Annons


Annons

Hela kungafamiljen samlad för nationaldagsfirande


Tidigare under morgonen har vi sett kronprinsessfamiljen på slottet – nu var det dags för avfärd mot nationaldagsfirandet på Skansen.

Hela kungafamiljen ställde upp för fotografering nu under eftermiddagen, innan avfärd mot festlighetrena som sig bör på Skansen. Och denna gång var både prinsessan Estelle och Chris O’Neill med på familjefotot!!

Annons

Kronprinsessan Victoria med sin söta dotter!
 
 
En närbild på den svenska kungafamiljen.

Som ni ser på fotot här tog prinsessan Madeleine sig tid att krama och leka lite med prinsessan Estelle, allt medan Madeleines blivande make Chris O’Neill tittade på.

Solen sken

Detta var säkert det första riktiga svenska nationaldagsfirandet för Chris. Vi hade i alla fall tur med vädret, solen sken för fullt över den svenska kungafamiljen.

Vi återkommer med fler bilder från kvällen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Charles Hammarsten/IBL


(68)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

37 kommentarer till “Hela kungafamiljen samlad för nationaldagsfirande”

 1. Lilla prinsessans min i den forsta bilden ar helt fantastisk. Underbar! Fin familj. Ta val hand om all medlemmarna. Inga mer elakheter. Familjen staller alltid upp och med glada ansikten. Go Bernadottes!!!!!!!!!!!!!! Bless you all.

 2. morfar upp idagen! när man ser gruppfotot på nära håll har CG och hans dotterdotter exakt samma buttra min men blir perfekt kontrast mot övriga familjens icke-buttra uppsyn – blir kul kontrast o ett lyckat foto enligt mig iallafall

 3. Och varför alla dessa bilder nu, men inte för tre år sedan före Victorias och Daniels bröllop?

 4. Underbara bilder! Så roligt att få se lilla P Estelle m familj/släkt!

  Nationaldagsfirande på Skanen var mycket fint i år, Kungens tal var mkt bra o gick rakt in i hjärtat, glad musik, superba Mando Diao m en av världens bästa skivor “Infruset” musik t Gustaf Frödings underbara, känslosamma texter, glada miner fr hela Kungafamiljen o besökare – mkt lyckat, en härlig feel-good känsla! O ingen kan då någonsin av er som brukar klaga på Chris – säga ngt annat än att han var så glad o leendes o verkar så charmig, lite blyg, men så social o varm – verkligen underbart!

  Håller nu tummarna för lika fint väder i 2-3 dagar till i Sthlm!

 5. Så kul att på de här bilderna få se lite naturlig skester tex. När madeline leker med estelle och att hon gav henne en kram. Love our royal family. Tycker också att Vickan o daniel är underbara att de är så jordnära ovh måna om sin dotter. Länge leve Victoria

 6. Wonderful pictures of the Royal Family!!! What a beautiful day Swedish National Day was. I watched the Royal Family in the carriages going from the palace to Skansen on my computer. Estelle was with her parents in the second carriage but when they arrived at Skansen I didn’t see her. Did I miss something??? What happened to Estelle at Skansen????
  Looking forward to seeing the wedding on the computer on Saturday.

 7. Estelle är farmor upp i dagen, och har både hennes bestämda min liksom kungens!

  Pappa fällde kommentaren om Chris: – Han ser iaf ut som en riktig karl!! Grattis Madeleine :), för det tycker jag med.

 8. Kristina från Turku. Jag håller med dig. Det var väl för att vi gillade Daniel bättre. Sen tycker jag att Chris ser nästan lika gamal ut som kungen.

 9. Instämmer med #7 Kristiina från Turku.

  Helt andra bilder och foton, helt annan inställning och helt andra uttalanden från Kungen och Drottningen än då Kronprinsessan Victoria förlovade sig och gifte sig med sitt livs stora kärlek.

  Märkligt hur “tonen” ändrats. Tycker nästan litet synd om Kronprinsessan så här i efterskott…skulle ha unnat henne mer av det som prinsessan Madeleine får….

 10. En massa härliga o glada bilder fr färden t Skansen där man får se lilla P Estelle – så gulligt! Sen en massa härliga bilder på en mkt glad o lycklig familj – inte minst Chris som ser ut som han inte gjort annat än suttit i en häst o vagn o vinkat t folket (riktat t er som alltid kritiserar honom) o också ett mkt fint nationaldagsfirande, där Chris kysser P Madeleine på hand (riktat t er som alltid kritiserar att han inte visar tillräckligt m känslor)! Ett nationaldagsfirande utöver det vanliga – härligt!

 11. 7. Kristiina från Turku

  Din fråga kan inte vara speciellt genomtänkt. För tre år sedan hade det varit en total omöjlighet att publicera “dessa” bilder. T ex prinsessan Estelle var inte ens född och Chris O´Neill fanns, i vart fall, inte officiellt med i bilden.

 12. Palle, nästa år kommer Madeleine bra en huvudbonad, då en sådan är till för gifta kvinnor..

 13. #20 Huvudbonad till folkdräkt används av gifta kvinnor (se på bilder på kronprinsessan före bröllopet 2010 så ser du att hon inte hade huvudbonad då). Däremot kan den ogifta kvinnan ha band runt huvudet. Nästa år kommer Madeleine också att ha hvudbonad. Den manliga varianten av Sverigedräkten är ganska förfärlig, det är nog därför herrarna inte bär den. Det finns många vackra folkdräkter för män, men på nationaldagen väljer kungafamiljen att inte framhäva något speciellt landskap. Sofia får vara med bland övriga kungafamiljen när hon och Carl Philip förlovat sig och bestämt datum för bröllopet. Vilket jag hoppas inte dröjer alltför länge.

 14. #15 Men på nationaldagen 2010 höll väl inte kungen högtidstalet? Samt det var två veckor kvar till bröllopet, den här gången är nationaldagen liksom starten på bröllopet.

  Varför hela tiden jämföra och försöka hitta orättvisor mellan hur KP Victoria o P Madeleine behandlas.

  Samma bilder hade som sagt inte kunnat publicerats 2010, då fanns inte P Estelle ex.vis.

 15. Vilken härlig bild på hela Kungafamiljen ! Kungens tal till Madde och Chris var både fint och rörande. Kul också med bilden på Estelle och moster. Estelle kan väl inte skratta hela tiden och spec. inte när det står en massa folk framför henne och skriker, hurrar och ropar ! Visst är hon lik farmor ! Det var också roligt att hon fick åka med kortegen en liten bit och bara det måste ju vara en stor upplevelse !

 16. Att Sofia inte figurerar i Sverigedräkt tillsammans med Kungafamiljen
  är helt enkelt ett smart sätt att “portionera” ut henne i lagom doser för att det inte skall bli f ö r mycket för motståndarna till henne…

 17. Kungens tal var mycket fint. Han sade bl.a. att “det är roligt att se prinsessan Madeleine glad igen”. Håller med, efter den tråkiga tiden med bruten förlovning går hon nu vidare med en riktig karl som kommer att ta väl hand om henne.

 18. En forsinket gratulasjon til broderfolket på nasjonaldagen! Disse bildene av kongefamilien er fine. Familien vokser og neste år er det kanskje en (voksen) prinsesse og to små baby-prins, -prinsesse i tillegg.

 19. #30 Tycker definitivt inte det är så stor skillnad. Den skillnaden man kan göra, är att i talet 2010 så hänvisar Kungen till att det är en historisk händelse. Sveriges blivande drottning och statschef gifter sig.

  Igår i talet fick det bli mer personligt, vilket inte är så konstigt, detta är ett Prinsessbröllop som även kungen betalar privat.

 20. Ett fint tal Kungen höll på Solidens scen i går.Vackert,personligt och
  lite känslosamt.Härliga bilder etsar sig fast.Alla vackra dräkter och glada människor.Ett förälskat kronprinsesspar,som fortfarande håller handen.En glad Chris med blivande hustrun.Silvia som vanligt vacker och fräsch som en nyponros. Vår vackra huvudstad i sin fagraste
  fägring,solen som värmer och strålar mot nytindade människor,efter
  den långa kalla årstiden.Flaggspel i vinden.Sverige är ett vackert land,som den blivande svärsonen Chris uttryckt det.
  En riktigt glad sommar till Er alla och envar! Från sköna Halland.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar