Annons


Annons

Ny dokumentär om Victorias och Daniels Haga slott – sänds nu i påsk


victoria-daniel-estelle-svt

På annandag påsk kommer vi att kunna få en exklusiv titt in i Haga slott där kronprinsessan Victoria och prins Daniel bor med sin Estelle.

Det är i SVT 1 som programmet kommer sändas, en svensk dokumentär från 2014 – “Haga slott ett kunglig hem”. Det är en film om Haga slott förr och nu som sänds den 21 klockan 20.00. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel öppnar dörrarna till sitt nya hem i helt unika bilder.

Annons

haga-slott-svt

Vi får också följa med dem från salong till trädgård på Haga slott. I dokumentären kommer vi också att få se prinsessan Estelle när leker i Hagasessornas lekstuga.

victoria-estelle-svt

Prinsessan Christina minns sin uppväxt som skildrats i böcker, sånger och journalfilmer. Filmen är – som ni kanske förstår av de vårlika bilderna och prinsessan Estelle – inspelad förra året.

Estelle-Kate+Gabor

Prinsessan Estelle vid sin anrika lekstuga. Foto: Kate Gabor.

estelle-svt

Se själva SVT:s tablå här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: SVT, Kungahuset.se/Kate Gabor


(73)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

90 kommentarer till “Ny dokumentär om Victorias och Daniels Haga slott – sänds nu i påsk”

 1. Det ska bli jättekul att få se den ! Det är alltid roligt att följa vår fina Victoria och Daniel och lilla Estelle. Kvällen är inbokad.!!!

 2. Ska bli roligt se denna härliga lilla familjen på tv.
  Estelle växer och utvecklas hela tiden, så det blir
  spännande se hennes framsteg.

 3. Prog är från förra våren, men denna familj är alltid fina att se. Att vi ska få kika in i de privata rummen tror ja ej på, utan det blir väl representationsvån.
  Den omtalade gamla lekstugan, nu leker Estelle där. Ska också bli härligt o se det gamla. Har ej kollat hur långt det är.

 4. Jag förknippar Haga med fjärilar. Undrar om de har fjärilsbuskar i parken? Och har de fågelholkar?

 5. #16. Sthlm
  ”att de verkligen bjuder in oss till dem. Det är på tiden!”
  Har du någon slags rättighet att få se hur folk bor?
  Är det bara kungafamiljen?
  Statsministern?
  Landshövningen?
  Riksdagsledamöter?
  Vilka fler?

 6. Haga slott skulle användas även för presentation. När och vilka som togs emot på Haga av Victoria och Daniel? Inga som jag känner till och så kommer det att bli.

 7. I Danmark er det kun Mary og Frederik, som ikke har vist noget af privatboligen frem. Det vi så fra palæet var repræsentationslokalerne og deres arbejdsværelser, før de blev indrettet med møblerne.
  Alle de slotte dronning Margrethe bruger og bor i, har vi fået masser af kig ind i gennem årene.
  Sidst har Joachim og Marie vist Schackenborg frem i en belgisk slotsserie om, hvordan moderne unge kongelige/adelige også lever.
  Jeg ser også frem til tv-udsendelsen, men nu allermest for at se personer selv! 😉

 8. De kommer säkerligen bara att visa de få rum som de publicerade bilder av förra året, där man ser en del av rummet. Man påstår att det är en representationsvåning därför att de naturligtvis inte vill säga att det är deras eget vardagsrum osv. Man kan googla på Haga och se planlösningen.
  #18 svenska folket äger Haga och har bekostat renoveringen!

 9. #22 Även om svenska staten äger Haga slott och skattemedel bekostat renoveringen, så har KP-paret, liksom alla, rätt till en privat sfär. Förresten, har tydligen KP-paret betalat renoveringen av den privata delen själv enl info

 10. 18. Anna, vilken bra idé med hemma hos-reportage för dom kategorier av personer som du nämner! Det vore intressant att se. En del av dom har ju offentliga tjänstebostäder dessutom.

 11. #22. Desirée
  Sagerska palatset ägs av staten dvs svenska folket. Ingår det i ”kravet”?
  Vi har drygt 20 landshövdingar i landet. Ingår de i kravet?

  #25. Kristine
  Näe, det var inte ett tips jag lämnade. Jag påtalade dumheten från #16. Sthlms sida att kräva tillträde i någons bostad.

 12. Svar till nr 11:
  Daniels föräldrar vill inte stå i rampljuset så mkt o det får vi försöka acceptera. Men jag håller med, visst skulle det va roligt.

 13. Alla har rätt till en privat sfär. Bara ren nyfikenhet att kräva att
  få se andras hem.
  Statsministern betalar skatt på förmånsvärdet för Sagerska palatset.

 14. Hysch, hysch…… Nu verkar kronprinsessparet vara lediga igen. Varför skrivs det inte en rad om vad de sysslar med. Är Victoria med familjen i NY?

 15. Gneta_Förresten, har tydligen KP-paret betalat renoveringen av den privata delen själv enl info

  Ej renovering utan inredningskostnad viss skillnad – att renovera innebär att rusta upp/reparera vilket åligger ägaren SFV i vars intresse det är att huset är i bra skick!
  Reportaget lär inte va av "hemma-hos"-varianten utan 1 informativt program om Haga Slott "då&nu" m tyngdpunkt på den officiella elen…och då är det 46(?) rum minus VoDs 11rum som de privat förfogar över – planlösning/antal rum ska va ändrat sen senast kända ritning då omfattande vattenskadorna blev kända o annat akut som fördröjde inflytten några månader.

 16. 29. Sthlm. Om de är lediga har de väl ingen skyldighet att rapportera vad de gör?! Speciellt Victoria har ju varit på en spännande resa till Afrika! Vi har fått rapporter angående Daniels och Victorias uppdrag och arbete. Är de lediga förväntar jag mig inga rapporter! Om de arbetar så väldigt gärna! Men jag unnar de att få vara helt privata emellanåt. Lillasyster har precis fått en baby och det förvånar mig inte om Victoria tagit familjen och åkt över för att hälsa på lillasyster och hennes lilla familj! =) Men rapporter därifrån tror jag inte på! 😉

 17. Tror inte heller att vi får se den privata delen och förväntar mig inte det heller. Skulle NI visa upp ert hem för alla andra? Nej, jag trodde inte det och det skulle inte jag heller. Men den offiiella delen kommer vi nog att få se och det räcker för mig. Även de kungliga har rätt till en privat sfär där ingen annan når än de själva.

 18. #30 Nja, inredningskostnader, ingår också i en renovering, som ex.vis byte av kök, badrum målning och tapetsering.

 19. Det må man få med seg.
  De helt private rommene vil ingen kongelige vise fram.
  Skjønner ikke hvilket behov folk har av se dette.

 20. #13, nej med tanke på att deras image är att visa sig så folkliga och "enkla" så vill de nog inte visa upp all lyx de omger sig med i sitt hem….

 21. "35" My,
  Jag tror att vanliga svenskar omger sig med mer lyx i sina hem än vad de kungliga gör. Den som har sett Solliden vet hur enkelt där är.

 22. #30 Nja, inredningskostnader, ingår också i en renovering, som ex.vis byte av kök, badrum målning och tapetsering.

  Gneta att Haga Slott har fungerande kök badrum tapeter(ytskikt) gardiner etc är SJÄLVKLART och direkt följd av stambytet efter vattenskadorna …alltså Statens ansvar/utgift – oavsett om huset är bebott eller ej
  vad VoD betalat för är inredning i form av möbler o dylikt som tillhör dem privat och skulle tas med vid ev flytt, vilket framgått av medias rapportering. Sen har de som hyresgäster fått påverka VAL av fast inredning i övriga rum(exvis golv tapeter) ihop med Staten & typ av köksutrustning typ den AGAspis för 100tusen som Daniel ville ha i köket

 23. #38 Att denna renovering av bl.a. kök och badrum skedde beror nog inte bara på vattenskadorna. Haga slott renoverades förra gången i mitten av 60-talet, då Gustav VI Adolf överlät dispositionsrätten till Regering att användas som gästbostad vid prominenta utländska besök. Om jag inte minns helt fel var Sovjets regeringschef Nikita Chrusjtjov den förste utländske "prominenta gästen" att övernatta där

 24. 11 & 27 Varför i hela friden skulle vi ha rätt att tränga oss på i familjen Westlings hem. Alla har rätt till sitt eget hem och Westlings är dessutom privatpersoner. Ingalunda har vi heller rätt att snoka i de kungligas privata rum, någonting måste de väl få ha för sig själva.

 25. #41 En AGA-spis lär vara installerad i ett av köken på Haga slott, men om det var P. Daniels idé, det är det INGEN som vet, utan det handlar nog bara om fria spekulationer, eller sådana som tror på allt vad skvallerpressen skriver

 26. Det blir säkert ett intressant program! Men en del av rummen är ju mycket privata och varken statsministern eller andra "INTRESSANTA" PERSONER HYSER NÅGOT STÖRRE INTRESSE AV ATT VISA ALLT!
  kanske DENNA AGASPIS VAR EN GÅVA FRÅN FÖRETAGET I PR SYFTE!

 27. # 31. Victorias resa i Afrika var en officiell statlig arbetsresa! Ingen intressant semestertripp!
  Var och när har vi fått en officiell upphandling om syftet med hennes resa och uppnått resultat?
  # 36. Solliden är kungafamiljens sommarhus, inte deras hem!
  Jämför du Solliden med medelsvenssons sommarhus är skillnaden enorm. Blev du f.ö. guidad i kungafamiljens privata utrymmen när du besökte Solliden?
  Det är de av folket ägda slotten Drottningholm och Haga du skall jämföra med vanliga svenskars hem när du uttalar dig om skillnaden mellan kungligt och medelsvenssonboende!

 28. BrittP_43_citat:…kanske denna AGASPIS VAR 1 GÅVA FRÅN FÖRETAGET I PR SYFTE!

  OBS! – det finns strikta regler för ALL typ av statlig anförskaffning & att "ta emot" 1 såpass dyr spis "gratis" hade varit lagbrott & därmed tolkats som Muta – definitivt inget köparen Statens Fastighetsverk eller Kungahuset vill bli inblandad i…
  Det vore ingen vidare PR för AGA heller, skulle skada deras goda renommé i bl a England där AGA finns närapå i var slott & herresäte

  Lollo_45 – V+D utformade nya köket men betalade ej för nya köket

 29. #49 Bör kanske också på pekas att det AGA-spisen finns inte bara i slott och herresäten i England utan i vanliga villor, så ock i Sverige

 30. GNETA det var väl inte det jag skrev heller????
  Ordet BARA förekom EJ över huvudtaget… jag angav ETT EX på land som AGA är stora i med motsvarande kunder som Haga SLOTT – inte alls nån uppsats om själva Företaget AGA eller deras internationella kundbas EJ heller skulle sagda spis installeras i en "svensk villa" alltså helt ovidkommande då dessa 2 hustyper kräver helt olika modeller i helt olika prisklass – så läs du om mitt & britt.p´s respektive inlägg för att till fullo haja sammanhanget!

 31. #52 tror nog att samma AGA-spis som kan finnas på Haga slott mycket väl kan installeras i en "svensk villa" allt handlar och storlek på kök och det finns svenska villor med stoooora kök

 32. Likaså det kök de valde till den privata delen av Haga slott, nämligen ett Kvänumkök, finns också i svenska villor.

 33. 54
  som sagt… läs du om mitt & britt.p´s respektive inlägg för att till fullo haja sammanhanget!

  vår kommunikation berör inte vad du skriver om alls

 34. #56 Ang AGA-spisen så lär en sådan med värde av ca 100 000:- vara installerad på Haga Slott. I ett av dina inlägg, påpekar du på att det är den typ av spis finns i var o varannat slott o herresäte i England. Jag bara gjorde ett förtydligande, att denna spis även finns i svenska villor, liksom det kök som installerats i den privatala delen av Haga slott.

 35. Gneta-Citat_I ett av dina inlägg, påpekar du på att det är DEN TYP av spis finns i var o varannat slott o herresäte i England.

  LÖGN! knappast Gneta försök inte… Jag uttalade mig OM faktisk NEGATIV PR-effekt på AGAs Brand(varumärke …i händelse av att – som BrittP föreslog – AGA "ger" spis till Staten/SFV under att de uppdaterar HagaS enda kök i huvudbyggnaden som Vs familj självklart är tänkt att nyttja dagligen (själva+ personalen) Läs på om Mutor & Regler f Statliga Upphandlingar. Skulle ge Badwill vida omkringåt Stat, AGA & Kfamiljen vid prövning om mutanklagelse…
  MITT Citat_"Vore ingen vidare PR för AGA heller, skulle skada A´s goda renommé i bl a ("bland annat") England där AGA finns närapå (betyder "nästan") i var slott & herresäte" …Alltså Gneta EJ från mig 1BOKSTAV OM "VILKEN MODELL" SOM SYNES… Och då H Slott är tänkt för framtida Sve representation (dvs inkl måltider) är köket ej beläget i "privata delen" alls heller. Kökets nya fasta utrustning hör till HS/SFV, som lät HKHhyresgäst’s behov+smak prägla nya köket

 36. Undrar hur ofta dom använder denna spis, när det gäller representation så beställer man väl maten eller hyr in kockar, tror knappast att Daniel står vid spisen och kokar makaroner till middag för sin familj när frun kommer hem efter sina uppdrag. Men är man kunglig så är man. Men samtidigt kan jag tycka att det vore passande om de inte slog på så stort utan var lite mer folkliga.

 37. #Ang köket, eller rättare sagt köken, så finns det TVÅ kök på Haga slott, dels detta privata kök och så ett storkök. I storköket som skall användas när det är representation är det ett helt annat kök installerat som lär ha levererats från Marbodal
  För övrigt har jag aldrig diskterat vilken apis-modell, läs om och läs rätt.
  Dina inlägg är för ävrigt lite svåra att förstå ibland, trots att jag har näst intill högsta betyg i läsförståelse 😉

 38. Emma h

  Med anledning av dina frekventa inlägg vore det väl på tiden att du lärde dig att behärska det svenska skriftspråket!
  Du kör med "besserwisser" attityd gentemot andra trots att du inte kan formulera en enda mening , skärp dig.

 39. Jag håller med. Jag har försökt förstå och få sammanhang i emmas inlägg men nu hoppar jag över dem. Oläsbara och alldeles för mycket besserwisserattityd.

 40. Tack för att ni bjuder in på Haga slott vår underbara familj .
  Blir glad att se er vid olika representationer, det gör ni med bravur.

  Önskar er en Glad Påsk.

 41. Den dokumentar skal jeg se, vi har ikke så mange tv-kanaler at vælge imellem i sommerhuset (i påsken), men kan heldigvis tage SVT1.
  "Hjemme hos Mary" skriver SD i denne uge, har ikke set det endnu, men tvivler på, at der var meget fra "privaten".
  I går viste DR1 en dokumentar om "Dronningens nye have", det er Fredensborg slotshave, der er blevet renoveret med nye skulpturer og en tilbageførsel til Jardins 1700-tals plan. Det har kostet 60 mio danske kr.
  Dronningen har fulgt projektet tæt i de over 3 år det tog at anlægge den. Interessant udsendelse, som kan findes på dr.dk/tv.

 42. Inte får vi se nåt av deras privata boende, som vi har betalt för. Det blirväl som vanligt ett krystat program om ingenting. Läste Sv D om reportaget i Danmark och det enda vi fick se där var en trappa, inte det minsta personligt alls. Varje vecka får vi läsa om andra finfolksboende in i deras sängkammare, men när det gäller vårt kungahus så ska det hemlighållas. Vad är man egentligen rdd för? Att vi ska störta dom från deras guldtron och ner till oss vanliga.

 43. 70, delen av dokumentären är inspelad i oktober. Den är nytt för det har inte visas i TV före detta.

 44. 72# Nej, de har no inte emigrerat. Men de ligger väl lågt för tillfället.
  Vill väl inte ha så mycket negativt innan förlovningen. Men herre jösses OM de förlovar sig, då ska det letas fram!!!

 45. 72# Nej, de har no inte emigrerat. Men de ligger väl lågt för tillfället.
  Vill väl inte ha så mycket negativt innan förlovningen. Men herre jösses OM de förlovar sig, då ska det letas fram!!!

 46. 72. LB
  Ja det vore en nåd att be om. Det vill säga om man vill rädda kungahuset, som en del har sådan åga om.

 47. Åh, att en slips kan uppröra så 🙂 Jag kan berätta att jag har fluga både när jag diskar, städar, lagar mat och rastar hunden! Slips och fluga är numera ingen som man bara har vid särskilda tillfällen… Dessutom, tänk vilket liv om Daniel haft t-shirt på sig på bästa sändningstid 🙂

 48. Nu har jag sett programmet. Positivt överraskad är jag, för det handlade mycket om Hagas historia, intervjuer med urtrevliga Prinsessan Christina. Prins Daniel är helt enkelt toppen. Han betonade, minst två gånger, att lyckan inte sitter i hur stort ett hem är, utan att det beror på att man är nära sina nära och kära, ett hem är ett hem. Heder åt Daniel.

 49. 6 caterineg What planet are you on? Do you have a right to look into other peoples bedrooms? Would you like your employer, if you had one, to demand that you show your bedroom and bath the whole company? Silly!

 50. Tycker också det var ett fint program, med mycket historia och med ett avslappnat Kronprinspar som man märks verkligen har en härlig harmoni vilket också märks på lilla P. Estelle.
  Härligt att höra P. Christina berätta om Haga på hennes tid

 51. #26 Anna vad menar du, har jag krävt något?
  #24 Gneta självklart har de det. har jag påstått något annat?
  Skulle inte tro att de har betalat något själva, var har du fått det ifrån? Haga är inte så stort som många tror, där finns knappast 2 kök. Däremot finns det 2 på Drottningholm.
  Marguerite, tror du själv på dina sagor, att vanliga industri-, vård arbetare mfl har hem som är lyxigare än de kungligas?

 52. Ha, ha, apropå diskussionen om AGA-spisen för 100 000:- Noterade ni i filmen igår, att redan på 40-talet fanns det en AGA-spis i köket 🙂

 53. # 72. LB #
  Också jag och många med mig undrar varför det är så tyst kring den av SvDam utlovade förlovningen mellan Sofia och Prins CP. Enligt SvDams och Tingvals uppgifterl bör det ju ske inom de närmaste dagarna!!!
  Har ännu inte märkt en tillstymmelse till förlovningsyra åtminstone i Stockholm, – men kanske märks det desto mer i Älvdalen???
  Hursomhelst skall jag vara beredd med lite skumpa inför den festliga begivenheten!

 54. Lite mesigt program som slog mynt av Estelle. Ett mycket medvetet pr-trick från hovet. Det enda som gav något var Christinas kommentarer. Hon har ett helt annat språk än Victoria och Daniel. Hennes språk och tonfall är ljusår från dem. Hon är bildad, vänlig, mänsklig. Det hörs att både V som D inte har någon riktig utbildning och därmed heller inte platsar för den uppgift de ska ha. De talar lika dåligt som kungen.Kungen blir förresten allt märkligare för varje år.

 55. Förvånades över Vickans korta rosa klänning vilket också syns på denna tidnings hemsida. Det syns särskilt när hon sitter ned. Även den dag det blev officiellt att hon var gravid med Estelle hade hon för kort klänning.
  För övrigt så kan jag bekräfta denna tidnings uppgifter om att Daniel bestämmer mycket. Det gjorde han redan inför bröllopet. Det var hans kompisar som stod för utformningen av deras officiella bröllopsprylar. Intäkter som de ännu inte officiellt angivit hur mycket de fick in till sin stiftelse…

 56. 77#

  Det är klart att det är viktigt att vara nära sin familj, men nog är livet många gånger både lättare och bättre om man bor i stor villa med kock, barnflicka, städhjälp och trädgårdsmästare, jämfört med ett radhus i Ockelbo…ibland blir försöken att framstå som vanliga något överdrivna.

  Kan hålla med Erik 83# om PR-varningen på programmet. Att visa upp små barn i media är tacksamt och slår aldrig fel. Det känns som om programmet är en reaktion på alla skriverier om kungens eskapader något år tidigare, och därmed ett försök att öka monarkins popularitet genom att visa upp familjeidyllen på Haga.

 57. Erik 84
  Jag har för mig att det var Victorias fd klasskamrat Niclas Engsäll som numera är skild från Andrea, som fick uppdraget att utforma bröllopsprylarna.
  För mycket fokus på Estelle. Där är alltid något som skall skylas över när barn är med så mycket i bild. Varför stoppades en del inslag i filmen ?

 58. #86 Detta har jag också för mig att det var NIclas Engsäll som tog fram detta.
  Jaha, nu är Estelle med för mycket också.

  #85 Nja, säg inte det, Tror nog många gången familjelyckan är större i ett radhus någonstans, än i slott med anställd personal som sköter allt

 59. Lite besviken…att upprepade gånger få höra att KP känner sig närmare sina farföräldrar som varit döda i ett halvt sekel känns inte så upphetsande…håller med Erik, lite för välregisserat och för mycket av PR-kupp.

 60. Sommarkort.
  Somliga säger vi lever i evighet fast döden är det sannaste dom vet
  Andra säger lyckan finns i ett ögonblick fast dom aldrig hann ifatt det dom fick.Kärlek och hat,fiende kamrat.Glädje och sorg i hydda och borg. Tar vi ett kort på barnen i sommartid när dom dansar,när vi dansar.En stund på jorden.
  Om du går runt i cirklar eller rakt dit du vill.Om du står långt ifrån eller tätt intill.Vi spar alla lögner till morgonen efter och reser dom glas som föll på festen.Tar vi ett kort på barnen i sommartid när vi dansar,när vi dansar.En stund på jorden./Cornelius Vreeswijk/.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar