Annons

Annons

Representationsmiddag på slottet


kungen-silvia-ibl

kung-carl-gustaf-drottning-Silvia-iblKung Carl Gustaf och drottning Silvia bjöd i onsdags in till årets första representationsmiddag.

Inbjudna till representationsmiddagen var representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som kungaparet mött vid resor och de länsbesök som genomfördes under förra året med anledning av “Kungens 40 år på tronen”.

Hälsades välkomna av kungaparet

Gästerna togs emot och hälsades välkomna av kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip och prins Daniel i Vita havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

dukning-blommor-hovet

Blomsterdekorationerna på bordet i Karl XI:s galleri gick i vitt och bestod av kinesisk körsbär.

christina-tord-magnuson-iblHär kan ni se vad de åt:

Krämig blomkålssoppa med svart Perigordtryffel, sedan smörbakad skreitorskfilé med schalottenlökskrisp och hjärtmusselsås och variation av morötter.
Vildandsbröst från Ornö med sherrysås samt långkok på låret och ragu på Puylinser med svartkål.

Efterrätt

Till efterrätt fick gästerna bakad chokladterrin med havtornscurd och yoghurtsorbet.
På bilden här intill ser vi prinsessan Christina och Tord Magnuson.
Kungen förde statsrådet Lena Adelsohn Liljeroth till bordet.
På sin vänstra sida hade kungen talmannens maka, psykiatriker Ylwa Westerberg.

carl-philip-daniel-ibl

Prins Carl Philip

Drottningen fördes till bordet av talman Per Westerberg och hade på sin högra sida statsrådet Jan Björklund. Prins Carl Philip förde Brasiliens ambassadör Ms. Leda Lúcia Martins Camargo till bordet. På sin vänstra sida hade prins Carl Philip statsrådet Lena Adelsohn Liljeroth. Prins Daniel förde talmannens maka, psykiatriker Ylwa Westerberg till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Maria Larsson.

ste_kungaparet

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL och kungahuset.se

(15)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

41 kommentarer till “Representationsmiddag på slottet”

 1. Vad trevligt att få se Aquamarine Kokoshnik Tiara, denna gång på prinsessan Christina. Prinsessan Margaretha ärvde tiaran av sin mor prinsessan Sibylla och bar den vid kronprinsessans bröllop.

 2. #1 Hanna Gästlistan finns nog på hovets hemsida.Härlig färg på Christinas klänning.De hat säkert varit i Frankrike fin brun färg.

 3. Så vacker Christina är! Våra prinsar två stiliga killar, verkar trivas i varandras sällskap!Som två arbetshästar i samförstånd bakom harven.Drottningens tjusiga klänning är den inte från någon av sessornas bröllop? Tänker på Kungen och Tord Magnusson.De har funnits vid sina hustrurs sida i många år.Gott se människor som efter livets stormar fint kan finna stiltje och ro i äktenskapets hamn. Även om det kan klucka lite där också, då och då.Äktenskapet är ingen vapenvila, skaldade alltid min gamla farmor Hulda(1878-1964)

 4. Kokoshnik tiara är vackrast på ett blont eller, för den delen, grått hår. Så därför passar den i Christinas hår. Smashing tillsammans med cerise, närmast hallonröd, klänning. Madeleine borde lägga beslag på den, men om den är Margaretas så blir det problem.

  Drottningens dress är en av mina favoriter under senare år, hon har burit den vid flera tillfällen vid det här laget. Gillar det isiga i kulören.
  Farmor Hulda var klok, hon 😉

 5. Fint och ganska roligt sagt om äktenskapet av din farmor, Linnea, så sant så!!! 🙂

  Är inte klänningen den samma som drottningen bar nyligen på en bal i Tyskland eller österike – minns inte just nu exakt var det var!? Men hon har förstås haft den förr.

 6. #Linnea, usch vad jag är dum nu men jag kan inte låta bli att skriva att arbetshästarna nog bör gå före harven och inte efter.
  Fy på mig!!

 7. Om nu P. Margaretha ävrde den tiaran P. Christina bär, hur kommer det sig då att den just bärs av P. Christina? Har månne, P. Margaretha sålt den?

 8. Hi hi hi 11 Elisabeth Aronson. Nu får jag hemfalla i min egen parole
  Tänka först och skriva sen! Tack för påtalat fel i strukturen!

 9. Cristina har säkert fått låna den av stora-syster. Hennes egen lär ju ligga på botten av Nybroviken !! Margaretha har ju bara gala-klädsel när hon är i Sverige. Så Diademet förvaras nog i Sweden.

 10. #7.Jo det är samma klänning som Drottning Silvia hade när hon
  var i Dresden Tyskland på Semper Opera där hon fick ett stort pris.

 11. Så kul att äntligen få se akvamarintiaran igen även om det var förvånande att det var på Christinas huvud och inte Margaretas. Håller med om att Christina passar utmärkt i den. Och nej Madeleine ska verkligen inte lägga beslag på denna tiara. Så länge hon bor i USA så behöver hon inga nya "privata" tiaror !

 12. Sverige har verdens vakreste dronning. Jeg er stum av beundring, så det er bra at jeg kan skrive… Prinsessan Christina er også en person som jeg beundrer. Så stark, så vakker, så intelligent. Christina er alltid stockholmselegant.

 13. 11 Elisabeth Aronsson
  den harven är motordriven, så arbetshästarna (var får ni allt från?) går bara bredvid och tittar på

 14. Alltid lika fint att se prinsessan Christina. Min favorit – utan konkurrens- i den generationen.Victoria är hennes motsvarighet i den yngre skaran.Hjärtliga hälsningar – om de läser dessa kommentarer.

 15. Underbart att få se akvamarin kokoshniken igen!! Hoppas att den har "köpts" tillbaka av kungen och inlemmats i Bernadotte Stiftelsen 🙂

 16. Apropå snickarn, så tycker jag också det var länge sen jag läste något av honom här … han har kanske rent av blivit royalist, ha ha! Oavsett vilket är han saknad i spalterna!

 17. Dronning Silvia ligeså vacker denne aften, som da hun bar både klänning og juvelerne første gang tilbage i juni 2010.
  Jeg synes så til gengæld, at prinsesse Christinas farve på klänningen er altfor dominerende til diademets sarte aquamariner. Men hvis hun har fået stjålet sit eget og må låne søsterens, så okay – alt kan ikke passe sammen hver gang og de fleste roser jo altid PC her, så det er min smag, der er anderledes.
  Rose PC vil jeg gøre, for at have en stola/sjal over de bare arme!!

 18. Visst är kungaparet stiligt på de här bilderna, men kronprinsessan saknades. Ser ut som att drottningen bytt hår.

 19. apropå festklädsel på slottet…

  bloggen Sartorial Splendour har nu lyckats gräva fram 4st äldre vackra bilder på den sve formell "hovdräkt" som tidigare nyttjades av dåtida kungligheter – här porträtterandes Sibylla och 1 myckt ung Christina:
  (tips: för detaljer, klicka på bild så förstoras det) http://orderofsplendor.blogspot.se/2014/03/royal-outfit-of-day-march-21.html
  vacker effektfull klädensemble i svart o vitt Bevis på att Less is More
  (finns kommentar just om Akvamarin Kokoshnik-tiaran även där)

 20. Varför har prins Daniel så fula glasögon, han ser utsom en förvånad uggla. Han borde ha lite kraftigare bågar.

 21. Jag älskar den första bilden!
  Drottningen är verkligen strålande vacker och kungen står och väntar in henne och tittar så kärleksfullt på sin maka.

 22. Ni kommenterar kungliga pars relationer med skvallerpressens bilder som underlag! Tror ni på allt skvallerpressen skriver?? Fy fan!!!

 23. Tycker mig ana att Kungaparet sett extra lyckliga ut på sistone.
  Undrat om det inte har att göra med den stundande förlovningen kommande månad plus bröllopet i sommar mellan Prins Carl-Philip och blivande Prinsessan Sofia!
  Läste i Expressen om "Sofias saga", om den otroligt spikraka karriären in i Kungahuset, och om hur omtyckt Sofia numera är av kungafamiljen, – särskilt då av Drottningen! Och tydligen har även vi, det svenska folket, äntligen tagit henne till våra hjärtan…!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar