Annons


Annons

Japanska prinsessans hemliga liv


Mako

Prinsessan Mako är Japans egen “Kate Middleton”, lika populär och nästan lika brittisk…

Nu har det avslöjats. Kejsarparets förstfödda barnbarn har levt ett hemligt liv i ett års tid.
– Den japanska prinsessan har bott i England under de tolv senaste månaderna, rapporterar brittisk press.

Annons

Mako

Mako har flytt palatset i Tokyo , där tillvaron är strikt och en aning traditionell. Hon har sällan syns offentligt i sitt hemland, men vinkade då och då från den kejserliga balkongen.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Mako-aop

När lillebror, prins Hisahito, fyller år brukar hon och systern Kako också vara med och posera för fotograferna. Hisahito är arvtagare till den anrika Krysantemum-tronen.

Som vilken student som helst

Men det var ett tag sedan hon var hemma i Japan. Nu lever hon livets glada dagar i Leicester, där hon studerar (som vilken vanlig person som helst) konst vid universitetet.

Framtiden

I januari tar hon sin examen – en “Masters in Art Museum and Gallery Studies”. Drömmen är att ha ett eget konstgalleri i London eller Tokyo.

Prinsessan Mako är 23 år och är äldsta dottern till Fumihito, prins av Akishito och Kiko Kawashima, prinsessa av Akishino.

Prinsessan-mako

Sedan september förra året har hon haft friheten att promenera runt på universitetets campus.

Trevlig person

Prinsessan har även fullföljt en två månader lång praktik på Coventry Museum. Professor Simon Knell har berättat att prinsessan var överförtjust att vara där. Hon trivdes som fisken i vattnet och var en fantastisk elev, meddelar Leicester Mercury.

Prinsessan-Mako-ao

– Hon är modest och en mycket trevlig person.

Andra studenter vid universitetet skulle genast känna igen henne, eftersom hon blev något av en internet-idol när bilder på henne i skoluniform visade på tv. Då var hon 12 år och folket tyckte att hon var otroligt söt.

– Alla flickor ville se ut som Mako!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: AOP, Stella Pictures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

5 kommentarer till “Japanska prinsessans hemliga liv”

  1. Det finns en stor skillnad mellan prinsessan Mako och Kate Middleton: Mako är FÖDD prinsessa i kejsarfamiljen då Kate är INGIFT i kungafamiljen.

  2. 1. Snorkfröken.

    Jag håller helt med dig, jag förstod inte heller kopplingen alls här. Snarare är prinsessan Mako 00-talets svar på på prinsessan Madeleine. Hertiginnan Kate var en commoner, denna kvinna är ju född prinsessa. Stor skillnad här.

  3. Damerna med tiaror och ordnar i långa klänningar är i följande ordning: Kiko, prinsessan Akishino, hennes döttrar prinsessorna Mako och Kako av Akishino, Nobuko, prinsessan Tomohito av Mikasa, hennes döttrar prinsessorna Akiko och Yoko av Mikasa, Hisako, prinsessan Takamado, utanför bilden finns troligtvis 2 av hennes döttrar prinsessorna Tsuguko och Ayako av Takamado. Hisakos mellandotter Noriko har lämnat den kejserliga familjen då hon gift sig med en adelsman. Änkorna Nobuko, prinsessan Tomohito av Mikasa och Hisako, Prinsessan Takamado är svärdöttrar till det gamla prinsparet Mikasa (92 och snart 100 år).

  4. Mako är inte den enda japanska prinsessa som studerat utomlands. Hennes släkting prinsessan Tsuguko av Takamado studerade i Edinburgh i Skottland. Tsuguko är dotter till Hisako, prinsessan Takamado som representerade japanska kejsarhuset på CPs och Madeleines bröllop. Tsugukos far Norihito, prins Takamado (1954-2002) var kejsarens kusin.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar