Annons


Annons

Här är kungligheterna som jobbade mest – och minst – under 2016


Har du koll på hur mycket den svenska kungafamiljen jobbade förra året?

KungafamiljenStella3

Det är den uppskattade kungliga bloggen The Royals and I, som drivs av Sarah Williams, som räknat på hur mycket medlemmarna i den svenska kungafamiljen arbetat i år. Sarah Williams, som under året medverkat i flera olika svenska medier och kommenterat mode för bland annat Expressen, har god koll på kungafamiljens arbete och följer allt de svenska kungligheterna tar sig för.

Annons

I sin blogg har hon räknat ut att kungafamiljen jobbade 222 dagar 2016. Mest av alla jobbade kungen. Minst jobbade prinsessan Madeleine.

Hela listan läser ni här, hos bloggen The Royals and I.

Foto: Stella Pictures.


(375)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

70 kommentarer till “Här är kungligheterna som jobbade mest – och minst – under 2016”

  1. Bror,
   Tror du inte att denna litanian är något mer med sanningen överensstämmande än andra sagor som skrivits här under året?

 1. I bloggen står att kungafamiljen har jobb utanför det offentliga
  och att hon räknat med ett uppdrag per dag,ibland har de flera.
  Läs bloggen kära läsare innan ni går i taket.Den är skriven på engelska
  men det finns översättningsprogram.En blogg är ingen vetenskaplig avhandling.
  Bror nu får alla bittra skribenter vatten på sin malande kvarn.

 2. Det här börjar mer och mer påminna om hur livet gestaltade sig för en gammal skolkamrat från de lägre stadierna vars far var kyrkoherde och hade för vana att terrorisera familjen vid frukost- och middagsbord med psalmsång, böner och uppbyggliga betraktelser ur den kristna historien.
  En morgon brast det för den tioårige sonen. Så vid familjens frukostsamling vände han sig till fadern och frågade: jaha, och vilken jävla psalm ska vi sjunga idag då?

  1. Bror!
   Låter som en gammal fin schartauansk präst.
   Är nog hög tid att detta med husförhören återetableras i samhället.
   Kungahuset borde gå före med “slottsförhör”.

  2. Stefan!
   Här kommer förslag på särskilt utvalda Bibelställen passande var och en i kungafamiljen inför det kommande “slottsförhöret”.
   – Den förlorade sonen
   – På väg till Damaskus
   – Änkans skärv
   – Maria i Betania
   – Liknelsen om talenterna
   – Nytt vin i gamla läglar
   – Batseba och David
   – “Ditt namn skall vara Petrus…”
   Vem hör nu ihop med vad?

  3. Fler Bibelställen:
   – Saul väljs till den förste kungen men sonen Jonatan ärver ej tronen. Ny kung blir istället f d fåraherden David.
   – Jesu liv och Golgatavandring.
   – Bröllopet i Kaana, när Jesus gör vin av vatten.
   – Nikodemus möte med Jesus.

  4. Bror!
   Ber dig ödmjukt komplettera listan med:
   “Jesus driver ut månglarna ur templet”
   Vem som skall sättas till test i “slottsförhöret” på denna Bibelpassage är dock mer oklart.

 3. Och som vanligt handlar det om officiella nonsensuppdrag som anses viktigare än kvalitativt arbete utanför fotoblixtarna….

  1. Kungahuset får 2000 förfrågningar per år om närvaro.
   Tror att de som ställer förfrågan blir ledsna på dig
   för att du kallar deras verksamheter som nonsens.
   Vad ska det göra istället? Har du några icke nonsens förslag.

  2. My. Ja, så sant! Trivs man i fotoblixtarna är det lätt att fixa fram ett “hittepåuppdrag”. Sådana här listor säger inte mycket om huruvida de kungligas uppdrag är meningsfulla eller ren showbusiness!

 4. Dessa uppgifter tar jag med en nypa salt då Sofias middagar mm när det gäller Project Playground är något som inte är ett uppdrag för Sverige utan något som hon deltar i helt privat.

  1. I en kalender noterar man när någon är upptagen.Den upptagna dagen
   kan du ju inte göra något annat.
   I Hovets kalender skriver man in när kungafamiljen är inbokad och med
   vad de gör som har officiell karaktär.Inte allt står i den där kalendern.

 5. Helt ointressant! Ingen av Sara Williams anställda lever nära kungligheterna inomhus, mer behövs inte tilläggas.
  I uppdrag utanför respektives bostad, så kan det stämma att kungen arbetar mest.

 6. Jag tycker att är man Kunglig skall man synas. finns det inga foton från arbetet, kan man inte kalla det arbete eller säga att man arbetar.Så enkelt är det med det. Kungliga skall synas.

 7. Jag tycker att det är viktigare att tala om vad nytta alla dessa pseudo-uppdrag har betytt. Den enda som har några viktiga uppdrag som hör till är ju kungen han har fullt upp. Resten är ju bara sånt dom har hittat på själva.

  1. Betty i verksamhetsplanen från Hovet år 2015 så står det att läsa på svenska
   att kungafamiljen får över 2000 förfrågningar per år om deltagande.
   Tror du att de som bjuder in de kungliga kallar sina evenemang för
   hitte på uppdrag.Utöver dessa uppdrag så tillkommer alla årliga fastställda
   uppdrag som nationaldagen,Nobel osv.

 8. Jag ser det jag ser.Prinsessan Sofia arbetar mycket för hon syns nästan varje dag i tidningen. Men att Kungen och Drottningen arbetar mest och kanske inte syns så mycket är ju just för att dom är Kung och Drottning.Då visar dom sig inte så mycket. Så gör alla Kungar och Drottningar.

 9. P Daniel o P Carl Philip har jamngamla barn, och en hustru var att dela föräldraskapet med.
  P D arbetar 50% mer an P CP, som i sin tur arbetar lite mindre an (rel nyblivna) mamman P Viktoria.
  P CP + P S arbetar tillsammans mindre an Dr Silvia. Intressant med matematik.

 10. “It is important to note that there are still many unidentified pieces from all three of the adult princesses and custom pieces that we do not know the prices of.”

 11. Bryr inte om bloggaren som i verklihet har ingen aning hur mycket kungafamiljen jobbar. Kläderna används flera gånger. Bra jobbat Victoria. Daniel, kungapar, Madeleine, Carl Philip. Chris har ju sitt eget jobb att sköta.

 12. “Bara en femtedel, drygt 50 aktiviteter, hör ihop med statschefssysslan i klassisk bemärkelse: konseljer, utrikesnämnden, statsbesök, diplomatmottaganingar och audienser.

  Som ”arbete” räknas sedan också luncher, middagar, konserter, gudstjänster, teaterföreställningar och att bli uppvaktad på födelsedagen. Och en hel radda (18) möten i privata styrelser, stiftelser och kommittéer: interna möten som inte har med statschefsuppdraget att göra men som ändå blir en stapel i statistiken.”
  forts

 13. forts.
  “Hovet räknar generöst också, förstås. När Carl Gustaf Bernadotte är på sommar-OS i Rio i sex dagar, räknas det som sex aktiviteter. Och eftersom drottningen är med så blir det tolv pinnar i den totala sammanräkningen.
  Ju fler i kungafamiljen som är med på ett möte, desto fler aktiviteter blir det – och desto mer anses kungahuset ”jobba”. (Ur ett effektivitetsperspektiv är det naturligtvis helt bakvänt. Om det behövs fler på ett möte, är det dålig effektivitet.” forts

 14. forts.
  “Och när kungen tar emot tre diplomater i rad samma förmiddag, blir det noterat som tre aktiviteter i kalendern. Ett utländskt statsbesök blir fyra aktiviteter, en för varje dag.”
  “Aktiviteterna i utlandet är intressanta att titta särskilt på. Kungen anses ju ”göra så bra reklam för Sverige”. Men 2016 noterar kungakalendern 17 utrikesaktiviteter, vilket utgör 7 procent av de totala aktiviteterna.”
  Jonas Wikström

 15. Hur vet S.D. hur mycket P.Madeleine arbetar? Prinsessan bor i London med sin familj. Därifrån arbetar hon med” Childhod” .

 16. Det är inte kungafamiljens fel att man inte tror dom gör något. Förr skrev dagstidningar och TV visade mer nu nästan ingenting.

 17. Jaha Mona, om nu kungafamiljen får 2 tusen inbjudningar varje år undrar man verkligen varför Carl Philip knappt har gjort ett handtag sedan han gifte sig? Vill han inte ha något att syssla med? Och Madeleine? Victoria har heller inte varit särskilt flitig. Bara kungen har många uppdrag. Om man tar bort en fjärdedel av de uppdrag som kungafamiljen gör som är rent privata, blir det ju inte mycket kvar, eller hu?

 18. Det är väl helt naturligt att Madeleine representerar minst. Hon är långt bak i successionsordningen och har därmed i tillägg till representationsuppdragen också ett vanligt jobb på Childhood, till skillnad från de andra kungabarnen. För de som tycker hon borde avsäga sig prisess-titeln, så har hon kommit fram till att behålla den i samråd med sin familj. Alltid trevligt att se henne när hon är på representationuppdrag!

 19. Med tanke på allt hittepå de sysslar med och försöker redovisa det som “arbete” kan man konstatera att en heltidstjänst fördelas på en hel släkt!

 20. År 2017 borde bli året då Sverigedräkten försvinner! Den är såå fruktansvärd ful, vilket jag tror de flesta håller med om. Mössan är mer av holländsk modell, och till viss del Skåne, men inte i övrigt svensk.

 21. Vi läser ju ganska ofta i kommentarerna här att Sofia är den som jobbar mest i familjen och att de andra borde ta efter. Jag förstår att familjen behöver säpo-skydd när det till och med verkar finnas personer här på sidan som är så besatta av de kungliga att de ligger och trycker i buskarna för att föra statistik över antalet timmar som var och en är på kontoret för att göra jobb som inte syns utåt.

  1. Du har så rätt så, Karin! Jag trodde i min enfald att skribenterna skulle bli snällare 2017 med tanke på vad som försiggår i vår värld. Det är verkligen sjukligt att som somliga dagligen fokusera på kungafamiljen med hat.

  1. Jag undrar hur mycket Yasmin Larsson arbetar när hon blir 70 år gammal? Rep. föreningen har inga skrupler. I vår skånska lokaltidning idag hade man ett dubbeluppslag om Kungafamiljens arbete under året och alla trevliga händelser som varit oss till nöje.

 22. Kungahuset kan signaturerna, som gamla “gaggiga” republikaner och vänstervridna skriver under, vilket är inget att läsa.
  Vi läser ofta “att sätta x på kartan-uttrycket”, vilket har blivit tjatigt, MEN…Sverige har Björn Borg, Ingemar Stenmark,ABBA, ff Volvo (trots Kina) och Sveriges Kungahus.

  1. Nja,
   Zlatan Ibrahimovic får vid slagning 23 300 000 träffar.
   ABBA 61 000 000
   Volvo 556 000 000
   Björn Borg 10 300 000
   Carl XVI Gustaf 1 020 000
   fast jag vet ju att Du inte “tror ett dugg på mina siffror”….

  2. konsttanten,
   Bra skrivet! Ang vänstervridningen i Sverige måste vi styra upp skutan så att den får någon balans. GP drar till sig fler och fler duktiga debattörer och krönikörer vilket gynnar oss alla.

 23. Alla de kungliga damerna har ett hertigdöme, så varför inte använda respektive landskapsdräkt i st för Sverigedräkten? De överdrivna flikarna på mössan är verkligen inte snygga.

  1. folkdräkt bärs 6juni – vårt lands nationaldag
   är dom inte Sessor AV SVE då? hertigdömestitlarna betyder ju inget egentligen
   & VARFÖR tvinga på dom folkdräkt så länge CG slopar knäbyxor etc – bara för “han inte vill” ha det på sig?

   Norges Khus är konsekventa – då läge är “folkdräkt” bär ALLA det

   V som är myndig 2barnsmor ska få välja kläder själv på sin födelsedag – men V (S) “måste” prompt ha folkdräkt årligen den dan m övrig familj i egenvalda kläder, stackarn i ösregn såväl som värmebölja

 24. snickarjohn kom med fakta om kungens jobb och artikeln var nyttig att läsa för alla som ser kungen som en arbetsam monark. Visar hur man räknar uppdrag. Och häpna, kungen är ju den som jobbar mest, hur har man då räknat ut vad de övriga har uträttat under året. Tar man bort middagar, privata teaterbesök o s v så blir det platt intet kvar.

 25. Alla i det här gänget, förutom kungaparet, leker med “hitta på uppgifter”, men detta verkar media blunda för.

  1. Ja, media jamsar med men ett stigande antal
   tänkande och reflekterande börjar genomskåda
   och följaktligen dra rätt slutsatser.
   Det kan man glädjas åt.

 26. Om vår kung har uttryckt att han inte vill ha offentligt kortbyxor på sig, så är han en riktig man! Att se en man i folkdräkt, är ingen vacker syn…..jag får rysningar. PÅ fritiden är ok.

 27. Ett bra exempel på ett icke-nonsens förslag är att avskaffa kungahuste så slipper man räkna ihop alla dessa nonsens uppdrag som de utför, för resultet blir samma sak år efter år: GC i topp tätt följt av Silvia, och med Madeleine på sista plats.

 28. Jag ser också att företagaren Daniel har jobbat extra hårt under 2016. Det var väl under det året som det svenska kungahuset blev Kungahuset AB, för vi får inte heller glömma Sofias företag KSB, för det var väl så det hette? som bildades förra året. Det var också under 2016 som Daniel åkte till Almedalsveckan. Det märks att dessa 2 ingifta verkligen har filtrerat sig in i slottes väggar och numera råder det en entreprenörsanda inom det svenska kungahuset.

  1. Men det är väl bara bra att Daniel och Sofia gör något. Här skrivs det ju hela tiden att kungafamiljen inte gör något vettigt alls de flesta dagar på året.

 29. My. Ja, så sant! Trivs man i fotoblixtarna är det lätt att fixa fram ett “hittepåuppdrag”. Sådana här listor säger mycket lite om huruvida de kungligas uppdrag är meningsfulla eller ren showbusiness.

 30. Dom kämpar troget på med uppdrag som ska göra dem populära, hälsa, miljö o s v, jag tror att de är väldigt måna om att vara “i tiden”, men de glömmer att det är bara utanverk utan betydelse, det kan de som har det som profession sköta bättre. Vem tar Victoria på allvar när hon föreläser om miljö, eller Daniel när han predikar om hälsa. Självklara saker som man lätt kan läsa sig till sig. Själv flyger de världen runt, köper kläder för miljoner. Det är inte trovärdigt.

 31. Vad enkelt för Daniel att prata om att man ska vara ute med barnen timtals, han borde veta hur stressigt småbarnsfamiljer har det, de har inga 8-timmarsjobb att sköta och har hjälp dygnet runt. Gå i stället ut bland vanligt folk och prata med dom. Men om det ska vara studiebesök är röda mattan utlagd, fina luncher framdukade och bara utvalda personer deltar. Att ratta en skogsmaskin eller plantera en buske, nej det är inte det vi behöver kungligheterna till, se livet utanför Hagas dörr i stället

 32. Mona
  4 januari, 2017 kl. 3:48 ;

  “I en kalender noterar man när någon är upptagen.Den upptagna dagen
  kan du ju inte göra något annat.”

  Men, då borde det ju INTE bara noteras när Sofia är på exv. middag med PP, utan också när hon:

  * vårdar sjukt barn
  * arbetar på sitt företag, SKB
  * tar ut föräldraledighet

  Samt när CP:

  * designar
  * v.a.b.
  * racingtävlar

  Madeleine:

  * v.a b.
  * ChildHood
  * tar ut föräldr.led.

  osv. Eller hur?

 33. Kungaparet är arbetssamma, men de har helt uppenbart fostrat sina barn till att “hitta på” lite vad de själva känner för. Kungabarnen och deras familjer ser dock ut att trivas med detta och då är väl allt frid och fröjd. Våra folkvalda politiker bjuder dem alla på ett generöst underhåll.

 34. Snickarjohn

  Du är oartig. EN kunglig aktivitet motsvarar en arbetsdag från 9.00-17.00 för en undersåte. Det kvalitativa värdet är det som räknas. En arbetsdag i snabbköpet är ju ingenting jämfört t.ex. med Daniels inledningstal på 5 minuter om barnens rätt att vara ute åtminstone 60 minuter per dag och mamma får snubbor om hon inte står med stoppuret efter arbetsdagen. Kungahuset satsar på kavalitet, de dumma satsar på kvantitet.

 35. Här står det vad som gällde för Madeleine 2015 & då kan man fundera på om samma sak gällde för 2016! :
  http://omni.se/de-gjorde-mest-och-minst-i-kungahuset-i-ar/a/a6310314-5b2d-4d3f-8811-9c74d5cd1763 :

  “skulle man lyfta upp allt hon gjort med Childhood så skulle hon haft full pott, säger han.

  Hovet har många ggr bett om ursäkt för att de är dåliga på att skriva upp vad M gör!
  Däremot är de väldigt duktiga på att skriva upp Sofias privata PP & C-P:s privata hobbies.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar