.

 4. Sofia vixar nog så CP och hon förlovar sig före bröllopet! Kanske på CP s födelsedag?

  Det gäller att vara med!

 5. Man kan ju undra vad Sofia skulle ha där att göra? Enligt hovetiketten så får ju bara förlovade par gå och förlovning tror jag inte riktigt på än( om någonsin). Dessutom så har väl Madde inte så mycket till övers för sin svägerska och varför ska hon tvingas bjuda människor, som hon inte uppskattar?

 6. Madeleine har inte hållit på hovetiketten hittills mer än om det passat henne och hon har tjänat på det själv.
  Jag tycker att Sofia själklart ska vara med vid Carl Philips sida. De hade säker varit förlovade nu om om de fått.
  Eller tycker Madeleine att Sofia kommer från för enkla förhållanden.
  Victoria bjöd Sofia till dopet, men Victoria är väl inte lika “kunglig”. Tur att det är Victoria som är tronarvinge !!!!

 7. Jag hoppas verkligen att hon blir bjuden. Hon är en erkänd flickvän och sambo till C-P. Vad skulle hon gjort på dopet menar du? Suttit där på en stol och tjurat och sett allmänt sur ut? Nej, nu var hon glad och såg väldigt trevlig och fin ut. Jag tycker inte alls att hon “stal showen”, det är nog inte så himla enkelt att bete sig så det passar alla. Hon gjorde säkert så gott hon kunde. Jag tror att du lider mer av Sofia än vad Madeleine gör. Det är väl hon som bestämmer i sista ände om Sofia blir bjuden. Blir hon det är det ju Madeleines val och inget du kan göra något åt.

 8. Jag tycker verkligen att allt tjafs om Sofia Hellqvist är löjligt.
  Hon är Carl Philips flickvän och de är VUXNA människor. Så sluta nu med allt detta tjafs!

 9. 8, Victoria hade väl ingen tanke på att bjuda Sofia! Sofia krävde ju en inbjudan( inte mina ord utan tennerts) så kungafamiljen med Daniel i spetsen gav med sig, bara dagar innan dopet! Hoppas att Madde står på sig bättre, för vid bröloppet vill jag läsa om hur vacker bruden i det här komentarsfältet.inte massa tjafs om Sofia!

 10. Självklart är Sofia med på bröllopet..Chris är ju överförtjust i den vackra Sofia..!
  Dessutom så är Daniel mentor åt Sofia..!
  Skönhet öppnar alla hjärtan..!
  Silvia var i samma situation som Sofia..hon vet exakt vad det innebär och hjälper självklart sin älskade sons blivande hustru..!
  Carl Gustav fullkomligt avgudar vackra Sofia..!
  Sofia Bernadotte är helt outstanding..!

 11. Hvilke regler for hovetikette gælder i dag ? Bruden er allerede samboende med gommen og når den del af etiketten ikke længere er gældende i Sverige, så er alle andre, da af langt, langt mindre betydning. Det er som om kongehuset lever i nutiden, mens flere svenskere her lever efter/holder fast en gammel etikette. Tror ikke der kommer mange kongelige udenfor den allernærmeste familie. Og hendes eneste kongelige fadder, er vist kun danske prinsesse Benedikte.
  Hvem mener Ni skulle blive inviteret med udefra ? Måske Nicolaos og Tatiana… men Madeleine har ikke deltaget i mange bryllupper i andre kongehuse end de skandinaviske.

 12. “1” Ingela ….. Håller med dig !!!
  Detta är Maddes bröllop och bestämmer vem som får komma !! Tror därför att hon INTE bjudit sofia ! Varför skulle Madde tvingas till det !!! Tyvärr har väl sofia sån makt över C-P så hon tvingar sig säkert dit annars tror jag sofia tycker C-P ska skippa bröllopet ! Och det har också stått så i några tidningar att han ska leka med sin racerbil istället för att gå på bröllop !!! Men vi får väl se vad som händer ! Hoppas Madde bjudit Emma som tillhör Maddes kompisgäng. Hoppas Kungen rättar sig eftyer hovettiketten denna gång och inte tillåter sofia att komma !!! Tror aldrig att de kommer att förlova sig och absolut inte före Maddes brölliop för då skulle ju allt fokus hamna på sofia !

 13. #10 instämmer – låt M o C få va i fokus tills vidare
  det dyker upp 399 gäster till och det lär dröja innan gästlistan tillkännages – som alltid ges de kungliga gästerna chans till att ge återbud/skicka reserv utifall ngt ändras i deras arbetskalendrar i sista minuten

  8# Madde har sagt att alla beslut tas i samråd m familjen och att kungen har “sista ordet” i allt beträffande bröllopet

 14. # 10 Anna. Sant! Denna Sofia KRÄVDE, allt enl.Tennert! Därför kom hon med! Jag önskar att Prinsessan Madelene på hennes stora dag får bestämma! Men, “ut-vik-bruden har säkert ställt ultimatum till P.Carl_philip, som inte är “mogen” att fatta egna egna beslut,ock “sätta ner foten” mot henne!

 15. Det är väl snart dags för Carl Philip att knyta hymens band, nu när båda systrarna är gifta? Han fyller ju trots allt 34 om några månader och verkar leva i ett fast och lyckligt förhållande. Ni som hoppats på ett annat slut lär nog bli besvikna. Dock undrar jag vad som händer om hovet annonserar ett liknande bröllop för CP och S som i det här fallet. Upplopp på Sthlms gator? Demonstrationer utanför Slottet? Jag tror att ni måste lära er att leva med det här. Varför ska CP vänta i all evighet på att stadga sig, när båda systrarna är i hamn och på väg att eller redan har skaffat familj?

 16. #1
  På vilket sätt tycker du att Sofia stal hela föreställningen under de få sekunder hon visades i TV vid in- och utgången från kyrkan. Bilderna på henne i tidningarna kan man själv inte påverka. Skärp dej, du är bara sur och elak. Unna människor något gott i stället.

 17. “11 Tina” – Idag är du verkligen i ditt esse. Vilken kommentar… Nu överträffar du nästan dig själv. LOL !
  I övrigt anser jag att det är brudparets ensak vem/vilka de bjuder in till sitt bröllop.

 18. Vid dopet så var det en bildproducent som valde bilder, inte Sofia. Jag såg Sofia gå in i kyrkan, sedan när hon gick ut.Inte en enda bild ,under dopakten.Bilder i media väljer tidningen. Tror inte att Sofia krävde att få vara med vid dopet, det beslutet togs av kungen, vid en fråga till kungen så sa han det var självklart att Chris och Sofia skulle närvara. Enl. Magdalena Ribbing etikett expert, ska alltid partnern bjudas om paretär förlovade eller sambo, alltså ett etablerat par. Titta på kungamiddagarna där är partnern bjuden. Om ministern eller vem det är som är bjuden har ett etablerat förhållande.
  Jag tycker ni brister i hyfs och respekt för allt vad god ton innebär med detta eviga tjat om Sofia. Kan någon av er förklara varför ni sprider detta näthat om Sofia.

 19. Ja tror inte kungafamiljen har de minsta problem med Sofia. De har varit tillsammans länge och verkar lyckliga tillsammans. De enda som störs av henne är vissa tanter här som inte ens känner henne. Blir hon bjuden så blir hon oavsett vad folk gnäller om här. Och ni som påstår att hon tog all uppmärksamhet vid Estelles dop, vilka bilder tittade ni på??? Man ser det man vill se och för att inte gilla henne så verkar vissa här sjukligt besatta av varje steg hon tar…

  Hoppas Madeleine och Chris får precis det bröllop de önskar sig och det så småningom blir Carl-Philip och Sofias tur! Fina par allihop!

 20. Oj vilka bekymmer alla har , antar att det är Prinsessan Madeleine och Chris som skall gifta sig, och troligt bestämmer dom vilka som blir bjudna till Bröllopet det är helt naturligt, så det behöver Ni nog ej bekymmra er över, Önska dom i stället Lycka till och var glada för deras skull , det gör jag .

 21. Mona_22…tvärtom Magdalena Ribbing besvarade på DN.se en inmailad fråga om festinbjudan 11juni ifjol varpå MR avslutade med ”…Men som gäst kan man inte kräva eller insistera på att ens partner ska bjudas, det man kan göra är att själv tacka nej till festen…”
  Och tackade NEJ var ju just det som CarlP gjorde då vid ett par bröllop hans bästa vänner gifte sig…bl.a 1 ggn då CP exvis initialt tackade ja antog han m all säkerhet att inbjudan omfattade även SH (Finns flera SvDam artiklar om det)
  nu är väl Sofia v detta laget mer förväntad gäst efter Dopet i Maj så slappna av du Mona

 22. Kungen betalar Madeleine’s bröllop. Svenska tanter borde förstå att det är upp till honom och Madeleine vilka som bjuds.

 23. #13
  Har det verkligen undgått dej att Sofia och Carl Philip är sambo sedan lång tid tillbaka. I alla normala familjer räknas sambos som familjemedlem. Hur det är i din familj kan man bara gissa. Madeleine har själv sagt att det är ett familjebröllop, alltså inte ett officiellt.

 24. 11. Tina
  Silvia och Sofia går inte att jämföra! Silvia var ju mycket omtyckt redan i början och var inte inblandad i några skandaler! Du skriver ju rena rama sagor!

 25. 22, Mona, du lämna en fråga och jag gör en annan: varför det är så rädd för att ta reda på sanningen om Chris och familj? vet de svenskarna på som gifter sig med hans Princess Royal? Svar: ingenting

 26. #6 Anna
  Hvordan kan du vite at Madeleine ikke har så mye til overs for Sofia?
  Hvor har dere alle disse opplysningene fra?
  Jeg har aldri lest noe intervju med Madeleine der hun uttaler seg om Sofia.
  Hvorfor Madeleine skal invitere noen hun ikke uppskattar?
  Ja hvorfor tror du?
  Hva med deg selv ? Hvis du ikke gillar din mors nye mann,din brors nye sambo eller din manns søster, ja så får ikke de noen inbjudning til ditt bryllup eller dine barns konfirmasjon?

 27. #12 Dorthe
  På hjemmesiden til det danske kongehuset står det at Margrethe og Henrik skal på sommertokt med “Dannebrog” 4.- 7. juni.
  Det betyr vel mest sannsynlig at de ikke kommer på bryllupet,i hvertfall ikke til selskapet dagen før.
  Hva tror du?
  Norske tidninger spekulerer i at det mest sannsynlig blir som ved Märtha og Aris bryllup,en ungdomsfest med bare de unge kongelige tilstede.

 28. Jeg må presisere at jeg ikke er noen Sofia og at jeg egentlig bryr meg veldig lite om hvem som kommer til dette bryllupet. Men jeg reagerer på at mange er urettferdige og elake mot Sofia.
  Jeg så hele barnedåpen til Estelle og man så bare Sofia når hun kom inn i kirken og når hun gikk ut. Hun stjal ikke oppmerksomheten fra Estelle. Det er bae tøv. Det er ikke Sofias feil at det eksisterer mange bilder av henne. Og hva med Chris? Han finnes på like mange bilder som Sofia(ettersom de satt ved siden av hverandre). Hvorfor skriver dere ikke at han stjal oppmerksomheten fra Estelle? Er det ok at han synes på mange bilder men ikke Sofia? I såfall hvor er logikken i en slik argumentasjon?

 29. #1# Ingla, Håller med dig. Viddopet fanns det massor av bilder på SH , månnga fler än på tex prinsessan Madeleine. Först låg dessa “öppna” men hovet upptäckte säkert detta varför de plockade undn dem på hemsidan så att de inte va likalätta att hitta. Vem var ansvarig för detta? CP??

  Undrar om hon hinner först att Gratta P Estelle i år igen?

 30. Vi kan forvente et mere privat og afdæmpet bryllup. Det blir ikke en statsbegivenhed som ved Victoria og Daniels store dag. Mon ikk de nordiske landes royale kommer et smut forbi.!
  Mon ikke kongen af Norge, dronningen af Danmark er selvskrevne gæster, hvis de kan.
  Vedr Sofie…..tja det jo ligesom op til kongehusets pr- maskine og brudeparret selv om hun skal med.
  Hvis der indgåes forlovelse inden brylluppet, er hun selvskreven gæst.
  Men mon ikke hun har så meget retningssans at hun ikke ønsker at tage alt opmærksomhed.

 31. …… noen sofia fan skal det stå i første rad. Når det gjelder hovetiketten så vil jeg bare minne om at både C-P og Madeleine er OFFISIELLE samboere med sine partnere. Det er vel også brudd på hovetiketten så hvorfor skal den plutselig være så viktig nå?
  Signe
  Å invitere Emma men ikke Sofia er vel ikke bare brudd på etiketten men også direkte sjofelt mot C-P. Er det ingen som tenker på han oppi alt dette?
  En god søster vil vel/bør vel også tenke på sin bror og hans følelser og ikke bare på seg selv?
  Om du ser bort i fra dine åsikter om Sofia og prøver å være objektiv og upartisk så ser vel også du at det er urettferdig og ulogisk å invitere en ex men ikke den nåværende?

 32. Angående Estelles dop så undrar jag varför ni sväljer att Chris var inbjuden men kan diskutera stackars Sofias inbjudan i det oändliga. Hon ser i varje fall inte ut som om hon går i dimmor och varför tycks en gammal playboy med förkärlek för diverse modeller godtas medan Sofia får leva med sin ryggsäck. Förresten ska inte kungen leva upp till sitt valspråk?

 33. “10” anna,
  Nu har du väl ändå fel! B Ternert uttryckte sig “Chris och Sofia kommer”. Dessa sågs kanske av Hovet, lika onödiga att närvara då, bägge två. Man kan ju också säga att bägge hade samma rätt att vara där. Dessutom satt de väl undanskymda, ingen såg dem under dopet. Jag såg bara Kungafamiljen och inte minst den lilla underbara Estelle som såg ut som en liten kejsarinna med sin bestämda blick.

 34. detta problem står väl de flesta blivande bröllopspar inför, nån faster som du aldrig har träffat måste bjudas eller en kusin som man aldrig har gillat! Det är tyvärr bara att gilla läget när det gäller bröllop 🙂

 35. #8 & 9, bra skrivet! Är så less på att bara läsa massa spydigheter här i dessa forum. Varför? Har ni så lite självförtroende själva, är ni så avundsjuka och mår ni verkligen bra, ni som sitter här och skriver massa goja om Sofia och låtsas som att ni vet ALLT? Ni tror Sofia själv väljer all uppmärksamhet (som att inte vem som helst som är CP:s tjej skulle få det liksom). Jag har väldigt svårt att förstå hur man verkligen m å s t e få uttrycka sina åsikter ÖVERALLT och hela tiden! Visst, den möjligheten finns ju. Vi har ett fritt land. Och man måste inte älska alla. Men man måste inte öppet visa sitt hat och sin bitterhet och sin avundsjuka osv, hela tiden. Själv hoppas jag verkligen Sofia blir bjuden. Hon är CPs flickvän, accepterad inom familjen, varför gömma det? Stå på dig Sofia, alla har rätt att få en andra chans! Hoppas på förlovning snart för detta vackra unga par, CP och Sofia!

 36. Ingela #1: Sikke engang sludder du atter disker op med, jeg så dåben over svensk tv og intet af det du skriver er sandt. Selvfølgelig fik vi et glimt af Sofia, hun kom jo sammen med Chris og det er pressens opgave at vise, hvem der er dåbsgæster! Og Sofia må være en af de mest sikre gæster til brylluppet: Hun er kæreste og sambo til Madeleines bror og har fælles omgangskreds i New York med Chris. Og du kan være 100 % sikker på, at hvis Sofia ikke bliver inviteret til brylluppet, så ville det trække overskrifter i udlandet, inkl. Danmark – og for Madeleine vil det blive en masse negativ omtale og for Sofia en masse positiv omtale!

 37. Sofia älskar att läsa era kommentarer högt för Carl Philip..!
  Sen skattar de båda ihjäl sig..!
  Sweet revenge..!
  Lots of love Sofia..!

 38. #35 charli-henri
  Gæstelisten må vi vente på, men din yndlingsprinsesse Benedikte kommer, hun er en af Madeleines faddere, og så kan du glæde dig over det og at Marie og Joachim ikke bliver inviteret!
  Forstår ikke, hvorfor du og flere mener, at man skal være officielt forlovet for at deltage i brylluppet, det ville sikkert udelukke mange fra venne- og familiekredsen på begges side.
  Om nogle få år, så er Madeleine nede som nr. 7 – 8 stykker i tronfølgen, så særligt protokolmæssigt behøver det ikke være. Og et anderledes bryllup bliver det vel også, når gommen er katolik.

 39. Jag tror att Sofia blir bjuden till bröllopet, men hon kommer inte att gå in eller sitta med kungafamiljen då dom inte är officiellt förlovade. Hon får en placering bland vännerna. När kronprinsessparet gifte sig var Emma bjuden om jag inte minns fel hade det tagit slut med prinsen hon var placerad bland vännerna både i kyrkan och bröllopsfesten.

 40. #44 Suusie man ska absult inte göra narr av en person med dyslexi skäms på dig.
  #22 Emma Det Magdalena Ribbing menar är att om bara du blir bjuden så kan du tacka nej om din partener inte bjuds.
  Det kan vara att du har en ny relation som inte är så känd ännu Därför är inte den personen med på gästlistan
  Men är man sambo eller gift eller förlovad ska båda bjudas. Men naturligtvis så kan du inte själv begära att få ta med en extra gäst. När det gäller Sofia så är hon och prinsen sambo sedan länge och ska bjudas ihop.

 41. “36” hilde,
  Det finns mycket få på dessa sidor som tänker på Carl Philip, vilket är både sorgligt och beklämmande. Hans systrar kommer alltid i första hand.
  För mig är det viktigt att försvara honom och hans flickvän. De kommer att bli mycket populära i framtiden, om man tillåter dem. Om nu Sverige ska kalla sig för världens mest moderna land måste man ju följa den tanken fullt ut och inte kräva att vår Kungafamilj ska gå tillbaka till 1600-talet.
  De hysteriska utfallen och rop om akademiska utbildningar sägs inte av människor med sådana utbildningar.

 42. # 36 Hilde

  Citerar; “Å invitere Emma men ikke Sofia er vel ikke bare brudd på etiketten men også direkte sjofelt mot C-P. Er det ingen som tenker på han oppi alt dette? En god søster vil vel/bør vel også tenke på sin bror og hans følelser og ikke bare på seg selv?”

  KP Victoria bjöd Emma men inte Sofia till sitt bröllop. Självklart hade P CP o Sofia inte varit tillsammans lika länge då, men ändå inte att förglömma! Om P Madeleine ska skuldbeläggas före sitt bröllop ska likväl KP Victoria skuldbeläggas med facit i hand.

 43. # 38 Hen

  Citerar; “Hon ser i varje fall inte ut som om hon går i dimmor och varför tycks en gammal playboy med förkärlek för diverse modeller godtas medan Sofia får leva med sin ryggsäck.” Vilken rätt har du att anklaga och ärekränka Chris för att “gå i dimmor”?! Sen, Chris sanna eller påstådda f.d. flickvänner är helt ointressanta, liksom att 1 av dem är en väletablerad modell enligt den rätta def. av modell (som P Christinas enas sons sambo/fru är/var), alltså en modell som visar kläder. Däremot P CP aktuella flickvän Sofia är välkänd för att ha varit n-nmodell. Jämförelserna haltar alltså åt alla håll!

 44. Vad gäller Sofias bilder tror ingen vågar riskera det.så är det inte tillåtet att publicera dessa utan fotgrafens tillstånd. Konstnären som gjorde collaget av kungen, drottningen som nu är i fokus. Denna konstnär får inte köpa bilder från bildbyrån scanpix då fotograferna äär rädda för att hon ska använda deras bilder i sina konstverk.
  Ni som länkar till bilder på sofia begår ett brott mot upphovsrätten.
  Fotografierna från Sliz är tagna av fotografer som nog inte vill bli svartlistade. så bilder på sofia kommer nog att inte visas hurs som helst. Hovet kan bojkotta fotografer och bildbyråer,

 45. hildeCITAT:”…Å invitere Emma…er vel ikke bare brudd på etiketten men også direkte sjofelt mot C-P. Er det ingen som tenker på han oppi alt dette?…” Ärligt talat, ska CP som GÄST diktera både placering gästurval- men EJ brudparet ? Nä de2 är TVÅ av 400st Inbjudna – ingen av S/CP är viktigare än övriga 398 gäster och hvdFOKUS då/nu bör va på Brudparets Önskemål/Behov då C+M är HUVUDpersoner 8 juni!! men räkna m att EPs närvaro anses SJÄLVKLAR då hon är mångårig NäraVän till Brudgum+Brud & CGB m familj – 1 självklarhet liksom att SH får svälja att CPs vänkrets sen unga år utgör även Vs+Ms vänkrets till stor del, flera av vännerna är barn till k-parets vänner såsom 1 umgänge i åratal över generationer – bättre att S lägger energin på att smälta in i miljön istället som EP gjorde bra på sin tid. S lär dyka upp till vigseln förlovad/oförlovad: dagsaktuell status styr VAR S får sitta i kyrkan: hos Vännerna alternativt bland Kungliga – punkt slut!

 46. #11 Tina
  This is one of the stupidest comment ever made.
  Chris is NOT “overfortjust” in Sofia. He doesn’t dislike her at all, just NOT “overfortjust” in her.
  Sofia is NOT beautiful. She is just a pretty young lady.
  The Queen was NOT in the same situation as Sofia. The Queen had a good job, good education and conducted herself in a respectable manner. NOT posing nude and living off a rich boyfriend.
  I doubt that the King “avgudar” Sofia.
  One thing I can agree on is that most likely will Sofia be invited to the wedding since she is “sambo” with CP.

 47. Ja, det fullkomligt LYSER om kärlek om detta vackra par! Christopher tinar upp i Madeleines sällskap!! Ser fram emot bröllopet! =)

 48. Tina, nu är du där igen med alla dina superlativer! ALLA är antingen fantastiska eller helt kass. Kul med dina bipolära kommentarer.

 49. #57 Kristine
  Hvad siger du så til # 56 …… den er da også rolig, tihi!
  Det er tilladt at kommentere kvinders udseende, mens mændene ofte går fri, men jeg synes, at Chris ser ud til at have en dårlig hud på alle billeder, der ikke har fået en gang photoshop, måske derfor han ikke er så glad for at blive fotograferet?

 50. Mona du tycker alltså det är i sin ordning att hovet utövar påtryckningar och i praktiken censur på självständiga yrkesmän för att hindra bilder att publiceras?
  Du som beskyller några av oss för näthat, är sju resor värre, när du antyder att hovet har all rätt utöva diktaturmetoder!

 51. #60# Kungligheter ska ju ha vissa rättigheter utöver dom som vi andra har och kungligheterna ska behandlas på ett mera vördnadsfullt sätt. Det är ju nästan diktaturmetoder; en kvarleva från en gång i tiden då konungarna hade en absolut makt att bestämma över folk och rike.

 52. OM det är sant som det står i Expressen idag att Madeleiene skulle visst ha brudtärnor men C-P krävde att Sofia skulle vara en av dem. Då ändrade sig Madeleiene och tog enbart näbbar i stället. Hon hade redan frågat fem av sina bästa vänninnor bl an Emma om de ville ställa upp och alla fem tackade ja.

  C-P hade fått förfrågan av Chris om han ville vara hans bestman vid bröllopet och sagt ja sedan kom detta med tärnorna och om inte Sofia fick vara tärna skulle C-P inte ställa upp för Chris.

  Varför skulle Madeleine vilja ha Sofia som tärna? De är tydligen inte sådana vänner som tidningen SvD vill ge sken av!!!!

 53. Jag tänker inte titta på bröllopet då jag tycker det verkar vara så mycket tjavs. Ska titta då det blir bröllop mellan Sofia och Carl-Philip. Jag tycker om det är sant att Madelene styr helt över Carl-Philip. Jag hoppas Viktoria och Daniel stöttar dessa två. Var finns kungen och drottningen när det gäller Carl-Philip? Madelene har ju flyttat till USA och jobbar där, vilket hon valt. Då tycker jag vi ska vara rädda om Carl-Philip och Sofia som är kvar här i Sverige.

 54. #60 Nu har du missuppfattat mig Anna. Vad jag menar är att vissa fotgrafer kan bli nobbade att fota vid officiella tillfällen,
  Det krävs tillstånd för att få närvara, tilstånd som man ansöker hos hovet om.
  Narurligt vis ska hovet inte inte censurera ,det gör dom inte.
  Men kungen har ju valt bort TV 4 pga att de inte var seriösa.
  Nobelstiftelsen bröt sitt avtal med Tv 4 av samma anledning.
  Konstnären Elisabeth Olsson Wallin får inte längre köpa bilder av Scanpix då de inte vill bli förknippade med hennes konst efter
  den hemska bilden, som drottningen anmält publicerades.

 55. # 60, bra skrivet. Mona det är inte ett brott mot upphovsrätten att googla på fotografier. Olagligt blir det om man printar ut dem till försäljning eller publicerar dem utan lov. De flesta Sofia bilderna på nätet är ditsatta av Slitz fotograferna själva dessutom.

 56. Oerhört trist att tiden före 8juni istället för glädje & förväntan tycks präglas av tjafs både här & tydligen åxå på Sthlms Slott
  Söndagens Expressen berättar om att Carl Philip backat från 1 tidigare löfte om att agera BestMan åt Chris (liksom åt D). Han ställer nu bara upp som BM på villkor att Sofia får ingå i Ms grupp av Tärnor framme vid Altaret. Det är ju 1 hedersuppdrag man anförtrott sina bästa väninnor så själva urvalet angår ingen annan än bruden – trodde man… Oerhört osmidigt av CP – oavsett vems idé så får de med uppfattningen att SH vill stå “i Fokus” nu “vatten på sin kvarn” liksom de som anser att CP manipuleras av SH – därtill framstår bruden ev. i vissas ögon som “orättvis”! PRflopp, Stackars Madde – brudnäbbsalternativ finns många iaf

 57. PBoo og emma h
  Nå uttalte ikke jeg meg spesifikt om akkurat Emma og Sofia men på et generelt og prinsipielt grunnlag.
  Dette er et dilemma som mange kommer opp i og uansett hva man gjør vil det bli galt -for noen.
  Om min bror hadde ny dame ville det vært mest naturlig å invitere den nye,selv om jeg ikke likte henne eller kom godt overens med henne.Ex’ en kan man selvfølgelig også invitere. Min bror måtte akseptere at jeg var venn med hans ex.
  Derimot er det ikke riktig å bare invitere ex’en, å utelukke den nye. Det var det jeg mente.
  Såvidt jeg vet takket vel Emma nei til å komme i V og Ds bryllup.
  På den tiden var ikke Sofia etablert og offisiell sambo med C-P. Derfor var det i det tilfelle naturlig at hun ikke var invitert. Nå er det annerledes.

 58. Är någon förvånad över att Madeleine föredrar att vistas i NY numera ..Inte ens hennes eget bröllop får vara heligt utan ska skitas ner.

 59. #65 og 69
  Ja, hvilken suppe dette er.
  Hvis dette er riktig synes jeg at både Sofia, Madeleine og C-P framstår ganske barnslige og umodne.
  Sofia må akseptere at Madeleine velger barndomsvenner til terner.
  Madeleine bør forstå at det oppleves sårende for broren at ex’en er terne.
  C-P må akseptere at søstern selv må bestemme hvem hun vil ha som terner.
  Ikke lett dette her.

 60. MonaCitat: “Fotografierna från Sliz är tagna av fotografer som nog inte vill bli svartlistade. så bilder på S kommer nog att inte visas hur som helst. Hovet kan bojkotta fotografer & bildbyråer”

  Ingen större risk att Hovet hade tänkt anlita herrmagasin-fotografer iallafall Mona Hittar nog kunder utan B-byråers hjälp via Internet + Mediaaktörer. Inkomstbortfall om de avstår från att sälja sina bilder vidare vid eventuell efterfrågan från exvis Utl media Hög efterfrågan = Högt FörsäljningsPris för Fotograf – Hovet kan ur PRvinkel ej ta några chanser o förlita sig på “lojalitet”, bättre köpa loss SHbilderna så r problemet ur världen för SH & Hovet

 61. Nu skriver Expressen så meget, men hvis Madeleine skulle have valgt 5 tärnor og den ene skulle være Emma P., så synes jeg hun er en rigtig tarvelig søster 🙁 ! ( som jeg nødig ville have som min!)
  Hverken Emma eller Sofia skulle være brudetärnor i denne lidt prekære situation.
  Og desideret ret usympatisk af Emma at sige ja, desuden passer tärna-rollen ikke til en mamma!
  Carl Philip vælg motorløbet den 8. juni !!!

 62. Stå på dig Madeleine! Självklart att du ska få bestämma över ditt eget bröllop. Man kan ju fundera över vad man vinner på att “tjata till sig” äran av att få bli tärna? Önskar dig/er all lycka!

 63. Stackars prins Carl Philip. Han verkar vara toffel under modellen. Har full förståelse att prinsessan Madeleine inte vill bjuda en fd nmodell till sitt bröllop och ännu mindre vara tärna. Modellen kanske också bestämmer vilka som skall bli inbjudna.

  Är det inte dags för Moder Theresa att åka till SA och jobba med det hon “brinner” för.

  Tycker att det är dags för kungaparet att sätta ned foten och tala om vad det innebär och krävs att vara HKH och prins. Han måste inrätta sig efter vad som är bäst för monarkin. Såg i Aftonbladet att ca 52% var för och 48% mot. Det går snabbt utför.

 64. Ska bli skoj och se om sd kommer att skriva om tärn bråket men det gör dom nog inte för n.midellen är ju favorit i denna tidning .. Man kan undra varför hon är en sån favorit ?????

 65. Kigger man i spalten ude til højre, så slår selv interessen for dronning Beatrix’s skiferie Madeleine til koncert i NY!
  Derfor blev jeg heller ikke så overrasket, da jeg i weekenden var til bryllup i Sverige (Lund) og vi talte om Chris og Madeleines bryllup. De fleste, jeg talte med, var af den mening, det var fint, hvis hun bosatte sig i New York og blev Mrs. O’Niell på fuldtid!
  Men okay, jeg havde dog nok forventet, at hun var lidt mere populær.

 66. Starkas Prinsessan Madeleine är med så mycket manövrering och utspel runt henne och detta antagligen lyckligaste bröllopsdagen …
  Och ännu mera synd tycker jag om P. CP för att han verkar helt tappade bort sig och låter ständigt manipuleras av sambos egocentriskt vilja…
  En gång till tänkte jag på historien om detta Wallis Simpson och engelske Edvard … har stark känsla att han var djupt olyckligt resten av livet och hans ” eviga kärlek ” var en spel för gallerian…

 67. CP …Prins framför allt?????? Förstår han inte själv vad problemet är? Han har valt en flickvän som inte passar in i sammanhanget. Det är inte CP/SH som ska ställa några ultimatum på någon annans bröllop. Ska detta fortsätta på detta vi är det hög tid att träda tillbaka och bi herr och fru.

 68. nu visar det sig att CP valde bort sin Guddotters Estelles allra första födelsedagsfirande till förmån för skidsemester i Värmland m sin Sofia – omoget o själviskt minst sagt m tanke på sin Gudfadersroll – bråket m syrran om BestMan/Tärn rollen sägs ligga bakom o att övriga familjen stöder M i frågan – Kan man inte vänta sig mer av en snart 35årig kille?? Både Han o EP har hittat lyckan på varsitt håll så vad är hans problem egentligen – Mest synd om Estelle som säkert trott att CP skulle dyka upp på 1årsdan
  http://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/bilden-av-prins-carl-philips-protest/

 69. Är jag dum eller. Vilket tärnbråk prinsessan Madeleine har ju sagt att hon ska ha brudnäbbar. Expressen är inte den mest pålitliga tidningen.Vilken tidning är det förresten. Tänk om paret redan uppvaktat lillsessan. Vi har ingen aning om vad som diskuterats innan dom åkte iväg. Konstigt när jag såg rubrikerna på löpsedeln förstod jag vad som skulle hända här. Trevlig solig måndag.

 70. # 74 Jojo

  OM – med betoning på OM – det är sant som skrivs i Expressen, så är det P Carl Philip som ska kritiseras, inte P Madeleine! Det är – om det kanske undgått både P Carl Philip och dig – P Madeleines bröllop och då väljer man tärnor inte efter “släktskap” utan efter vänskap och detta oavsett om de är gifta, gravida, föräldrar osv. Så om du hade en syster som skulle gifta sig då skulle du bestämma vilka hon skulle ha som tärnor?! Däremot – OM det är sant – kunde P Madeleine behållit tärnorna och skippat brorsan som bestman – OM detta verkligen är sant!

 71. # 82 emma_h

  Tack för länk – det hade jag inte sett! Det blir värre och värre dag för dag! Detta ska vara en glädjens tid för det förlovade paret och deras familjer. Och inte – OM det är sant – att P Carl Philip ska ställa krav på vilka som ska vara tärnor! Därtill kan inte P Carl Philip ens hålla sig hemma på sin systerdotters första födelsedag?! Och då är han t.o.m. vald som fadder! Reagerade mycket starkt vid dopet att P Madeleine inte var vald till fadder, då hade hon inte trängts ut från att få sitta med sin familj vid dopet och hon hade också fått vara med på den officiella bilden. Ett oerhört dåligt och smaklöst val av KP Victoria – och nu får valet konsekvenser!

 72. Etikettsexperten uttrycker det mycket väl – OM tärnaffären är sann – lyssna och lär P Carl Philip!

  “Mats Danielsson, etikettexpert om beslutet:

  – Jag kan förstå resonemanget. Samtidigt måste Carl Philip acceptera att Madeleine är god vän med hans tidigare flickvän. Jag tycker han borde ta och koncentrera sig på sin nuvarande flickvän.

  Expressen har utan framgång sökt Sofia Hellqvist.”

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsessan-madeleine-i-tarnbrak–med-sofia/

 73. Expressen hittar nog bara på som vanligt.Han journallisten är inte pålitlig, glöm inte vad kungen sa till denna journalist, när Sillvia
  pga sjukdom inte kunde följa med på ett statsbesök.
  Att man skulle skära av öronen på Drottningen, det var en tydlig markering. tro inte på allt, historien är så osannolik så då är det inte
  sant.Tänk efter var kommer uppgifterna ifrån kanppast från kungafamiljen? Vännerna lämnar aldrig ut dessa uppgifter enl. Tarras-Wahlberg. Inte ens denna tidning skriver alltid anning.

 74. Stackars prinsessan Madeleine, som helt uppenbart får dras med Hellqvists “krav”, men varför ska egentligen Carl Philip vara Christopher O’Neills bestman. Brukar det inte vara mannens bästa vän. Carl Philip och Sofia Hellqvist verkar passa bra ihop, men nog borde Carl Philip avsäga sig prinstiteln om han väljer att gifta sig.

 75. Madeleine är inte bara kunglig – hon är människa också. De flesta jag känner skulle i hennes situation gå ut och lämna ett besked var hon står i frågan. Hur kan man stillatigande se hur sin brors sambo hängs ut i pressen. Hon skulle kunna få ett slut på denna häxjakt på en minut. Om hon uppträdde som en människa.

 76. “83” Eva M,
  Håller med. P Madeleine har ju gått ut och sagt att hon INTE ska ha några tärnor.
  Tycker att detta är så fult av Expressen att skriva om ev interna konflikter, som man nog inte har en aning om. Man lyckades ju inte få någon större diskussion kring E Wallin-Olssons dåliga ursäkt till Drottning Silvia. Ska detta föreställa någon hämnd?

 77. Snälla ni detta är en storm påhittad av expressen.För att sölja fler tidningarna.
  Om ni tänker efter var kommer uppgifterna ifrån?
  Var inte så godtrogna och hjälp inte till att sprida löst skvaller.

 78. #90 Pensionär#,

  Vem är det som borde uppträda som människa? SH passar uppenbarligen inte i kungliga salonger. När prinsessan Estelle föddes var SH den förste ut på Haga att gratta” och vinka till den församlade världspressen. I somras var det krogsslagsmål på Rivieran där hon var den direkta orsaken. Tvingade till sig en plats på dopet och ska nu bestämma över bröllopet . CP förstår helt uppenbart inte vad hans roll kräver. Det är väldigt många som inte vill se SH framme vid altaret i samband med prinsessan Madeleines bröllop. SH ch CP får gärna gifta sig och bli privata.

 79. 90 Den uppfattade häxjakten på Sofia handlar som du vet om mycket mer än eventuella krav på vilka som skall bli tärnor på svägerskans bröllop.För övrigt har hon redan gått ut och sagt (läs den här artikeln) att hon inte skall ha några tärnor, om det var planen från början kan ju man spekulera i! Själv trodde jag inte på artiklen, då jag, trots att jag inte har höga tankar om S och CP, lät allt för barnsligt och dumt! Men frågan är om det inte ligger något uns av sanning i det, ändå, när CP, helt sonika väljer att missa estelles första födelsedag!

 80. #93 Ansan nu är du verkligen ute på hal is,iingen vet vad som orsakade krogbråket, var du där, hon tvingade inte in sig på dopet,
  som Carl Philips sambo skulle hon helt självklart bjudas enl.
  alla regler om etikett.Nu var ju inte Sofia ensam vid Haga
  Carl Philip var ju med.Plus hela kungafamiljen och familjen Westling. Att Sofia hamnade på bilderna är tidningarnas val.

  Kan du inte tänka? Sluta för din egen skull.

 81. #95 mona#
  Jag kan tänka och det borde du lära dig göra innan du skriver. Jag kan göra min lista mycket längre vad gäller SH. Vid födelsen var SH på plats före kungafamiljen. När du påstår något annat så ljuger du. SH blev då ivägkörd före CP. Tror kungafamiljen har försökt på bästa sätt hantera och vara SH tillmötesgående. SH har visat och fortsätter at visa att hon verkligen inte platsar för en officiell roll. Vem kräver att få vara tärna på någons bröllop? Tror att alla accepterar att CP har gjort sitt val iom SH. Men det innebär också att han får fasas ur kungahuset om det är sådana ultimatum han skall ställa varje gång saker kommer till sn spets. Tycker faktiskt att det är fruktansvärt att CP & SH tar glädjen från Madeleine och hennes bröllop. Det är faktiskt hon som ska bestämma detta.

 82. snälla Mona95 Är utrett sen länge så Ansan har RÄTT till100%
  MONAcitat: “iingen vet vad som orsakade krogbråket, var du där,”
  http://www.expressen.se/nyheter/vaktchefen-braket-handlade-om-sofia/ utdrag: “Stéphane Reveillon, 47 träder nu fram I EXP för att ge sin version av krogslagsmålet.
  – Jag hörde prinsen säga “vad säger du om min flickvän?”, säger Reveillon.”
  SH anlände till Haga före Kungen – finns ex på via media – EJ förekommande i andra KHus då regenten alltid r nr 1 att se nyfödd tronföljare (flera ex på det i exvis DK m Dr Margerete
  Dopnärvaron var 1 undantag från Hovetiketten artiklar på d finns, med d som prejudikat kan hon komma på M+Cs bröllop

 83. Emma om jag var du så skulle jag inte tro på Expressen.
  CP har valt inte kommentera krogbråket.
  Vad spelar för roll vem som kom först?
  sofia är en människa inte din slagpåse.

 84. Enl. Bertil ternert så hade CP ett annat åtagande denna helg
  sedan länge inplanerat.
  Estelle han hann nog fira ändå.En ettåring kan inte skilja på dagar.

 85. PBoo, Emma_h
  Hvis historien er sand, så lyver Madeleine og det på kungahusets egen hjemmeside!
  Der siger hun, at hun ligesom sin mor og søster kun vil have näbbor, en bryllupstradition hun gerne vil føre videre! Så er det underligt, at hun skulle have valgt tärnor først!
  Så enten digter Expressen en historie eller også lyver prinsesse Madeleine for hele svenske folket.
  Og hvorfor altid kun lade sig interviewe af kongehusets egne folk, ret udemokratisk!!! Har hun så meget, hun ikke vil have frem i lyset?

 86. ja det är alldeles uppenbart Mona att vår prins hade ett annat åtagande” : 1vs skidåkning i Värmland
  för övrigt är vad som diskuteras ovan 1 diskussion om respekt eller brist därav för uppföranderegler mot familj, å yrkets vägnar eller betr omtanke för ens Guddotters födelsedagsfirande. Att va utvald som Gudfar r ett hedersuppdrag – att prioritera semester/nöjen framför milstolpen födelsedag nr1 är obegripligt
  Jag skiter i C-incidenten men när du felaktigt skriver att Ansan inte har koll på vad som hänt (trots filmning o utsaga fr nattklubben) för “att inte Ansan varit där” då reagerade jag med ett mediaklipp som styrkte Ansans text, that´s it…

 87. sarah_101 det som sagts är en motivering för det SLUTGILTIGA beslutet – inte ett ljud om de diskussioner som förevarit. Att planera ett bröllop innebär att ta ställning för en rad olika saker beståndsdelar som utgör bröllopet o BrP:t ställs inför en mängd alternativ… både M och V har varit tärnor åt sina bästisar – V hade t.o.m en tärn-pakt men valde slutligen näbbar iallafall Det har varit otal artiklar m presentation av sessornas framtida tärnor via media Att hovet numer väljer att intervjua sina egna är ej Maddes val eller Fel – M å andra sidan har iallafall ställlt upp för 3 större intervjuer om ”Maddes liv&vardag i USA blev publicerade i Elle, DI WEEKEND Hovets Hemsida + 1 fristående bilaga till Sv Dagbladet om M+CHF

 88. Jag tycker inte att Chris skall bli prins eller lik. Skillnad med Daniel som gifte sig med vår kronprinsessa. Dessutom är han helyllesvensk. M och Ch kan gärna bo i USA, Madeleine vill ju inte bo i Sverige

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar