Annons


Annons

Victorias och Daniels franska utmaning


victoria-stella1

Det är inte bara vi vanliga som haft en fullspäckad jobbmåndag. Även kronprinsessparet har arbetat, och fått öva på sin franska! 

Under exakt 100 år har Svenska handelskammaren funnits i Frankrike. En milstolpe som firades kungligt under dagen. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var nämligen på plats på Grand Hôtel i Stockholm för att delta under de föreläsningar som hölls för att uppmärksamma händelsen.

Annons

victoria-stella3

Tre olika talare berättade om vänskapen mellan Sverige och Frankrike, om den franska industriella utvecklingen samt om olika franska tekniska lösningar. Och kronprinsessan, vars familj ju härstammar från Frankrike, fick chansen att öva på sin franska, för det fanns självklart många fransmän på plats.

 

victoria-stella2

Kronprinsessparet var med under hela eftermiddagen, lika intresserade som alltid. De var dessutom bubbligt glada, kronprinsessan i en lila klänning och rött hjärta kring halsen. Dagens event anordnades av Svenska handelskammaren, och blev en succé med kunglig touch.

 Läs mer om Victorias outfit på Kungliga modebloggen här››

 

Av Margareta Gotthardsson.
Foto: Stella pictures.


(460)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

14 kommentarer till “Victorias och Daniels franska utmaning”

 1. Varken Victoria eller Daniel kan ett endaste ord på franska, så det är klart att de är en utmaning!

  Svenska handelskammaren är en förening för inbördes beundran och fyller ingen som helst funktion. Patetiskt!

 2. # 5

  Vad grundar du ditt påstående på? Såg en intervju för några år sedan där prins Daniel berömde hennes franska fast hon själv inte var så imponerad över sina kunskaper. Dessutom har hon ju bott och studerat i Frankrike en tid. Ta reda på fakta innan du yttrar dig!

 3. Kronprinsessan talar mycket god franska! Hon har studerat språket på heltid, på en av Frankrikes bästa språkskolor och hon har underhållit kunskaperna väl genom att vara i Frankrike varje år. Även Prins Daniel klarar franskan bättre än de flesta svenskar, jag lovar. Jag bor själv i Frankrike och har hört dem båda med alldeles egna öron.

 4. 5 Marie Lucini
  Kan du utveckla lite mera varför Svenska Handelskammaren inte
  fyller någon fuktion…….
  tack Claes

 5. # 5 Marie Lucini – Men vist kan Victoria fransk, hun studerede jo sproget i Frankrig, og Daniel følger jo trop og taler fransk han med!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar