Annons


Annons

Vad är väl en middag på slottet…


kungaparet-ibl

Idag är det dagen efter den stora Nobelfesten. Och precis som han brukar bjöd kungen in Nobelpristagarna till en middag på slottet.

Annons

Kungens middag för Nobelpristagarna på Kungliga slottet i Stockholm blev en riktig familjeaffär. Här fanns givetvis värdparet kung Carl Gustaf och drottning Silvia och idag var det hon som var klädd i rött.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

victoria-daniel-ibl

Kronprinsessan Victoria – som denna kväll bar en blå klänning och ett vackert gnistrande halsband – kom arm i arm med maken prins Daniel.

kungafam-hovet

Gästerna hälsades välkomna i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Menyn bestod av Örttäckt Landöröding med blomkålsvariation, inlagda granskott och sötsur grandressing. Stekt gösfilé med risotto gjord på carnaroli superfinoris, med vit Albatryffel och smörsås smaksatt med balsamicovinäger. Helstekt rådjurssadel från den kungliga jakten med grönpepparsky, stekt sparrisbroccoli, rostad jordärtskocka och semitorkad plommontomat. Glass au four med äppelsorbet, gräddglass och citronsockerkaka

sofia-carl-philip-ste

Men också prins Carl Philip med sin fästmö Sofia Hellqvist som denna kväll bar en beige v-ringad långklänning med paljetter.

madeleine-chris-ibl

Prinsessan Madeleine, med en vacker klänning i spets – kom med sin make Chris O’Neill.

bordet-hovet

Blomsterdekorationerna gick i röd-rosa toner och bestod av fem sorters amaryllis.

Bordslinnet är Unionslinnet, som vävdes 1891 i den franska staden Lille. Silvret tillhör den Brasilianska servisen. Servisens namn härleder från att den tidigare tillhört den brasilianska kejsarfamiljen. Efter Kejsarinnan Amalias död 1873 ärvdes den av hennes syster, Änkedrottning Josefina av Sverige. De äldsta delarna är utförda av guldsmeden Ignaz Joseph Würth i Wien 1792.

Vi återkommer i morgon med ett stort bildspel från middagen, med både kungligheter, Nobelpristagare och andra spännande gäster.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL/Charles Hammarsten och Stella Pictures samt kungahuset.se

Se helbilder i bildspelet här nedan:

[smooth=id:1150; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

 

 

(1)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

65 kommentarer till “Vad är väl en middag på slottet…”

 1. En sa ljuvligt romantisk klanning Madeleine har! Vill garna se hela. En underbar bild pa dem bada. Madeleine stralar och Christopher myser gott.

 2. Åh Sofia!! Den här är tusen gånger bättre än gårdagens. Den skulle du haft igår. Helt fantastisk. Stilen påminner om den prinsessan Madeleine hade på sig på middagen dagen före deras bröllop i somras. Prinsessan Madeleines klänning är också otroligt fin i dagens klänning. Känns som kronprinsessan tagit det lite lugnare idag och låter de andra få glänsa också. Sofia är i mina ögon kvällens stjärna. Kan vara bilden på datorn men skulle vilja se frisyrerna lite mer.

 3. Är det verkligen comme il faut att ha mittbena till tiara? Jag har aldrig sett någon annan än kronprinsessan med det…

 4. Sofia bar en mycket snygg klänning, passar henne perfekt. Denna klänningen var mycket finare än den hon bar på nobelfesten. Prinsessan Madeleines klänning var underbar. Drottningen mycket fint klädd också. Kronprinsessans klänning var fin framifrån, men gillar den inte bakifrån.

 5. Kan bara instämma med dej Sabrina. Önskar se helbild . Ännu en underbart ljuvlig klänning Madeleine valt. Snyggt att spetsen täcker både dekolletage ock arm. Ett så vackert Par. Madeleine mjukt kvinnlig, Chris mycket varmt manlig.

 6. Drottning Silvia ser idag mycket bättre ut än i går. En underbar blå nyans på Victorias klänning och hon har Lilians halsband. Klänningen är mycket intressant, det finns något att titta på baksidan också. Madeleines klänning påminner för mycket de två klänningar Victoria bar nyligen och är därför lite tråkig. Och hon borde ha haft uppsatt hår. Sofias klänning skulle vara bra på en sommarfest, men inte på en fest som denna. Och det är alltid härligt att se prinsessan Christina.

 7. D.Silvia vacker i rött. Men man kan se .att hon ser trött ut—leendet når ej ögonen. –Hon har ej fått vila ut efter sin "opasslighet".—Önskar innerligt det finns tillfälle för en stunds vila nu! Vi är alla bara människor, Drottning eller ej!

 8. Kan bara hålla med. Mycket fina klänningar på alla fyra damerna.
  Sofia jättesöt i sin enkla men fina klänning. Madeleines också otroligt fin. Drottningen finare än igår.

 9. Maddes klänning är helt underbar.
  Sofias klänning kommer inte långt efter, här tog Sofia en rejäl revansch från Nobels-Barbieklänning.
  Den är supersnygg och sitter otroligt fint på henne.

 10. Prinsessan Madeleine är superläcker. Kronprinsessan fin, men i min smak för mörkt klädd ikväll. Sofia Hellqvist bär en klänning som framhäver hennes perfekta figur. Ingen kunglig kommer nog att kunna mäta sig med en f d miss Slitz figur. Männen och media dreglar och lovorden haglar.

 11. Chris ser ovårdat ut , ser ut som en slusk, en riktig gammal man med sitt gråsprängda skägg . Hur kan Madeleine tillåta det ?
  CP ser icke bättre ut med sitt skägg heller , har icke dagens män lyst att raka sig ?
  Kvinnorna ser alltid flotte ut också KUNGEN .
  Skärpning män !

 12. En helt fantastisk klänning på Sofia och påminner mer om den stil som hon lagt till sig när hon blev prinsfästmö. Sobert och elegant fast ändå ungdomligt. Jag undrar bara var stylisten var när hon valde Nobelmiddagens klänning? Hon borde ha avråtts från att sätta på sig den klänningen då gav ett billigt intryck i jämförelse med de flesta andra.

 13. Nja, Silvia har blivit alldeles för smal för en sådan klänning, Sofias klänning var snygg utom kanske ärmarna, skulle varit finare med snäva kortärmar, Victoria spektakulär med fluffig baksida. Undrar vad systrarna Bernadotte tycker om situationen, Madeleine som alltid varit van att vara den snyggaste. Kan tänka att det är lite syrligt ibland, men kungen gillar säkert läget.

 14. Men jag undrar om inte Silvia är väldigt trött, hon som varit ute och rest så mycket på sistone och kanske inte riktigt pigg, en annan sjuttiåring skulle inte orka. Sen är det jul, födelsedag och annat som väntar.

 15. Inte utsläppt hår till diadem väl, eller…? (Madeleine) Aldrig sett i kungliga sammanhang.
  Personligen har jag inte det.
  Bara Missar (Universum osv) som har ett tag.

 16. Jag sager ocksa Tack Agneta! Och instammer med dig Harmoni. Madeleine ar verkligen alldeles sagolikt vacker i sin klanning nar man ser den i helhet. De ar verkligen ett vackert par!
  Tycker ocksa det stammer Harmoni, det du skrev tidigare: Madeleine mjukt kvinnlig. Chris mycket varmt manlig.
  Ocksa mycket vackert hur spetsen tacker armarna och dekolletaget.
  Elegant, mjukt och kvinnligt.

 17. Her er Sofia på vej i den rigtige retning, hvad klæder angår.
  Hendes frisure i går var for resten også fin.

  Ualmindeligt smukt bord i øvrigt.

 18. # 1 Sabrina McDowell:
  Madeleines kjole/klänning i dag er ganske så lik Sofias i går, men en annen farge! Blonder/spets og delvis gjennomsiktig overdel, men nå får omtrent samme kjole plutselig ros! Det er jo ikke logisk når cerisse tilsvarende ble kalt billig, uten stil og klasse! Det virker som det er antipatiene som styrer omtalen av Sofias mørk rosa kjole/klänning på Nobel-utdelingen.

 19. # 7 Harmoni:
  Hvilke vakre par Victoria og Daniel er og ikke minst prinseparet, som er vakrest av alle! Chris er allerede rødmussete og grånende mens Madeleine virker blek ved siden av han. Madeleines kjole kledde henne bedre og fargen passet henne bedre enn den grå-rosa fra Nobelkvelden.

 20. Drottningen och prinsessorna är helt fantastiskt klädda och så vackra.
  För en gāngs skull ser Sofias klänning fin ut i sammanhanget trots att urringningen är för djup i det här sällskapet.

 21. Alla får full pott i poäng här. Gissar att Madeleine har Ida Sjöströms design. Sofias klänning igår var också helt underbar, kan inte förstå att
  vissa tycker annorlunda!

 22. Snyggt med lite ärm på vinterklänningar så full pott till Silvia och Madeleine. Sofias klänning är mer en sommarklänning men annars väldigt fin.

 23. # 30 Mary K

  Nu får du nog ta igen dig lite. Madeleines klänning liknar inte alls den Sofia hade på Nobelkvällen. Kan inte se några större likheter.I kväll var däremot Sofia mycket snyggt klädd.

 24. Vilken vacker klänning,Sofia! det var en tiopoängare.Drottningens klänning sober och i fin färg.Victorias klänning vacker och enkel framifrån men vad är
  det för historia som tronar baktill? Madeleines,färgen för mycket åt sjösjukehållet och klänningen ganska tråkig i snitt och fason.Daniel och Carl-Philip två fina herrar, vältränade och slanka.Där sitter kläderna som en smäck.Båda utstrålar manlighet men även mjukhet och värme.Kungen som vanligt oklanderlig i sin klädsel.Trevligt se att äldre herrar kan hålla klädmåttet med de yngre.Han är säkert noga med vad han äter och rör på sig.
  Tre fina Stockholmsgrabbar.

 25. #24: Det är inget som säger att de måste ha uppsatt hår och det är inte första gången. Prinsessan Madeleine har haft utsläppt vid flera nobelmiddagar tidigare, så även kronprinsessan. Det har även hänt med att drottningen haft det iom sitt korta hår. Så nej, det är ingenting ovanligt. =)

 26. Åh… Madeleine!! Hon klär verkligen i dessa färger! Otroligt snygg, och med accessoaren Chris… Stiligt par! Victorias klänning blir jag inte riktigt klok på och jag tycker inte att Lilians halsband passer riktigt här… Synd att de inte hade andra tiaror idag! Drottningen är magnifik, klär mycket bra i sin klänning och jippie, hon visar upp ett nytt diadem. Sofia uppgraderar från Nobelklänningen, mycket snyggt. Nu hoppas jag att hon återvinner klänningarna ibland!

 27. # 35 Kunsttanten
  Dét, der var galt med Sofias klänning i går, var… at det var et forkert valg til en Nobelfest. Hun kan genbruge den til en privat nytårsfest, der vil den sikkert passe fint ind!
  Men jeg er så en af "visse", som ikke forstår, at en svensk designer synes, at den egnede sig til en begivenhed som Nobel, men Sofia har måske ikke fortalt, hvad den skulle bruges til?

 28. Fungerar centralvärmen på slottet bör man väl kunna vara barärmad
  även vintertid. Eller borde man vara lika påklädd som Margot Wall-
  ström på Nobelfesten ?

 29. #24. Josefin
  ”Aldrig sett i kungliga sammanhang. Personligen har jag inte det.”

  Madeleine på Nobelhögtidligheterna 2012. Månne du inte var där? 🙂

 30. Åh, så fina damerna är! Vi fick tack och lov slippa se Victorias fluff-puff-kjol och i stället en mer modern, rak linje som passar henne mycket bättre (vad hon har för rosettliknande sak på ryggen låter jag vara osagt, eftersom den knappt syns här). Även de andra damerna är mycket snyggare klädda på den här festen. Hur kunde de göra så fel på Nobelmiddagen?

 31. # 31 Mary k

  Ja vi har alla olika färg på vår hy. Inte mycket att orda om. Om det inte är så att man måste leta fel.

 32. # 38 Blomman – Mary K beskriver ellers klart i # 30 hvilke ligheder der er. Den "dybe" dekolletage dækket af chiffon, men Madeleines dekolletage dækkes af ordensbåndet. Den svepande kjol er også ens.

 33. ett fantastiskt hantverk och utsökt spets i Madeleines klänning http://i61.tinypic.com/sqqhc4.jpg …M strålade verkligen, kul att se
  drottningen lyckades få in en fullträff med sin val av klänning och inte minst färgval …men pricken över i:et var ändå Dr Silvias vackra aftonväska med sitt ovanliga motiv.
  Victorias val av klänning måste va nån slags hommage till de japanska gästerna m tanke på dess baksidedetalj, stilren m utsökt blå nyans
  Sofias klänning av igår var klar förbättring från vad som bars på Nobel och smälte bättre in i hkhsammanhanget á la less is more, hon verkade mer avslappnad också

 34. # 50 emma-h

  Tack för den bilden. Jag tror aldrig jag sett Madeleine i en så fin klänning.Att den skulle påminna om Sofias från Nobelkvällen som någon påstått förstår jag inte.
  Ja Sofia ser mycket mer avspänd ut den här kvällen. Tror att hon känner sig mer bekväm i den här snygga klänningen. Chris ser också glad och avspänd ut på bilderna från den här kvällen. Tror båda tycker det är skönt att slippa TV kamerorna.

 35. Spelar nog ingen roll för vissa här när det gäller vilka klänningar Madeleine och Victoria har på sig, för vissa är Victoria alltid perfekt medan Madeleine alltid sågas jämt med fotknölarna.

 36. Synes Sofia’s kjole var rålekker. Madeline helt ok – skjønner ikke hvorfor mange synes hun ser så veldig fin ut her…

 37. Kort og godt: Jeg synes, der er kommet for meget orientalsk bling-bling overalt på de kongelige kjoler det sidste år-ti … vi er ikke i et "Tusind og en nat" miljø, men Skandinavien anno det 21. århundrede.

 38. #51 Lilla damen
  Madeleines klänning har tajt liv med hjärtformad urringning och tunn spets över samt vidd i kjolen. Sofias nobelklänning hade tajt liv med hjärtformad urringning och tunt tyg över samt vidd i kjolen. Vad är skillnaden? Att dom bär upp klänningarna olika har väl med kroppsformen att göra och inte med deras uppfostran eller börd.

 39. Är det någon, som kan föklara, varför drottning Silvia alltid har
  för korta långklänningar? Är hon kanske rädd för att snubbla?
  Hon är ju inte så lång (163-64cm), så just därför skulle helhetsintrycket bli mycket bättre, om hennes kjolar hade varit några centimer längre. Jag har också lagt märke till,
  att hon har för långa ärmar i sina kläder. Det är viktigt, att propor-
  tionerna bli rätt. I övrigt finns inget att anmärka.

 40. # 51 Pensionär

  Jag kan ändå inte se att klänningarna liknar varandra. Möjligtvis kjolen.Personligen tycker jag helhetsintrycket blir helt olika. Men tycke och smak är olika. Jag har inte nämnt ett ord om deras kroppsform eller uppfostran och börd. Det var du som gjord det.

 41. G
  Helt ok för mig , med tanke på Conchita Wurst vann Eurovisionsfestivalen så det är nog mode bland en del män , en vacker klänningen på CP så blir nog männen på Östermalm saliga .

 42. #50 emma_h Varmt tack för en underbar bild på Madeleine och hennes ljuvliga klänning! Jag instämmer också i din kommentar som helhet.
  #64 Tore Haha, intressant kommentar!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar