Annons

Annons

Prinsessan Estelle följer med till USA


Crown Princess Victoria and Prince Daniel with their daughter Princess Estelle

Snart landar kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Kalifornien, där de ska besöka Silicon Valley.

Året första jobbresa för paret går nämligen till it-regionen Silicon Valley där de ska förkovra sig i it-branschen. I Silicon Valley ligger bland annat företag som Google och Facebook och dessa företag står givetvis på den kungliga agendan. Hovet informationschef har tidigare beskrivit resan som en studieresa.

Annons

varm-Victoria-

Men det blir troligtvis lite privat semestrande också. Det sägs att kronprinsessparet för några år sedan firade midsommar i den kaliforniska staden.

Kronprinsessans och prins Daniels officiella program startar på måndag och avslutas på onsdag nästa vecka.

estelle-hovet-3

Enligt våra hovkällor kommer prinsessan Estelle att följa med sina föräldrar till amerikanska västkusten.
Det finns många olika programpunkter inplanerade i USA för kronprinsessparet. Tre dagar är fullbokade.

victoria-daniel-estelle-hovet

På måndag ska de bland annat besöka företaget Stripe som arbetar med betallösningar på internet. Det blir också ett studiebesök hos elbiltillverkaren Tesla. Dagen avslutas med en paneldebatt med nordiska entreprenörer verksamma i området. På tisdag ska Victoria och Daniel besöka universitetet Stanford för möten med bland annat rektor John Hennesy. Under den tredje och avslutande dagen ska kronprinsessparet besöka två av internets största spelare: Google och Facebook.

Bil

Följ med

Det kommer vi snart att få veta. Vi rapporterar självfallet om besöket i Silicon Valley och San Fransisco.

Av Liv Sander
Foto: Kungahuset.se, IBL

 

 

(5)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

31 kommentarer till “Prinsessan Estelle följer med till USA”

 1. Med alla nannys så bör detta ju vara en självklar lösning, helst om kanske hälften eller mer av tiden är fritid och nöjen.

 2. Estelle är mycket söt och därtill redan en liten charmerande personlighet. Både hon och föräldrarna verkar riktigt lyckliga. Sådant "smittar" och gör gott när de möter sina medmänniskor.

 3. Må Victoria og Estelle, som tronarvinger nr. 1 og 2, rejse med samme fly?
  Det hedder sig, at Frederik og Christian ikke må flyve sammen, men om det altid overholdes, hører man ikke rigtig om. Jeg tror faktisk hele familien tog med samme fly til Maldiverne på ferie for et par år siden.
  Kate og William fik speciel tilladelse fra QE til, at have George med på besøget i Australien, så også England har regler omkring det.

 4. Tycker det är fel att kronprinsessan och Estelle flyger ihop. Vill absolut inte ha prins Carl Philip som kung om Sofia då blir drottning. Vore passande om Sofia inte fick någon prinsesstitel alternativt att prinsen avsade sig sin plats i tronföljden i samband med bröllopet.

 5. Efter att ha tittat lite till måste jag säga att det är världens vackraste bild av en liten familj i harmoni och stillhet, sådant som man sällan ser idag.

 6. Kronprinsessan och prinsessan Estelle åker väl inte i samma plan? Troligen flyger prinsessan med prins Daniel i ett annat plan. Detta för den händelse något av planen skulle störta.

 7. Tycker det är jättebra att de tar med sig lilla Estelle !! Så länge hon är så här liten är det svårt att förklara för henne varför mamma och pappa sticker iväg några dagar !! Hon har väl sin barnflicka med sig som passar henne när föräldrarna jobbar precis som hemma. Sen finns de där för Estelle när arbetet är slut !! Victoria och Daniel är verkligen bra förebilder !! Hoppas ni får roligt i USA !!! PS Estelle går ju även på dagis vissa timmar !!

 8. Att dom tar med sig sessan när dom kan tror jag beror på att kronprinsessan kommer ihåg hur ledsna dom var när kungaparet var på sina resor och annan representation. Barnflicka kan inte ersätta föräldrarna även om dom är omtyckta. Ibland tror jag att farmor och farfar varit på Haga. Morföräldrarna har ju svårt för dettadå tiden inte alltid räcker.

 9. Jag läste just om prins Daniel som självklart stannade och hjälpte en ung skidåkare när denne körde omkull i Hammarbybacken. Jag är inte alls förvånad. I dagens samhälle, där så många bara låtsas att inte se när något händer, blir man glad över hjälpsamma personer. I alla lägen visar Daniel att han är en av dessa reko medmänniskor. Han är ett föredöme för såväl kungafamiljen som det svenska folket. Daniel, Du är bäst!

 10. Konstigt att det står jobbresa då det inte är ett uppddrag. De reser helt på eget bevåg precis som vi andra gör, fast då på vår fritid. Skillnaden är förstås att för de kungliga står alla dörrar öppna.

 11. Om det ör en arbetsresa så brukar inte andra medborgare ta med sina barn…
  Hönger hela entouraget med… barnskötare, säkerhetsvakter mm.
  Besöket verkar vara en privat resa där man har klämt in "studiebesök" för att motivera att andra skall betala den,,,
  Vad har svenska folket för nytta av detta besök….
  Tånk om alla tjänstemän fick ta med familjen på sina "studieresor"….

 12. # 5 Ulrika……håller med dig 100% i din kommentar !! Om något hemskt skulle hända Victoria och Estelle så är det bättre att Kungen fortsätter tills han dör och så lägger man ner Kungahuset !! Den enda som i det läget skulle kunna bli Drottning är Madde !!! Men jag tror inte att hon vill. C-P är inte lämplig utan tycker också att han avsäga sig arvrätten !!

 13. Jag förstår verkligen inte avsikten med några av kommentarerna ovan. För det första! Om jag åker på kurs med övernattning någonstans och har möjlighet att ta ut en semesterdag efter kursens avslut för att vistas i den stad där jag befinner mig, gör jag gärna det. Det är väl inte konstigt om kungahusets representanter försöker förena nytta med nöje, om möjlighet ges. För det andra! Jag upplever både Victorias och Daniels intresse för allt de företar sig som väldigt seriöst. All information de får, på olika sätt, bidrar till att vi har ett allmänbildat kronprinsesspar och det tror jag att vi alla vill ha. Att man som kronprinsesspar dessutom tackar ja till en inbjudan från en svensk ambassadör i ett annat land, är väl ändå rätt så naturligt.

 14. Det är väl inte ett späckat program 24/7 arbetsdagen slutar väl som vanligt framåt eftermiddagen? Alltså kommer de även att ha en del fritid och då vill de gärna ha Estelle hos sig. När de är iväg på uppdrag lämnas hon i barnflickans trygga händer. Sitta och spekulera om kraschade flygplan, nu får ni väl ändå ge er?

 15. #6 Marguerithe, Jag tycker också att bilden är underbar. Den återspeglar värme och harmoni, precis som du skriver. Du har rätt .. man ser det inte så ofta.
  #8 Carl Johan, Det är mycket troligt att du har rätt!
  #16 Pia, Tack för att du berättade! Ja, Daniel verkar vara en person med varmt hjärta. Eftersom Daniel fått ansvar som gemål till en blivande regent, så är det absolut en egenskap att uppskatta. Jag tror Victoria gjorde ett gott val precis som sin syster Madeleine. Det verkar som om båda är lyckliga, harmoniska familjer. Bara att hoppas på en fin fortsättning!
  #20 signe, Kan bara instämma!

 16. Kompetensresor eller studieuppdrag, tja vad gynnar det Sverige egentligen hur kompetenta de blir. De sitter ju ändå bara och lyssnar, klipper band och säger några ord. Ny garderob, hela horden med stlister, barnsköterskor, livvakter nog kostar det bra mycket mer än det smakar. Jobba en vecka på ett invandrarboende, ålderdomshem eller nåt och se hur vi vanliga har det. Eller bland uteliggarna, det kan nog prins Ph och Sofia klara av.

 17. Till nr.5:
  Hoppas du kan uppleva många härliga,ljuvliga,positiva livserfarenheter i din framtid. Då kanske dïtt hjärta växer i omfång med och din horisont vidgas.
  Have a nice day!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar