Annons


Annons

Kungliga fladdemus-hus på Skaugum


ingrid-alexandra-youtube

Kronprinsfamiljens älskade Skaugum präglas inte bara av vacker natur. Där finns också unika “fladdermushus” – upphänga av självaste Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra.

För fyra år sedan hängde syskonen Sverre Magnus och Ingrid Alexandra upp 40 fladdermus-hus på älskade hemmet Skaugum i Asker. I veckan var det dags att kontrollera hur flitigt de används. Detta tillsammans med fladdermus-experten Jeroen van der Kooij.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

sverre-magnus-youtube

Prins Sverre Magnus har lärt sig en hel del om fladdermöss vid det här laget.

Inspektionen visade att de små husen innehöll fler fladdermöss än någonsin och dessutom verkade de väldigt bekväma där de flög omkring. Syftet med de hemmagjorda hemmen är att skydda fladdermössen från faror och lättare kunde använda dem till forskning. Både prinsen och prinsessan var väldigt engagerade i fladdermus-inspektionen. De klämde och kände – allt för att deras flygande vänner ska få så bra hem som möjligt!

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Youtube/Norska hovet

Se filmen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=pxSO-ZK44DE


(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

3 kommentarer till “Kungliga fladdemus-hus på Skaugum”

  1. Jeg synes det er flott at barna lærer seg å ta vare på og bli glad i DYR!! Ja, barna er naturlig søte, og jeg synes også at flaggermus er litt søte, men jeg jo er glad i alle dyr. Likevel, katten er favoritten!

  2. Så fint at lære børn også at passe på det dyreliv, vi har lige uden for døren og i ens haver, skov og hav.
    Man hører mest om de truende vilde dyr i Afrika og Asien, men vi har også truede dyrearter omkring os, som fx flagermusen og småfuglene, såsom gråspurve og solsorte, bliver der også færre af år for år, de dør på grund af alt det gift, vi bruger i naturen.
    Så hertil morgen, da jeg læste avis, et foto af en udsultet og mager isbjørn på en lille isflage, et uhyggeligt foto, det gjorde ondt helt ind i sjælen, at se det og læse, hvor truet dens eksistens er bl. a. på grund af den globale opvarmning.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar