Annons

Annons

Ny textilkollektion av designduon Bernadotte & Kylberg

Ny textilkollektion av designduon Bernadotte & Kylberg

Carl-Philip-1

I början av september lanserar Åhléns en stor textilkollektion designad av designduon Bernadotte & Kylberg.

I höst lanserar Åhléns textilkollektionen Design by Bernadotte & Kylberg som är ett samarbete med designduon Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

Annons

matta-5

Kollektionen består av tre olika mönsterbilder framtagna exklusivt för Åhléns och är början på ett två år långt samarbete.

Matta

– Vi är stolta över samarbetet med Åhléns som är mycket framstående inom textil. Det är dessutom ett varumärke som står för kvalitet, hållbarhet och god design. För oss är samarbetet både inspirerande och spännande. Det är också roligt att det är en så stor kollektion, säger Oscar Kylberg, vd på Bernadotte & Kylberg.

Handduk-3

ELLE Decoration har som enda tidning fått träffa formgivarna.

– Vi är stolta och glada över att som enda tidning få intervjua prins Carl Philip och Oscar Kylberg. Det är en stor och genomarbetad kollektion som de har gjort för Åhléns och det känns roligt att de gör design som är tillgänglig för många, säger Svante Öquist, chefredaktör på ELLE Decoration.

Här kan ni följa med bakom kulisserna under fotograferingen.

Se prins Carl Philips och Sofias älsklingshund>>

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Pressbilder Åhléns, Bernadotte&Kylberg/Facebook

(29)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

59 kommentarer till “Ny textilkollektion av designduon Bernadotte & Kylberg”

 1. Och nu kan jag sätta en slant på kommande kommentarer. Ser snyggt ut, hoppas att det inte kommer att kosta skjortan bara för namnet Bernadotte är inblandat.

 2. #1,#2,#3 Att ni bara orkar vara så infernaliskt elaka.Ni har aldrig ett positivt ord till över .Det spelar ingen roll vad han gör eller hur han gör.Enligt er är allt fel.Om era vänner(om ni har ngr) skulle säga att allt ni gör är botten .Hur skulle ni känna då??

 3. – Vad fasen vet du alls om prinsens, eller för all del en designers, arbete över huvud taget innebär #Sthlm..!?

 4. Jag tror du kan ha rätt där AstridA. Tycker också det ser ut så! Skall bli kul att se hela kollektionen så småningom!

 5. #3 Sthlm detta har jag kopierat från Hovets hemsida.
  Så att du och även andra slipper skriva elaka kommentarer
  för det har ni inget för.Ni gör er bara löjliga.
  Grafisk designer
  Under vårterminen 2006 avslutade Prinsen två års heltidsstudier i grafisk design på Forsbergs skola för blivande grafiska formgivare, designers och art directors.

 6. i pressreleasen anges att designerduon tagit fram NYA exklusiva mönster åt Åhléns – fattar dock inte hur man kan formulera sig så då duon använder sig av …exakt s-a-m-m-a grafiska mönster (spegelvända solstrålar i triangelformation) som på CHF-mattan som lanserades gjord av fallskärmstyg senhösten 2012 redan https://files.svenskdam.se/uploads/2012/11/Exray-Exray.se_6716-430×285.jpg redan Nov 2012 av CP+kollega!
  De övriga 2 mönstren känns som man stött på förr – de borde ha vidareutvecklat sina ideer ytterligare tills de kom på något mer unikt och "eget" – det var det som Sigvard var bra på göra design som va genomtänkt och unik, stilmässigt hållbar över tid… samt tilltalade olika grupper av människor. Detta är för nischat rent smakmässigt gjort av unga killar för unga killar typ – och Åhlens har en bredare kundbas än så att tillgodose. http://trendspanarna.nu/ahlens-inleder-designsamarbete-med-bernadotte-kylberg/

 7. Jeg har faktisk spørgsmål: hvad bruger man
  de tre tekstiler til?
  Er den øverste med frynser en bordløber/klæde?
  Dernæst et sengetæppe og en plaid?
  Ja, inspirationen synes at være afrikansk.

 8. Det är lite märkligt att prinsen inte kan stå för något ensam, han "deltar" kanske bara i designen här också. Man får lite dåliga vibbar när det gäller prinsens arbeten. Man får hela tiden en känsla att det är lite synd om honom och han måste hjälpas. Mentorer, talskrivare, m m. Om han nu tycker att det är så ansträngande att vara prins så låt honom slippa det. Men jag skulle tro att föräldrarna förbjuder det. De är ju så måna om sin kungliga status, det märks på Madeleine som kanske helst skulle vilja slippa vara prinsessa men som hela tiden måste ställa upp. Kungen är nog ganska rädd att dynastin ska utarmas.

 9. Det är enkelt att kalla sig designer när man har
  den utbildningen. Och faktum är att han har den
  utbildningen.
  Jag känner personer här i Finland som kallas för
  designer. De hoppade av utbildningen och började
  med eget och är super berömda här och i Italien.
  Livet är inte så svart vitt som ni tycks tro.

 10. Far prinsen tjana pengar precis som sin far? Men ingen annan i kungafamiljen? Prins Daniel fick avsluta sin Gymverksamhet och Christopher O’Neill hade fatt avsluta allt som gav honom egen inkomst om han ville fa en titel. Madeleine fick inte ens sta med i Chris styrelse trots att hon inte fick lon.

  Ja, nar far vi hora att detta ocksa ar plagiat som han inte haft nagon aning om? Ingen storre trovardighet fran min sida nar det galler hans sk design. Satsa pa Stenhammar som ar renoverat for CP:s skull och han har anpassad examen for att skota.

 11. Hur många procent dyrare blir handduken för att namnet Bernadotte är inblandat? Det är väl just den här sortens PR-business som gör monarkin lite tveksam.

 12. # 3 Sthlm
  Jeg er enig. Ingen har vel overhovedet så meget som set en skitse/streg fra CPs hånd af de ting, han siges at have designet? Jeg vil hellere kalde det for et Bernadotte & Kylberg-varemærke, som Bjørn Borg er det, han designer ikke selv, men lægger navn til et varemærke/firma.
  CP har efterhånden fået mange kasketter/kaps på, jeg synes den med designer er lidt søgt!

 13. Varför går han inte en riktig designerutbildning om man vill tas seröst som en "designerprins"….detta påminner om när Blondinbella kallar sig smyckesdesigner för att hon prånglar ut billiga smycken i sitt namn.. 😉

 14. Läs igenom kommentarerna 1-15 så märker ni hoppeligen hur sura, ogina och negativa de är.Jag har alltid hållit svenska folket högt, men någonting har hänt. Ett mera missunsamt folk får man leta efter!

 15. Här skriver mest republikaner och kommunister i kommentarerna. Tur att det inte är en rättvis bild av svenska folkets åsikter.

 16. 12 Ebbalin.
  Du har så rätt. Om du designar något så kan du kalla dig för
  designer. Allt annat snack är bara avundsjuka.

 17. Prinsen har en utbildning till formgivare. Designer kan vem som helst kalla sig, formgivare måste man vara utbildad till vilket Prinsen gjort vid bl a Frsbergs skola.

 18. Sigvard Bernadotte var ju också designer, så begåvningen finns definitivt i släkten! Drottning Margrethe i Danmark likaså (kusin till vår kung)

 19. #16 My Prinsen har grafisk utbildning både i Sverige och i USA.
  Nej Carl Philip får inte tjäna pengar på det han gör.

 20. Carl Philip är en man som kan vara i två ställen på samma tid. Enligt hovet han var igår och är idag i militärövningen Northern Coasts 2014 på Östersjön. Ändå vi kan se honom köra STCC-bil i Solvalla på SVT senare idag och igår han var där också för tester och kvalificering.

 21. Rikssvensk i F – Din initiala formulering visar ju på att DU de facto själv ser livet i svart o vitt… Inte förrän du producerat en rad verk som avgör huruvida du förtjänar sagda titel/branschrespekt – enligt utsago av branschfolk – dvs visat på kreativitet samt att du tillgodogjort dig vad som lärts ut + att det finns 1 veritabel talang att ge "excellent results" framåt i tid i kunders + konkurrerande kollegors ögon – än mer påtagligt om du har 1 mkt känt namn vilket kräver än mer prestationsmässigt – I synnerhet om man som CP genomgått fjolårets Design-gate i internationell media. CGs advokat som då förde CPs talan i veckor påpekade i svaren just vikten av att forma jobballianser m andra då CP de facto SAKNADE produktdesign-kunskaper då cps teoretiska bakgrund va inriktad på Grafisk Design egentligen. Sagda 1/2år på Rhode I School i Usa kanske borde utökats lite till för långsiktig gagn…

 22. Prins CP HAR ju en designutbildning! Vad gnäller ni om? Han har dessutom en lantmästarutbildning och en officersutbildning. Finns det ingen måtta på vad ni kräver? Alla belackare, lägg gärna ut era egna CV, det vore intressant!

 23. Manövern som ännu pågår ger faktiskt prinsen något nyttigt att göra, som faktiskt skulle ge aktning åt ett kungahus i fritt fall. Nu när den militära rekryteringen har gått i stå och omvärldsnalysen gör det nödvändigt att stå upp för försvaret av vårt land skulle den franska looken hos denne snygging faktiskt gör skillnad. En militär karriär, som de engelska prinsarna fostras med för tankarna till anfaderns härjningar långt bort från Stureplan..och till ett land som förväntade sig få just militär hjälp, därför en Bernadotte! Ev. lön lär inte bli något hinder. Höj yrkesstatusen! Bli!

 24. ‘Grafisk designer; Under vårterminen 2006 avslutade Prinsen två års heltidsstudier i grafisk design på Forsbergs skola för blivande grafiska formgivare, designers och art directors. Prins Carl Philip hade som examensarbete valt att följa det sociala hjälparbetet i S:ta Clara församling i Stockholm. Under tre veckor dokumenterade Prinsen verksamheten och fotograferade hjälpsökande personer från Stockholms city, som stöttas av anställda och frivilliga i S:ta Clara kyrka.’

  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinscarlphilip/biografi.4.187e1841020141a4c88000238.html

 25. ‘Reservofficer i marinen; Prinsen har fullgjort sin värnplikt vid Amf 1 i Vaxholm. Han har genomgått en utbildning till båtchef (stridsbåt 90). Under åren 2001 och 2002 genomförde Prinsen officersutbildning inom Marinen. Han deltog under utbildningstiden bland annat i en långresa med minfartyget HMS Carlskrona. Prins Carl Philip tog examen som fänrik i december 2002. I december 2007 erhöll Prinsen kaptens grad i Stockholm.’

  ‘Försvarshögskolan; Under hösten 2007 studerade Prinsen vid Försvarshögskolan. Under våren 2008 studerade Prinsen företagsekonomi samt fortsatte sin militära utbildning.’

  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinscarlphilip/biografi.4.187e1841020141a4c88000238.html

 26. Är patetiskt att överhuvudtaget kalla Carl Philip för designprins. Hans farfars bror, Sigvard, var däremot ett geni och internationellt mycket prisbelönt.
  Dessvärre ser vi ingen som helst koppling dem emellan. Tyvärr så är ju det bara att konstatera att vår prins saknar begåvning i det mesta han företar sig.

 27. Det är väl inte ovanligt att man upplåter sitt namn till ett varumärke? Skulle det vara så farligt att tillstå att så är fallet här? En designar och den andra står för namnet.

 28. #32 Lena

  Ett mycket elakt inlägg av dig. Vem är du att betygsätta hans begåvning i allt han företar sig? Tyvärr brister det rejält i din begåvning om hur man förhåller sig till sina medmänniskor, även de kungliga.

 29. #40 Lena Är det inte bra att han gör eget utan ha koppling till Sigvard?? Vad är du begåvad med ?? Ngt så oförskämt skrivet av dig.

 30. Pboo
  Glöm inte att Carl Philip också är motorprins. I helgen var det åter dags, men resultatet blev väl inte så lyckat. På plats fanns dock hela Sofia Hellqvists familj, förutom mamma, och tröstade C P.
  Kungen såg lite bortkommen ut och nog märks det att det kungliga är på väg att planas ut.

 31. Är det fel i kungafamiljens kalender? Det står att han är på militärövning. Ändå kör han racerbilar hela tiden. 21 tävlingar och inga placeringar. Nu i helgen på Solvalla.

 32. 48 Eva dom har faktiskt ledigt också i det militära. 10 plats är väl inte så dåligt. Får inte kungliga ha fritidsintressen precis som vi.

 33. #43-45
  Den som kommer med minsta kritik mot någon i kungafamiljen blir uppenbarligen i detta forum ansedd som elak och obegåvad. Tråkigt!
  Som offentlig person och möjlig statschef så måsta man likt våra politiker tåla granskning. Om man dessutom ger sig ut på en kommersiell marknad med sina textilier eller deltar i officiella rallytävlingar så måste man tåla kritik, så fungerar det i en öppen demokrati! Och inte har väl vår prins hyllats på sport och kultursidor?

 34. 33 emma
  Du skriver så mycket att man orkar inte läsa en fjärdedel ens.
  Jag är inte svartvit utom då det gäller Ryssland.
  Jag är inredare och designer. Jag har branschfolkets
  respekt . Till skillnad mot dig så är jag känd. Jag jobbar
  varje dag med design och förtjänar pengar på det.
  Ett över hundra år gammalt företag är inte fy skäms.

 35. Regina Lindholm, Kerstin Bergström och Mona.
  Era kommentarer är alltid rätt.
  Jag lyfter på hatten för er.
  Bästa hälsningar

 36. Jag håller helt med # 40 Lena. Han ses och får uppmärksamhet bara för att han är prins. Hur kunglig man än är så räcker det inte till om man inte presterar mer än medelmåttliga resultat.
  Ännu en gång tas avundsjukan upp som argument när alla andra tryter. Men ärligt, vem är avundsjuk på en medelmåtta till designer? Och Kerstin och Regina, sin vana trogna, ger sig verbalt på sina medskribenter och ifrågasätter deras begåvning! Ser ni inte att ni själva beter er som de ni anklagar?
  Har ni två f.ö. hört en enda känd konstkritiker ens nämna C P:s alster?

 37. Sigvard Bernadotte skrev att han hade varit rädd för att den begåvningen han hade kanske bara var vad man kallade – prinstalang.

 38. # 51. rikssvensk i finland. Ingenting av det du kommer med här ger sken av att du skulle vara en känd designer som har branschfolkets respekt! Till det är dina inlägg allt för naiva.
  Om jag har fel kan du väl visa oss dina berömda alster och allt beröm/respekt du har fått av branschfolket?
  Finländska designer har ingenting emot att slå igenom i Ryssland, tvärtom. Du säger dig vara rikssvensk och det betyder i Finland att du är inflyttad svensk från Sverige.

 39. #51 …faktum är – Du Kändis från F – att med Dina argument ovan via nr 18 bl a visar på att du ignorerar högst relevanta skillnaden mellan Grafisk respektive Produkt-design… Därtill negligerar Du betydelsen av skolning då din vän hoppat av sin designkurs varpå denne "blev berömd" Vår prins som redan r berömd via sin medfödda ämbete har fått formge produkt efter produkt trots att CP ej pluggat formgivning utan det förra alternativet GRAFISK design… 1 diskrepans ofta PÅPEKAD av Sve Branschkollegor som dagligdags bedömer och själva är aktiva inom formgivning, dvs Proffs! Jag behöver ej ha din s.k. KändisStatus för att veta att önskar man designa föremål och bli framgångsrik + långvarig i yrket är det istället talang PLUS skolning oftast via Konstfack + Beckmans som gäller Liksom ÅR av Övning innan man kan räknas som etablerad designer likt exvis SigvardB – faran är att Hovet+PRfolk skyndar på CP + CPs produktion i alltför hög grad – då uppstår Kritik plus fjolårets DesignGate imedia. Min släkt innehåller några av Sve´s mest uppskattade formgivare och konstnärer så jag har sett på nära håll vad som krävs delvis

 40. Den allvetande överprästinnan har talat.
  Svansen av slavar följer.
  Jag är välkänd för vad jag gör men inte berömd.
  Intresserar mig inte. Kanske du tycker jag är naiv.
  Det bjuder jag på. Elak är jag inte.

 41. # 56. Du skrev "till skillnad mot dig är jag känd"! Det betyder väl det samma som att du bryr dig om att vara känd?
  Jag skrev inte att du är naiv. Bara att dina inlägg här är naiva. Skrev jag att du är elak?
  Läs inledningen i ditt inlägg så kanske du förstår vad jag avsåg med naiva inlägg! För min del är tankeutbytet här avslutat.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar