Annons


Annons

Nya frimärken uppmärksammar kungliga jubileer och tronföljden


Estelle-1

Här kan ni se miniarket Kungliga Jubileer där ett av frimärkena visar dagens fyraåring!

PostNord uppmärksammar kung Carl Gustafs 70-årsdag och Silvias 40 år som drottning med nya frimärken. I miniarket, som släpps 17 mars, uppmärksammas också tronföljden med kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Annons

Victoria

Frimärkena är formgivna av Daniel Bjugård efter fotografier av Anna-Lena Ahlström. Frimärkena köps i miniark med tre frimärken. Valören är inrikes brev.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Carl Gustaf frimarke

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Anna-Lena Ahlström/ Postnord

 

(11k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

46 kommentarer till “Nya frimärken uppmärksammar kungliga jubileer och tronföljden”

 1. Fin bild på Kungen, Victoria och Estelle, även on Victoria inte ser sig riktigt lik ut (nästan ett ängsligtuttryck). Trevligt att Drottningen blir uppmärksammad!

  1. Har frågat på åtminstone fem frimärksförsäljningsställen i Gbg om dessa frimärken, ingen hade någon aning om dessa nya frimärken. Ska de inköpas på något speciellt ställe?

 2. Vilka underbara bilder! Stilig som få är vår kung, snygg som få är vår kronprinsessa (speciellt när hon har en mjuk frisyr) och söt som få är lilla Estelle.

 3. Åh vad fin Kronprinsessan är! Men oj vad lik hon är Silvia! Påtagligt lik faktiskt! Prinsessan Estelle ser ut som en av de spanska söta prinsessorna, hehe Jättesöt!

  1. Kjempeflotte frimerker! Jeg synes også Estelle ligner på en av de spanske prinsessene og trodde først det var henne, men skjønte fort at det ikke stemte! Ja, Victoria er også veldig lik Silvia på det bildet, og Kongen er flott han og! Hvor får man tak i frimerkene? Kontakte det svenske postverket? Noen som vet?

 4. Klassiska och stilrena bilder av våra fina företrädare för Sverige. Lilla Estelle blir som pricken över i:et i det hela.

 5. Nu när Riksbanken fasar ut de kungliga sedlarna så lär väl Post Nord inom kort följa efter. Kan nog vara en god idé för frimärkssamlare att inköpa denna upplaga som kanske bli den sista med kungliga frimärken.

  1. Kungliga sedlar? Det är väl bara tusenlappen som haft en kunglig avbild till dags dato (Gustav Wasa)? Femkronors- och tiokronorssedeln, exempelvis, fasades ju ut för många år sedan…

   De kommande nya mynten kommer fortfarande ha Carl XVI Gustaf som motiv.

 6. Fina bilder och så snygg frisyr på Victoria, lilla Estelle är också söt och fin ny frisyr. Men vad tiden går fort redan 4 år!!

 7. Oj, vilka fina frimärken. Kungen är verkligen stilig, ursnygg kostym och slips. Victoria och Estelle så fina, väldigt vacker frisyr på Victoria. Håller med om att hon blir allt mer lik Silvia. Hade görna sett Silvia i närbild också.

 8. Kate Gabors bilder är bättre och mer naturliga. Bilden av kungen är bra, Victoria och Estelle ser inte lik sig ut alls.

 9. Vilket fjäsk för detta kungahus som bara repesenterar 1% av befolkningen de rikaste o ser ner på oss andra!
  Leve republiken

  1. Om du bara ska hiva ur dig otrevligheter Milan, kan du väl vara snäll och söka dig till ett annat forum !
   Personligen anser jag frimärkena vara jättefina och få lust att skriva brev ! Ska köpa dem och bara för att reta sådana som dig frankera samtliga mina brev, både i företaget och privat med just dessa frimärken. A) för att jag anser de vara det bästa jag sett på länge ! B) för att reta gallfeber på sådana som dig !
   Tjingeling 🙂
   Och grattis på födelsedagen Prinsessan Estelle !

  2. Nja, jag tror inte du lyckas reta gallfeber på någon genom att använda dessa frimärken, mottagaren blir nog kanske t o m glad. Jag råder dig dock att ha kvar dem själv, som Stefan påpekat innan kan de bli riktigt värdefulla när monarkin avskaffas.

  3. Till sommarvind!
   Till skillnad från dig så lever jag på 2000 talet inte på 1700 talet där du o andra här säkert skulle trivas, när kungen är enväldig!

 10. Stefan – skal du få oppleve å bo i en republikk , må du nok flytte utenlands – til et land som er mye bedre å bo i en et Scandinavisk Monarki ! Hvilke republikk velger du? Som tar seg bedre av sine innbyggere enn Scandinavia ?

 11. Märkligt att de flesta kungligheterna stylas – photoshopas likadan…finns nästan ingen skillnaden mellan de spanska, holländska, svenska…det samma stil, design, valda färger…likadana tomma och trevliga ansikte utan personlighet,rynkor, ålder …idealiska ängel-liknande figurer…
  Och man stilla förvånad att E. Tarras-Wahlberg och kungen ser så lika ut nuförtiden …

 12. undrende!
  I Norden?
  Åland verkar vara mycket trevligt och väl fungerande. Finns en och annan landsflyktig svensk som bor där sedan tidigare vilka flytt undan både monarki och klåfingrig socialdemokrati.

 13. Fina bilder på vår kungliga familj! Vilken fin bild på de tre! Victoria är så fin i den frisyren, ser mycket mjukare ut till hennes ansikte, är så kantig i stram hästsvans. Även lilla Estelle är fin i sitt hår på denna bild, synd att hon ofta har samma åtstramade hästsvans som sin mor när hon är så söt i nedsläppt frisyr.

 14. Skjønner godt at de har håret i hestehale. Det er få ting som er så irriterende som håret hengende i ansiktet. Samtidig er det veldig fint med langt hår ved mange anledninger, så da er vel hestehale en fin løsning.

 15. Nydelige frimærker.
  Men brevpost er vel også på retur i Sverige? Vi har tilsyneladende fået et fælles postvæsen, i hvert fald har det danske skiftet navn til: Post Nord – og det koster en mindre formue at sende et fødselsdagsbrev til tante Anna, hele 19 danske kr., men sender man det som B-post ca 4-5 dage før, kan man nøjes med 8 kr.
  Modsat Stefan, så tror jeg kongelige frimærkerbestår længere end fysiske posthuse! 😉
  Vi skal allerede nu til at købe frimærker og afhente pakker i supermarkedet.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar