Annons

Annons

Haakon på seminarium och konsert i Stockholm


haakon-victoria-ao

Som vi berättade under gårdagen har kronprins Haakon varit i Sverige. Här ser vi honom tillsammans med kronprinsessan Victoria under konserten i Storkyrkan.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia, kronprinsessparet och kronprins Haakon närvarade under måndagen vid ett seminarium i Bernadottebiblioteket som uppmärksammade att Norges grundlov firar sitt 200-årsjubileum och att Sverige i år haft fred i 200 år.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

kungapar-haakon-victoria-ao

Kungligheterna på väg in till konserten i Storkyrkan.

carl-gustaf-ao

Kung Carl Gustaf öppnade seminariet och sa bland annat:
– Grundloven och den långa freden hänger nära samman och är en viktig del i de nordiska folkens gemensamma historia. Loven har genom alla år symboliserat friheten och självständigheten hos det norska folket och gäller än idag som Norges grundlag. Våra båda länders gemensamma förfader Karl XIV Johan, en man med stor erfarenhet, framhöll ständigt fredens avgörande betydelse för ett lands välgång.

victoria-daniel-ao

Under kvällen hölls en konsert i Slottskyrkan. F.A. Reissigers Requiem for kong Carl Johan gavs för första gången i Stockholm. Det stora Oratoriekoret Caeciliaforeningen från Oslo, hundra sångare under ledning av sin dirigent Steffen Kammler, framförde detta historiska verk. Sjöng gjorde Elin Rombo, Ingrid Tobiasson, Carl Unanader-Scharin och Nils Gustén. Medlemmar ur Kungl. Hovkapellet spelade.

silvia-haakon-ao

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press/Patrik Österberg

(22)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

30 kommentarer till “Haakon på seminarium och konsert i Stockholm”

 1. Haakon er en flott fyr, og så lik sin oldefar som han er oppkalt etter. Mette Marit er en heldig dame 🙂

 2. Vår kung och Norges kronprins är så stiliga. Borde inte prins Carl Philip också funnits med vid detta tillfälle. Vad har hänt med vårt kronprinsesspar, de tittar ju inte på varandra längre.

 3. #4 Sthlm
  Var du också där och såg att de inte tittade på varandra?? För Guds skull, sluta spekulera!!

 4. #5, det är uppenbart på bild efter bild (framträdande efter framträdande) att det finns en ökad distans emellan dom.

 5. Nu är ni bra löjliga, det tas en massa bilder och tidningen
  väljer en bild där det inte tittar på varandra just då.
  Tänk efter innan ni skriver det gör inte ont.
  Ett officiellt uppdrag då ska man väl inte sitta och gulla med
  varandra, av respekt för de som uppträder ska fokus läggas där.

 6. #7, det har inte hindrat dom från att "gulla" tidigare..och vi pratar inte om några enstaka bilder i en tidning utan det stora antalet som tas av pressen och hovet själva.

 7. 4. Sthlm

  Jag tror inte alls att det hänt något speciellt med vårt kronprinsesspar. Kan tänka mig att Daniel sitter säkrare i sadeln nu efter några år i rampljuset och inte lika mycket behöver sin hustrus stöd och uppmärksamhet.

 8. #13 Anna, det händer sällan att tronföljare från ett land skall gifta sig med en tronföljare av ett ennat land. Då skulle en av dom bli tvunget att abdikera.

 9. Visst är det distans mellan KPV och PD ! All gemensam Kärlek och kraft verkar läggas på dottern. Visst är det bra men kärlek mellan kvinna och man är en annan kärlek och den ska man vara rädd om och vårda även efter barnen kommer. Ännu viktigare då eftersom man måste anstränga sej mer lätt att låta bli för man är så trött, stressad och ganska nöjd med kärleken man delar med sitt barn. Att dessutom alltid jobba tilsammans är ju dessutom en egen utmaning i sej. Lite glädeje och spontanitet på vuxennivå kunde nog komma väl tillpass om man inte vill förgås av präktighet och prestations fullkomlighet.

 10. #14 Paulina
  Naturligtvis vet jag det.
  Tycker fortfarande att Victoria & Haakon hade blivit ett utmärkt par!

 11. "Økad distanse" ?
  Ja ha, på bilde nr. 4 titter Daniel smilende på sin fru og hun ser glad ut.
  Det ser ut som om de nettopp har sagt ett eller annet til hverandre som de smiler og ler av.

  Når man har vært sammen i så mange år som V og D er det faktisk normalt at man ikke ser nyforelskede ut hele tiden. Det er også helt vanlig at man ikke snakker sammen hele tiden.

 12. Lika barn leka bäst, sägs det. Här ser vi två personer som talesättet stämmer väl in på.

 13. Sluta med era insinuanta kommentarer och funderingar om kronprinsessparets relation utifrån att ha tittat på något kort, om att Haakon och Victoria borde blivit ett par etc.

 14. #1 Missie

  Ja, Haakon är en "flott fyr"! (Härlig benämning!) 🙂

  Och jag sku så gärna läsa i SD om de bortgångna monarkena i Norge, Danmark…Om Olav, Frederik, för att inte tala om just Haakons farfar. Om också Sveriges Gustav VI..hans båda hustrur.
  Personligen minns jag nätt och jämt tronskiften i Danmark, upplevt Frederik som en åldrande och sjuk man. Men han var ju så mycket mer, en synnerligen personlig kung!

  Ett tips Svensk Dam; jag tror vi är många som skulle läsa längre artiklar om bl.a de f.d monarkerna i Norden. Gör en reachers, annat än Wikibedia, det kan vi läsa själva. Gör längre artiklar i den tryckta tidningen och fler sidor än fem om kungliga, om tidningen nu ska heta den "kungliga tidningen! De kortare svallren kan finnas på nättidningen.

 15. Her og Nå,som er konkurrent med Se og Hør, skriver i sitt nyeste nummer som kom ut i går at V og D var på " hemmelig" Oslo besøk i helgen. De bodde hos Haakon og Mette-Marit. Alle 4 pluss venner av H og M ble observert natt til søndag på en japansk restaurant i Oslo.
  Bare som en kommentar til alle som skriver om økad distanse etc.

 16. ## 17 och 18
  Visst, men de båda valde istället en servitris respektive en personlig tränare. Ack, ack, ack!

 17. Ja, Haakon ligner sin oldefar – mer enn sin far og farfar, men Haakon sr., var enda stiligere som ung!! Så nylig et bilde av ham da han var i begynnelsen a 20-årene og fortsatt het Prins Carl av Danmark – fy søren for en flott type!!! Nydelige øyne hadde han også!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar