Annons


Annons

Madeleines ovanliga agerande efter Silvias sjukdom


Madeleine förvånar.

Madeleine-ste

Prinsessan Madeleine är en flitig användare på Facebook och hennes officiella konto Princess Madeleine of Sweden har över 900 000 följare. På kontot delar hon med jämna mellanrum artiklar som rör arbetet med Childhood, men det är de privata bilderna från småbarnslivet med Leonore och Nicolas som har fått hennes följarskara att växa. Innan jul delade Madeleine till exempel med sig av en bild på barnen med kusinen Estelle tagen vid kungens stora julfest för de hovanställda den 15:e december som gillades över 50 000 gånger. Men sedan dess har det varit tyst.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Dagen före julafton fördes ju drottning Silvia till sjukhus med yrsel och hon blev kvar för observation och provtagning i två dygn och Madeleine fanns vid sin mammas sida den första natten. Enligt hovet drabbades drottningen av yrsel och hela kungafamiljen fick se över sina julplaner eftersom alla ville ha nära till Danderyds sjukhus där Silvia var. Så kanske är det inte så konstigt att Madeleine haft tankarna på annat håll och därför hållit sig från sociala medier, även om det innebar att vi gick miste om den traditionsenliga julhälsningen från familjen O’Neill.

Förra året fick vi den här härliga hälsningen från drottningens födelsedag. I år har Madeleine haft annat att tänka på.

Förra året fick vi den här härliga hälsningen från drottningens födelsedag. I år har Madeleine haft annat att tänka på.

Av: Liv Sander.
Foto: Stella Pictures, facebook.com/princessmadeleineofsweden


(519)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

86 kommentarer till “Madeleines ovanliga agerande efter Silvias sjukdom”

 1. Ge er…..
  Gått miste om en “traditionell” julhälsning.
  All heder till Madeleine som prioriterar sin mor istället för att roa oss på sociala medier!

 2. gnäll a la sila mygg o svälja kameler…

  har ni redan glömt den fina kusinbilden Madde la upp fr hovets jullunch??? och ni fick ju en kollektiv bildhälsning häromdan – räcker inte det?
  Silvia insjukna dan före julafton och sen vakade Madeleine hos sin mamma hela natten

  den där GENPEPfilmen var inte särskilt julig heller – om man ska va lika nogräknad som er…

 3. Väl snarare att hon INTE förvånar…… Självklart låter hon familjen gå före sociala medier. Hon är en varm omtänksam kvinna precis som sin mor, ja vi vet ju alla vem som fanns vid Silvias Sida på sjukbädden.

 4. Men självklart att man släpper allt när någon i familjen åker in på sjukhus & man inte vet vad det är!
  Jag tycker hennes agerande säger mycket om hennes omtänksamhet & värme, att det var självklart att vara med sin mor vid ett sånt tillfälle.

 5. Och varför FÖRVÅNAS o anmärker inte SVDAM att den TREDJE FAMILJEN inte lagt ut ngt eget JULKORT dvs Prins m fru+barn skickat sin egna julhälsning på Khusets Facebook …dom befannsig ju inte på sjukhuset – såsom Madde var ?????? om det nu ska va rättvist och konsekvent vill säga

 6. Ja Stefan, visst kommer det frågor men det kan också vara så enkelt att det pågick undersökningar av olika slag hela natten. Då var det säkert skönt att ha nån hos sig & Madeleine var säkert orolig.
  Yrsel kan betyda ganska många saker eller ibland ingenting annat än en del av influensa eller lågt blodtryck.

 7. Det här artikelupplägget bär omisskännliga drag av upphottad “Kremlologi”. Den sortens gissningslekar bör inte torgföras utan reserveras för den allra innersta vänkretsen. Om de överhuvudtaget ska lekas.

 8. Jag tror nog att det är prinsessan själv som gått ut och sagt till höger och vänster att hon vakat. Hon ville nog väcka uppmärksamhet. Prinsessan Madeleine trodde väl att en massa journalister med kameran stod där. Löjligt att ljuga av prinsessan Madeleine. Det stod så i tidningarna, att hon vakade. Man kan undra om Expressen fick ett litet samtal från henne?Hon vill synas och höras.

  1. kungens lilla piga
   Vem beställer en ambulans för yrsel eller annan åkomma, en vanlig människa hade fått beställa tid på vårdcentral för ev remiss. för utredning.
   I bästa fall vänta i 6 timmar och sen blivit lagd på en 4mans sal med 3 gamla gubbar och en alvedon över natten.

  2. Tvärtom kära kungens lilla piga!
   Madeleine hjälper ju barn från jordens alla hörn dygnet runt och har nu säkert öppnat upp den stora våningen på Östermalm för dessa ensamkommande som kommer till Sverige undan krig och förföljelse. God mat i mängder lär hon kunna både steka och koka åt dem. Hon har bara den goda smaken att inte visa detta i bild och text.

  3. kungens lilla piga 15:11, 15:52
   Detta är bara en parantes, alla får skriva som de vill “köra sitt race” här på forumet men … det börjar bli lite tjatigt… vill du vara ironisk får du kanske vara tydligare men då går nog inte kommentarerna igenom. Hur vill du att inläggen ska tolkas?
   De flesta tolkar det ironiskt, andra tycker det är kul el. blir irriterade. Men det är kanske det som är syftet. 🙂

 9. Madeleines agerande är föredömligt! Hon visar att hon är mänsklig, inkännande och värnar om sin mor. Vi får hoppas att det inte är något alltför allvarligt som Silvia drabbats utav, tråkigt nog är jag inte så säker på det. Krya på dig Silvia, vi är många som hoppas på det !!

 10. Kanske är det så enkelt, mitt i det tråkiga att drottningen hamnade på sjukhus, att både Viktoria och C-Ph med familjer inte befann sig i Sthlm.

  Båda familjerna hade ju tidigare informerat att de skulle vara både i Sthlm och i Ockelbo och i Älvdalen.
  De har små barn och man far bara inte iväg på direkten om det inte är döden som gäller.
  Kungafamiljen hade naturligtvis mer info än media!!!

  Madeleine fick dock sin stjärna i boken då hon “vakade”.

  1. ingen reste bort innan Silvias f-dag
   det sas på förhand att de skulle kombinera födelsedag och fira lill-jul 23e I FÖRVÄG för BARNENS SKULL hos S eftersom julfirandet för VDEO skulle bli i Ockelbo

   inget barn medföljer sin sjuka mamma till sjukhus annat än av oro, omsorg/som ngt självklart – så din nedlåtande kommentar va rätt onödig …om “stjärna i boken”

  2. Samma spydiga felinformerande ironi om Madeleine som vanligt, även denna gången föll det platt.

 11. Kungens lilla piga
  Varför skulle Madeleine själv gå ut med att hon vakat. Må vara att Silvia är drottning men för Madeleine är hon nog främst mamma. En mamma som blev sjuk och togs in på sjukhus. Vilken oerhörd elak kommentar av dej.

 12. Jag tror att det var Prinsessan Sofia som Drottningen velat ha bredvid sig, men hon har ju småbarn. Så det var bra att Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia tog hand om sin lille son.

  1. Mange underlige kommentarer er kommet fra dig “kungens lilla piga”, men dette ta’r li’godt prisen.
   Madeleine var der for sin mor – og skulle blive i Stockholm i julen, modsat bror og søster, der skulle fejre jul hos deres respektive svigerfamilier. Der har naturligvis været tæt/nær kontakt i familien. At Madeleine var hos sin mor, var vel ikke så underligt?

  2. kungens lilla piga

   Det måste vara en problematisk son som prinsparet fått eftersom båda måste vara hemma!?
   Tur att Madeleines & Chris’ barn är så mycket snällare eftersom Chris klarade dem på egen hand så Madeleine kunde vara finnsa hos Silvia 🙂

 13. Wow vilka spekulationer! 😮 Vad får ni allt ifrån? Med “ni” menar jag givetvis både Svensk Damtidning och kommentatorerna. Efterlyser lite substans och relevans i artiklarna på den här tidningen.

  1. Ja det vore bra med lite mer relevans och substans både i text o bild i artiklar här på SvDam tidning. Det skulle ge tidningen ett intressantare bättre innehåll och skulle även få mer läsare rikta sig till en större publik.
   I sammanhanget är det många som undrar var gilla knappen är på SvDam. Det är trevligt på ett socialt diskussionsforum. Detta med tekniskt fel
   (med reservation att det kan vara så) är verkar det inte vara många som tror el. ifrågasätter.

 14. CITAT_Jag tror nog att det är PM själv som gått ut och sagt …att hon vakat. … Löjligt att ljuga av Madeleine.

  TRO ska man göra i kyrkan Kungns lilla piga
  FAKTA kom i 1 mail + tfn från M Thorgren CGs presschef – intygade att M åkt med i ambulans till Ds Sjh och stannat över natten
  Det är MTs JOBB att VETA – va Kfamiljens språkrör
  & CGs barn r mediaskygga privat
  Talar EJ m media -bara via 1 Hov-avtalad intervju
  Då CG vill ha det så & INGEN av V M CP litar på media då mkt lögner skrivs

 15. Denne “kungens lilla piga” beter seg mer og mer underlig i sine kommentarer… Hva mener hun/han egentlig om saker? Er det kun for å lokke frem andre til å kommentere? I så fall har hun/han lykkes med det, Her sitter jeg jo og kommenterer, hmmmmm…. !!!

 16. Vi är en del som gillar “kungens lilla piga”!
  Allt blir satt på sin spets, i den akademiska världen är det högt i tak eller hur?

  1. Vi er nok milevis unna den akademiske verden her i Svensk Damtidning, Tomine!
   Sånn er det med den saken, bakkekontakt må vi ha.

  1. Smart kommentar från “Kungens lilla piga”?! Det var det dummaste jag har hört. Kommentaren verkar ju inte helt vetig.

 17. Mini.
  Jag har svårt att tänka mig att Viktoria och Carl Philip med familj var bortresta på Drottningens födelsedag.

 18. Kungens lilla piga ska vara osynlig enligt gammalt synsätt, det bästa vore om alla behandlade henne så även nu…
  Om ni inte förstått det är hon ett typiskt nättroll.

 19. Vi vet ju att Victoria var i Ockelbo och att CP var i Kapstaden och Madeleine har alltid stått sin mamma närmast.

  Man åker inte ambulans till sjukhuset och blir inlagd tre dagar för att man är yr. Kungen har förbjudit all information beträffande Silvia. Allt personligt är hemligt! Hon kanske har tappat öronen?

  Men det är inte konstigt att många blir misstänksamma och att det florerar spekulationer.

 20. Kungafamiljen är väl en helt vanlig familj. Mamma i familjen blir sjuk o någon av barnen följer med till sjukhuset som stöd. Har själv suttit på akuten som stöd till både föräldrar o andra i familjen. Inget konstigt i det. Inget man behöver spekulera i, varför si el varför så.

 21. Silvia var tydligen inte sjukare än att hon orkar vandra i fjällen, så skönt att vi inte behöver oroa oss. Men varför detta hemlighetsmakeri? Hon kanske hade tagit sig ett champagneglas för mycket, det kan ju hända den bästa.

 22. Så oförskämda kommentarer om prinsessan Madeleine. Självklart att hon följde med sin mamma till sjukhuset och stannade kvar för att stötta. Hon är också den av syskonen som står drottningen närmast.

 23. Men herre Gud. Hovet sa att drottningen varit förkyld en tid. Många uppdrag samt Nobel ja det finns markservice men av stress kan yrsel komma . Inget ovanligt. Pressen kunde ha skrivit att prinsessan M följde med och stannade hoss sin mamma över natten. Ordet vakar används när en person är svårt sjuk. Jag hade gjort likadant som prinsessan. Har jobbat inom sjukvården många år så jag vet rätt bra vad jag talar om.

  1. CG har alltid varit förtegen utåt mot media o svenskar OM ALLT jämfört m andra kfamiljer
   ORDET FÖRKYLD kan du ta m 1 nypa salt för de berättar ALDRIG vad egentligen ligger bakom FÖRKYLD är 1 kodord de använt sig av i alla år för diverse situationer/lägen
   ens hälsa skyddas av patientsekretess i kombo m CGs ovilja att yppa ngt privat
   hovet uttala sig om Vs anorexi o Lilians demens på mkt sent stadie o då bara f att v skulle till usa & förklara Ls frånvaro på VDs bröllop

   nu vet vi att S r utrikes

 24. Läste artikel i Expressen att Silvia o Kungen redan under nyårshelgen var på Stenhammars slott och nu på resa till Alperna i Schweiz.
  Så det kan nog sluta spekuleras när det gäller hälsan.

 25. Fy f*n vad mycket skvallertanter det finns! Skam pa er allihopa. Mamman var sjuk, dottern var vid hennes sida. Punkt, slut!

 26. Tidningarna använde ordet vaka.Lägg inte någon större betydelse i det ordet.
  Madeleine kanske bara följde med ambulansen och stannade ett tag.
  Sedan så trodde alla att Silvia var på Karolinska Solna.Så familjen
  kunde besöka Silvia på Danderyd utan att någon visste något.
  Jag en vanlig tant plus 60 fick en anafylaktisk chock, ambulans kom
  efter några minuter,fick vård hemma ca 45 min,ambulans med blåljus & sirener
  traumavård på akuten,intensivvård,vanlig vårdavdelning,proffsigt & vänligt
  bemött

 27. Madeleine har ju också små barn själv, liksom Victoria och Carl Philip! Varför vakade då inte t.ex Victoria vid sin mor, eller sonen? Silvia är ju deras mor! Man kan ju tänka sig att maken skulle ha vakat vid sin fru.

  1. Leonor o Nicholas hade 1PAPPA hos sig hemma
   utifall CG ska uppehålla sig länge tid på DS måste ett gäng säpovakter va där också – då påverkas hela avdelningens frid o arbetsro – självklart enklare o mer anonymt ha en dotter hos sig

  2. Tycker du att det var fel att det var Madeleine som var på sjukhuset. I så fall, varför?

 28. Snälla människor det var en dotter som natuligtvis följde med sin mamma till sjukhuset är det något konstigt med det. Det skulle vi alla göra om vi hamnade i den situationen eller? Vår mamma betyder ju allt och har vi någon som kan ta våra barn så åker vi med vår mamma, prinssesa eller inte!

 29. Ingen verkar ha tänkt tanken att det kanske förhöll sig precis tvärt om: det var Madeleine som hade behov av sin mor!

  1. Jo Bror det har jag tänkt. Ingen är så viktig för Madeleine som Drottningen. I den panikslagna familjen fick Chris O´neill iväg sin fru med ambulansen vilket var bra för Madeleine.

  2. Bror

   Det kan ju varit ömsesidigt. Men säkert betyder Mamma mycket för Madeleine. Det kan också hända att det var Silvia som valde henne om t.ex maken inte följde med. Mycket tyder ju på att Silvia & Madeleine står varandra extra nära.

  3. Marguerithe!

   Det där är inga snälla fantasier du har! Varför skulle just familjen O’Neill vara mer panikslagen än någon annan? ..om någon alls var panikslagen, kanske enbart normal oro?

   Dessutom : Varför påstår du att Chris skicka iväg Madeleine? & dessutom att det “var bra för Madeleine”?

   Allt det du skrivit i din kommentar (& i många andra) är enbart egna gissningar, fantasier!!!

   En ganska tröttande vana du har att fantisera Negativt för Madeleine & Positivt för Sofia!!!

  4. Elise Wilson,
   Jag skrev inte att fam O´Neill var panikslagen. Däremot tror jag att resten av familjen var det och den ende som var lugn i sammanhanget var Chris. I detta fall var nog Chris vuxen situationen.

  5. Marguerithe

   Jag ber om ursäkt ang. det där med panik i fam O’Neill! Ingen som inte var närvarande vet hur någon reagerade.

   Däremot har du ENDAST dina EGNA gissningar & antaganden om vem som bestämde att Madeleine skulle följa med Silvia! Att Chris & Madeleine är ett team har vi märkt tidigare. Därför inget konstigt att Madeleine följde med utan tvekan & Chris tog hand om barnen.

 30. Nog är det mest naturligt att det är maken/makan som åker med sin maka/make till sjukhuset. Ingen vet ju vad som kan hända när man drabbas av ett yrselanfall i pensionsåldern.

 31. Tycker mer och mer om Madeleine , hon kommer efter Kronprinsessan . Kan vi inte få slippa denna Soffia som jämt skall hålla sej framme och vara poppulär . Hoppar över allt som står om henne.

  1. Mari-anne smith

   På sätt & vis har du helt rätt! Här jämställs hon med Victoria & Madeleine trots att hon borde jämställas med Daniel (& Chris, fast han tacka ju nej till titel).
   Sofia är “bara” ingift vilket betyder att hon främst ska stödja sin make. Som det är nu så spelar hon huvurollen & prinsen försvinner mer & mer!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar