Annons

Annons

Drottning Silvia vid FN-möte om narkotika


Silvia-3

Torsdagen den 13 mars deltog Drottningen i den 57:e högnivåsessionen av FN:s narkotikasamarbete, Commission on Narcotic Drugs.

Drottningen höll öppningsanförandet och globala narkotikafrågor var fokus för mötet som ägde rum vid FN:s högkvarter i Wien.

Annons

Se fler bilder och läs mer på Hovets hemsida>>

Foto: Faksimil, Facebook/ Kungahuset

 

(12)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

26 kommentarer till “Drottning Silvia vid FN-möte om narkotika”

 1. Wow, drottning Silvia! Ingen i det svenska kungahuset har den kungliga utstrålning som hon. Känd och beundrad i hela värden. Hennes 3 barn är alla mest bernadotter. Lilla gulliga Estelle kanske blir lik sin mormor.

 2. Vår fina drottning ligger inte på latsidan, men kanske är det dags för henne också att som 70 åring dra sig tillbaka och leva som pensionär. Alla är vi ju bara människor och det har varit ett helt annat tempo för vår nuvarande drottning än vad det har varit för våra tidigare drottningar. Vi lever i en helt ny tid.

 3. Svår och komplicerad fråga, detta. Inte bara att rusa åstad och kriminalisera allt som kan hända. Då slutar det med att själva missbrukaren blir kriminaliserad och det är dååligt.
  Däremot instämmer jag i det mesta som drottningen säger i övrigt i dagens Aftis-intervju. Men, som sagt: Det gäller att hjälpa istället för att jaga.

 4. Nu må kongelige jo ikke blande sig i politik og dronning Silvia er nok heller ikke bekendt med den debat, der på det sidste har foregået blandt lokalpolitikerne på Københavns Rådhus med overborgmesteren i spidsen om, at gøre køb/salg af hash lovlig.
  Det er et kæmpe kriminelt problem, forleden blev der fx beslaglagt 140 kg hash på Christiania. Det er rockere og indvandrerbander, der styrer salgsmarkedet.
  Men der er stor modstand mod en lovliggørelse blandt politikerne i Folketinget på Christiansborg.

 5. Bästa Silvia! Stil och resning på en och samma gång för en 70-årig kvinna som inte ligger på soffan o äter praliner utan är ute och jobbar i världen och som i detta fall vill lägga fokus på narkotikaproblematiken.Vid sin sida har hon diplomaten som även han troget arbetar vidare trots förbigången svensk pensionsålder.

 6. Sverige kan vara mycket stolta över Silvia. Hon är och förblir känd utomlands för sitt äkta engagemang för denna sorts frågor, ett totalt osjälviskt deltagande. Hon söker inte att få uppmärksamhet, hon söker uppmärksamhet för de frågor som ligger henne varmt om hjärtat. Madeleine, se och lär av din kloka och engagerade mamma.

 7. Flotte Silvia som blir finere for hvert år som går. Hun utstråler en helt herlig sjarm og eleganse. Hun er sikkert en herlig mormor!

 8. Jag högaktar drottningen för hennes sociala engagemang för utsatta barn och det förödande knarket. Varför engagerar sig inte barnen, bortsett från prinsessan Madeleine, i dessa frågor. Där de kan de göra riktiga insatser för de nödlidande i stället för att besöka diverse verksamheter.

 9. De kanske tycker att de inte behärskar frågan till fyllo, den är ju ganska komplex.
  Silvia kanske bara " närvarade" som hon brukar.

 10. # 7 Gunnel
  Ja det är ett jättebra jobb drottningen gör att hon sätter fokus på dessa frågor. Och Madeleine söker uppmärksamhet för de frågor som ligger henne varmt om hjärtat nämligen utsatta barn och föräldrar.

 11. #9
  Kronprinsessan intresserar sig mycket för vår miljö och det är också en väldigt viktig fråga.

 12. #9 gå in på hovets hemsida och läs om Kronprinsess parets
  bröllops stiftelse och se vilka verksamheter de stödjer.
  Carl Philip var ju för ett tag sedan och invigde en motorbana
  för funktionshindrade.
  Tycker du kan ta reda på fakta innan du uttalar dig så negativt.

 13. Evita Jansson
  Nå er Victoria sosialt engasjert gjennom både Victoriafonden og Kronprinsesseparets fond

 14. Evita
  Kan jo også nevne at samme dag som dronningen var i Wien var Victoria og Daniel i Uppsala der de besøkte TRIS,en organisasjon som får støtte fra deres fond(bilder finner du på kongehusets hjemmeside).

 15. 1 Victoria och Carl Philip är typiska Bernadottar. Madeleine är lik sin farmor prinsessan Sibylla och hennes släkt.

 16. #11 Cissi, det finns ingen prinsessa av Wales nu. Diana var det och nästa blir troligtvis Catherine.
  #9 Evita Jansson Jag håller med dig!
  #12 Eliza, intresserar sig, ja, men vad gör hon? Konsumerar en massa i onödan, reser hit och dit ….

 17. 12 Eliza. Jag anser inte att man är miljömedveten när man väljer att rusta upp och bo på Haga slott för endast tre personer. Stockholms slott eller Drottningholms slott hade dugt.

  Bröllopsresan, som gick via Vancouver, Tahiti, Franska Polynesien och sedan USA i lånat privat jetflyg och därefter lyxkryssare, är inte precis miljövänligt. Enorma utsläpp av koldioxid!

 18. 1.Marguerithe
  Beundrad över hela världen?
  Det är högst några promiller av världens befolkninge som ens känner till svenska kungahuset. Kungligheterna över huvudtaget är inte så intresanta för människor som SD:s läsare verkar tro.
  Det flesta ser inget beundradsvärd i det att man ärvar elller gifter sig i sin position.

 19. "Måndagen den 17 mars mötte Kungaparet experter från UD för att få fördjupad kunskap om Lettland inför statsbesöket"

  Ovanståde lånad av hovets hemsida. För Er som tror att de gör förbedelserna själva.. Dem FÅR fördjupad information, inte letar de fram det själva. Kanske bokar hotell och flyget 🙂

 20. Citat från en känd svensk film " JO men jag tänker på miljön, jag flyger igentligen bara när jag ska någonstans"

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar