Annons

Annons

De rörde Victoria till tårar


Det blev en känslosam dag för kronprinsessan Victoria. Stipendieutdelningen, vid Förintelsens minnesdag, berörde henne enormt.

victoria1 stella

Det var en märkbart berörd kronprinsessa som delade ut årets stipendier vid minnesdagen av Förintelsen under onsdagseftermiddagen. 2016 års pristagare blev inga mindre än tjejduon Nadine Gerson har Adina Krantz (bilden) som ligger bakom Zikaron – en organisation vars uppgift är att judiska ungdomar ska föra vidare berättelser från släktingar som överlevt Förintelsen.

Annons

victoria2 ste

Stipendierna delas ut i samarbete med Micael Bindefelds stiftelse och när Victoria anlände, till Kungliga Operan i Stockholm, var det festfixaren himself som tog emot.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Att våga gå från idé till handling är beundransvärt. Ni behövs!, sa kronprinsessan samtidigt som hon lämnade över varsitt diplom till Adina och Nadine.

Och när sångerskan Lisa Nilsson sjöng låten “Handens fem fingrar” med textrader som: “stort är mörkret nu”, “månen är itu” –  så hade Victoria svårt att hålla tårarna tillbaka.

victoria3 ste

Men proffsig som hon är, och trots stundens allvar, så var höggravida Victoria noga med att hälsa på alla i lokalen – inte minst oss journalister.

– Nu är mörkerseendet för alltid förstört, sa hon skämtsamt när fotograferna smattrade av sina blixtrar på vägen in. Så här såg det ut:

Här en bild från Kungahusets Instagram:

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures

(452)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

20 kommentarer till “De rörde Victoria till tårar”

 1. Mer om dessa duktiga tjejer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22145956.ab
  Tyvärr är historien fylld av tyst acceptans som gör det hela än värre. Vatikanen fick så tidigt som 1942 detaljerad information om morden på judarna i koncentrationslägren. Men Påve Pius XII gjorde i stort sett inget. Han tilldelades titeln Venerabili 2009 då han ansågs ha utövat de kristna dygderna på ett synnerligen förtjänstfullt sätt!
  Exemplen är många, skammen desto större!
  http://youtu.be/-cRct9thG5s

  1. “Den här texten handlar om Victoria och inte Sofia” Ha! Vilken rolig kommentar från en som sällan landar i sina kommentarer kring en ursprungstext utan svävar iväg så att det kan sluta precis var som helst. Tänker ofta att det är som “viskleken” fast på pränt. En kommentar överst i kommentarsfältet och sen handlar allt om något helt annat när ni diskuterat färdigt. Lika spännande varje gång!

 2. Det var en fin och värdig ceremoni. Jag beundrar dessa unga kvinnor. Och bilderna av Victoria och Hédi Fried när de träffade värmer mitt hjärta.

 3. Nog borde det i första hand ha varit vårt åldrande kungapar som skulle varit med denna dag. Hur gör man i andra länder. Skickar man verkligen kungabarnen, eller ännu värre deras respektive, på en sådan här speciell minnesdag. Så länge den äldre generationen finns är det väl de i första hand som minns.

  1. Jag tycker att kronprinsessparet skulle ha varit där tillsammans. Båda är varma människor och båda bör få ta de av dylik information. Det är de två som tillsammans ska göra det arbete som är bra för Sverige. Titta på Nederländerna, Norge och Danmark. Där är kronprinsparen/kungaparet viktiga och modernt arbetande, liksom i Spanien. Det är Victoria och Daniel som gör att jag fortfarande är monarkist.

  2. I Norge var det kronprinsen som var til stede på minnemarkeringen.

   Monarkist
   Det er bare tøv. Det norske kronprinsparet har mange oppdrag hver for seg. Denne uka har Haakon vært på to konferanser, minnemarkering, åpning av utstilling, bedriftsbesøk alene.
   I Danmark har Mary mange oppdrag mens hennes mann stort sett er ute og trener. Hun skulle jo vært på besøk i et afrikansk land alene i disse dager. Tenk på alle hennes besøk i FN uten mann.

 4. Varför kommenterar inte sign Eva att Victoria skrattar på bilder. Är det inte värre än Sofias lilla leende. Kommer med spänning att vänta på den kommentaren.

 5. Pensionär
  Skillnaden är väl solklar även om inte ni ser det!
  KronPrinsessan ler och skrattar naturligt!
  Denna Prisutdelning är inte av samma kaliber som att besöka Synagogan för en Cermoni!
  CVM

 6. Jag håller med både Obs och Kickr. Egentligen hade det mest eleganta varit om både Kungaparet och Kronprinsessparet varit med. Kronprinsessan gjorde ett fint jobb ändå och hennes värme och kärlek till sin nästa lyser med sin närvaro. Jag blir varm i själen av att både se och höra på Victoria. Hon är den som gör att jag fortfarande är rojalist.

  Kanske en av de finaste människorna på jorden som folk faktiskt kan relatera till. Kronprinsessan når ut till alla. Högt och lågt.

  ♥ Moder Svea ♥

  1. Moder Svea,
   Hur eleganta Kungaparet och Kronprinsessan än är orkar de inte med mer mangling och oförskämda antydningar av media vilket alltid sker/skett denna dag. Sofia fick enligt mig ta det mentalt mest tunga uppdraget och hon gjorde det på ett mycket fint sätt.

 7. Jag tror nu inte att judiska församlingen har något större bekymmer med vem som representerar Sverige av den “högre ledningen” i landet. Och många, precis som i samhället i stort, önskar nog hellre president eller annan form av statsskick.
  Kungens ovilja att besöka Israel kan hos vissa kanske dock väcka frågor. Han verkar ju onekligen ha bättre kontakt med kungen i Saudiarabien.

 8. Som ett kuriosum kan jag tala om
  att det vid G-dstjänsten varje lördag
  i Sveriges synagogor bes en bön för kungahuset.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar