Annons


Annons

Kronprins Haakon och Mette-Marit spelade fotboll på hemmaplan


Mette

Kronprinsparet av Norge bjöd in ungdomar till fotbollsmatch hemma på Skaugum.

Prins Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra kämpade på grusplanen i röda lagtröjor.

fotboll-1

Medan världens främsta spelare strider om äran i Brasilien, blev det en spännande match på Skaugum stadium i måndags eftermiddag.

Annons

Haakon

Tillsammans med Norges fotbollsförbund arrangerade kronprinsparet en vänskapskamp mellan Røa Unified och Team Norway.

Haakon

Prinsessan Ingrid Alexandra dribblade bollen och siktade på mål.

lag

Norges tronföljare kämpade i värmen.

Ingrid-Alexandra

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures


(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

11 kommentarer till “Kronprins Haakon och Mette-Marit spelade fotboll på hemmaplan”

 1. De har på ett mycket sympatiskt sätt kunnat vara sig själva, leva ett vanligt liv och samtidigt kunna föra sig mycket värdigt i de kungliga sammanhangen. All heder åt dem!

 2. Eva
  Merkelig kommentar fra deg.
  Du kritiserer jo alltid de svenske kongelige for at de er for vanlige,at de ikke kan være kongelige og vanlige på en gang.
  Men tydeligvis er det som ikke er ok for de svenske helt akseptabelt for andre kongehus.

 3. Dessverre skriver ikke SD noen som helst om Røa Unified, som er et lag som består av mennesker med psykisk utviklingshemming, og det var også dette laget som vant kampen. For de som vil vite mer er det bare å gå inn på kongehuset.no og lære mer der.

  Det var veldig fine reportasjer fra dette arrangementet både på NRK og TV2, og jeg ble i skikkelig godt humør av å se dette. Det finnes video på NRK også, men jeg har dessverre ingen direkte link…

 4. Vårt kronprinspar er " avslappet og naturlige" hvis det er noe de selv har tatt initiativet til, så for meg blir det alikevel kunstig å se sånne bilder. Det er veldig mye som har blitt "privat" og som pressen og folket ikke får ta del i lengre. Vårt tidligere kronprinspar var mye flinkere til å by litt på selv og ungene i settinger de selv valgte, mens alle merkedager ol nå er private .

 5. "4"Ingrid, "5" Eva,
  De flesta Kungafamiljer kan föra sig i de kungliga sammanhangen. Det som är tydligt är att ni aldrig kan berömma vår svenska Kungafamilj. De verkar alltid göra något fel i era ögon. De är minst lika naturliga som i Norge och Danmark. Vi kan beundra andra men ska väl hålla på våra egna i första hand, om de är värda det, vilket de är i högsta grad.

 6. "8" Marleah

  Det ligger nog något i det du skriver. Jag misstänker att anledningen kan vara, att när de först har lätt att bjuda på sig själva, så känns det säkert mycket bra. De vill verkligen det.
  Sedan är risken att människor omedvetet blir för närgångna och att det privatliv som alla människor, familjer, behöver få ha, det försvinner. Då måste de sakta eller plötsligt dra in lite på det där att bjuda på sig själva för att orka med.

  "9" Marguerithe

  Instämmer ! Jag tror att våra kungligheter behöver en hel del uppmuntran. De lever ett hårt liv med mycket press om att vara "fullkomliga" och de gör sitt bästa .. trots att det naturligtvis inte blir perfekt alla gånger. Det vore omöjlligt.

 7. # 10 Du har rätt. Alla kungligheter har krav på sig att vara "vanliga", men samtidigt ska de vara 100 % felfria och perfekta. Hur går det ihop? Självklart måste de få ha ett riktigt privatliv också, vi behöver inte se allt och veta allt.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar