Annons


Annons

Skolbyte i det danska och norska kungahusen


nikolai-ste

Kronprinsparet av Norge väljer privatskola till sina små och prins Jochaim och Alexandra skickar äldste sonen till välrenommerad internatskola.

Efter sommaren blir det en helt ny miljö för prins Joachim äldste son prins Nikolai som börjar på internatskola. De flesta ungdomar drömmer väl någon gång om att få komma hemifrån och gå på skola – och bo- med kompisarna, precis som Harry Potter.

Annons

Herlufsholm-Næstved-

Drömmen blir nu sann för prins Nikolai av Danmark, äldste barnbarn till drottning Margrethe. Prins Nikolai har gått ut nian från Krebs ‘School i Köpenhamn. Efter sommaren fortsätter han sin skolgång vid Herlufsholm Næstved söder om Köpenhamn (se bilden).

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

nikolai-margrethe-joachim-s

Den 14-årige prinsen, som fyller 15 år den 28 augusti ska gå en treårig gymnasieutbildning vid Herlufsholm efter sommaren 2015. Det lär bli ett speciellt år för Nikolai då skolan fyller 450 år den 23 maj 2015 och firar  jubileumsår med fester och fyrverkerier.

Ingrid-Alexandra

Prinsessan Ingrid Alexandra, 10, och prins Sverre Magnus, 8, ska också byta skola till hösten. Det blir privatskolan OIS, Oslo International School för tronföljaren Ingrid Alexandra.

Oslo-Montessoriskole-på-Vettakollen

För lillebror öppnar Oslo Montessoriskola på Vettakollen portarna till hösten.

fotboll-1

Barnen har tidigare gått i den kommunala Jansløkkaskolan i Asker.

ste_marius

Mette-Marits äldste son Marius Borg Høiby är 17 år och går på idrottsgymnasiet Wang.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella, IBL

 

 

 


(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

30 kommentarer till “Skolbyte i det danska och norska kungahusen”

 1. Ja, da var det ikke lenger fint nok med offentlig skole!
  Mette-Marit snakker så varmt om å vise måtehold og dele godene. Kan hun si som går med designer-vesker og sender barna på dyre skoler. Dobbeltmoral!!!

 2. Det er prins Nikolais eget valg, at han vil på kostskole – og hvad Kronprinsparrets børn angår, er de jo forholdsvis små endnu…

 3. Vanlige skoler er vel ikkje lenger fint nok for MM . Kronprins Håkon og Prinsesse Martha gikk på vanlige skoler og er blitt folk for det . Betaler vi ikkje nok til ett Kronprinspar so knapt er utenfor Oslo. Kongeparet på 76 år gjør ein glimrene jobb, men når dei er borte håper eg verkeligen det blir slut med kongedøme.

 4. Det är dem väl unt. Önskar att jag hade haft råd då mina pojkar var tvungna gå i värsting-kommunal-skola

 5. Bra val av skola för Ingrid. Passar bra med tanke på att prinsessan en gång blir drottning. Passar ochså bra om inte prinsessan blir drottning, för då är det väl best att flytta utomlands. Kloka föräldrar. Dom äldre, norska politikergubbarna med sans för republikk ryser indignerad. Tullekoppper…

 6. Og mange nordmenn har hisset seg kraftig opp over at prinsen og prinsessen skal begynne på privat skole

 7. Forstår overhovedet ikke, hvorfor Nikolai ikke kan gå på amts/regiongymnasiet Øregård, som både Frederik og Joachim gik på! Det ligger næsten i deres "baghave". Svanemøllevej, hvor familien bor, fører næsten helt ud til skolen og det vil tage under 10 min. på cykel. Han skal givetvis studere i udlandet, så kunne man havde ventet til den tid og ladet ham tage studenten på den kommunale. Christian og Isabella går i kommuneskolen lige overfor Øregård gymnasium og der fortsætter de nok efter folkeskolen?
  Men Alexandra er så ufattelig snobbet, at vel kun Herlufsholm er fin nok… og det bliver igen Joachim der kommer til at betale. Alexandra bruger apanagen på Martin, han har lige fået en ny BMV, som han åbenbart ikke kunne finde ud af at styre, for han var ved at køre en cyklist ned på en af de første køreture!
  I min optik er Alexandra alt andet end sympatisk !!

 8. Nikolai er barn i en opsplittet familie… og skal nu, som 14-15-årig, bo hos en tredje "familie" (kostskolen).
  Husker hans udtalelse, da han var ca. 8 år, hvor han syntes, det var lidt besværligt med alle de "bedsteforældre" han nu skulle forholde sig til.
  Mht. de norsk … hvorfor to forskellige skoler til Ingrid Alexandra (10) og Sverre Magnus (8) ???

 9. #6 Hvorfor, jo kanskje passer pedagogikken til Montesorriskolen bedre til Sverrre Magnus? Han kan jo for alt man vet ha arvet dysleksi som er i familien. Montessori driver jo skole på et helt annet vis enn de kommunale, mindre prøver og teori, mer kreativitet og individuell læring. Noen barn er jo fortere modne enn andre også, så da passer kanskje "vanlig" skole bedre til de også.
  Og det med at nordmenn hisser seg opp, nå tror jeg det er politikerne og andre forstå seg påere som hisser seg opp, og ikke vanlig folk. Alle har rett til å velge den utdannelsen til sine barn de finner best, også kongelige.

 10. # 5 SA – Nikolai bliver 15 år d. 28. august, og med den drukkultur, der er på de danske gymnasier, hvor man fester vildt i weekenderne, så kan man sagtens se alle de "morsomme" billeder som f. eks. SE&HØR kan vise. Det er Nikolai for ung til.
  Herlufsholm virker som en god løsning for Nikolai, han slipper hjemmefra, og kan udvikle sig og blive selvstændig i egen takt. Og bliver han på Herlufsholm til efter studenten – så er det dermed slut med fast adresse på Svanemøllevej. Han vil sandsynligvis få en ungkarlehybel på Amalienborg. Så jeg tror Prins Joachim med stor tilfredshed vil betale alle udgifterne til opholdet på Herlufsholm. Alexandra kan i sagens natur ikke beholde sine "udgifter" til/på Nikolai.

 11. Alla familjer har rätt att välja skola för sina barn. Varför skall det vara annorlunda för Kungliga familjer. De ser säkert till sina barns bästa precis som vi andra.

  Jag. som bor i Norge, förstår inte varför alla skall ha synpunkter på kronprinsfamiljens val.

  Jag har själv gått på internatskola och det var bara positivt. Hoppas prins Nicolai kommer att trivas lika bra som jag gjorde.

 12. Det gælder for Joachims børn at få nogle gode borgerlige uddannelser, de har Ikke kongelig status og de kan ikke leve af at være dronningens børnebørn, som voksne.
  Og tror "Kristine, Oslo" ikke, at Ingrid Alexandra bliver dronning af Norge – så tror jeg ikke, at Nikolai bliver slotsejer af Schackenborg, men måske villaejer af Svanemøllevej 15.

 13. Det verkar ha varit många politiker som opponerat sig i Norge. Man menar på att kronprinsessparet bör föregå med gott exempel eftersom ndervisningen i statliga norska skolor är god.
  Kan det vara så att rinsessan Ingrid ocjh prins Sverre Magnus har svårigheter i skolan? Då kan en privatskola erbjuda mer hjälp och stimulans.

 14. Dette kunne de ventet med til Ingrid var ferdig på barneskolen.
  Litt trist at de bryter tradisjonen med å la barna gå på offentlig skole.

 15. Nu ved ingen, hvordan forholdet er i hjemmet hos Nikolai, man kan holde en fin facade udadtil, som jo Alexandra og Joachim gjorde indtil Mary og Frederik var blevet gift, separationen kom få måneder efter.
  Nikolai kunne vel have taget 10 klasse på "Krebs" og først startet på Herlufsholm i 1. G ?? Det virker lidt som en beslutning taget ret sent og kostskoleafdelingen ville normalt være "booket"/overtegnet forlængst.

 16. Ifølge Hoffets oplysninger er det Nikolais eget valg at tage på kostskole. Han og Joachim har åbenbart også besøgt en efterskole – et meget almindeligt valg i Danmark som erstatning for eller supplement til ældste klassetrin i grundskolen – men valget faldt altså på Herlufsholm. Det er ikke til at vide, hvordan tanken om et skoleår – eller flere – væk fra familien er opstået hos NIkolai, men angiveligt overraskede det Alexandra, at det var det, Nikolai ville. Nikolai skal begynde i gymnasiet om et år – og det kan så enten blive på Herlufsholm eller på et helt andet gymnasium. Det er vel heller ikke utænkeligt, at han skal udenlands og studere på et tidspunkt…

 17. Det er en kjent sak at Sverre Magnus kan være rimelig urolig unge, og det er kanskje bedre for hans læring at han ikke trenger å lære i den norske A4 skolen. For min del er det ikke noe problem at de betaler skolepenger, men kanskje mer at ikke den offentlige skolen er " god " nok for dem.
  Faktum er at jeg kan mene og synes akkurat hvor mye jeg gidder, men til syvende og sist er det foreldrene som vet hva som passer sitt barn best!

 18. At det blir reaksjoner på dette i Norge er ikke så merkelig.
  Private skoler er omstridte og ikke spesielt utbredt blant befolkningen.
  Bare 2.6% av barn i grunnskolen(1. til 8. klasse) går i private skoler.
  Offentlig skole,enhetsskolen, er et av fundamentene som samfunnet vårt bygger på.
  Vanlige kommersielle private skoler er nærmest ikke-eksisterende,de private skolene er enten religiøse friskoler eller har alternativ pedagogikk(montesorri eller steinerskoler).
  Unntakene er internasjonale skoler av ulike slag.
  Det er først og fremst skolepengene på private skoler som gjør vanlige kommersielle skoler omstridt. Det ekskluderer store deler av befolkningen fra skolene.
  På Sverre Magnus sin nye skole som får offentlig tilskudd betaler man litt mindre enn en kommunal dagisplass.

 19. Jeg finder også skoleskiftet for Nikolai, som noget der er bestemt pludseligt, som et ønske om at komme hjemmefra. Han virker også lidt genert og som om han ikke rigtig bryder sig om at være i medierne.
  Men mange danske skolebørn tager et år på efterskole, så egentlig er der ikke noget unormalt i det, kun valget af Herlufsholm er lidt usædvanligt, men måske valgt, fordi han kan fortsætte i gymnasiet til næste år på skolen?

 20. # 16
  Hmmm… har Nikolai i virkeligheden ikke fået høje nok årskarakter til at komme direkte i gymnasiet?
  Det er lidt underligt, for ikke at sige meget, at han skal tage 10. klasse.
  Dem jeg kender, inkl. min nevø, starter i 1.G efter ni- års skolegang.
  Det synes jeg, der er meget, der tyder på og han har så forståeligt nok ikke lyst til at gå i 10. klasse, der hvor klassekammeraterne fra Krebs Skole går i gymnasiet. Derfor vælger han kostskolen, væk fra kammeraterne og de københavnske gymnasier. Jeg tror det hænger sådan sammen. Alexandra overrasket? Hun må da have en føling med hans årskarakter, men jeg tror ikke, hun er en særlig omsorgsfuld mor, hun går mest op i sig selv og sin unge mand !!! Børnene har forsømt skolen meget, fordi der skulle holdes ferie i luksusvilla i Tyrkiet! Og deres påklædning er hun heller ikke gået meget op, selv til prins Henrik fødselsdag havde de ikke fået en pæn skjorte med i kufferten!

 21. # 27 Ulla – Du glemmer helt, at Nikolai startede i børnehaveklassen som 5 årig. Han er altså et helt år yngre end klassekammeraterne – de er omkring 16 år og han er 14. Han fylder 15 d. 28. august. Nikolai er kort sagt for ung til gymnasiet.
  Nikolai har en god harddisk, så jeg tror, han har ligeså gode årskarakterer som andre danske børn.
  Nicolais T-shirt til Prins Henriks fødselsdag var da ok til en dag i varmen, det var jo ikke galla som i DRs koncerthus, hvor Felix og Nikolai var i deres livs første smoking.
  Man kan mene om Alexandra, hvad man vil, men sine børn ta’r hun alvorligt, de var jo også med på bryllupsrejsen. Jeg tror ikke de har forsømt flere skoledage end andre danske børn, der rejser på ferie med deres forældre. Så vidt jeg kan bedømme har familien holdt sig til skolernes obligatoriske feriedage.

 22. Nikolai har en god harddisk, så jeg tror, han har ligeså gode årskarakterer som andre danske børn.Nicolais T-shirt til Prins Henriks fødselsdag var da ok til en dag i varmen, det var jo ikke galla som i DRs koncerthus, hvor Felix og Nikolai var i deres livs første smoking.
  Også, jeg elsker dig så meget Nikolai!!!!

 23. Nikolai versus Marius, hvem tror du kan vinde?
  Jeg netop støtter Nikolai fra andre drenge. De andre drenge født i samme år, som han ser godt ud, men den ene jeg elsker mest er Nikolai!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar