Annons


Annons

Se filmen från kungens middag för Nobelpristagarna


Här är chansen att se alla vackra kungligheter och fina gäster i ett klipp från fredagskvällen då kungens middag för Nobelpristagarna ägde rum.

Först kommer de uppklädda gästerna och Nobelpristagarna. Sista skrider de vackra kungligheterna in i Karl XVI:s galleri på Stockholms slott.

Annons

Här bjuder vi på en film där ni kan se alla fina middagsgäster och kungligheter gå in till middagsborden.

http://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mcid=2D45EBD471ABC1C4&width=400&height=300


(354)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

37 kommentarer till “Se filmen från kungens middag för Nobelpristagarna”

 1. “se alla vackra kungligheter och fina gäster”! Fanns det inga vackra gäster? Egentligen är det väl svenska folket som bjuder Nobel prisvinnarna med familjer på festen i slottet och inte kungen. Han är bara värd för festen som svenska staten (=folket) bjuder på.
  I Nobelsammanhang är det enbart löjligt att skriva om vackra kungligheter som de viktigaste. Där ligger nog den urvattnade s.k. kungafamiljen fylld av i princip vem som helst lågt!

  1. Karin Nilsson skriver 15dec.2015 kl.22:43 att det är svenska folket som bjuder Nobelpristagarna. Du,som är gammal o med ditt påstådda yrke och inte vet bättre. Har du varit ute och skjutit rådjur? Kungen o C-P jagar båda två. Grönsaker tas från Stenhammar och Solliden på Öland. Svamla INTE!! Ta reda på innan du skriver.

  1. Vad har du med det att göra?Jag har ett ärr i pannan efter vilda lekar som barn.
   Prinsessan Sofia behöver inte redovisa allt för nyfikna damer.

  2. Jaa, där har du att fundera på om det är prinsessan Sofia du menar. Liten haka i alla fall. Inte störande stor.

  3. Eva

   Jag har också ett litet ärr på min haka, jag trillade när jag var 7 år, rakt ner, på en sten och lilla ärret (nu bleknat p g a ålder) finns kvar.
   Samma har min dotter, hon cyklade omkull i lägre tonåren och har nu ett litet ärr på hakan.
   Man kan ha små/stora ärr som ej är medfödda (och heller ej orsakade av att man fått `spö` av någon).

   Du får fortsätta fundera eller skriv till hovet och fråga, får du svar kanske det stillar din undran.

  1. Julia Dahlgren. Detta du skriver ang. Carl-Philip, har jag påpekat tidigare. Ända sedan efter giftemålet har det blivit en mycket tyst och nästan osynlig man. Han som nu skall bli pappa, borde ståla av lycka!

 2. Jag blir alldeles matt när jag ser denna överdrivna lyx, kvinnor med smycken för miljontals kronor och klänningar för hundratusentals kronor. Hur kan det komma sig att svenska folket ska betala för det här bara för att man tar emot prominenta gäster, där man har personal som ordnar allt. Det hela har tagit orimliga proportioner och nu senast “välgörenhetsprinsessan Sofia” i sin klänning för 82 161 kr och örhängen i miljonklassen. Jag blir alldeles matt, har dessa människor helt tappat konceptet?

  1. Priset på Sofias klänningar är knappast det värsta problemet i kungafamiljen. Medias vinklingar ter sig ofta märkliga.

  2. Du kanske har missat att det mesta av smyckena som kungafamiljen har på sig, är gammalt arvsgods. ex.vis är de mest dyrbara smyckena som bärs av kungafamiljens kvinnor, tillverkade i början av 1800-talet o härstammar från Napoleons första hustru. Ang värdet på de nytillverkade, är det endast gissningstävling utifrån bilder. Det är ytterst svårt att bestämma värdet på smycken utifrån en bild

 3. Carl-Philip har ändrat frisyren framtill. Ja, han ser lite blek och matt ut. Kanske har han fått en av årstidens åkommor, men vill inte utebli, det är ofta sådant som det hålls tyst om hos kungligheterna.
  Ett stiligt och representativt par är de i alla fall!

 4. Vackra kungligheter. jodå, de finns, som även de `fina gästerna`, det är ändock (som jag ser det) INTE de som ska hyllas och visas fram under Nobelhögtiderna.

  Huvudpersonerna = Nobelpristagarna är liksom bortglömda, undanskuffade – tyvärr och det är DE som ska firas, inga andra (vackra eller fina)

  Själv är jag helt galet imponerad av Svetlana Aleksijevitj. Underbar, värdig pristagare – klädd i byxor – att stå för den man är, det är styrka & värdighet värt långt mer än `tjusiga`kreationer`.

  1. Mini!
   Så sant!
   Och Svetlana Aleksijevitj var den lysande stjärnan på himlen.
   En mer värdig pristagare går ej att finna!

 5. Jag tycker nog att Nobelpristagarna firas och framhålls på alla sätt när de kommer till Sverige. Det ordnas fullt program för dem en hel vecka innan Nobeldagen. Det är media som sätter fokus på kungligheterna. De själva håller mycket låg profil och låter huvudpersonerna komma till sin rätt.

  1. Vet inte vad du håller som låg profil, men själv anser jag inte att en över 80 000 kronors klänning är det. De mer erfarna vet att det inte lönar sig att köpa något med färdig prislapp på utan låter sy upp, så att priset inte går att gräva fram. Att klä sig i en klänning av den prisklassen är absurt i en tillställning där pristagarna borde stå i centrum för uppmärksamheten. Å andra sidan, Svetlana Aleksijevitj överglänste dem alla för en bråkdels klädbudget men ett lysande intellekt.

 6. Stefan

  Jag hade läst Svetlana Aleksijevitj innan Nobelpriset och mer fängslande litteratur är svår att hitta.
  Mina känslor flöt alltmer omkring i mig för varje bok jag läste.
  Som Daniel sade när Estelle föddes: `mina känslor är lite all over the place`.

  Ni som inte läst Svetlana Aleksijevitj … gör det.

 7. Ååååh så pinsamt Madelines Nobel klänning från Fadi El Khoury är ju kopia på designern Lusan Mandongus brudklänning de ser nästa identiska ut
  Ja nu vet man var Fadi fick sin inspiration ifrån 🙂

 8. Sofia i Aftonbladet om kontrasten mellan Afrika och Kungahuset:
  ”… jag har väl egentligen svårare att identifiera mig med galaklänningar och uppiffad och hela den biten, jag känner mig såklart mycket mer hemma här” (i Afrika)
  För att vara en person som har svårt att “identifiera sig med galaklänningar”, spenderar hon onekligen enorma summor på just sådana. Dopet: en blåsa för 20-30 000. Nobelmiddagen, en Oscar de la Renta för 76 000. Och nu en specialsydd coutureklänning.

  1. kanske just därför att det inte är hon som valde men dessa designers,

   men inte tidsfördriv här är att skriva på sofia, för allt eller inget, om och om igen

 9. Är det ingen som kunnat upplysa den kvinnliga pristagaren att man inte bär långbyxor, varken på Nobelmiddagen eller slottsmiddagen. Någon….

  1. Svetlana Aleksijevitj bar byxor då hon inte ville göra sig till någon annan än sig själv, den kvinna hon är – hon meddelade innan Nobelhögtiden att hon skulle klä sig i byxor då det var hon, det speglade hennes person/personlighet, hennes litterära gärning, för Aleksijevitj fanns inget annat alternativ än att vara den hon är.

   Strålande exempel på att visa värdighet, för sig själv och för sin litterära gärning. Den gärning hon fick pris för.

  2. Mini!
   Detta ditt inlägg var ett av de bättre jag läst på detta forum. Tack!
   Pensionär!
   Du får väl då vända dig till Nobelstiftelsen och Hovet för att uttrycka din invändning mot detta. Föreslår dock istället att du läser någon av hennes böcker.

 10. I klippet kommer Prins Daniel lite på efterkälken, och kollar bakom sig flera gånger. Undrar vad som händer där, verkar som han för engångsskull verkar lite irreterad.Tycker det ser ut som han muttrar något till paret bakom honom.

 11. Eva Jag håller verkligen med dig! Väldigt bra skrivet! Varför dessa enorma summor på klänningar? Det går säkert att få snygga klänningar till ett betydligt billigare pris. Vansinne i allra högsta grad. Har dessa kungliga kvinnor ingen som helst respekt för pengar?

 12. Solan
  Ja det gör det. Den vackra klänningen som fru Fridolin hade på Nobelfesten kostar strax över 100 kr på Wish.

 13. Pensionär behöver verkligen läsa hennes böcker och lyssna på hennes förklring att det går henne emot att klä sig i lyx och diamanter hon som har skrivit om allt elände. Det var starkt av henne och de som har klätt sig i miljonkronors-smycken och galaklänningar för tiotusentals kronor borde skämmas i stället.

 14. Designers lånar ut eller skänker klänningar, väskor mm till kändisar. Den reklam de får är bra Mycket billigare än betalda annonsplatser i modemagasin

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar