Annons


Annons

Drottning Elizabeth sjuk – fick ställa in resa i sista stund


Oro i England för den sjuka drottningen

elizabeth-5

Hur står det egentligen till med drottning Elizabeth och maken prins Philip? Brittiska hovet meddelade häromdagen att paret inte kunde resa över till Sandringham som de annars brukar göra innan jul. Anledningen var att de bägge var sjuka, rejält förkylda.

Annons

Drottning Elizabeth och maken tar annars alltid tåget klockan 10.44 från London till Norfolk men denna gång fick resan ställas in i sista stund. Först trodde man att det hela berodde på ökad säkerhet efter terrordådet i Tyskland och att paret skulle flyga helikopter till slottet. Men nu ligger de istället nerbäddade i sina sängar med en besvärlig förkylning.

Bara några dagar tidigare blev det också klart att den 90-åriga monarken lämnar över ett stort antal styrelseuppdrag till resten av kungafamiljen. Inte konstigt om Elizabeth inte orkar så mycket längre, hon är ju ändå 90 år gammal och maken 95.

Av: Agneta Nisbeth.
Foto: Stella Pictures, Ibl.

(151)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

10 kommentarer till “Drottning Elizabeth sjuk – fick ställa in resa i sista stund”

 1. Det stackars strävsamma gamla paret -nerbäddade i det dystra Buckingham Palace med utsikt över en tråkig mörk innergård. Vilket öde.

  1. knappast BP…QE2s ordinarie bostad är på Windsor utanför London sen många år (när E/P inte befinner sig på Sandringham/Balmoral – BP är mer 1 sporadisk arbetsplats för henne, i synnerhet nu då BP är i uppenbart renoveringsbehov)

 2. hoppas att de kryar på sig bägge 2

  “Counsellor_of_State”
  att vissa utvalda inom Kfamiljen varit QE2s ställföreträdande på vissa utvalda uppdrag är inget nytt då Counsellor of State-rollen funnits i åratal (enligt beskrivning i varianter av the Regency_Act alltsen 1728)
  Charles + Will Harry, Anne, P Philip

  “Counsellors of State are authorised to carry out most of the daily official duties of the Sovereign…However, there are some core constitutional functions that may not be delegated”

 3. är det konstigt att man blir lite kraslig och trött när man är 90år .. vad är en förkylning låter minst att hon hade fått mull och klövsjukan , hon kommer styra landet till hon liger i kistan , det finns en överens komelse att hur sjuk hon blir kommar hon inte av gå .. men kronprinsen blir stälförträdare för henne

 4. Faktiskt lite oroande att så pass gamla människor får svåra förkylningar.
  En tråkig jul för dem men hoppas de kryar på sig snart!

 5. “Maria”. William och Catherine är de mest naturliga att ta över. Då slipper GB dilemmat med Camillas titel också.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar