Annons

Annons

Här är de kungliga faddrarna


De kungliga faddrarna ska guida dopbarnet genom livet och stötta i rollen som prins eller prinsessa. Här är kungligheterna som fått uppdraget.

Estelle-Dop-Ibl16

Att vara kunglig gudförälder är ett mycket speciell uppdrag. För prinsar och prinsessor finns ingen tydlig arbetsbeskrivning utan det gäller att skapa sig en egen roll med hjälp av goda förebilder. För det är just som förebilder och mentorer de kungliga faddrarna blir. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde faddrar till prinsessan Estelle frågade de sina allra närmaste vänner och kungliga kollegor – kung Willem-Alexander av Nederländerna, kronprinsessan Mary av Danmark och kronprins Haakon av Norge – samt Daniels syster Anna Westling och prins Carl Philip. Dessa personer är nu grundbulten i Estelles nätverk och de kommer att spela en alldeles särskild roll som informella rådgivare åt den framtida drottningen.

Annons

Kronprinsessparet använde sedan samma koncept när de valde prins Oscars faddrar. Hans gudföräldrar är Mette-Marit av Norge, kronprins Frederik av Danmark, prinsessan Madeleine, kungabarnens kusin Oscar Magnuson samt prins Daniels kusin Hans Åström.

Oscar-Dop-Ibl

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hade lite mer svängrum när de valde faddrar till prinsessan Leonore och prins Nicolas. Leonores är kronprinsessan Victoria, Chris syster Tatjana d’Abo, Chris svåger greve Ernst Abensperg und Traun, kungabarnens kusin Patrick Sommerlath, Chris vän Alice Bamford och Madeleines bästa vän Louise ”Lussan” Gottlieb.

Leonore-Dop-Ibl

När prins Nicolas döptes ett år senare gick hedersuppdraget till prins Carl Philip, Chris syster Natascha Abensperg und Traun, kungabarnens kusin Gustaf Magnuson, Chris svåger Henry d’Abo, prinsessan Madeleines vän Katarina von Horn och Chris bästa vän Marco Wajselfisz.

Nicolas-Dop-Ibl

Vilka som får uppdraget att guida prins Alexander genom livet får vi veta på fredag!

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

(710)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

5 kommentarer till “Här är de kungliga faddrarna”

  1. Var din kommentar verkligen nödvändig? Du vet, att faddrar blottas först på självaste dopdagen – som vid Victorias och Madeleines barndop.

  2. det kommer nog samtidigt m gästlistan som vid övriga HKHevent “inom 24h”

   CPs “andel” nog förutsägbar:
   CPs äldsta barn ges CPs äldsta syskon som vanligt
   1Sommerlathare
   1Magnussonare
   1vän typ hans Bestman

   Sofias alternativ osäkrare
   1 syster
   1 bästa väninna
   Barbro Ehnbom alternativt Saliba
   “våran” Marguerithe

   det verkar inte som prinsparet umgåtts så mkt privat med nordiska khusen att en fadder därifrån vore jättetrolig …men det är svårtippat för Ss del – 8 st kanske för många

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar